- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Ezt a HDMI kábelt rendeltem meg. Ez egész jónak tűnik és árban is elfogadható.
Remélem nem fogok csalódni benne. -
OddMan
őstag
Sajnos a 10m nekem nem lesz elég, ezért 15m-es kábelt kell beszereznem. A köv. kábelt néztem ki: loglink
Ez szerintetek nagyon gagyi?Kácsánál ezt találtam, de ez árban azért már eléggé húzós.
-
OddMan
őstag
10-12M-es HDMI 1.4 3D képes HDMI kábelt hol érdemes venni és mi az az ár, amiért már kapok egy minőségibb darabot. Nem kell, hogy nagyon drága "high end" legyen, de a 3D-t azért támogassa.
Az is kérdés, hogy mennyire érdemes a sorrendben drágább AWG28, AWG26, AWG24 hdmi kábelek közül választani?
Köszi! -
OddMan
őstag
Az erősítőknél a -dB kijelzés pontosan mit jelent, mert ugye a valóságban +10dB alatt az emberi fül szinte már semmit nem hall.
Annyit azért észrevettem, hogy a legtöbb erősítő 0dB-ig szól teljesen torzításmentesen. -
OddMan
őstag
Bi-amp bekötésnél számít az, hogy a front illetve a back surround kimenetek közül melyiket kötöm a hangszóró fölső illetve alsó csatlakozóira? A leírásban nem nagyon találtam erre vonatkozólag információt, bár lehet a hangszóró keresztváltója megoldja ezt.
-
OddMan
őstag
A NAD T 748 erősítő képes bi-amp módban működni és ezt a front hangfalaim Wharfedale 8.4 is támogatják.
A kérdésem, hogy a bi-amp miatt a front és a back surround végfokok teljesítménye összeadódik és így lehet a két front 80W-os? A spec-ben is említik a 2x80W-ot, de az nincs odaírva, hogy ezt hogyan valósítja meg az erősítő. -
OddMan
őstag
Kettő közül melyiket vegyem?
A 351R végfoka talán kicsit erősebb a NAD-nál.
Sajnos meghallgatni nincs lehetőségem az alábbi erősítőket, ezért szeretnék tanácsot kérni olyantól, aki halotta már ezeket.- Cambridge Audio Azur 351R
- NAD T 748Amúgy a 351R távirányítója mennyire minőségi, mert kép alapján eléggé gagyinak tűnik, kb. úgy néz ki, mint amit a tescoban az 5000ft.-os DVD lejátszók mellé adnak.
-
OddMan
őstag
válasz
#09634560 #59702 üzenetére
Sanci38: Nagyon profi írás, köszönöm a segítséget.
Tehát a lényeg, hogy akkor ez nem csak két csatorna esetén működik, hanem 3-4-5-6 csatorna esetén is. 7-et már nem írtam, mert ugye ott már meg volt adva a 7x40 watt.A front hangfalaim típusa Wharfedale Diamond 8.4 6ohm a surround hangfalaim típusa pedig Jamo Studio 110 4-8 ohm.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy miért nem egy pontos ohm érték van feltűntetve a Jamo hangfal hátulján, miért 4-8ohm, ezzel hogyan lehet számolni? -
OddMan
őstag
válasz
MasterMark #59694 üzenetére
Azért szeretném ezt tisztázni, mert valaki nekem azt mondta, hogy mindegy mekkora táp van ebben a NAD-ban, a végfokok különálló egységek és csak 40 wattot tudnak kinyerni egyenként a tápból, attól függetlenül, hogy bizonyos csatornák le vannak tiltva.
Jó lenne picit jobban megértenem, hogyan működik ez a dolog. -
OddMan
őstag
Lenne egy kérdésem a NAD T 748-al kapcsolatban. Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek.
A NAD oldalán az olvasható, hogy ez a T 748 7 x 40W-ot tud leadni. Sztereóban viszont már 2x80W-ot.
Amit szeretnék tudni, hogyha csak 4.1-ben használnám ezt az erősítőt, akkor is csak 40W lenne csatornánként, vagy ilyenkor a 3 darab fel nem használt csatorna teljesítményét képes az erősítő kiosztani az éppen működő 4 darab csatornának? -
OddMan
őstag
Marantz SR6008-ról tud valaki véleményt írni? Mozira, zenére mennyire ajánlott?
-
OddMan
őstag
-
OddMan
őstag
Ha főképp a mozis és zenei hangzást részesítjük előnyben a funkciókkal szemben, akkor az alábbi erősítők közül a NAD a jobb választás?
- NAD T 748
- Denon AVR-X3000
- H/K AVR-370esetleg:
- Onkyo TX-NR828 (Bár ez már nagyon kilóg a büdzsémből.)A CA Azur 551R és Azur 351R is tetszene, de ezeken nem lehet lekapcsolni az előlapi kijelző fényét, ami sötét szobában szerintem nagyon zavaró. Szóval CA ez miatt kihúzva.
-
OddMan
őstag
Az új H/K erősítőknél (pl.:AVR-170, AVR-270) hogyan működik a "dim" gomb?
A régi H/K erősítőmnél, ha először megnyomtam a „dim” gombot, akkor kikapcsolta a hangerőszabályzó körüli fényt és 50%-ra állította a kijelző fényerejét. Köv. nyomásra 25%-ra állította a kijelző fényerejét, az ezután következő gombnyomásra pedig teljesen kikapcsolta a kijelzőt.Voltam egy üzletben, ahol nem voltak képesek előszedni a távirányítót és nem tudtam kipróbálni ezt a funkciót. A boltban a srác, aki szvsz nem volt a helyzet magaslatán azt állította, hogy a hangerőszabályzó körüli jelzőfény állandóan világit, nem lehet kikapcsolni. Az owners manual-t már végiglapozgattam, de abban ennyire részletesen sajnos nem írnak erről a funkcióról.
Örülnék ha valaki felvilágosítana, hogy mi az igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest