- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Ma sikerült kipróbálnom az első verziót, amikor a Dune-t hdmi-vel összekötve hallgattam a 3808-al. Elsőre tényleg jobbnak tűnt a sztereó hang, mint analógon összekötve. Egy ideig úgy néz ki el leszek ezzel a megoldással. Az viszont még elgondolkodtatott, hogy lenne-e hangban észrevehető változás ha lecserélném az erősítőt egy 4308-ra, nem vészesen sokkal kellene megtoldani a 3808 árát, ezt még be merném vállalni. Persze ha lenne eladó 4308, akkor gondolkodnék el rajta komolyabban. Szerintetek lenne értelme az én rendszerem mellett? (MA RS8 szett)
Esetleg mit ajánlanátok hasonló árkategóriában, ami mondjuk nem Denon és jobb a 3808-tól sztereóban és nem lenne visszalépés moziban sem?
Előre is köszönöm... -
snail1981
tag
Akkor sorra veszem a lehetőségeimet: (talán a sztereó hang javulás mértékének is ez a sorrendje)
1. Nem analógon, hanem digitálisan lesz összekötve a Dune az erősítővel - adja magát, hogy HDMI-n keresztül
2. A Dune mellé egy régebbi cd játszó beszerzése a jobb minőség reményében
Nézegettem a használt piacot (Denon téren) egy 2910-es dvd lejátszó vagy egy dcd595-ös cd játszó jobb minőséget képviselhet mint a Dune? Érdemes valamelyikkel foglalkozni?
3. Sztereó erősítő beszerzése - anyagi korlátok miatt a régebbiek jöhetnek szóba. Itt is Denon volt a keresés egyik szempontja, így került előtérbe mondjuk a 980R. Esetleg van más ajánlott, jó hangú erősítő amit érdemes lenne számításba venni?
Ezzel az erősítővel kb. egy korosztály lehet a dcd595-ös cd játszó, így együtt meg már egy külön sztereó rendszert képviselnének. Együtt a kettő kijönne 50 eFt-ból és akkor dugdoshatom én is a hangfalakat egyik erősítőből a másikba.Hát nem tudom...
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap kezdem az első ponttal, aztán megyek tovább ha szükségesnek tartom.
-
snail1981
tag
Sziasztok!
A lenti kérdésemet már feltettem az AVX megfelelő topikjában, ott nem mindenre kaptam választ ezért megkérdezném itt is...
Tanácsra lenne szükségem a meglévő rendszerem sztereó képességének javításához. A jelenlegi erősítőm egy Denon 3808 házimozi erősítő a lejátszó egy Dune BD Prime a hangfalak pedig MA RS8 szett. Házimoziban nem érzem kevésnek a 3808-at, sztereóban viszont lehetne jobb.
Mi lenne a legjobb és legolcsóbb megoldás? Gondoltam régebbi sztereó erősítő vásárlásán de tanácstalan vagyok, hogy melyiket. Amik most elérhetők egy Marantz PM30, Denon 980R vagy 480R. Többre nem emlékszem ebben az 50 eFt-ig kategóriában. Valamelyik megfelelő lehet? Elég lenne egy erősítőt vennem és ha a Dune lenne a forrás jobb lenne a kapott hang? Esetleg jobb ha veszek a Dune mellé egy régi cd játszót 15-20 eFt-ig? Olvastam régen, hogy a Dune nem igazán jó zenehallgatásra analógon.
Minden véleményt és tanácsot köszönök... -
snail1981
tag
Sziasztok!
A tv hangszóróit szeretném kiváltani. Lehet egy kicsit OFF de azért hátha belefér még a topik témájába. Olvasva a fórumot, a soundbar-okat sokan pénzkidobásnak tartják, ezért ezekkel nem foglalkoznék. A következő lépcső, amit találtam és megfelelő lehet, az a Denon RCDE-39 mikrohifi központi egység és hozzá valamilyen állványos hangdoboz (2.0). Itt az induló összeg akciósan 100eFt, ebben az esetben a Denon saját márkás hangsugárzóival van szerelve. Van egyéb lehetőség is: Monitor Audio Mr2, Boston Acustics A25, Q Acoustics 2020i amikkel hirdetik. Árban kb. 100-140 eFt körül szórnak ezek a variációk.
Szerintetek érdemes lenne egy ilyen variációval foglalkozni? Melyik hangdoboz a jobb? Maga a központi egység elég jó értékeléseket kapott, több fórumon is olvastam. Kezelhetnénk úgy, mint egy sztereó erősítőt, amit optikán hozzá tudnék kötni a tv-hez + van benne egy cd játszó, RDS tuner és mélyládát is lehet rá kötni. Szerintetek? Többször utána számoltam, de normál erősítő, lejátszó, tuner és hangsugárzó pár egyszerűen nem jön ki ennyiből, vállalható minőség mellett.
Minőségben ez a kis Denon megfelelhet?Köszönöm.
http://www.extremeaudio.hu/denon-d-m39-mikro-hi-fi-komponens-rendszer-fekete-fekete
-
snail1981
tag
MA RSW12 subhoz jelenleg Inakustik Patmos Y sub kábelt használok. Ezt még a régi PSW110-hez vettem. Ezt a kábelt szeretném cserélni valamilyen ár-érték arányban megfelelő kábelre. Én a Kácsás saját kábelt nézegettem, szerintetek az előrelépés lenne a mostanihoz képest? Esetleg az AQ Irish Red? Ha jól látom most éppen akciós.
-
snail1981
tag
Sziasztok! Jelenleg van egy Monitor Audio RS8-as 5.1-es szettem. Amikor megvettem még úgy tünt hogy nagyobb helyiségbe tudom költöztetni a rendszert de ez mára realitását vesztette. Jelenleg 16 nm-en van használva és ha mozinál nem is de sztereó zenénél mindenképpen soknak érzem az RS8-at. A kérdés az lenne, ha lecserélném az RS8-at egy GS10-re akkor mi változna a jelenlegi felálláshoz képest? Gondolom a magasabb kategória miatt többet nyújt a GS de mennyire fog illeszkedni a többi komponens mellé? Mást nem szeretnék cserélni. A hangkép változik ha marad az RSLCR ill. az RSFX hátul? Mozinál a kisebb membránfelület miatt nem lesz gyengébb a hanghatás? Egy 4x4-es szobába szerintem a monitor doboz lenne a használhatóbb. Egyébként 3808-al van hajtva. Felkeltette az érdeklödésemet az avx-en hirdetett GS mert pont olyan színben van, mint az én szettem és az sem mellékes, hogy 20 km-re van tölem.
Elöre is köszönöm a segítséget. -
snail1981
tag
Denon 3808A és egy Düne BD Prime 3.0 alkotja jelenleg a rendszeremet, MA RS szettel. A zenék lejátszása a Dünén keresztül történik, hol a meghajtóján, hol usb-n keresztül. Elérhető-e hangminőség javulás ebben az esetben egy külső dac beiktatásával? Ha igen, akkor milyen dacot ajánlatok? Hivox-os dacok vannak hirdetve az avx-en, azok milyen minőséget képviselnek? Előre is köszi a segítséget...
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Nem olyan régen kérdeztem itt a fórumon, hogy érdemes-e a Denon 1910-et lecserélni egy 3808A-ra. Köszönöm a sok segítő hozzászólást, végül lecseréltem.Még nem volt sok időm foglalkozni a beállításokkal de már is úgy tűnik, hogy megérte váltani.
Jelenleg egy MA RS8-as szettet hajt. Kérdezem a hozzáértőktől, hogy ezek így "szeretik" egymást, és egy szintet képviselnek? Szeretnék egyenlőre ezen a szinten maradni de itt kiaknázni a rendszerből mindent amit csak lehet, kiiktatva a gyenge pontokat. Először is a kábelezés: a frontokhoz és a centerhez QED Revelation Signature kábelem van, a hátsókhoz valami ezer Ft alatti noname. Ezeken érdemes változtatni? Mi az ami esetleg jobban illene ebbe a láncba? Mit ajánlotok?
Tápkábelem is az egyszerű pc-s kábel. Ezen a szinten lenne értelme cserélni komolyabbra? Mit ajánlatok?
A lejátszóm egy Dune Prime, mintha kevés lenne sztereón, mivel lehetne felhozni egy kicsit a hangminőségét?
Jó sok kérdést tettem fel, de sajnos nem vagyok még benne a témában és nem sok lehetőségem volt próbálgatni az összetevőket. Bárki tud segíteni, segítsen please... Előre is köszi... -
snail1981
tag
Sziasztok!
Most úgy néz ki, hogy lesz lehetőségem kicserélni a meglévő Denon 1910-es erősítőmet egy Denon 3808A-ra. Mivel nincs tapasztalatom erősítők terén ezért véleményt szeretnék kérni, hogy a MA RS8 szettem mellé ez megfelelő választás lenne-e? Megéri-e meglépni a cserét? Többen is mondták, hogy a 1910 elég gyenge az RS8-hoz ezért is gondolkodtam el a cserén. Házimozi esetében is szeretnék fentebb lépni és mivel a sztereó rendszeremet fel kellett hogy számoljam, a 1910-hez képest sztereóban is. Sztereóban milyen ez az erősítő? Ebben az árkategóriában van jobb választás? (kb. 140 e Ft) Előre is köszönöm a segítséget…
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motoros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Fotó állvány eladó
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest