-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Adott egy Electrolux felültöltős mosógép!
Kb 7 éves 1200 fordulatos.
Egy éve már centrifugálásnál hangosan dübörgött, tegnaptól meg már nem hajlandó centrifugálni. Amit lehet én megnéztem, szürő tiszta, burkolatot leszedve minden a helyén van, de a dob szorul.
Érdemes még javítani?
Ha igen nagyságrendileg menyi lehet?
Budapesten jó szerelőt tudtok e ajánlani? -
bigrob
őstag
válasz
Tyler Durden #94129 üzenetére
Ha több a dagasztás akkor Kenwood jobb gép, én ezt a 750-est vettem, főként kenyér dagasztásra még 2023-ban 85k-ért.
Szebb habot tudok verni a kézi habverővel, de nekem dagasztás miatt kellett és ezt ajánlották. -
Köszi a választ mindenkinek!
-
ribarszki
őstag
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ha dagasztani a cél, jelenleg ez [link] a legjobb. A következő lépcső az Ankarsrum.
A többi a hobbi szinten alkotóknak.
Lehet persze olcsóbb, de használattól függ és ahogy a mondás igézi: “ olcsó húsnak…..”
Nekünk Kenwood [link] van, de ez nem kimondottan dagasztó. Sajnos.
Ez cukrász munkához való, szerintem Nektek elég lenne.
A KitchenAid( whirpool) inkább sznob felkapott cucc, mint aki napi szinten szeretné használni. Divat termék.
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Lidl-ben ami most van az 650w-os.
Üdv Nagya -
ribarszki
őstag
válasz
Sütikhez, habhoz, krémekhez, piskótához, alkalmanként dagasztani. Arra tökéletesen jó. Ha kimondottan több kenyér/pizzadagasztás a cél, hosszútávon erre keresel dagasztót, akkor viszont nem az igazi.
-
Ahogy néztem a kitchenaid-nél mindegyik egykaros.
ribarszki: köszi a segítséget, asszonnyal még megbeszélem, elvileg nem állandó kenyér illetve pizzasütés a cél, de alkalmanként arra is lenne használva. Árban nem tűnik rossznak 180k magasságában láttam máshol a legolcsóbban a neten.
-
iatti
aktív tag
válasz
ha jól látom ez egy karos. a hozzáértők szerint ez nem sokat ér, ha dagasztani akarsz. van egy salente rombo nevezetű gép. nem túl ismert, de masszívnak mondják. az ára se vészes, ha jól tudom. de nézz körül pizzás, kenyérsütős oldalakon, mit ajánlanak
-
Sziasztok,
Intersparban van most akció Kitchenaid robotgépre --» [link] Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Feleségem sokat süt, dagasztásra azt mondták, hogy olcsóbb modellek kuka, mert a motorjuk nem bírja a kiképzést. Ebbe érdemes beleinvesztálni, vagy ebből is inkább a highendebb vonalat érdemes nézegetni?
-
Degeczi
nagyúr
Hehe, a nyáron kicseréltem a konyhapultot, rajta a mosogatótálcát is, persze új lefolyóval az alján, amin helyből van mosogatógép csövét fogadó ág, szépen ráhúztam a gégecsövet, szuper - aztán pár nappal később az első gépi mosogatásnál egy idő után villogás és állt a víz a gép aljában... megtört volna a gégecső amikor visszatoltam a cuccot a helyére? Nem: a lefolyón lévő csatlakozás gyárilag le volt dugózva egy kupakkal (logikus, hiszen nem mindenki köt rá mosogatógépet), amit ügyesen nem vettem észre a cső ráhúzása előtt...
-
SirKero
őstag
55X60 centis mosógép tetőre fel tudok valahogy biztonságosan illeszteni egy 66X60 centis szárítót vagy felejtős?
-
cd930
senior tag
válasz
GhostVector #94120 üzenetére
Tényleg úgy tűnik, hogy már nincs belőle, "Pillanatnyilag nem elérhető", majd kiderül, lesz-e még belőle ilyen áron.
Nekem egy a kosaramban maradt 2 napja, még az is lehet, hogy végig tudnám vinni a vételt..Ma szállították ki az Alzától a kifizetett gépet, el is kezdtem leszerelni a régit, szépen minden vizet kimertem belőle, kitörölgettem, aztán amikor a lefolyócsövet kihúztam a fali csatlakozóból, hogy abból is minden vizet leeresszek, láttam, hogy kicsit el van dugulva.
Kitisztítottam, aztán kíváncsiságból újra mindent visszacsatlakoztattam és beindítottam.
Ezúttal nem akadt le a program elején, ami valószínűleg a dugulás miatt történhetett. Most épp próbamosogatást csinálok, ha nem lesz vele probléma két hétig, lehet, hogy visszaküldöm a bontatlan Gorenjét.. -
nfsu17
veterán
válasz
STC Speed #94110 üzenetére
Szó szerint majdnem ilyen hozzászólást akartam én is írni.
Annyi, hogy nekem nem kell fali töltés, sőt, nekem olyan kell, ami a saját lábán áll.Nekünk most ment tönkre a Philips.
[link]
Vagyis igazából semmi baja, az akku megy, szív, "csak" a fejben lévő kefeforgató motor nem akar működni. Annyi szívóereje nincs, hogy csak magában így érjen valamit (jó oké, azért szöszt, kis morzsákat így is szív, de pl szőnyegen esélytelen).
Megnéztem 0 elektronikai tudásommal, a motort hajtó gumiékszíj (eskü van ilyen rajta), ép, rámértem a motorra menő lábakra is, de 0V, semmit nem mért.
Kábelszakadást nem látok azon a részen, ami látszik.
Lehet csak egy szalagszakadás vhol a vázon belül, de ennyit nem akarok foglalkozni vele, sok évet leszolgált.Ami tetszik benne, hogy nem kell nyomni a power gombot használat alatt.
Most olvastam, hogy sok Dyson is pl ilyen. Mondjuk pont Dyson nem kellene amúgy se, annyit nem szánok rá.Nagyjából a fenti Philipsnek kellene egy mostani korba átültetett verziója, nekem semmi extra nem kell.
-
Gömbike
senior tag
válasz
tylerddd #94111 üzenetére
A markabolt.hu az AEG-Elux hazai forgalmazója.
Egyetlen hívással egy percen belül hiteles, pontos választ kapsz.
Hívd fel őket: tel:+361510-1010
-
Üdv! Adott egy AEG Lavamat 6-os sorozatú mosógép, 8kg kapacitással. Kiadták utasításba, hogy keressek olyan AEG szárítógépet, amit ennek a tetejére fel lehet applikálni. A kérdésem az, hogy mit kell figyelni, hogy ez megoldható legyen (nyilván azon kívül, hogy majd egy keret is kell a tetejére a ráillesztés miatt)? Ezek egy kaptafára készültek az alapjukat tekintve? Tehát megveszem bármelyiket és a kerettel simán rá lehet tenni? Köszönöm a segítséget!
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani Akkumulátoros porszívó 100k alatt?
Ami jó lenne:
-led
-fali töltés
-kézi porszívóként is használható legyen
Amire használnám:
-Keménypadló, morzsák porszívózása, néha szőnyeg, de a rendes vezetékes porszívózást nem akarom vele kiváltani.Pl. néztem phillipset, de van amelyik tipust szidják, valamelyiket Istenítik
-
cd930
senior tag
válasz
tibbike01 #92501 üzenetére
Megfogadtam a topikbeli tanácsod és én is berendeltem egy Gorenje GV693A65UVAD mosogatógépet.
Remélem nekem is beválik
Hirtelen kellett választanom, ma estére teljesen tönkrement a mosogatógépünk.
Az Alzánál most elég nagy akcióban van, 205ezer Ft.
(Szombat délután már érkezik is, csak addig kell átállnunk manuálterápiára.) -
cd930
senior tag
válasz
csababarca #94103 üzenetére
És ha nem messza van a kinti motoros rész, hanem épp csak a falon kívül, akkor sem lehetne hallani szinte semmi zajt?
Elég normális Cata elszívónk van, de a nappali-konyha-étkező nálunk is egyben és jó volna hangtalanítani az elszívót. -
BBéci
legenda
válasz
PeeterssoN #94104 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed pár hónap múlva.
-
PeeterssoN
őstag
-
csababarca
őstag
válasz
BB9000 #94102 üzenetére
Erre reagálva, nekem a külsőmotorossal nagyon jó tapasztalatom van.
multikomplextől vettünk egyben mindent, ők is szereltek be mindent, abszolút elégedett voltam már ezen részével is.de maga a zajnélküliség az nagyon komfortos, legmagasabb fokozaton megy általában, de akkor se halljuk, konkrétan a főzőlap hangosabban nála.
Tetőtérben van a külső motor elhelyezve, majd a tetőn egy tetőszellőző.Persze egy sima oldalkivezetéses megoldáshoz képest egy vagyonba került, de én azt mondom, hogy bőven megérte, főleg mert nappali-konyha-étkező egyben, de hangtalan teljesen igazából, nem zavar semmiben.
Ezeket csak azért írtam le, ha esetleg valaki ilyenben gondolkozik.
-
válasz
PeeterssoN #94099 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PeeterssoN #94099 üzenetére
"a szag végett lett telepítve" - ahhoz nem kell elszívó, lesz szag magától is sütés-főzés közben
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest