- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Integra
titán
a képekről jut eszembe.
érdemes ilyen villás csiptetővel a kábelt az erősitő hátulják rátekerni vagy megfelelő az is, ha simán a csupasz kábeld megsodorva rögzited oda az erősitő csavarjával? mert végülis fém-fémmel érintkezik, noha ez a villás bigyó kétség kivül elegáns, de csak még egy vezető közbeiktatva. -
pernamiki
csendes tag
Szia.
Bocsánat ha kicsit kesze-kusza lett.
Szeretnék két hangfalat kezdetnek és egy erősítőt is.
Ebbe az erősítőbe szeretném bekötni az 5.1-emet és a két hangfalat és a számítógépet illetve a tv-t egyaránt.
Nem tudom milyen paraméterek kellenének nekem hogy élvezhető legyen de mégis anyagilag tűrhető. Nem discot akarok, hanem szép tiszta hangzást de a kellemes mély is benne legyen. -
Anubis_9
addikt
-
KatonaT
aktív tag
Köszi!
Megvettem egy Sony márkaboltban a kábelt!
Ha pár 1000 forintról beszélünk nem biztos hogy minőségben is akkora eltérés lenne a 3 ezer forintos KÁCSÁ és a "no name" között!!
Az olcsó a minőségiből sem túl jó szerintemJah 1 kis idézet a HáziMozi Enciklopédiából :
"Az optikai kábelek különböző típusai általában csak mechanikai kiépítésben térnek el egymástól, de a hangminőségre nincsenek hatással." -
Anubis_9
addikt
Szia!
A mélynyomóm: Yamaha YST-SW215.
Frontok: Jamo Cornet 195 (mint már írtam).
Szeretnék kérni 2-3 típust center és surround hangsugárzókra, amikből válogathatnék, ugyanis szeretném lecserélni a Technics SB–CSS250 hangfalaimat.Köszi!
-
KatonaT
aktív tag
Hát én most vásároltam először hangfalrendszert, így meglepődtem!
És a paraméterek szerint te mit látnál ideálisnak?
Itt nagyon paraméterek nincsenek írva a kábelhez...
[link]
Azért itt néztem mert kell rendelnem az erősítőhöz optikai kábelt a gép és az erősítő közé és koaxot a Tv és az erősítő közé...
Csak itt találtam 1 helyen mindent!!Szerkesztve: Jah azért gondolom látod hogy a hangfalszett 67E Ft+ az erősítő 50 E Ft....Szóval azért nem is néztem nagyon drága kábeleket mert ezeknek a cuccoknak szerintem nem a kábelen fog eldőlni a sorsuk!
-
Anubis_9
addikt
Erről mi a véleményetek:
- S 60 CEN Center Speaker
- S 602 Bookshelf Speaker (kb. 16.000 Ft/db)S 60 CEN-re sajnos nem találok árat forintban (de euroban látok ilyet, és 140 körül van), de gondolom ez sem lehet vészes. Árban ez beleférne nekem... Kérdés, hogy mennének-e a Jamo Cornet 195-ösömhoz?
Köszi!
-
Ruprecht
csendes tag
5.1-es forrásnál a .1 csatorna mit tartalmaz? Van külön tartalma, vagy csak az erősítő által beállított vágási frekvencia alatti hangokat tartalmazza?
"Sztereóban megkaphatják a frontok a teljes frekvenciatartományt." Ez mikor igaz, ha kikapcsolom a szubládát? Akkor a 80 hz beállítás úgymond "érvényét veszti"?
Köszi, üdv, V.
-
csib41
aktív tag
az, mit jelent köznyelven? jelenleg egy 2x1w-os kis f0ssal kell beérnem. elvileg 6x100w-ot tud, de lehet másikat néztem. Beszámításból lenne így szinte olcsón jutnék hozzá.
szerk: nem a tökéletes hangzás érdekel, csak a játékok közben a térhatás, hangosan meg ritkán használnám, de lenne alkalom amikor csutkán hallgatnám. Filmezni meg a nappaliban szoktam ott más van. Kis 50w-os rendszer, de nekem még az is kielégítő lenne. -
python1
veterán
Igen tudom,nem is ez a 100-130000Ft-s szegmens vonz, inkább ami ezeken túlmutat de ott már csak pc alapú megoldások jöhetnek szóba.Azért nem hoznak ezek a "lejátszók" még lázba mert olvasom,hogy sok embernek hiányzik belőle valami,kinek ez kinek az de valami mégis hiányzik belőle.
Pc alapú lejátszóba viszont minden megvan amit akar az ember és fejleszthető,sőt itt még lehet beszélni HIGH-END kiépítésről is.Hosszútávon meg megspórol az ember legalább 3-4 generáció Dune-t és sorolhatnám társait.De nem vitatkozni akartam csak leírtam,hogy én már túl vagyok a "lejátszók"korszakán.
-
cekkk
veterán
Még a Linn Radio is, csak 320ban adja, de arra szerintem, hogy zörej legyen a háttérben, amikor itt vannak a barátok, vagy csak csinál valamit az ember és nem erre figyel. arra tökéletesek ezek a net rádiót, de nem arra valló, hogy ezen fedezzük fel a részleteket
Viszont még mindig tartom magam, ahhoz, hogy sokkal változatosabbak és kulturáltabbak mint az itthoni rádiók, nincs sok ismétlés mint itthon, én szeretem az MR2-t de 3-4 nap alatt meg unom, mert amikor én hallgatom mindig ugyan abban az időben, nagyjából ugyan azok a zenék szólnak
-
-
-
Gál István
senior tag
Tudom... De a kereslet manapság 0...
Dorian: Nekem sajnos volt egy sejtésem, mert írtam az avx-en hogy nekem nagy lett stb és sztem sokakat elriasztott.
xtremetuning: Igazából három ember jár ma jól, szerencsére én is küztük vagyok. Szerk: de ilyen bolt még egy nem lesz
bajnokpityu: A Dalin szállítgatással mindennel 10-15öt buktam, de az Arcammal korrigálok valamelyest.
-
cekkk
veterán
A lapokat kipróbáltam én is, MA, Mission Dali Ikon és még másik 1 vagy 2 hangfalon.
ugye a Dali volt a legdrágább. A forrás Dune volt az erősítő talán Denon sztereó volt.
Ketten voltunk haverom végig nem hallott semmi különbséget akár rajta volt akár nem, én egy fél óra után amikor a missionra került a sor, de addig folyamatosan azt hallgattam az eladótól, hogy megnyílt itt a tért stb. Úgy hogy itt már én minimális eltérést tapasztaltam, de nem annyit, hogy megérje megvenni, a Dalinál pedig semmit.
Én hamarabb vinném el tuningoltatni, mint ilyen lapokat vegyek.
A lemez stabilizátort meg azért nem hiszem le, mert mint mindennek a gyártás során, van egy kis szórása, így szerintem nincs tökéletesen két egyforma lemez és ilyen kis korong sem, így akár rosszul is ragaszthatjuk fel és úgy mond a pörgés során kieshet az egyensúlyból. Bár ez feltételezés, és itt is azt mondom, hogy inkább vennék jobb lejátszott mint ilyen korongokat.De egyik fórumon olvastam, hogy pl a drága rezgés csillapítójuk is ilyen anyagból készül.
A véleményem, hogy ezek a csoda kütyük az árukhoz mérten nem hoznak annyit amennyit mondjuk egy hangfal csere hozna.
Pásztor István is azt mondta nekem amikor beszélgettünk, hogy felesleges ezekkel foglalkozni amíg nincs egy olyan rendszerem amire már nem tudok költeni, majd akkor vegyem meg ezeket.Az még mindig nem olyan vakteszt amikor Dorian barátnője cserélné.
Akkor lenne igazi teszt ha 10-15 ember lenne és az ő véleményeiket összesítenénk, egy embernél ez még mindig szubjektív. -
cekkk
veterán
Én még mindig tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy nem tud változtatni, ez igazából egy vakteszten lehetne lemérni, mert én még mindig hiszek abban, ha veszek valamit akkor és várok változást akkor lesz is (placebo).
Olyan vaktesztre lennék kíváncsi ahol nem tudnánk, hogy milyen teszten vannak, bár már ott is érezhető lenne, hogy változásokat várnának, és hiába nem cserélnél ki semmit, akkor is éreznének néhányan változást.
De ilyen nincs és nem is tartom valószínűnek, hogy itthon lesznek, és gondolom nem is érdekük a gyártóknak.Akkor most mindenki előtt bocsánatot kérek
.
Legyen mindenkinek ez szubjektív véleménye, hogy változtat vagy nem változtat, mert van aki hallja és van aki nem, mindenki eltudja majd magának dönteni.
-
robi0604
őstag
Nekem is ez lett volna elsőre.
bajnokpityu
Bárki veszi meg, rosszul nem jár vele az biztos!
Dorian
Lehet tudni, hogy mennyire tartod, hátha valamelyik topiclakónak felcsillan a szeme?
Egyébkén így csomagban elég "komplettnek" tűnik, majd azért a részleteket és a teszteredményeket kérjük megosztani. -
Dorian
félisten
Erre válaszoltam:
"A 3808 szerintem zenén nem szégyenkezhet, gondoltam én hogy vennék ilyen 50-70 ezres stereot zenére de mint kiderült jóval drágábbal kellene kiváltanom"
Tehát itt teljesen mindegy mennyi volt újkorában, használt 3808 és használt 50-70ezres sztereó viszonylatáról van szó: 50-70ezerért nagyAVR verő sztereóra tehetünk szert. (ha bevállaljuk a hangfalkábel átdugdosást és esetleg a távirány hiányát)
-
-
Gál István
senior tag
Azért az drága fűtési szezon lenne, de valóban.
Ma lesz nálam egy szép kis brigád és tesztelés (Denon AVR-3808 + Arcam AVR-200 + Dali Concept 8 pár + Monitor Audio RS5 pár + Kácsa hf kábel + QED Silver Anniversary Bi-Wire hf kábel) kíváncsi leszek ki kivel alkotja majd a legjobb párost. Ha lesz időm majd képeket is teszek fel.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi mind3toknak, akkor nem kísérletezgetek ilyenekkel...
És még lenne valami...
Láttam, hogy az 5 hangszóróból 3-nál nem a normális csiptetős kábel van, hanem oda kell valami dugó a végére (ez lenne a banán dugó?), illetve az erősítő hátán is a forntoknak más a csatlakozása (ez ugyan az, mint a hangszóróknál, vagy ez más fajta?).
Ebből mind1 milyet veszek?
Szerk.: nem, csak csütörtökön tudok menni...
-
mike1978
tag
Nekem itthon van egy Creature II, meg egy Harman Sound Stick is...mindkettő PC-k mellé, (egyik a nagy gépen, a másik a hálóban a laptophoz
)...hát gyerekek ennyi pénzért....szerintem nagyon eltalált darabok, és annak ellenére, hogy a Harman Soundstick bőven kétszer drágább mint a Creature...nem jobb sőt...ha most venném két Creature-t vennék.....
-
-
Kamikaze240
tag
És te milyet ajánlanál 30-35k között? A használt is megteszi csak ebben az árban benne legyenek a hangfalak és az amp.(a kábeleket megoldom). Azért kérdezlek titeket szakértőket akik jártasak ebben mert nem tudok dönteni mert ti több ilyen rendszert hallottatok már így több a tapasztalatotok.
-
xtremetuning
addikt
Kellett egy nap az erősítőben a kondiknak, hogy teljesítményt is hozzanak.
Amikor itt voltál, elég szívószál hangja volt...Persze mostanában inkább a sztereót nyúzom, asszem érthető okokból...
Szóval bejáródott rendesen, plusz kibaxtam a vandenhult a centertől és kapott egy új kábelt, amit most járatok, de már most mennyei a hangja....jót tesz a nagytisztaságú réznek, ha arannyal és platinával vegyítik...olyan sávszélei lettek....wow
Plusz jön a két mély nekem is....
-
xtremetuning
addikt
Olvastam....
, megy a hülyeség rendesen....
Nem akartam hozzászólni, mert pár perc után csak anyázni tudnék, azért meg minek.By the way elmentem, meghallgattam a haveromnál a 2 új JL Audió szubját...B+, B+, B+.
Már tudom, mi volt a nyűgöd nálam
Hét második felén jöhetsz újra tesztelni, de ezúttal a mozit.
-
mike1978
tag
-
Vidala
senior tag
A wifi mellőzése nem zárja ki, amit javasoltam. Lehet kicsit elvesztettem a fonalat...
Az internet modemet bekötöd a router-ba, az szépen megosztja a neted, amire kábellal is rácsavarodhatsz, nem csak wifin. Akár több géppel, legyen az egy noti, vagy NAS stb. Ezzel kapcsolatban már elmondtam a véleményem.Én személy szerint azért wifizek, mert nekem kényelmesebb és megfelelően működik.
-
mike1978
tag
egy vicc annyiért...nekem is volt annak idején...még a Sanyi hozta
Aztán volt 940-em is, de annyi gyári hibája volt mindnek, hogy a hangerőszabályzó léptető motor hangja belehallatszott a háttér sugárzóba...bár nem zavaró, mert ki hallgatja ...csak furcsa volt...de nagyon szerettem...mozin nagyon jó hangja volt, és volt benne erő is -
Toobee
veterán
Sajnálom, hogy lim-lomnak tartjátok ezeket a hangfalakat, de mint mondtam beszámítás útján kerül hozzám, amúgy is terveztem már, hogy veszek valamit, de mivel ezt szinte ajándékba kapom, ezért úgy döntöttem, hogy nem fogom meghirdetni. Viszont így most pihen egy kicsit a projekt, legalább a következő fizetésemig, mert nem gondoltam, hogy ilyen borsos ára lesz annak, hogy rá tudjam kötni a TV-re. Nem vagyok audiofil, zenére is egy MDR-XD300-at használok és teljesen meg vagyok vele elégedve. Köszönöm szépen a válaszokat, ezek alapján már el tudok indulni, hogy felkutassam a számomra/pénztárcám számára megfelelő erősítőt.
-
mike1978
tag
Engem nem érdekel ha népszerűtlen vagyok/leszek...az emberi hülyeségnek nincsenek határai, és van aki még ha nyers is a válasz azt megérti, van aki megsértődik...de egy ilyen valamit csak megbánni tud az ember...tipikus 5 forintot nem érő dolog...a házimozi megcsúfolása...és persze lehet azzal jönni, hogy "panelba lakom, gyerekem van, nem kell a nagy hangerő, szomszédok vannak, stb" de akkor minek az egész...csak pénzköltés? Élmény 0, zenére használhatatlan..., mozira vicc, tul képen inkább egy sztereó olcsóbb de jó hangfal egy sztereó erősítővel, mint sokpontegy 10-es forgácslapból és 15mm-es mylar magsassugárzóból sony felirattal, amihez a legolcsóbb hm erősítőt megvéve lesz csak igazi az "élmény"
-
cekkk
veterán
Ne haragudj meg de nem akarlak megbántani, de pont nem ettől lesz működő képes.
A tartalomtól és a látogatótól lesz majd az.
Ha oda megy egy látogató és zavaró vibráló képeket lát ami olvasás közben zavarja, akkor sajnos nem fog vissza nézni, vagy lehet, mert most hirtelen talán 2-3 ilyen jellegű oldal van.
De nézd meg a hazi-mozi.hu oldalt, igaz itt nem tesztelnek annyira, vagy a hifipiac oldalt, nincsenek elárasztva reklámmal.
Nem tudom ki áll a Future Life Kft mögött aki a domain birtokolja, de gondolom bevételt szeretne elérni, és első szeretne lenni az ilyen jellegű lapok közöt itthon.
Ha igen akkor ma nem hirdetőkkel kell törődni, mert akkor a látogatók elpártolnak és nem lesz akkora látogatottság mint amit szeretnének, ha viszont a látogatottság növelése a cél akkor kevesebb kisebb és minőségibb reklám kell.
Az csak az én véleményem, de egy pár hét múlva, vagy 1 hónapon belül ezért nézzétek meg mennyi visszatérő látogatótok van, mert az is sokat elárul, hiába van csak mondok számokat 2000 havi új látogatótok, ha ebből 200-300 jár vissza rendszeresen, és ők akik majd klikkeknek a reklámra, és rendszeresen olvassák az oldalt, meg azt is nézzétek meg, hogy egy látogató átlagosan mennyit tölt az oldalon, meg a legrövidebb és leghosszabb időt, a sok jó statisztikából látni lehet a dolgokat.
Egyébként én a helyetekben, már nem biztos, hogy a cikk írásra fektetném a hangsúlyt hanem, a videó cikkekre és úgy bemutatni a készülékeket, persze ami erre alkalmas, gondolom a hangfal kábelt, vagy tápkábelt nem így mutatnám be, de valamivel ki kell tűnnötök a többi közül, és nem azért írtam a reklámokat, mert sajnálom a bevételt, csak biztos lesz egy fix látogatói számotok, de hidd el ez a sok reklám egyre több embernek elrettentő, és ezek a képi hatások zavaróak főleg olyan helyen ahol olvasni akar az ember, és ha ebből ki zökkentik nem biztos, hogy oda visszafog nézni.mike1978
Surányi Feri nem eltűnt a pénzel és nem fizette ki a beszállítókat?
Ahhoz képest most másba fogott és elég jól megy neki, ugye sajnos az emberek nem ismerik
Az a garancia kiterjesztés szerintem nem Tibi csinálja, bár lehet, majd később átnézem, és válaszolok, hogy felfogtam-e
-
cekkk
veterán
Tudom, hogy a szlovák nem csak az miatt, áfa vissza igénylés, már mint a kinti cégének, ingyenes paroklás itthon (büntetés be nem fizetése.) stb, de na ilyen világot élünk sajnos.
Bár majd kiderül mennyire szálnak rá az adó csalókra, ahogy hallottam, majd most elkezdik őket szépen fogdosni, de ott is ugye meg lesznek akikhez nem nyúlnakmike1978
Ez érdekes dolog, hogy ki adja olcsóbban, mert akiket én ismerek kereskedők, akik hivatalos garanciával adják a terméket, általában ugyan olyan áron dolgoznak (ezt végül is nevezhetnénk kartelezésnek is), már mint a népszerűbb termékek esetében értem ezt, Dali hangfalak, denon, onkyo erősítők, néz meg az árakat, max akkor van eltérés amikor valakinél bent ragad 1-2 darab, de amint ki szórta ő is lentebb viszi vagy fentebb viszi az árát oda ahol a többi hivatalos viszonteladó tarja.Németben még év elején is 800 euró körül mozgott a 2311 szóval akkor is meg volt az a 70-80 ezres különbség, sajnos. De elhiszem, hogy nem magadtól találod ki ezeket, hogy milyen árrést és kedvezményeket használnak.
-
mike1978
tag
Mellesleg szerintem a Denon árak nincsenek elszállva az egyéb árakhoz képest...nekünk sz*/ar a fizetésünk és a gazdasági helyzetünk....persze az más tészta, hogy amit itthon a horn cég megtermel, az tulajdonképpen Lengyelország kasszájába folyik, nyereség szinten mindenféleképpen....
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest