- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz
Mauzes #92380 üzenetére
Tetőboxot 12k ért vettem alighasználtan 320l, eddig 6 év alatt 3x használtam, de ennyi pénzért egy pillantig nem voltkérdés, hogy meveszem e.....takarítógépem is immár 30 éve van, kezdtem a mikrobi formáju elux géppel, majd lett delonghi aquvill,(itt a müanyag szívócső-szívófej kezdte feladni a harcot azért adtam el), és most van a Thomas.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Mauzes #92376 üzenetére
Persze hogy jó.....a hozzáadott Thomas tisztító szer is nagyon jó.
Azért mondtam a pet végüt, mert akkoz van keskeny kárpittisztító fej, meg porszívózáshoz keskeny kárpit turbófej .....
Üdv Nagya
UI: mondjuk nekem nagyon macerás előkapkodni a szekrény mélyéről, így én csak ha ég a ház akkor veszem elő, vagy karácsony előtt a nagytakarításkor....... -
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #92326 üzenetére
Igen, elsősorban esztétikai kérdés, másodsorban meggyőződésem, hogy a rákerült szennyeződés könnyebben eltávolítható egy tükörfényes felületről.
Autóból sem vennék matt borításút. (Majdnem fényezésűt írtam.)
Szubláda burkolat lehet matt, mert arra nem folyik, fröccsen rá zsír, olaj, és egyebek. Valamint nem csillog vetítés közben. -
Nagya21
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
Mauzes #92286 üzenetére
"hogy miét nem is előnyös egy hűtő adott funkciója"?
Senki nem beszélt funkciókról. dimenziókról beszéltünk. Bécinek előnyösebb ha szélesebbek a rekeszek, nekem pedig ez semmi előnyt sem jelent.
Ill. van még egy fontos tényező, ugyanaz a francia ajtós hűtő brutálisan drágább, mint egy sbs. -
tibbike01
őstag
válasz
Mauzes #92188 üzenetére
Nem hallottam még a Bosch Silence Plus gépet, de ugye a Bosch "B" kategóriát kapott zaj szemponjából, míg a Gorenje "A" kategóriát. Ha csalnak is a mérések 4 db azért elég sok. A képeken is látszik, hogy a Gorenjén körben legalább 2cm hangszigetelés van. Illetve a Bosch csak 14 terítékes, a Gorenje 16. A Gorenje nagyon friss, 2025 év elején kezdék el forgalmazni.
Sokat agyaltam rajta annó. Csak 2 dolog lett volna a Boschban, ami tetszett, illetve jobb volt, mint a Gorenje. A padlóra vetített státusz/idő és a fém (szürke) kezelőpanel (ami ellen ál a karoknak, takaításnak. Viszont minden másban a Gorenje nyert, ja és még olcsóbb is volt 15ezerrel.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Mauzes #71684 üzenetére
Szia. Ugyanez a hűtőnk van, ugyanez a bajunk nekünk is ,mint neked. Írtam is, és kérdeztem is róla az elmúlt hetekben. Brutális fogyasztása van a miénknek is. Nekünk havi 95KWh-át fogyaszt. És hozzáteszem, hogy 2 hónapja volt szervizeltetve. Ez bizony úgy néz ki, hogy ennyit fogyaszt.
-
haten
tag
válasz
Mauzes #60961 üzenetére
" Árakkal nem vagyok nagyon képben, de pár példa (talán nem túl ellszállt):
- mosógép Miele, 250k
- porszívó Dyson, 150k
- hűtő ?, 250k
- sütő ?, 200k
- mosogatógép ?, 200k "Azért találsz közép, közép-felső kategóriában gépet ezeknek az áraknak feléért is. Főleg, hogy ezekhez még kell főzőlap, páraelszívó, és kávéfőző, és mikro is.
-
ribarszki
őstag
válasz
Mauzes #60864 üzenetére
- 100kg. Baromi stabil és nagyon nagyon halk. Egy ezred mm-t sem mozdul el a gép 1400as centrinél sem.
- pótvíz lehetőség. A mosáshoz még mindig víz kell és nem A++++ marketing. Szennyezettebb ruhához rányomunk a pótvíz funkcióra.
- Mosási ritmust nem kell állítani, teljesen automata. Tényleg gyönyörűen mos.
- A méhsejt dob sokkal kíméletesebb a ruhákhoz- De nálam a legfőbb szempont, hogy javítható 10 év múlva is. Pl. nem műanyag az üstje, csapágyazható
Amiket felsoroltál, azok semmivel bem bonyolítják meg a mosást. Bezeszed a ruhát, kiválasztod a progranot, beállítod a hőfokot, centrit és mosás. Ennyim ha akarod kiválasztod az előmosást, vagy áztatást, vagy pótvizet. Ennél egyszerűbb kezelőpanellel még nem találkoztam..
Én ennyit tudok mondani. Megbízhatóság, masszivitás és mosási hatékonyság.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Mauzes #60837 üzenetére
A Miele mosógépek számunkra megfizethető kategóriái ugyanolyan halkak, mint a többi minőségi mosógép.
A 80-as évek elején az Energomat, ami AEG liszensz volt, 3-5 havi fizetésbe került. Akkor a havi fizetésem 1650 Ft volt.
Ha sznob lennék, akkor a V-Zug mosógépet, vagy a Maytag gépeket írtam volna.A Miele gépek átlagos gépek átlagos felhasználóknak, mert a belépő modelljük is egy havi átlagfizetés.🤔 A kormánypropaganda szerint a havi bér 260 ezer.
Némelyik mosógépe többe kerül pl. az Aeg-Eluxnak, Boschnak, Lg-nek.........
-
ribarszki
őstag
válasz
Mauzes #60826 üzenetére
Vettem 1,5 éve egy LG DD gépet is, mert szükség volt arra is. A DD motor nagyon halk, viszont a zajszigetelése rosszabb az LG-nek. Értem ezelatt, hogy amikor elindítottam a tisztítómosást, akkor nagyon hangos volt amint a víz verődött az üres dobban a dob falának. A Miele ilyen esetben halkabb.
Nagyon jók a DD motorok, de spórolósabb az LG. Vékonyabb lemezek, stb.. Viszont ha 100-140k-ért kellene gépet vennem, akkor LG-t vennék most is. -
Gömbike
senior tag
válasz
Mauzes #60826 üzenetére
Bocs, ezek szerint nem érted. NEM illik a Miele gépet sem az lg-hez, sem más géphez hasonlítani.
Más világ, más anyagfelhasználás, más minőség.
Azért Miele.
Mondom úgy, hogy a Miele szárítógépem több mint 20 év után kért javítást, én hülye meg inkább vettem egy műanyag “ marketinges sz@rt.” -
Morris
veterán
válasz
Mauzes #60824 üzenetére
Igen. Komolyan!
Nem nekem fontos. Nem én mosok vele. A feleségem intézi. Neki ez volt az egyik fontos szempont! És ha ez az opció valamelyest megkönnyíti az ő munkáját akkor tiszteletben tartom a kérését! Sőt mi több szorgalmazom is!Robot porszívót sem akart. De ahogy megvettük, imádja.
A normál porszívóval 3 naponta porszívózott. Pedáns nő! -
Nagya21
addikt
válasz
Mauzes #60603 üzenetére
Hali!
V7-V8-V11
V7: 25/100Aw teljesítményü, motoros fejjel 20 perc üzemidő, maxon 6 perc.
Egyszerü atomjaira szétszedni, ha maximalista akarsz lenni a karbantartásában.
A többit megtalálod a táblázatban.
A V8 kicsit erősebb mit a V7, akksi 30/9perc, van hepaszürő +animal+fluffy fej, egyszerü atomjaira szétszedni, ha maximalista akarsz lenni a karbantartásában.
A V11 télleg brutál ha mindent maxra rakok, lezárom a fej+szívónyílásait, akkor a Zasszony nemtudja eltolni az egyenes rövid szálú szőnyegen, én is nehezen.
Nagyobb akksi,(60-40-19perc) nagyobb tartály, nehezebb, hosszabb töltésidő, cserébe percre pontosan kijelzi a hátralevő időt, figyelmeztet a szűrő tisztitására, ha problémát talál a működésbe segít elhárítani, és mindezt magyarul az lcd kijelzőn kommunikálva.
A szétszedésről: még nem próbáltam
Sokadik tartályos porszívóm, a tapasztalat az, hogy minél nagyobb a motorteljesítmény, annál nagyobb a levegő sebessége, annál hatékonyabb a porleválasztás.
Üdv Nagya -
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mauzes #54141 üzenetére
Pedig nem, nálam is azt jelenti. Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez úgy megy, hogy "-Jóska, akkor úgy tervezd meg azt az elektronikát, hogy 3 évesen meghaljon, jó?", hanem szimplán csak spórolnak mindenen, és ezért fog megdögleni 3 évesen. Nem kell azt tervezni sehova. Esetleg olyanokkal szívatják a népet, hogy bizonyos elemeket egybe építenek, hogy ne lehessen gazdaságosan javíttatni.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Mauzes #54056 üzenetére
Én múlt héten az ALZA-ról rendeltem, ott most a legolcsóbb a GN zsák, egyből vettem 4 dobozzal.
https://www.alza.hu/miele-eredeti-hyclean-3d-efficiency-9917730-porzsak-d2272410.htm?o=2
Kicsit olcsóbb úgy mint 16-os multipakkban.
Tavaly novemberben vettem 12K-ért multipakkod MM-ben, bánom, hogy nem két dobozzal. -
ribarszki
őstag
válasz
Mauzes #54056 üzenetére
Ki kell dobni. Hiába ráznád ki, a mikronnyi pórusokat eltömítette a finom por. Csak hazavágnád a motort. Porzsák a kukába és csere. Igen, gyárira. 1doboz porzsák=1év. Ha csak normál otthoni takarításra használod, akkor be fog állni, hogy 3-4 hónapig nem kell hozzányúlni.
-
ribarszki
őstag
válasz
Mauzes #54050 üzenetére
Mikor nézed a gép jelzését? A fejet a levegőbe tartod és úgy jelzi, hogy tele van?
Nem akadt meg valami a csőben?
Nézd meg taointással is a porzsákot, vedd ki. Bucira lehet szívni. Kizárt, hogy megtelet.. vagy akkor rengeteg port rántott össze. Ha ez a helyzet, akkor ez a probléma megoldódik, hiszen egyre tisztább lesz a szőnyeg. Amúgy egy ekkor lakásban heti porszívózással 3-4hónapot simán ki kell bírjon. -
törölt tag
válasz
Mauzes #48781 üzenetére
Az akciós US Aeropro parkettafejjel, + még ráadás 12 db porzsák is jár hozzá az alap 1+1 db mellé, az megint vagy 6-8 ezer Ft megtakarítás, ez most tényleg jó vétel.
Aki mosógépet keresne, ez a Serie 4-es Bosch WAN24261BY most szintén jó áron megy az MM-ben.
-
freaghill
őstag
válasz
Mauzes #46334 üzenetére
Akit érdekel a penészesedés, vízkő kérdés az szerintem olvassa el Csabroncka írását.
Fórumban visszakeresve évente szokta pl. Csabroncka cserélni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Mauzes #46246 üzenetére
Annyira hasznos dolog, hogy most lesz 3 éve, hogy karácsony és új év között elromlott a közel 20 éves Miele normál kondenzációs gépünk, a Zasszony felszólított, hogy azonnali hatállyal kell neki egy másik gép.
Ekkor rendeltem egy Elux hőszipkásat.
Nyáron is ezt használjuk, nem teregetünk. Kertes házban lakunk, de a gép praktikusabb.
Nem kulázza össze a bogár a ruhákat, a szél nem fújja tele porral a ruhát, nem égeti szénné a nap, stb.
Pedig legelőször azért vettük, mert penészedett a lakás a sok párától.
Nem kell kerülgetni a szárítókat, nem párás a lakás, puhák a ruhák, stb.
-
törölt tag
válasz
Mauzes #46246 üzenetére
Itt zömmel azért írnak a szárítógépről, mert ugye télen nem nagyon tudod hová teregetni a mosott ruhát. Kinn megfagy, benn meg a pára az egekbe szökhet...fal vizesedés, penész stb...szellőztetni igaz kell, de akkor sem oké nagyon...
nekem speciel páramentesítőm van, de az nem szívja össze teljesen...
-
Cyrin
addikt
válasz
Mauzes #46209 üzenetére
Zen: más fejjel van, a zajkibocsátás csökkentése érdekében (sztem lakás körülmények között minden nagyméretű fej használhatatlan, de parasztvakításnak jó), a másik állatszőrös, a harmadik allergiásoknak (ezek porzsákban, szűrőben különbözhetnek csak), a negyedik green azaz újrafelhasznált anyagokból készül környezettudatos vásárlóknak cserébe fekete mindjárt meglátszik rajta a por, undorító zöld zsinórral
, mindegyikre jellemző a fogantyús teleszkópos cső, a mikorkapcsolós szívásteljesítmény szabályozás, és a 650w-os motor, 58dB hang.
Amit linkeltem: nincs fogantyú a gégecsövön (normál lakáskörülmények között sztem még jobb is, pl. amikor csak a gégefejjel dolgozunk), más kialakítású univerziális fej (bár a képeken nem az van, valamint régebben is és most is csak a parketta fejet használom, de nálam nincs is szőnyeg), csúszkás motorteljesítmény állítás (az esetek 99%-ában úgyis maxon van keménypadló esetén, és inkább a gégecső levegőztetőjét használja az ember), kisebb teljesítményű de még mindig elegendő 500W-os motorok (egyéni preferencia kérdése, ki kell próbálni, rendesen le van szigetelve, nem kell félni tőle), 61 dB hang, cserébe olcsóbb.
A porzsák telítődése esetén sem csökken észrevehetően a szívásteljesítmény, és a szintetikus porzsák mindent felfog, múltkor ilyen lisztes-gipszes állagú poranyagot szívtam fel vele, valami gyurmázható barba papából, kettő is elszakadt, telítődtek a pórusok, akkor jelezte, hogy gond van, kicseréltem, de a belseje akkor is mindenféle por mentes volt.
Mindegyikre jellemző a viszonylag kis méret, jó fordulékonyság, és a porszívón felhatjható fogó miatt jó mozgathatóság (ezt különösen szeretem).Érdemes lehet rákeresni a markabolt.hu-n, itt mindegyikről van bemutató videó, és az adatlapok is helyesen vannak kitöltve...
-
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #46142 üzenetére
A készülék leírása alapján, a gőzjáratok eldugulásának megelőzése érdekében végzem a leírtakat. Elhiszem a Bosch szakembereinek, hogy ez fontos.
Nem high end, eggyel a csúcsmodell alatti volt, már nem kapható. Pár hete linkeltem a típusát.
Előtte is gőzös Tefal volt, azt 1998-ban vettem, Münchenben, azt megelőzően szintén gőzös Philipset használtam, ami az akkori barátnőmé volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest