- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
MasterMark #135629 üzenetére
Ha a pinyóban főtt házi pálesz, akkor esélyes, hogy vak lesz a teszt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #135624 üzenetére
Akkor már inkább két feles pálinka, az jobb mint a placebo.
Agyalni sem kell, hogy jobban szól-e a cucc, mert biztosan jobban szól!
-
adamsfamily
tag
válasz
+1
-
válasz
Már többször megválaszoltam hasonló kérdéseket. Most nem teszem, mert az általad idecitált kérdésnek semmi köze ahhoz az ellentmondáshoz, amiről a posztom szólt.
(A placebo zárójelben és poénos jelleggel szerepelt benne.
)
-
alphamooncam
őstag
válasz
MasterMark #135559 üzenetére
-
jézusom
addikt
válasz
MasterMark #135568 üzenetére
Erről van szó.
Marketing az van, 2. sub csatorna valójában nincs is. És még mindig helyén valónak érezném a 2 külön tervezését. Így nem lenne szabad ráírni a filmekre sem, hogy 5.2, persze ha ott is van hogy "ready" akkor nálam ez azt jelenti, hogy átb@szás.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #135565 üzenetére
A sub csatornának nincs sok köze az "objektumokhoz", mivel abból általában (otthoni használatra) 1db-al számolnak (és így is keverik a hangot), 1 csatornával meg "nem egyszerű" térbeli "hangobjektumokat" létrehozni .... de ha tovább megyünk, akkor a (nagyjából) 120hz alatti hangoknak meg "nincs iránya" (ezért az sem véletlen, hogy ezek kerülnek a sub csatornára), így még nehezebb lenne "hangobjektumokat" előállítani akár még 4 sub-bal is ....
A "csatornák számát" meg nem az AVR adatai között kell nézni, hanem a filmeken, mert a gyártók lassan már a belépő kategóriára is ráírják, hogy "Atmos 7.2.4" majd kicsit távolabb apró betűkkel meg az, hogy "ready" .... de filmből meg örülsz, ha 7.1.2-t találsz ....
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #135559 üzenetére
Így összeállítva, szoftverezve vettem, remélem sosem kell megtudnom a beállítások mélységeit
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #135507 üzenetére
Igen ez igaz, mert levettem (bár sokat nem foglalkoztam még vele ,de lehet majd most) és valóban kicsit másabb, de a védelem azért az nem árt. A plafonon ellenben pláne ha fehér, a fekete hangszóró, nem is tudom, diszkrétebb ha beolvad. Nálam effektre így is nagyon ott van(sztereón a frontok érthető..), főleg padlás, vagy emelet(fagerendás amerikai ház,vagy pl A terminátor-ban a busz teteje) totál élethű, mintha járkálnának a padláson, egy esti horror film, komolyan mondom, szinte rémisztően félelmetes...
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #134844 üzenetére
Ez lehetetlen. Ha olvastad az eredeti felvetést, abban leírtam, hogy bizonyos erősítők teljesen lekapcsolva is EDID infót adnak PC felé, ezért a TV mint hangkimenet sosem aktív, így azt kiválasztani sosem tudod, a Windows nem látja!
Ezért lenne fontos tudni, hogy úgymond mi a standard. Szerintem kikapcsolt erősítő kikapcsolt HDMI Control mentén nem lehet aktív hangeszköz. Nálam a Denon nem is volt, ezért érdekelne, hogy az új Denon AVR-ek milyenek ebből a szempontból. Ezzel szemben például volt olyan Pioneer amit hiába raksz teljesen off állapotba, Windows kiolvassa EDID információt így is, és aktív hangkimenetként érzékeli, szerintem hibásan.
-
válasz
MasterMark #134697 üzenetére
5308
-
Patice
nagyúr
válasz
MasterMark #134142 üzenetére
Hát, ha már 2.1 felállás zenére, akkor én mindenképpen vágnám a legmélyebb frekiket a frontokról. Kevesebbet kell dolgoznia velük, így feljebb tisztább hangot tud adni és tovább lesz torzítatlan a hangja a hangerő emelésével. Ez mondjuk egy filmnél is jól jön.
Szerintem.
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #132211 üzenetére
Ja de, csak azért dugtam be hogy lőhessek egy fotót, de azért látsszon a márkajelzés.
(#132210) krx21 én ennél komolyabb kábeleket is próbáltam, de nem estem hasra tőle. Az tény hogy ennyit megérnek a frontok és a center.
-
lemmy9
őstag
válasz
MasterMark #131985 üzenetére
Talán Béci írta, hogy az AVC-k 1500AE szintüek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #131985 üzenetére
Egy 250-300-350-es Arcam szerintem le is nyomja a Denont.
De persze ízlés kérdése. Meg nem hallottam az 500AE-t csak nagyobbat.
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
MasterMark #131777 üzenetére
vagy olyan hangfalak?
-
krichd1
addikt
válasz
MasterMark #131080 üzenetére
Igen.
-
kezo0
addikt
válasz
MasterMark #130958 üzenetére
Az egy kicsit nagyobb falat lenne, de lehet, hogy egyszer a próba kedvéért a hálóból átcipelem a másik tévét, ami egy régebbi, kisebb méretű Pana LCD. Mondjuk annak a menüjében eleve nincs HDCP-re vonatkozó beállitás, hiszen az nem is 4K-s tévé, szóval így jobban belegondolva, ennek a kísérletnek nem lenne sok értelme...
Tud valaki hozni nekem egy kísérlet erejéig egy HDCP 2.2-t ismerő tévét?arcitec: az ARC-vel pont nincs problémám, az nálam simán működik.
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #130958 üzenetére
Nem tudom mit számít, de pl nekem sem jött össze az ARC a Z900 és a Pana 50GT60 közt, állítólag a tv "buta".
-
kezo0
addikt
válasz
MasterMark #130956 üzenetére
Akkor kapaszkodj meg: több más eszközzel is ugyanez a jelenség: Dune HD Smart D1, Denon DBT-1713UD, HiMedia Q10 Pro – egyik sem gagyi, és most ezeknek a jelét is csak akkor tudja gond nélkül kezelni a tévé, ha a HDCP 1.4 van kiválasztva a menüjében. Ha az erősítőt kihagyom a láncból, és közvetlenül a tévére dugom ezeket (beleértve a "gagyi" UPC-s boxot is!), akkor a tévé gond nélkül megjeleníti a jelüket a HDCP "Automatikus"-ra állítása mellett is. Szóval az erősítő "rondít bele" valahogy a dologba. És a tévét sem nevezném gagyinak, egy Panasonic TX-58AX800E-ről van szó.
Fura módon egyedül egy régebbi Panasonic BD-játékos (DMP-BD85) jelével nincs ez a probléma: ha ezt használom, az erősítő akkor is simán feldolgozza és átküldi a jelet a tévére, ha azon "Automatikus"-ra van állítva a HDCP.
Az előző erősítő, ami egy Onkyo TX-NR828-as volt, egyik lejátszó jelével sem problémázott, bármelyiknek a jelét simán kezelte a tévé akkor is, ha "Automatikus" volt kiválasztva a HDCP-menüben.
Szóval akárki akármit mond, az RZ900-as rendszerbe állítása kavarta meg a dolgokat. És továbbra is fenntartom, hogy bármennyire is fejlett egy új eszköz, és kezeli az új csilivili szabványokat (Atmos, DTS-X, 4K@60Hz, HDCP 2.2), attól még visszafelé kompatibilisnek kéne lennie a kicsit – és hangsúlyozom, hogy csak kicsit! – korábbi eszközökkel. Ahogy az erősítő leírásában nem is szerepel semmiféle korlátozás e téren: gyakorlatilag az összes létező szabványt meg kéne ennie.(Remélem, nem baj, ha nem teszem ezt OFF-ba. Szerintem vastagon házimozis téma, hogy egy új Onkyo AVR-nél miket tapasztalok. De ígérem, nem ragozom tovább a témát, hiszen egyszer már leírtam korábban is, és nem nagyon volt senkinek sem ötlete azon kívül, hogy a "UPC-s box szar"... Szóval én ezt most le is zárnám, ha most sincs érdemi ötlete/javaslata senkinek.)
-
kezo0
addikt
válasz
MasterMark #130954 üzenetére
Akkor még egyszer: az a "gagyi UPC-s vacak szar" az előző erősítőn keresztül simán működött. Mellesleg Cisco gyártmány, és mivel a digitális kábeltévé-adásokban – legalábbis Magyarországon – egyelőre nem igazán létezik 1080i/50Hz-nél jobb minőség, ezért nem tudom, ez a box mivel lehetne még jobb. Ez a box jó, ez a box megfelel a jelenlegi kábeltévés szabványnak. Nem tisztem a UPC-t védeni, de ez most mellément.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130869 üzenetére
Én ezen a linken nem ezt olvastam ettől az Audyssey szakembertől (a válaszokban kifejezetten sokszor említi ezt), de lehet, h félreértem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #130850 üzenetére
+ Dorian
Szerintem ezt [link] érdemes lenne elolvasnotok ....
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130850 üzenetére
Szerintem ez nem így van. 0 dB hangerőszintnél sokkal-sokkal magasabb a hangerő 75 dB-nél.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130848 üzenetére
De a 0 nem 75dB-re van kalibrálva, hanem az az adott erősítő maximális kivezérlése, ami lényegesen eltérő, teljesítmény-függő és normális erősítők ennél jóval többet tudnak.
Ha a 0 lenne 75dB-re kalibrálva, akkor aki ennél magasabb hangerőn szeretne filmezni, annál megnőnének a torzítási értékek, semmi értelme nem lenne -
Pazolini
senior tag
válasz
MasterMark #130845 üzenetére
Csak, hogy az életünk nehogy egy hangyányit egyszerűbb legyen...
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130845 üzenetére
Ez igaz. Itt dől meg az is, hogy a 0 dB lenne a "referencia hangerő" mert ez sem igaz.
-
válasz
MasterMark #130764 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
MasterMark #130587 üzenetére
Mint írtam, fő táp elosztónak BALS + Schurter-ékkel megspékelve!
Nemir Ombe: köszi a tippet, szétlesek gyorsba ott is, mert az AVX-en nem leltem semmit se, anyag ár alatt!
Update: megvolt, asszem maradok a Conrad-nál...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
MasterMark #130401 üzenetére
Az SVS SB13-Ultra specifikációjat elnézve +/-3 dB-vel tudja a 20-460 Hz közötti tartományt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #130401 üzenetére
....és mindez kizárólag a True HD miatt, mivel a többi formátum vágva van .... érdekes ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #130398 üzenetére
Hol?
-
Bobolit
aktív tag
válasz
MasterMark #130352 üzenetére
Ez a hallgatási pozíció felett, kicsivel előtte és balra található. A másikat nem tudtam így belógatni, ezért "monóban" ment a teszt
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130328 üzenetére
Igen, az. De ha a levágott tartomány nem kerül rá a frontokra, hanem elveszik, mi értelme van direkt elveszíteni ezt a tartományt?
Ill. ha "sub off" beállításnál rákerül az LFE tartomány a frontokra, akkor miért biztos, hogy amúgy nem kerülhet rá ez a levágott tartomány?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #130328 üzenetére
Ok, de mi értelme az LFE csatorna vágásának mikor (elméletileg) amit levágsz, az nem kerül át a többi hsz-ra? (elméletileg csak "sub off" beállitásnál kerül át az LFE a frontokra)
Továbbá, mi értelme/ miért kellene vágni egy "teljes értékü" csatornát, ráadásul ugy, hogy Dolby-éknál 120, DTS-éknél 80Hz az LFE csatorna "teteje"?
De mindettől függetlenül lehet ugy van ahogy irod (bár erre konkrét infot nem találtam) csak nem látom az értelmét.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #130270 üzenetére
Minimális különbség van közöttük, de majd tesztelek még.
Ez van most, még egy darabig nem lesz új rendszer.
(#130271) BBéci De nem ér hangosan nevetni.
Magnat 144 130 Nincsen elcsatolva, egy állványszerű tartón van. Ha visszatenném 40 centi magasra de meg tudnám emelni valamivel fülmagasság felé, akkor jobban járnék? Frontoknál segített a kis emelés, gondolom ez centernél sem lenne utolsó dolog?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #130265 üzenetére
Igen, közben elolvastam még egyszer a szubos beállításokat is és az utolsó cirka 70 hsz-t is, és ennek ellenére összezavarodtam.
(#130266) Nemir Ombe A bemérés előtt 80Hz-en volt mindegyik, akkor manuálisan állítgattam be a távolságokat és a dB szinteket. Mérés után viszont akkora minőségi javulás történt, hogy nem is változtattam meg semmit. Szóval át tudom állítani kisebbre is. Sőt, néha a frontokra betett full spectrum-ra, ilyenkor kaptam egy kis plusz légnyomásérzetet is.
(#130267) BBéci Hát ez sajna még mindig egy régi Magnat.
Viszont felemeltem fülmagasságba egy tartóval, így most a TV előtt van közvetlenül (TV a falon konzolon fentebb, mint kellene, így viszont alatta van hely), viszont a center hátulja és a TV között kb. 3 centi hely van.
Más pozícióban még nem nagyon mértem, mert csak lentebb tudnám tenni kb. 40 centi magasságba, de nem tudom megemelni, hogy felfelé nézzen. Az nem tudom mennyire jó megoldás, hogy nem a fül felé van állítva egy hangszóró. A frontokat is megemeltem picit, jobban is szólnak. -
Bobolit
aktív tag
válasz
MasterMark #130096 üzenetére
Cinema-n van, de sima sztereó a forrás, set top box. A linkelt leírás alapján ilyenkor Music-ra kéne rakni. Ki fogom próbálni.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Na igen, nem is látni a sok beígért 96/24-es BD lemezt, amit anno beígértek a kezdetek kezdetén, max 48/24-est, oszt örüjéé...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Elég sokan eltévesztik, hasonlóan a visszafele kompatibilitást. Sokak számára hihetetlen, hogy Atmos hangsávot lehet 20 éves eszközön hallgatni DD 5.1 formájában.
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #129868 üzenetére
Mert a CEC-el együtt van, vagy rosszul tudom?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
MasterMark #129661 üzenetére
Mi a gondod vele? Az hogy a lejátszó alatta van?👍😊
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #128868 üzenetére
Aki idén is odamegy, arra érvényes a klasszikus vicc poénja: te vadász, te vadász, te szopni jársz ide.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #128865 üzenetére
Például.....
de a Klipsch + Yamaha terem is vicces volt (mellette a Yamaha hangprojektor komolyabb mozit csinált),a 300M-os “csodahifi” is érdekes volt (nem volt rossz,de semmi extra) és a “kábeles + vetítős” bemutatók is hagytak kivánni valót ..... jó hangot (én személy szerint) az Accuton hsz-knál, fent a “kis szobákban” és a “diy részlegen” hallottam ....
Tavaly volt a “falbontós akció”.....
-
Pazolini
senior tag
válasz
MasterMark #125888 üzenetére
...minden bővítmény...
Azaz minden hivtalos, az SACD ISO és a DVD-A ISO lejátszáshoz szükséges plug-inokat/okosításokat pl. egyéb helyekről kell beszerezni. Bocs az OFF-ért, van topikja a lejátszó szoftvernek, amely open source, GUI, és zseniálisan sokoldalú, saját ASIO-támogatással, teljes felületi átszabhatósággal, stb., stb. S ha a szoftver lényeges (tolakodó) tud lenni a hangképzésben, ez egy neutrális, moderált szoftver. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #125855 üzenetére
Ritka ocsmány viselkedés a szomszéd részéről, hogy nem próbálja meg személyesen rendezni, megbeszélni a problémát, hanem egyből a rendőrbácsiknak árulkodik. Az ilyen, ha netán a sötétben beleszaladna egy pofonba, visítva rohanna Strasbourgig. Nem libamájat enni, hanem az Emberi Jogok Európai Bíróságára.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
MasterMark #125855 üzenetére
Az igaz, de ki az a jó füllel rendelkező denevér, aki filmnézés közben meghallja, hogy csenget a kapuba a jard
Még a kék villógót se látom meg, mert le vannak húzva a redőnyök a vetítés miatt
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #125622 üzenetére
A regebbi Samsungok azt sem adjak ki. Azt hiszem csak a tavalytol kiadott Samsung TV k tudjak. Az en 2013 as Samsungom a belso lejatszo es a TV adas hangjat sem adja ki DD ben. Csak felkevert Sorroundban.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
MasterMark #125622 üzenetére
LG tv a rádugott USB-s HDD-ről lejátszva a filmeket kiadja optikai kábelen az 5.1-es hangot. A régi LG plazmámon, a minap meg egy UHD-s LCD-n is tapasztaltam.
-
arcitec
addikt
válasz
MasterMark #125432 üzenetére
Már ez is infó, bár nem érted , hogy mit is szeretnék. A teljes "igazságot" ... (pro-contra),De csak pár szóban: élettartam? hangminőség? dinamika? mi minek az előnye hátránya? A mostani új szettet is próbáltam úgy beszerezni, hogy meggyőződésem legyen a választás mellett, ami nyilván nem csak elméleti. (többé kevésbé remélem sikerült is ) ..
-
brobi76hun
tag
válasz
MasterMark #125338 üzenetére
Nem ott volt a hiba! Segítek, csinálok egy ábrát ha kell, szólj? A Nvidia-VGA vezérlőpultban ki kellet kapcsolnom a digitálishangot ami HDMI-n ment és a hangkártyát beállítani a helyére!
-
lacima
tag
válasz
MasterMark #125084 üzenetére
Sajnos nem, van ilyen beállítása de a dac-nál nem enged hdmi hozzárendelést. Úgy látszik nem gondoltak erre.
-
gboszi
senior tag
válasz
MasterMark #125024 üzenetére
-
gboszi
senior tag
válasz
MasterMark #125010 üzenetére
Ilyesmire gondoltam. Köszi (de ez usb-s? hova kötöm be? ilyen 3.5-es csati nem elég?)
A Cec játszik nálam, csak harmony távval kezelem a dolgokat és ott a hang az erősítőre van kapcsolva (azt állitja)A többieknek is köszönöm a hozzászólásokat
Van Denon app a telomon, de azt főleg zene hallgatásnál használom, annál nem tudom gyorsabban előhozni a zenéket
Különben meg tényleg nem lustaság, csak idegesítő,hogy este itt kapálózok a tv előtt, hogy elég magasra emeljem a távot, hogy vegye a jelet.
-
Ombi5
őstag
válasz
MasterMark #124799 üzenetére
Jogos ,elnezest... tul sokszor meg nem olvastam, igy nem ragadt meg a fejemben..
-
lemmy9
őstag
válasz
MasterMark #124581 üzenetére
Tippem szerint azt kapja kompletten, amit a frontok.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #124581 üzenetére
Csináltatni akartam, de kértem árat AVX-en Sir Leslie-től, még akkor egy 60 cm-est ajánlott, de bolti árra jött ki a legegyszerűbb (31). Közel annyira, mint a Norstone, ami 35 a Netdepónál. Kicsit sokallom az árát ennek a Hub audionak (Sir Leslie gyártja).
fehér_ember: Jobban tetszik az állvány, jobban néz ki. És azt arra fordítom, amerre akarom. Elvileg szebben is szól vele a hangfal.
-
Toobee
veterán
válasz
MasterMark #124138 üzenetére
IEC-n belül is vannak különböző típusok.
-
windlord
őstag
válasz
MasterMark #124138 üzenetére
Szerintem az.
-
gyerecske
senior tag
válasz
MasterMark #124136 üzenetére
Rendben köszönöm.
#124137) xxlongikaxx
Köszönöm -
Heffi
őstag
válasz
MasterMark #123176 üzenetére
Ezt nem tudtam eddig, de igazad lehet. Ha az erősítőn azt állítom be, hogy nincs video forrás, audio-hoz nem engedi kiválasztani a HDMI Digital-t.
-
Heffi
őstag
válasz
MasterMark #123174 üzenetére
Elhiszem neked, csak akkor miért írják így?
Volt Pioneer BDP450 lejátszóm is, annak kimondottan kellett a CFW, hogy a 2. kimeneten legyen kép, ne csak hang.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #122564 üzenetére
Igen, tul konnyu a lada, van vagy 14-15 kg es ahhoz kepest tul eros. Kicsit csinalhattak volna sulyosabbra, akkor nem valoszinu, hogy ilyen gond lenne vele.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #122562 üzenetére
Hat en is valami rezges csillapitosra gondoltam, csak ilyen kepet talaltam. Kozben viszont talaltam labat, ami jo, Vibra-R a neve, de 25000 Ft/darab.
Probalok utana nezni ennek a Söund Artsnak.
-
gyurczy
őstag
válasz
MasterMark #119144 üzenetére
MasterMark: Mi miatt? És miért csak onnan?
bajnokpityu: El lehet, csak nem szokták.
-
Aurig@
őstag
válasz
MasterMark #118983 üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #118989 üzenetére
HDMI kábel.
Ezzel az a gondom, ha PCM-nek ismeri fel (attól még hogy az stereo) akkor nem tudok beállítani az erősítőn PLII Musicot.
Azt csak úgy engedi, hogyha "sima" stereot ír ki.
Ilyen beállítással ír csak sima stereot stereo zenével.
De uyge windowsban gondolom nem jó, ha stereora vannak állítva a hangszórók, gondolom 5.1 kell legyen.
-
Aurig@
őstag
válasz
MasterMark #118972 üzenetére
Lehet tenni valami, hogy ne villogjon?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #118616 üzenetére
A 25e-es egy "Ultimate SoundStage" ott van a címben!
(csak hogy bele ne keveredjen senki
)
az szerintem is bőven megfelelne az Eltax helyett ( a Canton-ok egy kicsit túlzás lenne
)
(#118617) fehér_ember
Ez inkább a "csöbörből -vödörbe" kategória lenne, ugyan arra plusz pénz elköltése, a KEF meg azért jóval drágább .... azért mert más márkanév (esetleg "menőbb név" JBL) áll rajta még lehet ugyanolyan pocsék a hangja)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #118616 üzenetére
jaaaa
kicsit belezavarodtam, pedig de jól hangzott az a 25 ezres ár
az lehet akkor kilővefehér_ember: köszi a tipped, de nem vagyok benne biztos hogy kettő kellene...
igazából próbálnék egy kicsit, nagyon kicsit előre lépni, nagyon pici léptekkel
de az ötleted, köszönöm. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #118596 üzenetére
ezt találtam, de közben kiderült hogy ez is SAL gyártmány
csak bünti ne legyen érte
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #118593 üzenetére
Jól van, megfogtál.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #118593 üzenetére
gondolom hogy így lesz...
ha jól tudom az új szabályok értelmében lehet linkelni avx.hu linket, ugye?
mert találtam egy szubot, amiről érdekelne a véleményetek
de addig nem linkelem amíg nem vagyok benne biztos -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #118589 üzenetére
szerintem még nem hallottam rendes szubot
igazából csak az eddigi "tapasztalatimra" merem alapozni az állításom a SAL-al kapcsolatban és a mélynyomó méretét illetően, de lehet tévedek.a filmmel kapcsolatban meg lehet ismét kimondtad a kulcsszót: szinkronos, ma meghallgatom az eredeti hanggal, lehet ott nincsen annyira "sok" mély
a tanácsod, véleményed nagyon köszönöm -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #118576 üzenetére
Bármely másik filmnél nem éreztem túlvezéreltnek a mélyeket (ugyanolyan beállításnál) ennél igen.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #118576 üzenetére
Attól, hogy túlvezérelte a hangmérnök.
Egyébként rá lehet hangolni a rendszert, és az sem mindegy, milyen alkotóelemekből áll a cucc. Engem annyira zavart a túlzott szubbasszus, hogy inkább kikapcsoltam mindkét mélynyomót. Először csak az egyiket, aztán a másikat is. Pedig a Marantz AV8802A elég tisztességesen mérte és állítgatta a szinteket, frekvenciákat.
Viszont a Home Movie-ban hibátlanul szólt, brutális hangerőn, szintén két szubládával. -
Aurig@
őstag
válasz
MasterMark #118390 üzenetére
Értem miről beszélnek! De hiába vagy félisten, attól még nem lesz helyem a földön állványnak.
(#118392) BBéci Ha butaság falra tenni, ha nem és ha fejre állok, akkor sem fogom tudni a földre tenni állványra.
(#118391) Dorian Köszönöm.
Érdekes Dorian, megértette, amit kérdeztem.
-
Smiley
addikt
válasz
MasterMark #118309 üzenetére
Beszaras, hogy ezt se tudja... van olyan amihez nem kell kulon program windows alatt?
Szerk: Kozben ezt talaltam, erdemes lenne kiprobalni.
-
Mimike10
csendes tag
válasz
MasterMark #118309 üzenetére
Hát ez szomorú, hogy a mai elektronikai, digitális világban nem oldották meg a Win10-ben sem.
Azért köszi. -
Mimike10
csendes tag
válasz
MasterMark #118307 üzenetére
Az ok, de akkor az avr-nek Game módba kell lennie, vagy nem?.
Lényeg az lenne, hogy van amikor fejhallgatón hallgatok zenét de közben más nézi a tv-t.
Vagy avr-n hallgatok zenét (rádió hálózat nas) közben más fejhallgatóval Youtube zenéket számítógépről. -
törölt tag
válasz
MasterMark #118150 üzenetére
Bővebben és részletesebben? Nem vagyok informatikus nem is engedik hogy azzá váljak.. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
MasterMark #118150 üzenetére
-
Mikisys
őstag
válasz
MasterMark #118072 üzenetére
Ha tömörítve van, akkor már veszteséges.
Üdv!
-
Peak
addikt
válasz
MasterMark #118079 üzenetére
A TrueHD nincs tömöritve, hanem a Core (van tömöritve) + Differency (tömörités során elveszett adat) sávokból előállitott veszteségmentes, az eredetivel megegyeztő bitfolyam legjobb tudomásom szerint.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #118083 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz
MasterMark #117630 üzenetére
Jogos a kérdés, nem szoktam hátratolni, de leszoktam takaritani az üveget mielőtt fotózom mert csúnya kép ha koszos, csak ezért maradt hátul a center, alap esetben teljesen ki van húzva az állvány elejére. A frontokat is előrébb szoktam húzni.
-
Konfigos
őstag
válasz
MasterMark #117490 üzenetére
Nem olvastad végig akkor amit írtam.
Nem wattok alapján néztem,csak azt is néztem mellé.Lehet hülyeség,de nehezen hiszem el hogy 390w felvett táppal lead valami 7x100W-t stb,de ha azt mondod hogy van jobb gép is mint az onkyo 807 70ért akkor figyelek tényleg még utólag is
-
gabo01
őstag
válasz
MasterMark #117481 üzenetére
Lehet frissítenem kellene a kodi-t?
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #117472 üzenetére
"Mivel a visszafele kompatibilitást biztosítani kell"
Na ebben nem voltam biztos, így viszont már értem!
Off: igen
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #117469 üzenetére
Hát őőő, nem BD borítóról
, kipróbálom, és talán okosabb leszek
mert, ha logikusan gondolkozok akkor elvileg új szabvány tehát nem dekódolja, ha pedig csak +X plafon csatorna a 3D-s hangképleképezéshez, akkor pedig úgy kellene írni, hogy 7.1.X
próba cseresznye.......
Tamoo:
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #117369 üzenetére
Én sem.
-
Ger_man
senior tag
válasz
MasterMark #117354 üzenetére
Sikerült most a witcher fórumban találnom egy megoldást most már 5.1-ben szól a PCM.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117265 üzenetére
Ez volt Debrecenben, örülök, hogy egyáltalán ezt is lehetett itt kapni, így megvettem. Nem spórolni akartam. És mondom tegnap azt írtad, amit először linkeltem az jó lehet. A jó lehet azt jelenti nekem, h vehetem.
Ha akarnám még jobban befordítanám, ha valamivel feltámasztom, de így pont jónak tűnik. Majd lefényképezem.
A Vandamme-mal amúgy szebben szól a front, mint a Kácsával. Nem is kicsit.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117263 üzenetére
Hát Te írtad tegnap, h az első, amit linkeltem, jó lehet. Én azt vettem.
De amúgy szerintem jól be van fordulva, ha a képen nem is látszik. Felcsavaroztam rendesen, csak úgy stabil.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117216 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #117241 üzenetére
Csak találgatok, fogalmam sincs. Logikát így látom benne... különben bipole/dipole lenne és nem monopole/dipole. (RX-nél már bi/di van)
Norbi! Látom figyelsz.
Itt nincs bipole beállítás. Helyette monopole van.
Nálad az oldalsóknak 7.1-es rendszer esetén dipólnak kellene lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 3
- BestBuy topik
- Hálózati / IP kamera
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest