- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #51740 üzenetére
Konzultálj erről hangmérnökökkel és THX okleveles szakemberekkel, ahogy én megtettem. Felesleges itt olyasmiről vitatkozni, ami ökölszabály és alaptétel.
Amikor a filmek hangja szól, már rengeteg kisebb, nagyobb változás történik a szobában, nem azt kell modellezni. A mérés idejére kell optimális körülményeket teremteni, hogy a legkisebb nesz se kavarjon be. Ott eleve nem tudsz elhelyezkedni, ahonnan a filmeket nézed, mert azt a mikrofon
foglalja el. Ha bárhol máshol vagy, rólad visszaverődik, vagy éppen elnyelődik némi hang.
A Synthesis kalibráló rendszere egyszerre hét mikrofonnal dolgozik, ott hová bújnál?Már írtam, hogy mindenki azt csinál az otthonában, négy fal között, amit akar, de ne próbálja senki megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Illetve a szabálytalant.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51740 üzenetére
Ezt pont így gondolom én is...
(#51745) pancerock: Tuti jól szól...
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #51689 üzenetére
Hány embert vegyen figyelembe a bemérő rendszer? Egyet, kettőt, hármat? Mindegyikhez végezzen külön mérést?
Krx21 a fejére tette, ami eszement ötlet, mert lehetetlen mozdulatlanul tartani a mérés teljes ideje alatt és már a lélegzetvétele is megzavarja a pontosságot. Kötelező a fotó- vagy mikrofonállvány! Az Anthem mellékel olyat az erősítőihez, nyilván nem véletlenül.
Ha nem veszitek figyelembe az alapvető előírásokat és az ésszerűséget, akkor nem szabad csodálkozni, hogy annyi fals eredmény születik. -
janos666
nagyúr
válasz
Oldfighter #51262 üzenetére
páran már itt ajánlottak valami okostelefonokra letölthető dB mérőeszközt
Egy mobiltelefon szerinted jobb, mint az AVR ön-kalibráló megoldása
Én ilyet vettem nemrég (még utazik): UMIK-1 @ Cross-Spectrum Labs. Ezt a mikrofont eleve viszonylag pontos mérésekhez gyártják, és ez a forgalmazó ~1.5x árért egyedileg újrakalibrálja mindet a saját NIST által hitelesített laborjában, ráadásul 5-25kHz közt, nem csak 20-20k Hz közt lesz jó. (Mondjuk még nem sok sub-ot láttam, ami akár papíron lemenne 20Hz alá, de a Focal magasa pl. felmegy 20k fölé...)
Most az a tervem, hogy a fenti mikrofon, a REW és az Equalizer APO olja majd meg nálam a kalibrálást. Vagy legalább is megnézem mivel jut így többre (vagy kevesebbre), mint a MultEQ XT a saját kis mikrofonjával (amihez sajnos nevetségesen drága a kalibrált mikrofon csomag, és mellé minden egyes készülékhez külön license vásárlás, nem beszélve róla, hogy csak a legdrágább AVR-ek "installer ready"-k).
Ha ez a PC szoftveres megoldás lenyomja a MultEQ-t (elvben képes rá, főleg a jobb mikrofonnal, de még kevésbé kiforrott), akkor cserélhetek egy olyan AVR-re, aminek butább az ön-kalibráló megoldása, de nyers módban jobb a hangminősége.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51262 üzenetére
Hát vacak telefont nem használnék, abban semmiféleképpen nem bíznék, pláne úgy, hogy akkor már van az erősítőhöz járó kalibráló mikrofon...
Most egyébként észrevettem egy hibát a Sony 1040-es erősítőn!
Ha be van állítva high front, akkor a level az egyiknél -10dB, (mondjuk nem avval szól, hanem jól) , ha beállítom 0dB-re akkor ok, de ha ki-be kapcsolom az erősítőt akkor visszaáll -10dB-re... Ma megyek megnézem a Sony boltba, hogy ez általános szoftver hiba, vagy az én készülékem sajátossága e...
Érdekes, ha -1.0dB-re teszem megjegyzi...de ha pl: 0.0 vagy -0.5dB akkor már ki-be kapcs. után az egyik (bal) -10.0dB mutat..
Klasz mi? -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51226 üzenetére
köszi...
Ha nem akarok kalibrálni, érdemes csak a távolság adatokat átvenni a kalibrálási adatokból?
A sub-ot eléggé távolra mérte az igazitól, a többi majdnem jó, gondolom a szoba akusztika számít nagyon...
Szóval? Csak a távolságokat használva, lehet hogy jobb eredményt kapok, mintha én mérnék? -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #50933 üzenetére
Igen tudom, ezért is gondoltam rá, hogy beszerzek ilyet a centerhez meg a frontokhoz, de nekem sok a 10 méter. Így jött a gondolat, hogy jó lenne ha valaki beszállna és megvennénk felesbe.
Én elmegyek érte, mert útba esik, ha úgy akarom.Szedj le innen demó videókat.
[link] -
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #50933 üzenetére
Youtube-ra csak sztereó van. Az összes ilyen surround teszt és egyebek csak két csatorna...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50725 üzenetére
Jáj
Nehogy már magától jó legyen...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50717 üzenetére
Ezt nem automatikusan csinálja az erősítő? Gondolom nem kell minden tartalomnál másra állítanod?
-
zeix
senior tag
válasz
Oldfighter #50715 üzenetére
Na most átállítottam direct-re mindent.
A sztereó forrás az összes hangfalon szól (pc-ről).
Tehát a surr. hangfalakon is hallani a beszédet. Így semmi térhatás sincs. -
válasz
Oldfighter #50615 üzenetére
Megmondom őszintén nem értek annyira hozzá, csak gondoltam hogy panellakásban nem kell a nagy hangerő és az erőteljes mély tartomány. Ezért jó valami közép, középmagas egybe rendszer. Vevő vagyok minden ötletre, de még konkrét példát senki sem adott.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #50539 üzenetére
De lehet, hogy azzal.
De amúgy nem lehet állítani, legalábbis nem találtam ilyen beállítást, csak a LFE vágást.
Viszont van külön EQ minden egyes hangfalhoz, azt lehet állítani. Ilyen nem volt a Yamahában. A mikrofon be is állította őket.Az csak úgy, hogy ha cserélek vsz több turnusba fog megvalósulni, de szeretném a frontokat és a centert majd egyben megvenni, hogy az egységes legyen. A hátsók meg majd később.
De ugye, mint tudjuk ez a vállalkozás még odébb lesz, sajnos. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #50537 üzenetére
Köszi az infót.
A Pio-ban csak egy helyen lehet állítani a vágást, nincs külön hangfalakra.
Jelenleg 100 Hz-en van beállítva, ez alatt 80 Hz van, felette pedig 150 Hz. Így 100-ra állítottam.De amúgy ha egy családból veszem majd a hangfalakat, akkor azért ezekre a "résekre" gondolom csak figyeltek a tervezésnél a gyártók, nem?
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50531 üzenetére
Egy erősítő, hogy tudja megoldani ezt a kérdését?... Megváltoztatja a mély frekvencia terjedésével kapcsolatos törvényeket?
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #49988 üzenetére
Lecserélte az Eltax szettet is?
-
bendeguz76
aktív tag
válasz
Oldfighter #49896 üzenetére
Aviano szettet hallgattam már,kiváncsi vagyok az Elac belépő akcios szettjére azt még nem hallottam.elég akcios árban van most ráadásul hátsoknak is állohangfal van.
-
Ekkosh
tag
válasz
Oldfighter #49840 üzenetére
Értem. És a 673 is csak alapnak számít a te (ti) szemetekben? Zenére ezek még mindig gyengécskék?
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #49816 üzenetére
Az Aviano nekem is álmom, irigyellek.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #49762 üzenetére
Itt a példában szintén egy wharfedale obsidian 600 szett szerepel, aminek a SURROUND-ja gyárilag sem tud 80Hz alá menni... Nos ha, megfogadjuk, hogy a gyári értékek felett vágunk 20Hz-el, akkor ott már 100Hz-nél járunk... Gondolom ezt azért tanácsolják jogosan, mert ami gyárilag 80Hz-el vágva van, az 80Hz környékén már nem nagyon szól sehogy... Ergó lehet, hogy azt a mélyládát nem ehhez a szetthez találta ki a wharfedale...
Ki ment a divatból az ékezetes betű???
-
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
"Az LFE csatorna 110Hz-től fog szólni, a mélyládára kevert mélyhangok pedig ahogy azt majd az erősítődön beállítod ( ált. 80Hz )."
Még annyit:az LFE 120Hz van, ami alapnak számít.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
A kérdés azért tettük fel: mert a Diamod 10MX ezen a képen jól láthatólag 85Hz-nél indul lefelé, tehát jogosan merül fel a kérdés, hogy a 85-110Hz közötti frekvenciákkal ilyenkor mi van???
-
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49728 üzenetére
Crossover Range: 35-85Hz
Boundary Response: 35-110Hz
Így pontosítanám. 110-85 közti rész eltűnik? -
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #49138 üzenetére
Igazi erőművek ezek!
-
D5
aktív tag
válasz
Oldfighter #49138 üzenetére
Ez már más kérdés
Milyen menürendszerben kellene körülnéznem?
A LG-t átállítottam "Optical"-ra, a hang jön is a gépről, csak éppen nem 5.1-ben...
Másik driver kellene az integrált hangkártyához? -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48660 üzenetére
Hát ezen az öreg Yamahán nem lehet olyat... A Sony 1040-en majd lehet? Remélem...
Be lehet majd állítani. hogy mondjuk a front 80Hz-ig menjen, a sub meg 80Hz-től? -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48658 üzenetére
Egyszerre bekötöttem a kettőt egy elosztóval... Eddig is kettő volt...
Nem bánom nagyon, hogy nem hasonlíthattam mással, mert a tesztelgetést lehet a végtelenségig csinálni, pláne, hogy ismerem magam... Bíztam az ajánlásokban és utána is olvastam, meg nem is nagyon lett volna más nagyon ebben az árban...A beüzemeléshez elfogadok tanácsot... A frekiváltot mire érdemes tenni szerintetek? Most a középnél kicsit feljebb van... (40-180Hz-ig megy) A jelet a mono-ba, vagy egy közösítőn keresztül mind a L és R-be tegyem?
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #48652 üzenetére
Ezek új szubok, véleményt majd hetek múlva lehet róluk mondani. Sokat változik a hangja a bejáratás alatt.
-
krx21
nagyúr
válasz
Köszi... Eddig csupa pozitív benyomásom van róla... Azért hozzátartozik, sub-okkal kapcsolatban, hogy nem sokat használtam... Az első egy Sony egyszerű volt "gagyi"... Aztán Yamaha sw300, utána 2db Heco 30cm-es.
.. A Heco minőségben visszalépés, volt... Zenére nem volt jó...
Ezeket Proson R10-eket már kicsit hallgattam ma a régi Yamaha RX-350-en!Az az erősítő lesz lecserélve...
-
BBéci
legenda
válasz
Még nincs meg az erősítője.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oldfighter #48581 üzenetére
membránméret önmagában hülyeség.. nagy membrán csak drágán fog ütni.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48561 üzenetére
És (#48560) BBéci Köszi az infót...
Hát holnap lehet benézek a stream audio-hoz...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #48551 üzenetére
Köszi... Az is jónak tűnik, csak kár hogy drágább.... Ahogy elnézem az zárt... Arra azt mondják, hogy nagyobb szobába jó, viszont pontosabb mint a nyitott... Vagy mégis nyitott??? Mit lehet még tudni róla?
-
sony309
őstag
válasz
Oldfighter #48388 üzenetére
Magasságra, mélységre van hely, szélességre nincs!
Nem lenne beékelve, csak az ajtó miatt nem fér el.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #48378 üzenetére
Az üvegajtós szekrényt is száműzni kell, az elé hangdobozt tenni botorság lenne. Talán az ajtó leszerelése is elegendő lenne. Próba szerencse.
-
redhunter
senior tag
válasz
Oldfighter #48199 üzenetére
Okè,akkor megprobálkozom vele.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #48097 üzenetére
Én azért a CA-nak adnék egy esélyt.
-
Parson
addikt
válasz
Oldfighter #48061 üzenetére
Nah szép, egyre jobban felcsigáztok, amúgy is kiváncsi voltam erre a filmre, de mostmár méginkább... szerencsére már le is jött, csak haza kéne érni megnézni...
Ezek a surround effektek néha engem is durván becsapnak. -
Peak
addikt
válasz
Oldfighter #48031 üzenetére
Ezé' vettem én is két éve meg a fullos házimozitt otthonra... nem voltam azóta sem moziban
-
Phenom920702
csendes tag
válasz
Oldfighter #47675 üzenetére
Már az 1-es hangerőn zörög,alapra van állítva a mélynyomó mélyhangkiemelése és akkor is zörög...
Mélynyomó cserével orvvosolható? -
szityo83
tag
válasz
Oldfighter #47647 üzenetére
Egyenlőre nem lesz pénzem házimozira és lejátszóra is. A későbbiekben ha úgy alakul beruházok egy Bluray lejátszóra vagy mediaplayerre. De szerintem most egy jó ideig a gépről fogok filmezni. A videokártya HDMI kimenetét összedughatom az erősítő HDMI bemenetével? Így megjelennek a HD hangok is? Vagy hogy gondoltad a HDMI-t?
-
mcmike
őstag
válasz
Oldfighter #47597 üzenetére
De számolok, csakhogy az belefér a kerekítési hiba kategóriába is...a centeremhez elég lenne 1m...
Na jó, tudom hogy illik minimum 2.5m-es kábelt csinálni. Te a Sinus Live-ból a 8 erest vetted ugye? Most nézem hogy adnak hozzá (hang)villát is?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #47558 üzenetére
Szerintem (is) gyönyörű, de ez ízlés kérdése, nem veszem össze senkivel, akinek nem tetszik a formája
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #47533 üzenetére
Ezen a linken van a teszt. Az én fránya ízlésem ebben az árkategóriában nem talált ennél jobb mozis szettet, de egy 3313 kevés neki, az Onkyo NR1010 hozzá a belépő, vagy a tesztben párosított Harman, amire szép akciók voltak mostanában.
-
robim
tag
válasz
Oldfighter #47447 üzenetére
Úgy érzem, hogy ez egy hosszú út lesz, meg szeretnék hallgatni több típust is. Az is elképzelhető, hogy minden megy és csak egy sztereó rendszer lesz a házimozi helyett, de az is lehet, hogy csak a center és a frontok cserélődnek.
Ezen kívül továbbra is a használtpiacról szeretnék építkezni, ami meg ugye elég kiszámíthatatlan...(#47448) bajnokpityu
Az FS 247 nagyon-nagyon tetszett, csak hát az ára... Tervezek még többek között Focal-okat is meghallgatni, azokra már nagyon kíváncsi vagyok. -
Gaben360
senior tag
válasz
Oldfighter #47242 üzenetére
Szóval akkor mérjem be mondjuk 3 helyen egymás után,és az utolsót mentsem el?
-
gorbep
senior tag
válasz
Oldfighter #47219 üzenetére
Hát elég esélytelen a kisfrekvenciás hangokat függönnyel kordában tartani, ahol a hullámhossz a több méteres tartományban van.... basszuscsapdákkal próbálkoznék inkább
UI: nem infrahang?
-
mp54
senior tag
válasz
Agyoncsapnám azt aki üvegajtókat tervezett a panellakás építésekor
Az valszeg azért van úgy, hogy az ablaktalan helyiség (pld. közlekedő folyosó) kapjon természetes fényt...Valamit valamiért... -
sting2
addikt
válasz
Panelban tolom, gondolhatod.....
-
TCr
veterán
válasz
Oldfighter #47149 üzenetére
Végülis...
Lehet néha benéznék poénból.Kéretik ilyen topikot csinálni!
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #47149 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Oldfighter #47099 üzenetére
Nem tudom milyen árban vannak az ilyenek, 40, max (nagyon max) 50e Ft-ot, de mint írtam, nincs nagy igényem.
A szoba kb 6x7m.
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #46921 üzenetére
Pioneer VSX-918V és Mordaunt-Short MS904 frontok esetén van értelme lecserélni a Kácsa 2,5-ös kábeleket? Lehet érdemi javulás?
-
TCr
veterán
válasz
Oldfighter #46909 üzenetére
Jelenleg 2,5 mm-es Proson hangsugárzó kábeleket használok.
Vajon jobb lehet ez a Sinus azoknál az én rendszeremben?
Lehet érdembeli különbség?
Van valakinek ilyen jellegű személyes tapasztalata?
(Denon AVR 1908 + Proson Libra 653 hangsugárzók) -
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #46873 üzenetére
Nem mindenhová vált be. Mozira számomra tökéletes(ha lehet ilyet mondani bármire is).Magyon tetszik.
Zenére nem igazán. Itt nem tudom egyöntetűen kijelentei,hogy ez az ez kellett nekem.
Minden evő vagyok zeneileg. Pl ha Daft Punk-ot hallgatok rajta az tetszik. De ha pl Joe Cocker-t hallgatok az már nem fog meg.
Nézegettem ebay-t és most volt 397euroért egy 3311-es. Ami elég jó adatokkal bír ahogy néztem.Ezért gondoltam,hogy meg kérdezem.Sefter Milyen nagyot, mire gondoltál?
-
XtremLor
őstag
válasz
Oldfighter #46766 üzenetére
Nem tudok en se donteni, mind a ketto 330Watt ossz teljesitmenyu, itt valoban mar csak a design dont
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #46691 üzenetére
Szted az az 5 fok számít? 25 vagy 30 van bent oly mindegy.
-
mcmike
őstag
válasz
Oldfighter #46670 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat, most megnyugtattatok hogy nem költekeztem felelőtlenül...
Akkor megmarad a Polk PSW-110-es, 40k-ért szereztem be, ami amúgy is barátinak mondható egy szinte új, dobozos, garanciális ládáért...
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #46624 üzenetére
Rendezvényeken elsősorban azért teszik hátra a surround dobozokat, mert nem egy, hanem több sorban ülnek az emberek. Másodsorban a kábelezés és a biztonság miatt.
Ma néztem a G.I.Joe-t, rengeteg effekt szólt mögülem és pontosan a fejem fölül. Például B.Willis garázsajtajának felcsapódása. Háromszor meghallgattam, annyira tetszett. A dobozok dipólok és a THX ajánlás szerint vannak elhelyezve. -
MasterMark
titán
válasz
Fokba mennyi? 110-nél azért hátrébb szerintem azok sincsenek.
ozzy711: De azért nálad is magasra vannak rakva nem? Nincs egy képed?
rappit4: Az avx-en 120 fokra vannak, a THX szerint max. 110 fok, bár ez nem akkora különbség.
-
ozzy711
őstag
válasz
-
sting2
addikt
válasz
Oldfighter #46531 üzenetére
Régebbi Gallgahang állvány, komolyan megépített Fém keret - rajta MDF lap és edzett 1cm üveg polcokkal.
Szerintem ilyen helyzetben csak el kéne csatolni a fát a fától.. -
Goose-T
veterán
válasz
Oldfighter #46527 üzenetére
Nem olyan hatalmas, 2m körül van a szekrénysor magassága.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oldfighter #46524 üzenetére
A frontok is a szekrény tetején vannak, pici hangfalak (128x168x160 mm). Biztos jobb lenne fejmagasságban, de így nem kellett állványozni, meg konzolozni, meg ilyesmi. Valahol azt olvastam, hogy a centert lehetőleg minél közelebb tegyük a képernyőhöz.
-
rappit4
őstag
válasz
Oldfighter #46499 üzenetére
A yamaha egy sima ypao-val mérte be, ahhoz nem is nyúltam. (egyébként a négy évszakot is hallgattam tegnap
)
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Oldfighter #46197 üzenetére
Miért ez nem csatlakoztatható HM erősítőhöz?
Jójó, tudom. Én csak ezt a topikot olvasom és mivel elhangzott itt ilyesmi, bátorkodtam megkérdezni. -
Toobee
veterán
válasz
Oldfighter #46146 üzenetére
Mattes szopott ezzel sokat, privátban tárgyaltunk erről. Kábel cserebere lett a dolog vége. Gyanítom a Popinak is szemétből kotorászott aljzatai vannak, plusz Ákos-féle kábel szigeteltsége is kérdéses. Én kipróbálnám egy gyári analóg ic-vel is.
-
Lacika2332
csendes tag
válasz
Oldfighter #46101 üzenetére
Rendben, köszi.
-
kimi02
őstag
válasz
Oldfighter #45840 üzenetére
Denon erősitőm még nem volt soha.
Nincs gondom a CA-val , csak kiváncsi lennék a 4310 , hogy szólna mellette. -
cekkk
veterán
válasz
Oldfighter #45746 üzenetére
Azt nem lehet, mert akkor, nem tudnának a másikkal kibaszni
ennek most ez a célja semmi más.
-
cekkk
veterán
válasz
Oldfighter #45743 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy színvonal fog ezzel így csökkenni. Mondjuk ahogy hallottam eddig se volt magas
De így, hogy a kiállítók "feldarabolódnak" így csak a résztvevők fognak csalódni.
De ne legyen igazam(#45744) regger
A fizetett tesztoldalakon és újságokban miről olvashatsz? Csak kábel erősítő csoda csatolás, csoda kavicsok stb, lehet ha a akusztikus elemeket gyártók is ennyit fizetnének a "megjelenésért" akkor többen foglalkoznának a témával. Bár ehhez az újságírók részéről is több szakértelem kéne ami nincs, valamint gondolom a többi kiegészítős több pénzt ad
-
sunnysys
tag
válasz
Oldfighter #45699 üzenetére
helló!
köszi!
igen, tudom, a nézőtáv egyáltalán nem szabályos... tényleg próbáltam már hátrébb ülni, de mindig visszaülök, mert így élvezem igazán. ha meglesz a hangrendszer, és megkívánja, megpróbálom ismét.
az ágy igazából galériás, tehát van alatta hely, a surround hangfalakat még vagy 1 méterrel hátrébb tudom tenni.(#45700) Patice:
Neked is köszi!
na, akkor marad az I. verzió, gondolom, kisebb finomítások még lehetnek.
a forrás laptop, ami a képeken világoszölddel van jelezve az asztalon. az erősítőt én az asztal alá gondoltam tenni. onnan mennének a vezetékek előre. ez így is okés lehet?
(vagy lehet kényelmesebb lenne a Te megoldásoddal, mert akkor csak egy HDMI menne ki az asztal alól...)köszi!
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Oldfighter #45601 üzenetére
+@Sanci38
Köszi a válaszokat urak!
Igen, én is amellett döntöttem, hogy maradnék Yamaha mellett, az én fülemnek a Mission falakkal (763i) ez ad kellemes hangzást. Mai Avantage modellek lesznek majd egy kicsit később elérhető árúak remélem, nem hajt a tatár, nem 3D-zem. Hallgatni el fogok menni, azért a NAD-ok is izgatnak a sztereó hangviláguk miatt.
(Hálószoba sztereó 3020i alappal...nad'on kellemes -
jones965
Modder
válasz
Oldfighter #45651 üzenetére
Végül a reset megoldotta, csak azt nem tudom mitől állítódott el.
-
rappit4
őstag
válasz
Oldfighter #45640 üzenetére
Köszi! Igen, sejtettem, hogy valami nem jó azzal az elrendezéssel, egy kicsit üres így a hangzás. Szívesen meghallgatom a tanácsokat!
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #45640 üzenetére
Bizony! Megfordítanám az egészet és a tévé helyére tenném a hármas kanapét.
(#45641) krx21
Nem vennék rá mérget. -
rappit4
őstag
válasz
Oldfighter #45628 üzenetére
Értem, köszönöm a választ, akkor marad a Denon és a Marantz a versenyben. Esetleg tudsz egy helyet ajánlani, ahol meg tudnám normális körülmények között hallgatni őket?
-
ricsik
őstag
válasz
Oldfighter #45511 üzenetére
Tudom erről szól, de arra voltam kíváncsi, hogy ezt mindenki betartja, vagy épp más hogyan, hogyan másként használja?
-
borbas666
aktív tag
válasz
Oldfighter #45490 üzenetére
Hali.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Sony KDL-32W650 TV-m. [link]
Egy olyan házimozit szeretnék vásárolni, ami 5.1 hangot képes a TV-ről a házimoziba nyomni.
Maximum 60.000FT értékben. -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #45488 üzenetére
Világos. Igazából tudtam is ezt, egyszerűen hanyagságból hagytam ott.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oldfighter #45397 üzenetére
viszont az is gyanús,ha kis hangerőnél van mélye.
-
mcmike
őstag
válasz
Oldfighter #45388 üzenetére
Köszi mindenkinek (Oldfighter, csirkés11, Tigerteam) a véleményeket!
Még egyelőre döntésképtelen vagyok, leginkább attól függ majd hogy miből találok jó áron...
A "süketséggel" kicsit túloztam, valójában meghallom a különbséget egy Dali Concept és Dali Zensor között, de nem azt a mértékű különbséget mint amennyi az árdifferenciában megjelenik. Ettől függetlenül adok a minőségre, a PC-hez is egy Sennheiser HD-555-öst használok...
Hosszabb távon le szeretném majd cserélni a hangfalakat egy komolyabb 5.0-ás szettre, de sajnos a gyerekek miatt egyelőre nem is tudnám őket kihasználni...
De ha már itt tartunk, akkor ti milyen hangfalszettet mondanátok "illőnek" az előbb felsorolt erősítőkhöz?
-
sting2
addikt
válasz
Oldfighter #45389 üzenetére
Na ez az.
A " tuti " vételek általában 300 km-re vannak, és nem feltétlen rendelkezik több éves, bizalomra okot adó regisztrációval.. -
cecil
aktív tag
válasz
Oldfighter #45345 üzenetére
Köszi!
Én is most megyek majd meghallgatni!
A frontok már előrébb kerültek az új hosszabb kábelekkelEgyébként ha elülső basszus nyílású frontot veszek akkor se lehet közelebb rakni a falhoz?
A sorrundoknak mi a megfelelő magassága? -
nuke7
veterán
válasz
Oldfighter #45363 üzenetére
Számomra nem értelmezhető, hogy mit értesz steril alatt...
( lányok vannak, de ez hogy jon ide..?)
-
csirkés11
tag
válasz
Oldfighter #45310 üzenetére
Ma voltam és lett is volna egy kis extra kedvezményre is lehetőség. Engem nagyon meggyőztek.
-
axwel18
senior tag
válasz
Oldfighter #45303 üzenetére
Igen a karcos Marantz-ot néztem. Nagyobb lépésre most nem nagyon telik. Ezt a cserét is azért lépem meg mert kb 10.000Ft-ba kerül.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #45274 üzenetére
hát igen, nálam ez sajnos kivitelezhetetlen. ezért még kipróbálom, hogy mennyit javít a hátsó téren ha picit bentebb forgatom őket. mert az még megvalósítható.
de már a mostani is sokat javult ahhoz ami eddig volt. -
JohannZimu
senior tag
válasz
Oldfighter #45266 üzenetére
Ezt hogy?
Ahhoz, hogy így összekarcolja valaki, elég durván kell próbálkozni...
-
válasz
Oldfighter #45266 üzenetére
hat ha ez indokolt, hogy esetleg a hasznalt piaci ar alatt 1-3k val kevesebbert menjen el, akkor valaki szerencses lesz...meg ha elol lenne aztmondom, zavar, de hatul? Erdekessege a dolgonak, hoyg ugyanezen felhasznalo par honappal elozott dragabban hirdette es ott meg nem volt karcos..
-
Mikisys
őstag
válasz
Oldfighter #45261 üzenetére
Az, hogy a szoba közepén nincs senki, az nem baj, de összefüggőbb lenne a hangzás.
Így nem jó.
Akkor talán olcsóbb lenne a falra is szőnyeg(faliszőnyeg), szépeket lehet kapni, igen jó áron és nem kell az a ronda tojástartó-szerű tákolmány.
A sima felületekkel nincs semmi baj, amíg nem misztifikálják túl.Üdv!
-
robi-k
őstag
válasz
Oldfighter #45224 üzenetére
Jól néz ki.
Ámbár, ha ilyen rezgéscsillapítót raknék fel otthon a falra, az asszony valószínűleg 1 hónapig nem állna szóba velem (de még valószínűbb, hogy leszedetné).
Dorian megoldásán viszont már filóztam -
spiky03
veterán
válasz
Jaja valami ilyesmire gondoltam majd én is.
De én csak a jobb sarokba gondoltam, mert ugye ott van közvetlenül mellette/mögötte a fal.
Nah meg ki kell majd találni valami "szép" elrendezést/bevonatot, hogy asszony barát legyen.Amúgy hol és mennyiért kapható az ilyen panel?
Méretre is lehet venni vagy csak egy adott méret van, és azt majd olyanra vágom amekkora kell? -
TCr
veterán
válasz
Szobát besötétít, villanyt felkapcsol.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Oldfighter #45218 üzenetére
"Tegnap illetve ma behoztam néni lemaradásomat filmek terén"
Az asszonnyal együtt pótoltad vagy csak a magad szórakoztatására?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #45218 üzenetére
A Jack Reacher végén van egy jelenetsor mikor mesterlövészkednek. No ott az angol HD MA sáv berepesztette a tüdőmet, kb kilökött a fotelból
Egy újabb film ami egy 2 perces jelent miatt kell meglegyen, van néhány.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz
Oldfighter #45146 üzenetére
Köszi, akkor eltekintek az impulzusvásárlástól és jobban felkészülök a témából mielőtt belevágok valami rendszerbe.
-
korpicschess
veterán
válasz
Oldfighter #45124 üzenetére
Igen, felnyitották erre is a szemem, hogy biztos valami HD-audióval keverem, de nem vagyok a topon ebben, mert mostanság csak arra kellett inkább figyelnem, hogy az mkv alatt ami nem AC3, azt konvertáljam azzá. Ott meg 640 a határ. Szóval van különbség.
Azért ahogy látom a Yamaha-nak szép ára van..
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #45044 üzenetére
Én holnap megyek haverral megnézni.
Már kíváncsian várom, hogy milyen zúzda lesz benne. Mert ugye ezért érdemes moziban nézni, a hang meg a látvány miatt.
Nagy történetet nem várok tőle, max majd teszt lemeznek jó lesz az is, mint a Csatahajó. -
Rebell
senior tag
válasz
Oldfighter #45025 üzenetére
A szint 0db, tehát ua mint az előző erősítőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mozilla Firefox
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest