- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Haveromnak Yamaha RXV-430 RDS házimozi erősítője van. kb. 2003-as típus.
Azt mondja, hogy nem cserél HDMI-s erősítőre mert azok digitális erősítők, az övé pedig analóg és ezért sokkal jobban szól. Nem tartom valószínűnek, hogy az erősítője analóg, aki esetleg tudja írja már meg. Köszönöm! -
Jenő76
tag
Sub beállításhoz kérnék segítséget . (Dali Sub E 12 F)
Beállítom a hangerőt úgy 75 db mérjen a mikrofon ( Denon AVR-X3300). Ehhez kb alig 16-17 %-ra kell beállítani a potmétert, ezt keveslem mert ilyenkor a hozzászólások alapján kb. 50 %-ra szokták állítani.
A bemérés után keveslem a subot. Mi a megoldás ? A sub potin tekerjek feljebb vagy az erősítőn állítsak nagyobb jelet neki ?
Nem hiszem el, hogy a sub alig 17%-on tudja ami ehhez a rendszerhez kell. Az erősítő a subot -6 db-re lőtte be.Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Vettem két Dali Altecot az 5.1 rendszerembe Denon AVR-X3300 W mellé.
Egyenlőre a front hangfalak tetején van ( felfele sugárzás van rajta bekapcsolva) és kalibráltam is a mikrofonnal.
Lenne 1-2 kérdésem, köszönöm ha válaszoltok.1. Melyik elhelyezés lehet a jobb? A front hangfalakon felfele sugározva vagy fent magassági hangszóróként lefele sugározva ?
2. Ha sima 5.1 dolby digital vagy dts filmet nézek ahhoz ,hogy a Altecon is legyen hang, akkor bekapcsolom a +neural x-et vagy a + dolby surround opciót az erősítőn. A kettő közül melyik szól jobban? (én nem igazán tudom eldönteni)
Vagy inkább dolby digitalhoz a +dolby surround a dts-hez pedig a neural x való.
Az erősítő tudja a dolbyhoz is keverni a neural x-et és a dts-hez is a + dolby surroundot -
Jenő76
tag
Sziasztok !
A Denon erősítők Eco módjáról kérnék egy kis felvilágosítást.
70-es hangerő mellett mértem, a fogyasztást Eco kikapcsolva átlagosan 150 W-ot vett fel, ecot bekapcsolva pedig lement 80 W-ra, igazából hangzásbeli különbséget személy szerint nem vettem észre.
Az erősítő jóval kevésbé melegedett .
Akkor mégis miért csökkent ennyivel a fogyasztás ?
Melyik üzemmódban érdemes hagyni az Eco-t ? On-OFF-AUTOElőre is köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Denon erősítőnél a nézett bemeneten bekapcsolom a Audyssey és például Mch Audio van bekapcsolva .
Ha elváltom a bemenetet és visszakapcsolok, akkor kikapcsolja a Audyssey-t és a hangkép is stereora vált .
Valahogy lehet fixálni, hogy ugyanazon bemenet mindig az előző vagy egy fix beállításon induljon ?
Köszönöm a segítséget ! -
Jenő76
tag
Inakustik Premium Sub kábelről van véleményetek? [link]
A sima mono és az Y kábel közt 1000 Ft különbség van , melyik az ajánlottabb ?
Köszönöm a segítséget ! -
Jenő76
tag
válasz
Csabroncka #131620 üzenetére
Ezek a hangfalak már megvannak, nem változtatok rajtuk . A subot tavaly vettem akcióban 140 ezerért talán annyiért nem katasztrófa . Vagy a hangja katasztrófa ?
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Erősítő vásárlásban kérném tanácsotok .
A szettem: Dali 2 xZensor 7 2 x Zensor 3 Zensor Vocal Sub E- 12A szoba 25 m2 főleg zenére használnám . (nem vagyok vájtfülű)
A kinézett erősítők:
kb. 220 ezres kategória: Denon AVR-X2300W Onkyo TX-NR656 YAMAHA RX-V781
A három közül a Denon lenne a legszimpatikusabb, egyrészt 3 év garancia és a tesztek is jókat írnak .
Az Onkyo-t is dicsérték a Yamaháról nem nagyon olvastam tesztet
Ami talán negatív, hogy ennek van a legkisebb teljesítményfelvétele 500 W ( Onkyo 570) és tartok tőle , hogy nincs elég kraft benne a hangfalak meghajtásához .kb. 320 ezres kategória ( itt már nem tartok attól, hogy kevés a teljesítmény)
Denon-X3300W RX-A860 Onkyo TX-RZ710 Onkyo TX-NR757
Vajon ez a hangfal szett profitál valamit ezekből a jobb erősítőkből vagy csak feleslegesen adnék ki + 100000 Ft-ot .
Itt is a Denon a befutó de, ha a Yamaha is tudja ugyanazt, cserébe 20000 Ft-tal olcsóbb .
Az Onkyo-ról nem nagyon olvastam tesztet .
Kérnék ajánlást sub kábelre is, de csak a megfizethető jó ár-érték arányúak érdekelnek .
Előre is köszönöm tanácsaitok ! -
Jenő76
tag
Sziasztok !
Több kérdésben kérném tanácsotokat .
Erősítőt keresek Dali Zensor 7-3-vocal szettemhez. Denon AVR-X2200W vagy Onkyo TX-NR646 lenne elsősorban amit kinéztem. A tesztek alapján mindkettőt dicsérik a Denon inkább zenén jobb egy kicsit, az Onkyo pedig mozin .
A fenti erősítők pusztán teljesítmény alapján kihajtják ezt a szettet ? (vagy inkább 3200 vagy 747)
Ez a Dali szett minőségileg igényel magasabb kategóriájú erősítőt a fentieknél ? (vagy inkább 3200 vagy 747)Ha elég volnának a fenti erősítők, akkor nem költenék feleslegesen + 100000 Ft-ot magasabb kategóriára .
Az AVX-en olvastam, hogy HDMI Pass-through. módban nagy a teljesítmény felvétele az erősítőnek (akár 35 W) és ha ezt az üzemmódot használom akkor a HDMI panel is gyorsan tönkremehet.
Ezek mennyire lehetnek igazak?A hangfalakat 2,5 mm2 kábellel fogom összekötni, ez a keresztmetszet elég lehet az erősítőtől 10 méterre lévő hátsó hangfalakhoz is ?
Egy kicsit tömény lettem, de köszönöm ha válaszoltok !
-
Jenő76
tag
válasz
Csabroncka #118547 üzenetére
Egy 22 m2-es szobába lenne és valóban igaz lehet ,hogy ormótlanabbul néz ki .
Tiéd az jól néz ki (dehogy már a konyhában is házimozizol)
-
Jenő76
tag
válasz
Csabroncka #118543 üzenetére
Egyenlőre sztereóban hajtóm a Zensor 7 hangfalakat. A zensor3 vagy Zensor 1 hangfalakat is sztereóban hajtanám az erősítő "B" hangfalpárjára csatlakoztatva . Attól tartok, hogy ugyanazon a hangerőt a 7-es röhögve viszi az 1-es meg már betorzít . Ezért gondolkoztam zensor 3- ban, mert annak az ajánlott erősítőteljesítménye kb. azonos a 7-essel .
-
Jenő76
tag
Üdv.!
A front hangfalak elhelyezésével kapcsolatban kérdeznék .Jelenleg a szoba sarkaiban vannak egymástó 3,6 méterre a TV széleitől 1,2 méterre . A TV és a hangfalak között van egy szekrény . Érdemes volna a szekrényeket kitolni a szoba sarkaiba és a hangfalakat közelebb helyezni a TV-hez ?
Illetve hátsó Surround hangfalnak (5.1) mi felelne meg jobban Dali Zensor 1 vagy 3 .
Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Dali Lektor 6 vagy Dali Zensor 7 a jobb választás ? A zensornak kb. 40 literrel nagyobb az űrtarltalma, miben befolyásolhatja ez a hangzást .
A lektor 160000 Ft a Zensor pedig 190000 Ft .
A Dali hangfalak alsó frekvenciatartománya átlagosan 40-45 Hz-től indul, ez nincs negatív hatással a mély hangokra ? Csak azért kérdezem mert a Heco-nál ezek az értékek 25 Hz-től kezdődnek .
Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Ha nem lennék jártas ebben a fórumban, talán be is sérülnék egyes hozzászólásokon .
Egyébként meg köszönöm az építő jellegű kritikát . -
Jenő76
tag
Sziasztok !
Egy konkrét erősítőről kérdeznék. Yamaha RX-A740
Lehetséges, hogy ennek a menüjében van valami digitális EQUALIZER ?
Egy külső dobozos EQUALIZER-t tudnék úgy csatlakoztatni hozzá, hogy a HDMI bemeneteken érkező hangminőségbe is bele tudjon szólni ?
Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Mennyire vegyem figyelembe erősítő vásárláskor, hogy HDMi 2 be-kimenet van-e rajta ?
Jelenleg full hd tévém van még 4 év garanciával amit addig biztos nem adok el vagy veszek másikat
A média lejátszom sem támogatja a 4K videók lejátszását.
Vagy amíg a 4 K kiforrja magát addig simán jó lesz egy HDMI 1-es erősítő is?
Yamaha mikor szokta piacra dobni a 2015-ös szériájú erősítőit ? (RX-V)
Gondolom ezek már alapból HDMI 2 csatlakozóval lesznek szerelve ( 4K, 50-60 FPS)
Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Szerintetek az 1991-es Pioneer A-676 sztereó erősítőmet ( 2x80 W-8 ohm, 12,8 kg) ki lehetne váltani egy Yamaha rxv-477 ( 2x80 W-8 ohm, 8 kg) házimozi erősítővel ?
A kérdés leginkább az sztereó hangzásra vonatkozna és, hogy az eddigi hangfalaimat kihajtaná úgy mint a Pioneer.
-
-
Jenő76
tag
Yamaha RX-V477 mellé a linken lévő hangfalszett jó lehetne? Elég akciós áron van.
-
Jenő76
tag
Yamaha RXV-477-ről van valami véleményetek?
-
Jenő76
tag
Ezek közül az erősítők közül ajánlható valamelyik, Lehet valami sorrendet felállítani ?
Ez kb. a max 120 ezer forintos kategória . Da ha ebben az árkategóriában tudtuk jobbat, ne rejtsétek véka alá.
Denon AVR-X1000 Denon AVR-X500
Pioneer VSX-424-K Pioneer VSX-529-K Pioneer VSX-528 Pioneer VSX-828
Yamaha RX-V377 yamaha RX-V477 yamaha HTR-3066 yamaha HTR-3067
Köszönöm a válaszokat !
-
Jenő76
tag
Azt tudom, hogy a drágább erősítők egyre szebb tisztább hangokat produkálnak. De egy belépő szintű és egy drágább erősítő között képminőségileg van különbség ? (ha nem kell felskálázni)
Lesz képminőség különbség, ha egy 1080 P jelet a TV-re kötök vagy egy erősítőn keresztül kötök a tv-re.
-
Jenő76
tag
Mennyire van létjogosultsága a HDMI erősítőknek ?
Nézegettem a blu-ray filmeket, magyar DTS hanggal is kevés megjelenés, nemhogy még DTS-HD hanggal.
Tudom aki eredeti nyelven akarja megnézni az megkapja a fullos HD hangot
-
Jenő76
tag
válasz
Oldfighter #91215 üzenetére
Erősítő+ bögreszett kombóból van valami ajánlott úgy 150 ezer környékén ?
Power Save for HDMI Stand-by Through
A fenti mondatot egy Pioneer erősítőnél láttam. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolt erősítőnél (stand by)
átengedi a HDMI jeleket, tehát az erősítő bekapcsolása nélkül is van hang-kép a televízión?
Ilyenkor az erősítő HDMI bemenetválasztójával tudom kapcsolni a bemeneteket (akár távirányítóval is) ?
A HDMI bemenetek ugyanazt a hangzást produkálják attól függetlenül, hogy DVD-Sat-Game-BD felírat van rajta ?
-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Most kezdtem el nézelődni házimozi hang irányába, kérném tanácsotok.
Legfontosabb, hogy nem szeretnék vagyonokat elkölteni.
1. Mivel nyújt többet egy 7.1 egy 5.1-hez képest ?
2. Külön erősítő és hangfal vagy szettben érdemes vásárolni ?
3. A linken látható szett megéri az árát ?
[link]Igazából ennél többet nem szeretnék kiadni egy szettre. Ebben az árban van valami ajánlott szett?
4. Vagy ha külön erősítő és hangfal az előnyösebb, akkor mit szóltok a lenti erősítőkhöz ?
Persze ha külön erősítő és hangfal van. akkor biztosan túllépem a szett árát, csak így megvan a lehetőség, hogy, apránként megvásárolgatom hozzá a hangfalakat .Pioneer VSX-424-K Denon AVR-X500 vagy ebben a árkategóriában ajánlott Onkyo vagy Yamaha
Kérem Béci kerüljön a minek veszel bögreszettet hozzászólásaival !
(Mert erre van pénz )
Köszönöm a tanácsokat !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest