- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goyee
tag
Elhiszem Neked, hogy megéri, de én már nem vagyok hajlandó annyit adni érte.
Át kell ezt gondolnom rendesen, mert azt is mérlegelnem kell, hogy kiadok 300k-t, aztán előfordulhat, hogy a végén kéthetente megnézek rajta egy filmet, oszt csókolom (főleg amilyen a felhozatal mostanában). Ha így nézem, akkor már nagyon nem fogja megérni azt a +40k-t, hogy ott porosodjon.
De előfordulhat az az eset is, hogy úgy beleszeretek ebbe az egészbe, hogy 300k-s erősítőket fogok venni.
Szerintem pontosan ezért kell kezdő-belépő szettel kezdeni ezt az egészet, mert ha úgy adódik, akkor ki tudjon szállni belőle az ember anélkül, hogy 100 ezreket bukott volna. (de ez csak az én véleményem)(#93045) devil-k: ezzel egyetértek
-
az ászf tartalmaz kikötéseket garancával kapcsolatban, pl. új terméknél két év, kivéve ha a gyártó ennél többet állapít meg.
nem tartalmaz viszont a leírás semmit a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban. fel kell venni a kapcsolatot az eladóval. ez a shop egyébként ugyanaz, mint ami az md-sound.de-n van? -
Arról nem is beszélve, hogy igencsak friss élménye lehet ez az új tulajnak. Nem csak a szervetlen matériának (kábel, erősítő stb.) kell bejáratódnia, hanem szerintem a fülnek is szokni, tapasztalni és járatódni kell egy új hangzás esetén. Tapasztaltam már olyat, hogy más az első benyomás, és más a később már letisztult vélemény. Várjuk ki a végét!
-
Sage83
aktív tag
Malac páros az biztos!!!
Erősítő vs lejátszóra valami ötlet?
Vagy marad a Yami és befektettek valami minőségibb lejátszóra amin van analóg kimenet pl: Oppo BDP-103EU és mindent visz...csak nem tudom ,h végig még lenne e az a bizonyos dinamika ami kell egy jó mozihoz.
ha mondjuk analóg kábellel viszem át a hangot a Yamiba?
Vagy egy új erősítő Nad,Denon + egy Med800x3d...
-
Dexar007
veterán
Egyszerubb lett volna ugy a dontes..
Igazabol mi a garancia arra,hogy egy ezereves ronda kinezetu valami jobban szol mint egy uj 3 ev garival boltbol szamlaval?
Egymas mellett a kettot ugysem lehet kiprobalni,hasznalt cuccnal pedig nem mondhatom azt,hogy bocsi,megsem kell,vedd mar vissza.
Hangprojektor vs Thurmnal vegul is ezt el lehet jatszani,ha mindkettot megrendelem es osszehasonlitom,de igy elsore azt mondanam,hogy ket nagyobb fajta doboz csak jobban szol mint egy kis lemezdarab a tv alatt, vagy nem? -
Dexar007
veterán
De a thurmhoz nem kell semmi vacak,kevesebb vezetek,szebb kinezet,es 70-ert megvan 3 ev garival. Kulonbseg pedig az en fulemnek lehet olyan minimalis lesz,hogy rohognek ha 5 ezret meg pluszban ki kene fizetnem a papiron "jobbert".
Plusz a fejlesztes nalam amugy sem opcio, en 10 evre keresek hangfalakat,mert teljesen kizart,hogy lentre 5.1-et epitsek.
Hangprojektort valamelyik nagyobb muszaki aruhazban meg lehet egyebkent hallgatni? Nincs kedvem berendelni aztan visszakuldozgetni. -
robi-k
őstag
Biztosan átalakítható a T12 vezérlése arra, hogy egy kapcsolóval állandó fix Be állásra lehessen állítani a vezérlő áramkört. Igaz, ehhez egy kicsit át kell forrasztani a vezérlést és be kell építeni egy kapcsolót.
Furcsa, hogy gyárilag nincs beéptve egy ilyen kapcsoló (pl. hagfal/sub bemérés előtt én az SVS-en mindig állandó Be állásba rakom ezt az átkapcsolót).
-
B.attila
tag
Távolság és hangerő beállítás
távolság beállítás: lehet hülyén hangzik ebben az "okos" világban de nálam a méröszalag tűnik a legalkalmasabbnak
a hangerőhöz meg mérőműszer amit én egy iPhone app-al próbálok pótolni több kevesebb sikerrel
EQ-hoz én nem merek nyúlni mert csak elrontanám -
B.attila
tag
Az elhelyezés azt négykézláb mászkálásos módszer alapján lett kiválasztva és a lehetséges 3 hely közül minden kompromisszumot figyelembe véve a 2. legalkalmasabb helyre került
Vágást már többféle variációban próbáltam vannak különbségek de alapvetően nem számottevő
próbáltam 80-120Hz között
próbáltam úgy is hogy a frontokról levágattam a 80-120Hz alattiakat meg úgy is hogy nem
az eredmény az volt minden esetben hogy a sub kikapcsolása után "jó" lett minden -
dgyuri0123
nagyúr
"Inkább ki sem fejtem a véleményemet. Úgysem tudlak meggyőzni semmivel.
"
Pontosan és jól látod. 40 éves zenehallgatási múlttal ide jutottam, mert a mozi, mint műfaj nem tudta átformálni a zenei ízlésemet, mert pont arra lenne szükség, ha vissza raknék egy Subot a rendszerembe.
Próbálj rábeszélni egy elvakult hifistát arra, hogy mélynyomót használjon. Menni fog szerinted? He.he........
Csak azt ne kezdd el feszegetni, hogy akkor miért vettem HM erősítőt, mert akkor viszont igen csalódott leszek.De attól még elolvasnám az álláspontodat.
-
carpediem007
tag
Akkor ha jó értem zenére nem szoktátok használni a subot.
Ha jól olvastam az erősítő könyvet akkor ha Large re van állítva akkor ki küldi a mélyet a sub mellett is. Filmnél lehet hogy nem hátrány.
Majd teszek egy próbát
Karácsony körül nem szoktak akciók lenne hangfalat áruló üzletekben?
Köszönöm!
-
"ha tetszik hogy valami ütemtelenül morog a zene alatt, akkor hajrá."
Szubja és beállítása válogatja. Tudod jól, én szubbal hallgattam zenét, és jól összehozható egy normális, lehetőleg zárt szubbal, okos, visszafogott beállításokkal. A GS20-al már abszolút nem érzem a szub szükségességét, kiiktattam. De ugyanúgy megvan szub nélkül is az, hogy a forrástól, a keveréstől függően tud sok és kevés is lenni a mély, tehát nem csak szub esetén lehetséges "ütemtelen morgás" a zene alatt, egy rosszul kevert felvétel szub nélkül is tudja produkálni.
(#92025) dgyuri0123 "Volt Subom, de semmi értelmét sem láttam - hallottam, az örökös dünnyögésnek, ami folyton jelen volt még a triangulum csilingelése alatt is."
Rossz szubot és/vagy rossz beállítást hallgattál.
(#92016) xtremetuning "Ha nem (amire fogadnék), akkor kíváncsi lennék, hogyan jelenítesz meg egy nagybőgőt helyesen..."
Ez pontosan így van. És nem csak 5.1-es felvétel és LFE esetén. Sztereó zenéből is hiányzik sokszor az alsó szegmens, és nagyon zavaró, hogy nem nagyon létezik sem a basszgitár, sem a nagybőgő, sem egyes dobhangok, stb. Bármennyire tudom, hogy "szabály szerint" nem ajánlott sztereóhoz szubot használni, de engem nagyon zavart, hogy ezeknek a hangszereknek a hangja kizárólag akkor jelent meg normálisan, amikor szubot kapcsoltam. (Hál' Istennek ez tényleg megoldódott, már nincs hiányérzetem szub nélkül sem.)
-
carpediem007
tag
Nagyon sok erősitőben 100e fölött van DLNA, zene szolgáltatások, meg minden olyan egyéb amit szerintem nem erősitőbe kellene rakni, amit nem használnék ki, de persze ez az én véleményem, ezekre gondoltam extra ként.
Biztos vagyok benne hogy több 100e erősitő jobb hangban, de aki nem fanatikus annak nem biztos hogy megéri.
Nekem egyenlőre megérte a Pionner, még ha belépő kategoria is, azért írtam válaszként -
z123456789
addikt
köszi
Azt azért nem írtam mert úgy is van egy bizonyos minimum összeg amit rá kell szánni hogy legyen értelme a
dolognak. Ahogy a legtöbb csóró én is szeretnék efelé a minimum felé közelíteni leginkább.Amennyiben a dobozok maradhatnak, úgy nő az erősítőre szánható összeg is. de ugye ha drágább ládát veszek akkor a dobozok lesznek a gyenge láncszemek. Ördögi kör...
Ez a láda illene az AR-ekhez is, vagy csak az erősítőhöz? Meghallgatni...kb hallanám hogy van mély. Sok mindent én nem hallok ki. (Mármint hogy ha azon kívül kell valamire figyelni hogy van-e mély vagy nincs.)
-
dgyuri0123
nagyúr
Te írtad, hogy nem korrekt az összehasonlítás ilyen módon. Akkor lenne igazad, ha az egyiket analógon, a másikat pedig digitálisan kötöm össze. Ezen miért rugózol ennyire?
Egy milliós CD játszó Dac-ja veri a milliós HM erősítő Dac-ját nem? Azt hogyan kötöd Össze? Csak azért is digitálisan?A lemezjátszómat is digitálisan kéne összekötnöm vele?
A Roksan Chorus Black-en nincs coax kimenet. [link]
Nekem nagyon fontos az analóg képessége, szinte fontosabb, mint a digitális. Passz. Te nem érted az én álláspontomat. Te másképpen más dolgokat tartasz fontosnak. Fogadd el kérlek, hogy nekem más a hozzáállásom a HM-hoz.
Befejeztem. Béke veled.
-
dgyuri0123
nagyúr
MInt fentebb írtam, HDMI-n hallgatok zenét is. Eleinte ( 0 órásan ) picit tompa volt, ezért kezdtem el variálni az analóg és a digitális között, de ahogy múlt az idő, úgy jött meg a hangja is.
Leestem a kanapéról, úgy szólaltak meg 24 bit-es flac-n a régről ismert CD-im, mert szinte mindet berippeltem. Tényleg a sajátjaim. Persze vannak újabbak is.Úgy gondolom, mivel pillanatnyilag csak HDMI-n kap mindent elmondhatom, most jobban szól, mint eddig bármilyen forrásból, bármikor, még az üzletben hallottakhoz képest is sokkal jobb, bizonyítva a saját DAC-ja képességeit.
Gondolom ismered: [link]
Szintén, a leesik az arcom kategória, de erre várni kellett kb. 100 órát.
Még egyszer mondom, ennél vannak ezerszer jobb erősítők is, de nekem akkor is leesik az állam tőle. Ebben az ársávban még nem hallottam ilyen produkciót senkitől sem.
A sztereója is teljesen megfelel nekem, mert tud olyat nyújtani, amit más HM erősítő nem. Nem idegesít, el tudok lazulni zenehallgatás közben, az énekhangok természetesek, a hangszerek hihetőek, a térleképezés egészen szokatlanul pontos, sztereóban is körülvesz a zene bizonyos felvételeknél úgy hogy néha azt hiszem, a hátterek is szólnak. Ezt eddig egyetlen általam hallott HM erősítő nem tudta nyújtani, persze nem a milliós kategóriát nézegettem eddig. De 280-ért ennél jobb új HM erősítőt venni lehetetlen szerintem.
Még egyszer mondom a 7007 már bejáratott modell volt, szemben az én teljesen nyers hangú vasam ellenében. Melyik volt akkor hendikepes?
Tényleg azt gondolod, hogy digitálisan a Marantz nyert volna? Kizárt.
-
carpediem007
tag
Igen azt is nézem, 5m kelett volna + csatlakozok. Gondolom 10e körül kijöttem volna. De ez egyszerübb gyorsabb volt, és magyar tetmék
+ Áfát is megkapom
Már csak sub kell a kábelhez és nagyon boldog leszek !!!
Hamár az IrishRed szintet hozza akkor megérte.
A suba érdemes 2 RCA-t bekötni, mik a tapasztalatok? -
dgyuri0123
nagyúr
Nem lehet a DAC-ot és a végfokot külön választani. Ha analógon csődöt mond egy erősítő, miért gondolod, hogy digitálisan jobb lesz? A NAD CD játszó DAC-ja ugyan analóggá alakított, de attól még az erősítőnek bőven akad dolga, hogy abból megfelelő minőségű hangot generáljon. Bármilyen jó is egy DAC , ha a végén elrontja az elő / végfok.
Digitális kötésnél sem lenne jobb a 7007, mert analógon elvérzett.
Egyébként ez egy olcsó CD játszó volt, ergo nem félek attól, hogy nagyon becsapott volna. Ha egy Primare lett volna, több igazság lehetne abban amit mondasz, de így nem...szerintem.Van, aki eleve szétszedi elő és végfokra, de én nem az a fajta vagyok. Szeretnék egy stabil, hosszan hallgatható, de eléggé részletező hangot, amit megtaláltam így, ahogy van. Bármibe lefogadom, hogy a 7007 digitális módon sem jobb zenén a NAD-nál.
Filmen lehet, de az meg hidegen hagy.
-
dgyuri0123
nagyúr
Szerintem korrekt, mert egy kerekebb hangú Nad CD játszóval is kukorékoló volt a Marantz.
Mindig is az volt a bajom a Marantz-okkal, hogy sziszegős és kukorékoló volt a hangjuk, persze nem High End szériáról beszélek, hanem pl. PM8000-ről, amihez volt szerencsém és amit el is adtam, pont emiatt.
Most is valami hasonlót hallottam és igen csodálkoznék, ha egy szúrósabb hangú CD játszóval jobban szólt volna. Inkább vált volna hátrányára és igencsak idegesítővé vált volna. Bár 3/4 óra múltán a hallgatók azt mondták, hogy fárasztó a Marantz.
Mondom: köszönöm a megerősítést, mert én eddig csak gondoltam, de ki nem mondtam ugyanezt.
Csak jelezném, hogy egy korrekt erősítő azért nem válik hallgathatatlanná, mert más márkájú CD lett elé akasztva. Nem feltétlenül szükséges egy alomból való vasakat összekötni, persze néha meg igen.
Nem mintha más márkával nem lettek volna hasonló gondjaim.
-
-
bajnokpityu
félisten
irishtől fölfele próbálgattam őket, a kácsa saját subkábeléhez, és a klotzhoz képest. kácsás, és a klotz nagyjából a szvetter és a boxer között volt hangban. (bár én wbt csatikat tettem rájuk)
egyébként nálam rendesen leszerepeltek ezek a modern kis RELek. T1 vagy T9 volt itt, újonnan 200+, és annyira erőtlen volt, hogy inkább elviseltem a klipsh brummogósságát, pontatlanságát. hozzá képest a t12-t venni,mintha rabolnál. (szerencsére olcsó a biztosíték)
-
BBéci
legenda
Klotz-ot nem ismerem, de a Black Lab is egyértelműen javította a hangminőséget egy mezei, viszonylag normális RCA kábelhez képest. Ennek ellenére azt mondom, hogy inkább az Irish Red-et érdemes megvenni, nem tragédia ha a Boxerre nincs pénz.
Itt olvasható bővebben, amit tapasztaltam a szubkábelekkel. -
-
"A GX-re ránézve, nekem nem a spórolás jut eszembe. Meg történt némi változás is rajta..."
Hát ez az, amit nem tudhatunk, hogy az a "változás" az jó-e, vagy nem annyira jó. A változást vajon mi motiválta? A könnyebben, olcsóbban beszerezhető alapanyag vagy technológia, vagy pedig tényleg a hangminőség javítás? Lehet, hogy én pesszimista vagyok, de kételkedem, hogy minden esetben a minőség javítás a mozgatórugó. Ez igaz lehet a hangfalakra, szubokra, autókra, mosógépre, lépegető excavátorra, mindenre.
"GR-ek még Angol "kézműves" munka. Kíváncsi lennék én is, hogy milyen."
Igen, eredeti angol szerelés. Bizony, én is nagyon kíváncsi vagyok! Tudunk majd következtetést levonni, amikor összehallgatjuk az én GRLCR-emet, meg a te GSLCR-edet.
-
dgyuri0123
nagyúr
"cserébe több a szolgáltatás."
Pont nem így kellene lennie. Bár, kinek a pap....
Én általában jegyeztem meg. Egy hangszórónál (hangfalnál) is létezik olcsósítás, mint ahogyan meg is teszik ezt, mert már az anyag felhasználás is egyre gagyibb. Mindent zongoralakkból felkiáltással lefestik a hangfalat, vagy műanyaggal borítják és kész a modern hangfal.??? Pozdorjából.
A hangszó elemein történő változtatások menet közben döntik el, hogy sikeres volt-e a módosítás, vagy csak marketing.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged