- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154809 üzenetére
*Olyantól
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #154806 üzenetére
Igazából a processzor oldali képességek érdekeltek, tud-e ilyesmit egy DTS-X / Dolby Atmos-t támogató proci, hogy megadom, mi "nagy" és mi "kicsi" (vagy akár ennél finomabban is, esetleg vágási freki, stb) és akkor úgy tervezek. Építem őket úgyis (mondjuk így sem olcsó).
-
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154806 üzenetére
Egyik hobbi sem olcsó
a házimozi főleg nem
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #154804 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, igen.
Gondolom erősítő (v. processzor) oldalon szépen bekonfigolható akkor ez és műxik.
80Hz felett nem vágnék, alatta pedig a kis hangszórók függvénye. De egy ilyen méretű (kb). szerintem nekem ideális lehet.
Köszi mindkettőtöknek.
-
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #154452 üzenetére
Nem is erre való, hanem hogy egy földre tudd hozni a kettőt. Ugyanis a két föld különbsége miatt tud búgni.
-
WaterWave
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #154450 üzenetére
Elvikeg a bugo hangokat szünteti meg.. De hozzaertok jobban meg tudjak mondani
-
drdr
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #154219 üzenetére
Csak érdeklődés szintjén kérdezném, hogy a vetexen átmegy a hang? Nem gátolja a kőzetgyapot jótékony hatását (a hangra)?
Mi az a Panama borítás? Valami plüss anyag? -
arcitec
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154217 üzenetére
Nem kell bemutatni,de ez a történet nem a padlásról, nem nyílt téri elhelyezésről szól...
U.I : Na, csak leírtad .... (hogy a jó) -
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154216 üzenetére
Filmek alatt térábrázolásra gondolok tudom jobb egy proci meg külön amp de most ilyen 5-600 ezres kategóriát nézünk hogy ennyiből kell kigazdálkodni a legjobbat amit kaphatok ezért a pénzért.
-
zsoika
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154217 üzenetére
3 házat építettem és szigeteltünk ...ismerem jótékony hatását.
154215) arcitec: rendben.
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #154024 üzenetére
WOW
Jol megmondtad.Irtam mar rola, ha erdekel miert nem keresel itt utana, vagy miert nem kattintasz az ember profiljara, ahol minden ott figyel?!
Folytathatjuk az ide-oda mondogatast felolem, de legalabb az offolas helyett tegyel bele valami szakmaisagot is, ne csak a hsz. - eket gyujtogesd.
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #154022 üzenetére
Latom tenyleg ertelmesen hozza tudsz szolni a temahoz.
Szerinted pl. Dalikat nem tuningoltak meg?
De meg sorolhatnam...De persze, irogass csak.
Leirtad, ugysem ertesz hozza.-KP- : olvastam rola, remlik ez a drot. Utana is erdeklodtem, de az remlik, hogy a teljes vezetek keresztmetszete ugy 3mm.
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #154013 üzenetére
?
Merd ki kezdesnek a valtot, es ami pontatlan pl
azt.
Amikor eddig beszeltem,irtam.BBéci: De most komolyan, akkor miért olyan vaskos?
Illetve miert nem erted meg, hogy en a valto es a hangszoro kozti tavolsagrol beszelek.
Lesz szakmai válasz?
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #154011 üzenetére
Audioquest Type 4 belső kábele van. Ezen mit akarsz kicserélni?
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #154006 üzenetére
Tetszik a hangja.
Szetszedtem es lattam. Olvastam a temarol es megdobbentem, hogy rengeteg esetben van ez, sok penzert is.
De mar irtam errol, de leirom meg egyszer.
Undoritoan le van olcsositva a kabelezes, kalap fosok a crossover elemei. Szinten a sporolas miatt.Beleneztem, megcsinaltam.
Aldoztam ra par 10khuf - ot es par orat.
Mintha kocsmaztam volna egyet...Hatalmas tudas szukseges hozza. En elhiszem hogy ez urtechnika. Ezek szerint szuperelme vagyok... Hat nem hinnem.
Te ugy vasarolsz, hogy elemeire bontod?
Amugy te kezdted a vitadelutant a kabelezessel.
Ne kicsereltem, megcsinaltam magamnak azt most en vagyok a bolond?!
A tudas nem a zsigereimben van, hanem ra van irva az aramkorre es a webshopok lapjain
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #153993 üzenetére
A nyakra, a forrpontokra forrasztottam, az aramkori kivezetesekhez.
Minden kabel cserelve van, azonos mindenhol.
Sot a keresztvaltot at is kondiztam, ellenallasoztam.
De itt nem csak kondi van, hanem ez egy RLC kor, igy bajos lenne a kabelekre forrasztgatni aramkori elemeket.Azt hangoztattam, hogy olcson kijovok, de nem neveznem olcsonak a mokat.
Igen, az erositoben is megcsinaltam a gyari ruhaszaritokat.
Fenykepezzem le neked, hogy tenyleg megcsinaltam?
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #153985 üzenetére
Rosszul latom? Nem ez lenne az idealis?
-
windlord
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #153977 üzenetére
Szet kell bontani a hangfalakat es oda is ugyanazt a kabelt kotelezo beepiteni!
-
hunaqua
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153977 üzenetére
Amit írtam nem konkrétan erről szólt,csak globálisan fogalmaztam meg a véleményem néhány dologról.
BBéci
"erősen kezdő, de képes felismerni az áltudományt és a sznobizmust. "
Amennyiben így is képes felismerni ,akkor pláne kellemetlen!
Magadra vetted?
-
hunaqua
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153965 üzenetére
Amikor a Pioneer vezető mérnöke magyaráz az Atmos-ról ,egy demo szobában (youtube) ,ahol bele van rakva a center a pultba
...na itt mit kapna ezért.
..vagy a sok milliós demo szobában közel ül a paraszt a falhoz (youtube),és az akkor már semmit nem ér.
..és a kábel is ott kezdődik ,hogy minimum gyémánttal legyen kirakva ,és feltétlen meg kell hallgatni előtte.....
Evvel csak az a gond,hogy milyen környezetben és milyen erősítőn és milyen hangfallal,és parkettás vagy szőnyeges lakásba. Arról nem is beszélve,hogy csak 50cm-re van a faltól a hangfal,pedig minimum 61,2-re kellene lenni.
...tehát sz@r minden!A moziban is csak akkor veszek jegyet ,amennyiben mértanilag megfelelő helyen ülök,a párom szegény nagyon sz@rúl jár ,mert ki fog esni a mértani tangens kotangenséből.
Egyébkén az viszont vitathatatlan,hogy jól kivehetően hallom a kábel és a cipőfűző közötti különbséget...
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #153961 üzenetére
Pedig ha komoly frontjaid vannak amin néha még sztereózni is szoktál, oda én is megkeresném a legjobb kábelt, ami viszont biztos túlzás lenne a hátsóknak😉
-
dhcodoki
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #153949 üzenetére
Surround-ra ugyanazon kábel kötelező, mint frontra???
Maradjunk talajközelben.
Tesztelj kétféle kábelt frontoldalon. Majd fordíts hátat és tesztelj újra. Vonj következtetést.
Front vs. Surround esetén vedd még hozzá az esetleges más hangsugárzó kialakítást és a szobaelrendezést is.
Néha olyan szinten elszálltok, hogy hihetetlen! De legalább pörög a piac.
-
allein
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153951 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
-
allein
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153949 üzenetére
Back hangszorókra is? Szerk:ATMOS hangszorókra is? -
arcitec
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153916 üzenetére
Mindenki a saját lovát dicséri ...
-
Zigi
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #153910 üzenetére
Eleve nem kaphatod meg ugyanazt a hangot ezektől a beépíthető hangszóróktól, mint egy gyári dobozban szerelttől. Ezért szerintem ezen rugózni marhaság. A világ nagy részének simán lenyomják a torkán a pattintós atmos-t, itt meg a plafonsugárzók márkájáról megy a hitvita. 2 plafonsugárzóért cserélje le mindenki az 5.0 szettet, mert nem gyárt atmos hangszórót az otthoni hangszórócsaládhoz a cég. Biztos lehet hallani, hogy canton, klipsch, v. jbl ből esik az eső, vagy nyikorog a padlás....
Beci: Igen az lehet, pedig a honlapról töltöttem le a kezelésit, igazán frissíthették volna, bár 4-5 éves technika már működnie sem kéne, ha a mai fogyasztói szemléletet nézzük.
-
arcitec
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153910 üzenetére
Nem kell ezt túllihegni,túlgondolni, volt sok írás ez ügyben olvasgass csak vissza.
Az Atmos hangszórók elsősorban ismétlem elsősorban effekt sugárzók, A front szekció a legfontosabb elemi rész.persze ez nem jelenti azt, hogy a többi nem számít. U.I: Nálam az Atmos teljesen jó. Azért gondolj csak bele,teljesen más a funkciója, mint pl egy sztereó elemnek. BBéci egyébiránt jó írja, most látom.Csak össze kell rakni az infókat....
Többször lett mutatva(linkelve) a Dolby ajánlás hivatalos oldala, azt kell ez ügyben figyelembe venni és nem ősrégi dokumentumokat. -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153800 üzenetére
na ja, még egy mérési grafikon sincs, amin látszódna hol hatásos a szivacs. Amúgy meg, 440 dollár, postával áfával ez mire ideér lesz 700 dolcsi, majdnem 200k huf. Ebből pedig már rengeteg lehetőség van, akár DIY-re, akár valódi gyapot alapú elemek vásárlására.
-
mpo
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #153667 üzenetére
Sokallod?
A cigi árán jól hangzó rendszerem lehetne.
Már 45 éve dohányzom, feleségem is, csak az utolsó 10 évben 4 milliót költöttem a cigire, de ez féláron van, mert én gyártom, ha dobozosat vennék 8 millió Ft lenne.
Ha leszoknánk, tőletek szednék be adóban.Nem a mennyiség nőtt meg, hanem az áremelés okozta.
2008: 233218 Ft
2018: 540330 Ft
Erre jó a Libreoffice és a könyvelés. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #153669 üzenetére
Veszprém megyei vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #153651 üzenetére
Furcsa következtetés, szerintem az ellenkezője igaz. Inkább egy jó (sör, nő, szubláda), mint két közepes.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #153468 üzenetére
Hagyományosan az A/B osztály terjedt el a hifi piacon, a D osztályt pedig a nagy hatásfoka miatt a kevésbé igényes hangú, de teljesítményigényes cuccokban használták, néhány évvel ezelőttig. Aztán rájöttek, hogy ebből is pont ugyanúgy lehet igényes hangot is csinálni, ha nem a occoság a fő szempont.
Jelenleg D osztályú sztereó erősítőt használok, és magasan ez a legjobb eddig. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #153468 üzenetére
AB osztály a legelterjettebb a D eddig inkább PA-s erősítőkben voltak,(koncertek) hangosítására,nagy teljesítményre képesek nagy hatékonysággal (tápegység).
AB osztályúban óriási a választék szórás,és nincs köze a teljesítmény /minőségre gyakorolt hatására,ha tetszik a karakter akkor bingó,nálam számít a teljesítmény is,főleg a tápegység pufferkondi oldalon. -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #153464 üzenetére
Az a legtutibb, amelyikben mindegyik csatornénak saját trafója, tápegysége van
Egyelőre D osztályút nem vennék, a hangjukat illetően nincsenek jó tapasztalataim. A Crownokat moziknak fejlesztették ki, ahol egyértelmű előny. Amióta a Synthesis rendszerekben D osztályú végfokok dolgoznak, lekerültek a bakancslistámról. -
Gabesz26
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #153457 üzenetére
Nekem volt (2 is
). Nehezen hajtható dobozok mellé szerintem nem az igazi (hiába 7*150W, amit mérések alapján tud is). Nálam Rotel 1095 váltotta, aminél szerintem zeneibb, viszont a Rotel nagyobb teljesítménye nálam hallhatóan előjött. Összesegében szerintem jó végfok.
Ha esetleg belefér a keretbe az AVX-en hirdetett Anthem végfok, azt is érdemes lehet bevenni a kalapba.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #153460 üzenetére
Az volt a 6. végfok itthon.
-
python1
veterán
válasz
Én szeretem az Arcam hangot,használok Arcam processzort és a végfokot most adtam el,dnamikus és zenei ha lehet így fogalmazni,mellé biztosan nem lő a vevő.De tényleg meghallgatás után érdemes dönteni,mint az elmúlt napokban be is bizonyosodott,hogy mennyite másként halljuk ugyanazt.
-
válasz
Csak házimozivasban hallottan Arcam-ot, de ott nagyon jó volt.
-
Bodó2015
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #152993 üzenetére
Szia!
Sikerült megmérni a hőmérsékleteket?
Szeretem a db-ket, de jelenleg nincs keret végfokra
Gondolom azért hosszú távon sem főzi meg magát végfok nélkül sem. -
zsoika
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152999 üzenetére
Gondolom Bp-n valahol. Ott vannak a legtöbben és oda a legkönnyebb eljutni az országból.
Személy szerint jobban örülnék egy vidéki kerti party hangulatnak de az előbbi inkább a realitás.szerintem.
Ja és nyáron amikor jó idő van de még nem nyaralnak a népek...pl.június -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152952 üzenetére
Szerencsére nem tartozom az érintettek közé, mert 7 hónapja nem vagyok "denonos".
-
AMDFan
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152966 üzenetére
Nem tudom, nappaliba én sem raknék be ilyen széket. Én éppen tervezek átalakítani egy 22nm-es szobát dedikált zenehallgatós szobának, de lehet, hogy oda se tennék egy 20 éves széket. Kikában van egy típus ami szerintem írtó kényelmes és nem is drága (70k körül szokott lenni)
-
-KP-
addikt
válasz
most nem azért, de özer forinté ? még a hülyének is megéri.
-
zsoika
addikt
válasz
Olcsón megvesz - drágán elad a terv sokaknál.
(#152969) -KP- : Még ha szétszedi és vas árban eladja akkor is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #152952 üzenetére
Nyugi, te nem voltál célpont.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #152949 üzenetére
Nincsenek, ugyanannyira tér el a tökéletestől, mint bármelyik másik gyártó, csak más irányba. Az tűnt fel, hogy az összes nagyobb hangú topiklakó Denonos, rá kellett repülnöm. Ha tényleg lenne durva probléma az egész gyártóval, már írtak volna róla.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152891 üzenetére
Nem értetted a lényeget.
Amennyiben mások szándékos bosszantása az egyetlen cél, az nem elfogadható. -
AMDFan
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152891 üzenetére
"Mért van az hogy engem nem bosszant
.
Vagyis mások egóját mért bosszantja"
Ennek valószínűleg az a magyarázata, hogy mások egóját bosszantja és támadásnak éli meg ha valaki nem ért vele egyet. Pláne ha X szakértőnek érzi magát egy adott témában, és jön Y aki jobban képben van és kijavítja X-et. Én például az ilyet kifejezetten üdvözlöm, én szeretek olyanokkal beszélgetni és eszmét cserélni akik nálam tájékozottabbak bizonyos témában. A tájékozottságott és hozzáértést azonban véletlenül sem szabad összekeverni azzal, hogy kinek milyen a beszélőkéje, mennyi pénze van, hány éve hallgat milliós rendszereket stb stb... Az alatt a 10 év alatt mióta "hifis" emberekkel hozott össze a sors, akár a fórum, akár adás/vétel által, megtanultam, hogy az ilyen emberek véleményét nagyon óvatosan kell kezelni. És ez teljesen független attól, hogy egyébként tök korrekt és normális emberek.
(#152901) VoidXs: no egyszer már elmegyek a sugárba, megnézem magamnak
Barátnőm imád mozizni, de én a CC-be nem szeretek járni. Hátha a sugár meggyőz, hogy van értelme ma is moziba járni
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #152888 üzenetére
Saját ársávban szerintem egy Marantz-al nem igazán lehet mellényúlni, az az igazi mozis hang, Yamahákat is okkal szeretik annyian. Ha nagyon olcsón vennék, akkor Onkyo lenne, magasabb kategóriában se tartom rossznak, de a konkurenciához képest drágák.
(#152889) Jigsaw04: Sajnos a magyar mozi helyzete szerintem is botrányos, bezzeg a lengyeleknél még a CC is összekapta magát (konkrétan elküldték a CTO-t melegebb éghajlatra, mert máig egy 1980-as szovjet abakusszal mér, és saját kezükbe vették a dolgokat). A kis mozik hozzáállása dicsérendő, de ott meg pénz nincs, most például a Corvin kukázott székeiből vesznek vidékiek... Így hiába adják bele szívüket-lelküket, ha legjobb esetben nézhetőek lesznek, de vannak kivételek, Nagykanizsa és a testvérmozija (ami ugyanaz, csak tükrözve), Kaposvár egész magas szintet képvisel.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #152799 üzenetére
Inkább válaszolok privátban mindkettőtöknek,nem terhelem a topikot ezzel a témával tovább.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #152797 üzenetére
A ház az csak egy dolog,azzal lehet játszadozni,de a hardver sem egy őrült összeg.Nálam a ház volt a meghatározó,lehessen teljes körűen távirányítani és nézzen is ki ahogy én szeretném,kényelmesen elférjek benne.Lényeg,hogy egyelőre teljesen megfelel az igényeimnek,atmos biztosan nem lesz nálam,tehát akár végleges megoldás is lehet belőle,szeretem na.
Hozzá kell tennem,van dedikált processzor,és zenei láncom is aminek nem tartozéka PC.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #152794 üzenetére
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #152784 üzenetére
Lásd adatlapom.
-
mettek
addikt
válasz
Dedikált eszközökkel mindig jobb minőséget fogsz kapni. Értsd egy szintig jó lehet a pc de egy középkategoriás avr-rel jobban jársz. Ahogy pl szebb a képe és hangja az én Sony x700 lejatszómnak is mint egy pc-nek amit szét kell mókolnod mad vr-ral meg ki tudja mivel.
Pc-vel mozizzon az aki ért hozzá és elégedett a kapott hanggal sztem...
Egy igazan jó rendszer minősegi elemekből áll a lejátszótól a hangfalig sőt az akusztikáig. -
törölt tag
válasz
Ez engem is érdekelne, mert nem nagyon van időm elmerülni a témában - de gondolom ebben leginkább csak úgy lehet sikert elérni.
-
windlord
őstag
válasz
Ott a Htpc topic. Rendszer szinten valaszt kapsz minden kerdesre.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152724 üzenetére
Az SB-4000 nem csak nagyobb, hanem fényévekkel jobb hangú, mint az SB-2000.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #152679 üzenetére
Szerintem oda tekerd a vegfok potit, ahol az AVR a vegfokon levo hangfalat kb. -3dB-re allitja a bemereskor.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #152676 üzenetére
Akárhová tekered a potit, újra kell mérned. Számold ki, hogy neked mi a szükséges kimenő teljesítmény, fixen tedd oda, majd indítsd el a bemérőt, így lesz minimális a zajszint.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #152683 üzenetére
Rátapintottál arra, miért nehéz csak a frontokat végfokozni: Mert minden erősítő hangszíne kicsit más, így mázli kell hozzá, hogy olyant találjon az ember, aminek nem üt el az AVR-től.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #152681 üzenetére
Nem értem a logikád, miért lenne ilyen probléma.
A frontok erősítőjét egy bizonyos hangerő állásnál méred össze az AVR-rel (tanácsolt a max hangerőre állítani), onnantól kezdve mozizásnál a hangerőt oda állítod. Ott minek akarnád utána eltekergetni?
A mozi hangerejét pedig az AVR-rel állítod, ez éppen úgy egységesen ad adott jelszintet minden végpontra. -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152679 üzenetére
Azon nem mindegy, de mivel nem használtam olyat, passz.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152676 üzenetére
Melyik potiról van szó? A végfokokon nincs olyan.
A frontsugárzók meghajtására és ezzel a sztereó hangminőség javítására vagy végfokot, vagy olyan bemenettel rendelkező integrált erősítőt ajánlott használni, amiről a jel nem megy keresztül az előfokon, tehát tekergetheted a potméterét, nem történik semmi. -
jaszy76
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #152671 üzenetére
Egyelőre SC LX 701 van. Később proci + végfok.
De most egy darabig ez lesz. Nincs hiányérzetem.
Nem megy minden egyszerre, lépésekben haladok...
Minőségben ezek a hangfalak nekem most óriásit hoztak mozin és zenén is.
Allo player + Denon DAC + SC LX 701 a zenei láncom. Imádom.
Mozin most érzem azt, hogy beletesz a történésekbe. A hátsók meg olyan precíz, de közben nagy teret tesznek mögém, hogy csak pislogok. Nyilván ez is mihez képest, de az én korábbi rendszereimet alapul véve én most teljesen elégedett vagyok És csak ez számít. -
jaszy76
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #152371 üzenetére
Egyszerre nem tudok mindent megvenni. De lesz majd végfok.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152360 üzenetére
mint a surround S, azaz 1300 euró körül. Nem éppen olcsó
-
zsoika
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152330 üzenetére
Nem kell szétszedni....befűtővel megoldható.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152222 üzenetére
mert miért is? én nem mondtam, hogy vennék magamnak ilyet
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152128 üzenetére
nehogy már 80dB legyen a hivatkozási alap..
-
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152116 üzenetére
De azért vannak korlátai hogy olyan kicsik nem igazán tudom elhinni hogy jobban szólna mint egy nagyobb hangfal
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152073 üzenetére
Bármilyen rendszered van, ha egy kábel cseréjével tudnál javítani a hangzáson, akkor azt meg kell tenni! Az bizonyítaná, hogy van még benne kihasználatlan potenciál.
Cserélhetsz drágább, minőségibb hangdobozszettre, de ugyanúgy lúzerség a nem hozzáillő kábelezést használni, mintha egy sokkal olcsóbbról lenne szó. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #152073 üzenetére
Harmadszorra írom, hogy senki egy szóval nem vitatta, hogy teljesen egyértelmű módon nagyobb változást fog hozni egy komplett hangfalszett csere mint bármilyen kábel...
Doriánnak mi a "célzott a tábora"??
Egyébként nálad a "Ti" többesszám kit-kiket takar?? Nevesítsd már légyszíves..
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #152059 üzenetére
Pontos típusnak ott van Vikthor SVS-e, az egész onnan indult ki.
Amikor 600000 forintos szubládát írtam, arra gondoltam, de helyettesíthető B&W, REL, Sunfire, Velodyne gyártmányokkal, amik nagyjából annyiba kerülnek.Egy pillanatig nem kételkedem abban, Hogy Quetz szubládája remekül szól azzal az 5000 forintos kábellel, de abban biztos vagyok, hogy 50000 forintossal még jobban szólna. Meséld el nekem azt, hogyan tudnál másképp jobb szubbasszus hangot elérni annak az 50000 forintnak a felhasználásával? Annyiból nem cseréled le kategóriával feljebbire.
Basszuscsapda nem ér, mert az akkor is erősen ajánlott, ha a kábel csak 1000 forintos. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #152058 üzenetére
Nincs különleges hallásom.., és a többesszám sem indokolt, tudom, hogy sokan tartják úgy, hogy "mások után megyek" egyszer kaptam is ezzel kapcsolatban egy tartalmas oltást... le is mentettem.
már csak azért sem, mert pl BBéci-től iszonyat messze állok, az, hogy az én szintemen hasonló dolgokat tapasztalok mint ő... Istenem, ez van..
Azonban, hogy a témánál maradjuk: Quetz rendszere nyílván több mint kielégítő, itt finomításokról van szó, hifis szempontok alapján.. Teljesen egyértelmű, hogy egy akusztika kezelés, vagy akár egy szub csere nagyobb hatással lesz..
(#152059) ctrlaltdel13: Nem is a "valódi érték" megállapítása a cél, hanem, hogy a (nevezzük akkor így) kitalált árhoz képest viszonyítási alapot adjon, hogy árban milyen kábelek között érdemes keresgélni.
Ne haragudj, de tényleg az az érzése az embernek, hogy szándékosan nem akarod érteni...
-
gxyb
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #151853 üzenetére
Akkor szerintem sokat nem agyalok rajta
Mit hajtasz a denonnal? -
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #151842 üzenetére
a dm a legelso sorozat, ezek dm s3-ak. a surroundok a kepen 601-ek nem 602.
sztem kb ennyit ernek.
603 s3: 120-140e
lcr 60 s3: 50-60e
601 s3: 70-80e?
sub meg erolkodo passz. azert probald ki szerintem a magas hangok miatt, hogy mit szolsz hozza. -
gxyb
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #151842 üzenetére
Köszi!
Megér ez ennyit?
Minimum 10-12 éves szett.
Mennyire jó vagy rossz vétel?
Hangra milyen?
Nem hallottam még hasonlót de a fém magastól tartok kicsit, nem szokott tetszeni a hangja.
Szombat du. tudom megnézni ha minden jól megy. -
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #151795 üzenetére
Több van de azért ezekről jókat irtak azért is ajánlottam meg árba nem szállnak el annyira.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #151052 üzenetére
Ahogyan előttem is írták, ilyenek lehetnek a különböző szellőzők, régi szerkezetek esetében pedig számtalan más dolog. A második mondatod tartalmát én nem állítottam, de amúgy csupán hangszigetelni valóban felesleges, ennek több oka is van.
-
zsoika
addikt
válasz
Nálam az ablakokba bemart Aereco automata szellőztetőn megy ki a legtöbb hang.
(#151054) Karel666: Nem kötekedés akart lenni. A 20cm elég tisztességes méret ha hőszigetelésről van szó ,de ne csodálkozz ha messzire hallatszik a muzsika.....én meg csak ennyit akartam.
-
-KP-
addikt
válasz
csövek, konnektorok, ezek is szépen viszik a hangot.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #150663 üzenetére
és még egy szubládás cikk:
http://www.acousticfrontiers.com/2013109multiple-subwoofer-case-study-af-demo-room/
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #150638 üzenetére
itt van még egy cikk:
https://www.gikacoustics.com/room-setup-speaker-placement-201-part-two-subwoofers/
-
-KP-
addikt
válasz
tessék, de már kismiliószor belinkeltem:
https://www.audioholics.com/subwoofer-setup/multiple-subwoofer-setup-calibration-1
És innen indult az egész a JBL Harman Group laborjából. Akit érdekel a miért, itt a 80 oldalas tanulmány:
-
Dagidög
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #150640 üzenetére
Én a REW Room simulator moduljában néztem meg előre, hogy kb. melyik helyekre lehet érdemes tenni a két ládát, utána hallgatóztam, majd eldöntöttem a végleges pozíciókat. Köszönet az ajánlásért KP-nak.
-
Quetz
őstag
válasz
Én ezt a 10m-es kábelt használom: Real Cable SUB-1 MONITEUR. Pont azért vettem, hogy pakolgathassam a mélynyomót ha kell.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Mászáshoz ruhadrót is jó. Ha nem próbálod meg őket sok helyen, akkor senki nem tudja megmondani, hogy nem lett-e volna jobb máshol.
-
Quetz
őstag
válasz
Vannak ökölszabályok, mint például a front fal 1/4 szélességére helyezd el a két mélynyomót, illetve az első/hátsó fal középvonalára is rakhatod, a fal mellé.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nincs. RTA nélkül itt is mászni kell, kétszer is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #150345 üzenetére
Hát nem tudom, én az elmúlt évek tapasztalat szerzeset nem cserélnem el semmire.
Saját ízlésemre tudtam faragni a rendszerem.
Igaz en hangra gondolok most első sorban, persze vásznat nem olyan könnyű eladni... -
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #150333 üzenetére
Ez egy 2016-os vászon összehasonlító teszt: accucal_front_projection_screen_report.pdf
Szerepel benne hangáteresztő képesség, minimális nézési távolság, stb... -
adamsfamily
tag
válasz
ctrlaltdel13 #150337 üzenetére
Árat próbálj adni,mert mindjárt kapod a stewart ajánlásokat.
A kézi mozgatással előbb- utóbb bajod lesz.
Fix lenne a tuti,ha meg tudod oldani,vagy egy oldalfeszített motoros.
Projektor topik lehet jobb segítség lenne. -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #150333 üzenetére
Mert teljesen más, ha a hangfalak a vászon mögé vannak téve, ahogy a moziban is és a párbeszéd meg az eseményekkel teljesen "szinkronban" van a hang. De ennek ára van. Van akinek megéri, van akinek meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest