Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Semmi esély akkor a térhatású rendszerre?A legkisebb sem?Hajlandó vagyok lebénítani a mozgást a szobában a cél érdekében.
Ès a sztereónak még azért érdemes nekiállni?
Abból lehet kihozni valami hallgathatót?
Az 55-ös Pana is jöhet ide?(#25086) Deadzone41
Fülhallgatót semmiképp nem akarok.Azt szeretném hogy ez a dolog a kénylemröl szóljon, a fejhallgató meg számomra kényelemetlen.Akusztika szempontjából mik lennének a tanácsok egy sztereó rendszer mellett?
A fényképet egy ágyról készítettem.Úgy értem hogy amit látunk, az mögött van egy franciaágy, a jobb oldali falon pedig egy b*szott nagy gardróbszekrény.Polcokat még valószínü teszek fel a falra, olvastam valamelyest ez is segít.De persze nyitott vagyok az egyéb szigetelökre is. -
xtremetuning
addikt
Innen ki tudod.
Nem is drága a kölcsönzési díj...Szerk.: ha erre jársz oda tudom adni. Nekem már megvan.
-
törölt tag
Látatlanban nem lenne szabad cserélned, ráadásul a piac néhány valóban jól működő médialejátszójának egyikét készülsz cserélni. Én is szántam rá egy hétvégét mielőtt váltottam. Arra viszont még én sem kaptam egyértelmű választ, hogy kizárólag a képminőséget tekintve van-e különbség dedikált VGA, Brazos és Trinity között. Sokak szeritn nincs, de konkrét tesztet nem találtam. Nekem sikerült MP szintű képet hozni, de csak eggyel próbáltam a 3-ból
, de az meggyőzött.
-
törölt tag
Jobban belegondolva igazad van, bár optimális beállítások csupán egy pontban lesznek. Viszont, kicsit utána olvastam, s egy-két dolog nem világos, okosítsatok ki, légyszi: Amikor az egész surround indult, a hátsó hangszórók igazi "hátsók" voltak, s igazából a teremvisszaverődések reprodukálását szolgálták. Mostanában, az ajánlásokat nézve, inkább oldalra, ill. egy picit hátrébb helyezik. Így inkább előttem, és mellettem szólal meg a hang, a mögöttem lévő tér pozicionálása gyengül. ???
Érdekes a THX 7.1-es ajánlott elhelyezése is: alapesetben a hátsó (back) dobozokat az ábrán is látható módon szinte egymás mellé helyezi, de a HD ajánlás már széthúzza, 60 fokra. Így viszont nem egyforma a térleképezés. Dolby-ék viszont mindkét esetben az utóbbi elhelyezést ajánlják. Akkor most hogy' is van ez? -
Integra
titán
nem kevés az a 15 fok dönthetőség lefelé? 2m magasan lesz a falikar
Tobee, kb 36-40m2-t kell behangosítanom.
úgy 500e-1m között gondolkodom a teljes 5.1-es hangdobozokban és ehhez lehet, hogy kell majd egy megfelelő avr idővel, mert a h/k avr255-öt kicsinek érzem. javítsatok ki ha nincs igazam. szeretem nagyon a h/k-t, elégedett vagyok vele alapvetően.
szeretném egyszer megvenni, beüzemelni és sok éven át nem nyúlni hozzá, mert ajándék lesz.
és persze a hangdobozokhoz majd megkell vennem a hozzá passzoló kábeleket is. -
Integra
titán
közben az oldalon találtam ezt az állványt, ez egész pofás, tetszik, több nem is kellene, szellőzés is adott.
ha tudtok mondani márkákat, hogy ilyen felépítésű állványokat hol keressek, ne kíméljetek, átrágnám magam rajtukviszont...
megtaláltam a méreteit itt
20 cm a magasság a 2 üveglap között, az avr255 meg 18cm magas.. szabad betenni ezt még ide? mert nem igazán érzem, hogy felfelé meglenne az 5cm-es légrés a szellőzéshez..
mert az tökjó, hogy ráteszem a tv-t az talpával és kb 70cm-ről kezdődik a panel alja, de kicsit vakargatom a fejem az avr hűtése miatt.. igazán lehetne 25cm is az a magasság.. szűkösnek érzem -
Integra
titán
-
Laca0
addikt
Oké fűzök: nem vagyok elájulva a plazmától, legyen az Pana vagy bármi más.
2 ismerősömnek van plazmája, egyik sem elégedett vele.
Bár lehet, hogy itt, az igényes hifi topic-ban számít minden kis apró megjelenítési paraméter, elárulom, hogy még senki sem panaszkodott a vendégeink közül, hogy gond lett volna a feketével vagy a bevilágítással.
Elképzelhetőnek tartom, hogy 50" felett már tényleg problémás az EDGE LED technológia, mivel nagy távolságokat kell bevilágítani a kerettől, de 42"-nál tökéletesen megfelel.
Jelenleg a szűk családi körben 3 LCD van. 2db 32"-os Samsung, az egyik fullHD a másik HDReady. A 3. pedig egy 42" LG 3D.
Egyikkel sincs a világon semmi probléma a képminőséget illetően. Még a HDReady-n is jól mennek a filmek, normál nézőtávolságból semmi különbséget nem látok a HD-hoz képest.
Emlegetitek, hogy a plazmát teljes sötétben jó nézni. Akkor az annak jó, aki amúgy egyáltalán nem tévézik, csak mozizik, vagy egy pincében rendezte be a moziszobát. De nagyon életszerűtlen, hogy mindig korom sötétben tévézzek...
.
A 3D témához nem akartam hozzászólni, de ha már itt tartunk: közel 1 éve van 3D-s tévénk. Nem veszítette el a varázsát, de nyilván, nem néz naponta a -dolgozó- ember ilyet. Sem semmilyen filmet.
Vannak 3D-s filmek, amiket amiket már sokszor megnéztünk és mindig megcsodáljuk. Nem egy IMAX, de egy sima 3D-s moziélményt lazán hoz. Ill. nyáron voltunk Egerben és egyik este megnéztünk egy filmet a moziban a gyerekek kérésére. Nagy csalódás volt az otthonihoz képest.
Úgyhogy én remélem, hogy nincs igazatok, és nem állnak le a 3D-s filmekkel!
Azt azért hozzáteszem, hogy én csak a passzív 3D-t javaslom, mert az aktívat nem bírtam fél percnél tovább nézni a vibrálás miatt. A passzívot pedig gond nélkül nézzük. Mindkét gyermek szemüveges sajnos, de simán ráveszik a passzív szemüveget a rendesre és élvezik a 3D-t
Remélem így már kielégítettem a kíváncsiságodat. -
cekkk
veterán
Mivel az isoról volt szó, és azután erre válaszoltál, és megint alig írtál, így én gondoltam hozzá.
Nem akarlak én megsérteni,ha így történt elnézésed kérem
Ha neked ez hülyeség bocsi, de konstruktív hozzászólást még te sem tettél ebben a témában azon kívül, hogy én csak mellé beszélek bla bla volt. De így kell megfutamodni, hogy a másikad szidjuk
-
cekkk
veterán
Nem, csak ha beszélsz valamiről, és közben azt sem tudod, hogy mi is az, akkor miért kötözködsz? Az iso nem rippelési algoritmus és se nem tömirítési. A filmeket meg nem is szokták tömöríteni
Azért nem tiltanak be, mert ha te az adataidat mondjuk optikai lemezen tárolod, példa kedvéért csináltál a nyaralásról filmet megszerkesztetted ezt kiírod, úgy hogy egyből induljon, nem pedig adat lemezként akkor azt vajon, hogyan varázsolod vissza rippelés nélkül a merevlemezedre?
-
cekkk
veterán
Mert a filmnézéshez nerot használsz?
De még mindig nem értelek téged? A nero is csatol és úgy tudja, hogy mi van benne, ezt, hogy most miképpen oldja meg azt nem tudom, mert ha csak ki írná az iso-t akkor lenne egy adat lemezed.
Ettől függetlenül a lejátszó fizetős programok magát az iso-t nem ismerik fel. -
Cha-b
senior tag
És akkor ha azt leveszem offra, akkor az miért van, hogy ha kikapcsolom az erősítőt nem csinál semmit a tvm? csak akkor engedi át, ha az On-on van vmiért. Neve szerint logikus amit mondasz, és elöször én is arra gondoltam, teljesen véletlenül vettem észre, hogy csak akkor engedi át a jelet ha az on-on van. Amúgymeg csak bekapcsolt erősítőnél müxenek a dolgok amik rá vannak dugva. Ha tudtok akkor ebben segitsetek.
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a lényegre válaszolok, ami OFF persze:
Nem vagyok kutyás. Állatos vagyok, lényegében tök mind1 kis túlzással. Szeretem a macskákat is, csak máshogy kell őket kezelni. Úgy, ahogy szeretem a tengerimalacokat is, de azokat is máshogy kezelem. Nem vitatkozni akarok, mert állat-állat, de mások. És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
-
Jim-X
őstag
Most nézem az avatarod...
(#20695) jer1cho : A mi kutyánk lennt vidéken egyátalán nem szobakutya és mégis meg van bolondulva amikor elmegyünk otthonról... Szegény ott ül a kapunál és sír...
Meg az autóm hangját (ugyanígy a tesómét is) messziről felismeri és akkor mikor ráhajtok a bejáróra, már ott ül -
TazLeacher
nagyúr
Ha elmész két hétre, és a macskának más ad enni, a macskának semmi baja...egy több éve veled (lakásban élő) kutya legalább az első pár napban tuti lelkibeteg lesz. Meg, ha majd látok macskát örülni, miután haztért a gazdája...akkor talán elhiszem...van macska a családban. Szeretni tud ő is...a maga módján. De aztán nagyon nem viseli meg, ha más megy haza, nem a gazdája, és ő adja a kaját...
-
DM-Fan
nagyúr
"Az épp a kliensben lévő torrenteknek nem fog beba**ni?"
Hááát, erre nem mernék megesküdni. Ott is van verzióváltás, de nem tudom, hogy ez mennyiben érinti őket, én ilyen célra nem használom a lejátszót. Frissítsd az applikációkat is, miután felment a firmware, ugyanott megtalálod a karbantartás menüben!
Ha nem tetszene az új zenelejátszó-felület, vagy más egyéb gondod lenne, akkor egyébként simán tudsz downgrade-elni.
-
DM-Fan
nagyúr
Volt július végén egy firmware, ami hibás volt (elcseszte a DNS-kezelést és sok netszolgáltató esetében nem ment ki a lejátszó netre a webappoknál), azt javították, itt találod a legutóbbit, a legfölső az, verziószáma: 03-04-120807-21-POP-411-000 (mint látható 2012. augusztus 7-i, release date 2012. augusztus 10.), NMT alkalmazások verziószáma: 03-04-111220-21-POP-411. Ezzel nekem stabil és minden működik. Ez még nem a flash-alapú firmware, de pl. a zenelejátszó felülete változott, innen is láttam, hogy még nem upgrade-elted. Ezen felül sok változást nem tapasztaltam, szóval ha elégedett vagy, akkor lehet, nem érdemes vacakolni vele. Az július végén kiadott (rontott) firmware changelog-ja viszont elég combos - ezek átkerültek az augusztusiba is, csak ott javították a DNS-hibát is. Esetleg ezt olvasd át, hátha érint belőle valami.
Ed Parker: igen, csak az a baj, hogy mobilis, ráadásul önjáró és szeszélyes.
-
p00h
tag
Az lett volna ugye az eredeti elképzelésem, hogy ne kelljen állítgatni mindig a hangot ha átkapcsolok, de mivel a tv optikain csak sztereót visz ki mint megtudtam ez bukta.
Szal már mind1, belenyugszok hogy kapcsolgatnom kell, nem is ragaszkodok a z906hoz, de szeretném, ha mind a pc-ről, mind a ps3ról 5.1-ben szólalna meg a hang. Milyen házimozi rendszerrel megoldható ez? -
p00h
tag
Azért írtam, hogy javítsatok ki ha tévedek, mert nekem elég régi tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Régen mikor még nem voltak simplink meg ilyenek, akkor elég macerás volt 3 távirányítóval átkapcsolgatni.
Kérdésedre válaszolva deUtálom kapcsolgatni, mert van hogy kapcsolgatok a pc és vmi más között. Utálom a sok távirányítót is, és nem akarok mégegyet kapcsolgatni.
De ha eltekintünk a nyűglődésemtől akkor az én esetemben teljesen felesleges egy lejátszós rendszer, az álló hangfalakat pedig nem tudnám hova tenni, és csak optikai kimenetes megoldás jöhet szóba.
Ezért jött a képbe a z906.
Esetleg vki megerősíti az elképzelésem? -
KisTücsök
addikt
Vagyis akkor nem "kötelező" kifejezetten SUB kábel hozzá? Nézzek használtan valami jó IC-t? Vagy a sub kábelek is ennyire mennek használtan? Na de szétnézek.
Amúgy köszi mindenkitől.
Patice: A böhömsége pont bejön.
Használtan lesz, szóval ne az új árából indulj ki, nincs most ennyi pénzem subra. Lényegében már le van foglalva, csak kíváncsi lettem volna, hogy ha hallotta már valaki, akkor mit tapasztalt. Bár ezt lehet előtte kellett volna megkérdezzem.
De már mindegy.
-
tdd587
őstag
Erre megint azért nem tudom csorgatni a nyálamat, mert ehhez a hangfalhoz is le kell guggolni, olyan alacsony - a színpadképével együtt. Ezt most lehet nem sikerült értelmesen megfogalmazni, de aki hallott már 2 méter magas tornyokat szólni, az szerintem tudja, hogy mi a bajom ezzel láttatlanban is. 200.000USD-ért pedig ne legyen benne kompromisszum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest