- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjanner
tag
válasz
BBéci #180763 üzenetére
Köszi, igen kérdésesnek gondolom én is a szoba méretemhez ezt a típust, mindenhol kicsinek vagy legalábbis határesetnek írják, de mivel van 45 nap tesztelési lehetőség, szeretném "megnézni" mit tud.
(A szoba téglalap alakú és az egyik felében - merőlegesen a téglalap hosszanti oldalára - van az 5.1, bár tudom ez nem sokat oszt szoroz a légköbméter vs. teljesítmény tekintetében.)@powerup
Nem, a netdepon vettem a frontokat.@python1
A helyzet, hogy nem tudom már így utólag, hogy valóban volt-e baja anno és egy "kis" átverés alanya voltam-e... de ha igen, akkor elég ge*i dolog az eladótól. Az tuti, hogy én sosem járattam falbontó üzemmódban őket. Erősítő oldalon meg komolyabbat, nagyobb teljesítményűt is el kéne bírniuk a hangfalaknak (szerintem).@-KP- és @VoidXs
megbontani egyelőre biztosan nem szeretném, tesztelem és meglátom mit eredményez, aztán megpróbálom a garanciális vonalat indítani, ha úgy alakul. Mindenesetre köszi az ötletet, esetleg csavarokat ellenőrzöm.@Rp526
Szuper ötlet, köszi szépen, rá fogok nézni. Egyébként ha megvan a kényes frekvencia, akkor nem tudok esetleg még nagyobb kárt okozni benne, ha adagolom neki hibakeresés, lokalizálás gyanánt? Lehet hülye a kérdés, de félek az ilyentől, mert ez nem csak a fülemnek, de a lelkemnek is fáj, ha egy hangfalból ilyen hangot hallok... -
gjanner
tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne egy eddig nem tapasztalt jelenség kapcsán. Egy régi Polk PSW110 mélynyomóm tönkrement (most harmadszorra 13 év alatt), így cserére érett, egyébként is kevés volt a többi elemhez, de a lényeg... kivettem a rendszerből, erősítőben kiiktattam a SUB-ot, így frontok Large állsba kerültek, azaz full range kapja a jelet.
Erősítő DENON AVR-X4200, frontok Focal Aria 926
Bizonyos filmek esetén ahol (elméletem szerint) kellő mélyfreki és mellé jelerősség is tartozik, a jobb oldali frontom berecseg (már -22..-25dB körül is), olyan mintha túlzottan kilengene a tányér. Számomra furcsa, mert ha olyan frekvenciát kap, amit nem képes leadni, akkor sem kellene recsegésbe átmennie. Jól gondolom vagy ez utalhat a hangfal sérülésére, ami esetleg csak most jött elő a SUB kiiktatása után?
Ami furcsa még, hogy a recsegés csak a jobb oldali frontból jön (mondjuk ezt egy R / L front cserével ki lehetne szűrni). Az elmúlt kb. 2 hónapban csak 2-3 alkalommal jött elő a dolog és tényleg csak egy-két jelenetnél.
Van erre bármilyen egzakt mérési / tesztelési módszer, hogy kiderítsem valóban sérült-e a hangfalam vagy csak a SUB hiányt szenvedi?
A frontjaim most 4 évesek, garancia még van rájuk, de kérdés, hogy ha ez tényleg sérülés, hogyan érvényesíthető a gari? Gondolok itt arra, hogyan bizonyítom, hogy soha nem kapott extra durva terhelést és már eleve ilyen volt (újként vettem forgalmazótól, de utólag kiderült, hogy volt már bontva a doboza, anno nem foglalkoztam vele, de most kicsit gyanús a dolog).
Lehet túlparázom a dolgot, de eléggé tanácstalan vagyok így bármilyen véleményt szívesen vennék.Új subnak az SVS SB-2000 Pro-t néztem ki. Ha valakinek van bármi tapasztalata ezzel, azt előre is megköszönöm! A nappalis mozim kb. 38m2-en van.
-
gjanner
tag
válasz
#98221312 #145360 üzenetére
Köszi, az gondolom nem probléma, de azért van egy értelmes (egyensúly) határ, vagy tévedek?
...vagy eleve ebben az összegben ez nem tud "borítani"
@Nemir Ombe és @Norbi 72
Köszi Nektek is! Az Elac szimpi, lehet ráhallgatok (mondjuk a 150-es ár sem annyira kőbe vésett, ha valami szimpatikusat / ár/érték arányban kiválót találok. A Velo az már tényleg falbontó, azt nem hiszem hogy bevállalnám@palu
Hú ez de jó tipp, köszönöm! Rákeresek, mert így lehet nem kell most komolyabb Sub projektet nyomnom, majd ráér ha a teljes szett cserélve lesz.
Egyébként kerestem, de majdnem mindenhol azt láttam fórumokon, hogy fölösleges (vagy kétséges?) javítani házilag, mert nem biztos, hogy jó lesz a megoldás. Sok helyen a full erősítő cserét javasolják (bár lehet ez csak az amerikai mentalitás) ...de az tuti, hogy 25-30-at nem áldoznék rá most újabb 3 év elteltével.
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Egy érdekes jelenségem van Polk PSW 110 subbal... a doboz 6 éves, 3 éves korában a Totel javította gariba, teljes belső elektronika csere. Most 3 év elteltével ismét meghibásodott, ugyanaz a jelenség, búgó hang ha tápot kap, ami ráadásul a kapott jel függvényében szépen torzul is. Szóval használhatatlan, mert még bár nem túl erős a búgás, de kellően zavaró egy film esetén (és ez csak rosszabb lesz).
Totelre rákérdeztem, elvileg 20+ÁFA összegben javítanák (persze lehet hogy csak alkatrész szintű a gond, akkor olcsóbb lenne). Namost látva, hogy 3 évet bír ki ez a sz@r, igazából még ennyit sem biztos hogy szeretnék áldozni rá (újonnan 65e volt), ezért gondolkodom egy új beszerzésén. Egyébként fórumokon eléggé lehúzzák ezt a Polk belépő sub kategóriát, valami baromira nem sikerült benne, ha 3 évet bír az erősítője.
Erősítő Denon X4200, 5.0 szett: Polk TSi 300 széria (ezt remélem egy éven belül le tudom cserélni, Focal Aria 926-ba szerelmes vagyok egy ideje...), lakótér méret 30pár m2, a nappali rész ebből kb. 20, de egy légtér. A keret max. 150e lenne.
Szóval tudtok-e ajánlani olyan subot, ami esetleg a jövőbeli upgrade-hez is illene?
Továbbá mennyire lehet elbarmolni az egyensúlyt, ha egy jelenleg belépő 5.0-hoz egy kicsit komolyabb subot teszek be?
Köszi előre is a válaszokat!@Vicarious1 Gratula a Focal szetthez! Esetleg egy rövid tapasztalati leírást kérhetnék? Mi volt előtte, amiről váltottál? Hol vásároltad? Köszi
-
gjanner
tag
válasz
BBéci #141797 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Egyébként ez azt is jelenti, hogy sz@rabbul (gyengébben, rosszabbul) fog szólni az X4200-vel mintha egy komolyabb erősítő lenne előtte? Nem csak "erőbeli" különbség van ilyenkor hangzásban? Vagy csak szimplán pénzkidobás?
Egyébként mi az az AVR kategória ami passzolhat az Aria-hoz? -
gjanner
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Focal Aria 926 5.0 szettel? Szeretném majd meghallgatni valahol (és pár kategóriatársát is).
Egy Denon X4200-hoz keresek új "barátokat". Tudom (AVR-ára / 5.0 szett-ára) nem feltétlen adja az "ideális" ökölszabályt, lehet kissé túl van lőve a Denonhoz a szett.
Esetleg ha tudtok tippeket adni ehhez az AVR-hez milyen hsz-eket párosítanátok, azt szívesen venném.
Köszi!Szerk.: szoba méret 30m2
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem HM erősítő / video jel kapcsán.
Van egy Denon X4200 és egy PS4 Pro. A PS4 ki tud adni 4K HDR jelet, amit átvezetnék az erősítőn, hang levesz, kép tovább 4K TV felé. A Denon képes a 4K 60Hz 4:4:4 Deep Color-ra, kérdésem, hogy a HDR dolgot ugye átvezeti "érintés" nélkül, valamint hogy milyen input lag-ot adhat hozzá a megjelenítéshez, ha AVR-en van átvezetve a video jel? Elvileg van valamilyen Game mode a Denonban a video jeltovábbításnál, pont a lag csökkentésére... de hogy ez pontosan mit jelent egy TV-s 20-25ms-hez képest az passz.
Akinek van ezzel tapasztalata azt megköszönöm előre is! -
gjanner
tag
válasz
bendeguz76 #131817 üzenetére
Szept. végén, okt. elején vettem, jelenleg ez a típus már nincs, gondolom a 4300 megjelenése miatt.
petertyson és Richer Sounds boltokat érdemes keresni, mindkettő csak UK-ba szállít (elvileg). Nem újracsomagolt, eredeti gyári, bontatlan. Minimális kotyogása van a hangerő szabályzónak, de ez nem hiszem, hogy az olcsó árnak tudható be, ráadásul nem befolyásol semmit -
-
gjanner
tag
válasz
BBéci #131757 üzenetére
Igen, igaz, cserélni fogom a hangfalszettet, ha összejön rá a korpa. A teszt zenével történt, nem mozival, Pure Direct mód, Flac. A zene ismert volt. Na mindegy, nem éreztem a különbséget, de hangsúlyozom, szerintem túl nagy volt az idő tag a zene - csend - zene között. Amit szerintem akkor sem tudnék rövidíteni, ha más cserélné a kábelt én meg maradok ugyanabban a hallgatói pozícióban. Esetleg tudsz/tudtok javasolni egy-két márkát/típust ami felé nyitnátok csere esetén Denon X4200-vel? Tudom ez is a meghallgatás, teszt útján dobná ki, de mégis érdekelne a merre induljak iránya.
(Nézegettem a Focal / Aria vonalat, vagy esetleg Polk RTi széria (A7 kontra A9 között mekkora különbség lehet? Vagy hangkarakterre azonos, csak A9 komolyabb? Vagy pl. Quadral / Canton-ból mi az ami kategória szepontból megfelelhet?)(#131750) Patice
Igazából egyetértek, nem is akarom keresni a különbséget. Majd ha egyszer hsz. szett csere lesz, nekimegyek újra, esetleg más típusokkal, addig meg cserélek egy valamivel vastagabbra, mint a gyári tápkábel, mert az egyébként tényleg furcsán vékony.(#131745) krx21
Na pont ezért akartam kipróbálni, tesztelni. Én sem tudom, tesztelni akartam, nem jött be.Köszi a reakciókat!
-
gjanner
tag
Sziasztok, 1-2 hete beszereztem Kácsánál egy normális tápkábelt a Denon X4200-hoz (+Polk TSi 300 család). Tanácsotokra a kipróbálás mellett döntöttem, így letét ellenében hoztam el egy Audioquest NRG-X3-ast. A hallgatási teszt során egy felmerült problémába ütköztem... ahhoz hogy pontosan el lehessen dönteni, hogy milyen változást hoz a kábel, egy azonnali váltásra lenne szükség, átkapcsolás szerűen. Na ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Tehát mire az erősítőt kikacsolom, kábelt cserélem és visszaállok vele a teszt anyagra, eltelik, kb. 40-50s. Ennyi idő alatt, ha van minőségi (esetleg nüansznyi) változás azt már nem fogom tudni megkülönböztetni. Személy szerint semmilyen különbséget nem fedeztem fel a gyári és a dedikált tápkábel között. A fura az volt, hogy még a placebo hatás sem jött
Így a sorsa az lesz, hogy visszaviszem, mert ez így nekem nem ér meg egy 20-ast.A kérdésem, hogy van valami jobban alkalmazható módszer a tesztelésre, vagy gyenge a rendszerem ahhoz, hogy kijöjjön a különbség / cseréljek fület, vagy ki-hogy fut neki egyáltalán egy ilyen tesztnek?
Ja és leszögezem, nem szeretnék kell-e kábel, van-e hatás, nincs hatás vitát generálni, csak érdekelnének a teszt módszerek, vélemények. Köszi!
+ ha ez nagyon kezdő kérdés, akkor sorry átírom a másik topicba, a tapasztalat miatt kérdeztem itt, túloldalon láttam már furcsa vitákat, félrevezetéseket. -
gjanner
tag
Sziasztok!
Szeretnék valami normális hangfal kábelt beszerezni a rendszerembe (Denon X4200 és Polk TSi 300 sorozat). Tudom a hangszórók megérnének egy upgradet, de elsőként gondoltam bekábelezem. Jelenleg egy teljesen standard 2,5mm2-es "hangszóró kábel" van benne, egy sarki villamos boltból.
A kérdés, hogy ismertek-e olyan boltot, ahol esetleg letét ellenében el lehetne hozni kipróbálásra (pl. 2x3m-t), akár több verziót is? Célszerű, ha Bp. vagy környéki.
Továbbá mennyire erősen javasolt, hogy a teljes rendszer kábelcseréje egyszerre történjen?Elvileg volt róla szó korábban, de nem találtam...
-
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130970 üzenetére
Ez kerek, tömör, érthető válasz, köszi!
("öntökönszúrás" - kiváló) -
gjanner
tag
válasz
BBéci #130966 üzenetére
Szerintem a kolléga pont a speciális elosztó (túlfeszvédős?) kategóriát kérdezte, nem a PC-s szünetmentest.
Engem is érdekelne a válasz, hogy egy spec. HM-hez javasolt (Belkin, vagy ez csak marketing szöveg...) elosztó kell-e vagy inkább direkt csatlakozás minőségibb tápkábellel a javasolt? -
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130758 üzenetére
Ok, egyáltalán nem vettem magamra, csak szerettem volna megvilágítani miért kérdeztem, és miért itt.
Tesztelni pedig mindenképp fogok, nem akarok vakon állítgatni, mert A vagy B azt használja. Köszi az építő hozzászólást BTW -
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130738 üzenetére
Sziasztok,
Ez az Audyssey-háború tőlem indult. Lehet nem vagyok haladó, viszont évek óta követem a fórumot és a HM a hobbim. Itt elég sok esetben kaptam értelmes válaszokat nálam tapasztaltabbaktól. Általában az ragad meg bennem ami érdekel, ki tudom próbálni... így a konkrét kalibrációs folyamatok-beállítások nem, ezért kérdeztem. Az eredeti kérdésem egyébként nem a DynEQ, MultEQ használatára, beállítására vonatkozott, csak egy technikai dologra, ami nem volt világos a Denon menüjében. Ami utána elindult (kell-e, jó-e, hogyan lőjük be) az egy másik tészta, a szakmai "vitákból" is sokan vonnak le következtetéseket. Na mindegy, nem magyarázkodom...UI: a pánikolásom viszont nem e miatt volt, hanem a FW frissítés leköhögése miatt
-
gjanner
tag
válasz
arcitec #130720 üzenetére
Hi,
Töltött vagy 2 órán keresztül és reménytelenül visszatért az 1 min után a 3 min-re... ezt pedig kb. 1,5-2 órán keresztül. De úgy tűnt, hogy csinálja, csak nem bírja befejezni. A net pedig stabil volt alatta. A végén leállítottam egy tápkábel kihúzással, mert a manual szerinti standby plusz bill. kombó nem működött. Itt leizzadtam másodszor is... végül rátaláltam a neten az USB-s FW frissítés módszerre, ami szerencsére működött és még a beállításaim is megmaradtak. Féltem hogy kockává változik az új családtag...mert ugye a neten ilyenkor jönnek szembe a hasonló irományok, plusz UK-ból szereztem be és erősen kérdéses a hazai szervíz/gari.
A Dyn EQ és társai vonalon én is letesztelem a javasoltakat holnap...
Egy kérdés: pusztán a Sub level állítás (növelés) meghozza a kívánt eredményt?
A Dyn EQ ki-be kapcsolása nekem úgy tűnt, mintha nélküle kb. 10dB-vel gyengébb lenne minden. De akkor ezek szerint kézi finomhangolás kell neki a kikapcsolás után? -
gjanner
tag
válasz
blakey #130709 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint a módosított beállításokat használja.
@Nemir Ombe:
Nem akarom vagyis még nem tudom hogy akarom-e, jó-e az nekem.
3 napja van meg a cucc és még a tapasztalás útján próbálom beállítgatni.Azonban most egy kissé besz@rtam, ráengedtem egy FW frissítést vezetékes neten és kb. 1,5 órája csinálja, miközben az elején 40 percet írt rá. Az elmúlt közel 1 órában 3min, majd 2, aztán 1 és újra 3min-t ír ki a saját kijelzőjén. Ez normális vagy bekerült valami végtelen ciklusba?
-
gjanner
tag
válasz
lemmy9 #130707 üzenetére
Check nincs, helyette ilyenek a Setup menüben:
Audio/Audyssey menü, ahol a MultEQ XT32 "Reference" értéken van, ami azt jelenti hogy a mérés szerinti alapértékeket használja.
Aztán van olyan, hogy Speakers, amin belül Audyssey Setup (a mérés szerinti beállításokkal) és van Manual Setup (amiben az általam módosított értékek szerepelnek).
Nekem nem egyértelmű, hogyan lesz Manual módban állított hangszórók mellett MultEQ XT32 és mondjuk Dynamic EQ használható. -
gjanner
tag
válasz
lemmy9 #130705 üzenetére
Köszi az infót, igen azt gondoltam, hogy használhatom módosítva. Nálam nincs zöld-piros LED (legalábbis nem erre a funkcióra). Van egy Audyssey felirat amikor "használja", viszont azt nem tudom hogy ilyenkor az eredeti beállításaival vagy az általam módosítottakkal jön a hang (ez főleg a small-large és vágások helyretétele miatt fontos lenne).
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Cseréltem a régi erősítőmet egy Denon AVR-X4200-re. A korábbi H/K 132-ben nem volt semmiféle mérőmikrofonozás, így az Audyssey nekem most új. A mérést követően Large-ra állította a Frontokat és a Centert, plusz a vágásokat is eléggé alacsonyra lőtte (40 Hz volt ha jó emlékszem). Ezeket utána manual módban átállítottam Small-ra és 80Hz-re. Az Audyssey beállításaiba ha visszamegyek még az eredeti mérés szerinti adatok vannak, a Manual módban pedig amit beállítottam. A User Manual szerint ha átállítom a mérés szerinti beállításokat, akkor nem fogom tudni használni a Multi EQ módot. Ennek ellenére jelenleg be tudom kapcsolni. Ez azt jelenti, hogy így az Audyssey eredeti beállításait használja? Nem teljesen egyértelmű számomra a manuális átállítás, vagy én állítottam be valamit rosszul.
Köszi előre is!
-
gjanner
tag
válasz
Shovalije #130537 üzenetére
Ugyanez a típusú Polk subom van, szerencsére még gari időn belül, kb. ugyanilyen hangokat produkált, aztán egyre rosszabb lett. Mintha valami folyamatos torzítás lett volna rajta. Elvittem a szervizhez (talán Totel) és elvileg tápot cseréltek benne. A membránnak semmi baja nem volt.
-
gjanner
tag
válasz
Tamoo #129310 üzenetére
Az elfogy a szufla dolog főleg zene esetén jelentkezik, nem szól olyan szépen (tisztán?), mint ahogy várnám. Az esetek 30-40%-ban zenére is használom a jelenlegi h/k-t, ami egy belépő kategória (amivel egyébként nekem tetszik a Polk hangja). Ez lehet hülye megfogalmazás, de nem tudom jobban leírni. Mozi vonalon nincs vele különösebb gondom, azt leszámítva, hogy nincs HDMI bemenetem jelenleg. Bár ez nem akkora érvágás. A helyzet hogy kicsit koros a szerkezet, így gondoltam megérett a cserére, és ha már cserélek akkor szeretnék egy szinttel jobb erősítőt, figyelve az időtállóságot is.
Igen angol boltban néztem, de nem élek kint, bár nem hiszem hogy probléma lenne beszerezni. Úgy látom ilyen áron csak valamivel alacsonyabb szintű/képességű erősítők szerezhetők be (főleg itthon). Vagy miért fontos ez?
Ez a passzol-nem passzol dolog érdekes amit írsz, azt hittem eddig hogy él az az ökölszabály, hogy erősítő értéke és az árban 2xhangfalszett "passzol". Persze oké, hogy nem minden az ára.
A helyzet, hogy sokan írjátok a meg kell hallgatni dolgot, de nem minden esetben van rá lehetőség, főleg nem otthoni környezetben, ami a saját szobám akusztikájával lenne igazán mérvadóan összehasonlítható. De ha valakinek van egy 4200-asa és van kedve átugrani hozzám tapasztalatcserére, ne fogja vissza magát -
gjanner
tag
válasz
Tamoo #129290 üzenetére
Igazából csak szeretném a jelenlegi rendszerem cserélni / fejleszteni, mert azért elfogy a szufla belőle néha
A jelenlegi Polk TSi-kkel semmi bajom, de a 4200-eshez gondolom kevés lesz. Így most a Denon a kiszemelt. Hogy miért? Mert ez tetszett meg igazán ár/értékben, szolgáltatásban, és remélem tökéletesen fog kiszolgálni jó sokáig.
(Először egyébként a 3200-ast néztem, de szinte minimális különbséggel egy szinttel jobbat szerezhetek be, még ha egyelőre nem is használnám ki az adottságait.)Ha pedig az erősítő upgrade megvan, akkor szeretnék egy neki megfelelő hangfal szettet beújítani. A Polk RTi vonal pedig még nem biztos. Ha van jobb ajánlat ami még belefér a büdzsébe, szívesen veszem.
Ez a mi passzol-mihez dolog lehet objektív is vagy pusztán szubjektív és amit a többség jónak hall? -
gjanner
tag
válasz
Tarlóbetyár #129281 üzenetére
Milyen erősítőt használsz hozzá?
Esetleg a hangzásvilágról pár gondolat? Tudom elég szubjektív dolog és nehezen körülírható, de hátha... -
gjanner
tag
Sziasztok!
Denon erősítőt szeretnék venni a közeljövőben, ezeket a típusokat néztem ki: AVR-X3200 és X4200.
Találtam is egy angol boltot, ahol igen jó áron vannak, főleg a 4200...
[link]Szerintem nekem elegendő lenne a 3200, de az ár miatt lehet felcsúsznék a 4200-ra. Valakinek van tapasztalata a két eszközről? Érdemes-e relatív kis többlettel a 4200-at bevonzani?
Jelenleg kb. 25m3 a szoba és egy relatív alap hangfal szettem van hozzá (Polk TSi 300, CS10, TSi100), de az erősítő upgrade után tervben van egy Polk RTi A7 és testvérei.Esetleg vélemények az eszközökkel kapcsolatban? Köszi előre is...
-
gjanner
tag
válasz
#09634560 #126273 üzenetére
Köszi Srácok, megnézem a javasoltakat.
Igen, tervben lesz az is, de egyelőre biztos maradnak a kisebb Polkok. Az egyébként gondolom nem szentségtörés, ha csak a frontokat cserélem egyelőre valami komolyabbra? Esetleg végleges is maradhat a kisebb center/hátterekkel? Vagy ez nagyon elvetemült ötlet?
Csak azért agyalok, mert egyszerre mindent nem fogok tudni cserélni. -
gjanner
tag
Sziasztok!
Némi szakmai tanácsra, ötletre lenne szükségem. Van egy kb. 6 éves H/K AVR-132-es erősítőm és egy Polk TSi 300, TSi 100 és CS10 szettem +egy Polk PSW 110. Az erősítő már annak idején sem volt egy friss darab, de most szeretném egy kicsit erősebbre, korszerűbbre cserélni. Mindenképpen újban gondolkodom, kérdésem, hogy 200-250e Ft körül milyen erősítőt ajánlanátok? Fontos lenne, hogy támogassa a manapság minden mozi-hang formátumot, mivel a következő lépcső majdan a hangfalak bővítése/cseréje lenne. Na meg ha már új, akkor legyen időtálló a dolog.
Köszi!
-
gjanner
tag
Köszi, próbálkozom.
Még egy kérdés a laptop kontra sub témában (teszt jelleggel). Azzal okozhatok bármilyen kárt a szubládában? Ha tegyük fel alacsony jelszinten, adott frekvenciákat küldenék csak rá, nem egy full tartományú zene/film menne rá. ...mivel nem nagyon van ötletem a kiszűrésre anélkül hogy egy másik subot tegyek az erősítőre. Ja és másik erősítőm sincs kéznél, amire meg a subot köthetném... -
gjanner
tag
Ezek szerint egy módszerrel tudom tesztelni, ha az erősítőre egy másik sub-ot kötök ...gondolom.
Az erősítőn valami factory reset esetleg segíthet? Vagy egyszerűen keressek másik erősítőt?
Továbbá az sem világos hogy a sub standby üzemmódban (vagy Auto módban, amikor még az erősítő nem küldi neki az alsó frekvenciákat és a Sub gyakorlatilag standby-ban van) egyáltalán hogy adhatja ki az ütemes torz(ított) frekvenciákat...
Bocs a sok kérdésért, egyelőre eléggé tanácstalanul állok a jelenség előtt, évek óta megvan a rendszer de ilyet sosem tapasztaltam.Tudtok esetleg olyan helyet/üzletet/szervizt ahol ezt ki lehetne szűrni, tesztelésre oda lehetne vinni az erősítőt? Sajna a közeli ismerőseim körében nincs olyan sub, amit tesztként rá tudnék csattintani az erősítőre...
-
gjanner
tag
Köszi a tippet! Esetleg egy laptop füles kimenet direktbe sub-ra kötve (Jack - RCA R/L kábellel) nagy vétek lenne a tesztelésre? Gondolom ez nem okozhat problémát a sub-nak... Így kiderülne, hogy az erősítő adja-e a hibát subra vagy más jelforrástól is jelen van-e.
Vagy van más javaslatotok a hiba kiszűrésére? -
gjanner
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a tapasztaltabb kollégáktól. Pár napja vettem észre, hogy a mélynyomóból furcsa torz hangok jönnek. Próbálom leírni a jelenséget, kb. úgy kell elképzelni, mintha a vágási freki felett, kb. középtartománybeli frekvenciák is átmennének, de azok elég torz módon jelennek meg. Pl. film közben a beszédhang (?!) torzítva jelenik meg a sub-on. Ez független a hangerőtől és a forrástól is. Próbáltam TV digitális, tablet/PC analóg forrásáról és mindenhol ezt teszi, függetlenül attól, hogy sima PCM vagy DD esetleg DTS a jel. A dolog pikantériája, hogy ma reggel arra lettem figyelmes hogy standby módban is kiadja (persze csak ha az erősítő be van kapcsolva) ezt a furcsa torz zajt, olyankor ütemesen (kb. másodpercenként) ad egy halk torz hangot (kb. mint amikor egy hangszóró szét lett hajtva és bizonyos frekiket már csak ilyen torz módon tus kiadni). Lövésem sincs mi lehet, nekem úgy tűnik a probléma a sub körül lehet, bár amikor kell DD/DTS jelnél rendesen teszi a dolgát, tehát az alsó frekvenciákat szokásos módon, szépen adja.Az erősítő egy HK AVR132, a sub PolkAudio PSW110, sub kábel QED Performance. Furcsa a dolog, mert eddig nem volt hasonló jelenség... a sub még garanciális, csak szeretném tudni, hogy tényleg ott van-e a bibi, vagy esetleg az erősítő kezd megbolondulni. Másra nemigen tudok gondolni. A sub sose volt fullra hangosítva, az erősítőt se szoktam nagyon megtolni, csak úgy egészséges szinten. A sub aluláteresztő szűrő beállítása LFE módban van, hangerő max. 65% körül van beállítva.
(vagy ha szükség van egy minta hangra, amit hallani lehet, akkor azt valahova esetleg fel tudom tölteni)Ha esetleg van ötletetek, hogy mit-hol-hogyan teszteljek a hibafeltárás érdekében, azt szívesen venném! Előre is köszönöm!
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Tudom nem teljesen HM téma, de a szakértők vélemémyére kíváncsi vagyok. H/K HD990 CD lejátszóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egy-két review-t olvastam amazonon és páran megemlítik, hogy vibráció miatt zajos a technika adott esetekben, ami zavaró lehet, ha halkabb zene fut. Nem tudom ez vajon csak egy-két lejátszónál jöhetett-e elő vagy széria hiba (egy felső kategóriás játékostól?!).
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest