- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
bigdady #122144 üzenetére
A wifi azért nem ajánlott HD filmek lejátszására, mert extrém esetekben kell az 50Mbps fölötti sebesség is. A wifi viszont nem mindig stabil és beakadhat a lejátszás. Nálam pl olyan 2-3MB/s a wifi sebessége ami ~20Mbps, egy BD50 ISO állomány 40Mbps is lehet. Ha van egy jó AC wifi 5GHz-en akkor az jó lehet, de kétlem hogy azt tudná a Mede8er.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
bigdady #74839 üzenetére
Én manuálisan utána állítok a centernek pár decibelt, jellemzően a Dolby D szokott halkabb lenni.
megjegyzés: az akusztikus kalibrációt is el lehet rontani, de tételezzük fel, hogy jól sikerült! Olyan nincsen, hogy dráma vagy akrámi "fejlett" hangzás alatt ezt használja.
Tehát: MCACC on, a hang pedig auto!
A menüben pedig pár decibelt rátolsz a centerre, és megnézed, hogy jól lőtte be a hangfaltávolságokat az erősítő.
Ez előtt pedig elolvasod a USER manualt mert abban minden le van írva, hogyan kell jól beállítani a rendszert és hogyan kell ezt leellenőrizni!
-
ma13
újonc
válasz
bigdady #74629 üzenetére
Hello!
Érdekes amit tapasztalsz, nekem az a tapasztalatom, hogy vagy átengedi a HDMI bemenet jelét vagy nem, de akadás nincs bármilyen eszközről is használom így.
Van a menüben HDMI Setupon belül Standby Through menüpont, ott lehet beállítani, hogy az opció aktív-e, illetve hogy melyik HDMI bemenetet engedje át (OFF, Last, illetve az egyes HDMI portok választhatóak)
Passthrough esetén más forrás jele is akad, vagy csak a media lejátszóé?
(Na látom épp megjött a válasz) -
univerzita
addikt
válasz
bigdady #74629 üzenetére
Nos ezzel a problémával nagyon sokan küszködnek. Igen a 922-specifikácioba írja hogy Standbay módban ez müködik. Nos töb külföldi fórumon olvastam hogy ez korektül csak ,,High Speed" HDMI kábellal müködik. A beálításoknál a HDMI beálítások (42 oldal) ON- ra kell álitani.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bigdady #74045 üzenetére
Igen 100%, viszont csak tanítani lehet rá!
Próbáltam ugyanis utánajárni, hogy mit használ a Dune, de hexadecimális kódokon túl nem jutottam tovább.
Szóval a pio távirányítón van előre beállított 4 jegyű kód, például a panasonic és samsung TV-ket.. vagy egyéb mást -ez most az én tapasztalatom- 100% hogy be lehet állítani, nem kell tanítani.
Az is 100%, hogy a médialejátszóhoz tanítani kell, másképp nem megy, egyenként.....
-
devil-k
nagyúr
válasz
bigdady #69932 üzenetére
Csak az értelmes topikokban, ahol magamba szívhatom a nálam sokkal okosabbak tudását és tapasztalatát! Érdemes figyelni, ne hagyd ki Te sem!
De egyébként Te is itt vagy?
Megint nem értesz valamit?
Mondtam már, hogy lapozgasd át a használati útmutatókat a Med8er-nél és a Synology-nál is.
pokerarcsuny
Most pörgettem vissza, thx. -
BBéci
legenda
válasz
bigdady #69503 üzenetére
A Pioneer távirányítókat gyakran szidják (én is) a rengeteg apró gomb miatt, de van előnye is, mint például az Audio parameter közvetlen elérhetősége.
(#69504) Toobee
Mennék szívesen, de lakóhelyemen nincs tömegközlekedés, a vasútállomás messze van, ha autóval megyek, akkor nem szittyózhatok, ezért majd itthon teszem meg és gondolok rátok. -
törölt tag
válasz
bigdady #69475 üzenetére
Lip Sync néven keresd.
Ati_01: nem értelek hirtelen de lehet az én hibám: kérdezed hogy miben különbözik a kettő, utána egy csatlakozósról érdeklődsz, mejd mondod hogy Y csatlakoód van.
Az ugye sztereó (2) bemeneteshez való.
Inkább irj szobaméretet, összeget, és esetleg a többbi összetevőt és hathatósaban segithetek. VAgy mono subkbelt vegyél.
Adamka36. ha kinézted, tetszik és telik rá akkor megveheted, mi itt nemigen használunk Jamot. Nem tudom milyen erősitő de felső-középkategóri nagyjainál kell féltened a jamoid. 30 nm-re viszont lehet kicsi lesz az a 360-as jamo mélynyomó.
-
hétalvó
addikt
válasz
bigdady #68789 üzenetére
avnavigator csak kb a kezikonyvet tartalmazza, semmire nem jo.
hdmi controllra gondoltam volna
airplay halozaton mukodik nem kell bluetooth, wifi helyett a kabel is tokeletes hozza.
hone/ipad felhiz also bar es ott ki is irja egybol hogy airplay, kivalasztod es ennyi, vagy youtube-ban is van ilyen opcio lejatszo ablakban.patice: koszonom szepen a szep leirast, de ugye nem gondolod, hogy el kell magyarazni mi mit jelent nekem?
a leirasod is csak engem igazol. kulonbozo hangjuk van akkor, hogy lehet osszeengedni oket egy rendszerben? -
t-bali3
senior tag
válasz
bigdady #68633 üzenetére
Ülj le és olvasd végig az erősítő használati utasítását! Millió beállítási lehetőség van. Én még fél év után is találttam újdonságot, pedig nem egyszer olvastam az enyémet...
robim: mennyire van egymástól a két frontod? Nekem is elég közeliek sajnos.
Toobee: ha óriási tér kell, akkor Furu U2T-t kell bekötni. Egyik rokon fogalmazta meg jól, hogy ez így legalább segít kezdőként feldolgozni az összetett zenéket. Pl a gitár triónál mindig képben vagy ki kinek dobja a lasztit
-
törölt tag
válasz
bigdady #68633 üzenetére
Annyira sötétben tapogatózol, szerintem kérj meg a fórumról egy közelben lakót, hogy segítsen beállítani a rendszert. Számos apróságot kell helyesen vagy pontosan elvégezni, beállítani, be és kimérni, amit nulláról nehéz lesz, vagy inkább esélytelen. Ha valaki átugrik, az alapok elmagyarázásával, konfigurálással végeztek néhány óra alatt. Különben minden nap lesz 3-4 kérdésed....
-
törölt tag
válasz
bigdady #68562 üzenetére
Kácsánál 2150, ezen se kell gondolkodni.. magyarul nem hiszem hogy találsz..
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
bigdady #68528 üzenetére
Attól függ,hol nézzük.De hozzáteszem,az 525-ös 5 csatornás(5.2),az 515-ös 7(7.2,vagy 5.2 bi-amp)
Sajnos észrevehető,hogy a gyártók(Onkyo,Denon,stb)az újabb szériákat nagyon lebutítják,és fogalmam sincs,miféle marketing ez,azon kívül,hogy olcsóbb a gyártás.
Pl.Denon belépő X 500 vs. 1311 gagyi hangszórócsatik+egyebek vagy
Onkyo 717 vs. 727(-2 hangszórócsati,teljes pre-out hiány,-1opt/koax/usb) -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #68469 üzenetére
Nem volt jó a link
Szóval:
Az alábbiakat néztem ki CAV DP288 5.0 szett mellé főleg házimozira (3D is) (dlna előny) esetleg "lendületesebb" zenére.
Szerintetek mi lenne a sorrend vagy a legajánlottabb vétel? (Onkyo tűnik nekem jónak, de érteni Ti értetek hozzá):
Pioneer VSX-528
Denon x1000
Onkyo NR515
Pioneer VSX-S310 -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #68255 üzenetére
Vagy ha a tv tudja a dlna-t akkor tök mindegy hogy erosito tudja-e?
Harman Kardon-ról mi a véleményetek? -
törölt tag
válasz
bigdady #68202 üzenetére
Denon részletezőbb zeneibb lágyabb, onkyo ütösebb keményebb de elken.Kinek ez, kinek az jön be jobban.
Martin107: rossz a kérdésfeltevés. az itteniek legtöbbje bottal sem piszkálnák meg ezeket... (pl lehet megerőltetve kölcsönnel támogatva én is meg tudnám venni egyiket ezek közül, mivel jelenleg nincs házimozim, de eszem ágában sincs). Ugye nem hiszed el te se az 5-800 leadott wattot 5-8 centis hangszóróktól és a 4 kiló alatti készülékektől?
Az hatalmas mennyiség... terembe kell annyi, 40 w/cs. elég bárkinek egy 20-25 nm.-es szobába. Ha nincs nagy igényed vedd a legolcsóbbat, de a 3. legaláb ARC-s azzal megspórolhatod jó HDMI kábellel az optikait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest