- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
Dorian #96832 üzenetére
Nem. Teljesen logikus a gondolkozásod.
Én is így gondolkoztam. Ezzel szemben a kézi könyv ezt írja:
Max ajánlott: Mozifilmek
Min ajánlott: Ha alacsony hangerővel hallgat műsort
Ráadásul aMax esetén valahogy hangosabb és erőteljesebbek is az effektek.(#96834) E770
Közös jellemző, hogy mindegyik 640-es hang. De vannak más filmek is amik ilyen hanggal vannak ellátva mégsem sercegnek.
Sajnos csak az erősítőbe tudnám dugni a fülhallgatót. -
galaxys80
veterán
-
coog
csendes tag
válasz
Dorian #96757 üzenetére
szia. semmi extra
ugy okoskodtam, hogy alap hdmi nem lehetett mert az fix volt a tv ben, mindent ujrakotottem tehat az sem lehet, lejatszo nem lehetett mert a tobbi funkcio mukodott, olvasofej nem lehetett mert a kis kockaban a szoveg latszodott, maradt a beallitas, mindent atallitgattam keresztbe kasul, semmi nem valtozott, ugyhogy visszallitottam gyari beallitasokra -na ekkor sem valtozozz semmi ugyhogy kicsit kezdtem ideges lenni- de gondoltam mivel korabban mukodott a teljesen "uj allapotban" kene mukodnie, ugyhogy def utan kihuztam az arambol, h teljesen ujra kelljen bootolnia a gyari beallitasokkal. ezek utan visszajott a kep. majd egyesevel -h kizarhassan az esetleges okot (egyebkent minden beallitast elbir)- mindent visszaallitottam a legmagasabb opciora es igy mukodik tokeletesen. (vagy kodolas vagy altalam ismeretlen dolog volt at/ellentetesre allitava vagy siman meghulyult, a felbontas, szinmelyseg stb nem okozott semmi gondot, most is a legmagasabb opcion mukodik)
-
coog
csendes tag
válasz
Dorian #96751 üzenetére
de. en is arra gondoltam (allitgattam is nemreg), de oszinten szolvan nem tudom mit allithattam at, mar 3 szor atneztem de nem talalom az okot. (szerinted van amit atallitva tobb adatot kuld es nem birja a hdmi? mert a tv be fixen be van dugva tehat a kabel ugyaza ami regen.) szerinted milyen beallitason modositsak?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #96476 üzenetére
Biztos jobban szólna a motyó ha rádobnék még több százezret kábelekre, de nem érzem szükségét. A 4e/m-es kategóriával is tetszik. Perpillanat nem tudom elképzelni, hogy nagy előrelépést tudnék elérni ha itt lépnék feljebb. Akkor már inkább akusztika (másik szoba, nagyobb tér) + forrás oldal. Esetleg utána kábelek. De így is tetszik amit hallok.
Persze örülnék ha nekem is ezeket rakta volna a Mikulás a cipőmbe mint Norbinak, de hogy fizessek érte....
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #94773 üzenetére
Álljon meg a menet.
Ide jött tanácsért, kapott is többfélét, de egyiket sem fogadta meg, hanem az eredeti elképzeléséhez ragaszkodva megvette azt, amiről mindenki le akarta beszélni. Ezek után megint írt, hogy mi félre akartuk őt vezetni, mert szuper a cucc, amit vett és különben is, menjünk melegebb éghajlatra. Ez volt a lényege., amit néhányan zokon vettünk és elkezdtük kicsit osztani. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #94773 üzenetére
Ez azért valahol egy szakmai topic. És nem kell rögtön itt milliókkal dobálózni, csak a végleteket nézni. De azért ne tegyünk már felelőtlen kijelentéseket, meg ne kelljen már önigazolást igazolnunk, mert akkor mi se vagyunk különbek a marketingesektől, akik a sz*rt is képesek eladhatóvá tenni. A hm-nek vannak bizonyos követelményei és az messze nem csak abból áll, hogy a hang mindenhonnan szóljon.
-
törölt tag
válasz
Dorian #94093 üzenetére
Gondolhatod, hogy elsősorban nem a szomszédok, hanem az anyagi okok voltak a meghatározók, csak mellékesnek írtam az utóbbit. Igazából nem is ez a lényeg mivelhogy ha feljebb megnézed a hozzászólásomat, már teljesen más irányba mentünk el mint az eredeti kérdésem.
Elismerem, hogy nem értek annyira hozzá mint ti, de azért hülye nem vagyok mint aminek néztek.
Tisztában vagyok vele, hogy alapkategória, azzal is, hogy a hangerő meg a minőség nem azonos...
Egyszerűen szerettem volna 5.1 hangot viszonylag olcsón, és ha hiszitek ha nem, nekem megfelel. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Dorian #93826 üzenetére
Ja, ha csak felakasztom akkor előre néznek.
Ezért gondoltam polcra....aztán módosult fali konzolra.Egyenlőre talán ez a legjobb megoldás.
Mod : Amúgy tegnap este bekötöttem a ládákat de most - Nem röhögni !!! - mögöttem a földön az ajtó két tövében vannak
Ne izguljatok nem akarom így hagyni csak hát ha már megvan akkor "be is kell üzemelni".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #92985 üzenetére
Én kiherélt 8.1+CAD -et (1m AQ Cinnamon HDMI) AB-ztem win7-el (5m Furutech HDMI), de nem volt egetverő különbség. Egyszerre indítottam a zenéket, gombnyomással váltottam a kettő közt. Lehet ezt van aki máshogy éli meg. Jobb volt a 8.1 (... vagyis összességében a gép+kábelezés), de csak egy leheletnyivel. Nem annyival hogy emiatt megtartsam a HTPC-t.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #92595 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó.
(#92591) greike
Hagyjuk már a csudába, hogy mit hallott! Ráadásul a meglévő Mordaunt Short hangdobozaival, a 3802 tudásának, félét sem használja ki.
Például hasonlítottam (A/B) a Denon AVR-3802 hangját Yamaha 3800-éhoz és a Denon nyert. Szerinted én viccből, mazochizmusból, hozzá nem értésből tartok itthon egy olyat? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #92542 üzenetére
Próbálgattam most, hogy hogy reagál a T12. Automata lekapcsolás 50perc volt.
Bekapcsolást is teszteltem: Elindítottam az Eagles koncertet és egyesével kezdtem léptetni a hangerőt. Amikor elértem oda, hogy bekapcsoljon egyből visszahalkítottam. Na ekkor nem maradt bekapcsolva hanem pár másodperc múlva vissza lekapcsolt. Ha ilyen alacsony intenzitással jön a jel és eljátszik pár ilyen ki-bekapcsolás az egyenes út ahhoz, hogy elszálljon a biztosíték.
Másik amit most nem kezdek próbálgatni, de többször tapasztaltam: Ha áramtalanítod bekapcsolt állapotban (lenyomod a gombot), akkor a következő használatkor esélyes hogy lesz ki-bekapcsolás amikor alapból nem kellene...(#92552) Dexar007: Szóval megerősítést akarsz csak.
Azt nem kapsz.
Passz. Nem próbálkoztam még hangprojektor meghallgatással. Nálunk csak Coop van, ott nem lehet. -
válasz
Dorian #92169 üzenetére
"az erősítőnek pure direct módban sokkal jobb hangja van"
Igen, tapasztaltam, már csak azt használom!
"ilyenkor a sub nem használható"
Én is így tudtam, aztán kiderült, hogy az én AVC-men lehet Pure Direct-módban is szubot kapcsolni. Nem használom már, de a lehetőség benne van.
-
carpediem007
tag
válasz
Dorian #91866 üzenetére
Heconál a port zajt mivel tudnám tesztelni? Valami zene vagy filmrészletet tudsz mondani, milyen hangerőn szokott jelentkezni? (hififutárnál tudom tesztelni). 502 hangfalaknál még nem jelentkezett.
Heco 100W RMS
Polk 150W RMS
, ezek ez értékek mennyire jellemzik a teljesítményt? -
mettek
addikt
válasz
Dorian #91707 üzenetére
és az azt jelenti, hogy neki is jobban fog tetszeni? ezzel sajnos nem tudok egyet érteni...mikor 5-8 éves 'magas kategóriájú' erősítőket ajánlgat mindenki a friss alacsonyabb szériákkal szemben. Szerintem a mai belépő vasak azért olcsóbbak mert kevesebb csatlakozót, lehetőséget kínál kisebb teljesítménnyel de nem feltétlen rosszabb hangminőséggel..
(#91712) Dorian
nem teszem! ennyi volt. -
Rruuer
senior tag
válasz
Dorian #91578 üzenetére
az fasza, sajnos keretem csak erre volt keretem, nem keresek annyit mint itt egyeset hogy vegyek egy lejátszót, élősítót és hangfalakat hozzá, nekem nem engedni meg a pénztárcám. és csak egy egyszerű kérdést tettem fel hogy mi is a gondja a lejátszómnak és mindenki kb 1 választ adott hogy szar....na köszike
-
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #90790 üzenetére
Micsoda helypocsékolás....... több százan tároljuk otthon ugyanazt az adatot....... kellene egy központi fórumos adattár.... vagy valahol egy titkosított felhő adattár....
ja hogy ilyen már van.....ha utánaszámolunk még havidíjjal is olcsóbb lenne.... de lehet hogy amúgy is rákényszerülünk, mert az USA -EU jogharmonizációnál kulcs kérdés s szerzői jog védelme, és a torrent tűzzel vassal irtása, komoly büntetőjogi tételek bevezetése a mezei felhasználóknak..... a NETFLIX már dörzsöli a markát....de ha utánaszámolunk, mi is jobban jönnénk ki... win-win??
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #90669 üzenetére
Pont valamelyik nap jött szóba a vetítős topikban, hogy a KáCsa emelt az AQ termékek árán elég durván. Akkor nem értettem, hogy mire fel emelnek ennyit? Pedig akkor még Obama tudott is fizetni az étteremben a hitelkártyájával, nem úgy, mint ma...
Most már világos, hogy miért emeltek nemrég...
-
Cseneles
őstag
válasz
Dorian #90496 üzenetére
Igen mikor már a vevőt és az adót vizsgáljuk az egy szinttel feljebb van, sohasem felejtem el mikor megvettem az első Házimozi rendszeren már nagyon nem is emlékszem de azt tudom Yamaha erősítő és egy nem a legolcsóbb de belépő 5.0 szett volt
Rám beszéltek egy akkoriban 10000ft-os optikai kábelt
Skorpió Királyban mikor nyíllal lő a férfi...egy magasan süvítő hang volt hallható, egy mezeivel meg semmi hasonló...haza is vittem és persze nekem otthon hiába a kábel semmi süvítő hang
A fickónál ahol vettem persze ott egy Harman/Kardon@Focal szettel más volt az összkép
Hát tanulságnap jó volt, azóta már számtalan hasonlót tapasztaltam kábelek cserélgetésével
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #90457 üzenetére
értelek, és ahogy Optimusz fővezér Úr (
) is mondta be kell járatni a membránok mivel újak így ridegek
teljesen igazatok van, ezzel a bejáratós dolgokkal kapcsolatban azonnal meg lettem győzve
de hogy miért gondoltam azonnal az elektromos rész bejáratására, no azt meg ne kérdezzétek... -
Shokkolo
addikt
válasz
Dorian #90457 üzenetére
Ebben akkor azt hiszem egyetértünk.
Veszel valami újat, 1x megnézed meddig bírja torzításmentesen.
Beleraksz ~50-100 óra kulturált "járatós" üzemidőt és újabb teszt.Később kezd el torzítani...
@Norbi 72:
abszolut nem bántó a hang. sőt nekem tetszik is.
ráadásul hihetetlenül bejött a Denon hangja zenén (nekem).@Devil-k:
ha no offense, akkor ebben veled is egyetértekAz ízlés baromi szubjektív, és nem is fül kérdése.
Lehet valakinek jó füle a zenéhez és minden apróságot meg is hall,
ugyanakkor tetszhet neki az, ami homlok egyenest ellentétes a "mainstream" előírásokkal.Én is azt a tábort erősítem, akik szerint nem csak sztereon lehet szépen zenét hallgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #90422 üzenetére
Félig meddig igen. De nem csak "határozott", hanem van egy egyedi hangszíne is. Viszont meg lehet szeretni. Most egyesek gondolom levonják a következtetést, hogy akkor színez stb. De ebben a kategóriában melyik nem színez.
Én nagyon szerettem az RS5-öt. Egy olyan srác vette meg akinek korábban szintén RS5 volt otthon csak eladta.(#90423) allein: Te döntésed.
-
geucsa
tag
válasz
Dorian #90398 üzenetére
Persze, hogy értem. Azért írtam, hogy általánosságban véve.
Azért vannak nagy különbségek. Pl. a leggyakoribb példa a Trabant és a Mercedes.
Én ilyenre gondoltam, amikor márkákat soroltam.
Nehogy belefussak valami nagyon gázba.
Gondolom, van a hangfalaknak is Rolls-Royce-a (talán B&W, vagy ilyesmi) és Trabantja (erre nem tudok példát és pont ez a bajom).
Remélem, nem sértelek meg, de tényleg nagyon tájékozatlan vagyok e téren. -
Oldfighter
senior tag
-
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #89787 üzenetére
Egy bolti 2000€ árú AVR előállítási ára kb. 150-200€...
És ez az arány még nagyobb egy High-End cucc esetében.Többcsatornás készüléknél nem a többcsatornás processzor-DAC kialakítási költsége dobja meg az árat, hanem a többcsatornás elő-végfok költsége.
Na, kicsit jelejük a DAC témát:
Kiderült, hogy a nemrég megjelent Panasonic BDT-700 BD lejátszóra is van CFW, amiben ki van kapcsolva a Cinavia és lehet szabadon állítani a régiókódot: [link]
Amúgy ez idáig minden fórumon dícsérik a 700-as panasonicot és a benne lévő új, Panasonic fejlesztéű és gyártási 4 magos UniPhier processzort, hogy ez idáig ez a készélék adja a legszebb képet a piacon kapható összes Bd lejátszó közül (azt írják a tesztelők, hogy sokkal jobb az OPPP-hoz képest is).
-
-
törölt tag
válasz
Dorian #89061 üzenetére
DAC-al anyira nem vagyok képben.. bár a denon dac-ja sem gyenge.. igy eléggé kétségessé válik.. igazad van.
Norbi: Polkokra ahogy beszéltük, de magnatnak menni kell hogy eredményt érj el.. és nem is árt abba a szobába egy nagyob vas... én 838-ast bevállalnám helyedben.. természetesen csak lehetőségeidhez mérten.. -
Ekkosh
tag
válasz
Dorian #88974 üzenetére
Igen ezzel az elmélettel tisztában voltam. De annyira erőtlen most az összkép hogy nem hiszem el hogy ennyit tudna, vagy hogy ez lenne a kiegyenlített hangzás amiről eddig fogalmam sem volt.
Sok az üres tégla/gk fal gondoltam azok okoznak valami állóhullám szerű jelenséget, és kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged