- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Az lesz a következő lépés, hogy megnézem a SMART-ot. Te mivel szoktad kiolvasni?
Amúgy ha megnézed az általam linkelt videót, ott mutatja a srác, hogy az IDLE3.exe-vel a /d (alias disable) paranccsal automatikusan 3760 másodperc (tehát 62 percnyi) körüli értéket vett fel a parkoltatási mechanizmus a WD20EARS-on, tehát ez a maximum, nem pedig 300 másodperc. Persze beadhatsz neki egyedi értéket is, csak gyanítom ennél nagyobbat nem. Mondjuk nekem bőven elég lenne 10 perc fölé növelni ezt az időtartamot, mivel azon belül - tétlenség esetén - úgyis lekapcsolja a HDD-t a Popcorn.
Nem tudom, hogy bele merjek-e vágni, félek attól, hogy gallyra megy a HDD, vagy vesznek az adatok.
cekkk: Neked is köszönöm, pláne, hogy felhívtad rá a figyelmet! Jó tudni erről, tényleg drasztikusan csökkenhet a HDD élettartama. Ez magyarázná, hogy miért halálozik el annyi WD Green mostanság - ugyanis sokan panaszkodnak. Pedig a WD mindig is az egyik legmegbízhatóbb HDD-gyártó volt, nekem 10 évnél idősebb WD vinyóm is megy mai napig.
Az üres adathordozóról én nem olvastam amúgy, annyit láttam, hogy a linkelt videó végére a srác beleírta, hogy biztos ami biztos, mindenről legyen másolatod.
-
Poplacsek
senior tag
Régebben saját részre csináltam rengeteg DVD-ből Xvid enkódot. Illetve egy-két mkv-t is BD-ből. lényeg, hogy crop-olás után még resize pluginnel el lehet cseszni a képarányt, ha nem arányosan adjuk meg az új enkód kívánt szélességét és magasságát. mkv-nél meg volt valami 16:9 checkbox ha jól emlékszem, amivel szépen el lehet nyújtani a lecroppolt 2:35-ös képet...
Ezek alap hibák, ilyen munkát egy normális releaser csapat nem ad ki a kezéből. -
bajnokpityu
félisten
én sem készültem ablakon kihajintani a greent,inkább át fogom állitani.
msot külső winyoként megy,erre jó,mert bekapcs,használ,kikapcs végén.nekem samu wd winyoim vannak,minddel alapvetően elégedebb vagyok. gumiágyon,jól szellőző házban használom őket.
a samu 1terásaim meg ár/sebességben igen jók rendszerwinyonak.és nem melegednek jobban,mint a greenek.
-
Poplacsek
senior tag
A hallgatózás nagyon jó dolog tud lenni, de nagyon félre is tud vezetni, ha pl. letesznek eléd egy jól bejáratott Ikon II-t + egy zsír új MA RX-et (streamaudio-ban szerintem így lesz) akkor azt mondod, hogy a MA szar. Véleményem szerint az RX szériát sokáig kell járatni, de meghálálja és az én ízlésemnek bejáratva jobban tettszik, mint a versenytárs Dali Ikon II.
-
Poplacsek
senior tag
Monitor Audio RS szériából még lehet, hogy van itt-ott elfekvő készlet jóárasítva. pl. a soundmania.hu-nak pár hónapja még több szettje is volt, de nem is láttam, ogy hirdetnék, lehet még mindig megvannak?
Egy email próbát megér, + egy kérdést hogy mennyiért hozna neked RX-eket? -
cekkk
veterán
-
Poplacsek
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
MA RX2 helyett az RX1-et javaslom surround sugárzónak. Az RX2 nagyobb átmérőjű mélyközepekkel van szerelve, mint ami az RX6, Centre dobozokban van. Nem illene 100%-ban a lánc többi eleméhez. Az RX2 önálló monitor sugárzónak lett kitalálva.
Egyébként egy szavazat a Silver RX szériára, nagyon jó! -
bajnokpityu
félisten
ha ikon,akkor már ellenőrizd le,hogy hogyan tudod elhelyezni.ezeknek a magasa ugyanis nem előre sugároz,hanem féloldalasan.és és emiatt lehet,pont fallal párhuzamos lesz a doboz elhelyezése,ami meg a mélyekre van hatással.
nekem egyébként nem nagyon tetszett az ikon.biztosan jobb hangdoboz,mint a monitor silvere,mert ezt szoktam hallani, de én még nem hallottam olyan lánc végén szólni,amivel igazán tetszett volna.ui:van fi relém,tápkábelem a denonhoz,akksi a vibához.és dolgozni kell,szóval ma sem lesz időm meghallgatni.
-
-
python1
veterán
Szerintem csak high-end hangfalak esetében nem szükséges a finomhangolás,én a tuningot inkább finomhangolásnak nevezném,de mindenképp ahhoz az erősítő,hangfalkábelhez kell finomhangolni ami képezi a láncolatot.Belső kábelezéshez javasolt a külső kábel használata.
Dorian,kimi02 sikeresen tuningoltatta a hangfalait,óriási változást értek el.
Pokzoli:pedig nem is lestem.
-
bajnokpityu
félisten
a q széria tüskéje bizony bántja fülemet.azt hittem ennél szélesebb a tüskéje,egyébként.
a többiből viszont szerintem nemigen lehet következtetéseket levonni.a polk nekem egyáltalán nem hat természetesnek.
egyébként amikor olvasgattam,sokkal fontosabbnak tartják a fázistorzitást,fordulást a szakik,mint a frekimenet simaságát.ez igazolja azt is,hogy miért tetszik annyira nagyon a szélessávú hangja nekem,és miért ragaszkodnak sokan még mindig a bakelithez.a fostex bártfaynál tényleg olyan volt, mintha az ajtó túloldalán valaki próbált volna.kinyilt az ajtó,majdnem elkezdtem keresni az énekest.
-
BBéci
legenda
Azért ez messze nem általános érvényű megállapítás!
Hallottam néhány olyan alumínium ötvözet membránt szólni, amiktől leesett az állam. Nem kell messzire mennem, csak a nappalimba, ahol a Quadral Aurumok ALTIMA (aluminium- titán-mangán) nevezetű hangszórói néznek velem farkasszemet. -
Poplacsek
senior tag
A 255-355 szervíz leírásában láttam, hogy van belső venti, de menni sose hallottam...
Ha a 12cm-es külső ventit beteszed mögé elég a 3,5 cm hely is fölötte, oldalt meg mindegy, mert ott asszem nem is lukacsos a készülékház. Ha nyitott a hátulja az tök jó, le kell ereszteni gumin a ventit mögé, hogy a készülékház teteje síkjában legyen a venti tengelye. Nálam így ment másfél évig, nagyon meg voltam vele barátkozva -
Festina86
tag
Hello!
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem is JBL ES szettem van és szerintem jó cucc, én szeretem a hangját. Engem a streamaudio-sok lebeszéltek arról, hogy a sub is JBL legyen, azt mondták nem éri meg az árát helyette inkább a proson r10-r12-ben gondolkodj szerintem. -
BBéci
legenda
Az ES100 legalább 30 négyzetméteres helyiséget igényel, nálad van annyi a házimozi részlegben?
Nem csatornás, hanem utas!
Melyik komolyabb front kétutas?
Az kétségtelen, hogy nehezebb 4-5 hangszórót összehangolni, mint kettőt, de igazán szélessávú átvitelhez legalább 3 hangszóróra van szükség. Az egyutas kuriózumokat most hagyjuk.
Nekem nem tetszenek a lefelé sugárzó szubládák, de ízlés dolga. -
Dorian
félisten
Konkrétan nem tudom az H/K 460-nál, de ez ebben a kategóriában (és már jóval lejjebb is) alap dolog. Én is így hallgatok zenét: CD-ből, laptopból a digitális jel megy bele a külső DAC-ba, onnan már analóg sztereó jel megy az erősítőbe, pure audio módban nem módosít rajta semmit csak erősíti a jelet.
-
Gabor970
addikt
nekem pl azért kellett, mert úgy gondoltam, hogy ami HM erősítőt meg tudnék venni, az nem fog zenehallgatáshoz megfelelni. Kicsit tovább gondolva, ami sztereó erősítőt meg tudok venni, az sokkal jobb lesz zenére. Viszont ezekben nagyon ritkán van DAC. Használtban pár típus volt amiben volt, de az is már inkább 50e Ft felett. Illetve nekem pluszt jelent, hogy nem csak optikai illetve koaxiális digitális bemenet van, hanem USB is, mert így a netbookom is alkalmas háttérzene szolgéltatásra lossless tartalmakkal. Jahh, a TV optikai digitálison adja ki nekem a hangot -bocsánat, hogy ismétlem magam- ezért a sztereó erősítő mellé kell DAC filmnézéshez.
Természetesen minden anyagi lehetőségek kérdése, ha több pénzem lenne / fontosabb lenne a filmek 5.1-e, akkor tudnék találni olyan HM erősítőt, amit már megvennék. Másik oldalról azt is kiokoskodtuk itt többen, hogy ha fontos a zene, akkor érdemes olyan HM erősítőt venni, aminek van preout kimenete, és arról egy sztereó erősítővel meghajtani a frontokat. Itt már szerintem az is fontos, hogy a HM erősítőnek legyen saját kalibráló mikrofonja, illetve a frontok erősítője végfokként tudjon működni. Nekem pl a phono bemenet is fontos, ez megint nem sok HM erősítőn van, persze lehet külső, de az is egy plusz eszköz.
BBéci 31574-re:
Egy kollegám elég húzós hifi rendszerrel rendelkezik, sajnos nem tudom a típusokat, csak azt, hogy közelebb a 2mill-hez a bekerülési költség, mint az 1-hez. Ez erősítő, dac, CD lejátszó vagy csak futómű -nemtom- és hangfalak, kábelek. Ő az XRCD-re esküszik. Azt mondja, próbált ő audiodvd-t, sacd-t, de szerinte az nem ér fel az XRCD-vel, és már jó ideje csak erről hallgat zenét.
-
python1
veterán
Az már biztos!
Jó persze ott már azért jelentős beruházás,ill elkötelezettség kell a zene,technika iránt.
De ahogy belemélyed az ember egyre jobban,úgy éli meg az ember a változásokat, különbségeket és ha úgy tetszik az érzelmeket is.Mondjuk ilyen rendszert csak elvakult hifisták saját kiépítésű láncolataiban lehet igazán puskavégre kapni,vagy kiállításokon.Ez már életstílus.
-
python1
veterán
Másra van kihegyezve a HM erősítőkben lévő.
Érdemes kipróbálni,itt többen is használnak általában nem kis megelégedésre.Itt van a kutya elásva,hogy ha minőségi zenét illetve mozit szeretne az ember másoknak feleslegesnek tartott,vélt elektronikák,kábelek beiktatásával érhető el magasabb szint.Megjegyzem a múltkori vita a kábelek körül,csak a jéghegy csúcsának a kapargatása volt.
-
python1
veterán
Nekem 2,5 van a frontokhoz meg a centerhez,most egyenlőre megfelelőnek érzem de lehet,hogy lecserélem 4-re,hátsókhoz biztosan nem fogom cserélni 2,5 röl.
Akkor érdemes vastagabb keresztmetszetet használni a hátsó hangfalakhoz ha hosszútávra kell vezetni a hangot de a 2,5 legtöbb esetben megfelelő az,hogy lapos nem fog beleszólni a hangképbe.
De viszont óva intelek a kábel hajlításánál a sarkoknál,ne törd meg csak óvatosan,finoman íveben hajlítani mert az viszont nagyon bele tud nyúlni a hangképbe. -
Poplacsek
senior tag
Na jó mégiscsak ideszagolok :-)
Banán dugókat én pl. innen rendeltem, szerintem teljesen jó a "Z" fedőnevű hamisított "Nakamichi" dugó. Ez nem eredeti Nakamichi termék, de nagyon jó az illeszkedése, úgy beszorul a furatba ahogy kell, a fórumtárs pedig megbízható, gyors, olcsó:
-
Peak
addikt
hozzátenném csak abban az esetben, ha a magyar disztributor hozott be egyáltalán AVR-1603-ast az országba kereskedelem céljából! csak ekkor kötelessége fordítást csinálni.
http://usa.denon.com/us/downloads/pages/InstructionManual.aspx?FileName=DocumentMaster/US/AVR1603_ownersmanual.pdf
-
bajnokpityu
félisten
ott is van némi bibi,hogy a keresztváltók miatt a hang torzul,fordulhat is akár a fázisa.
számomra a szélessávúk is érdekesek lesznek újra,mert pl a bártfay picike fostexes cucca már a bejárati ajtón túl is hihetetlen élethű volt. ezek meg ugye fázissal jól bánnak.
ugyanemiatt van mai napig hallgatótábora a bakelitnek. -
python1
veterán
Ja akkor ha már mérhető akkor már hallani lehet a különbséget,ha meg nem lehet mérni akkor már hallani sem lehet,és ennek az együtthatójából lehet következtetni a végeredményre.
Érdekes elmélet.
Ki is matekolom,hátha tényleg a fülem csal.Akkor maradjunk annyiban,hogy ti nem tudjátok megmagyarázni,hogy miért nincs hatással,mi meg nem tudjuk megmagyarázni,hogy miért van.
-
bajnokpityu
félisten
az ón csak akkor megy be,ha az alapanyag meleg.
tömör rézdróton lehet megtanulni legjobban forrasztani.itt melegited amig akarod,és egyszer csak végigfutja az ón.hangszórónál,csatinál,melegre érzékenyebb cuccnál úgy kell forrasztani,hogy nagyon felmelegited az ónt,és csak pillanatra érinted hozzá a forrasztandó cucchoz.
Streamékkal jót nevettünk ezen,h igy szokták elégetni a magasokat.a fém ugyanis vezeti a hőt,és ha sokat tökölnek,akkor végigszalad a meleg a tekercshez.ICt nyákon pl igazán ügyesek csak végighúzzák lábakon.ez csak néha sikerül nekem.
-
python1
veterán
Igen ahogy Dorian is írta,csavarozással is megoldhatod,én forrasztani szoktam őket egyszerűbb és biztonságosabb,gondolok itt arra,hogy a csavarozásnál könnyen elnyíródhatnak a szálak amik rosszabb esetben zárlatot okozhatnak.Viszont a forrasztásnál meg ügyelni kell arra,hogy ne égesse szét az ember az anyag szerkezetét.
A lényeg ha csavarozod,ne húzd sz@rrá a csavart mert szétnyírja a szálakat ami azon túl,hogy zárlatot okozhat még csökkenti a átviteli minőséget is.Poplacsek:most végeztem kis átalakítást az erősítőn meg CD játékoson és érdekes módon mindkettő készüléknél a meleg ill hideg pont jelölve volt.
-
Dorian
félisten
A banános csatlakozás előnye, hogy egyszerűen ki-be lehet dugdosni. Szerintem nagyon komoly minőségű cucc + komoly hifista tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki ilyen különbségeket észrevegyen, a mi szintünkön nincs jelentősége. AVX-en valaki régóta árul Naka "Z" banánokat 300 körüli áron, én is tőle vettem, jó minőség, precíz csatlakozás.
Csavarral a legegyszerűbb. Aztán évente ajánlott levágni 1-2 centit és újraszerelni az oxidáció miatt.Villásdugó forgatás: hallható, de nem hatalmas különbségekre kell gondolni.
Viszont egy bizonyos szint alatt nincs értelme vele foglalkozni, mert a készülék által kiadott hang nem éri el azt a minőséget, onnantól pedig készülékfüggő. Egyes cuccok érzékenyebbek ilyenre, egyesek kevésbé. Az én CD játékosomon meghallható, talán egy jobban szeparált-szigetelt betáp-trafó megoldásnál nem lenne az. -
python1
veterán
Az anyag minősége ill felület kezelési minősége,nem mindegy,hogy pár hónap és oxidálódik ,kopik,törik.Én jártam úgy,hogy megvettem bizonyos minőségű kábel csatlakozókat,amik oxidálódtak, berepedeztek,törtek,azóta csak jó minőségű csatlakozókat veszek.Nem akarom halom szarra költeni a nehezen megkeresett pénzemet,vagy is inkább nem engedhetem meg magamnak.
De szerintem ezt nem is kell magyarázni,szemrevételezés alapján is eltudja valaki dönteni a minőséget,vagy ha nem akkor kérdezni,utána olvasni. -
Vidala
senior tag
Kiegészítésül az ajánlott "sorrend":
- Streamaudio vagy bármely hasonló "hifibarlang", mert ugyan be kell jelentkezni, de akkor arra az időre te vagy a középpontban, és ami még fontosabb, hogy sokkal jobbak az akusztikai viszonyok + majdnem elfogulatlan, szakértő eladó fog segíteni
- Az említett nagyáruházak közül olyanba menj, ahol van külön HM sarok, zárható ajtókkal. Ilyen szempontból pl. a Westendet már ki is hagyhatod. A nagy eladótérben, zajongó vásárlók között, stb. olyan szinten csalóka lesz az eredmény, hogy túl sokat nem fogsz megtudni a valós hangképükről, legfeljebb ízelítőt a hangerejükből. A legtöbb ilyen boltban sajnos minimális szakértelemmel bíró és rosszabb esetben egy adott termékcsalád jutalékára hajtó eladóval fogsz találkozni. Ez alól személyes tapasztalatom alapján egy kellemes kivétel, a Duna Plaza-ban lévő Saturn egyik középkorú eladója. -
BBéci
legenda
Majd próbáld ki a villásdugó fordítást, utána minősítsd!
Az 1900 forintos banándugó (nekem is olyan van) nem is számít drágának.
Az előző felvetésekhez kapcsolódva megkérdezem, vajon miért szerelnek gyárilag a méterenként többszázezerbe kerülő kábelek végére banánt vagy villát? -
Dorian
félisten
Igen, ez pont olyan. Az egész hifikritika nagyon hasonlít a borász véleményekhez, meg az elszállt építészek szövegeihez. Ha meghallgatok valamit, én is azon kapom magam, hogy elkezdem figyelni a teret, meg a részleteket, a hangszerek lecsengését és hasonlókat, pedig a legfontosabb szempont (és igyekszem emlékeztetni magam): Élethű és élvezetes-e amit hallok? El tudom képzelni, hogy ott áll előttem a zenekar és az énekes(nő) vagy sem?
-
Vidala
senior tag
Sztem biztosan sok minden "passzolna". Elsőre nekem is Kimi által ajánlott Polk Rti ugrott be, de azért akad még versenyző. Kukkants be a Streamaudio v. Netdepo v. hasonló áruház honlapjára, onnan nézz ki egy-két szimpatikus darabot, aztán írány a bolt hallgatózni. Én valahogy így csinálnám (illetve csináltam is).
Csak egyet még példának: Dali Ikon 6 MKII. Akad itt a fórumon olyan, akinek van is (csak elég rég járt erre, de lehet olvas minket azért), elég jókat írt róla. Esetleg keress rá a topikban. -
cekkk
veterán
Persze, hogy néztem, csak ugye erre vállalnak garanciát, a B kategóriásokra viszont nem.
István is azt mondta, hogy ami ilyen azt meg szabad venni, ami B azt nem nem.
De az itthoniakról sem mindig tudhatod, hogy ki hogy használta sajnos. és mikor volt javítva, bár többségében korrekt eladók vannak!Viszont ez is baromi jó ár érte, amikor használtan akarták kb ennyiért adni itthon, ugyan úgy külföldi garival.
-
cekkk
veterán
-
Vidala
senior tag
A Mission-t sokan szeretik, mert jó ár/érték arányúak ezek a szettjeik. Ettől még nézz körül alaposan, illetve én egy icipit kevéskének érzem a 460-hoz. De ezt már neked kell majd eldöntened.
ricsik:
Szerintem nem fogsz csalódni, esélyes, hogy szerelem lesz első találkozásra.
Teljesen megértem a logikád, én is filóztam egy darabig, melyik legyen, aztán ergonómiában nyert a One (meg a pici egyéb plusszok miatt, de inkább az első). Illetve "csak" másfélszer drágább volt. -
bajnokpityu
félisten
kornernél anno,mikor azt a HSZt irtam hallottam egy lounge L26os pár hangfalat.
olyan hangja volt,mint a szélessávúaknak, torzitás, kuszaságnak nyoma nem volt, ellenben tisztán,hangosan is tudott szólni.mikor alig lehetett hallani,olyan halkra vettem, akkor is megvolt a teljes hangspektrum.ez azért nem semmi. 400rugó per pár a listaára,260ért akciózták a 2.0nakigazából nem is tudom már miért mutatta meg az eladó.bementem,és nem a nagy hasznonnal árulható hangfalait kötötte be,hanem ezt,amig dolgára ment.
egyébként hihetetlen profi üzletember:45perce vártam rá,mikor felálltam,h akkor indulok dobok be az autómatába,és kezembe nyomott2-3db kétszázast,h jöjjek vissza hallgatózni.
azért nem nála vásároltam végül,mert abból annyira drága lett volna az 5.0,hogy nem tehettem volna meg,keverni nem akartam. a többi ott árult hangfala,ami belefért volna a keretbe 5.0meg nem tetszett.dalik,missionok,polkok voltak,egyikkel sem lettem volna boldog.
és szerencsére időben találtam megfelelő áron nekem tetszőt.aztán persze a hazai lánc kikerekedett, de sajnos még emlékszem az L26 hangjára,és hát. tehet elé akármilyen dacot,akármilyen kábellel, olyan jelegű hangja sosem lesz.lett más,sokkal nagyobb sávszélességgel(a tangent nem emlékszem,h lement volna a pincébe,és szólt volna a trombita borotvaélesen,mint itthon),irdatlan erővel,de kuszább középpel.
-
python1
veterán
Így,hogy már hallgattál pár hangfalat lassan alakítsd ki,hogy milyen hangzásvilág áll hozzád a legközelebb.Ne felejtsd el azt a tényt,hogy az erősítőknek is vannak külön hangzásvilága és össze kell hangolni a leendő hangfalakkal,bár erősítőknél vannak mindenevők.
De minden láncszem fontos! -
bajnokpityu
félisten
nem nekem,v eladónak veszel hangfalat. ha neked tetszett,vedd meg.ha már a kornerben voltál,megtehetted volna az l26ot is.
mission mint márka : ami olcsóbbat én hallottam,mind valahogy színezetett,de volt,h mélyben,volt h magasban emelt ki. nem volt egységes a márka hangja
mi az h irreálisan steril? attól meg h nem tetszik a lineáris hang,az,nem irreális.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest