- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dorian
félisten
válasz
Fail3D! #60416 üzenetére
6xx Onkyo-hoz jobb hangdobozok illenének, de gondolom az anyagiak behatárolnak. Ennyiért (ill. mivel irányér, 50-ért biztos vihető) mindenképp jó vétel, az eredeti ára 90k volt és annyiért is jó vételnek számított újonnan. Csak ne a vele egy családban lévő sub-ot vedd hozzá, mert az semmire nem való.
liszi70:
Nyilván előrelépés lenne, főleg filmeknél, de ugye van helyed az álló frontnak?
Most vetted még csak a másik hangfalat, épp ott állsz a hifi lejtő peremén -
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
válasz
Fail3D! #60197 üzenetére
De 100-ból nem tudod..vagyis ritkán van megfelelő szett ennyiért,emelni kéne a kereten.
Az MS szett megérne egy próbát,csak utólag írtad,hogy fekete cucc kell.Bújd a használt cuccokat,ha találsz valamit,dobd fel ide,és véleményezzük.
Most látom,hirdetsz JBL hangfalakat.Az miért nem jó?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #60168 üzenetére
JBL, Dali, Dynavoice, Mision, Polk, de több más is szóbajöhet, Wharfedale, Castle kissebb verziók nekem nem jöttek be vele..lényeg azért hogy árban passzoljon
THX EX csak THX EX-es filmnél ad pluszt, de sztem két kezeden meg lehet számolni az otthonodban levő THX kiadványokat...Rebell. szerintem igen,lehetséges ventilátor direktben de minek:
SZerintem is cserélni kell a tyúkbeleket... -
törölt tag
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Fail3D! #60097 üzenetére
Toobee-val egyetértünk,nagyon kevés a keret.
De nem reménytelen a helyzet,nézd meg ezt a szettet,szerintem 100-ért odaadja a hangfalakat:[link]
Ha ez jól muzsikál az Onkyóval,akkor nem rossz választás.Késöbb meg ha gyüjtesz még egy kicsit,ezeket a dipólokat ajánlom hozzá:[link]
És így megvan a 7.1,a Kef-el együtt. -
Tonyo
őstag
válasz
Fail3D! #45665 üzenetére
Nem készült túlzottan drága hangszorókból. Visaton MR-130 7 ezer Ft pl. Ráadásul diyben 3 utas váltó belövése szerintem agyrém és kb lehetetlenség. Saját váltómmal is, ami egy ellenállás és egy kondi sokáig kellett szopni, hogy jó legyen.
Máskülönben, ha meghallgatod és tetszik, meg kell venni!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Fail3D! #45267 üzenetére
Nem feltétlenül az esztétikai faktorra céloztam. De ha ilyen mértékben sikerült egy HDMI csatlakozóval összekarcolni a lemezt, akkor gondolj bele, milyen hatás érhette a belső érintkezőket.
Spiky: A THX beállítás azt feltételezi, hogy azért a hátad mögött van hely, hogy a surround hangok körbe is öleljenek. Mondjuk én nem hiszek a vízszintes tengely mentén való elhelyezésben, jobban tetszik az a séma, mikor bizonyos szöget zárnak be mögötted azok a hátsó hangdobozok.
Ezért is jó, hogy van olyan ábra, mely 110 fokos szöget javasol a középvonalhoz képest.
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #45185 üzenetére
Mindkettő középkategória, a 2802 az is felső-középbe tartozik. Messze vannak a felsőkategóriától: Denon a 38-43xx Pio pedig 20xx de inkább al LX 7x tartozik oda.
#45185: Yamahát anno 2004-ben 225 ezerért vettem legjobb vétel volt abban az árfekvésben de arra is azt mondta az eladó: jó ez, de messze van az igazi minőségtől.
Inkább felette, azt mondom: 400-ért kaphatók már. Ezért biztatunk mindenkit használtra. AZ általam linkelt NAD az, talán a Sony közeliti a felsőkategóriát. -
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #45004 üzenetére
Annak az MB-nek 16 centisek a membránjai. Viszont a wattokkal foglalkozni totális zsákutca, az ég adta világon semmire nem lehet következtetni belőlük. Az a terhelhetőséget jelenti és nem mindig fedi a valóságot az, amit ráírnak a hangdobozokra. Tovább megyek. Azt sem hallanád meg, hogy az egyik erősítő 150, a másik 180 wattos. Az a különbség nudli.
Sztereó zenehallgatáshoz nem kell mélyláda és pont! -
nebulo5
senior tag
válasz
Fail3D! #44999 üzenetére
Nem ismerem a zenei hang igényedet, csak az AR s40 védelmében jegyezném meg:
Az árához képest remek hangtartománya van már gyárilag is! (picit gombócos méllyel) Egy 20 - 30 ezres tuning, rengeteget dob a hang minőségén, amely hangot talán a több mint dupla értékű más hangsugárzó tudna csak adni! Szerintem, ha keveselled a mély hangokat, nézz hozzá egy rendesebb erősítőt, vagy végső soron esetleg felül kellene vizsgálnod a zenei hangzási igényeidet. Előfordulhat, hogy eltér az átlagos normatívák kereteitől.
Ar s40 ről mondom mindezt úgy, hogy már 3. éve ilyet használok zenehallgatásra, és előtte is, de a megléte óta is hallgathattam már számos hangsugárzót, ami akár jóval magasabb árkategóriából származik.
Ha lenne 280- 400 ezrem új hangsugárzók vásárlására, akkor is jól átgondolnám! -
törölt tag
válasz
Fail3D! #44937 üzenetére
Szerintem nem... inkább visszafejlesztenél vele
Sunnysys: Lehet jó a belépő is, bár ugyis felmerül az igény addig a jobbra. Szerintem válaszd az Onkyo vagy a Denon egydobozos szetjei közül amelyik szimpibb és majd lecseréled a hangfalakat. 2: keress JBL SCS 178-at és mellé egy 1xx H/K vagy kisebb Onkyót. Kezdetnem megteszik. De a JBL jó az ankyo egydobozos hangfalait kiváltani is.
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #36908 üzenetére
Igen kaphatsz, ha az erősitő coaxial in-be dugod és a boxon a digit.kimenet beálitása bitstream (vagy passtrough, RAW). és neked így megoldott.
5.1-miatt a szolgáltatóval beszélj, mert emlékeim szernt pár doboz nem tudja, de van egy jobb ötletem: kérj tólük csak kártyát conax-olvasóval, hanyagold a beltérit és akkor tuti lesz az 5.1 az ezt tudó müsoroktól. -
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #33308 üzenetére
Egyik a másik nélkül semmit nem ér, mivel rendszerben, láncban gondolkozunk. Tudod, minden lánc annyira erős, mint a leggyengébb szeme.
(#33302) gyurczy
Végfokra visszatérve, engem az ilyenek nyűgöznek le. Mindegyik csatornának külön toroid trafó adja az áramot. Ehhez (nekem) nem kellene külön sztereó, az biztos. -
Parson
addikt
válasz
Fail3D! #33175 üzenetére
Ez nagyon egyéni izlésen múlik. Nekem a 40 colos tv-m tökéletes... fölösleges lenne egy nagyobb (számomra)... de én utána is néztem hogy adott távolságból nézve mekkorát ajánlanak az előirások és még igy is nagyobb egy picit mint az előirt elvi érték... de valóban inkább ez legyen mint egy tul kicsi...
-
Dorian
félisten
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Fail3D! #31616 üzenetére
Olvasásból biztos nem fogod megtudni.
De nem is biztos, hogy szükséged van felső-középkategóriára.
A legtöbb zenei műfajhoz, átlagos szobai körülmények közé az alsó-közép is elég. Ha van nagy tered, megfelelő erősítőd és gyakran hallgatsz nagy kamarai műveket, na oda már elkél a minőségibb, nagyobb teljesítmény potenciával rendelkező hangrendszer.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Fail3D! #31612 üzenetére
A középkategóriában. De akkor úgy írom, hogy alsó-középkategória. És ez Isten mentsen, hogy úgy értelmezd, hogy nem alkalmas akkor semmire se. Ezek a pozicionálások nem azt jelentik. A Dali Concept széria kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a legtöbb, igényes felhasználó számára, bizonyos felhasználási kört bezárólag.
-
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #31554 üzenetére
Fogalmam sincs, mit értesz csíptetős kábel alatt. Az összes normális hangdoboz csatlakozójába a csupaszított kábelvéget is be lehet szorítani.
(#31557) Sefter
Túl sok nincs, csak felesleges kategória, ami már semmivel többet nem hoz ki az erősítőből, mint az olcsóbbak. Azt, hogy hol húzódik a határ, csak saccolni lehet, a próba dönt. -
Csabroncka
addikt
válasz
Fail3D! #31550 üzenetére
Az itt fórumozók többsége nem milliárdos, és sokan részletekben rakják össze, formálják és csiszolják a rendszerüket!
A türelem rózsát és szép hangot terem, kevesen tehetik meg, hogy egy hónap alatt félmilliót simán ki tudnak adni. Egy netán két év alatt (normális keresettel) simán össze lehet rakni egy korrekt középkategóriás rendszert! -
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #31550 üzenetére
Azt viszont én nem értem, miért kell számítógépre sokat költeni. Ehhez tudni kell, hogy sosem volt asztali gépem, csak laptopjaim. Már akkor is, (1999-ben) amikor egy alapgépet adtak annyiért használtan, mint most egy vadiúj felső középkategóriást. reálértéket tekintve még elképesztőbb a különbség.
Ugyan miért hangzik erősnek a 200000 Ft/pár? Egyesek annyiért vesznek tápkábelt az erősítőjükbe.
A Concept kifutó széria, azért akciózzák sok helyen.
A TV csak 1 db készülék, a hangrendszer, legalább 7 darabos és még kábelek is kellenek hozzá bőséggel. -
Toobee
veterán
válasz
Fail3D! #31292 üzenetére
Media Markt, vagy akármi, ami ma is nyitva van. Erősítőd hátulján monitor out, tv-n meg video in felirat. TV kábelt kell venned, körülbelül 400 ft. Sárga csatlakozója szokott lenni és talán még a vezeték is fekete színű. Kicsit túl van bonyolítva a dolog, pedig rém egyszerű.
Ha nem látsz videó in-t, akkor meg próbálgasd ki az összesbe, amibe belemegy. De a Y feliratú az, ha jól rémlik.
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #31280 üzenetére
Keress video out feliratot az erősítődön, a tv-n pedig video in-hez kösd be, ez a legegyszerűbb csatlakozás (ez lehet akár RCA is).. Az a legegyszerűbb egyébként, ha az erősítőd leírásában megkeresed az OSD menü megjelenítése funkciót, biztos, hogy több oldalon magyaráz róla, előtte lesz leírva a hogyan csatlakoztasd a tv-hez rész...
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #31276 üzenetére
A 75 Ohmos jelölés a rádió antenna bekötési helye.
Ha viszont ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal az erősítőt illetően, akkor célszerű lenne hívnod valakit (havert, barátot, rokont) akinek van alapfogalma a dolgokról, mert félő, hogy jó pár dolog felett el fogsz siklani.
Ezt nem bántásképp írtam, nehogy megsértődj, pusztán jó tanács! Egy jártasabb ember aránylag gyorsan be tudná állítani az erősítőd és a rendszered és el is tudná magyarázni, hogy mi mit jelent!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest