Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Sziasztok!
Fehér Bosch hűtő ajtaja karcos let. Senki nem tudja hogyan- most volt pár hete villanyszerelés, lakás festés- kicsit zavar,de azért a falnak nem megyek
. Köszönöm ha van rá valamilyen megoldás. Illetve érdemes lekezelni,nehogy elkezdjen rozsdásodni?
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Vasaló projekt.
40-50e Ft a keret rá, sima otthoni felhasználás, még gyerkőc nincs, tehát 2 fő,de bővülés tervben🙂. Viszont vasalunk mindent,pólók,nadrágok,ingek,függönyök.
Néztük a klasszik Tefalokat, de néhéznek érezzük, pedig talpra elvileg a legjobbak. Vagy talán még Braun a felhajtott hátsó része miatt.
Itt olvasgatva lehet kikacsintunk egy gőzállomás felé, mivel akkor a függőleges gőzöléssel a kézi gőzölőt is ki tudnánk váltani, ingeknél, estélyi ruháknál, függönyöknél. Tudják ezek helyettesíteni ezeket a kézi "bot" gőzölőket?Melyik márka ajánlott?
Mit gondoltok egy Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30 54e Ft-ért?
Köszi!
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Nem sok esélyt látok rá, de hátha...
Van-e valakinek itt Electrolux Explore 7 turmixa? Sok jót írnak róla ,de a magszűrőről nem nagyon találni infókat mennyire működik hatékonyan. Itt van egy videó ahol mutatják benne a szűrőt. Kimondottan málna, ribizli, stb. hasonló gyümölcsökhöz keresek valamit amivel szűrni lehetne az apró magokat, anyukám nem fogyaszthat ezekből sokat a magok miatt, de ha ki tudná szűrni ez a turmix akkor vennék egyet (vagy ha tudtok hasonlót javasolni). Egyébként alapból a 900W jó hangzik, azt írják zöldséget is jól pépesíti, jégkockát is darál, igaz van ára is
-
aliali
csendes tag
-
Nagya21
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Tetőboxot 12k ért vettem alighasználtan 320l, eddig 6 év alatt 3x használtam, de ennyi pénzért egy pillantig nem voltkérdés, hogy meveszem e.....takarítógépem is immár 30 éve van, kezdtem a mikrobi formáju elux géppel, majd lett delonghi aquvill,(itt a müanyag szívócső-szívófej kezdte feladni a harcot azért adtam el), és most van a Thomas.
Üdv Nagya -
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom hűtő vásárlásom végét.
4 ajtós hűtőt szerettem volna,de alza.hu csak a kapuig hajlandó hozni,ha 100kgot átlépi ( a kinézett hűtő Samsung rf50 , 102,5kg volt)
Így végül Samsung RS70F64KETEO lett a vége,ami bár hagyományos Sbs,de Samsung oldalán 364.000.- Ft lett a vége kuponokkal.
Remélem jól döntöttem.
Jövő héten kiderül.
-
Mauzes
addikt
Jó, mondjuk ez is használati gyakoriság és egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. évente egyszer van szükségem az autóhoz tetőboxra. Kiszámoltam, hogy konkrétan 10 évnyi bérlet ára jönne ki abból, ha veszek egyet. Ez alapján úgy döntötem, hogy inkább bérlem. Mert még ha kényelmetlen is kicsit, hogy el kell menni érte meg visszavinni, de a másik oldalon nem kell tárolnom az év maradék részében, nem nekem kell takarítanom, felszerelik helyettem, akár évente kirpóbálhatok új modellt, évek múlva már modernebb hardverek lesznek, stb. Nyilván ha évente 3x kellene a box, akkor meg jobban megérné megvenni.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Persze hogy jó.....a hozzáadott Thomas tisztító szer is nagyon jó.
Azért mondtam a pet végüt, mert akkoz van keskeny kárpittisztító fej, meg porszívózáshoz keskeny kárpit turbófej .....
Üdv Nagya
UI: mondjuk nekem nagyon macerás előkapkodni a szekrény mélyéről, így én csak ha ég a ház akkor veszem elő, vagy karácsony előtt a nagytakarításkor.......

-
pjen
félisten
válasz
tibbike01
üzenetére
Egyszer azért szét kéne szedned egy zsákos porszívót. Kiderűlne, hogy nincs is minden a zsákban. A kilépő hepát se véletlen találták ki.
"Jaa, hogy ez a gondolat menet.
Oke. Úgy, mint annó az autoknál a digitklíma, turbos motor, központi zár...stb"
A porszívók is haladnak az álló aksis és a multi ciklonos vezetékes felé.
-
tibbike01
őstag
A zsák ahogy tömítődik úgy egyre jobban szűr és ezáltal csökken a szívóteljesítmény is. A zsákban minden benne van, amit a porszívó felszív, ha a zsákot kidobod a kukába, akkor a legfinomabb port is kidobod (higénikusan mert lezárható a zsák). Ergó mindent, amit felszívtál kidobsz a kukába. Ezt elég 2-3 havonta egyszer megtenned. Az új zsákkal egy teljesen új szűrőredszered lesz mondhatni.
A porzsáknélküli gyakorlatilag olyan (na jó nem teljesen) mintha a porzsákos porszívó zsákjába belenyúlnál kézzel és a nagyobb darabokat kihalásznád belőle, majd használnád tovább...
Persze egyre jobbak ezek a multicikron rendszerek, de sose lesz olyan, mint egy porzsákos, pláne nem olyan higénikus.
Rúdporszívó esetében persze nincs másra lehetőség, de a vezetékes porzsáknélküli porszívókat én kb betiltanám. Ettől még mindenki olyat vesz, amilyet szeretne.
-
Nagya21
addikt
-
Nagya21
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Te a sima ciklon porszívókról beszélsz,irsz.
Légyszives tanulmányozd a multiciklon rendszereket, amik sokkal nagyobb hatásfokkal választják le a port a levegőtől.
Ha jól van használva, akkor alig jut ki por a tartályból.
A dyson porszívók mind ilyen technikára épülnek.
Üdv Nagya -
tibbike01
őstag
-
tibbike01
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Semmilyen por nem megy a szűrőbe? Azt meg is hogy? Akkor minek bele szűrő?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ürítéskor mindent kiürítesz, amit felszívott?Hogyan működik a ciklon technológia?
A ciklon porszívókban a levegő nagy sebességgel áramlik be, és a ciklonkamrában örvénylő mozgást végez. A nagyobb porrészecskék és szennyeződések a centrifugális erő hatására a kamra falára sodródnak, majd leülepednek az erre kialakított tartályban. A tisztább levegő ezután tovább halad a szűrők felé, ahol a finomabb részecskék is kiszűrésre kerülnek.Kérlek te ne terjeszd a hülyeséged.
-
-
tibbike01
őstag
Persze a zsáknéli az első bekapcsoláskor pontosan ugyanúgy szív, mint a zsákos, csakhogy ahogy tömítődik a belső szűrő, úgy egyre gyengül a teljesítménye.
A zsáknélkülivel, ha porzsákot cserélsz gyakorlatilag egy új porzsívód kapsz. A zsáknélkülivel ezt csak úgy tudod elérni, hogy minden ürítéskor kicseréled a belső finompor szűrőt. -
-
Because
őstag
Sziasztok!
Van ajánlásotok vezetékes álló/rúd porszívóra aminek ereje is van szőnyegpadló takarításához?
(igen állót és vezetékest szeretnének, ez a nehezítő faktor) -
-
tibbike01
őstag
Felújítás végén vannak es van por bőven, illetve olyat keres, ami erősen szív. A porzsáknélkülit hamar kinyírnák a finomporral, vagyis nem, ha havonta cserélnék benne a komplett szűrőszettet.
opr: Oke. Én nem tudok porzsáknélküli gépet ajánlani, mert nem tartom jónak őket, drága üzemeltetni és macerás, nem higénikus. Mások hátha tudnak neked ajánlani majd.
-
-
Azert mert karcos egy indukcios lap attol meg elmehet 20 evig, en nem latom az osszefuggest a karcok es a mukodes kozott. Ha karcos lesz akkor az lesz, ki a fszom nezegeti ezt allandoan
ha karcos lesz az oled tv-m az mar mas mert azt nezem folyamatosan. A keseidre is figyelsz, hogy ne karcolodjanak ezert csak barsonyt vagsz veluk? -
Nagya21
addikt
Hali!
Ha csak ilyen csempe-járólap igény van, oda bőeven (mármegent ez a holland manus
) elég a v12 egy fluffy fejjel (ami lazer-es), hogy te is tudj szentségelni mint a Zasszony miután előszőr kipróbálta, és látta a reggeli porszívózás után késő délutánig, mi por jött megint össze.......
-
Nagya21
addikt
HAli!
A Thomasos képen látod a padlószőnyeget, ez kell sűrűn porszívózni
Zoknis mezitlábas + sok szellőztetés + hiába elől is, hátul is park + 9. emelet, az a holland manus teszi a dógát......(pór van böeven) látni a bútorokon is, a Zasszony nemgyőz portalanítani. Ez van, a V11 után ez jött ki, utána vizesen is átmentem a szőnyegen, de az már alig színeződött el, tehát jól kiszívja a port a Thomas.
Szerintem a Gen5 detect után azért majd ennyit nem szed össze.
Üdv Nagya -
Gömbike
senior tag
válasz
üzenetére
Sajnos mindegyik sütőnél ez tapasztalható, a csoport szerint, mivel a feleségem cukrászkodik s több fb. csoportban is tag. (Elux csoport gépeinél mindegyiknél)
A kombi Gorenje tűzhely sütőjénél még siralmasabb az eredmény.( Gorenjét SOHA többet semmiből, fűtőszál csere, kijelző game over)
Így kalkulál ő is munka közben, persze bent van a sütőtérben közben egy hőmérő is. Mert a macaron kényes mindenre.
Most vettünk egy Seria 6 Bosch-t, a mestereken múlik, hogy a melléképületből mikor lesz konyha, talán szeptember eleje.
Akkor leírom a Bosch tapasztalokat. -
Úgy látom, itt van hozzáértés porszívókhoz.
Szóval a kérdés: Ha nem akarjuk egy kocsi árát rákölteni... Melyik az a legolcsóbb porszívó, ami:
- zsák nélküli
- normális minőségű csöve és feje van (tehát rendesen összekattan, nem nyeklik-nyaklik, stb)
- nagyon jól szívja a port, első sorban csempéről/járólapról. Szőnyeggel ritkán fog találkozni, akkor is csak ilyen 1-1,5 m²-essel, szóval az annyira nem szempont, de akkor is jó lenne, ha erősen tudna szívni, mert felújítás végén vagyunk, és van por...Az áldozati bárányként vásárolt 13.000 ft-os kínai fos (sencor) kibírta a felújítást éppenhogy, de kezd teljesen vállalhatatlan lenni szegény, úgyhogy kell valami új, de mostmár lehet normális is, mert mostmár azért annyi finom porral meg törmelékkel nem fog találkozni, hogy sajnáljuk rá, de az utolsó adagot, amivel nem bírt a sencor, jó lenne, ha eltüntetné.
-
BBéci
legenda
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen, elsősorban esztétikai kérdés, másodsorban meggyőződésem, hogy a rákerült szennyeződés könnyebben eltávolítható egy tükörfényes felületről.
Autóból sem vennék matt borításút. (Majdnem fényezésűt írtam.)
Szubláda burkolat lehet matt, mert arra nem folyik, fröccsen rá zsír, olaj, és egyebek. Valamint nem csillog vetítés közben.
-
BBéci
legenda
Igen, értem van, ezért mindent megteszek azért, hogy a lehető leghosszabb ideig, a lehető legjobb állapotban kiszolgáljon. Ez minden egyes használati tárgyamra, eszközömre, ruhadarabomra érvényes. Így neveltek, ezt szoktam meg.
Két év alatt mostanában került rá az első karc, ami egyáltalán nem vészes, de látható. -
Nagya21
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, fel jött most is a Thomas mint példa, felteszem a talán releváns kérdésemet.
Úgy gondoltam, hogy kellene nekünk egy nedves folttisztító gép, ha a gyerekek összekoszolnak valami szőnyeget, kanapét, stb. Majdnem vettem egy Bissell Spotclean-t, mert jó kis kompakt, ha kell gyorsan előveszem, stb.
De aztán elgondokodtam, hogy nem lenne-e ennél jobb, ha egy nagyobb méretű olyan gépet vennék, ami képes nedves kárpittisztításra, de akár komplett szőnyeget tudnék vele tisztítani, nem csak "foltokat". És mivel nedves, talán még a foltokra is jó. A kicsi Spotclean komplett szőnyegre szerintem nem alkalmas.
Ilyenből mit tudnátok ajánlani nekem? Nem ismerem ezeket a Thomas gépeket, lehet nem ez az, amit keresek. Főleg ha azt írjátok, hogy évente egyszer-kétszer használjátok, akkor nem tudom, hogy mennyire praktikus a gép.
-
YAS-dude
őstag
-
-
-
aliali
csendes tag
Philips oldalon nagy kedvezmény vannak
25%+10% extra kedvezmény!
10% extra kuponkód: NYAR10 -
Teaway
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Csak a 17 évvel ezelőtti szempontokat tudom, akkor még semmit se tudtam a mosogatógépekről, de annyit mondtak, hogy full fém belsejű és német gyártmány legyen, így lett a Siemens. Akkor még 6 Ft volt egy sajátmárkás (Rossmann) tabletta, ma pedig 27 Ft-os Aldist használok.
-
Mauzes
addikt
Egyébként mosogatógép port használ valaki (tabletta helyett)? Én azt tippelem, hogy azzal is szépen elmosná a gép az edényeket, és a 6x árú 3 in 1 meg 4 in 1 többszínű tabletták csak pénzkidobás.
-
Teaway
veterán
17 évnyi Siemens (Bosch) mosogatógépesdi után megtudni, hogy fúj csak 12 teríték, nincs evőeszközfiók, csak kosár, és tablettázott port kell belehajítani.... ezek után bottal se merem majd piszkálni
-
tibbike01
őstag
Igazából erre a kérdésedre kerestem a választ, de nem kaptam:
"Vagy műszaki adatok alapján költenéd bóvlira mások pénzét?"De itt el is engedtem a dolgot. Én tényekkel, adatokkal, funkciókkal, képekkel jöttem, hogy miért jobb az egyik a másiknál. Visszafelé meg csak "oh minek az", "nem vagyok étterem", "csak mosogasson el az a lényeg", "ha hangos nem kell mellette aludni"...stb kapok, de nagyon várnék egy konkrét tényt, adatot, paramétert...stb bármit ellenérvnek, de az itt nincs úgy látszik.
-
BBéci
legenda
válasz
Nagya21
üzenetére
Ne hasonlítsd a 20 évvel ezelőttieket a most kaphatókhoz! Minőséget illetően semmi közük egymáshoz.
#92300tibbike01
Gorenje főzőlapom 18 év alatt alig lett karcos. A kétéves Bosch-on feleségem ma vett észre egy karcot, ez az első, ami alighanem a hatalmas fazék mozgatásakor, sárgabarack lekvár főzése közben keletkezett. Majd nekiállok Bosch tisztítószerrel megdörzsölni, hátha segít valamennyit. Matt nekünk nem tetszik, szba sem jöhet.
Amióta a Gorenje kínai, nálam kiesett a pixisből.
Igen, a Whirlpool mikrók kiválóak, nálunk 1997-óta üzemel egy.
Nem elegendő a 14 terítékes mosogatógép? Nem éttermet működtetek, ezért akár egy 8-as is bőven jó lenne. A tablettákkal sok millió embernek nincs semmi gondja, ez totál egyéni preferencia.
Nem, nincs azokkal tapasztalatom, pont ezért nem ajánlgatom őket senkinek. Az, hogy magamnak nem vennék, az teljesen szubjektív. -
Teaway
veterán
válasz
simico
üzenetére
A felület nem zafír, de még csak nem is "hazudott" zafír.
A SaphirMatt® fantázianévvel illetett bevonat egy különleges, karcálló felület, amit az Electrolux indukciós főzőlapokhoz fejlesztett ki. A név a "saphir" (zafír) szóból ered, ami a keménységre és tartósságra utal, míg a "matt" a felület matt, elegáns megjelenését jelzi. A bevonat célja, hogy a főzőlapok ne csak funkcionálisak, hanem esztétikusak is legyenek, és jobban ellenálljanak a mindennapi használat során fellépő kopásnak. -
simico
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
A 2009 óta használt főzőlapunkon egy darab karc nincs. De ha lenne is, pont lesz.rnám, mert nem kiállítási műtárgy, nem gyönyörködök benne egy pohár borral a kezemben, nem vizslatom súrlófényben nagyítóval. Egyébként a zafír(nak hazudott) felületet is meg lehet karcolni hétköznapi dolgokkal (nem kell hozzá gyémánt), tapasztalatból tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Köszönöm ha van rá valamilyen megoldás. Illetve érdemes lekezelni,nehogy elkezdjen rozsdásodni?
Én életemben vettem összesen 2 porszívót, és egyszerre sose volt egynél több.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a Mömax ban árulják 15K. Szív mint állat és nó hangos.