- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszcsé1
csendes tag
válasz
Warter #37139 üzenetére
HDMI-vel nincs gond, néha (10-ből 1-szer) megszólal a hd hangsáv, csak idegesítő, hogy játszadozni kell vele, újra indítani a lejátszót stb...még nem jöttem rá, hogy mikor/miért birkózik meg vele. Ezért gondoltam, hogy elfelejtem a HD hangot és az alap 5.1-el nem lesz baja.
-
tipcsibacsi
tag
válasz
Warter #36909 üzenetére
Mondjuk nem teljesen értem, hogy miért jobb pl egy laminált padlóra tenni a frontokat állványra ami ráadásul alulról 0.5 cm vastag szigetelővel és lépéskopogás csillapítóval van ellátva mint ha egy 38 cm magas stabil kis szekrényre tenném amire esetleg fölülre kerülne egy gránitlap és rá a rövidebb lábú állvány és rá a hangfal.
-
gg72
veterán
válasz
Warter #36887 üzenetére
Igen, én is így értelmezem. Mondjuk nem tudom, hogy a vágást nálam miért állította ilyen magasra (200Hz), de most 80Hz-en és SWR sub out esetén jó lett a hangkép, both-nál már nagyon összemosódott volt alul minden. Így most sztereó esetén csak a frontok szólnak, a mélyláda nem, de ez bőven elég is, a Hivox tuning csodát tett a nagy Quadral álló hangfalaimmal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #36239 üzenetére
Neeeem, az alap.
Arra gondolok, hogy mivel tudtam, h a 840esemnek az előfok a szűk keresztmetszete, kértem, hogy kössül ki. Így végül lett egy olyan bejárata is, ami potin keresztül a végfokra megy. Ez ott eléggé bevált, ugyanakkor megtanultam, hogy az én dacom és a végfok közé érdemes betenni aktiv előfokot. -
Patice
nagyúr
válasz
Warter #32265 üzenetére
Egy sztereó erősítővel biztos elég nagy lenne a különbség. Többet tud az az A7, mint amit szombaton mutatott. Nem is olcsó doboz.
De most monitor dobozokat keresek. Álló sajna nem férne el.
(Chario Hyper 1000 MK2 is most a képbe került. Valakinek tapasztalat vele esetleg?
)
-
JONAS77
aktív tag
válasz
Warter #31202 üzenetére
Van egy PHASE, aminek két állása van: Normal/Reverse, és POWER SAVE: Auto/Off!
Igen már auton is hagytam, de pár perc múlva kikapcsolta magát, ha viszont ezután beraktam egy DVD-t, aminek kellene a sub is nem kapcsolódott fel!Egyébként más SUBWOOFEREK szintén lekapcsolnak a rendszerel eggyütt, nem kell külön kikapcsolni?
-
Mankó
veterán
válasz
Warter #30314 üzenetére
Igen, viszont az ajánlott belépő szintű házi mozi szett típusok nem, vagy csak nagyon nehezen szerezhetők be, illetve azóta rengeteg más új típus jelent meg, újabb funkciókkal (3d, hdmi 1.4a, usb stb.).
Másrészt nem nagyon találtam olyan topicot, amelyik az ilyen mindent egybe típusú házimozi szettekkel foglalkozna.Bbéci: szó sincs itt dühről, pont ezért tettem fel itt a kérdést, mert itt profik adnak tanácsot. Mindjárt írok 2 típust ami szóba került, hátha jobban eltántorítotok az egydobozos verzióktól, csak tabról lassabb.
Munez: az akart lenni, csak hát a tab. Bocsi.
-
Dorian
félisten
válasz
Warter #29618 üzenetére
Igen, nagyon kicsi a különbség (jó 320mp3 vs. flac), annyira, hogy legtöbbünk fülével, rendszerével észre se venni. Pont ezért kerül elő ez a téma, mert néhányan nagy mellénnyel olyan különbségekről beszélnek, ami nincs (telefonon keresztül is észrevenni a különbséget, stb...) Nyilvánvaló túlzásokat pedig meg kell cáfolni.
Bécinek írtam nemrég, hogy ha a rendszeremen és fülemmel, amivel pl. a jó usb-k közti különbségeket is kihallani (nem a gagyi és a jó köztit, mert az nyilvánvaló) nem hallok különbséget 320mp3 és flac közt, akkor az azt jelenti, hogy az olyan kicsi, hogy említésre sem méltó.
Amúgy is böki a csőrömet az itt is sokszor eluralkodó elitista hozzáállás, ez van, proli gyökereim vannak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #29618 üzenetére
Valóban nem volt szép. Ezért is irtam a pluszegyet.
Egyébként fejesen annyira azért nem nulla a difi. Igazából elinditottam, mindennel 20perc volt az egész.
Marhára nem lenne kedvem órákon át megpróbálni koncentrálni. Tudom, hogy nagyjából fél-egy óráig tudok analizálni, 5-6 óra USB kábelezés után a saját dacomat nem ismerem meg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #29614 üzenetére
Emlékszem,amikor pályázott a motorosbanda, volt olyan topic,ahol a belépő 2:10es idő volt a hringen
Ugyanakkor volt olyan cimborám,akitől nagyon sokat tanultam a motorozásról, és egyszerűen nem tudott 2:20 alá bemenni.
Az eredeti célja AMDnek az volt,amúgy, hogy rávegye az embereket, felejtsék el az előítéleteket, hallgassa meg mindenki,mennyi is a különbség. Az, hogy ki lett forgatva az eredeti cél, tipikus.
Arról bezzeg senki nem beszél, hogy anno leírták a csalási lehetőségeket, tehát igazából mint kemény bizonyíték csak úgy lehetett volna, ha le is irja, mit tapasztalt, és hol vette észre. De már inkább csak a kattogás megy. Mint mindig.
Ilyenkor az szokott segíteni, ha felvetsz más témát.
-
jcage
tag
válasz
Warter #29239 üzenetére
Amíg egy 200k-s, battery kites kontroller is képes simán eldobni úgy a tömböt, hogy nem tudod megmenteni sem te, sem a gyártói support, addig én egy duál kontrolleres, saját OS-es storage alatt nem tudnék biztonságos tárolót mondani. Szóval igen.
@Cekk: 1 hdd torrentre, 3 hdd RAID5 és máris nem megy mind a négy egyszerre.
@Warter: Ha csak egy lett volna, igen. Mondjuk úgy, hogy egy MSA1500 és egy Thecus 8800pro sem győzött meg arról, hogy ne csináljak mentést a Netapp és EMC storage-ra. Nyilván ezek nem otthoni cuccok, de azért az látszik, hogy még egy millás NAS se tud azért 100%-ot.
-
Dorian
félisten
válasz
Warter #27624 üzenetére
Amúgy pusztán ár alapján nem lehet ítélni. 96ezres listaárú tápkábelt simán lecseréltem 13.500Ft-osra.
Xtremetuning:
3m-es USB? Mindenki óv ilyen hosszútól, mint a tűztől. Pedig egyszerűbb lenne, mint rövid USB-vel a kanapén magam mellé pakolni az USB transzportot + még a meglévő 1m-es koaxot is lecserélni 3m-esre. -
Topanka
aktív tag
-
skoos
őstag
válasz
Warter #26373 üzenetére
Sziasztok! Talàn nem a legcèlirànyosabb topik kèrdèsemhez, de szvsz itt vannak a legnagyobb guruk.
Egy zeneszàmbòl szeretnèk színes diagramot (vagy mifenèt) csinàlni. Amikor zenèket szerkesztenek- mixelnek akkor a zeneszàm mint egy ekg diagram- formàjàban kezelik. Milyen program lenne, amivel ilyen "kèpet" tudnèk nyomtatni egy zenèröl?
Leköteleznètek!
Köszi,
Sanyi -
z123456789
addikt
válasz
Warter #26365 üzenetére
Hát hogy rendesen össze tudja zavarni az ambert, az biztos.Természetesen mindezt azután csinálja, miután már a hülye laikusnak sikerül a kis pénzén féket tartva kiválasztani a megfelelö szettet.Addig is készségesen segít.Aztán BUMM!!!
"Még ha egy 10est rádobsz, már eggyel feljebbi kategóriát tudsz venni" -
row
csendes tag
válasz
Warter #25539 üzenetére
Vissza lehetne (sőt, talán 30 napom is lenne), de nem vagyok híve ennek a fajta megkárosításnak. Amúgy miért fizetnék postaköltséget feleslegesen? Feldobom az apróba és elviszik háztól ugyanannyiért, amennyiért vettem.... Egyre jobban hajlok a Pio felé. Egyrészt picit ismerem már a távját a korábbi 919 miatt, másrészt nagyobb kedvezménnyel tudtam megvenni. A BD lejátszók szintén nem az Onkyo felé terelnek. Ha jól olvasom, a 309-es nem egy hibátlan darab, a 809-es meg aranyért van. Ezzel szemben a Pio LX55 nem tűnik rossz vételnek, talán túl jó is nekem.
-
mp54
senior tag
válasz
Warter #23762 üzenetére
DE az általad javasolt kábelnél a DVD-ből S-Videón menne KI a jel, ami állítólag rosszabb, mintha SCART-on menne...
Menjünk vissza a kályhához: EZ működik?:
Kérdezem hozzáértőktől: meg lehetne "csapolni" a SCART kábel DVD lejátszó felőli végét, a tv-ből kijövő sztereo analóg jelet RCA csatlakozóval a HIFI-be vinni??? A kábel vége kétágú lenne: SCART csati (nem élő audio ki tüskékkel) + 2 vezeték RCA csatival...KÁCSA szerintem ezt legyártaná, vagy házilag is mehet..
-
Csabroncka
addikt
válasz
Warter #22916 üzenetére
Azért nem kell túlzásokba esni, az még hogy ezres széria oké, de egy 2000 vagy LX szériát már kissé túlzásnak tartanék melléjük.
920-egyébként árban, teljesítményben és tudásban is optimális lehet melléjük. Abban viszont igazad van, hogy az 520 kevés, sztereóra pedig szerintem alkalmatlan...
-
Dorian
félisten
válasz
Warter #22919 üzenetére
Helyzet az, hogy igaza van: tényleg hangos.
De mindig azt mondtam: a robbanás az legyen robbanásSzerencsére nem fejfájdítóan, kellemetlenül hangos, csak... hangos
Mióta a fali TV konzol csatlakozásai közé csillapítóanyagokat szorítottam már a TV se rezeg rajta egy-egy komolyabb mélynél. Pedig 50"-os plazmának van súlya -
Integra
titán
válasz
Warter #21255 üzenetére
a mozgatható karon gondolkodtam én is.
kandalló elé nem lehet, pont abban a magasságban van ahol a tv-nek is lennie kéne és mivel a ház teljes fűtése arról megy télen, így ez kivitelezhetetlen. főlé sem, mert elég speckó történet, nem lehet a díszburkolatra teherviselőt rögzíteni.
fogalmam sincsen, hogy a kandalló mennyire tükrözne be, ha szembe teszem a panelt, de szerintem durván.
este majd megpróbálok valamivel egy méretarányos rajzot készíteni -
BBéci
legenda
-
-
-
válasz
Warter #15807 üzenetére
hol van annyiért?
amúgy, mint dac, biztosan jobb a 990-es (ugyanaz, csak dual módban). mint cd, már nem olyan biztos, sokan panaszkodnak, hogy annyira nincs benne anyag, hogy berezonál a normál működés közben. de 55-ért talán én is inkább azt venném. amúgy az erősítőmet közben lefoglalták, úgyhogy már csak a cd van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Warter #15765 üzenetére
Ja tényleg
Integrator: ez azért eléggé összetett dolgok, majdnem 100%-ra mondom, hogy ezek a dolgok otthon nem javíthatók.
Egy jó tanács, mivel már nekem is vágta szét 2004-Ben a teljes rendszeremet a villám, köss mindenre biztosítást és ne legyen alulértékelve.
Azt a kis összeget megbirja az ember évente. -
törölt tag
válasz
Warter #15765 üzenetére
Pont erre gondoltam..
Könyebb lenne egy médiajátszó-erősitő kombinációt ajánlani.
Viszont csak Technics hangfalak jöhetnek szóba bővitésnek, és mivel több mint valószinüleg kifutott modell, így egy Dune médiajátszó, NEtwor-képes tuner (ez kettő kiváltható egy HTPC-vel) és egy sztereó erősitő tudná mindezt.
Ed parker: Még talán az Új Denonok mellett a Pioneerek és az Onkyók is tudják: utóbbiak biztosan de rockon, elekktronikuson és tuc-tucon kivül más zenére nem ajánlanám...
De hangfalat nem tudom hogy bővit hogy egységes tere legyen.... -
spiky03
veterán
válasz
Warter #15238 üzenetére
Mi 8.sor közepén ültünk, ott volt mély rendesen.
A film nézése közben azon gondolkodtam, hogy ugyan majd itthon, hogy fog szólni, nah meg a kép biztos jobb lesz. Persze csak ha meg lesz az új tv.
De az testszett, hogy tényleg sok rész IMAX kamerával forgott. Remélem úgy adják majd ki, mint ahogy a 2.rész volt, hogy benne lesznek az IMAX-as részek is. -
KisApám
addikt
válasz
Warter #13670 üzenetére
Most már semmivel.
Ezért akarok egy olyan erősítőt venni, amire a későbbiekben pakolhatok kicsit jobb hangfalakat.
Ezért írtam árat is, hogy kb. 175 000 Ft körül be tudok ruházni rá.
DENON 1713 pl., csak elég új, ezért az ára is túl ropogós hozzá.
Vagy ha rászánom magam még kis spórolással, egy DENON 2113 vagy 2311 is belefér, 200 000 Ft alatt vannak.
A Harman Kardon AVR 365 is 200 000 Ft alatti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest