- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #110775 üzenetére
Nem én írtam.
Kicsinek vélem a 10 centis hangszórókat, éppen az a kifogásom a most nálam lévő SVS szettel kapcsolatban. A kisebbik állványost kaptam, szerintem a nagyobb sokkal jobb lenne. Bookshelf vs. Satellite.
De az tuti, ha magamnak vennék háttérsugárzót, az dipól lenne. Ég és föld! Igaz, Dolby Atmoshoz nem javasolják, de arról szívesen lemondok. -
Heffi
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #110117 üzenetére
Nem nagyon vettem észre semmi különösebbet. Gondolom mivel nem teszteltem le előtte-utána, ill. előtte vagy 2 hétig semmi filmet nem néztem. De ezt nem mertem beírni ide, mert gondoltam úgyis hiteltelen lesz a beírásom, hiszen árulom a régi kábelt. Igazából szobához, közeli hátsó falhoz képest jó a tér érzet, de esélytelen ahhoz közelíteni, mintha lenne mögöttem 1,5-2 m tér.
-
-
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #109003 üzenetére
"És a HDMI csak a képet viszi tovább, a hangot nem, így azt külön koax vagy optikával tudod majd megoldani."
Ezt így akartad fogalmazni? Bár nem ismerem konkrétan ezt az erősítőt, de szerintem a HDMI-n megy tovább mind a kettő, nem tudja az erősítő levenni. Kapcsolni tudja a forrásokat a megjelenítőhöz. Ott nekem már volt hangja, csak az erősítőbe kellett valahogyan bevinni, ahogyan írtad is. De lehet, hogy csak én vagyok butus, hogy nem fogom fel amit mások írnak. -
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #108882 üzenetére
A JBL (ES100) nálam egy fél év után nagyot változott. Rengeteget javult a mélyközép tartomány lustasága.Szóval ha lehet, ne újat hallgass. De ez nagyon igaz a Polk-okra is, illetve a legtöbb hangfalra. A használt piacon meg hullámszerűek az események. Van amikor MA volt fent egy csomó, volt olyan hogy ES-el volt tele a piac, voltak olyan hetek, amikor volt fent egyszerre 2 vagy 3 ikon, és ez az erősítőkre is igaz. Ott is van amikor CA, most Marantz, Onkyo, vagy Denon 4308 hullám van.
(#108891) manoska
Nálam volt NR818 (ami persze nem 838) meg a NR906 egyszerre, és nem a 818 maradt meg. Én is azok közül a lúzerek közül vagyok a, ki a 3D miatt cserélte le a 906-ot, amit azóta a senki sem használ.De a zene miatt nagyon megérte a csere.
-
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #108814 üzenetére
Még nem.
Igazából vasárnap megcsináltam a bemérést, aztán azóta néztem pár filmet amennyire volt időm.
(De pl azt sem tudom hogy a bemérés által készített ebállításokkal szól a dolog, vagy valami automatikus dologgal.)
Szombat délelőtt remélem lesz kis időm, jobban megnézegetni a használatit, nagyobb hangerőn kipróbálni. Vannak már most kérdéseim, de felesleges lenne most feltenni meló közben. Majd ha ott leszek a gép mellett.
Hangra eddig a Pio mintha jobban tetszett volna, illetve a panelja sokkal informatívabb számomra de:
-user error van szerintem
-nagyjából este tudok csak filmet nézni, akkor meg általában mindig kapkodni kell a kapcsolóért halkítani (Marantznál mintha erre nem lenne szükség)
-a netes dolgok nagyon bejönnek
-ja és nem mondanám hogy prémium kategóriás hangú filmeket néztem ezalatt
Igazán nehéz a döntés.Tényleg! Mondhatnátok olyan filmeket, filmrészleteket, ahol a a mély hangokat lehet tesztelni, illetve egyenlően szól mély/és egyéb hangszín is.
-
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #108787 üzenetére
Fícsör lesz az a fjúcsör szerintem, ha már ilyen amerikások lettünk
. Dögösnek én még Denont nem hallottam mozi közben (bár a 3312-est nem ismerem), de itt azt nem is nagyon szokták preferálni. Dögösnek inkább az Onkyo-kat szokták vélni többek, épp ezért szoktak pályán kívülre kerülni. Abban viszont látok logikát, hogy egyszerre erősítőt és hangalat is variálni azért rossz, mert szinte összehasonlíthatatlanok lesznek a konfigok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
spiky03 #108795 üzenetére
Szerintem inkább csak tudni kell elhelyezni az eszközöket, hogy milyen szintet képviselnek. Pl.: a pioneer-nál az LX-ek sem felső kategória, inkább közép és felső közép.
Viszont egyre azért figyelj oda, mert el lehet szállni! Egy közép, felső közép géphez igen rohadt
dárgaám az 5.0 és hamar ki lehet fogyni a keretből ha még a kábeleket és a mélyet is hozzászámolod.Valamilyen szinten azért érdemes belőnöd mire van és mire lesz pénzed. Én pl beláttam, hogy középnél nem érdemes feljebb mennem, mert előre láthatólag nem lesz olyan anyagi helyzetem. Viszont így előbb utóbb lesz egy normális sub (ennek az ára sem piskóta) és majd egyszer vászon.....
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #108790 üzenetére
BX5 199990 Ft, quadral ARGENTUM 470 209990 Ft. Egy összehasonlítást megér, hogy megtudd, melyik a jobb.
Ilyen árkülönbség esetén eszembe nem jutna a MA-t választani. Meglepően jól szól az a 470. Ráadásul szuper di/bipól kapható hozzá, éppen olyan van nálam kipróbálásra.Olvastál valaha azon az oldalon rosszat egy tesztelt termékről?
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #108790 üzenetére
Olyan hangfalakat érdemes nézni, amik a használt piacon előfordulnak.
Ill. nem eladónak kell hinni, ha olvasod csak ezt a topikot, akkor már kialakult benned mitől milyen hangkarakterre lehet számítani, ill. mi milyen kategóriába tartozik.
33xx-re azt mondta csúcsmodell, ezek után nagyon átgondolnám, hogy veszek-e ilyen embertől akármit.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #108784 üzenetére
"2 év garanciális 3312-es Denon 150-ért"
140-ért mennek az egyel nagyobb kategóriás 3808-ak. Ha számít a gari, vagy valami új fjúcsör, akkor érheti meg a fenti cucc.
Azért mondtam a meghallgatást és először a hangfalak vételét, mert hangfal karaktere inkább meghatározó, ha az tetszik, akkor lehet hozzá választani hozzá passzoló erősítőt, erősítő vétel amúgy is könnyebb ügy.
Pl. Focal 7xx - MA-BX eltérő hangkarakter, csak te tudhatod neked melyik tetszik jobban.Persze jöhetsz, már hónapok óta megbeszéltük.
-
*Tata*
senior tag
válasz
spiky03 #108707 üzenetére
Ez sem rossz.
[Denon avr-x3000]
-
Gabesz26
senior tag
válasz
spiky03 #108707 üzenetére
Jó lett volna 130-ért az a CA551R, meg 150-ért a Denon X4000 is
A Pio 922 helyett én a 924-et venném (115-re van hirdetve 110-ért tuti elvihető az pedig +5k és van még rá garancia is)
A felsoroltak közül a Marantz-cal járnál a legjobban, ha nem lenne a kijelző probléma...
HDMI-re mennyire van szükséged? Egy Arcam 350 130-140 körül szerintem elég jó lenne (a Pio-ból koax-on ki tudnád hozni a hangot, a kép pedig mehetne HDMI-n közvetlenül a TV-be)
Szerintem kezd egyébként az erősítővel, aztán jöhetnek a dobozok (persze, ha szembejön egy kihagyhatatlan ajánlat, akkor változhat a sorrend
)
-
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #108591 üzenetére
(#108591) spiky03
(#108592) Sanci38
Na! Így már én is jobb kedvvel indulok neki a mai 500 km-es túrának a 7007-ért
Spiky03 is Pio-t váltana mint én, és ha Sancinak is bejön, az már nekem mérvadó. -
Gabesz26
senior tag
válasz
spiky03 #108602 üzenetére
A 290 ezres BX szettet linkeltél, azt hittem annyi a keret, mert használtan ki lehet fogni ennyiért az RTi szettet is (kimi pl. 260-ért hirdette meg korábban az 5.0-át).
De ha már Monitor Audio, akkor lehet tényleg jobb lenne az rs széria felé nézelődni, árban nincs nagy különbség (külföldről pedig még akár olcsóbban is meglehet az RS, mint itthon vásárolva a BX)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
spiky03 #108578 üzenetére
Mindenképpen MA dobozokat akarsz? Mivel mozira kell elsősorban, én a Polk RTi 5.0 szettet is benne hagynám a kalapban (kijöhet használtam ennyiből), vagy még a B&W-ket hallgatnám meg ebben az árkategóriában.
Erősítőt pedig majd választasz, ha már megvannak a dobozok (vagy ha már biztosan tudod mit szeretnél).
-
zozy84
senior tag
válasz
spiky03 #107600 üzenetére
Tudom. Ezért írtam, hogy mind1ik 80eft.
Most már kell vennem egy subot. A 80eft meg úgy is lélektani határ nálam.
A Prosont nagyon dicsérik. A kicsi Polkot nem nagyon dícsérik, nem tudom a nagyobb tesó mennyivel jobb. A Klipsch meg csak szimplán tetszik.
A Proson most 120eft. Most, hogy lesz akcióban megemelték az árát?? Mert úgy emlékszek 100eft volt. -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #107117 üzenetére
Nézni én sem nézem, hanem a képet átkapcsolom tévére és a filmzenéket szoktam meghallgatni, ha érdemesnek találom őket. Aztán most egyszer csak az egyik filmzene vége után megkezdődött a bammm-bamm-bamm elég mély frekikkel és nagy hangnyomással. Aztán megszántam a szomszédok kisbabáit.
-
Rruuer
senior tag
válasz
spiky03 #107074 üzenetére
na igen, használtan nézegettem az olx és a jofogáson és ugye beütöd hogy 3d és 90%-ban sansungot hoz ki, ezért is nézegettem azt, meg írták hogy van más topic is, jó megvan de ha Téma: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható ez a topic neve akkor azt hittem ide is lehet ilyen kérdést feltenni
-
törölt tag
válasz
spiky03 #106540 üzenetére
Szent szar!
(#106657) Mosqu!to
Egy ideje beépített elem a LAV Audio Filters, elvégzi az összes hanggal kapcsolatos feladatod, nincs szükség kodekekre, külső szűrőre. Egyedül LPCM hangsávval lehet bibi, legalábbis ha érintés nélkül továbbítanátok, kikerülvén a Win audio mixert. Kis trükkel azonban ez is megoldható. Az MPC Audio renderer lenne a Waspi kimenet, de brutál mód bugos, a köv. verzióra ígérnek átírt audio renderert.
-
Borisz76
nagyúr
-
törölt tag
válasz
spiky03 #105283 üzenetére
1 perctől ott vannak a drágaszágaim. Vajh ha egyszer magamévá teszem, ehhez is kijönnek installálni a JBL mérnökök, vagy a pórnép irányába leereszkedett processzorhoz nem jár a nagy testvérek kiváltsága
(#105297) mandju
Nálad lesz dedikált helyiség (vagy csak költözöl
), nézz rá a Halltex termékeire is, igaz drágák, de nagyon jók. Moziszobában nem feltétlenül kell paneleket lógatni, ha más/jobb járható út is elérhető. Persze a flotex is OK ár/értékben.
(#105312) zozy84
Előre megmondom, ki se kell várnod: jobb lesz a kontraszt, szebbek a színek, pontosabb pirosak, a képről eltűnik az eddig bosszantóan jelenlévő szemcse és zaj. Fátyolosság is a múlté, beretva éles lesz a kép, kitisztul a világ, rá sem ismersz a megjelenítődre. Kb ezeket tapasztaljuk 0,6 méteres kábel cseréjekor.
-
zozy84
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
spiky03 #104815 üzenetére
Zene szempontjából ideális nappali nincs! Azt előre tudom, hogy ilyen akusztikai panel dologgal meg sem fogok próbálkozni, mert rögtön "leütne" a feleségem
. Valami más módon kell megoldanom. Amúgy is lakásvásárlás előtt álok (nem mondom, hogy nem szempont ez is a nappalinál, csak nem ez a fő ;
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fűnyíró topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest