- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcage
tag
válasz
gyurczy #31484 üzenetére
Inkább azon megy az agyalás, hogy a multiméter/oszcilloszkóp nem mutat érdemi különbséget a 200k-s és a 400k-s kábel között. Csak azt felejtik el sokan, hogy 1. meg is kellene hallgatni, nem csak mérni; 2. a hallás és a fül képezhető, a hifi tanulható. Amikor ezeket nem fogadja el valaki, akkor sokkal jobban hajlamos a szkeptikus álláspontra.
-
jcage
tag
-
jcage
tag
/RO off
Sokkal jobb lenne olvasni ezt a topikot, ha lenne egy másik is, ahová át lehetne irányítani a kábel szkeptikusokat, illetve bögreszett fetisisztákat, mert ez így nagyon fárasztó, hogy minden két hétben előjön ez a baromság. Na mindegy.
@Villamosmérnökök: Én is az vagyok, de nem voltam rest hallgatózni és tudom, hogy nem árt néha a multimétert és az oszcilloszkópot figyelmen kívül hagyva a fülét is használni az embernek. Egyrészt más dimenziók is megnyílnak a hifiben és a házimoziban, másrészt nem fogtok magatokból hülyét csinálni.
Üdv,
J/RO on
-
jcage
tag
válasz
malagutif122 #30208 üzenetére
Univerzális távirányító.
Belépő modellt, vagy használtat már lehet kapni olcsóbban is. Plusz akkor az összes többi távirányítót elpakolhatod. -
jcage
tag
válasz
malagutif122 #30204 üzenetére
Igen.
Logitech -
jcage
tag
válasz
xtremetuning #29249 üzenetére
Persze, én elismerem, hogy jobb a HTPC egy idő után megfelelő tudással és pénzmaggal a háttérben, de ha csak 100k-m van rá, akkor viszont máris nem alternatíva.
Ja és igen. Sokan elfelejtik számolni a sw árát, ami ugyanúgy hozzátartozik a végösszeghez.
-
jcage
tag
válasz
Warter #29239 üzenetére
Amíg egy 200k-s, battery kites kontroller is képes simán eldobni úgy a tömböt, hogy nem tudod megmenteni sem te, sem a gyártói support, addig én egy duál kontrolleres, saját OS-es storage alatt nem tudnék biztonságos tárolót mondani. Szóval igen.
@Cekk: 1 hdd torrentre, 3 hdd RAID5 és máris nem megy mind a négy egyszerre.
@Warter: Ha csak egy lett volna, igen. Mondjuk úgy, hogy egy MSA1500 és egy Thecus 8800pro sem győzött meg arról, hogy ne csináljak mentést a Netapp és EMC storage-ra. Nyilván ezek nem otthoni cuccok, de azért az látszik, hogy még egy millás NAS se tud azért 100%-ot.
-
jcage
tag
RO off
Nem akarom tovább hergelni egyik tábort se, de azt továbbra sem értem, hogy miért akarnék én NAS/torrent/média szerver funciókat betenni a nappalim közepére? Annak a pincében/padláson a helye, a tv mellett legyen max. egy esztétikus kis doboz, ami csak akkor "zümmög", ha használom. Egy 7/24es cucc szerintem ebbe nem fér bele.
Plusz ha jól értettem Xtreme szavait, ha építek 100k-ért egy HTPC-t, az semmivel nem lesz jobb, mint egy 100k-s DUNE. Viszont jóval több időt kell ráfordítani a menedzsmentjére.
RAID, adatbiztonság: Olyan hardveres RAID-et szerintem itt senki nem tudna üzemeltetni otthoni körülmények között, ami valóban biztonságos. Ergo marad a szoftveres, ami nem 100%-os, ezért adatmentés mindig kell.Ha valamit kihagytam, vagy félreértettem, azért elnézést.
Csak kezd megint olyan érzésem lenni, mint amikor mostanában tv-t is választanak az emberek, hogy mennyi mindent kell tudjon a cucc és az alap funkciója (kép minősége) már senkit sem érdekel...
Üdv,
J -
jcage
tag
válasz
access_denied #27136 üzenetére
Anno én meghallgattam azt a Tannoy szettet, amikor dobozokat kerestem otthonra. Bögreszettek között nagyon jó helyezést érne el, de annyi pénzért sokkal jobb vételeket találhatsz. Ja és ezeknél alap, hogy a mélyláda mindig megy, ezt ugye tudod?
-
jcage
tag
válasz
maxika2004 #20883 üzenetére
Jelenleg nem, mert az aktuális házimozim egy tv-mp kombóból áll.
-
jcage
tag
válasz
maxika2004 #20874 üzenetére
Nekem is G20-am van. Eddig AVR255-ön, illetve AVR360-on ment át a kép és én nem vettem észre különbséget. Értelemszerűen az AVR-en minden videó módosító feature kikapcsolva. Szóval emiatt nem kell aggódnod. Mondjuk az én véleményem az, hogy a tv csak megjelenítő, és semmilyen más dolgot nem használok belőle, csak bekapcsolás után várja a jelet hdmi4-en és kész.
Szvsz ne csinálj sündisznót a tv-dből... -
jcage
tag
Már a 4 éves AVR-ek is képesek leszedni a hangot HDMI-ről. A legjobban és legegyszerűbben úgy lehet bekötni az eszközeit, hogy forrás -> AVR -> megjelenítő. Ő nagyon nem abban a kategóriában akar vásárolni, ahol lenne értelme a képminőség megtartása miatt az AVR-t kikerülni.
Szóval csak ezen a tv-be dugjunk mindent dolgon nevettem egyet, ennyi. No offense.Üdv,
J -
-
jcage
tag
válasz
spiky03 #18522 üzenetére
Küldtem PÜ-t.
Amúgy a sérülésről annyit, hogy inkább vizuálisan tapasztalható, de elképzelhető, hogy a komolyabb szettekhez szokott fül simán kihallaná a különbséget. Én és a baráti köröm egyik tagja sem tudta. A képeket azért tettem fel, illetve a hibát azért említettem meg a hirdetésben is, mert nem akarok félreértést és kellemetlenséget egyik oldalról sem.
Üdv,
J -
jcage
tag
-
jcage
tag
válasz
bajnokpityu #11652 üzenetére
/RO off
Ezt még el is hiszem, ha a rendszer szintje is ott van, ahol már ki lehet hallani.
De. Ha tényleg "csak" az utolsó 1-2m számít igazán, akkor kérdezem én, milyen színvonalú készülék együttesnek kell lennie a nappaliban, ha már a 20m-re lévő kismegszakítót is audiofilre kell cserélni? Pedig az ugye nem is igazán számít...Villamosmérnökként kicsit kétkedve, de a tapasztalatok alapján a tábkábel/Alces dolgot tényleg elismerem, hogy lehet hallani (kell hozzá azért cucc), de második felével inkább csak vicces gondolataim vannak, sorry.
Üdv,
Jui: A kismegszakítós téma nem most volt, csak ha már így alakult, megemlítettem.
/RO on
-
jcage
tag
-
jcage
tag
Van egy üvegpolcom a hozzá tartozó két acél konzollal. Mivel úgy alakult, hogy másképp oldottam meg a cuccok elhelyezését, ezért szívesen odaadom valakinek, akinek erre szüksége van.
Kb így néz ki, csak annyi a különbség, hogy nem edzett az üveg, emiatt erre erősítő ráhelyezése nem ajánlott...
Polc mérete: ~400 x 800
A konzol kb 350 hosszú, tömör acélrúd.Értelemszerűen posta nincs, Bp-en, 13. kerületben átvehető.
-
jcage
tag
+1
Mindig jön valaki és kezdődik minden újra...
Én rájöttem, hogy nem akarok ebben ennyire elmélyedni, mert annyi pénz a világon nincs, de még az én otthoni szarjaimon is kijött a különbség hangfal kábel cserénél is, meg HDMI kábel cserénél is. Pedig utóbbi digitális, de villamosmérnök létemre mégsem akartam emiatt felvágni az ereimet, mert számok és mérések ide-oda, láttam-hallottam a difit...
Back to RO...
-
jcage
tag
Szerintem a Synology (illetve ez a kategória) pont azoknak van, akik nem akarnak/tudnak otthon ezzel foglalkozni, csak bekapcsolni és használni.
Én például azért használok inkább out-of-the-box termékeket otthonra, mert nem vagyok hajlandó plusz erőforrást elvonni a családomtól. Emiatt nekem - és ahogy sokan másoknak is - simán megéri azt a plusz 10-20k-t.J
-
jcage
tag
válasz
Gergőke88 #4267 üzenetére
Nekem volt 255, ott nem ment SUB nélkül. A mostani 360-on simán megy SUB nélkül is.
Illetve lenne egy kérdésem is. Mióta kicserélték 360-ra az erősítőm, folyamatosan a dobozok cseréjén jár az eszem. Pl a 714-es focalok mennyire illenek hozzá? Illetve nézegettem még a Studio L890-eket is is a JBL-től. természetesen cserélném a többi elemet is.
És kb mennyi lehet a reális piaci ára egy mission m62i/m6ci/m60i szettnek? Tavaly februári vásárlás.
Köszi,
J
-
jcage
tag
Nem biztos, hogy rám gondolsz, de nekem is voltak problémáim a 255-el. Én egy 360ast kaptam, ami már az első órák alatt sokkal többet hozott ki a dobozaimból. Most még finomítottam a beállításokon, de már ott tartok, hogy új dobozokat nézek hozzá. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy Extreme aláírása nagyon helytálló...
Üdv,
JJa és egy voks a H/K-ra...
-
jcage
tag
@Tamoo
@still2Ment pü.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest