- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
lemmy9 #110391 üzenetére
És bobolitnak is!
Az elektron egy kis
geci, mivel részecske és hullám tulajdonsága is van a betyárnak, ráadásul hülye módon csak tartózkodási valószínűségét lehet leírni, pontos helyét nem.Mint részecske a vezetőben igen komótosan mozog, mondhatni cammog ~ 1 méter / óra (driftsebesség), az elektromos tér - na az már száguld.
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #109739 üzenetére
A 4k itt behatárolhat. Egyáltalán van már olyan -akár új- készülék, ami 4k-ban nem csak 30 vagy 60Hz-et tud, hanem egyebet is? Amíg ez nem kiforrott, nem vennék ilyesmit, inkább pár évre ideiglenesen egy használtat, ami később majdnem annyiért tovább adható. Most még úgysincs 4k-s forrás.
-
Smiley
addikt
válasz
lemmy9 #109739 üzenetére
Ebben van valami... En is pio 924-et akarok magamnak, meg is tehetnem, de szerintem baromi draga pont azert mert soha nem vagyok otthon, ezert kineztem a 2 videoton hangfal melle ideiglenesen egy hasznalt onkyo-t, de a srac lebeszelt rola mert szerinte nem igazan stereo-ra van kitalalva, es mutatott egy meg regebbi yamaha-t amit el is hoztam tole
-
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #108918 üzenetére
Én meg inkább név nélkül mondanám, hogy hallottam olyan itt szeretett hangfalat, ami külsőre nem keltett gagyi hatást, de meglehetősen sokolként szólt. Bár nem világítottam még át a mélysugárzót, de nekem még nem tűnt fel, hogy áttetsző lenne.
Lemmy9
Hallottam olyat is, jónak tűnt, de otthon nem volt alkalmam kipróbálni. Annyira viszont nem hengerelt le, hogy meg is vegyem. -
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #108912 üzenetére
Én nem a komoly elektronikára gondoltam, hanem a más erősítő karakterisztikára, vagy nem is tudom, hogyan fejezzem ki, mivel nem vagyok szakértő. Csak azt tudom, hogy vannak olyan párosítások amik jól, és vannak olyanok amelyek meg rosszul szólnak. Ez meg ízlésfüggő is valószínűleg. Nálam a Denonnal 3806-al igen silányul szólt, míg a 906-tal meg sokkal jobban. Zenén viszont haldoklott. Ott meg a Yami hozta jól a helyzetet. Mindenesetre amiket eddig hallgattam hangfalakat egyik sem felelt meg jobban az ízlésemnek, annak ellenére, hogy érzem, hogy mit szeretnék, de nem tudom elmondani vagy megszerezni.
Sanci38 a megmondhatója, hogy próbálkozom más hangfakkal is, eddig sikertelenül... -
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #108895 üzenetére
Hasonlót éreztem én is, talán nem "gagyi hatásként" hanem "egyszerű hangzásként" jellemezném.
Ettől függetlenül ennyiért filmre, "egyszerűbb" zenékhez nagyon jó vétel.Komoly elektronikával is csak a mélyek lesznek valamennyivel megfogottabbak (amennyi része ebben a stabil, nagy teljesítményű meghajtásnak van), más nem gondolom, hogy változik.
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #108901 üzenetére
Nem a konkrét cuccra értvén, általánosságban. Néhányan durva tévedésben vannak mozihang kapcsán, vagy szimplán más hülyeségét hintik tovább. Itt ph-n többségében vannak akik sztereóból(tól) indulnak, nem házimozijuk van, hanem olyan 5.1-es rendszerük, amiben visszahallani kívánják a megszokott (2.0) rendszerük ízét és folytathatnám. Szvsz nincs átmenet a kettő között, ha nincs leválasztva a rendszer, kizárólag durva kompromisszumukkal, öszvérhanggal szvsz. Emellett tisztában vagyok vele, hogy sokan a nappalit áldozzák be mozizni, de zenélni is tudjak alapelven.
(#34504) Borisz76, ...HDMI kábellel van összekötve a HM erősítővel amiből megy tovább a TV-be, szintén HDMI-vel...
Nem tudom mi a probléma forrása, ebből a képből nem derül ki, de a fentieket figyelembe véve feltételezem bitstream menne a hang, tehát ha nem szándékos, akkor nincs szükség DRC-re (elvégzi az AVR mikor esti mozinál indokolt, ráadásul könnyebben mint az MPC menüjében bóklászva), vedd ki a pipát az Apply Dynamic Range C. elől. Ahogy a Use DTS-HD Framing for all DTS előtt sem kell pipa, nem látom indokoltnak.
Frissítettetek 64 bites video renderer és vagy egyéb miatt? Eddig 32-est használtunk. Láttam, hogy jött, azonban nem volt időm foglalkozni vele.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #106486 üzenetére
Olyan színre pácoltatod, amilyenre akarod.
(#106488) Norbi 72
Teszteltük. Most Sunfire van soron. -
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #106419 üzenetére
Ne kartonpapír legyen, hanem üres doboz, legalább 10 cm magas!
A Denon és az OPPO is meglehetősen stabil, csillapított készülékházzal rendelkezik, kevésbé érzékeny az alatta lévő felületre, mint az általam említett 22 éves Pioneer CD-játszó.(#106417) dualcore
"max az olvasófejben kelthet rezgést, ami ugye digitális, tehát vagy kiolvassa vagy nem"
Ez számomra durva, inkább nem mondok rá semmit. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #105864 üzenetére
Az MRX-500-ra írtam, hogy annyi gomb van rajta, mint egy tangóharmonikán. Ezek után az MRX-510 eleje szinte letisztult, bizonyára mások is kifogásolták, nem csak én.
Erre kihozzák ezt a rondaságot.
Valami hasonló (elődmodell) üzemel az egyik házimozis cég bemutatótermében, hát, a hangja egyáltalán nem varázsolt el. -
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #105284 üzenetére
Amikor van nálam tesztvetítő, akkor szinte mindent azon, azzal nézek, de folyamatosan zavar a nagy világosság, tényleg olvasni lehet mellette, valamint a tudat, hogy mennyivel jobb lehetne a kép. Pedig nem fehérek a falak és a plafon sem.
Nem tudok százalékot mondani, inkább megteszem, ami elfogadható kompromisszum, ami az újrafestés színét illeti. Már tavaly kellett volna, de a lustaságom győzött. -
Pityke78
őstag
válasz
lemmy9 #105217 üzenetére
Igen, ez az én fejemben is megfogalmazódott, de a jelenlegi rendszeremben az erősítőt, illetve a hangfalaknál a front-ot, center-et és sub-ot sem a legalja kategóriának gondolom, így lehetnének jogos elvárásaim velük szemben.
Vagy az én fülemmel van a baj, esetleg beállítás probléma lehet?
-
BBéci
legenda
-
devil-k
nagyúr
válasz
lemmy9 #105054 üzenetére
Igen, tele volt jogi képtelenségekkel is (ezek szerint hasonlóban dolgozunk?), de nekem bejött, mint Duvall, mind "Mr. Vasember" is.
spiky03
A Birdman valóban egy iszonyat erős film. Nem a szó szoros értelmében, hanem a kivitelezés és a gondolatmenet. Kell hozzá egy megfelelő hangulat és kedv, hogy az ember egy kicsit is be tudjon ereszteni a fejébe ezekből a dolgokból. Nem egyszerű.(#105056) Dagidög v
Az élet nem mindig a mókáról és a kacagásról szólt. Pont ezért tetszett nekem, mert nem a "klasszikus happy end" lett a verdiktje a filmnek. -
válasz
lemmy9 #104191 üzenetére
"Ne hagyd magad bombázni a negatív hullámokkal."
Ja, értem. Tudom én már hová tenni a mindenféle véleményeket, és a negatívumokra, ellenvéleményekre, leoltásokra is kíváncsi vagyok. Sőt, főleg arra vagyok kíváncsi, mert ha a sok pozitív hozzáállás, és "hajrá" után meg seggre ülök, és kiderül, hogy nem lett, nem lesz jobb mint a jelenlegi akusztika, akkor adtam a szarnak meg a családi költségvetésnek egy akkora pofont, hogy attól koldulok.
(#104192) Norbi 72 "Vannak cégek akik ezzel foglalkoznak,pl.De biztos nem olcsó.."
Köszi, ismerek ilyeneket, de egész biztosan nem fordulok hozzájuk. Sem pénzem, sem késztetésem nincs rá. Összeollózható szerintem a "megoldás" innen is, meg a netről általában. Persze nem árt majd mérés meg egyebek, de az még jóval odébb van. Előbb szülessen meg a döntés, hogy ÉRDEMES belevágnom.
(#104194) Tamoo "Az én szobám meg elég jó támpont neki... attól meg csak jobb lehet. Dobozokat szétebb tudja húzni mint én és falra sem kell tolni semmit."
A hátsók elhelyezését tudnám biztosan jobban megoldani, mint te. A többi az roppant kérdőjeles. A dobozaid összébb vannak rakva, mint ahogy nekem lenne, de nekem viszont az esetleges vászon miatt sarokba kéne nyomnom, tehát másképp lenne szar. A tiédnek nem elég a színpad-szélessége, de legalább van tere körben a frontoknak.
Szerencséd van, mert a "rossz" körülmények ellenére mégsem csapnivaló az akusztikád, jobb mint nálam, pedig nálad sem ideális. De egyre inkább érzem (bár eddig is tudtam), hogy egyértelműen az akusztika nálam a szűk keresztmetszet, meg tán a forrás, de inkább az akusztika. Biztosan nem a GS60, vagy az AVC.
Félreértések elkerülése végett korántsem drámai a helyzet, nagyon bele tudok felejtkezni a zenehallgatásba így is, de tudom, hogy ez lehetne még jobb. -
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #104174 üzenetére
Én nem vagyok magas, kis helyen elférek, nekem mindegy
(#104175) Gabesz26 :
Nem jól tudod, simán lehet kevesebb is, mondjuk akár 240. (190 felett számít hasznos alapterületnek) Korábbi cégemnél a több ezer új építésű lakás bm-a egységesen 260 volt, az már egy élhető, kényelmes magasság. -
Csabroncka
addikt
-
válasz
lemmy9 #103348 üzenetére
Én nagyon szeretnék segíteni neki, hamarabb szabadulnánk, ráadásul volt is Arcam 250-em. De sajnos fogalmam sincs mi lehet a gáz, ez user- beállítás-, vagy műszaki hiba-e. Sosem találkoztam hasonlóval, remekül működött, szerettem azt az erősítőt.
(#103351) sixer66
OK, ha eljutok odáig kipróbálom, és megosztom természetesen.
-
-
whatnot
őstag
válasz
lemmy9 #102446 üzenetére
Beszélgettem az eladóval: ha a készülékkel bármilyen hiba van, visszaveszi. Nem célja senkit átverni, Ausztriában dolgozik, nem ezzel keresi a kenyerét. Ettől még persze eltűnhet mint szürke csacsi a ködben. Ha másodszor is megszívom, max. felkötöm magam
Felajánlotta amúgy, hogy 1-2 hét múlva jön Pestre (nem írom le, miért), ha szeretném, elhozza és bekötjük nálam.
A távja az elmondása alapján jó volt, amikor ő vette, de konstrukciójából kifolyólag kellett neki egy tisztítás (gumis burkolat, amin az izzadság, kézkrémek és egyebek ráragadtak), azóta nem tudta megfelelően működésbe hozni, ideje meg nincs vele foglalkozni.
Ja, magát az erősítőt más távokkal működteti (bekapcsolás egy Marantz, hangerőt egy Cambridge távval).
Persze mindez akkor, ha nem hazudik. Ez benne van. Adok még egy esélyt a dolognak, annyira dicsérik ezt az Arcamot. Ha megint megszívom, hát, akkor átgondolom, hogyan is lehetne ezt jobban csinálni.Pl. mit csináltok egy olyan esetben, ahol a hiba csak 2 óra aktív működés után jön elő?
-
vendingo
veterán
válasz
lemmy9 #102446 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy előbb vennék egy alap zsír új erősítőt 80k körül mint egy sokkal jobb használtat, ami ráadásul hiányos is, és semmi garancia nincs rá. Ha már használt, akkor minimum olyat keresnék, amire van valamennyi gyári gari. Ezzel lehet csak én vagyok így, de már túl sokszor égettem meg magam.
-
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #102259 üzenetére
Köszi. Már csak egy olyan ember kell, aki be meri állítani a Harmony-át amíg én megtaníttatom a saját távommal. Mégegyszer köszi, meg a linket is a többieknek. Mondjuk ezen megnéztem a VSX-AX3-at is, arra is full támogatottságot mondott. Remélem nem a ki/bekapcs a full
Már közben láttam, hogy whatnot-nak nem a Harmony van. Bocs.[ /OFF]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest