- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Nem lesz Xiaomi 16
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Yettel topik
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Elindult a One UI 8 frissítés
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Feleségem megunta a régi mosógépet, és újat keresünk. Nagyjából ezek az igények:
9-11 kg ruha
előmosás / előgőzölés a foltok ellen
wifis indítás
rövid program is legyen (30-40 perc)
ha tudja magának adagolni a szereket az előny
max 250e Ft
nem kell, hogy szárítson, az van külön2 gépet nézett ki, ezek ajánlottak? Esetleg van más ajánlat?
Samsung WW90T illetve Samsung Ecobubble WW11. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Winnie The P #93491 üzenetére
Szokott lenni - évente egyszer-kétszer, de neki az nem lesz jó, ha már hétvégén szeretné használni.
-
vscotina
aktív tag
Sziasztok Csak érdekesség! A minap botlottam ebbe az őskorból itt maradt hűtőszekrénybe.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Samsung RB38C600ESA hűtőgépet, amit ma reggel szállítottak ki. A futár kicsomagolta, körbefotózta, nem látszódott semmi sérülés.
Egy fél órával később vettem csak észre ezt a "foltot" az alsó ajtó (a fagyasztó ajtaja) mögött oldalpanelnél a jobb oldalon:
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]Nagyon nehéz volt lefotózni, és az ide való feltöltés is biztosan sokat ront a minőségen, de remélem, azért látható, mi is a baj.
Próbáltam áttörölni, semmi, nem felületi szennyeződés.
Mi lehet szerintetek? Mindenképp jelzem a Samsungnak, csak nem tudom, mit kezdjek majd a válasszal... Nem akarom azt, hogy ez esetleg egy belső korrózió vagy anyagfáradás legyen, ami miatt tönkre fog menni, berozsdál stb... Szóval lehet, inkább visszaküldés és csere lesz belőle.
Fogalmam sincs, mi lehet ez... Hátha nektek van valami jó tippetek.
Köszönöm.
-
Gömbike
senior tag
válasz
gyvince #93482 üzenetére
A gorenje Hisense tulajdon. Kínában hűtőgépek terén a Hisense nagyon is jól áll, az első helyen van. Bár mi meg Europa nevű földrészen lakunk, azt, hogy itt milyen minőségben vannak jelen, nem tudom.
Viszont egy biztos, gorenje kombi sütőt csak az ellenségemnek fogok ajánlani.
Nekem van samu sbs ( kétajtós) hűtőm is és LG kombi wifis ilyen-olyan kjelzős b@szomfüle hűtőm is.
De vennem kell valszeg még az idén egy másik kétajtóst, az Lg a befutó jelen álláspont szerint.
-
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy vákumozó készülékre, amivel a fagyasztandó dolgok tovább elállnának. Kérek szépen ajánlást, illetve szeretnék zacskót is hozzá, mert a hétvégén már feleségem dolgozna vele.
Köszönöm az ajánlásokat -
gyvince
senior tag
Sziasztok hűtőszekrényt keresek két ajtós legyen benne jégadagolo is max 400 ezer ft köszönöm a segítséget
-
st6969
őstag
Szárítás teniszlabdával: azt esetleg tudja valaki, hogy ha egy tollkabát korábban már "összecsoffadt", gyakorlatilag teljesen összeálltak benne a tollak, akkor az teniszlabdával "javítható-e", vagy kuka? Van ebben valakinek tapasztalata? Persze, ki is próbálhatom, ha veszek teniszlabdákat, de hátha valaki túl van már ezen és tudja.
-
4D4M
senior tag
-
-
kcsa
veterán
válasz
IntelKiller7 #93471 üzenetére
Azon kívül hogy mindkettő gömb formájú, más hasonlóságot nem látok az állításokban.
-
IntelKiller7
veterán
Ez akkor valami ilyesmi lehet? Anno 20-25 eve nagyot ment.
de meg mindig kapni, beszaras.
[link] -
kelna91
senior tag
És ez tényleg működik?
Más: Az új mosógépem német Manueljében az áll, hogy a gépet EN 1717-nek megfelelő visszafolyásgátlóval kell a vízhálózatra csatlakoztatni, nehogy beszennyezhesse az ivóvizet. Én még ilyet nem hallottam. Van egyáltalán nálunk ilyen, vagy ez német sajátosság?
-
BBéci
legenda
válasz
st6969 #93458 üzenetére
Írtam, hogy vizet forraltam, amihez nyilván nem választok alacsony fokozatot, tehát mindkét esetben 9-esen volt. Nem boosteren, mert egy másik lábasban krumpli főtt, a úgy sok lett volna az áramhálózatnak. Arra mindig különösen ügyelek, hogy az edények optimális helyen legyenek.
-
andrisms
aktív tag
válasz
BB9000 #93462 üzenetére
Köszi, ez részletesebb válasz volt, sokat segít.
Nem esztétikai szempont miatt választanám az LG-t, hanem 250e Ft környékén, (de nagyon max 300e Ft-ig bezárólag) szeretném a legjobb gépet megvenni.
(Az LG kuponnal elhozható volt 225ért is, de lemaradtam róla.)
Ha már egyszer veszek egy szárítógépet, jót szeretnék venni, ezért nagy szükség van a személyes tapasztalatokra is. -
válasz
andrisms #93443 üzenetére
Bár már kaptál tippeket, íme az enyém:
Ha a szárítógép választást leegyszerűsíted, és kizárólag az esztétikai szempont számít, akkor az LG-t vedd.
Ha a használhatóság, megbízhatóság, várható javítási költségek is fontosak, akkor a Bosch alap szárítógépei szerintem verhetetlenek. Nekem is egy alap Bosch van. Most 8 éves. Már nem garanciális, de megy, mint újkorában. Én ma ezt venném: Bosch WTH85207BY
209 ezer ft-ot kell otthagynod érte. A hamarosan elérkező Black Friday idején lehet, hogy 200K alá is lemegy az ára. Pontosan ugyanannyi ruhát tud megszárítani, mint bármelyik másik Bosch, mert minden Bosch szárítógép pontosan ugynolyan típusú és ugyanakkora méretű dobbal van szerelve. Az eltérő ruhatöltet (8-9-10kg) megadása pusztán mókusvakítás. A fizikailag berakható ruhák mennyiségét egyedül a dob mérete határozza meg! Az öntisztítós kondenzátoros Bosch gépek felára szvsz. magasabb, mint amit megér ez a funkció. Az oda-vissza forgatás hiányát még nem éreztem. Nem mondom, hogy egyértelműen felesleges, mert bizonyára van, akinek ez is fontos, de szerintem lehet nélküle élni. Jól megszárad minden, akkor is, ha egyirányba forog.
A szárítógép nálunk nem csökkentette a vasalnivalók mennyiségét. Amit vasalni kell, azt a szárítógépből kivéve is ki kell vasalni sajnos. Amiben segít:
Nincs magas pára a házban télen se!
Gyors! Ha egy ruha még aznap kell, akkor 1-2-3 óra alatt megszárad,
Tollkabát, paplan gép szárítással -és egy teniszlabda betételével- szépen megszárítható. Ha kötélen szárad, akkor összecsoffad.
Nyáron abban is segít a gép, hogy ha nincs elég szárító felület, akkor amit lehet, azt bevágom a gépbe és nem kell kiteregetni. -
Gömbike
senior tag
válasz
Dorian #93460 üzenetére
Pedig nagyon szerettük, tökéletes munkát végzett.
Azért is maradtunk az Eluxnál a nagyon nagy megelégedés mellett, mert a szerelő tapasztalata szerint a Bosch nem a legerősebb ebben a szegmensben, s sokkal hatékonyabban mosogat az Elux.
Persze ez erősen szubjektív, hogy ki melyik gyártó gépéhez milyen tablettát használ és mennyire szennyezett edénnyel, hagyja e rászáradni pl. a tésztát a tányérra az user. Személy szerint erre nekem nincs rálátásom, de neki igen.
Szóval a régi konyhánkban Elux a gépészet, az új, most elkészülőben pedig Bosch . -
Gömbike
senior tag
Nos, volt tegnap a szerelő. A főmotor game over, aminek cseréje szállítási klsg együtt 60+ munkadíj. Ez konkrétan gtk.
Elfogadtuk, hogy 18 évet ment az Elux hiba nélkül.
IntelKiller7 segítsége alapján vettünk egy ilyet [link] , ami a kuponnal, szállítással együtt 246 590 HUF volt.
Köszönöm a tippet mégegyszer!
-
st6969
őstag
"Feltűnt, hogy 2-3 másodpercenként kattog valami relé-féleség a főzőlapban. Átöntöttem a vizet Silit fazékba, azzal folytattam a forralást, a kattogás megszűnt, teljes csendben működött a Bosch."
Nekem az általános tapasztalatom az, hogy alacsony fokozaton (kb. a skála feléig) van kattogás különböző frekvencián (minél kisebb a fokozat, annál nagyobb szünetekkel), ellenben, a magasabb fokozatokon viszont egyáltalán nincs. Ezért nem értem a jelenséget, mert ha a magasabb fokozatoknál működik az egyenletes teljesítményszabályzás, akkor az alacsonynál miért nem?
Nem lehet, hogy amikor próbáltad, akkor az Aldis edénynél alacsonyabb fokozatot állítottál be, a másiknál meg magasabbat?
De van olyan is, hogy az edény alkalmatlan indukciós használatra vagy a zóna érzékelési területét csak részben fedi, ilyenkor is elkezd kattogni, de ez nem az a kapcsolgatás. Nem tudom, hogy esetleg nem ez volt-e nálad? -
BBéci
legenda
válasz
st6969 #93342 üzenetére
"Ez serie 6. Azt gondoltam, ez elég magas kategóriájú. Hát nem. Először örültem, nem vettem észre. Aztán rátettem ezt a kis lábast, és közelről füleltem. Egyértelmű"
Ma (tegnap) egy Crofton (ALDI) edényben forraltam vizet rizs főzéshez. Feltűnt, hogy 2-3 másodpercenként kattog valami relé-féleség a főzőlapban. Átöntöttem a vizet Silit fazékba, azzal folytattam a forralást, a kattogás megszűnt, teljes csendben működött a Bosch.
Van egy hasznos, edény tesztelő funkciója, ami a Croftont közepesnek, vagyis használható de nem az igazinak minősítette. A Silitek a legmagasabb értékelést kapták. Talán nálad valami hasonló lehet a kapcsolgatás előidézője. -
Degeczi
nagyúr
Akkor a Samu a hatékonyabb...
A +++++++ jelölés a régi rendszer volt, már senki nem tudta követni hány + jel van, és kb. az összes gép min. A++ volt, ezért pár éve áttértek egy új minősítésre, ami pusztán A-G terjed, plusz jelek már nincsenek benne, és a korábban A+++ lett C.Ezt egyébként az LG is ismerteti az oldalán.
-
Gömbike
senior tag
válasz
IntelKiller7 #93450 üzenetére
-
IntelKiller7
veterán
Egyébként, ha Fizz-en veszitek akkor a Mol Move appban van 200.000Ft felett 30.000Ft kedvezmény bármire.
-
Taci
addikt
Köszönöm a tippeket, tanácsokat és a tapasztalataitok megosztását!
-
Gömbike
senior tag
st6969 fórumtárs tökéletesen összefoglalta.
Az AEG-Elux csoport gépeiből a lehetőségeimhez képest a magasabb sorozat számú gépeiből választok, a 7-es sorozatú AEG mosógép (74850a) 2011 januárja óta hibátlan, a mosogatógép ( esf66030x) 2008. februárja óta dolgozott, de épp ma fog jönni a szerelő, mert 18. éves korában gondolt egyet és leveri a FI relét.
A szárítógép is lassan 10 éves, egy normál kondenzációs Miele-t váltott, ami bőven elmúlt 20, mikor lecseréltük.
A gőzsütőnk is Elux, de most a másik konyhánkba Bosch 6. szériás sütőt vettem, és 6-os szériás indukciós főzőlapot.
Szóval én biztosan kihasználnám azt a samu a kedvezményt.
-
st6969
őstag
"És amúgy milyen márkák tekinthetők felső-, középső- és alsópolcosnak?"
Általában, minden márkán belül vannak különböző "polcok". A Boschnál pl. Serie 2, 4, 6, 8, másnál meg máshogy nevezik el. Én pl. egy 6-ost vettem, ami egy erős középkategória. Hogy pontosan miben különböznek, azt a hétköznapi vevő nem tudja teljeskörűen, legfeljebb reméli, hogy az alkatrészek is jobb minőségűek, de az is lehet, hogy csak több az elérhető funkció. Ezt azért sokszor jó lenne tudni, mert ha pl. egy Serie 2-esben ugyanazok az alkatrészek vannak, mint egy Serie 6-ban, csak az utóbbi mondjuk sütőben tud "pizza módot", a 2-es meg nem (ami annyi, hogy nem te tekered fel a max. hőmérsékletre, hanem van erre egy dedikált gomb), meg tud még pár felesleges/mellőzhető funkciót, akkor tökéletes lenne nekem a 2-es. Vagy mosógépben, szárítógépben több programot. Miközben szárítógépnél nálunk pl. 10 éve ugyanaz a program megy, hiába van még 10 másik is (minek?).
Lehet, hogy van olyan gyártó, ahol a szintek között eltérnek a fő alkatrész minőségek is, máshol meg csak a funkciók. Amit lehet, azt olcsósítanak, ebben legyél biztos. Innen nézve, szerintem egyre többnél inkább csak a funkciókban lehet különbség, az olcsóbban paraméterezhető.
Én is belevágnék a helyedben, ha jó áron meg tudod venni a Samsung cuccokat. Mosógépszerelő korábban többször mondta, hogy koreait vegyek, ha elromlik, ami van (LG vagy Samu). Persze, ebbe is bele lehet látni, hogy azért mondta, mert az hamar tönkre megy, de könnyen szerelhető, és majd kihívom őt, hogy legyen munkája
A Miele-re pl. azt mondta, hogy az, ha meghibásodik, el se vállalja, mert x óra szétszerelni, amiért annyit kellene kérnie, hogy nem akarnám kifizetni... -
axioma
veterán
válasz
andrisms #93443 üzenetére
azt nezd meg, hogy milyen a napi takaritasa [szosz, es ha nem lefolyoba lesz, viz], foleg ha a masikra teszed, tobbet szamit mint a programok szama/milyensege [2-nel tobbet nemigen fogsz hasznalni]
gumirozott gyorsan szaradokat [furdoruha pl] ne tegyel bele, hoszivattyusba minden mas ok -
Taci
addikt
válasz
Gömbike #93441 üzenetére
Gondold végig: egy mosógép árának harmada megy adóba, a maradékból lejön a forgalmazó, kereskedői láncok haszna, a végén nem marad pénz minőségi alkatrészekre.
Szóval inkább kedvezménnyel a felső sorból, mint mást az alsó polcról.
Hmm, erre még nem is gondoltam így. És mi a helyzet a középső polccal?
És amúgy milyen márkák tekinthetők felső-, középső- és alsópolcosnak?
Mert erről egészen biztosan megoszlik a vélemény.A Samsung hova tartozik? Mert csak attól, hogy drága, még nem biztos, hogy jó is, szóval az ára miatt még nem tenném felső polcra.
És mondjuk egy LG? Bosch? Whirlpool? Electrolux? Tényleg nem tudom ezeket belőni. -
andrisms
aktív tag
válasz
andrisms #93149 üzenetére
Szárítógép téma, segítsetek:
250e környékén, de max 300ig bezárólag kellene a legjobb szárítógép. Cél, hogy a ruhákat megszárítsa és csökkentsük a vasalandó mennyiségetAmiket találtam:
LG RH90V5AV6N 240e Ft : mosógépünk LG, így adná magát, hogy egy gyári összeépítő kerettel rá tegyük. LG oldalán jók az értékelések, ÁK-n is. Egycsillagos értékelésnél 2db van, ahol azt írják, hogy a dob 1 irányba forog, ezáltal összegyűri a ruhákat. Viszont van 800db 5 csillagos értékelés is.
BOSCH WQH245B6BY 270e Ft
BOSCH WQG245C0BY 302e Ft: elvileg ezeket tudja pluszban: ágynemű program - két irányba forgó dob, Iron Assist. Ez már ingerküszöb felső szint
Electrolux EW8D495MCE UltraCare 800 289e Ft (-20e IKEA kártya)
Electrolux EW8H259ST 266e (-20e IKEA kártya): irányváltó dobEzek közül melyiket vennétek? Van más-jobb opció?
Mosógép és ár miatt LG-hez húzok kicsit, de jó lenne vélemény bármelyikről, esetleg más javaslat. -
Beuska1986
friss újonc
Sziasztok! Gőzfelmosót szeretnék venni. Olyan sok fajta van, elvesztem. Két pici mellett nem jut sok idő, energia a takarításra.
Szeretném ha tudnék vele csempét és ablakot is pucolni, szóval jó lenne, ha lenne hozzá ilyen tartozék.
Azt olvastam, nem jó ha egyben porszívózni is tud. Ez igaz vajon?
Van esetleg itt valaki, akinek jó tapasztalata van ilyen gépekkel? Milyet ajánlotok és melyiket érdemese elkerülni?Köszönöm
-
Gömbike
senior tag
A saját tapasztalatom az, hogy a samu mo-i szervizháttere finoman szólva egy romhalmaz.
Bár mi nem az jelenleg.A nevem alatt sok mindent megtalálsz a kálváriámról.
Ettől függetlenül bele mernék vágni a helyedben, mert a gari időt biztosan tudja, s pénz is marad a zsebedben.
Gondold végig: egy mosógép árának harmada megy adóba, a maradékból lejön a forgalmazó, kereskedői láncok haszna, a végén nem marad pénz minőségi alkatrészekre.Szóval inkább kedvezménnyel a felső sorból, mint mást az alsó polcról.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Atomantiii #93437 üzenetére
Úgy nézem, ez kb. ugyanaz, mint amit tavaly az Aldiban vettem, csak a rögzítése szerencsétlenebb így, h a rudakat tartja a fali kar (az Aldis példány a két szélső oszlop alján és tetején van a falhoz rögzítve, így nem akadályozza a törülköző ráhelyezést)
Azt tudni kell róla, ennek nincs időzítése, csak ki-be kapcsoló gombja! Nálam ez nem gond, az okosotthon automatikusan indítja egy-egy zuhanyozás kezdetén egy órára (az alatt bőven megszárítja, annyira meleg: a felső szálak kb. 70 fokosak), de enélkül kell rá vmi időzítő, különben biztosan úgy felejted néha.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Életem első saját házába költözünk, és szeretném megvenni az első háztartási gépeimet. Dolgozói kedvezménnyel a Samsung webshopból tudnék jó áron gépeket venni, a kérdésem pedig az lenne, mennyire megbízható, "stabil" márka a Samsung háztartási gépek terén.
Ezeket néztem ki első körben (illetve egyelőre más nem is nagyon van elérhető, rendelhető):
- Mosógép: [WW90DG6U25LKU4] vagy [WW90DG6U85LBU4], kb. 155e Ft mindkettő
- Szárítógép: [DV90DG52A0ABLE], kb. 190e Ft.A kérdésem az lenne, hogy megéri egy drágább Samsung "jóárasítva", vagy inkább egy megbízhatóbb márka (?) eleve alacsonabb árú terméke?
Mert találok szárítógépet LG-t, vagy Bosch-t is jó áron, és persze mosógépet is szép számmal, akciók nagyon sok helyen vannak.Köszönöm.
-
Atomantiii
addikt
Lehet nem jó helyen kérdezem, de nem találtam jobb topikot hozzá. Szeretnék venni egy alap törölközőszárítót, ami elektromos, nem fogyaszt sokat és nem kerül egy ökör árába. Esténként 1-2 törölköző megszárítása lenne a cél, esetleg télen zokni vagy kisebb ruhaneműk szárítása is. Egy ilyet néztem ki, úgy látom az Obiban is ezt árulják, csak az itt nálunk nincs. Nagyon gagyi vagy drágább esetleg nagyobb teljesítményűt kellene keresnem? Csak gondoltam így nem fogyasztana sokat napi fél-1 óra működés esetén.
-
Vérboci
addikt
ez a márka fétis létező dolog, de műszaki alapja jellemzően nincs, mert a legtöbb esetben a noname eszközök ugyanazon a gyártósoron készülnek, mint a márkás termékek. a siguro az alza sajátmárkás terméke, mint pl. a parkside a lidlnél. biztosan van köztük amit nem érdemes megvenni, de sokszor kincsekre lehet bukkanni a márkás ár töredékéért. na ez a siguro airfryer ilyen. ez jó vétel.
-
BBéci
legenda
válasz
simico #93418 üzenetére
Szuper funkciónak tartom a PerfectFry-t, azt sajnálom, hogy az enyém csak 5 fokozatú, míg az újakon 11-ből lehet válogatni. Tegnap sztrapacskához sütöttem apró kockákra vágott tokaszalonnát, 180 fokkal kezdtem, majd visszavettem 160-ra. Nem égett meg, ropogósra sült.
#93423Vérboci
A Siguro szerintem annyira noname, hogy 10 forintot nem adnék érte. Olyan, mint az Amica és az O.K. Csakis olyan gyártó termékéért fizetek, amelyek 30-50 vagy még több éve ismertek és elismertek. AEG, Bosch, Electrolux, Miele, Siemens. A koreaiakat nem kedvelem, de ez nagyon szubjektív. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Rokonomnak kéne egy hűtőszekrény az új albiba. A tulaj vásárolná és olyat keresnék ami olcsó és "jó"!
Erről pl mi a véleményetek? Esetleg másik vagy 100 alatt mondjuk? Van valami ajánlott? -
axioma
veterán
válasz
csemberlen #93430 üzenetére
persze, a talca a takaritast segiti, de peldaul kakcsig beleragad a racsos reszbe, nem atcsopog.
-
axioma
veterán
válasz
IntelKiller7 #93427 üzenetére
hat nekunk evek ota ilyesmi van, a mienkben van forgo sultkrumpli kosar is az me'g jobb, de azon meg a grillcsirken kivul 1x azert meg szoktuk forgatni a cuccot - alulrol nem pirul
Ja es a racs azert nem mindig jo, melyhutott, felenged, bele'folyik'. Mi teszunk ala szilikon sutopapirt ha ilyenre hasznaljuk. -
válasz
csemberlen #93422 üzenetére
Hát én ilyet még nem is láttam. Köszi a tippet, megmutatom Feleségemnek, megszakértjük!
@Vérboci: Igen, köszönöm
Ha "sima" AF lesz, ez lesz a befutó.
Fiókosat stb. végképp nem láttam még, csak pislogok. Nem gondoltam, hogy már ebből is ennyiféle van.
Köszi szépen mindenkinek az airfryeres választ!@OPiiPO: Köszi. Elképzelésem sem volt arról, hogy már arra is van topic
Megyek tovább oda.
-
st6969
őstag
válasz
Miért jobb ez, mint a fiókos?
-
w.miki
veterán
válasz
Ez tök praktikus, de alul miért nem tud sütni?
Akkor már inkább Braun MuliFry. -
válasz
Peterhappy #93420 üzenetére
-
Vérboci
addikt
válasz
a siguroval nem nyúlsz mellé, ráadásul még mindig / már megint akciós [link]
-
csemberlen
őstag
válasz
Nyitható ajtó szerintem az igazi.
-
whatnot
őstag
Új mosógépeknél van valami általános irányvonal, mely márkákat / parasztvakító (de cserébe drágán javítható) technológiákat érdemes elkerülni? Ill. mely márkákat érdemes keresni?
Digitális inverteres, 5 éves Samsung mosógépnél se kép, se hang*. Általános (nem márka) szervizes közölte, hogy ő ezzel inkább nem játszana, 50-60e is lehet akár az alkatrész. Hívjam a márkaszervizt, most arra várok, de már előre nézelődök, ha esetleg új gép kéne.
* Ill. hang van: 10mp-enként ad ki egy kattanó hangot.
-
Sziasztok,
1)
Letérdelt az Air fryerünk, helyette vásárolnék újat, úgy 30k körül.
Ritkán használtuk, nem létfontosságú eszköze a háztartásunknak, szóval nincsenek nagy elvárásaim, egyedül az edény mérete számít, legalább 4-5 literes jó lenne.Alzán találtam egy Tefalt (igaz ez csak 4.2literes, talán a promo ajándék miatt lenne jó vétel), egy Philipset és egy Sigurot (nem ismerem, de úgy rémlik, BB topikban sokszor ajánlottátok).
Ezek közül valamelyik extra jó vétel lenne (esetleg más alternatíva), vagy várjam meg a következő Lidl/Aldi akciót és vegyem meg az elsőt 5+ literest, amit ~20k körül találok?2)
Én évekig esküdtem az Elux/AEG vonalra, de az elmúlt két évben sajnos elég sok csalódás ért tőlük. Cserélni szeretném mind a sütőt, mind a főzőlapot - hogy utóbbinál maradna-e a gáz, vagy átnyargalnánk-e indukciósra, még nem tudom. Nagyon sokat kínlódunk a gázzal, nagyon gyengének érzem mostanság, az indukciós sokkal stabilabb, egyenletesebb lenne talán, csak az az edényparkunk háromnegyedének cseréjét követelné meg - az meg úgy nem mindegy.Lényeg: Milyen márkákat mernétek/tudnátok most jó szájízzel javasolni, ár/érték arányban a leginkább? Nem szeretnék, és nem is tudok súlyos vagyont rászánni, de ötévente sem szeretnék 3-400 ezer forintokat "kidobni az ablakon".
És milyen funkciókra érdemes lőni, mik azok, amik nagyon jól jöhetnek?
Húst szinte egyáltalán nem eszünk (tehát pl. hústű, ami anno kritérium volt, most egyáltalán nem az), ellenben hetente 2-3x sütünk kenyeret és sokszor sütünk pizzát.
Nem tudom, ez utóbbi tulajdonságért érdemes-e rámenni komolyabb sütőre, vagy inkább külön pizzasütőt nézni (amiért Feleségem már évek óta rágja a fülem).Szerk, kieg: okos funkciókra nincs szükségünk, a mostani sütőnknél az nagyon praktikus, hogy van egy teleszkópos sín, illetve a főzőlapunknál van egy elég nagy, középső rózsánk (ami hangulatától függően vagy működik épp, vagy nem).
Ezek jó funkciók lennének most is, de egyik sem teljesen nélkülözhetetlen.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
st6969
őstag
válasz
simico #93418 üzenetére
Eddig még csak tésztát főztem rajta, azzal nem volt gond
Ja, meg fokhagymás tejszínes mártást.
A Perfectfry funkciót nem is tudom, hogy mi, de tesztelni sem tudom, hogy tényleg tartja-e a 180°C-ot.
Régi Ikeás lapom volt eddig, és az igazat megvallva, nem mondanám, hogy mindenben jobb ez a Bosch, bár lehet, hogy csak nagyon hozzászoktam az elmúlt 15 évben.
Ikeás előnyei:
- minden főzőlapot külön dedikált gombokkal lehetett szabályozni (nem kellett előtte kiválasztani, hogy melyiket akarod kezelni)
- az időt (visszaszámláló) lehetett úgy is használni, hogy nem volt bekapcsolva egyik zóna sem (pl. melegszendvics sütőt használtam, és a főzőlap óráját állítottam be, ami jelezte, ha letelt az idő)
- a vezérlő gombok kevesebb helyet foglaltak el
Bosch előnyei:
- 17 fokozatban szabályozható (szemben az Ikeás 9-cel)
- időnél másodperceket is számol, és minden zónára be lehet állítani eltérő időzítést (Ikeánál csak 1 zónára lehetett, de gyakori, hogy mindkettőt időre ki akarom kapcsolni).
- bármelyik zónán bármilyen méretű edényt használhatok (bár, nem tudom, hogy ez a fogyasztásra hogyan hat)
Viszont, ami hátrány a Bosch-nál:
- halkan csipog, kb. meg se hallom, csak ha közvetlenül ott vagyok. Mondjuk lejár a tészta főzési ideje, és ha nem hallom meg, akkor áll a forró vízben x percet, az könnyen lehet kuka...
- jó lenne külön csúszka minden zónához (bár akkor még több helyet foglalna), de ezt meg tudom szokni szerintem.
- kár, hogy a visszaszámláló nem működik, ha nem indítok el egy zónát sem, bár elvileg a home connect alkalmazásban ezt át lehet állítani, de nem merültem bele, hogy pontosan mire is, de ha akkor meg nem kapcsolja le a zónákat, az még rosszabb.
- gyerekzár aktiválása egy örökkévalóságnak tűnik (4s elvileg, én használom a véletlen indítások miatt).
És van kedvencek gomb is, amit szintén az appban lehet konfigurálni. 2 dolgot tudsz rátanítani, rövid és hosszú nyomással aktiválod ezeket. De hogy pontosan mit, azt nem tudom. Gondolom teljesítmény szintet és időt, mást nem tudok elképzelni, de ezt beállítom amúgy is...szóval, nem tudom, ezt fogom-e bármire is használni.
Kapcsolgatás (ez talán csak engem zavar itt): kapcsolgat ez is, az tuti. Sőt, szerintem mindegyik, gyártótól függetlenül. Chat GPT szerint a Miele nem, meg a magasabb kategóriás Bosch/Siemens sem, de amikor rákérdeztem a Serie 8-ra, arra is azt írta, hogy kapcsolgat. Invertereset kell keresni, de olyat én meg nem találtam. Elux EIV644-re is rákérdeztem direkt, annál is írja.
Az biztos, hogy egyelőre nem tűnik olyan zavarónak, mint az Ikeásnál, de majd a tojásfőzés kis lábasban megmutatjaCsak nem tudom, mikor akarok főtt tojást enni
-
simico
aktív tag
válasz
st6969 #93363 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményre, mert pont most akartam ugyanezt a főzőlapot megvenni. A PerfectFry funkció egyébként mennyire működik jól, tényleg képest mondjuk 180 fokon tartani a serpenyőt? És nem kell hozzá semmi plusz hőmérő, ugye? (márkaboltos eladó szerint igen...
)
-
-
pjen
félisten
válasz
st6969 #93415 üzenetére
Biztosító függő. Az Lg mosógépemen a lejárat előtt ajtó zárat cseréltek, ott volt 10K önrész. Régebbi MM biztosítónál avulást számoltak, mire lejárt a biztosítás szinte semmit nem fizetett. A Sony ra kötöttem, meghibásodás és baleset. A teljes időtartam alatt, ha GTK van vissza adják a teljes vételárat. Rákérdeztem, ha a lejárat előtt egy héttel leesik a polcról akkor is.
Egyébként egy Tv vel jártam így, két évesen leesett. Részarányosan, de szó nélkül fizetett a biztosító. Persze nem a legolcsóbbat kell megkötni.
-
st6969
őstag
válasz
Acheron #93410 üzenetére
Olyan ez, mint a laminált padlóknál a 20 év rendszergarancia. Kihívhatod a céget 19 év múlva, hogy ez meg az a probléma, akinek egy komplett lexikona lesz arról, hogy milyen problémát mivel utasítson el (nem raktál fóliát, raktál fóliát, de nem a cég által jóváhagyott forrásból, nem szaki rakta le, szaki rakta le, de nem az, aki benne volt az ajánlott szakik katalógusában, stb...).
Marketingszövegnek remek a 10 vagy 20 év, de megoldják, hogy ne tudj, vagy ne akarj (ne érje meg neked) vele élni
Szerintem a legjobb a teljes körű gyártói garancia, minél hosszabb időre (3-5 év), persze biztos az alól is ki lehet bújni... -
Degeczi
nagyúr
-
Acheron
őstag
válasz
IntelKiller7 #93406 üzenetére
A linked valamiért nem működik (nálam legalábbis)
A garancia fordítva van, Samsung 20 év, LG 10 év az inverteres motorra. De ha jól rémlik, nem a motor szokta beadni az unalmast a hűtőknél, nem ez lesz a szűk keresztmetszet - nem véletlenül vállalnak erre ennyi plusz garaciát. Szóval ez majd' mindegy.
#93405OPiiPO: Az orrát? -
zsero
aktív tag
Sziasztok, inkább Electrolux SteamCrisp vagy Bosch Serie 6 gőzfunkció nélkül ajánlott?
Pirolitikus, gőzös Bosch Serie 6 csak jóval drágábban kapható, mint egy Electrolux. -
IntelKiller7
veterán
No Frostos hűtőt keresek.
Néztem, hogy az LG-re pl 20 év garancia van az interterre, még a Samsungnál 10.
Gondolom így elég egyértelmű, hogy melyiket kellene válasszam.Ti melyiket vennétek inkább? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest