- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #137327 üzenetére
nem csak elegem van a magyarázkodásból.
ha beleolvásnál a sorok közé. ameddig nincs normális forrásod nincs értelme kábelezni volt a mai gondolat.
és hogy magyarázzak el itt valamit, ha mondjuk alaplapi vga-t használunk és tényleg semmit nem ér egy kábel.
és korrektűl bevállaltam, hogy a tegnapi verzióban nemsokat ért a hdmi kábel cserélgetése, de ha beolvasol a htpc mélyvízbe, kb 2 napja kivagyok, hogy nem stimmel a kép se alaplapin se gtx960-on ameddig ezt nem értitek meg, fölösleges minden... maradjon mindenki a kis megszokott világában inkább.de ha rendbe rakod a forrást onnantól meg a kábel fog visszafogni és azért nem látsz különbséget. ez logikus ?
Petiékkel rendesen le tudtuk tesztelni mindent, a válasz ott megtalálható.
liszi: ez egy új utp teszt volt, nem tudod az előzőhöz hasonlítani
megúgom computer audiophile-on is dedikált hálókártyákat használnak csak arrafelé az x540-es vannak kedvelve. egyébként milyen zavart tenne bele a hdmi kábelekbe ?
ott csak bitek mennek át.
de ezen az úton el tudunk indulni mit is csinálnak a kábelek. átmegy az utp adapter zaja a hdmi kábelen és megjelenik a hangban? érdekes...
-
Dorian
félisten
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #137147 üzenetére
a lenyeg volt itthon coffe10% ezust es diamond 100% ezust. kepben nem tudtunk kulonbseget tenni. hajszal ide-oda, de az eredmeny az lett mind2 nagyon jo kabel. hangban pedig hallottuk. na valahogy igy ertem, hogy hallom.
de azert ha korrekt lennel leirnad ide hallom 2 hdmi kabel kozott a kulonbseget. nem pedig egy nehez teged kovetnivel elintezned...
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #137135 üzenetére
ez a resz amit nem akartok megerteni meg mindig...
mondtam mar a bitek szepen megerkeznek minden kabelen. nincs feher potty akkor jo ezt tudjuk.
de ott meg van egy par testvezetek amivel osszkotod a ket gepet. na itt nem kene zajoskodni. akkor vannak "athallasok" vezetekek kozott es ugye jon meg a kulso zavar hegy., antenna hatas.de meg 1x . 3dik nekifutasra lett megveve a kabel. 2x visszavittem, hogy ertelmetlen. most jutottam el egy szintre ahol vegre kiaadja magat a hdmi kabel is.
nagy oromomre, mert tobb evig azt hittem nem lehet rajtuk zenelni es koaxot hasznaltam inkabb.python: elvezem. 1ev alatt ezer ora a kivetitobe
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #137132 üzenetére
ezert mondtam nehez ezt tesztelni. nekem sikerult. par napig neztem, kerestem a filmeket amin eszre lehet venni egybol. meg kellett tanulni tesztelni 1x is. de ameddig a forras zajos, folosleges az egesszel foglalkozni.
ami onnan tisztan nem jon ki abbol tiszta mar nem lesz soha. -
Leslie67
tag
válasz
lemmy9 #136936 üzenetére
Nekem volt 1.2, 1.3, 3db 1.5 és 1 db 1.5 S. Az utolsó "esses" ezeröcsit, 60 párezer kilométerrel vettem ami átesett egy teljes motorgenerálon. Menőnek éreztem magamat a Zsigákban a Warnyúk, Trabik, Skodálatosak között. Na ennek az érzésnek akkor lett vége, amikor elkezdtem nyugati kocsikat birtokolni (jelenleg a 19-nél tartok, bár ez http://kepkezelo.com/images/5p5b3ejotppyqcv9il9d.jpg nem is nyugati ... ). Az asszonynak viszont nyugati autója van. Volt Román TLE Dácsiánk(a TLX-től annyiban különbözött, hogy csak 4 sebességes volt). Apám 1.5 éves korában 4 fényszórót cseréltetett benne, mert lerohadt a foncsor réteg. 2 éves korhoz közel garanciába újra kellett festetni mert szó szerint az eső leoldotta a festéket. Azért a mostani Dacia-k nem azok a Dácsiák! Ezek (most még) Rönók!
Paszkálozok egy kicsit!
5 centis hangszóróktól mégis mit vár az ember? Az érzékenysége 87 dB (gondolom ezt 1KHz-en mérték), de ezt már inkább érzéketlennek kellene mondani. Ha az 1KHz ilyen gyengén megy nekik, akkor a lentebbi frekvenciák még sanyarúbb sorsúak. A lényeg, hogy nem az Onkyonál keresendő a hiba! A Pascalok ezt tudják, design vackok, amik árát újkorukban nagyon megkérték. Találkoztam pár szoni hifivel az életem során, ezért nekem nem kellene egy sem. Ingyen talán, de pénzt nem adnék egyért sem. -
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #136410 üzenetére
lemmy9: nem állítolag, hanem hallhatóan. szeritem egy tv-nél is ez a helyzet, de azt teszteljétek le ti, ha van időtök és kedvetek.
tamoo : sajnos nem vagyok ennyire láma, hogy a ventillátort halljam ki, nagyobb hangerőn kell tesztelni pl, de csak neked súgom meghallod ?
de még mindig nem vagyunk egy szintem, mert nektek csak a kötözködés megy...
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #136381 üzenetére
Tudok olyan házimozi fanatikusról, aki AudioQuest Diamondból gyártatott egyedi megrendelésre 15 méteres darabot, mert előzetes kipróbálás során azt állapította meg, hogy azzal tudja kihozni vetítőjéből a maximumot.
(#136382) Sztenn
Igen, megkérdezheted.
Na jó, nem várom meg, amíg megkérdezed.
Mintha másik vetítő, vagy másik vászon került volna a rendszerbe. A gyengébb minőségű kábellel nézve sem volt hiányérzetem, viszont a csere után jött a meglepetés. Mintha eltűnt volna egy nagyon vékony függöny. -
válasz
lemmy9 #136084 üzenetére
(#136085) VoidXs "Megint le kell írjam, hogy hibás biten kívül nem kínai cuccba semmit nem tudsz bevinni?"
Na de mi az, ami manapság nem kínai?
(Természetesen értem, mire gondolsz.
)
Ja, azt még hozzáfűzném hétalvónak, hogy a gasztronómiai és liquid költségeket teljes mértékben én állom a dzsembori alkalmával.
(A liquid halmazállapotú anyagok érzékszervi vizsgálata kizárólag a tesztelés után!
)
-
MasterMark
titán
válasz
lemmy9 #135980 üzenetére
Dehogyis, az ugyanugy nem bizonyitek semmire termeszetesen. Sot szerintem az inkabb tulzo, mint az hogy nincs kulonbseg egyaltalan.
En csak arra probalok kilyukadni, hogy nem lehet kizarni annak a lehetoseget, hogy van kulonbseg. Illetve ez meg ha az embert ki is vesszuk, ugy is nagyon sokminden fuggvenye.
#135982: Nem kell torolni, ertelmesen is lehet beszelgetni errol.
-
MasterMark
titán
válasz
lemmy9 #135974 üzenetére
Nah, csak jön valaki a TMDS-el dobálózni, mikor leírtam, hogy nem ott lesz a különbség ha van...
A spektrofotométerhez pedig: nagyon tudományosnak hat, csak éppen nem bizonyít semmit.
Hangszórónál mérsz egy 440 Hz-et, utána kicseréled a kábelt, és jé még mindig 440 Hz. Hát akkor tuti nem lehet különbség két kábel között...
Próbáltam valami új irányt vinni ebbe a témába, de megint megy a "deTMDS" meg a "dejobbfekete".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lemmy9 #135442 üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni, egyetértek. De hiába ha egy nappaliról van szó, nem mindig lehet odatenni a dolgokat ahol ideális lenne.
Más:
Korábban egyébként én is azt mondtam ha egy rendszer zenén jó akkor igazán jó mozin is. De az enyém most zenén valami siralmas, a mozit meg élvezem. Jó lenne majd ha más is meghallgatná aztán adna valami visszajelzést róla, hogy valóban jó vagy csak nekem állt rá a fülem a sz@rra.Bár lényegében mindegy ha tetszik.
-
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #135229 üzenetére
nem garancia semmire, de legalább a lehetőség meg van benne, hogy jól fog szólni.
viszont, ha teljesen mások a hangszórók, jöhet a nem értem miért nem szól sehogy és a szívás.
nálam se egyforma a magas a centerben és frontban. hallom is a különbséget 4.1 és 5.1 között. annyi szerencsével, hogy moziban annyira nem feltűnő, inkább csak zenén. de az összes mélyközepem egyforma.
kéne nekem 5db beryllium magas és happy is lennék, de 150k darabja80-at adnék talán darabjáért
valaki ?
-
kenand
veterán
válasz
lemmy9 #134727 üzenetére
Nem vettem észre, hogy az 1. oldal jött be és arra reflektálok
(#134729) Patice
Egyébként manapság tényleg sok sztereó erősítőn is van digitális bemenet, de jóval drágább, mint egy levetett házimozi erősítő...
Subb Bass Monster és az Animal Cannibals zenéjéhez/szövegéhez nem kell(nekem) csúcs audiofil erősítő -
Csabroncka
addikt
válasz
lemmy9 #134606 üzenetére
Az előbb általam említett filmben van az ominózus átmegyünk a féreglyukon rész, nos Norbi kolléga szereti a medvéket, és bizony eltűntek a mélynyomó mögött a málnásban, de én is majdnem leröppentem a pamlagról, egyedül a szesz tartott vissza, toltunk is rá még vagy kettőt
Egyébként filmben már 2x megnéztem az Érkezést - ezt is nagyon összerakták
-
carpediem007
tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
lemmy9 #133422 üzenetére
De miért ordítana a fülembe (nem tudom hátrébb tenni a kanapét), a hangfalak hangereje egymáshoz képest van állítva. Hallok hibát a rendszeremben, de ezt sosem éreztem, még a kalibrációfinomítás előtt sem
. (az igaz, hogy nem mozizok "örült" hangerőn, de ez is viszonyítás kérdése, nálam ennél még lehet beszélgetni, Norbinál az alaphangerő mellett a sörömet alig tudtam meginni
)
-
Tamoo
nagyúr
-
justaview
senior tag
válasz
lemmy9 #132254 üzenetére
(#132254) lemmy9
(#132255) krx21Többféle ember létezik. Valaki 1-2 évente cseréli a készülékeit, és veszi a legújabbat. Én inkább hosszútávra tervezek, így az azonnali 50 ezer forint bukás nem érint.
De értem a viccet.
(Egy 13 éve vásárolt Yamaha RX-V440RDS-t tervezek lecserélni.)
(#132259) Lite
Most néztem rá. A hosszútáv miatt nekem fontos lenne a HDMI 2.0a és a 4K támogatása (a TV-m már most 4K-s), ezért a paramétereit nézve ez kiesett. De köszönöm!Eddig az alábbiakat találtam, ami érdekes lehet (de még bóklászok a funkciók és paraméterek között, hogy a lényegesebb különbségeket megtaláljam):
Denon AVR-X3300W
Onkyo TX RZ710
Yamaha RX A860Ha valakinek van tapasztalata ezekkel, vagy hasonló más típusokkal, azt megköszönném.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lemmy9 #131989 üzenetére
Úgy értem, hogy Denonéknál más hangzásvilág a sztereó és a mozis vonal. Legalábbis azok alapján amiket én hallottam.
Nekem volt 1500AE és eléggé más karakter mint pl. a 3808, 4308, AVC. Harsányabb.MasterMark: Nem hallottam még az 500-ast az a baj. Viszont ha a saját ízlésem veszem alapul, akkor biztosan másfelé nézelődnék.
-
kenand
veterán
válasz
lemmy9 #131720 üzenetére
5 éves másik Onkyommal semmi gond sincs, tökéletes minden HDMI-je...azt hiszem a 309-esnek felel meg..
Engedtem rá egy factory resetet
Annyi történt, factory reset után hogy a menüben a HDMI mód Pass through-ra állt be (gondolom ez az alap) . Ilyenkor ha az Asus Opay lejátszót hozzákötöm és elindítom a lejátszót az ASUS logó még megjelenik- gondolom valami kis felbontású kép- a TV-n, de amikor vált a felbontás, töltődne a főmenü akkor eltűnik a kép , a TV azt írja no input. Ha a HDMI menüben bármit átállítok (auto, 720p, pl) akkor már az ASUS logo sem jelenik meg.
XBOX 360 képe nem jelenik meg...próbáltam legalább 3 különböző HDMI kábelt....ha közvetlenül kötöm az Xboxot, vagy az ASUS Oplayt a TV-be ugyanazokkal a kábelekkel akkor a kép rendben van. -
Krystal_s
addikt
-
válasz
lemmy9 #131545 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy ami mögött nagyobb kiadó áll, pl Nuclear Blast, ott kedvezőbbek technikailag a feltételek a jó hangzáshoz, de még es sem garancia, mert elvérehzet a zenekar által használt hangszereken, a rosszul választott hangzásvilágon és a keverésen is, mondjuk ezekre kicsi az esély, de a kezdő vagy épp még ismeretlen zeneszerzők esetében találkozhatunk ilyennel. Mondjuk pl a black metalról pont a nyers, durva és érces hatás az, ami azt a hangulatot adja át, bár manapság sokféle blackmetal létezik így már nem lehet feketén fehéren kijelenteni, de tény hogy a 90-es évek elején ez volt a domináns. Nem hinném, hogy rossz szetted lenne.
-
válasz
lemmy9 #131507 üzenetére
Pedig hangszer az, csak nem kell leragadni a hangszer klasszikus értelmezésénél, és figyelembe kell venni, el kell fogadni, hogy zenét alkotni, értéket létrehozni, művészi produktumot komponálni ma már nem csak fából vagy fémből készült, levegőt megrezegtető eszközökkel lehet. Én egy konzervatív zenei ízlésű, akusztikus hangzást előtérbe helyező zenehallgató vagyok, de zseniális alkotások is születnek "hangkártyából".
-
rappit4
őstag
válasz
lemmy9 #131507 üzenetére
"Hangszer a legáltalánosabb értelemben minden olyan eszköz, amelyet abból a célból készítettünk, vagy arra használunk, hogy hangot állítsunk vele elő. Szorosabb értelemben a hangszer vagy zeneszerszám olyan tárgy vagy készülék, amelyet zene létrehozása szándékával használunk hang előállítására."
(#131508) Nemir Ombe
"... a büdös életben nem tudom meg, hogy aki azt "elkészítette" azt akarta-e, hogy ezt halljam vagy nála ez esetleg egész máshogy szólt ....) "
Ezt hogy érted? Az elektronikus zenét is monitor hangszórókon keverik és a hifi lényege is az, hogy minél inkább törekedjen az eredeti kevert hang reprodukálásához.
-
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #131048 üzenetére
Itt felmerül a kérdés, h a vakteszt mit dönt el. Csak annyit dönt el, hogy nagy valószínűséggel van-e különbség vagy nincs. Hogy ez a különbség ráadásul valóban rosszabb, jobb, vagy ugyanolyan szintű csak más, azt az illető hangi tapasztalatán, ízlésének fejlettségén múlik.
Van egy (születésétől) vak ismerősöm, helyzetéből adódóan elég jó a hallása. Nos őt nem tudtam lebeszélni a JBL ES hangfalakról, mert szerinte tök jó a hangjuk, rap-et hallgat. -
gjanner
tag
válasz
lemmy9 #130707 üzenetére
Check nincs, helyette ilyenek a Setup menüben:
Audio/Audyssey menü, ahol a MultEQ XT32 "Reference" értéken van, ami azt jelenti hogy a mérés szerinti alapértékeket használja.
Aztán van olyan, hogy Speakers, amin belül Audyssey Setup (a mérés szerinti beállításokkal) és van Manual Setup (amiben az általam módosított értékek szerepelnek).
Nekem nem egyértelmű, hogyan lesz Manual módban állított hangszórók mellett MultEQ XT32 és mondjuk Dynamic EQ használható. -
gjanner
tag
válasz
lemmy9 #130705 üzenetére
Köszi az infót, igen azt gondoltam, hogy használhatom módosítva. Nálam nincs zöld-piros LED (legalábbis nem erre a funkcióra). Van egy Audyssey felirat amikor "használja", viszont azt nem tudom hogy ilyenkor az eredeti beállításaival vagy az általam módosítottakkal jön a hang (ez főleg a small-large és vágások helyretétele miatt fontos lenne).
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #128714 üzenetére
Ha szubláda nélküli rendszerként konfigurálod.
(#128715) rappit4
"Továbbra is fenn tartom, hogy az LFE egy külön csatorna és subwoofernek csak azt kéne megkapnia ideális esetben és ezt úgy lehet elérni, hogy a frontok large-ok így ezek megkapnak mindent amit rákevert a hangmérnök a subwoofer pedig azt kapja meg amit az lfe csatornára kevert a hangmérnök."Ez egyáltalán nem ideális eset házimoziban. A szubládának az a dolga, hogy minden 80 Hz alatti hangot megszólaltasson.
Akkor lenne igazad, ha mindegyik csatornához tartozna egy aktív mélynyomó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
lemmy9 #128414 üzenetére
Néztem én is a textiltapétát, de nem kifejezetten olyan mint amire számítottam. Elég szilárd, nem szőnyegszerű, felkenve is vékony volt, pedig nem spóroltak vele. Valamennyi visszhangot biztos elnyel, de alapvetően nem nagy durranás. Többet vártam. Ha valaki felken egy ilyet, azzal még nincs kezelve a szoba, hiába hangoztatták itt-ott.
Fűrészporos tapéta egyébként állítólag nem rossz választás akusztikai szempontból (persze nem hangelnyelésre).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lemmy9 #127715 üzenetére
Ha ebből indulsz ki, az nagy baj.
Soha, semmilyen körülmények között nem tudod megmondani, mikor, melyik stúdióban, milyen módon rögzítettek egy bizonyos felvételt. Nem voltál ott sem. Mégis tudod (?) hogyan szól a zongora, vagy a nagybőgő, hogy triviális legyek.
De, amúgy EQ val és anélkül felváltva hallgatva, eléggé hamar kiderül, melyik az igazihoz közelebb álló hang.
Ha csúnyán összezuhan EQ nélkül a hangminőség, az az erősítő gyengesége miatt van, nem ezért, mert én nem értek hozzá.
-
allein
addikt
válasz
lemmy9 #127284 üzenetére
Szevasztok. Bluray lejátszó összekötve közvetlenül a TV készülékkel, ugyanazok a HDMI portok (más volt a HDMI kábel). Hangsávval nincs semmi gond, nincs csúszás, gondolom ez elég bizonyíték ahhoz, hogy a lejátszóval nincs gond.
Csak annyi marad, hogy igazítsam az erősítőn a hangsávot?
Amúgy a popcorn a mostani erősítő párossal is volt gondom, TRUE HD hangsávot nem játszotta le, popcorn volt szervízben tesztelésen és megerősítették, hogy bizony a popcorn lejátssza ezt a hangsávot.
Egyszerűen az A410 és a CA 551R nem volt jó páros
Mostani lejátszó lejátssza gond nélkül hálózatról a TRUE HD hangsávot. Van egy másik erősítőm csak az a gond, hogy nem fér be a régi helyére
Így nem látom értelmét tesztelgetni analógon, mit javasoltok?
-
-
dota1
aktív tag
válasz
lemmy9 #127296 üzenetére
Köszi, akkor elfelejtem. Alapvetőleg 6-os onkyokat nézegetek. Zenére van más, csakis mozizni kell. Az 5 és hatos széria között ekkora szakadék van? Nagy teljesítmény nem kell, a sub leveszi a terhet a vállukról, ill. nem vagyok hangos mozis. De ha még a hd hangok mellett sem hozza azt mint a régi denon akkor felejtős.
-
mandju
senior tag
válasz
lemmy9 #126950 üzenetére
Én is hallottam mindkettőt.
Valóban az arcam 600 jobb avr.de mindkettő kompromisszumos...
arcam fapad, hdmi nem a legtökéletesebb, csak az új HDMI panellel
(gondolok itt hdmi handshake problémákra...)
ennek ellenére minden szoftveres varázslat nélkül nagyon jó hangja van.
én itthon hallottam spa22-vel szemben, nehezen tudtam dönteni...onkyo fel van vértezve minden mai modern cuccal, mindent tud, amit egy mai csúcs avr-nek tudnia kell...
cserébe retteghetünk, hogy mikor füstöl el...
hacsak nem tudod jó szellős helyre rakni... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
lemmy9 #126950 üzenetére
Az Onkyo alsó és középmezőnye egyértelműen “mozis hangu” (én sem szoktam zenére ajánlani ezeket) de a 3xxx/5xxx -es Onkyo-k már teljesen más világ (hangban és megépítettségben is)
(Az 5010-et szerintem nyugodtan oda lehet tenni a 600-as mellé,zenén és mozi is,igaz hogy “más iskola”, de itt már inkább az ízlés dominál,mint a minőség)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest