- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
válasz
#09634560 #33924 üzenetére
akár a sztereó erősítő kiváltására is megfelelne a Marantz NR1403 ? jó nem nagy de 1 szobába elegendő sőt a 90% hogy negyed-fél hangerőnél tovább nem menne
szerintem a 5 x 50 Watt teljesítmény bőven elegendő ....
Yamaha is jó lenne mert igazán szép darab . de kisebb árkategóriás gép nagyon gyenge a sztereó ., még a magasabb árkategóriás gépekbe is az a sz@r (IC) végfok van *de pár éve nem követtem a fejlődését
használt gépet nem akarok ....
-
-
törölt tag
-
pokerarcsuny
tag
válasz
#09634560 #33643 üzenetére
Elég amatőr vagyok ide.
Még nem vettem meg semmit . Csak ezeket mondták hogy nem fogok csalódni benne, eddig a TV+lejátszó jónak tünik .
Nos, amit írtál kb annyi jött át hogy 100K-ból nem fogok értelmes cuccot venni .-Kérdés : Mennyitől érdemes nézni a hangcuccot ?
-Ha veszek [link] ilyet , akkor gondolom a házimozihoz már nem kell a lejátszót megint megvenni nem ? -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #33552 üzenetére
Köszi az infót. Az jó ha már itt is érezhető.
Mert nekem is tetszik ez a szett, igaz én frontoknak ES80-at gondoltam. Amikor találtam a neten 150-ért egy szettet, nah az durván jó vétel volt. Ide is belinkeltem ha emlékeztek.(#33553) Sefter
Még nem vette meg, még a nézelődés fázisában van. Vagyis az erősítőt kinézte már az eddig biztos volt.
De így ha azt a szettet választaná akkor nem lenne a legjobb párosítás azt mondod?(#33557) Oldfighter
Thx neked is az infót
Szerintem többet nem szeretne erősítőre költeni. Meg neki tetszik az a vékony kivitel.
Mondjuk én is inkább nagyobb vasban gondolkodom majd, hiába csak 20 nm kb felére kell.De gondolni kell a jövőre is.
Ha esetleg egyszer nagyobb lakásba költözünk, akkor ne kelljen új cuccot venni. Nah meg ugye nem kell azt bömbölteni.
-
-
Játékos
addikt
válasz
#09634560 #32721 üzenetére
Jó reggelt!
Köszönöm a hozzászólást!
A NAD erősítők mindig szimpik voltak, valószinűleg ilyet fogok választani.
Nem mondtam, hogy nem elég egy vélemény, de mint látod utána kaptam rögtön néhányat. Én nem tudom, hogy ki számít "szakértőnek" illetve lehet, hogy ha 10 ellenérv van a szakértő ellen, akkor érdemes lehet elgondolkodni a dolgon.De természetesen hálás vagyok mindenki véleményéért!
Szóval nézegetem az AVX-et, és akad is NAD, de akkor még megmarad egy kérdés: mi az a hangfal, amit választani érdemes, ha nem szeretnék hatalmas állókat előre, de mégis "zeneinek" kellene lennie? A vászon alatt/mellett kell elférnie, így ~30-35 centiméter magasban gondolkodom.Köszi a segítséget!
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #32645 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros lett szerintem, és picit félrevisz az adat-jel-információ kapcsán, a matematikus barátod picit közérthetőbben is fogalmazhatott volna, bár az analóg és diszkrét értelmezése uszkve okés.
A jel az amit adó és vevő egymás között egy közegben küld egymásnak.
Az adat a jeleknek egy halmaza.
Információ pedig pontosan ahogy irtad is, a feldolgozott (értelmezett) adat(ok halmaza).Jel lehet analó és diszkrét.
Adat szintén lehet analóg és diszkrét. -
buci30
addikt
válasz
#09634560 #32393 üzenetére
Most már több filmet próbáltam ami tuti 5.1 avi-s s mindegyiknél engedi váltani a Dolbyt és a DTSneo6-ot és a Logic7-et de ha akarom akkor Stereoba is állíthatom.
Szerintem akkor ez így normális nem? Ha gondolom valakinek nem tetszik akkor elállítja magának ahogy gondolja.
Mondjuk a legerőteljesebben vagy mélyebben a Logic7-el szól de 5.1 gondolom a DTS vagy a Dolby lehet.Van még egy lehetőség de ez nem tudom mi: Hall1 Hall2 meg Theatrher
Na amikor itt nyomkodtam itt viszont ki írta ,hogy PCM 48 KHZ
De hülye vok
Akkor ezt ne értem mert 5.1 pedig.
De a ki hangfalak is ott vannak de csak a kétt elsőbe van betű(R-L) a hátsókba nincs az gond? -
Harsonás
tag
válasz
#09634560 #32397 üzenetére
Minél jobban belemerülök a témába, annál jobban összezavarodok. Jelenleg van egy régi hangfalam ami az erősítőre van kötve. De a házimozi erősítőn nem igazán remekel (Főleg zenénél zavaró). "Tudom belépő kategória" Arra gondoltam, hogy az onkyo erősítő mellé rakok egy 5.0 szettet mozizni és a Régi Grundig hangfalaimhoz pedig keresek valami sztereó erősítőt zenére.
Köszönöm eddigi válaszaidat.
-
Harsonás
tag
válasz
#09634560 #32379 üzenetére
Nekem is jobban tetszik az M35i csak most lenne lehetőségem egy M34i-hez hozzájutni használtan. Az MV szériából mire gondoltál? Vérszegény alatt mit értesz? Mégiscsak egy álló hangszóró az erősítő, meg belépő kategória, ha kiegészíteném teljes 5.0-ra akkor 1:4 hez lenne kb az árkülönbség. Az M35 csak 1 hangszóróval különbözik.
-
seria
tag
válasz
#09634560 #32212 üzenetére
Használtat csak ismerőstől vennék akiben megbízom vagy innen a fórumról aki tudom, hogy korrekt (1éves körülit ami még garanciás).
Mozi 90% zene 10%. Jelenleg egy 12m2 szobába van a házimozi az emeleten. A nappaliba szeretném átköltöztetni ami 16m2 (ebbe benne van a "lépcsőház") + egy légtérbe a konyha kb: 8m2 + 2m folyosó. Tudom nem egyszerű az elrendezés. A tévétől 2-2,5 méterre ülnék a hangfalakat el tudnám rendezni.
Hangfalak? Nem tudom milyen erősítőhöz milyen való, nem vagyok maximalista (vagyis az lennék ha lenne annyi pénzem) rábökök egyre [link] pl. a kategória jó?
Köszi az eddigi segítséget.
-
Deadzone41
őstag
válasz
#09634560 #32101 üzenetére
természetesen ideális körülményeket feltételezve, tehát fix a mikrofon, a hangkeltő, és minden berendezési tárgy a szobában. ha minden zavaró elem ki van zárva, és csak a két erősítő cseréje a különbség, akkor nem szólhat bele az akusztika a mérésbe.
Pityu: de most őszintén, az az erősítő ami nem tud lineáris maradni 1dB-an belül 20-20kHz-ig, attól mit várunk el egyéb paraméterekben?
-
anonym1s
őstag
válasz
#09634560 #31946 üzenetére
Hali.
Ket teljes blu-ray lemezt szamoltam 100GB-nak, amiben mar benne van a video, a hangsav, felirat, meg menu. Igy jon ki a 111Mbit/s, de altalaban egy BD lemezen nem csak egy hangsav van, hanem vagy 4-5, meg vagy 10 felirat, amibol ugye egyszerre csak egy aktiv film nezes kozben, es igy a bitfolyam meg annal is alacsonyabb amit irtam.
Nem tudom mi az a cec, meg meta adat, de ha azok tobb mint tizszer akkora savszelesseget foglalnak mint maga a film, akkor megvan a magyarazat, miert irjak, hogy a 2,25Gbit/s csak hd ready atvitelere eleg. -
-
tdd587
őstag
válasz
#09634560 #31901 üzenetére
Tehát nem 7.1, hanem 6.1 (az is csak mátrixolva). Hogy hova keveri/hogyan osztja szét valami DSP, azt nem kellene összekeverni azzal, hogy mennyi van belőle. Forrás: a dolby saját oldala.
-
Pepszi
tag
válasz
#09634560 #31914 üzenetére
Sokat dícsértétek a dynavoice-okat, hogy ár érték arányban nagyon jók,
és nézegettem is, hogy vonzó áron vannak...
A marantz 5006 mellé szeretnék majd valami szettet, aminek az új ára kb 200e és ugye ahhoz kb 400 ezres szett passzolna a hüvelykújszabály alapjánNo ezért nem mentem el eddig meghallgatni, mert challenger m65 vagy definition DF5 i áráért várom a használt piacon a tuti vételt ami újonnan 400 ezer volt.
Vagy ezt nem szabad ennyire sarkosan venni?
-
tipcsibacsi
tag
válasz
#09634560 #31871 üzenetére
Köszönöm.Tisztult a kép.
Sajnos egyenlőre 150-től nem tudok többet hangfalra költeni.
Erősen gondolkodom, hogy először csak két frontot és egy centert veszek és majd kiegészítem később a hátsó kettővel meg a szubbal.
Vagy esetleg jobb választás a két front plusz szub először?
Mit javasolsz?
Esetleg ebben az árkategóriában milyen típusú hangfalakat ajánlanál?
Tehát 150 ezerből két front center vagy két front szub és milyen márka jöhetne szóba és nem álló frontokat akarok hanem polcsugárzókat a hely miatt.Tehát a front és a center is amennyire lehet kisebb méretű legyen.Tudom ez nem kicsit befolyásolja a teltebb hangzást de ilyen kompromisszumot tudok kötni. -
anonym1s
őstag
-
tipcsibacsi
tag
válasz
#09634560 #31869 üzenetére
Nem értelek, milyen infot nem adtam meg?
Utána néztem már ezeknek és mind a kettő tetszik csak nem tudok dönteni.
Amit a denon 2113 vagy a pioneer 922 tud az nekem bőven elég így elsőnek szinte nulláról indulva.
Használtakat is néztem de óckodom, talán hangfalból még vennék is használtat. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#09634560 #31755 üzenetére
OK, ebből lényegében egy szót sem értettem.
Én csak hobbifelhasználó vagyok, nem értek hozzá. Akkor máshogy kérdezem: normális, hogy kiírja? Jó ez nekem? Vagy ezt automatikusan odarakja?
Bocsánat, ha értetlennek tűnök, de tényleg vakhülye vagyok ebben a témában. Most próbáltam rákeresni erre: "Pulzuskód-mdulált hang" google-ban, de nem találtam olyan találatot, amitől okosabb lettem volna.
-
r4z
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09634560 #31502 üzenetére
Nekem nincs szemüvegem mégsem látom ezeket a színeket. Máshogy működik az agyunk. Én nem szeretek tehetség kutatókat hallgatni, mert falra mászok a hamisságtól, más meg élvezi, hogy milyen szépen énekel. Én sem kezdem el neki mondani, hogy rohadt hamisan énekel. Hifinél még csak nem is az van, hogy hamis/nem hamis amit könnyű észrevenni. Valaki felhozta, hogy egy karmester vagy hasonló ismerőse se tudja megmondani 2 rendszer között a különbséget, mert nem azt figyeli, nem arra van ráállva az agya. Lehet hogy sok tanulás után valamit észrevennék, de alapból semmi. Próbálkoztam már, hogy a füles erősítőbe be van kötve egy 300 HUFos összekötő, meg egy CAT6os amit én csináltam és nem hallok különbséget. Most tehetek én erről? De mégsem jelentem ki kategorikusan, mint itt egyesek, hogy kamu az egész kábel mizéria. Mert tudom, hogy azért mert én nem hallom/látom más még hallhatja/láthatja.
Jut eszembe, szoktak oszcilloszkópos méréseket csinálni? Mármint ugyanazt lejátsszák 2 kábellel és megnézik melyik hogy néz ki?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #31497 üzenetére
Múltkor volt itt BBéci a nagy furu XLRel. nullpercesen hülyére verte az itt levő néhai XLReket. 600e Ft, vs 85e Ft,ki is jött, árral arányosan.
Néhai mindenféle ezüstöt,rezet használt, Furu meg weblapján OCC rezet emleget.( egyébként lehet,h hazudik)
Kicsit furcsa nekem, hogy furu olcsón ezüstözött rezet használ, aztán ezüstöt, majd a legvégén kurta drágán rezet.ui:sztem,ha nem akartok valakit itt látni, nem kell válaszolni a HSZre. oviban is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Energiaital topic
- Mozilla Thunderbird
- Anime filmek és sorozatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest