-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
-
gyurczy
őstag
-
Parson
addikt
-
gyurczy
őstag
(#32493) nuke7 Na most akkor döntsük már el, hogy távol vannak-e a szaros frontok egymástól vagy közel? Nem egyszerű nektek sem megfelelni... 2 méter kevés, 3,25 sok. Konkrét méretet kérek!
(#32494) M_AND_Ms A hátterek elhelyezése a legkevésbé problémás érzésem szerint, csak hirtelen odapattintottam valahová őket. Kivitelezhető amit írtál.
(#32495) Deadzone41 Köszi! Megnézem, értelmezem.
(#32496) BBéci Ez nem opció, a meglévő dolgokból kell építkezni. Az itteni instrukciók alapján készítettem 3 féle változatot, de mindben találtatok valami hibát. Ha csak a falakat és a rajta lévő nyílásokat tekintem, akkor mik azok a méretek amiket tartani kéne? Kicsit nehéz ám kiigazodni rajtatok. Messze vannak a frontok. Ősszébtolom, de aszimmetrikus az elrendezés. Betolom tengelyre, megint távol fannak a frontok. Átforgatom az egészet, túl közel vannak a frontok meg egyébként is közelről akarom hallgatni őket. Döntsétek már el, hogy mi a bré van!
(#32500) BBéci A 2,50 már több verzión is megvolt, tán 3-at tudok belőle csinálni.
Amerikai konyha: Amerikai találmány, kifejezetten jó is. Arra találták ki, hogy ha anyu főz, meg a házimunkát csinálja, akkor rálásson a gyerekekre. A bökkenő az vele, hogy amíg kint van tiszta nappali a zenehallgatásra, vendégek fogadására, stb. Itthon próbálják szellősebbé tenni a 30 m2-es egyszemélyes lakásokat, de nem erre lett kitalálva. Magyar ember hagymával főz, ugye.
-
Tamoo
nagyúr
Ezt akartam én is írni, hogy mekkora szívás hogy ott a jó cucc aztán a szoba csapja agyon az egészet. Bár azért még biztos lehet rajta sokat javítani.
Én is rájöttem már, hogy nem lesz normális színpadképem a mostani szobában mert túl közel vannak egymáshoz a frontok, átrendezési lehetőség meg nincs. Ezért kezdtem fejhallgatóval próbálkozni és nem erőltetni tovább a sztereó vonalat. De azért az teljesen más világ.
-
BBéci
legenda
-
Kirbypolo
csendes tag
Most,hogy a földbe döngöltétek az elképzelésemet félve megkérdezném, hogy csak azért nagy hiba az új onkyot venni, mert ideális körülmények között a sony vagy a 3808 sokkal jobb hangminőséget produkál?
Illetve a garancia nem tényező a kérdésben? Vagy minden használt vétellel kapcsolatban jó tapasztalataitok vannak?
A következő 5-7 évben nem szeretnék a témával foglalkozni. Ez (lehet, h tévesen) az új készülék vásárlása felé terel.Egyébként köszönöm az útbaigazítást!
-
gyurczy
őstag
Azok eddig is jeleztek, hogy valami nem okés. Sajnos az egy szem háttérsugárzó sakk-matt, sok mindent nem tudok vele kezdeni, hacsak nem rendezem át teljesen a szobát, amit szinte kizártnak tartok, a dolgozós sarok csak ide passzol bútor méretet tekintve.
A mozizós-zenélős sarok holnap kap egy 2,00 x 2,90-es szőnyeget is, ez gyanítom csak javítani tud a parkettán.
Nyilván a dedikált szoba a legjobb, de egyenlőre csak ennyire futja.
Ilyen Focal-okkal operál Ed is, ha jól tudom (majd kijavít, ha nem).
-
gyurczy
őstag
Valami olyasmi. Én is így indultam, hogy a kutya helye a kertben van. Aztán első este már a konyha-előtérben aludt, fél év múlva bejáratos volt a nappaliba is. Hiába, családtag na! Azért a fürdő-gardrobe-háló tabu.
Ásás-kaparás odakint csak akkor van, ha elsunnyogom a sétát. A gond inkább az, hogy fizikai méreténél fogva kijárja az ösvényeket.
Amúgy muzikális borjú ám! Queen '86-os koncert BD Bohém rapszódiánál behaladt, lefeküdt a tévé elé, majd végignézte. Újrakezdtük 1 óra múlva, Bohém rapszódiánál be, végighallgat. A tegnapi szeánszt is végignyomta velünk.
Hogy a szakmaiságnál maradjunk, itt a v 2.0:
-
buci30
addikt
CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB ez a hangkártya van most.
A Sound Blaster menüjébe nem nyúltam bele ,ott 5.1 re van állítva nem Stereora.Nem tudom hova kéne állítanom de a KMPlayer-t használom amibe megjelent a menübe, ott arra állítottam ,hogy:
[link]Akkor gondolom így jó?
Az erősítőnél (Harman Kardon AVR 130) nincsen automata
Akkor melyikre tegyem ezek közül? -
gyurczy
őstag
Kérdésem kifejezetten gyakorlati jellegű, az elmélettel én is képben vagyok.
Nem tehetem a falnyilás közepére a bal frontot, mert akkor megszűnik a közlekedés. Úgy tudom közelebb hozni a két frontot egymáshoz, ha a TV-s szekrényt betolom a sarokig és elé rakom a frontokat, ám ezzel a szekrény jobb és bal oldalán lévő szekrény/vitrin rész ajtajai válnak nyithatatlanná, vagy már nagyon közel kerülnek a kanapéhoz.
Tehát? Konkrét ötlet?
Ja: 42-es tévét nézek fullHD-ban, a nézési távolság már így is sok, de közelebb sansztalan ülni.
-
-
spiritex
veterán
Akkor elnézést kérek, nekem ez volt a szubjektív tapasztalatom összehasonlítva egy Asus O!Play minit és egy Popcorn Hour A-210-et két teljesen egyforma Panasonic TH-37PV80 plazma tv-n, mindkettőnél kb. 3000 ft-os hdmi kábelt használva, a film pedig egy 720p-s sorozat volt, ha jól emlékszem egy Fringe epizód. De mivel ennek már pár éve, nem tudok több adattal szolgálni. És elnézést még egyszer, ha nagyon "egyetlen igazság" ízűre sikerült a hozzászólásom.
-
mandju
senior tag
További fejlemények vannak az ügyben...nem tudom, jelentenek e valamit, nem értek sajnos hozzá...
A sub csak akkor gerjed, ha az erősítő hdmi-n jelet kap. Mindegy,hogy a pc felől, vagy a tv-től... ha tunert kapcsolok, pro logic II-re, hogy a szub is menjen, akkor nem gerjed...remélem érthetően fogalmaztam...
mi lehet a hiba?ha leúzom a sub kábelt, akkor teljesen csendben van. gondolom ez azt jelenti, hogy nem a szub a rossz...
-
Toobee
veterán
Itt van bemutatódarab egész tűrhető áron. Mentort is láttam.
-
Deadzone41
őstag
-
gyurczy
őstag
(#32047) BBéci Ez valóban bikábelezés, de az én állításom úgy szólt, hogy duplázzuk a kábelt, te viszont felezted a keresztmetszetet. Azt ugyan nem tudom, hogy emiatt nem hallottál különbséget vagy más miatt. Érdekes dolog ez, minden rendszer más. A múltkor Toobee-val jártunk így. Az UPA-2 nem reagált a tápkábel cserére, a Rotel javult.
(#32052) Parson Passzolok.
-
Deadzone41
őstag
lehet akár milyen csoda hallásod, egyszerűen képtelen vagy fülre akár dB pontosan belőni (bemákolni persze be lehet) a hangerőket, különböző helyről érkező hangok esetén.
persze nem muszáj ennyire komolyan venni a dolgot, ha picit arrébb ülsz le a kanapén, már csúszik az egész dolog ide-oda, be lehet lőni füllel is, valszeg nem lesz zavaró, ha valamelyik sugárzó eltér kicsit a többitől. -
-
kabar
senior tag
Egy picit elvesztettem a fonalat/kábelt. Azt hiszem utána kell néznem, mit is csináltam, bár nagy galibát nem okozott, és minden úgy működött ahogy vártam, vagy terveztem, kivéve az elveszett csatornákat. De azt is említette a leírás, azt hiszem.
Akkor ha jól értelmezem, a bikábelezés csak az, hogy két kábelt párhuzamosan kötünk mindenhol ugyanabba a terminálba?
Nálam a hangfalaknál az összekötő kivesz, az erősítőn meg különböző terminál-párba csatlakoztatva a hangfal két külön érpárja. Külön-külön végfokról megy a hangfal alsó, és felső traktusa. Ha jól értelmeztem. -
gyurczy
őstag
(#32042) BBéci Gyanítottam, hogy ez a helyzet. VdH CS 122 Hybrid vs The Teatrac esetén egyértelműen hallható a különbség Jamo C607-en, de ha sikerül ma délután az FS189-el is lesz tapasztalat. Amúgy meg hiszem ha (nem)hallom.
Szerk: Dupláztad a 8TC-t, vagy csak a sok eret kötötted így-úgy?
(#32043) MunezXBK A biamping nyilván, a biwire meg kizárt. Nem mindegy miről beszélünk...
-
anonym1s
őstag
Valoban nem tudtam, hogy ennyi fele hdmi kabel van.
Itt azt irja, hogy a normal hdmi kabel 2,25Gbit/s sebesseget garantal, a high speed meg 10,2Mbit/s.
Ha azt vesszuk, hogy egy 2 oras full hd blu-ray film 100GB, akkor annak a bitsebessege 111Mbit/s ami meg az egyszeru es olcso standard hdmi kabel atviteli sebessegenek is csak a huszad resze.
Nem ertem, hogy miert kell nekunk high speed, amikor a standard is rohogve kiszolgalja elvileg, nem?Ja, feladtam ezt az arc dolgot
Marad az optikai, az mukodik.
-
-
Toobee
veterán
Gondolom Bartfay után, neked is tetszene. Mellesleg most aztán nagyságrendekkel elhúzott az elektronika a dobozoktól, de még mindig tökéletesen, erõlködés nélkül hallható, pozitív változást hoztak, a ma berakott cuccok. Majd megnézzük, hogy holnap mi sül ki, az XDA vs. UMC zenei harcból.
Szerk.: ez a filléres koax kijárat (szerintem) simán hozza a Dune szintjét. Ugyan nem volt itt tesztelni, de a 1,5 év alatt, egész jól memorizáltam a hangját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest