- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #85619 üzenetére
Azt mondják, hogy az új Amerika Kapitánynak jó lett a hangkeverése.
Nah meg ott van a Bosszúállók, meg a Tron - Örökség, ezeknek is dicsérik a hangját.Nekem csak 5.1-em van otthon, de jól szóltak nálam is.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
De itt tudsz nézelődni, hogy melyik filmre milyen pontszámot adtak:
http://www.blu-ray.com/ -
robi-k
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #85268 üzenetére
jaja, ez így igaz
sokat segítettek ti is, amiért nem tudom kifejezni eléggé, hogy mennyire hálás vagyok
pedig majdnem megvettem anno a JBL párat használtam.
no az rossz döntés lett volna. hála nektek olyat kaptam vagyis vettem a milyet szerettem volna, és pont azt kaptam amit szerettem volna
tehát tényleg nagyon köszönöm nektek a sok sok véleményt és tanácsot -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #85265 üzenetére
hát ez egy nagyon jó kérdés
ennél alacsonyabb kategóriába szinte minden hangfalait ismerem már hangzásban
a magasabbakat még nem ismerem, egy kettő volt már szerencsém meghallgatni, de ugyebár nekem egy üzletben meghallgatni sajnos nem mérvadó, mivel más az erősítő is, no meg az helység is teljesen más mint a lakásunk, nappalija
de értem amire utalsz..
én úgy voltam anno mikor ezt vásároltam hogy ez egy lélektani határ az összegben és ennyi pénzért azt kaptam amit szerettem volna...
ahogy írtam is a cikkemben tuti hogy ennél csak jobbak vannak, no meg szebbek, fényesebbek
de nekem ennyi pénzért ezek tökéletesen megfelelnek...
tudom ez is mint majdnem minden szubjektív a világban.
számomra ez is olyan mint egy műtárgy, nekem kell együtt élnem vele a lakásban.
és engem nem zavar hogy nem egy több száz ezres hangcuccom van.
filmek rendben szólnak rajta, olyan tárhangzást kapok amire mindig is vágytam
zenében is megkaptam amire vágytam...
ez a cikk nagyon jól leírja azt az érzést amit kaptam...
nem mellesleg innen jött az ihlet is hogy tuti nem jó a mikis kalibrálás
linkdevil-k: én is úgy gondolom igazad lett neked is a kábellel kapcsolatban, bár azért jó hogy ezek nem csíptetős alzatok, abba tuti nem fért volna bele ezek a kábelek
szerk: és hangsúlyozom hogy senkit nem akarok rábeszélni ezen hangfalakra...
nekem beváltak, más meg úgyis olyat vesz ami az ő fülének megfelelő -
válasz
lemmy9 #84534 üzenetére
Csak a tisztán látás végett:
Az erősítők nem mindegyike támogatja/tudja vágni az LFE csatorna jelét. És ennek vágása nem egyenlő a "keresztezési frekvenciával", ami azt a frekvenciát jelenti, ahol az erősítő elektronikája vág.
Ha pl. 80 Hz-re állítjuk a keresztezési frekit, akkor az elektronika az LFE csatorna jelének 120-80 Hz közötti részét átkeveri a többi csatornára (holott azok már tartalmazzák ezt a frekvenciasávot).
De nem kell emiatt parázni, mert a többi csatorna tartalmazza ugyan azokat a mély hangokat, amiket az LFE csatornára is ráraknak, máskülönben alig lenne mély hang mélynyomó nélkül (pl. 5.0-ás felállásban).
Hogy mi értelme van akkor az LFE csatorna vágásának?
Szerintem ugyan az, amiért egyes magasabb kategóriás mélynyomókban a szubszonikus szűrőnek. Ezek levágják a legmélyebb hangokat a mélynyomóban (mondjuk a 0-15 Hz tartományt), így az tisztábban képes megszólaltatni a felette lévő tartományt (mondjuk 15-80 Hz-ig).
Ugyan ez történik akkor is, ha felülről kezdjük el vágni (szerintem) az LFE csatornát. A mélynyomóra már csak azok a frekik fognak jutni, amiket tényleg meg kell szólaltatnia, így tisztább lehet a mélynyomó hangja.
-
Tomi13
senior tag
válasz
lemmy9 #83972 üzenetére
Hűha,ez elég kínaiul van nekem,de majd rákeresgetek.
Félek tőle, hogy ez a 250 már nem az az árkategória amit kiadnék házimozira,mert úgysem tudnám értékelni a különbséget, ehhez már hobbi szinten kellene foglalkozni vele szerintem.
Köszönöm szépen a segítséget, megnézem mi az a Nad,Elac aztám meglátom mi lesz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
lemmy9 #83940 üzenetére
Szvsz a végfokai a márkának tök jók.
És csomó mozikombájnhoz, más procikhoz képest nem is annyira csimmbummcirkusz a proci se, bár én is inkább használom a denon prociját. UMC-1 pio LX fényében egész jónak tűnik, de gyengébb,mint a végfokok.
Az új valódi szimmetrikusnak mondott előfokra viszont nagyon kíváncsi leszek.
Nyilván megnyomja az árat, hogy USAban gyártják (első Emotiva cucc lesz) -
gorbep
senior tag
válasz
lemmy9 #83909 üzenetére
"Engem a hideg ráz a még nevétől is. De ez csak az én véleményem" ?? Ezt nem igazán értem, nekem nem rosszak a tapasztalataim, különösen a használtpiaci (nem az AVX-es magyar
) árakhoz képest szerintem nagyon korrekt műszaki tartalommal, és hangminőséggel rendelkeznek...... már amiket én hallottam...( XDA-1, XDA-2, UMC-1, XPA-1, USP-1, XSP-1) ... a többiről nem tudok, és ennek okán nem is szeretnék nyilatkozni.....
Nagyon leköteleznél, ha elmondanád, melyikkel voltak ilyen negatív tapasztalataid, nehogy olyannal bepróbálkozzak. Mert a mai használt piaci vásárlási kedv mellett már kezdek belefáradni az eladásba, lassan minden eladhatatlannak tűnik, kivéve, ha nevetségesen alacsony árat adsz meg. Szerencsére azért vannak kivételek, de a reális árú eladások lassan fél években mérhetőek...
.... És sajnos hallgatózásra nem sok lehetőség van Emotiva témában. AZ XMC-t szerintem Magyarországon még nem sokan hallhatták ( ha egyáltalán hallotta valaki ..
), ennek ellenére sokfelől hallom hogy szidják...... Akinél konkrétan rákérdeztem, hogy mi nem tetszett benne, az azt mondta, ja, ő nem hallotta, csak olvasta, hogy nem túl jó....
Ugyanez volt az XPR végfokkal is, megkaptam, hogy megalomán amerikai túlzás...... vastemető a maga 3.5.kW-os trafójával meg a 480 000 uF tápjával......és nem ettől lesz jó a hang..... de akik minősítették, kiderült, annyit hallgatták mint én, azaz csak képen látták..... Ellentétben régi iskolatársammal, aki az USA-ban él, és neki van egy XPR-5 -je, és ő meg nagyon dicsérte, pedig nála megfordult már sok ilyen cucc, mert épületautomatikákat és házimozikat épít SanDiego-ban.... Az ő véleménye az volt, hogy messze vert mindent, ami nála nem volt legalább 3x-os árú. ( most cserélt egy gazdát Ebay-en 350e JMF-körül....)
Na most kinek higgyek? Hinnék én a fülemnek..... ha valakinél lapul valami komolyabb Emo cucc, nagyon lekötelezne, ha befogadna egy hallgatózásra.... Konkrétan XPR2 vagy XPR-5 érdekelne, illetve egy XMC-1
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #83909 üzenetére
Szoftvergondok voltak...
De ha árusitanék magyarországon reálértékében, szerintem a legmenöbb volna: 1 millió/készülék alatt nincs versenytársa hangban akár AVR akár elő-végfok tekintetben sem.
Na jó, 2 éve a házimozi show-n clarusokkal rendesen alulmúlta önmagát, jó példa volt a rossz hagfalválasztásra. Viszont MA RX.el remekelt. -
válasz
lemmy9 #82727 üzenetére
"30 perc minimum."
Köszönöm! Az A1 hirdetésben is ezt írja valaki, de mit jelent ez a gyakorlatban? Te milyen jellegű és mértékű hang-javulást észlelsz kb. 30 perc után? Hidegen "gáz" a hangja a meleg állapothoz képest, vagy csak árnyalatnyi a különbség? (Mondjuk az A11 kisebb teljesítményű végfokokat és tápot tartalmaz, így valószínűbb, hogy az gyorsabban is melegszik.)
(#82723) Toobee
(#82724) dgyuri0123
Nemcsak Tamoo-t, hanem engem és szerintem sokakat meglepett, hogy szőröstökű létedre egy ÚJ X2000-et vásároltál. Ez a HD hangok és hálózatos FLAC lejátszás igényével együtt is furcsa egy nem kezdőtől. Szerintem csak ezért írta Tamoo azt, amit.
-
Integra
titán
válasz
lemmy9 #82579 üzenetére
nem, dehogyis
de áramtalanítani szoktam, mikor hetekre utazom el. van egy 25A mágneskapcsoló direkt beépítve a billenő kapcsoló elé, hogy minden eszköz tisztességes szuflát kapjon azonnal, szóval még erre is figyeltünk anno. és mikor utoljára hazajöttem, visszakapcsoltam, minden szépen bekapcsolt ahogy szokott, felállt, működött és akkor elszállt a mélyládám végfoka.
és az istennek nem hagy nyugodni, hogy egy moderáltan használt, újszerű mélynyomó végfoka ettől elszálljon... persze, ha amúgy is ratyi benne a végfok, akkor lehet, na de ennyitől?! egy ki és bekapcsolástól? kikapcsolva nyílván nem mehetett tönkre.. -
válasz
lemmy9 #82110 üzenetére
"Nekem a nagytesója van"
Húúú, az A1 az nagyon durva kinézetű! Félelmetes erejű lehet! (44 kiló!) Állítólag a hangminősége pariban van az A11-el, de sokkal nagyobb végfok (gondolom a táp is nagyobb), több csatlakozó, több gomb van rajta. (És így nem 4, hanem 7 ezer euro volt újkorában.)
(#82111) regger "Szépen haladsz"
Lefelé a lejtőn nem nehéz.
(#82112) Tamoo "Az állandó átdugdosás minden csak nem praktikus."
Na, én sem úgy gondoltam, hogy amikor zenét hallgatunk akkor sztereó-átdugdosás, amikor mozizunk akkor avr-átdugdosás, mert akkor naponta többször dugdoshatnék!
Arra gondoltam, hogy néhanapján, amikor van egy-egy fél napom aránylag ráérősen, akkor átdugom, meghallgatok pár CD-t, ízlelgetem, kicsit szórakozok vele, próbálgatom, ennyi. Aztán vissza a praktikus, távirányítható, család- és mozibarát kerékvágásba, akár hetekig.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lemmy9 #79180 üzenetére
"Nekem is volt ES 100-as 42m2-en, szerencsére már nincs."
Akkor talán érted, miért ez a véleményem róla.
kabar:
"A mélytartománya messze elmaradt, meg dübörgött...Hmmm. Ott valami egyéb érdekesség is lehetett."Nem a juronics-ban hallgattam meg hidd el, hanem profi bemutatóteremben teszteltük.
-
robi-k
őstag
válasz
lemmy9 #77371 üzenetére
(#77369) regger,köszönöm
(#77371) lemmy9
A Denon-t nem áll szándékomban eladni: hasonló tudású/minőségű erősítőt, ami újabb kiadás és rendelkezik natív DSD támogatással HDMI-n keresztül (tehát nem végez közbenső DSD->PCM átkódolást), csak jóval drágábban tudnék venni.
Pont ezért esett a választásom a Denon AVR-4310-re, ezt a natív DSD támogatást HDMI-n keresztül még az Emotiva sem tudja (múlt évben leveleztem velük ezen okból).És pont azért mentem el az opa csereberélésébe, mert ezek az opák a HDMI-DAC alaplapon vannak rögtön a DAC után a hangszabályzó és elő erősítő áramkörök előtt (ezen áramkörök egy másik nyákon vannak), tehát minden esetben beleszólnak a hangminőségbe.
Magyarra fordítva: az opa csere akkor is fog adni eredményt, ha egyszer külső végfokot "akasztok" a Denon-ra a saját végfokai helyett, kvázi előerősítő/processzorként használva a Denon-t
Ezért sem tervezem cserélni a végfokokban lévő kondikat.
-
vtechun
veterán
-
Csabroncka
addikt
válasz
lemmy9 #74225 üzenetére
Persze le is van frissítve, ki is próbáltam , de vakpróbát még nem csináltam. Mármint nincsen most olyan filmem amin meglenne az angol 5.1 is és a HD változata ugyanis más nyelven lekevert 5.1-gyel való összehasonlításnak nincsen értelme!
Az az igazság, hogy minden lejátszó függő, és ember legyen a talpán aki megmondja, hogy ez csak a mag vagy kompletten az egész, vagy éppen butított.
De lássuk be értelmét ez a módszer csak akkor nyeri el, ha nincs dekóder az erősítőben (ami azért egy igen erős érv, ráadásul a HDMI elég kényelmes - arról nem is beszélve, hogy 1db drága kábel kell), amúgy pedig a DAC minősége alapján dönti el az ember, hogy milyen megoldást választ analóg jelek képzésére.
Mindenesetre azért a jövőre nézve is tanulságos, hogy a korábbi HM erősítők mindegyikén (kategóriától függően) lehet élvezni a HD hangok nyújtotta előnyöket.
-
válasz
lemmy9 #73394 üzenetére
A PCM tudtommal a tömörítetlen hangsávok kódolása (Pulse Code Modulation). Digitális jel szintén.
(A HD hangsávok is tömörítettek, csak veszteség mentesen, szemben a DTS-sel és DD-al, amik veszteségesek. Kb. olyan a viszony a kettő között, mint az MP3 vs. FLAC)Azok a forráskészülékek, amik tudják dekódolni a DD, DTS, TrueHD, DTS-HD, stb. formátumokat, azok mind először PCM-mé alakítják a hangot és vagy ezt küldik tovább digitálisan (mondjuk HDMI-n), vagy analóg hanggá alakítják (ehhez kell minimum egy belső DAC) és úgy megy ki az analóg kimeneteken.
Egyes Blu-ray lemezeken elő is fordul PCM 5.1-es hangsáv.
Tehát:
A: Hülyeség.
B: Hülyeség. (A PCM tömörítetlen, a HD hangsávok tömörítettek.)
C: De, van közük egymáshoz. (Fentebb írtam.)
D: Így van. -
MasterMark
titán
-
szaki1986
tag
válasz
lemmy9 #73159 üzenetére
Főleg mozira kellene, szóval szerintem nekem bőven jó lenne. Persze gondolom a zenében is hozzá tudna tenni a jelenlegi hangzáshoz.
Egy kérdés: a vezetéknélküli működéshez szükséges cuccot adják mellé, vagy külön kell megvenni? Egyáltalán érdemes vezetéknélküli üzemmódban használni?
Mindenesetre vennék mellé egy Inakustik Star Y Sub 3m-es kábelt. Ez megfelelő lenne az összeköttetéshez? -
v.attis
őstag
válasz
lemmy9 #72320 üzenetére
Logikus. De nagyon pici különbséget a fülem is érzékel és mint kiderült van is különbség a hangerőben. Asszem teszek egy próbát úgy, hogy picivel több kakaót adok a szubra és megpróbálok így kompenzálni a gyengébb eredményeken. Kérdés, hogy az előre mutató reflexnyílás iránya, illetve a szub "téglatest" formájának iránya a hangerőn kívül a frekvencia terjedését is befolyásolja-e? Tehát előfordulhat az, hogy más-más irányba fordítva nem hallok esetleg minden frekvenciát?
Asszem az egész házimoziból ezt a legnehezebb beállítani. Persze azért, mert nem erre lett tervezve a szoba és nem tudom a két front közé tenni a szubot. Illetve tudnám, némi lábujj törés árán. -
törölt tag
válasz
lemmy9 #64586 üzenetére
Ez egy Pioneer tipushiba. Valakinél 2-5 sec után kapcsol ki, majd kinulláza a hibanaplót a készüléken és egy darabig hibamentes, majd megint visszatérő hiba. A standby egység meghibásodása okozza, amit tényleg nem lehet online javitani. Drágább modeleknél is előfordult évek óta. A szakirók nem ecsetelték ezeket a negativumokat, pedig létező probléma, viszont több oldalon egekig magasztalták.
-
nebulo5
senior tag
válasz
lemmy9 #62069 üzenetére
Igen, ez egy jó kis "közszájon forgó" hasonlat!
Csak lassan, ez is érvényét veszíti, hiteltelenné válik! Annak, aki követi a környező országok helyzetét, főként baráti kapcsolatok révén "első kézből" tájékozódik, annak lassan be kell látnia: ami itt történik a gazdaság és az azt uraló politikusok hatására, olyan emberekké változtatja az állampolgárait, hogy egyedi fajjá válunk, akikhez Európa többi lakosát, csak akkor hasonlítják, ha azokat ócsárolni/becsmérelni akarják. Tehát, sokkal egyszerűbb, ha rászoksz hasonló esetek minősítésénél: "igen, ez Magyarország!" Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy politikai fórum, de látnunk kellene már a "szemünkben a gerendát" Nem tudom az igazi magyarázatát annak, hogy miért, de ez nagyon ki kívánkozott belőlem -
gabor0012
tag
válasz
lemmy9 #61794 üzenetére
Nem tescos cucc 2004 es kiadású dvd lejátszó, ami olyan mint egy médialejátszó vagy bluraylejátszó. Szerény véleményem szerint a dvd lejátszóknál nem probléma, ha használt ugyanis a legtöbb ember nem használja minden nap, ezért is van olyan sok régi, de működő cucc a neten. De nekem valahogy furcsa, hogy más gyártók nem folytatták ezt a tipust, amiben van merevlemez meg lankapcsolat, legalábbis nem találtam még hasonlót a neten. Anno olyan 80000 ft volt ma meg 5000 ért meg lehet venni, szerintem megéri.
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #61794 üzenetére
Nem: Dán kommersz minőségi áru volt, pl először/elsők között gyártottak felvevős DVD-t, HDMI kimenetes lejátszót és a világ legelső divx lejátszója is Kiss volt, mely márka végül felörlődött a koreai dömpinben, tehát nem kell leirni.. de sajnos a technika már tulhaladta..
Volt házimozijuk is, jamo hangfalakkal...szerintem Onkyo /más források szerint Thomson erősitővel. -
szaki1986
tag
válasz
lemmy9 #58183 üzenetére
No, megrendeltem a cuccost. Pénteken hozzák, szabadság kivéve
.
MM-ben vettem hozzá olcsó hangfalkábelt (2x2,5 mm2), amíg nem lesz pénz normális kábelre, addig jó lesz ez is. Mekkora különbség van az ilyen olcsó (2500 Ft - 10m) és a normálisabb (600-800 Ft/m) kábelek között? Olcsóbb cuccon is kijön a különbség (H/K 265 - JBL Studio 180 5.0)?
-
OddMan
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Tesla topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kezdő fotósok digitális fényképei