- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #136429 üzenetére
ha kicserélsz egy faliajzatot mondjuk aranyról ródiumra még azt is ki lehet hallani.
külön betáp, mindenhol minőségi csatlakozó és kábel.a kínai másolatok nem tartoznak ide se bals és társaik.
ameddig pl ezek nincsenek meg, nem is sok értelme van a kábelezésnek. aki az elején elrontja, onnantól mindegy mit csinál.
azért azt hinni, hogy valakinek ajánlunk egy kábelt, attól nem fogja megváltani a világot.
leírhatom a rendszeremet is végig, de a biztosíték táblától fogom kezdeni, mert odáig le lett tesztelve minden módosítás
én jót akarok nektek, de nem hallgattok rám
lehet születik is egy új blog
-
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #135841 üzenetére
Na ez az ami egyén függő semmi több, izlés, nincs olyan, hogy kimatekozod ... Szerintem .. Hallgattam jó pár dobozt , abból mondom ...(Kicsit olyan mint a NŐ, lehet van szebb, de TE egy adott tulajdonsága miatt a kevésbé szebbet szereted...) Az baj túl sarkosan vannak ezek a dolgok itt kezelve ...
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #135780 üzenetére
Nem lehet tudni és elsősorban nem a CIA-tól kell tartani, hanem a bűnözőktől(nem a drog dealer-ektől),hallani olyat,hogy lezárolják a fontosabb adatokat(pl képek) és díj ellenében adják vissza stb ... Jobb félni mint megijedni. De egyébként is mint BBéci írta, minek menjen ha nincs használva , "oszt minden belefér" (a para is).
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #135738 üzenetére
A gond azzal van, hogy minden Dune-nél pocsék a Sigma SMP8xxx proci tápellátása, a kimenő jelnél brutális nagy a jitter, és FW oldalról is vannak gondok - a bitstream beállítás ellenére is belenyúl a jelbe.
Végeredmény az, amit hallasz. Amúgy már egy filléres Pioneer BDP-150 lejátszó is agyonveri a Dune-t a HDMI-n kiadott jelminőségben.
És ami a legrosszabb, hogy ez a helyzet a legújabb Dune-ben - pl. a Dune HD Duo 4K - sem változott, hiába van benne jobb minőségű DAC, ha nem tették rendbe a digitális részt. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #135685 üzenetére
+1, én is családi házban élek már vagy nyolc éve, igaz sajnos csak albérlet, de nekem nagyon nagy mázlim van, mert egy fal sem közös egyik lakóval sem, pedig mindkét oldalon társasházak vannak.
persze így nincsen fűtőt szomszéd fal, és fizetem a fűtést mint a katona tiszt
így lehet oda csavarni a rendszernek -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #135680 üzenetére
Amikor panelban albérletben laktam, egy hangosat szellenteni sem lehetett mert jött a feljelentés. Jobb szomszéd minden mozdulatot figyelő, ajtón azonnal kinéző öregasszony, bal szomszéd idős jogász.
Nagyon halkan szólt a zene, délutáni csendes pihenőmet töltöttem ... erre a rendőröknek kellett ajtót nyitnom. -
nadtom
tag
válasz
Dorian #135663 üzenetére
Nekem voltak - egy rövid ideig - front high hsz-im, ahogyan írták, szerintem sincs semmi értelme, inkább rontott, mint javított.
Kb. 1/2 éve van Atmos rendszerem, a kezdeti lelkesedés után, ma azt mondanám, ha valaki komplett hm szobát csinál ne hagyja ki, de csak ezért nem érdemes átalakításba/AVR-cserébe kezdeni...
Ha a Neural:X keverés nem lenne, akkor még ennyi értelme sem lenne az Atmos hsz-knak. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #135655 üzenetére
Front magassági. vagy szélességi hsz használatánál a PLx vagy z ami aktív és nem a "normál DD" .... akkor szerinted .... ??
De ha tovább megyünk: mi értelme/haszna egy olyan magassági vagy szélességi csatornának amire gyárilag nem kevertek hangot, ergo: "gyárilag" onnan nem jönne semmi hang .... ??
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #135556 üzenetére
Nem gondolnám, hogy az új szetted miatt érzed jobbnak a rendszered !
Jó az a miniPC !
Több mint egy éve használok egy Gigabyte Brixet (J1900) Openelec-cel, és Daphile-lal (NO WINDOWS!), és most hogy vettem egy projektort látszik, hogy mennyire jó döntés volt ebbe az irányba indulni, annak ellenére, hogy a hagyományos felállás felé próbáltak terelgetni annak idején.
Használd egészséggel!
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #135258 üzenetére
ez szomszédfüggő is. Én mikor panelba laktam, felettem nem volt senki, alattam egy nagyot halló néni. őt nem zavarta kb. semmi. A lakás közepén volt a szobám így a lakótársak kapták az áldást, őket meg nem zavarta. A két szomszéd így szimplán nem érzékelt semmit az egészből.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Dorian #135214 üzenetére
Én a szaknyelv használatával szemben elnézőbb lennék!
A problémafelvetéseknek, a minőségi gondolkodásnak kellene itt haladónak lennie. Ez a legfontosabb. Ehhez kell a tapasztalat.
Azt is mondhatnánk, hogy a belépő szint az, ahol az ember csak szimplán mozizni akar, e célból kérdez. Haladó pedig az, ahol már a technikai és a filozófiai háttér legalább olyan fontos, mint az élménykeresés. -
nagyatt
tag
válasz
Dorian #135068 üzenetére
Nekem Hivox Zoli üzlettársa javította a Denon 3808-at(Tamoo ez volt a te géped, még mindig megelégedéssel használom
), reléket cserélt benne. Amikor azzal hívott, hogy rosszabb lett a gép mint mielőtt odavittem, mert már bekapcsolni sem lehet ,megállt bennem az ütő.
Azonnal autóba be, elmentem hozzá, de kiderült nincs semmi amivel ki tudnánk próbálni, így beültettem a kocsimba, elmentünk hozzánk, bekapcsoltuk...Működött minden amúgy, csak idő közben lereszetelte a beállításokat, mert saját bevallása szerint nem ért ezekhez a "modern" kütyükhözSzóval én sem szívesen ajánlanám senkinek.
És nekem Zoli tuningja sem hozott megváltást a lektor 6-okon. Sőt rosszabb lett mint előtte. Ráadásul beleszakított csavarokat a hangszórók rögzítésébe. Mivel nem fért rendesen hozzá a hangszórókhoz, így a felénél elvágta a gyári bekötést, és ahhoz forrasztotta hozzá a saját kábelezését...szóval szét lett gányolva az egész sajnos
Utána saját magam szétszedtem átkábeleztem, rendbe tettem és modifikáltam a hangfalakat...
Ez volt a tanuló pénz számomra, többet nem viszem hozzájuk a dolgaimat, ha igényem támad rá megcsinálom inkább magamnak, úgy ahogy én szeretem....Tudom hogy sokan nem merik bevallani maguknak ha kifizetnek X összeget és rosszabb lenne vagy nem változna számottevően a hangkép, én nem ebbe a táborba sorolom magam, ezért egyből vissza is jeleztem Zolinak, hogy ez így egyáltalán nem volt korrekt részéről. Ráadásul azért nem 2 forint egy ilyen hangfalszett sem nem utolsó sorban. Utólag persze felajánlotta, hogy vigyem vissza és módosít meg javítgat rajta, de nem éltem ennek a lehetőségével a tapasztaltak alapján...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #135089 üzenetére
Én 2.5m-ről nézek 100"-t.
Paráztam hogy túl nagy lesz, de mostanában már az is megfordult a fejemben, hogy még egy mérettel nagyobb is belefért volna.
De egyébként ez pont ideális 2.5m-ről, így van kényelmesen kimaxolva.
Nekem is kellett jópár év mire összejött a vetítés. Sajnos igaz, hiába van házimozi + jó hang, a moziélmény csak a kimaxolt/nagy képpel együtt áll össze. -
kissmatyi
csendes tag
válasz
Dorian #135061 üzenetére
És azt lehet tudni hogy nagyságrendileg mennyiért teszi a csodát?
Nyilván felkeresem a konkrét válaszért magát a mestert ha oda kerül a sor.........de egy nagyságrendi számot tudsz mondani amivel lehet számolni?Krisztian101 - Kíváncsian várom az észrevételeidet miután visszakerültek a dobozok a rendszeredbe
-
válasz
Dorian #135002 üzenetére
"eléggé meglepődik az ember ha egyszer csak vesz egy jobb táp-ellátású és digit kimenetű forráskészüléket"
De azért valószínűleg a mostani audio pc-d, meg az előző forrásod (ha jól tudom általános célú laptop) nem csak tápban és digit kimenetben különböznek egymástól.
Mennyire volt zenelejátszáshoz optimalizálva az eddigi géped?
-
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Dorian #134831 üzenetére
Oké, igazad van, csak a magam megnyugtatása miatt kérdeztem. Ugyanis sorrendben ez a második szubom, amivel ilyen ill. hasonló problémám van. Más gyártó, lényegesebb olcsóbb szubja is búgott. Akkor írtam a gyártónak, akik elismerték, hogy a trafó nem megfelelő rögzítése, a kabinettől való szar elcsatolása miatt hallom a búgást. Kis türelmet kért, majd 1 hónap múlva értesítettek, hogy a javító kitet elküldték a magyar szervízbe. Jött a futár, vitte, hozta, aztán jó lett.
Picit paranoiás vagyok azóta a búgásokkal.(Azt már nem is említem, hogy ha a T12-t áram alá helyezem, bekapcsolom, és hozzáérek a hátuljához, miközben az audio kábel nincs csatlakoztatva, akkor a hangszóró búg.)
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #134752 üzenetére
Ezzel csak akkor van a baj ha "túllövi" az erősító beméréskor, mint nálam. Tehát a tuti, az mindenképp a műszer ... Szerintem ...
BBéci : Igen tudom , már írtad, tehát nyilván ez úgy jó, ha műszer is van és ahhoz megnézni az adott mobilt mint ahogy TE is tetted. Az enyém speciel kb u.a mutat, max (+-) 1-2 dB eltérés lehet : S4
De lényeges, ahogy írtad nem minden telefon lehet rá önmagában jó, jogos... -
Perzeusz
tag
válasz
Dorian #134519 üzenetére
Ez már-már horribile dictu!
(bár a mai világban...)
spiky03: teljes mértékben egyetértek veled. Egy átlag felhasználó, mint én, nem fog hetente kábeleket cserélgetni, hanem élvezi a rendszerét. És megpróbál nem belegondolni abba, hogy mennyivel jobb lehetne a rendszere, ha nem lenne átlag felhasználó, és kipróbálna egy csomó más kábelt is.
-
Joshi
titán
válasz
Dorian #134252 üzenetére
"Viszont még mindig nem tudom, mi a búbánatért nem lehet rákeverni sokcsatornán a frontokra a sub levágott részét, ha pl. sztereónál lehet."
Én nem értek hozzá és távol álljon tőlem hogy okoskodjak, de sztereó forrásnál nincs LFE tehát nem ugyan arról van szó. Vagy rosszul értelmezek valamit? -
dhcodoki
senior tag
válasz
Dorian #134247 üzenetére
"Ha 80 Hz a vágás, akkor az azt jelenti, hogy az 5.0 jelét vágja itt a DSP proci, nem az LFE csatornáét!
"
Ezzel nem értek egyet. Miért ne vághatná az LFE-t? Attól függ hol állítod be a prociba azt a 80 Hz-t. Gondolom csak fogalmazási hiba, mert a köv bekezdésedben írod, hogy az LFE-t is lehet vágni.Tonyka-val egyetértek. Az LFE az egy teljesen elkülönített csatorna. Ez tartalmazza a legalsóbb frekvenciákat. ..és ki tudja manapság meddig engedik fel. Tudtommal erre még senki nem csinált mérést, de ahogy Tonyka is írja, egy-egy teszt alkalmával ki lehet hallani, hogy ott bizony van 80Hz feletti tartomány dögivel.
-
Mikisys
őstag
válasz
Dorian #134027 üzenetére
Idézet:
"Az, hogy sok aktív terméken lehet állítgatni ezt-azt, az nem jelent előnyt, meg még a házi mozi processzoron is"
Hogy' a pék fszába' ne jelentene előnyt...
-Kiegészítem, annak lehet előny, akinek vannak műszerei és tudja is azokat használni(#134010) kezo0:
Nem értem, miért lehetne a fázis csak 0 vagy 180 fok? Attól függ, mennyire szükséges eltolni a sub-hangszóró fázisát ahhoz, hogy a hallgatási pontba ugyanolyan fázisba érkezzenek a sub és nemsub hangok. Ez ugye az adott hangsugárzó gyorsaságától és a távolságkülönbségektől függ, éppen ezért szokta sokaknál a bemérés "távolabbra" rakni a valóstól a subot, hiszen az igazából nem távolságot, hanem késleltetést jelent.
-
Ez tömény marhaság, ami terjed, mint a nátha télvíz idején (most is).
A hangsugárzó ne gyors legyen, se nem feszes, hanem természetes hangzású.Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #134016 üzenetére
Kevesebb azoknak a szubládáknak a száma, amiknek az alján nincs csavarmenet, mint amelyiken van. Jóval hamarabb megkaptam a SoundPath készletet, mint az első olyan mélynyomót (NSD), amivel végre sikerült kipróbálni.
(#134010) kezo0
Sok esetben a kettő közti érték adja a legjobb hangzást, ezért a komolyabb szubládákon fokozatmentesen lehet állítani a fázist. -
Laposelemer
tag
válasz
Dorian #134021 üzenetére
Szét még én sem szedtem, hogy miként néz ki belülről.
Ha megfelelően meg van edzve, akkor nem olyan rossz. (azt írják csapágyacélból készítik)
Még akkor is, ha a gyártói marketing teherbírás felét/negyedét vesszük alapul.[link]
második kérdés-válasz (mondjuk arra nem tér ki, hogy melyik verzióra érvényes ez a mérés) -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #134021 üzenetére
Én olcsó M8-as söundarts-al próbálkoztam, de az nem túl masszív és "túl hegyes". Ingatagnak tűnt rajta. Szóval akármilyen tényleg nem jó egy nehéz szub alá. Én ilyeneket csináltattam nebulo5 tüskéjének mintájára.
(SoundCare tulajok ne vegyék magukra, nem az ellen írtam.)
-
mettek
addikt
válasz
Dorian #133855 üzenetére
veled értek egyet főleg hogy most már van rálátásom mindkettőre. Eddig egy svs pb12nsd bontotta a nappalit, ami egy bivaly sub de mindent meg akar mozdítani. Most 2 napja jött meg a t12-m, sok idő mire bejáratódik de már az első film alkalmával elvarázsolt. Egyik jelenetben kutya nekiszalad a szekrénynek, olyan hang jött ki rajta mintha a szobában történt volna valami ilyen, döbbenetes.
(nekem mondjuk a streamaudio azt ajánlotta hogy tegyem 10decibelre az erősítőn a subot hogy automata bekapcsolásra gyenge hangerőn is bekapcsoljon és ehhez mérten fülre állítsam optimálisra a sub erősítőjét)
illetve ezúttal 80hz-en vágom a subot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Androidos tablet topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged