Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csababarca
üzenetére
Most van náluk -20% akció + ingyen házhoz hoznák. Amit írtam, főleg bentre lenne használva, de nyílván ha épp kocsit kell takarítani, akkor ahhoz is bevetném illetve ház körül is, ha úgy adódik. Fő kérdés az elég szívóereje van?
-
csababarca
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ilyenem van, teszi a dolgát, mindent is csináltam már vele az elmúlt egy évben.
Egyetlen "hiba", hogy a fülét nem lehet lehajtani hátrafele teljesen, de ez nem olyan nagy gond.
Szerintem sokoldalú gép, akciósan vettem, meg vagyok elégedve vele, pedig tényleg minden munkát csináltam már ennek a segítségével. -
BBéci
legenda
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Egyértelmű: Miele Guard, azok közül kiválaszthatod a számodra árban és tudásban leginkább megfelelőt.
-
pjen
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Akkor miele vagy elux szerintem. Veze
tékes , porzsákos. -
evitiguF
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Lehet, hogy ez most kicsit impulzusvásárlás lett, de tegnap én már megvettem egy [LG RH80V3AV6N] -t. Nem mondom, hogy pár napot nem tudtunk volna várni a vásárlással, de így nyugodtabban alszom, hogy ha kell, már itt van. Azóta már 3 ciklus le is ment rajta, eddig nagyon elégedettek vagyunk.
Visszatérve a Te témádra, ott van az, csak el van bújtatva, lehet érdemes róla még most képeket készíteni, nehogy a végén jöjjenek a kifogások. Kicsit emiatt is döntöttünk az LG mellett, meg hogy Boschban nem találtam semmi leírást, utalást a babaruha programra.
[Itt] megtalálod! [kép] -
-
pjen
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Milyent szeretnél? Zsákost vagy nélkülit? Vezetékest vagy akaist?
-
-
Nagya21
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hali!
Lidiben lesz takarítógép, bumfordi de jó....
Üdv Nagya -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Mivel képtelenség gumit szerezni a Zanussi ct 180-as hűtőhöz*, néznünk kellett egy hasonló készüléket. Nálunk 115000-ért már kapható az Eta275590000E készülék, míg a neten ~130k -ért láttam.
Van-e véleményetek, jobb ajánlat valamerre ilyen elosztású, méretű gépre?*Borzasztóan felbosszantott, amit időközben megtudta, hogy gyárilag sem volt cserélhető a gumija, csak az ajtóval együtt cserélhető, mert valamilyen ultrahangos módszerrel sütik rá a gumit az ajtóra.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én nem fogok tudni segíteni, de a többiektől értelmesebb ajánlatokat fogsz kapni ha megadsz egy keretet.
-
Sziasztok,
Családi házba kb 120nm takarítására keresnék porszívót. Van okosporszívó a mindennapokra, viszont a nagyobb hétvégi takarításokhoz kellene vmi értelmes. Van egy cirka 5 éves philips de olyan gyengén szív, hogy kb csak vérnyomásnövelésre alkalmas, takarításra nem.
Nézegettem most a Karchernél van -20%-os akció, esetleg megérné venni egy száraz/nedves porszívót?
Ha tudtok ajánlani vmi megbízható márkát/típust azt megköszönném. -
andrisms
aktív tag
válasz
andrisms
üzenetére
Sziasztok,
végül vettünk egy Samsung DV90DB7845GEU4 szârítógépet. Méret: 600 x 850 x 600 mm)
A mosógép viszont egy LG F4WV510S0E elöltöltős mosógép (Méret (mm) 600 x 850 x 565)Milyen univerzális összeépítő keret lehet jó hozzá? Van valakinek tapasztalata ilyenekkel? Ezt néztem: CARE + PROTECT univerzális mosógép és szárítógép összeépítő keret
-
havri1
félisten
Hello!
Mosogatógép megadta magát. BOSCH series 4 volt. Alul a tálcában víz jelent meg és letiltott. Nem a "szokásos" tömítésnél folyt, szétszedtem, hanem a motor visszatérő (nyomó) ágán a gumicső szakadt el. Hihetetlen rosszul van megoldva, elengedtem.
Újat vennénk. Nem értek hozzá, túl sokat nem is szeretnék vele foglalkozni, ezért kérném a segítséget.
A konyhabútor új, de mivel ez a régi géphez lett betervezve, nem beépíthetőt keresek.
Azért vettem BOSCH-t, mert azt hittem...nem jól hittem.
Asszony azt mondja, ez a nagyobb terítékes, normál méretű.
Mit ajánlanátok? 6 éves volt ez. Ennél többre számítottam
Melyik irányba induljak el? Árkategória mi a best? Márka? Fehér kellene.
Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz
Voice24
üzenetére
Háromszor takarítottam végig a lakás nagyrészét, feleségem szintén (a dolgozószobai szőnyegpadlót és a nappali hatalmas gyapjúszőnyegét másik fejjel tisztogatjuk), eddig hibátlannak tűnik. A réginek 9 év alatt elkoptak a kefe szálai, ezért a kelleténél közelebb került a talajhoz és rászívta magát, nehéz volt mozgatni. Az új úgy siklik, mintha korcsolyázna.
-
Gömbike
senior tag
Ha megnézed a különbséget, az Elux+1szatelit karral mosogat.
Személy szerint az elmúlt 33 éves házasságom alatt kialakult, de erősen szubjektív tapasztalatom alapján wiccpúlt és a tőle származó bármit ( KitchenAid, Ariston, stb, ) nem vagyok hajlandó a konyhába engedni. Kivéve a mikrót.
A mosogató gépre én épp most majd 250-et adtam ki úgy, hogy a Mol applikációban lévő Fizz 30 ezres kedvezménnyel vásároltam.S csalódott vagyok, mert a 18 évet “ tudott” Elux mosogatógép jobban össze volt rakva.
Szóval továbbra is igaz: “ kis pénz, kis foci”
Saját bőrömön tapasztaltam, hogy a legfelső polcos mosogatógép meg sem közelítette a 18 évvel ezelőtti gyártást.
Ebből az következik, hogy gyártótól függetlenül az vedd, melyekre a legtöbb garancia van.
-
evitiguF
senior tag
válasz
arcsin
üzenetére
Először is köszönjük szépen!
@Gömbike - Neked pedig az ajánlást!Sikerült kicsit a témával foglalkozni, megnézni a lehetőségeket, szűkíteni a kört.
3 versenyző maradt,, erősítsetek meg, vagy beszéljetek le róla.
[BOSCH WQG14591BY]272helyett most 231-ért, és ebből is még 10%, 23k visszajárna, tehát ~208k-ért szerintem ez nem rosz ajánlat - árukereső szerint is ennyi körül mozgott az ára, tehát valós akciónak tűnik.Árban kerestem mellé [Electrolux EW7D394PE] / [Electrolux EW7D384VE] is, nem tudom, ezek tudásban mennyire egy kategória.
Illetve kicsit kakukktojásként, de ÁK Top1 [LG RH80T2AP6M] pont egy olyan gép, aminek dedikált Babywear programja is van.
A Bosch / Elux "csak" kímélő programmal van.
Ezek közül melyik lenne a BB?
Számomra most 1. Bosch 2. LG 3. EluxKöszönöm, aki segít!
-
Taci
addikt
válasz
Gömbike
üzenetére
Átírtam Electroluxra a listát, jelenleg így néz ki:
EOD3H70X SteamBake 600 gőzsütő, aqua clean tisztítással
129 592 Ft
https://www.electrolux.hu/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eod3h70x/EHF6547FXK Kerámia főzőlap, 60 cm
73 592 Ft
https://www.electrolux.hu/kitchen/cooking/hobs/electric-hob/ehf6547fxk2/YFP616X ExtractionTech 500 Teleszkópos páraelszívó, 60 cm
55 992 Ft
https://www.electrolux.hu/kitchen/cooking/cooker-hoods/integrated-hood/yfp616x/Y48ES400L SatelliteClean 600 Beépíthető mosogatógép, 60 cm AirDry MaxiFlex
174 591 Ft
https://www.electrolux.hu/kitchen/dishwashing/dishwashers/built-in-dishwasher/y48es400l/Esetleg sikerült valamibe "beleválasztanom", ami valamiért pont nem ajánlott, vagy rendben lesz így?
A mosogatógép árát sokallom, bőven olcsóbb a Whirlpool (140e Ft környéke a WIC 3C26 F), de 60cm-es szélességre és fiókos evőeszköztartóra szűrve ez volt a legolcsóbb.
Köszönöm.
Köszönöm.
-
F-ECT$
titán
-
SirKero
őstag
Üdv.
Gáz főzőlapot szeretnék venni.
A kiszemeltem [link] ő lenne. Mennyire kell tartanom a neten olvasott elrepedt az edzett üveg főzőlap hibától vagy ez csak minimálisan előforduló dolog?
Ha esetleg ebben az árkategóriában ( olcsóbban még jobb
) tudtok jobb vételt szívesen fogadom. -
-
Fecus19
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam sajnos értelmes választ eddig sehol sem az alábbi kérdésemre így megpróbálom itt.
Adott egy Samsung WW90CGC04DAELE típúsú normál mosógép. Erre szeretnénk egy keskeny szárítógépet felhelyezni. (Sajnos helyhiány van a lakásunkban, és a fürdőszobában a kazán előtt csak így tudnánk megvalósítani az elhelyezést.) Mivel keskeny szárítógépet nem sok gyártó gyárt így a Bekonál maradnánk.
2 típust néztem ki:
- Beko BM3T37239WBB
- Beko DF-7412 PAAz egyik kérdésem, hogy rakott-e már össze valaki 2 különböző gyártó által gyártott terméket, a másik pedig hogy tudtok-e esetleg konkrét összeépítő keret típussal segíteni?
A Beko DF-7412 PA reflekt-es tesztjében van egy kép beszúrva , ahol tök gyárinak tűnik az összekötő keret viszont égen földöm sem találom.

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget/javaslatot.

-
Voice24
őstag
Hali!
A jó pár éves Electrolux porszívónk feje [kép] elveszítette a két nagy kerekének forgó külsejét, ergo ott már csak csúszás van. Ahogy régebben olvastam, ennek a fejnek ez típushibája. Lehet valahonnan pótolni ezeket a kerekeket, vagy csak a komplett fejet lehet cserélni 10-12 ezerért? Nézegettem olcsóbb fejeket is, de azokon általában nincs beakasztó fül, amivel a porszívóra akasztható álló helyzetben. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, háztartási gépekre is szoktak lenni komolyabb Black Friday kedvezmények? Komplett konyhai eszközparkot kell vásárolnom, de ráér év végéig. Érdemes megvárni a Black Friday-t mindennel, vagy folyamatosan nézzem az akciókat, aztán amikor beakad valami, akkor érdemes lecsapni rá.
Nagyon konkrét modelleket még nem néztem ki, de nagykából ezek kellenek:
Indukciós főzőlap: Elux (vagy Bosch), 200k körül
Páraelszívő: Elux (vagy Bosch) ami együttműködik a főzőlappal, csendes, 150k akár
Sütő: ezt még nem tudom, 200k körül
Mikró: beépített, nagy méretű, talán Whirlpool, 150k-ig
Mosogatógép: beépített, egyelőre Bosch szimpatikus, 200-250k
Hűtő: beépített, fagyasztó nélüli, talán Bosch 300k
Fagyasztó, szabadonálló, ezt még nem néztem -
titko
tag
Sziasztok! Segítség kellene! Pult alatt van a mosógép 84 cm hely van (83 a kényelmes) Ma tönkre ment a gép , kellene új , ami befér halk és 200 ban megáll. Most úgy van berakva a gép hogy a teteje le van véve, de ha lehet ezt elkerülném.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
pontyos
üzenetére
Az Electrolux EW7TN3372 a háztartási gépekre felhasználható kuponnal: ELUX15KEDVEZMENY 186 992 Ft. Ingyenes szállítással. Vagy van ilyen szintén 700-as sorozatú, emelőkarral rendelkező, vagyis könnyebben tologatható AEG LTR7E273E is.
-
pontyos
senior tag
Köszi a segítséget, holnap bemegyek az üzletbe és ha nem ajánl esetleg valami mást, akkor ezt meg is rendelem. Megnéztem, jó választás, jobb mint 600 as sorozat
-
ahopka
újonc
válasz
pontyos
üzenetére
Egyetértek Acheron-nal.
Nekünk is ez az EW7TN3372-es típus van, 2 éves, szinte mindennap megy. Eddig semmi probléma vele. Csendes, szépen mos, persze centrifugáláskor hangosabb.
Ha nem zavarnak olyan dolgok, hogy nem látni, hogy hol tart a mosási folyamat (az előző Eluxom kis piktogramokkal ezt jelezte), vagy nem ill. alig hallod amikor befejeződött a mosás, vagy, hogy nem tudod egy karral megemelni, hogy könnyebben mozgasd (pl. takarítás alatta, mögötte)----gondolom ez az AEG-k priviléguma---, ill., hogy nem zavar, hogy angol nyelvűek a feliratok, akkor ez egy tökéletes választás lesz számodra. -
Acheron
őstag
válasz
pontyos
üzenetére
Én ezt választanám (pontosabban választottam, ma hozták meg):
Electrolux EW7TN3372
nagyobb töltet, jobb centrifuga, magasabb energiaosztály és főleg inverteres motor (10 év motorgarival) - meglepően csendes az előzőhöz képest (nem hangtalan, persze)
Úgy tűnik, az elektrolux oldaláról én hoztam el az utolsót, csomagajánlattal és villámakcióval kb ugyanennyi volt ingyenes szállítással - de a Media oldalán is nem mellesleg olcsóbb ez a 700 -as modell, szerintem jobban jársz vele, mint a 600 -assal (abban sima kefés motor van) -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Napok óta bújom netet, illetve voltam pár elektronikai szakáruházban, de nem találom a nekünk való mosógépet. Hátha vett itt valaki, aki elégedetten használ egy- felültöltős
- 5-6 kg teherbírású
- gyors funkciós, halk, valamennyire energiatakarékos
- heti kb 3-4 használatra, egyáltalán nem koszos ruhákraezt néztem ki, [link]
de alig vannak különbségek és akár 40 ezerrel is van olcsóbb, kis eltéréssel
Köszi ha van ötlet! -
arcsin
senior tag
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Szárítógép
Újszülött érkezése miatt gondoltunk vételre, meggyorsítva a mosási-száradási folyamatot, főleg, hogy közeledik a tél.
Ahogy néztem, a babaruhák piktogramja többnyire az alacsony hőmérsékleten való szárítást engedi.
Milyen márka, milyen típus ajánlott? Miknek nézzek utána, milyen paraméter fontos?
(Mosógép egy Gorenje, keskeny kivitel, W6402/S)
Árban sem tudom hova tenni, ha kell áldozom rá, de ha nem indokolt, akkor ne legyen fél millió...
Köszönöm! -
st6969
őstag
2-3 éve, ahogy a Philips gőzállomást vettük, először Bosch-t akartam, akkor még elérhető volt itthon, de Amazonról sokkal olcsóbban, viszont mivel a tervezettnél később jöttek haza a barátaink, akik hazahozták volna, így Philips lett. Most kíváncsiságból ránéztem, és már az Amazon sem forgalmazza a Bosch vasalókat
Lehet, hogy a cégcsoport beszüntette a gyártást
-
BBéci
legenda
válasz
Dr Bubo
üzenetére
A nemesacél talpat preferálom, a kerámia lekopik. 7-8 éve Bosch legfelső kategóriásunk van, kiválónak tartom, sokat használom. Magyarországon már nem forgalmazzák a Bosch vasalókat, ezért Braunt vennék. A nagy teljesítmény, 2500+ W azért kell, hogy gyorsan elérje a kívánt hőmérsékletet és a gőzképzés miatt is.
-
Gömbike
senior tag
Az Elux egy igen komoly, megbízható gyártó. A Hisense 2018-ban vette meg a Gorenje vállalatot.
A Hisense kínai, az Elux svéd.
Neked kell döntened az igényeid és a családi kassza figyelembe vételével.
Leírtam, hogy én mely gyártóktól vásárolok. 33 év házasság alatt elfogyott pár gép itthon, vén fejemmel nem fogok változtatni azon, mely gyártók maradnak a bizalmamban.
Amit megtanultam az életem során e téren: wiccpúl csakis mikróként lépheti át a küszöböt.
-
Taci
addikt
Köszönöm a tippeket, tanácsokat!
Az Elux az Electrolux, csak lusták vagytok kiírni?
Vagy egy teljesen más márka? Bár így nem találtam, csak az Electroluxot hozza fel, de inkább megkérdezem. 
-
Gömbike
senior tag
A gorenje kínai gyártó tulajdonába került 2018-ban. [link]
Ami lehet éppen jó is, mert szerintem az Európába szánt wiccpúl termékeket lealázza.
Háztartási gépeket személy szerint az Elux-AEG vonalról és a Bosch gyártótól szerzek be, bár megcáfolom magam, mert kettő kicsi Candy hűtőm, egy samu sbs hűtőm s egy Lg kombi hűtőm van. Tervbe van még melléjük egy Lg sbs is.
Gorenjéből (2018) egy kombi sütőm van, csak az ellenségemnek kívánom, ezért is lett egy Elux gőzsütő és egy Bosch 6. szériás sütő betárazva a konyhákba.
Indukciós lap is Bosch. ( 6.szériás)
Viszont visszatérve a Gorenjére tulajára, a középső szobába vettem egy Hisense soundbart, meglepően jó ár/értéket tud. No nem egy JBL, a lányoméknak JBL-t vettünk, de ár/ értékben nagyon ott van a Hisense termék.
-
st6969
őstag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Korábban valaki ezen a fórumon gőzállomást javasolt, amikor vasalót kerestem. Megfogadtam a tanácsot, vettem is, asszony szereti, szerinte jobb, mint a gőzölős vasaló

Először Tefalt vettem, az 2 év alatt kinyúlt, és még vízlágyító kazetta is kellett bele (pedig már annál is átálltunk lágyított vízre), így azt kerülöm, de aztán lett Philips, abba nem kell kazetta.
Nem tudom, ez opció lehet-e nálatok. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Gőzölős vasaló vásárlásán gondolkodom. Az árukereső látom, hogy többféle anyagból lehet a talp. Melyik javasolt, melyik kerülendő? A teljesítmény mennyit számít? És mennyire számít a nagy vízkapacitás?
-
hito
nagyúr
Végül egy Gorenje D16M OptiAIR készüléket vettem. 50-ért odaadta a tulaj, kb. 1 hónapot használták, mert utána a klíma miatt nem volt rá szükségük.
Az első meglepetés, hogy mennyivel hangosabb, mint az elődje, amit lecseréltem => LG DHA1660HL. A tartály is harmad akkora, kapacitás nagyjából megegyezik.Remélem nem bánom meg utólag
Köszi még egyszer a segítséget! -
seamus
csendes tag
Sziasztok,
Új hűtőszekrény vásárlása előtt állok. Kb. 2 méter magas, fekete, alulfagyasztós kombi hűtőt szeretnénk.
Ezeket néztem ki:
- LG GBV22NCCEP
- Samsung RB38C603DB1/EF
- Hisense RB5P410SBFCA három közül melyik a legjobb vétel? Vagy esetleg egyéb ajánlat?
Köszönöm szépen!
-
st6969
őstag
"ajánlották"
Ki? Áruházlánc eladó? Ő azt akarja eladni, ami után a legtöbb jutalékot kapja, nem feltétlenül azt, ami a megbízhatóbb (egyébként sem tudja, melyik az). Én oda csak a gépeket fizikailag megtapogatni szoktam bejárni, a marketing szöveget meg sem hallgatom.
Inkább keresek itt a fórumon saját tapasztalatot, de az sem az igazi, mert ha túl régóta van meg a gép a fórumtársnak, akkor hiába jó, az ma már úgysem elérhető, ha meg friss, akkor arról meg nem lehet hosszú távú tapasztalat. Így lutri.
Ikea gépeknek 5 év szokott lenni a garancia, vagy másnál is szokott lenni ilyen promóció, ezt érdemes megfontolni, vagy ha semmi támpont nincs, akkor kisebb keretből én is inkább alsó polcos Bosch, esetleg Elux vonalon indulok el. Jobban bízok ezekben, mint pl. Whirpool, Candy, Indesit, Beko, Tesla, stb... -
Taci
addikt
Sziasztok!
Háztartási gépekre (konyhába) kértünk gépekre árajánlatot (és ajánlást), és az alábbi főzőlapot ajánlották:
[Whirlpool AKT 8130/NE Főzőlap]
Az Árukeresős értékelésekben elég sokszor olvastam, hogy megreped az üveg, nem túl bíztatóak az értékelések.
Nézegettem, mit lehetne helyette, és ezt találtam:
[Electrolux EHF6547FXK Főzőlap]
Nagyon sok és nagyon jó értékelést kapott. Viszont akitől az ajánlást és az árajánlatot kaptuk, lehúzta az Electroluxot, és a Whirlpoolt mondta jó középkategóriának. Viszont főzőlap terén pont fordítva látom az értékelések szerint...
Most akkor mi az igazság?És ha már Electrolux főzőlapot vennék, akkor vegyek hozzá Electrolux sütőt is? Mert ott ezt ajánlotta:
[Whirlpool WOI4S8CM1SXA]És a szagelszívó... Azt volt szerencsém kipróbálni, és veszett hangos a leggyengébb fokozatán is:
[Whirlpool AKR 747 IX]Az a baj, semmi tapasztalatom egyikkel sem, (csak a szagelszívóval), így max az értékelések alapján tudok "válogatni".
Hátha picit irányba tudtok állítani.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik