- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
válasz
z123456789 #44681 üzenetére
KEF-nek vannak ilyen kütyüi, ha ez a szempont. De se jól nem fog szólni, se olcsó nem lesz. Ezekről beszélek:
-
JaniS
senior tag
PicoPSU-nak van előnye a - nyilvánvalóakon kívül (hőfok, zaj) - hangzás szempontjából a gyári táphoz képest egy médialejátszóban? (Itt két komponens van, a "power brick" és maga a PicoPSU.)
-
JaniS
senior tag
válasz
WongFeiHong #31977 üzenetére
A képen látható Denonnál vagy a vezetéket dugod be és szorítod rá a csavaros végével, vagy kiszeded azt a pici műanyag pöcköt a végükről és banándugóval kötöd be pl. ilyenekkel. Az audiophil emberek elmélkednek arról, hogy mi a jobb, a kevesebb vagy a több kontakt, én erről nem gondolkodtam.
Már látom többen válaszoltak, bocsesz.
-
JaniS
senior tag
Egy P50G30-on az esetek nagyrészében meg tudom mondani, hogy BD-t látok vagy egy tömörített 1080p-t. Kisebbik részénél (jó minőségű release-nél) már nem. Azt hogy True HD/DTS-HD MA a hang már nem mondom meg, de ezt főleg azért, mert ehhez drágább erősítő és hangfalak kellettek volna. Szóval egy 3GB-s vs. 33GB-s mkv esetén sem hinném, hogy nem lehetne azonnal észrevenni a különbséget.
-
JaniS
senior tag
-
JaniS
senior tag
A Popik 300-as szériájának a firmware kiforratlan még vagy bugos, ahogy jobban tetszik. Én csak akkor ajánlom bárkinek, ha van türelme hozzá. Dune emiatt lehet jobb választás.
Lehet részletesen tájékozódni a gondokról pl. a [link]-en. -
JaniS
senior tag
Megvan: [link]
-
JaniS
senior tag
Nemrég olvastam egy összeállítást a leggyakoribb tévhitekről valami audiofil oldalon, köztük volt ez is, hogy a tápkábel hogyan befolyásolhatja a hangminőséget, ha egyszer csak az utolsó pár méteren van kicserélve minőségire. (Azaz tévhit, vagyis szerintük igen, befolyásolja.) Megpróbálom a linket megkeresni és akkor becsatolom, de hátha valaki gyorsabb lesz nálam...
Ettól függetlenül pedig egy vakteszt [link], érdemes végigolvasni, de ez nem fog semmit sem megválaszolni, legalábbis nem statisztikailag szignifikánsan. Lehetne erre normális vizsgálatot végezni, amiből megbízhatóbb eredmény származna. Ami kellene hozzá: az eszközök, idő és egy jól felépített protokoll alapján végzett teszt és statisztikai értékelés. -
JaniS
senior tag
KEF T sorozatú hangfalakat (konkrétan a T205 szettet) hallotta már valaki élőben? Fő szempont a házimozi, zene csak amennyire engedi és gondolom az is lejött ebből, hogy nem vagyok audiofil beállítottságú. (Teszteket elolvastam, magyarokat és angol nyelvűeket egyaránt. Tudom, hogy ennyi pénzért van jobb és a designt is keményen meg kell fizetni, de jelenleg ez látszik járható megoldásnak.)
JaniS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest