- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kovi703 #35762 üzenetére
Hosszú évek óta 5.1-ben játszok PS3-mal. Már el sem tudnám képzelni nélküle. Késés? Semmilyen késés nincs! Olyan szinten kiegészíti a játékot, hogy egyenesen hihetelen nagy segítség tud lenni, ha tudod, honnan jön a lövés/léptek hangja, stb. Másik dimenzióba helyez. Ahogy fordulsz a karakterrel, úgy "vándorolnak" a hangok is vele párhuzamosan, ezt már rég tudja minden játék.
-
Dorian
félisten
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
kovi703 #28608 üzenetére
Én többcsatornás zenékre vagyok begerjedve, így elsősorban ilyennel teszteltem az új hangszóróimat. Amivel gyönyörűségben lehet részed, az Eric Clapton és B.B. King közös lemeze, hihetetlenül jól van megcsinálva, ott mindent hallani. Ez DTS hangformátumú. De ha sztereó érdekel, akkor pl Mark Knopfler lemezei közül pl a Sailing To Philadelphia is nagy valószínűséggel megteszi. Véleményem szerint blues, blues-rock, jazz, akkusztikus hangszeres zenék a legjobbak tesztelésre, vagy klasszikus zenei, szimfonikus anyagok is alkalmasak lehetnek.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
kovi703 #28608 üzenetére
A többiek már ajánlottak CD-ket, de érdemes jó minőségű koncert DVD-vel is próbát tenni, illetve Blu-ray-el. Kimondottan referencia szint az Eagles Farawell Tour koncertje, Queen videoklip összeállításának anyaga, vagy Eric Clapton One more car, one more rider lemeze. Na ezek az összes hangsugárzódat át fogják "mosni".
-
tjojo
tag
válasz
kovi703 #28608 üzenetére
Ha teszt CD-t keresel, akkor a következőt tudom ajánlani:
"Audiophile from Focal JMLab CD No. 2"Ezeket tartalmazza:
Technical Tracks
1- Left and right channels test
2- pink Noise : Ref.-14db Fs
3- Front channels polarity tesutSubwoofer tracks
4- Single cylinder moto engine
5- Muffled
6- Sourdo
7- Walking cello
8- Setting interference test:digital silence 0 bitsSine wave signals
9- 1kHz ref.:14db Fs 21- 250Hz 31- 2.5KHz
10- 20Hz 22- 315Hz 32- 3.15KHz
11- 25Hz 23- 400Hz 33- 4KHz
12- 31.5Hz 24- 500Hz 34- 5KHz
13- 40Hz 25- 630Hz 35- 6.3KHz
14- 50Hz 26- 800Hz 36- 8KHz
15- 63Hz 27- 1KHz 37- 10KHz
16- 80Hz 28- 1.25KHz 38- 12.5KHz
17- 100Hz 29- 1.6KHz 39- 16KHz
18- 125Hz 30- 2KHz 40- 20KHz
19- 160Hz
20- 200HzSliding frequencies
41- 20Hz to 160Hz 43- 1.25kHz to 10kHz
42- 160Hz to 125Hz 44- 10kHz to 20kHzStaging evaluation
45- Walking saxophone:Left>Center>Right>Center
“Le feu des Dieux"-olivier Lataste
46- Pencil circle drawings:Macri stereophonic recording
47- Tape roller unrolling:macro stereophonic recordingTransient response test
48- Bulb drop
Caution:this track may hurt certain people when listened to at high level
49- UDU Sound take(jug)Musical instruments
50- 0boe 55- Bass line,Drums
51- cello 56- Bass Play
52- Acoustic Guitar 57- Bass slap
53- Drums:progressive rise in intensity 58- Applause
54- Drums:Toms 59- Applause(outdoor)Musical tracks
60- “Le phare et la lune",Olivier Lataste
61- Male voice: “Reves"-Pierre Delorme
62- Female voice: “L'homme de la derniere chance"-Ghislain Marchetto
63- Male and child voices: “Blues d'automne"-Gilles Pauget
64- Vocal group: “Mercedes Benz"-J.Joplin arranged by E.Moulin
65- Jazz Rock: “Over the Rainbow",arranged by R.Guillard
66- Jazz: “Maia"(P.Ruche)RMR
67- “Danse du luster"-(A.Ciesla)-Doumka Clarinet
Ensemble&Youval Micenmaker
68- “Donne"-109
69- “Solminharm"-Romain Gayral
Higt spectral density setting drivers response testEducational tracks
70- compressed drums
71- Uncompressed drums
72- 25Hz to 20kHz compressed:“La derniere borne"-Olivier Lataste
73- 25Hz to 20kHz uncompressed:“La derniere borne"-Olivier Lataste
74- Full fledge orchestra
75- Full fledge orchestraSzerintem elég jó lemez, de tudom még ajánlani a Telarc kiadványait is.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
kovi703 #28610 üzenetére
Ha konkrétum kell akkor:
Arne Domnerus - Jazz at the Pawnshop
Híresen jó felvétel, élőben, mindenféle hangszerrel. A zenészek sokszor bénáznak, de nem ez a lényeg.
Mélyekre még valami nagybőgő, pl. Gary Karr, meg valami éneklős.
De lehet gyors lábdobos, sűrű hangú metál is közte. -
BBéci
legenda
válasz
kovi703 #28610 üzenetére
Mi, akik komolyan vesszük a zenehallgatást, elsősorban élőzenéhez hasonlítunk, amit koncerteken, jazzklubokban hallottunk. Nagyjából ismerjük a hangszerek hangját, meg tudjuk különböztetni a nagybőgőt a basszusgitártól, észrevesszük, ha az énekesnő orrhangon szólal meg és még sorolhatnám.
-
BBéci
legenda
válasz
kovi703 #28534 üzenetére
Igen, megéri olyat venni, a vetítőhöz húztam be egy 15 métereset és elégedett vagyok vele. Előtte egy 50000 forintos Profigoldot használtam, de szaggatott a full HD 3D.
(#28543) Sanci38
Jó lesz az 35 centisnek is.JBL 1400Array.
-
Darko_addict
őstag
válasz
kovi703 #28546 üzenetére
Gyors néztem egy tesztet. Az Amazonon van egy "egyszerű" 10M-es aranyozott 1.4-es HDMI, 29 fontért, és 380 user szerint az átlagos értékelése 4,5.
Átváltva az ~11k, a többiek között középáras termék.
Szerintem a lényeg: hogy ne a legolcsóbbat (van 1500-ért is) vedd meg, és azért legyen neki egy kis vastagsága is, mondjuk 1cm körül.
-
Darko_addict
őstag
válasz
kovi703 #28544 üzenetére
Azt meg kell hagyjam, hogy 10M-es kábellel nincs tapasztalatom, de 27k az szemkiszúrás!
Nekem sokszor fájó, hogy kihasználják az embereket, mert azt hisszük, hogy ilyen drágán csak jó lehet, de az esetek nagy többségében a termékek túlárazása van a háttérben és nem hisszük el, hogy mondjuk 8-ért ugyanolyan jót árulnak, mint "máshol" 27-ért egy szépen becsomagolt darabot. -
gyurczy
őstag
válasz
kovi703 #28541 üzenetére
Általában adnak próbadarabot, főleg a drágább kábelekből.
Én voltam abban a szerencsés helyzetben, hogy sikerült előre meghallhatnom azt, ami itthon is kiépül, így tudom, hogy mit várhatok. Remélem a szobaakusztika nem lesz förtelem és sikerül a hangszórókat is úgy elhelyezni, hogy szólnak is szépen és a szoba is használható marad.
-
Dorian
félisten
válasz
kovi703 #28267 üzenetére
Azért írtam az első köröket, mert nem ismertem a preferenciáid. Én is eljátszottam a viszonylag olcsó kábelezés vásárlását, bukóval eladását, drága vételét, de nem biztos, hogy mindenkit ugyanennyire érdekel ez az egész, sokan elvannak az olcsó kábelekkel.
Ha szándékodban áll ilyen összeget költeni kábelezésre, akkor innentől konkrétabban, jobban tudunk segíteni a választásban, ajánlásban. Viszont ilyen összegnél/minőségnél elkapkodni nem szabad/nem érdemes. Első körben érdemes körülnézni, hátha a használt kínálatban (pl. itt az apróban vagy avx fórum hirdetéseiben) felbukkan ilyen kategóriából valami. Ha lesz kis időm melóban én is segítek. Igazából szerencse kérdése. Én front-centert újonnan vettem, surroundból meg kifogtam jó árom jó minőségű használtat. De ez utóbbi nem jellemző a hossz-változó miatt. Surroundokhoz én újonan valami egyszerű 1,5 vagy 2,5mm2-es OFC réz (vagy ezüstözött rezet, mivel ott mélyek szerepe nem olyan jelentős) vennék.
Egyébként jelenleg van némi feljebblépés ötletelésem így lehetséges (de nagy kényszert nem érzek rá, talán a sztereó rendszerem miatt lenne érdemes, de ez már csak hifibogár) hogy eladásra kerül a front-center kábelszettem. De első körben nézd meg amik már konkrétan meg vannak hirdetve. -
Dorian
félisten
válasz
kovi703 #28263 üzenetére
Sajnos ez nem olyan egyértelmű, egyváltozós dolog amire egyszerű válaszok vannak.
A kábel árat azért írtam csak, hogy a dobozokhoz való kategóriát be tudd lőni.
Lehet venni először olcsóbb rézkábelt aztán próbálgatni a drágákat. De ilyenkor eladáskor bukja az ember az olcsóbb kábel árának jó 60%-át. De lehet, hogy valaki nem is igényel jobb hangot / nem szán sok pénzt drága kábelre...
Az olcsó ezüstözött kábel magasba húzza a hangot, kissé zavaros középpel. (múltkor meglepődtem amikor megtudtam, hogy a sajátom is ezüstözött, mert ezek nem jellemzőek rá) Az egyszerűbb rézkábelekből a túl vastagok tompa magasakat és erősen kiemelt felső-mélytartományt adnak.
Hátsó kábelek kompromisszum kérdése, mert kevésbé fontos hangkép szempontból, viszont hosszú, ezért eleve drága. -
-
Csabroncka
addikt
válasz
kovi703 #28137 üzenetére
A legelső amit nézz meg, hogy az alaplapi user manual ír e valami csillagos kivételt, ha nem akkor gyakorlatilag az összes nem HD anyag átfog menni dekódolás nélkül! Ezt úgy is nevezhetjük, hogy bitsteram adatfolyamként. A HDMI porthoz semmilyen hangkártya, jelfeldolgozó egység nem tartozik, úgy ahogy van jön a digitális anyag.
Viszont a végén dekódolóra szükség van! Ezt, ahogy te is mondtad lehet HM erősítő, vagy amiben nem vagyok biztos, hogy TV.
Ebben az esetben tehát attól függ minden, hogy a TV-d tudja e dekódolni az adott hanganyagot!A dekódolás után tömörítetlen PCM és/vagy LPCM adatfolyamról beszélünk, ezek jóval nagyobb méretűek, mint dekódolva, így csak HDMI-n tud átmenni 6+x csatorna.
Remélem valamivel előrébb jutottál!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
kovi703 #27829 üzenetére
Ha a surroundokat valóban kissé lefelé tudod majd dönteni, akkor nem hinném, hogy sokat vesztenél az élményből. Ha a képen a méretarányokat nézzem, akkor elég távol leszel tőlük, hogy a lefelé való döntés kompenzálja valamelyest a magasságukat.
HDMI-s dologban nem tudok újat mondani, valami minőségi kábel után kell nézni ha valóban másképp nem tudod megoldani a problémát.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
kovi703 #27821 üzenetére
Elrendezésügyileg szerintem ebben a helyiségben jobbat nem lehetne kihozni. Hangzásügyileg pedig a berendezési tárgyaktól függ a dolog. Szőnyeg legyen azért a kanapé és a tv-állvány között, továbbá a falakra is érdemes valamit feltenni. Polc, faliszőnyeg; sarkokba valami virágállványt, szomszéd kislány plüssfiguráit
. A vastag sötétítő függöny pedig nagyon jól fog jönni akusztikailag is. .
-
Oldfighter
senior tag
válasz
kovi703 #27788 üzenetére
Valahogy szélesebbre kéne húznod a front területet. Én olyan elgondolást néztem ki, hogy az íróasztalt pl rakd a bal alsó sarokba, mellé meg mehetne az ebédlőasztal az ajtó mellé. A kanapét elfordítod 90 fokkal és ha az ablakok mérete, működése engedi, akkor a tv állványt a front hangfalakkal az elé raknám, mondjuk minimum fél méterre. De ez tényleg attól függ, hogy az állványod és rajta a tv milyen magas, hogy ne zavarja az ablak nyitását. A ferde falnál pedig a surroundok lennének a kanapé mögött. A másik megoldás se rossz, de akkor megint alig lenne két méter a két front hangdobozod közt. Egy keskeny szobában, mint pl nálam, ez különösképp nem ront a helyzeten, de a te nappalid elég nagy. Nagyon felemás hangzást tudsz csak így elérni.
-
ginola
addikt
válasz
kovi703 #27776 üzenetére
Szia
Fordítsd szerintem meg az egészet 180 fokkal, hogy ne legyenek bezárva a dobozaid, több helyed lesz a másik falon, és a sub-ot is könnyebb lesz elhelyezni.
Érdemes lenne az ablakra vastagabb függönyt venned ill. arra a falra, ahol a képen a tv van ajánlom a könyvespolcot hangelnyelőnek.
-
Deadzone41
őstag
válasz
kovi703 #27776 üzenetére
nagyon rossz. én megfordítanám az egészet 180 fokkal, akkor nem zavarna a nyílászáró abban, hogy középre helyezkedj el a szobában. a hangfalakat a faltól minimum fél méterre rakd, de inkább többre, kísérletezni kell. a surroundokat se a falra rakd, hanem állványra, és a fül magasság fölé.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
kovi703 #27459 üzenetére
A pioneer-eket hallgattam. Én a 920 mellé vettem Zensorokat, pontosabban félcsalád van eddig meg. BBéci-t kérdezd, de szerintem a 2020-tól felfele, illetve LX 52 től már kevés a Zensor tudása, eggyel komolyabb kategóriájú hangfal családdal (pl.: Lector) lehetnek igazán jók (ráadásul ha az 1:3 arányt nézem...
)
-
Patice
nagyúr
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
kovi703 #27368 üzenetére
Olvass vissza. Hetente előjön a kérdés. HDMI-n rákötött külső eszközt csak sztereón továbbítanak a TV-k valami másolásvédelmi szabvány miatt (kivéve 1-2 LG).
A másik kérdésedre:
"A HDMI kabel milyen minosegu hang tovabbitasara kepes?"
Képes a jelenleg elérhető legmagasabb minőségű hang továbbítására akár 7.1 csatornán is. Ennél jobb jelenleg nemigen van. -
BBéci
legenda
válasz
kovi703 #27130 üzenetére
Nagyon rossz megközelítés.
Aki a hangra és képre igazán igényes, direktben vezeti a képmegjelenítőbe a HDMI kábelt. Aztán a 3D filmek roppant csekély száma miatt nem is érdemes szempontnak lennie az 1.4 aljzatnak.
Eldöntötted, hogy eredeti Blu-ray lemezekről fogod nézni a 3D-t? Az nem akadály, mert az összes jobb lejátszónak már 2 db HDMI kimenete van.
Nem hasonlítottam össze Onkyo 717 és Pio 922 hangját.(#27131) gyuszmo1
1. Válaszoltam.
2. Ez nem ügyfélszolgálat, senki nem reklamálhat, ha nem kap választ.
3. A kérdésed informatikai témájú, nem házimozis. -
BBéci
legenda
-
kovi703
tag
válasz
kovi703 #27124 üzenetére
Egy masik kerdes? Ti akkor ugy velekedtek, hogy az Onkyok ugy fullra nem annyira a finomabb zenekhez valok. Tehat hiaba vennem meg mondjuk a 818-asat akar, az se olyan karakteru, ami a finom zenekhez jo es peldaul a Pioneer vsx-922 vagy a Denon 2113 inkabb jo az ilyen zenere, hiaba vannak lejjebb egy kategoriaval.
-
törölt tag
válasz
kovi703 #27075 üzenetére
Rockra, zúzásra az Onkyo is megfelel, de a finomabb részleteket elkeni. Ennek függvényében válassz: ha metallica, Iron Maiden, Tankcsapda... és ez a stílus alkotja a hallgatott zenék zömét akkor Onkyo, ha Dire Straits Van Halen, Apocaliptyca Piramis... akkor Pioneer vagy inkább Denon.
Toobee: megelőztél, hasonlót akartam irni.Árában pl. Polk TSI, Proson, Dynavoice szetteket nézzen.
-
kimi02
őstag
válasz
kovi703 #26627 üzenetére
Én a Polk RTI A7-es szettet venném 280k-ért. És még alkudni is lehet , garanciális is ráadásul.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kovi703 #26631 üzenetére
Darabonként összeadott árat nem is nézem soha, az mindig irreálisan magas. Kb. az általában akciósnak nevezett szett árat szoktam kinevezni alapárnak.
(mint pl. a Concept 5.0-ánál a 230e az elmúlt időben)
Ha a zene a fontosabb vegyél sztereót!
mozierősítők közül zsebbenyúlós lehet a "jól" zenélő. Vagy régi még hdmi nélküli nagy vas, Denon-ok 19xx fölött... Igényeidet, ízlésedet, pénztárcádat nem ismerhetem. Sokat meg nem hallottam így konkrétat sem ajánlanék. Legjobb ha te mész el meghallgatni őket minél több helyre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest