- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brembo
aktív tag
válasz
python1 #132581 üzenetére
Nekem mostanában a 4308 is szarakodik. Nem tudom, mennyire tipikus, illetve ki találkozott hasonlóval, de nálam most az a szitu, hogy amikor bekapcsolom, akkor alacsony hangerőn az egyik front nem szól, aztán amikor feltekerem a hangerőt, akkor megszólal mindkettő, és utána lehalkíthatom, akkor már szól mindkettő. Ezt mi okozhatja?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #132581 üzenetére
Nekem 400-as volt a Denon előtt, szerencsére nem volt vele semmi probléma.
Gyakran olvasni hibákról, ki tudja az előző gazdája milyen körülmények közt használta illetve mit hallgat el.500-as 600-as Arcamoknak még magasan van az ára ahhoz, hogy ezt be merjem vállalni egy külföldi behozatallal egybekötve. Itthon többnyire csak "nepperek" árulják.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #132339 üzenetére
az egyik legnagyobb kimenő teljesítményű AVR.
7 csatin 8ohmon 116W 0.05%torzítás mellett, 5 csatin 144W, 2 csatin 4 ohmon 298W.
ezzel együtt, mint az AVRek általában, problémás dobozokat nem képesek kontrollálni. szóval hangerő biztos elég lesz, de hajtási képesség nem kiemelkedő.
mihez tartás végett:
[link]
5 csatornán fele teljesítményt mértek egy 1.5M árú AVRen.vagy: arcam 115W 5 csatin 8ohmon. 1.8M.
-
access_denied
senior tag
válasz
python1 #130609 üzenetére
... és 130610 liszi70
Hangfal kábeleimet így vettem, de ott akkora volt a különbség, ami mellett nem lehetett elmenni, viszont itt a kábelek közötti ár több mint 10-szeres volt. Elképzelhető, hogy feleennyiért is ugyanazt hallottam volna, sose tudom meg.
Afelől vannak kétségeim, hogy bármiféle tápkábel okozta (?) változást én kihallanék. Nagyon kíváncsi lennék egy ilyen vaktesztre.
-
-
PrinceHerceg
őstag
-
rappit4
őstag
válasz
python1 #128433 üzenetére
Most hogy jön ide a csörgővisszhang?
Ez a visszhang:
"a hang érzékelése és a visszavert hang megérkezése között legalább 1/10 másodperc időkülönbség szükséges. A hang terjedési sebessége 20°C-os levegőben kb. 343 m/s, vagyis visszhanghoz a visszaverő felület legalább 17,2 m-re kell legyen."
Ez pedig az utózengés:
"Ha a hang érzékelése és a visszavert hang megérkezése közötti idő kevesebb 1/10 másodpernél utózengés jelentkezik."
Tehát visszhangról akkor beszélünk ha az eredeti hang a lecsengésben az eredetinél valamivel kisebben de szignifikáns formában megjelenik, az angolban ez a delay. Az utózengésnél a hangot egyként érzékeljük, csak minél nagyobb annál nagyobbnak érzékeljük a teret, ezt nevezzük az angolban reverbnek. Ezeket összekeverni az akusztikában alapvető hiányosságokra utal. -
python1
veterán
válasz
python1 #128433 üzenetére
Egyébként a mennyezet kellő akusztikai csillapítása hoz szinte a legtöbbet,tehát érdemes lenne arra is odafigyelni jobban.
"Változtatva a terem méreteit, hanggyengítési megoldás alkalmazásával (hosszúság és szélesség nagyobb mint a magasság) termeknél az, ha a mennyezetet jó hangelnyelő anyaggal borítjuk be, közelíthetünk egy megoldható akusztikai kialakításhoz." -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #126247 üzenetére
Az àlló doboz hàttérnek “pazarlàs”,centerként fektetve meg elég “féloldalasan” szólna,a magas elhelyezése miatt. Egyformákat állványos dobozokból szoktak/ajánlott használni és ha ezek pl. D`appolito elrendezésüek az még jobb.
(sok.1-es zenéhez amùgy is kell/ajánlott legalább egy sub,2.0-hoz meg elég 2db jobb álló)
-
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #126218 üzenetére
Félreértetted.
Pont, hogy metál zene hallgatására volt sokkal jobban kompromisszummentes a 4520, gondolom ezért is torkollott Metallica hallgatásba a teszt.
De amúgy a komoly vagy dzsessz zenékhez sokkal nagyobb dinamika szükséges, mint egy sűrű spektrumú metálhoz, ahol mindig minden hangos.(#126217) tomic:
Természetesen mindazoknak, akik vissza is hozzák -
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
python1 #126051 üzenetére
Ez a gép még millenáris voltú, tehát csak PLI-et tud, ami 4.0-át csinál nem 5.1-et!
Továbbá gyanítom, hogy a center csati aktiválása egy centernek dedikált végerősítő IC-t aktivál, az előerősített kimenet meg szvsz digitálisról mehet, de azért majd futok még vele 1-2 kört.
Anyway a békebeli Pacific jó rossz?
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
python1 #125387 üzenetére
Erre a temara. En most koltoztem, es a rendszerem sokkal maskepp szol az uj lakasban mint a regiben. A mozi erdekesmodom jobb, jobb a ter, de ez gondolom annak koszonheto hogy a sorroundok mashol vannak. Viszont sztereon valahogy nem olyan reszletes a hang, es nincs olyan tere sem (elobbi talan azert mert a tuskeket nem raktam fel meg, utobbi meg lehet azert mert nincsenek annyira tavol egymastol a frontok mint regen) Ugyhogy most ha filmet nezek orulok, ha zenet hallgatok akkor szomorkodom
Ezzel csak azt akartam mondani hogy ugyanaz a rendszer mas lakasban mennyire maskepp tud am szolni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #125387 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni,de itt a kérdezőnek kellett legalább egy “kiindulópont”,hogy kb mi is lehet a minimum.
(az már egy más dolog,hogy saját részre soha nem állnék neki 100nm-en mozinak,jelenleg cca 50nm (-butorok) is eléggé “megtornáztat”,mind fizikailag,mind szellemileg,mind anyagilag)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #125265 üzenetére
Real cable/Viablue/Oehlbach/Gold kabel mindegyik nagyon hasonló karakter (felsőbb kategóriákban) részletes hang,nem fed el semmit,cserébe hallod a rendszer összes esetleges “hibáját”.
De ugye ez sem általánosítható,előre nem nagyon tudható (max tippelhető),hogy nálad melyik milyen lesz.
(ha komolyabb kábelen gondolkodsz akkor ajánlom figyelmedbe a következőket: Viablue sc-2,Inakustik Ls 40/60,Oehlbach Reference vagy XXL Air blue,ezek most “eléggé akciós” áron beszerezhetők.
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #124654 üzenetére
Egyáltalán nem bonyolult sem a gyári NAS-t beállítani (kibővítve a tudásukat különböző kiegészítő csomagokkal), sem építeni egyet pl. freeNAS vagy NAS4Free rendszerre. Bár nekem semmilyen gondot nem okozna építeni egy NAS-t, de feleslegesnek tartom, költségszerpontból többre jönne ki, mintha vennék egy jó HW tartalmú gyári NAS-t, és kibővíteném a tudását kiegészítő csomagokkal (így tettem az én Buffalo és a Zyxel NAS-kal). Meg amúgy is én a céleszközök pártija vagyok, ezért sem építettem még HTPC-t magamnak
-
gabo01
őstag
válasz
python1 #124530 üzenetére
Köszi a választ!
Nem gondolkodom proci/végfokban mert egyrészt nagyon nehezen férnék el az állványomon másrészt a frontokat most is a sztereó rendszerem végfoka hajtja! Meg aztán elég zsebbe nyúlós is lenne egy proci/végfok kombó azt az árkülönbözetet inkább vetítő+vászonra költeném! -
sony309
őstag
válasz
python1 #121692 üzenetére
Nekem a hálóban és a nappaliban is van egy rendszer.
Nappaliban filmet nézünk és zenét hallgatunk.Hálóban filmnézéssel kezdünk, aztán átalakul "tornateremmé", akkor a film az aláfestés!
Vagy tornázni megyünk be és akkor torna közben nem rossz egy kis zene!Szerintem/szerintünk!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
python1 #121709 üzenetére
Szóval szub elhelyezés.
A rendszer felállása, középen az állvány mellette a két sugárzó állványon.
Az elméleti optimális az, a két doboz közé helyezett szub lenne. De ez a leadott nagy energiák miatt úgy megmozgatja a front+amp.ot az állványon h., már ez maga rongálja a hangot.
Szóval akkor hova kellene helyezni a szub/okat?UI: Ha reflexes a sugárzó akkor ha zárt szub van mellette, az nem lesz disszonáns?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
python1 #121444 üzenetére
Hogy az álló dobozok nagyobb dinamikával szólnak, ezt vitatnám. Nem kevés állványos doboz szól nagyobb dinamikával, mit álló társaik, főleg ha valóban minőségi darabokról beszélünk. A hely nagysága erősen befolyásolja a kapott hangot, így nagy helyre kell is a nagy doboz, de (mivel moziról volt szó) és amit sokan "dinamikának" vélnek, az a sub(ok) hozzáteszi(k) nagyobb térben is az akár kisebb dobozokhoz.
-
alphamooncam
őstag
válasz
python1 #121024 üzenetére
Ok. Minden csatornát külön-külön ugyanolyan közeltéri monitorra tervezem akasztani.
A jel a DSP-DAC-tól analóg. RCA kábeleken menne a jel a monitorokig, ugyanúgy ahogy egy sub esetén.
Tudom, hogy XLR jobb lenne, de ahhoz olyan DSP-DAC, esetleg előfok kéne aminek van XLR kimenete, és ilyet nem láttam még elviselhető áron.
Részleteznéd mire gondoltál, amikor azt írtad, hogy létezik olcsóbb megoldás is a "600k"-s processzornál?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #118878 üzenetére
az a baj, h már hallottam a JLeket. nem az én ligám.
szerk: képen láttam egymás mellett a két motort. JLt ezzel nem lehet befogni. ahhoz sokkal komolyabb hangszóró kell. Okos a kiképzése, trükközik a gyártó, kihozta a cuccából a maximumot, de ha ennél jobb subot akarok, akkor zsebbe kell nyúlni. DE nem vagyok panaszkodós fajta, élvezem, amire van della. ha meg nincs arra della, ami megütné az igényszintet, akkor inkább a csönd
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
python1 #116743 üzenetére
Nagyon sok dobozt meghallgattam, mielőtt megvettem és még ma is nagyon szeretem, pedig már kb. 7 éve nálam van.
Ez idő alatt sem "pihentem" és meghallgattam, amit csak lehetett, de úgy döntöttem, nem akarok megválni tőle egyhamar. Nem tudnám megfizetni azt, ami a Triangle után elfogadható minőségű lenne számomra.Na, ezért kapok a pofámra....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
python1 #116741 üzenetére
Végre, valaki....
Én Triangle-re szavazok, csak hogy elbizonytalanítsalak.
De viccen kívül, ha valóban jazz, klasszikus és akusztikus zenét kedvelő vagy, akkor ne azt a Quadralt válaszd.Nekem Antal202 van és nagyon szeretem. ( nem is adom el ) Simulékony, lágyan doromboló, érzékeny, hosszan hallgatható nem fárasztó doboz annak, aki nem szereti a forszírozott hangzást. Semmiképpen ne hagyd ki az Altea meghallgatását. Nem fogod otthagyni.
Szvsz.
-
válasz
python1 #116489 üzenetére
Ezzel a típussal konkrétan nem, de volt dolgom 2012-vel és korábbi modellekkel. Még az újabb 2012 is döcögve ette meg a bluray lemezeket, kifejezetten idegesítő volt az a pár perc kínos várakozás mire csak a menüjét betölti a filmnek. Mai modellek egy kicsit jobb helyzetben vannak nála ilyen téren. Hiába a hibátlan képminőségét a 4010-nek, én a helyedben ha Denon, akkor a 3313-ast venném.
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged