- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
- Tasker
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Mikrohullámú sütők kapcsán mik a tapasztalatok a forgótányér nélküli megoldásokkal?
Érdemes ilyenbe fektetni, vagy maradjak a hagyományos, forgótányéros megoldásnál? (nevesebbek közül a Sharp, Whirlpool, LG kínál ilyeneket) -
8
senior tag
válasz
Norberto008 #93597 üzenetére
ebből sziget fölé feltehetsz kettőt, egymásnak háttal
át lehet kötni, hogy a kettőt egy kapcsolóról indítsd, egy konzollal simán le lehet lógatni a mennyezetről, légtechnikával egy közösbe köthető750m3/h ezüst https://www.alza.hu/siguro-hd-g230s-d7347635.htm?o=2
-
Norberto008
tag
Sziasztok,
Új házvásárlás miatt teljes háztartási berendezést kell vásárolnunk.
Nagyjából ezeket néztem össze. Van amit lecserélnétek olcsóbb kategóriára mert ez nem tud többet? Akár márkaváltás is szóba jöhet, ha van ettől jobb és megbízhatóbb is 1-1 terméknél. Bármilyen tanácsot megfogadok
Bosch PVQ631HC1E főzőlap
Bosch HBG578EB3 sütő
Bosch SMV6ECX10E mosogatógép
BOSCH WGG242Z3BY mosógép
BOSCH BFL554MB0 mikroMég egy sziget elszívót kéne találni, abban sajnos tanácstalan, jó lenne ha nem több 100ezer lenne
Köszönöm szépen
-
st6969
őstag
válasz
Vérboci #93589 üzenetére
Miért Whirlpoolt? Jók a mosogatógépeik? Ritkán hallom dicsérni ezt a márkát, de ezek szerint valamiben csak jók (a mikrón kívül)
Más: tegnap voltunk helyi üzletekben (Euronics, Expert) házratási gépet nézni intézménynek. Pályázati pénz, stb. lényeg, hogy átutalással menne a fizetés (szerintem ez intézményeknél eléggé általános). Semmi bonyodalomra nem számítottunk, mivel az intézmény is állami, a boltok is nagy nevek. Ehhez képest:
Expert: hát ilyet nem szoktunk, bár megoldható, de előleget kell fizetni. OK, mennyit? Hát 10%, de inkább az egészet. És csak utána lehet elvinni a gépet.
Euronics: hát ilyet itt nem szoktak, bár elvileg lehet, de az elmúlt évben 2 alkalommal volt erre példa. Jelezni kell a központnak, ők generálnak valamit (?), majd utána mehet az átutalás, ha megkapják rá az engedélyt. Ennek az átfutási ideje 2 hónap
Én azt gondoltam, az életbenmaradásért küzdenek ezek az üzletek (vevőt szinte soha nem látok bennük, én is csak akkor megyek be, ha valami kiállított darabot meg akarok nézni, hogy aztán neten olcsóbban megrendelhessem), de úgy tűnik, nem annyira kell nekik a forgalom. Így nyilván marad az Expert. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan üzleteket ahol foglalkoznak szett ajánlattal?
Az alábbi háztartási gépek beszerzését tervezem:
- Hűtőszekrény: Whirlpool WHC20 T352
- Páraelszívó: Electrolux LFG716X
- Beépíthető sütő: Electrolux EOD6P77WX
- Főzőlap: Electrolux EIV634
- Mikrohullámú sütő: Samsung MG22M8274AT/E2
- Mosogatógép: Bosch SMV6ECX10E
- Mosógép: AEG LFR73864BEKöszönöm a választ.
-
Gömbike
senior tag
Keserű tapasztalatom szeretném megosztani:
A múlt héten gtk lett az Elux esf 66030x mosogatógép.
Utódjaként rendeltem ezt [link]
Abban a naív tudatban voltam, hogy ha az Elux szabadon álló gépei közül a legjobbat választom, ami Hazánkban kapható, nem ér csalódás.
Nos, vártam pár órát, lenyugodjak és a fikázásom ne legyen olyan bántó.
Inkább Vályi Pista szavait idézném, : “ a Mercedes és az Audi hogy mer ennyi műanyag hulladékot kiadni horror pénzért.”
A 2008- ban vásárolt mosogatógépem, ( 135 ezer volt) , kosarai stabilak és erősek voltak. A kosarak görgői természetes útjukat járták, mintha sínen lettek volna.
Azt is elfogadtam, hogy 260 ezerért nem tesznek bele led világítást
Bár ez számomra fontos, de az AEG ugyanezen gépe 40 ezer + pénzért tudta volna. Egy led lámpa meg nem ér 40 ezret, nem vagyok én gázszerelő.De ez a kókány belső😥🫣
Tényleg, adjak érte 500- at, hogy legalább azt lássam, érezzem, mint a 135 ezres gépem tudott?
De nincs!!! Ez a legmagasabb polc a kínálatban.Bocsánatot kérek mindenkitől, de ha erre halad a világ…..
-
Nagya21
addikt
válasz
gabikiraly2 #93586 üzenetére
Lányomnak Beko van immár 5. éve, teszi a dolgát, annyi tennivaló van vele, hogy hiába duffla szösz szűrő, kell egy szivacs is a hőcserélő elé.
Üdv Nagya -
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok.
Keskeny szárítógéppel van valakinek tapasztalata?
Napok óta keresgélek, de elég kevés van belőle.
Sajnos csak az előszobába tudnám tenni és oda a teljes méretű nem fér el.
Konkrét ajánlatot is szívesen meghallgatok.
Előre is köszönöm. -
pomk
őstag
Végül egy Tefal UltraCompact 3in1 (SW383D10) sütőt rendeltem. Meglátjuk...
Köszönöm a tippeket! -
Teaway
veterán
válasz
tomszli11 #93580 üzenetére
Szerintem ez a jelölés azt mutatja, hogy a készülék elektromos üzemű.
Ha a típusa LKR520066W, vagyis az amit a képen látok, akkor az nem kombinált, azaz nem gáz-villany, hanem full villany, ráadásul a leírása szerint ez a készülék hálózati csatlakozókábel és dugasz nélkül kerül szállításra. -
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Lehet nagyon alap kérdés, de számomra talány, hogy ha vásárolok egy kombinált villany tűzhelyet, akkor azt hogyan tudom beüzemelni?
Nálunk jelenleg a falból jön ki egy vastagabb vezeték ami van a tűzhely hátuljára csatlakoztatva. Ellenben hallottam olyat is, hogy mai készülékek villásdugóval vannak ellátva, és csak simán be kell dugni. Az épület 2007es építésű társasház, szóval a hálózatnak bírnia kéne gondolom.
Egyébként ez a jelölés azt mutatja, hogy villás dugóval szerelt?
Köszi előre. -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Olyan mosógép létezik ami rövid programon (<60 perc) 60 fokon tud mosni? Illetve olyan amivel nagyon rövid idejű (15 perc) mosást lehet csinálni? Triviálisnak tűnik, de alig találok ilyen előltöltős mosógépet.
-
BBéci
legenda
válasz
Gömbike #93569 üzenetére
Igen, úgy működik, nem írtam mást.
#93571Mauzes
Nincs mindegyik településen lomtalanítás. Mifelént jó pár éve beszüntették, mert mndenkinek elege lett a kincskereső hordákból, akik szanaszét túrták, dúlták a kitett kupacokat. Évente egyszer lehet díjmentesen konténert rendelni, amit mi még sosem vettünk igénybe. -
Acheron
őstag
A hűtő és mosógép mellé még beesett egy mikró csere - nem gondoltam volna, de ez okoz igazi fejtörést.
Bizonyos szempontból abszolút alapgépre van szükség - csak mikró kell, sem crisp, sem grill (utóbbit mindenképp kerülném) A felhasználás csak melegítés, ritkábban kiolvasztás.
Viszont melegíteni gyakran nagyobb mennyiséget is szoktam, így 23 - 30 l közötti űrméret kellene, illetve min. 900 - 1100 W közötti teljesítmény.
Viszont vannak extrák, amiket szeretnék:
Erősen előny az inverteres megoldás (bár ez elég ritka, és a vélemények is megoszlanak a hasznosságáról - de én láttok benne rációt)
Ami szintén nagy előny nálam, az a tekerőgombos időzítés be- és ráállítás. A 30sec időzítés jó ha van, de a tekerőgombos beállítás nálam beragadt valamiért - megszerettem anno a Whirlpoolnál ezt a kényelmi funkciót.
Mindezt jó volna valami értelmes áron, 50 - 60k körül abszolválni.
Nos, eddig nem találtam minden igényt lefedő kompromisszumot - valami mindig hiányzik. Vagy tekerőgomb nincs, vagy nem inverteres, vagy ha mindkettő megvan, akkor ott figyel a grill - és még az ár is a felső határt karcolja.
Talán a Panasonicnál találtam olyan modellt, ami kb jó lehet - de azok vagy kilógnak az árból - vagy nem kaphatók az országban... Az Euronics pl tele van NN-GD (vagyis grilles) Pana cuccokkal, de nincs egy NN-SD (grill nélküli) modell sem (ami kapható is)
Van a fentiekre valami javasolt megoldás, vagy ismét valami erős kompromisszumot kell kötnöm mikró téren?
#93570Krend: "10 fok a hűtőben normális? " Igen, ha annyira állítod be. De jellemzően inkább 3 - 5 fok a norma. -
st6969
őstag
Mosógépben "felrobbant" egy díszpárna
azaz egymillió darab különböző méretű szivacs darab szabadult el a porszem méretűtől a dobókocka méretig. Alsó tisztítónyílás tele volt, ameddig beértünk, kikapartuk, de érződik, hogy bentebb van még, szinte biztos, hogy az egész mosógép alja tele van ezzel
A gép nincs 2 éves
Mit tegyünk? Üresen egy program, és ismét takarítás? Vagy más ötlet? Menthető vajon? Vagy kuka? -
Krend
csendes tag
válasz
BB9000 #93507 üzenetére
10 fok a hűtőben normális? Akkor mégse volt hibás a gorenjém? Mondjuk az 9 alá se tudott menni.
Általánosabb, de nem akarok külön kommentet neki.
Ma üzemeltem be a Siguro-t [link] , a hét végén írok róla bővebben.
Előzetesben annyit, hogy 2 órán belül lehűtötte magát a kívánt hőmérsékletre és egy kis magas frekvenciás hangon kívül csak a ventik susognak kellemesen.
Most 5 fokra tettem, de lement 3.7ig, gondolom mert nagyon meglódult az elején, de majd figyelem az ingadozását. -
tibbike01
őstag
Mi ilyen Tefalt vettünk pár hete. Új értelmet nyert a melegszendvics. Brutálisan jól működik, ipari cucc és 2 perc alatt valódi ropogós szendvics jön ki belőle.
Tudom drágább, de 22ért sikerült elcsípnem Emagon. -
pomk
őstag
Köszi a tippeket, de nem kell semmi extra, valami 2in1 megoldást keresek. A heti 2-3 melegszendvics + gofri sütésre nem szeretném 2 gépet (így is már külön szekrény van a háztartási kisgépeknek...
) és a fent leírt összegnél többet kiadni.
-
P00By
nagyúr
-
A gofri sütéshez inkább egy céleszközt javaslok: pl: MPM MGO-36M
A szendvicshez nem kell semmi extra. pl ez : Russell Hobbs 17888-56 árban nem vészes, de azért nem a legalja. -
BBéci
legenda
Nem szívem csücske a Sencor, mégis tőlük vettem szandvics sütőt, mert annak van négyszögletes betétje. Rühellem a háromszög formát és nem praktikus, mert a csomagolt kenyerek mind négyszögletesek, pont bele passzolnak.
Amit a legtöbből hiányolok, az a kapcsoló.#93560Dorian
Legalább két órám ment rá a kartonok vadászkéssel vagdosására és a polisztirol apróra tördelésére. Utóbbit nejlonzsákon belül végeztem, mert repkedtek mindenfelé az apró szemcsék. Utána alapos élezésre volt szükség, nem szeretik a kések a papírvágást.
A XVIII. kerületi Besence utcában adtam le, 19:30-ig vannak nyitva. Gondolj bele, pont háromszor annyi hulladék volt, mint nálad! -
BBéci
legenda
válasz
BigBlackDog #93555 üzenetére
Whirlpoolom pont ugyanúgy zúg tovább az idő lejárta után, mint előtte. Ha az ember közel van és nagyon odafigyel, akkor meg lehet különböztetni a változó frekvenciát, de pár méterről már nem. Valamint számtalanszor otthagyom, őrizgesse a franc és amikor csipog, akkor megyek vissza a konyhába. Ha előtte állok, akkor nem várom meg a csipogást, 1 mp-nél megnyomom a stop gombot és nem csipog.
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Egy ezer+1 éves Hausmeister melegszendvics és gofri sütőt szeretnénk újabbra cserélni. Melegszendvics és gofri készítésre használnánk, heti 2-3 alkalommal.
Kettő közül melyiket ajánljátok?
Tefal UltraCompact 3in1 (SW383D10)
Tefal SW341D12 Snack Time 2in1Az elsőnek 3 betétje van, a másodiknak kettő db. viszont ott az Arukereso oldalán több vélemény alapján is 4,5-ös értékelést kapott. Az első ránézésre kicsit robusztusabb kialakítású és tárolható állítva is. Az első típus szimpatikusabb.
Vagy esetleg más alternatíva max. 25.000 Ft,-ig?
-
BBéci
legenda
válasz
BigBlackDog #93540 üzenetére
Többektől kérdeztem, de senki nem adott értékelhető választ.
Ha nem csipog, honnan tudod, hogy letelt a beállított idő? -
BBéci
legenda
válasz
ahopka #93534 üzenetére
"A csomagolását meg kell tartani és a hibásat azzal becsomagolni(ahogy sikerül, persze). "
Két hűtőszekrényt küldtem vissza a Media Marktnak, mindkettőhöz megtartottam a csomagolást, de egyikhez sem kérték, nálam hagyták. Miután megjött a harmadik hűtő, annak a csomagolásával együtt háromét nekem kellett elszállítani, csurig megtöltötte az Octavia Combit. A lerakótelepen alig akarták befogadni, mondván az ipari mennyiség. -
Gömbike
senior tag
válasz
BigBlackDog #93547 üzenetére
Igen, fő mikróként ilyent használok.
Teljes értékű sütő kisebb adagokhoz.
15 éve hőlég keveréses mikrónk van, használtam LG, samu és wh-t is.
A mostani [link] mikrónk a legcsendesebb és a legsokoldalúbb.
Az általad belinkelt annyival tud többet, hogy tud magyarul és kiírja magyar nyelven, mikor, mit tegyél az ételbe.
A kiskonyhába ezt [link] vettük. Ár/érték szem előtt tartva.
-
Nagya21
addikt
válasz
BigBlackDog #93547 üzenetére
Hali!
Lányom ilyen drágább wiccpult vett de majd csak a jövő hónapban lesz konyhaszekrény oda lesz beépítve.....
Majd utána nyilatkozok, de van aki muffint süt benne....
Üdv Nagya -
BigBlackDog
veterán
válasz
Nagya21 #93546 üzenetére
Ez jónak tűnik, csak egyelőre nem látok elérhetőt GRX-nél.
Egyébként ezek, a "drágább" WP-k mennyire jók? Gondolnám, hogy használhatóak teljes értékű sütőként is kisebb mennyiségű kajához és mikróként is jól teljesítenek.
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Ha 1x megnyomod a tekerő gomb közepét indul a 30sec, ahányszor megnyomod annyiszor +30 sec,
Vagy 1x megnyomod 30sec és a tekerővel le-fel tudod szabályozni az időt.
Ha végzett halkan szól hogy végzett(szinte nem is hallani), de ha kinyomod akkor hangosabban csipog, de van némítás is rajta....
Üdv Nagya -
Gömbike
senior tag
válasz
BigBlackDog #93544 üzenetére
Én azért mondtam a grx-et, mert ott jó áron van a wh=Bau mikró.
Az általad kiválasztott masina teljesen jó, ennyi pénzért ajándék. Nem is keresnék mást.
-
tibbike01
őstag
Eltaláltad pont ez a 2 hátránya van. Előny, hogy 3 év gari van rá, egyszer kell szállítást fizetned, nem kell összeépítő keret, egy lefolyó elég neki a mosó és szárító is egy helyre folyik. 12/10 kg párat, alul felül dobvilágítás, appon keresztül számtalan program, bajnok DD motor, a száritó elmőleget a mosó program lejártára...stb.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ez így ebben a formában szerintem nincs.
A grx-en szokott lenni 25 literes f. tányér nélküli, de az, hogy a hang kikapcsolható e benne, Nagya21 tudja megmondani.
Mindezeket tekerő gombos kivitelben fellelni, az esélyeid sajnos inkább 0, vagy mínusz előjel.
Én is f. tányér nélkülit akartam tőlük venni 2. mikrónak, de elmondták, hogy évente pár alkalommal kapnak néhány darabot és az is pár nap alatt gazdára talál.
-
kcsa
veterán
Jópofa ez a washtower, de két aggodalmam van vele: ekkora méretű és súlyú gépet egyben bevinni nem mindenhova megoldható, de legalábbis nem egyszerű. Másrészt mi van, ha bedöglik valamelyik funkció? Megy a levesbe a "másik gép" is. De szép és elegáns megoldás, az biztos.
-
BigBlackDog
veterán
Mikróhullámú sütőből mi az ajánlott, ami megfelel az alábbi feltételeknek?
- Átlagnál nagyobb belméret
- Forgótányér nélküli kivitel
- Viszonylag könnyen nyitható legyen az ajtó (pl. nyomógombos kivitelek előnyben)
- Ne csipogjon mindenért (vagy kikapcsolható legyen)
- Tekerőgombos időbeállítás előny -
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
Költözés miatt szükségünk lenne új mosógépre meg szárítógépre, amiket egymásra raknánk. Egymás mellett sajnos nem férnek majd el.
Nagy méretűt szeretnénk(8-9kg) mert az ikreink miatt állandóan mennek a jelenlegi gépek. A keret kb. 600.000 ft.
Tudtok ajánlani konkrét hépeket? -
Skynet258
veterán
Sziasztok, lenne ez a Gorenje NRR9185EAXL hűtő ami gyakorlatilag az egyetlen ami ezen az áron ilyen felosztást kínál (teljes magasságú fagyasztó és mellette hűtő, 90cm széles és 250k-n belül van.
Tudunk erről valamit, vehető? Alternatívát ti tudtok esetleg?
Előre is köszi! -
ahopka
újonc
válasz
Simivok #93533 üzenetére
Kb. Kijön a szervizes, "megvizsgálja", ha tudja javítja, vagy rendel hozzá alkatrészt, megint kijön, cseréli az alkatrészt, ha jó lett--akkor jó, (itt figyelni, ügyelni kell arra, hogy 30 napon belül visszajöjjön, mert ha nem (nem történik meg a javítás), akkor kötelező cserélnie a gyártónak). Ha nem sikerült a javítás, akkor lejelenti, hogy csere, amiről a szerviz tájékoztatja a gyártót. Akkor a gyártó felveszi veled a kapcsolatot (1-2 napon belül) és tájékoztat, hogy mikorra várható a "csere" hűtő. Meghozzák a cserehűtőt. A csomagolását meg kell tartani és a hibásat azzal becsomagolni(ahogy sikerül, persze). A hibás visszaszállításáért küldenek egy másik kocsit ami majd elviszi. Nálam, legalábbis a Liebherrnél így ment-ebből a szempontból nagyon korrekt volt a Liebherr vevőszolgálata. (sokszor leírtam már, de nehezen békélek vele, 4x cserélték nekem a hűtőt, a 4. is ugyanolyan sz@r, de ők győztek--feladtam----végül is működik csak hangos).
Még egy: ha a szállító netán a Gebrüder Weiss lesz, hát azokhoz sok türelmet , tudnak meglepetést okozni: semmi előrejelzés hogy mikor jön, egyszer csak kapsz egy telefont c, hogy itt van 5 perc múlva, vagy kiderül egyedül jött, segíts neki, hogy fel tudja pakolni...áhhh..
Sok szerencsét a cseréhez! -
BBéci
legenda
válasz
Teaway #93529 üzenetére
Lehetséges, de a jótállást a gyártó biztosítja, nem a bolt. A Bosch honlapon 411000 Ft-ba kerül.
Alza csinál ilyesmiket, Garmin Venu SQ 2 órámat a Hegedűs Gyula utcában 115000 forintért adták, Alzától megvettem 59990-ért. A jótállás a garmin.hu-hoz szól, náluk cserélték ki a kontakthibás töltőkábelt. A számlát sem kérték. -
Degeczi
nagyúr
válasz
F-ECT$ #93518 üzenetére
Hehe, pár éve vettem egy vérnyomásmérőt, az egyik Árukeresős vélemény szerint nem lehet benne ceruzaakkut használni, az elemek pedig gyorsan merülnek. Egyszer élünk, mégis ceruzaakkukkal próbáltam ki - és nemhogy simán működött, de bőven több, mint egy évig bírta a töltés! Szóval sok teljesen alaptalan hülyeséget is (mert azért persze hasznosat is) írnak véleményként. Válaszolni pedig nem lehet rájuk, ez gond, különben helyre lehetne rakni nyilvánvalóan fals állításokat.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
rb34c670 samsung
ez normális hogy ilyen kotyogó hangja van? [link]
rohadt idegesítő. 2013-as samsung hűtő most se csinál ilyen hangot. -
Acheron
őstag
válasz
Gömbike #93512 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen, épp a fentiek miatt jutottam az Elux / AEG vonalra.
A kérdésem inkább az egyébb extrákra vonatkozik, mi az, ami tényleg kihasználható a hétköznapi életben?
A magasabb (pl 1300, 1400) centrifuga fordulatszámot értem - kevesebb víz marad a ruhában, bár nem feltétlenül tesz jót minden anyagnak a nagyobb terhelés.
De vannak itt olyanok, hogy gőzfunkció, Öko-inverter, esetleg egyéb hasznos / haszontalan dolgok, ha valaki használja ezeket, megköszönöm a véleményét, ezek mennyire hasznos avagy haszontalan feature -ök. -
Gömbike
senior tag
válasz
Acheron #93506 üzenetére
Hazánkban jelenleg kétféle felültöltőst kapni.
1./ A tetőben van a mosószer tartály
-Wh, indesitt és társai, ezek mind a wh csoport tagjai. A víz a mosószer tartályból nyitott állapotban ráfolyik a zsanérra, ezért az rohadni kezd, majd a palástot is viszi az enyészet útjára.2./ Nem a tetőben van az adagoló, hanem az üst felett. [link]
-AEG-Elux csoport gépei. Nem rohadnak az említett ok miatt.3./ szürkeimportból Miele felültöltős, de az nem a magyar átlagbérhez van gyártva.
-
Acheron
őstag
válasz
BB9000 #93507 üzenetére
"...időnként akár 10 C fok fölé is mehet a hőmérséklet".
Már mitől menne 10 fok fölé a hőmérséklet, ha nem tartod nyitva az ajtót?
Ha pedig nyitvatartod, akkor a C energiaosztályban ugyanúgy fel fog menni.
Eltekintve attól, hogy a hűtőgépeknél jellemzően nem vezérlésről, hanem szabályozásról beszélhetünk, nem csak ennyi a különbség - sokkal inkább a felhasznált szigetelőanyag, vagy bizonyos esetekben a hűtőkör / motor lehet más. Ezek azonban jellemzően nem a belső hőingadozára vannak hatással, hanem a visszahűtési időre, ezen keresztül a fogyasztásra.
Pl az általam kinézett típus C és D variánsa között egyedül 7mm mélységbeli különbség van (csak külső méretbeli, a belső mélység ugyanaz), ami nyilván a más típusú és vastagabb szigetelés miatt szükséges.
Modern No frost (légbefúvásos, esetleg ajtó hűtésű) készülékeknél a belső hőingadozás jellemzően 1- 2 fok körül lehet. Az LG marketingje konkrétan +-0,5 fokos ingadozást ígér a Linear Cooling marketing szlogen alatt - mindkét energiaosztálynál.
Ez a különbség - nekem - nem ér meg 85e jó magyar forintot... (sorry, most épp leakciózták a C energiaosztályt is, most már csak 55e a különbség - 70Ft/KWh -val ez még mindig 18 év megtérülés - ennyit sem ér) -
válasz
OPiiPO #93508 üzenetére
Olyan forrást erre nem tudok, ahol ezt bármelyik gyártó is le merné írni! Ez pusztán empírikus megfigyelésen alapuló következtetés részemről.
---------
A ChatGpt jó dolog, de nem sok kérdésre tud jó választ adni! A jelenlegi válaszait értékelve mondhatni "gyenge muzsika". Gyakran olyan válaszokat ad, ami valamikor régen érvényes volt, de ma már nem igaz, még gyakrabban pedig teljesen fals válaszai vannak. Másodszor, vagy harmadszor rákérdezve már beismeri, hogy félretájékoztatott, de a valós választ akkor se mindig képes megadni. Azon típusú kérdésekre jó, ahol könnyen megkereshető egy konkrét kérdésre a válasz. Pl. Ki volt a gerelyhajítás első magyar olimpiai bajnoka? Ezt fogja tudni, de ha már egy olyan bonyolult kérdést teszel fel neki, hogy : " Kik voltak a gerelyhajítás magyar olimpiai bajnokai?" arra már hibás választ fog adni. Németh Angélát kifelejti, mert csak a férfi bajnokokat fogja listázni. Ennyit a ChatGpt-ről. "gyenge muzsika" -
axioma
veterán
válasz
BB9000 #93507 üzenetére
A hoingadozas - ha az atlag ua. - hoveszteseg oldalon semmit nem segit [delta T valtozik csak a kepletben, de azonos atlagnal osszegzesben kiesik]. Valoszinuleg az indulasnal van veszteseg a folyamatos mukodeshez kepest. Persze gondolom a szerkezet elettartamanak se hasznal.
Lehetne a huto is ujra nagyobb hotomeg [hunyoritva: jegverem], kisebb teljesitmenyu allandobb hutes, csak akkor el kellene engedni a gyorsfagyasztast, ami miota melyhuyobe kb. mirelit kerul es nem frissen vagott feldiszno, nem tudom mennyire tomegigeny. Jo, lassan cserebe majd a jegkockagyartas az lesz... -
válasz
BB9000 #93507 üzenetére
"D" az olcsóbb, utolsó mondatodban összekeverted
"Az energiahatékonyabb hűtőgép atomra megegyezik a másikkal, kizárólag a vezérlése más. Nagyobb hőingadozást enged meg, és így tud energiahatékonyabb lenni. Ennek viszont egyenes következménye, hogy az ételek egy picit hamarabb megromlanak benne." - erre tudnál tolni valami forrást légyszi, eddig még sose hallottam erről. ChatGPT szerint nem romlanak meg hamarabb az ételek, akkor hőingadozást nem enged meg a vezérlés.
-
válasz
Acheron #93505 üzenetére
Az energiatakarékosságot a hűtőgépeknél sem érdemes túltolni. Több gyártó is készít ugyanolyan fizikai paraméterekkel különböző energiacimkéjű termékeket. Az energiahatékonyabb hűtőgép atomra megegyezik a másikkal, kizárólag a vezérlése más. Nagyobb hőingadozást enged meg, és így tud energiahatékonyabb lenni. Ennek viszont egyenes következménye, hogy az ételek egy picit hamarabb megromlanak benne. Ezt persze nem tüntetik fel a cimkén!
Szvsz jobban jártál a "C" energiacimkés megvásárlásával, és nem csak az olcsóbb ára miatt, hanem azért, mert egyenletesebb a hőmérséklet (mindig hideg van) benne, nem úgy, mint a "D"-s testvérében, ahol időnként akár 10 C fok fölé is mehet a hőmérséklet. -
Acheron
őstag
Nem mellesleg a mosógép is csereérett lett.
Szintén hely miatt csak felültöltős gép jöhet számításba, a jelenlegi sok -sok éves Whirlpool sajnos kezd elemeire esni (emellett hibátlanul működik)
Itt a mosópor és öblítő adagoló elrendezés miatt elsősorban Elektrolux vagy AEG gépeket nézegettem, de még nincs kőbe vésve.
Ami biztosan kell, az a legalább 1200 -as centrifuga és min. 6 kg mosási kapacitás.
Mik azok a funkciók, amiért ma felültöltős mosógép fronton érdemes pénzt adni, ami valóban hasznos, és nem valami marketing lózung? -
Acheron
őstag
válasz
st6969 #93373 üzenetére
Egy szélesebb hűtő nekem is jobban megfelene, de sajnos a beépíthetőség adott, így marad a 60 cm széles, de 2,03 m magas verzió. Időközben megtaláltam azt a kompromisszumot, ami még használhatónak tűnik. Valószínűleg egy LG modell lesz, ebben még úgy - ahogy variálhatók a polcok, illetve az alsó polc felhajtható, ha nagyon kell. A 0 fokos zóna (fiók) is hasznosnak tűnik. A felső fiók nem ér ki az ajtóig, így az ajtó polcoknak is van tere. Valami rendszerező majd kell bele, hogy ne egy térben legyen minden egymásra borulva. Az energiaosztályból egedve (C helyett D) gyakorlatilag ugyanazt a modellt annyival olcsóbban tudom megvenni, ami 25 - 29 év alatt térülne meg az áramszámlán - kicsit túl van tolva ez az energia mizéria, működik a marketing.
A Samsungot az ebben a kategóriában nagyon merev (egyáltalén nem módosítható) polckiosztása miatt ejtettem ki.
Lehet, futok még egy kört, van -e még szóba jöhető megbízható márka, de eddig ez az LG jó választásnak tűnik. -
Taci
addikt
Nekem a pár nappal ezelőtti kérdéseimre (milyen márkát válasszak mosógépnek és szárítógépnek) azt a választ kaptam több fórumtárstól is, hogy a Samsungot. (Persze lehet, főleg a dolgozói kedvezmények miatt.) Úgyhogy most kicsit össze vagyok kavarodva.
Ezeket rendeltem: WW90DG6U85LKU4 és DV90DG6845LKU4.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- DJI topic
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Projektor topic
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest