- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #160827 üzenetére
Szarvasiból létezik karos és kotyogós, melyikre gondoltál?
A "mindenegyben" gép számomra nem elfogadható még akkor sem, ha 600000 forintba került, ez konkrét példa. Lehetetlen úgy beállítani, hogy 9 gramm őrleményből 25-30 másodperc alatt folyjon le 25 milliliter eszpresszó. Bele kellene nyúlni a szerkezetébe és finomhangolni, akkor talán, alapból kaki.
Kapszulás eleve nem lehet igazán jó, rengeteget próbáltam, kóstoltam. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #160825 üzenetére
Már megint olyat írtál, ami bennem is megfogalmazódott.
Kávét illetően nagyon nem értünk egyet. A Nespressónál nem 10, hanem 90 %-kal jobbat lehet készíteni, amit igyekszem elérni, néha sikerül. Igaz, előkészítéssel együtt 5 perc egy csapolás, amiben nincs benne a gép 15 perces előmelegítése, de bőven megéri.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #160672 üzenetére
Egyszer egy informtikus haaverom állItotta, hogy vakteszten nem tudom megmondani, hogy tömörItettlen vagy MP3 szól,bukta 10- ből 10x eltaláltam. Volt egy hang amit támpontnak vettem, és soha nem hallottam azt a hangot,mikor MP3-at tett be aztán megmutattam neki is a csodát, és utána már neki is ment, azóta nincs kérdőjel bennem, és benne sem.
-
válasz
Dorian #160497 üzenetére
Nos akkor kicseréltem az ezüstözöttet egy tiszta réz kábelre. Ebben nekem meg túlzó a mély, de a magasak is megvannak, azaz ez gondolom máshogy torzít. Mondjuk ez meg bi-wire ráadásul, lehet azért túloz a mély. Akkor most kérnék ajánlást hangfalkábelre.
A QED XT40 [link] lenne a lélektani határ árban, de tudom azt is, hogy ez már olyan ár, amire ideges lennék eléggé, ha nem tetszene. Szóval lehet ez alatt nyugodtan.
Az felesleges ötlet, hogy ha nem bi-wire a választott, akkor a hangfal saját összekötő lemezét kivenném és a vett kábelből csinálnék áthidalást? Mondjuk biztos komolyan megdobná az árat a 8 darab banándugó, de nincs jobb ötletem. Vagy jó az az összekötő lemez? -
arcitec
addikt
válasz
Dorian #160666 üzenetére
Nincs abban semmiféle buktató, egyértelműen beszél a 320 kbps-ra tömörített mp3-ról és
csak arról minimum. Egyébként anno én is erre a méretre tömörítettem, tapasztalati(hallás) tényezőre alapozva. Mikor a jelenlegi rendszer után jártam, meghallgatásra vittem mp3-at,
szar volt a rendszer.Mi volt a szaki, válasza? El kell felejteni, ott a flac. Persze akkor még nem volt. Nem tudom mit szólt volna, ha lett volna nálam.- (Pedig aztán ki volt, na ki, ügye.
) A link-el, csak arra akarok célozni, hogy rendben a jobb minőség mindenből,de mint itt is tapasztalható nagyon sok-sok esetben túl van tolva, a vegyél minél drágábbat. Meg, a vettem 40-60eft-os kábelt és jobban szól. (A fenét szól jobban).Mintha a kereskedőknek dolgoznának egyesek, na meg a többi, ...atlan meg, csak szajkózza tovább a hamis igét... Egyébként mára már flac állományokat hallgatok, de azért a pen drive ,még nem végtelen méretű, még mára sem ..
Egyébként abban igazad van, ha nem megfelelően - nem jó hozzáértéssel - van bekódolva az mp3, akkor az lehet szar nyilván,de ez igaz mindenre. -
python1
veterán
válasz
Dorian #160647 üzenetére
Az lehet, de a szobád karaktere megmarad bármit, bárhol mérsz a kanapédon. Most ezt vagy kezeli jól a processzorod vagy AVR-ed, vagy jössz ide méltatlankodni, vagy mész akusztikus kezelést kérni és méretni,ez nem vita téma.
Hohocali
Szerencséd van, valamennyire a kiemeléseket jobb korrigálni mint a beszakadásokat, de tényleg szépen rendbetette. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #160611 üzenetére
Akkor velem, a füleimmel, a hallásommal van baj, mert bármilyen erősítő/processzor volt nálam, minden esetben jobban tetszett a hangzás, ha nem egy, hanem legalább 5 helyen mérettem.
Sokadszor hozom fel példának az egyik legjobbnak tartott Anthem ARC rendszert, ami nem enged 5-nél kevesebbet méretni.
Egy film nézése közben nem vagyunk mozdulatlanok, akár 20-40 centit mocorgunk valamilyen irányba. A kanapém háromszemélyes, a kedvemtől függ, hogy melyik oldalára ülök, heveredek le. Ráadásul relaxos, ami az említett 20-40 centit többszörözi. Tovább fokozva: amikor tesztelek, akkor mindig a fix, középső részre ülök. -
python1
veterán
válasz
Dorian #160516 üzenetére
Igen, ez valóban érdekes jelenség, már párszor én is észrevettem ezt régebben, de amióta finomabban,rugalmasabban szinte határok nélkül tudom kezelni a korrekciózást, más dimenzióba került az egész mozi/zene hang itthon.Arról nem is beszélve, amit magad is említettél a kábelek hatásáról ,magasbahúzás tekintetében, eltűntek a kiemelések,nagy differenciák Hz-között, több a hasznos információ az egész tartományban.
-
robi-k
őstag
-
-
Quetz
őstag
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #160239 üzenetére
Es azt hogy oldod majd meg? Van mar ra terv?
Lehet nalam is az lesz mert a hangfalkabelek melle mar nem biztos, hogy befer a HDMI is.
Igaz gondolkoztam olyan megoldassal is, hogy a HDMI fejet csak a vegen ratenni mert a sima kabel az elferne csak a fej mar nem biztos.
Lattam a neten, hogy lehet igy is csinalni. Meg meg UTP kabelen is atlehet kuldeni a jelet.ezen kicsit meglepodtem.
Az a vastagsag boven elferne meg. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #160239 üzenetére
anno denon avr után tettünk denon sztereot 7alvónál, és brutálisan elváltak egymástól, élvezhetetlen volt.
robi-k: a tipikus yamaha hang hogy a bánatba illhet egy denon avr mögé. denon arv inkább mosott, komor, yamaha meg ált. fülbántóan fémes, + loudnesses. vagy léteznek kivételek?
-
válasz
Dorian #160212 üzenetére
Jól néz ki. Még mindig tetszik a rendkívül veszélyes házimozi-rendszer a kerítés mögött
(tudom pont, hogy nem veszélyes, hanem veszélyeztetett a gyerek miatt).
Ha esetleg az itteni kérdésemre még válaszolnál, megköszönném: [link]Továbbra is szívesen veszek bármilyen ajánlást a mélynyomóra bárkitől a korábban írtak szerint. Köszi!
-
válasz
Dorian #160196 üzenetére
Ezzel lényegében azt mondod (hátsó falról írt gondolataidra értem), hogy a mozi szoba lényegében a mögötte lévő részt is hasznosítja valamilyen szinten? Gondolom ez főleg a mélyhangoknál számítana, ha számít. Mert akkor ebben az esetben egy 3 méter széles és 10 méter hosszú “szobáról” beszélhetünk.
ctrlaltdel13: Dehogy sértődöm meg. Szerintem az emberek többsége azért sértődik meg, mert nem hallott még igazit. A bátyám külföldön él, volt lehetősége a házába mozi szobát építetni profikkal, nekem meg volt lehetőségem hallani. Onnantól nem sértődöm meg, ha valaki lehordja amit én próbáltam “kreálni” mozi szoba címén. Tudom, hogy sosem lesz olyan, meg sem közelíti soha. Az volt a célom, hogy az adott helyzetből kihozzam azt, amit 1. Nem fárasztó hallgatni, 2. Nagyjából az igényeknek megfelelően szól. 3. Nem zavarom vele a családomat esténként, ha van időm és nézek valamit. Tudom, hogy ennek fontos további feltétele, hogy ne üljek be gyakran a bátyám szobájába.
Majd a következő házunkban lesz erre épített szoba, de amikor ez épült még nem volt olyan fontos.
Amit írtál, hogy az általam használt dolgoknak 0 befolyása van a mélyhangokra, azt nem értem.
Ezeket a mélyhangokra találták ki, az egyik leírásában ott is van, milyen frekvenciát hogyan kezel.
exception: Yamaha RX-A 1070 Középkategóriás rendszer, középkategóriás hangra.
Jigsaw04: Hány méterre ülsz a szembe faltól? Én a 4 méterből beáldoztam kicsit több, mint felet és hidd el megérte. Pedig alapvetően minden szebb és jobb lenne, ha nem a térben terpeszkedne a fotel.
-
törölt tag
válasz
Dorian #160196 üzenetére
Nálunk gipszkarton falak vannak, de sokkal jobb kezeletlenül a hangzás, mint az előző "betonkockában", ahová raktam panelokat, szivacsokat.
Viszont a falra kényszerült hallgatói pozició hátrányai rendkívül idegesítőek számomra, és fáj a szívem, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni, mivel tudom, hogy sokkal több van a rendszeremben, mint amit most mutat! -
Quetz
őstag
válasz
Dorian #160196 üzenetére
A 20Hz hullámhossza 17m, a 40Hz-é pedig 8.57. Ezzel az erővel senki se használjon otthon mélynyomót mert kicsi a szoba...
ctrlaltdel13-nek igaza van, a szivacsok nem a leghatékonyabbak a mélyhangok kezelésére. Általános szabály, hogy a kezelni kívánt frekvencia 1/4 hullámhosszának megfelelő vastagságú elnyelő anyagot kell használni, ráadásul ott kellene elhelyezni, ahol a levegő molekuláknak sebesség maximuma van az adott frekvencián.Ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen kezelni az otthoni szobákat, csak a megfelelő eszközöket kell használni hozzá.
-
Sakab
senior tag
válasz
Dorian #159809 üzenetére
Az a baj, hogy laikus vagyok még a témában, és ismerem magam, hogy meghallanám a hangját azonnal beleszeretnék bármilyen is legyen az. Így inkább a hozzáértők véleményére adok, akik régebb óta foglalkoznak ezzel a témával és ha valamiről 70 80%ban pozitív a vélemény akkor az csak jelenthet valamit. De utána olvasok a GS20nak
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #159741 üzenetére
Daliknál a legnagyobb parasztvakításnak a ribbon sugárzót gondolom. Mindet 14-15khz-től indítják, ahol már kb. közel nulla zenei tartalom van. Az ember azt hinné van egy jó kis valós 3 utas doboza ribbon magassal, erre valójában olyan az egész mintha 2 utas lenne,megtámogatva egy super tweetererel, a magas tartomány 99%-a meg a dómból szól. Ezzel szemben szinte mindegyik másik márka, képes normálisan 3khz körül indítani a ribbonjait, amt-s/jet-es magasait, hogy tényleg valósan az adja le a magas tartományt.
-
Quetz
őstag
válasz
Dorian #159664 üzenetére
Bemenet: S/PDIF coax input
Kimenet: az erősítetlen pre-outA méréseket egy Audio Precision Sys-2522-vel készíti Amir, a tesztelési metódus és FAQ elérhető itt: Understanding Audio Measurements
DAC méréseket nem nézegettem eddig, mert számomra a végfok/AVR vonal volt az érdekes.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Dorian #159466 üzenetére
OOO bakker te szintet ugrottál hozzám képest!
Nálunk stílusosan a pianínó lakk fekete.Engem rohadtul zavar ha poros de sokkal lustább vagyok annál, hogy törölgessem!
Amúgy egyetlen karc sincs rajta, kivéve egy 30cm2-nyi felületet amit egyszer az én gyönyörű kislányom takarított 1,5 órányi "koszos a zongorád" veszekedés után! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #159097 üzenetére
Pontosan ezt tapasztaltam én is.
A szinkron hangminősége eleve nem lehet jó, mert az eredetihez képest jelentősen butított az a hangsáv, amit kapnak és amivel a stúdiókban dolgoznak.(#159096) exception
Úgy bizony!(#159091) Csabroncka
Aki megrögzött "szinkronista", az totál feleslegesen költ alsó középkategóriásnál drágább házimozi rendszerre, pontosan azért, amit leírtál.
Ráadásul egyre több a sztereó szinkron, ahhoz egyáltalán nem kell házimozi rendszer. -
törölt tag
válasz
Dorian #158281 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél magasabb a kategória, annál finomabb, lágyabb, kevésbé bántó a hangzás.
Szerintem a dinamika is csak akkor tud hatásos, illetve pozitív aspektusa lenni a hangnak, ha az arra alkalmas rendszeren, illetve akusztika körülmények között valósul meg.
Ellenkező esetben, zavaró, bántó, a beszédhez képes túltoltnak érezhető lehet.A Totelen kívül nem igazán van érdemi szerviz aki foglalkozik erősítők javításával, de lehet tévedek..
Akkor miről?
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #158176 üzenetére
Eszembe jutott egy lehetséges megoldás, ami akkor nem, amikor ott voltam.
Az Eszközkezelőben tiltsd le a directsound-ot, vagy ha nem engedné, akkor a WASAPI legyen az alapértelmezett (ha nem lenne az már most is).
Hátha.
Vagy ha ez sem segítene, akkor még a BIOS-ban/UEFI-ben a legtöbb lapnál tiltható az integrált hangkari. -
mettek
addikt
válasz
Dorian #158181 üzenetére
Azért van asszem mert fehéret nem tudnak nyomtatni...így a fehér szín maga az anyag.
Igen ezt ki kell mérni és photoshopban maszkolni feketére azt a részt amin tényleges kép nincs. Én is így jártam hogy erre nem gondoltam és a képkeret oldalain lévő anyag fehér maradt ami kicsit bután néz ki. Máskor annyival nqgyobb méretben kell nyomtattatnom hogy oda is jusson a képből.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Dorian #158176 üzenetére
Ha először indítod el a Kodit, az betölt, és csak utána kapcsolod be a HM erősítőt, akkor a Kodi betöltéskor nem érzékeli a korábbi hanglejátszó eszközt, ezért vált át az elérhetők közül valamire azért, hogy legyen hang, szóval ez nem bug hanem feature
(én is szívtam ezzel korábban, bár igaz, hogy mostanában nem jött már elő)
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #158164 üzenetére
Mondtam, hogy a bekapcsolási sorrend lehet a megoldás, próbáltad?
+ Feleségem ismerőse olyan vállalkozást indított, ami vállalja képek szövetre való nyomtatását profi, szublimációs technológiával. Lehet egyedi kép alapján kérni a mintát és van bőven választék a szövetekből is: linberry. Hangelnyelő panelek egyedivé tételéhez ideális.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #158106 üzenetére
Nem kell, de érdemes a maximumot megközelíteni, mert ez a hobbink, úgymond szerelemből teszünk mindent, fejlesztjük, alakítjuk a rendszert, a szobát. Ez esetben nagyon kevesen - leginkább a megrögzött fogtechnikusok - nézik folyton azt, hogy mi mennyire éri meg. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ésszerűtlenül költekezzünk, például nem kell 800000 forintos erősítő és ugyanannyiba kerülő hangdobozpár összekötéséhez Nordost Odin kábel. De a méterenként 5000 forintos használata legalább akkora baklövés.
Remélem egyetértünk abban, hogy egy közel 3000 eurós erősítőhöz nagyon nem passzol a 300-350000 forintos hangdobozpár! -
Mosqu!to
addikt
válasz
Dorian #158086 üzenetére
3808 után a 4308 nekem egy hatalmas ugrás volt. A 4520 inkább szolgáltatások terén adott hozzá, hangban nem tudtam egyértelmű változást észrevenni, bár tegyük hozzá, a 4520 betegeskedett nálam elég sokat, ez azért tört borsot az orrom alá rendesen.
Viszont most az Anthem MRX710 a 4520 után elsőre csalódás volt, irracionális a 4520 190W/csatornája vagy sem, sokkal több erőt éreztem benne, mint az MRX-ben. (kalibrálatlan állapot mindkettőnél)
Az Audyssey kalibráció nálam vagy rontott a hangon, vagy totál fals dolgokat írogatott (fázishiba, stb), így a denonon csak a hangfaltávolságok és fülre a hangerő lett beállítva.
Az ARC bemérés után viszont valami bombasztikus változást hozott az Anthem, elképzelni nem tudom, hogy honnan szedte így össze magát, de jelenleg egyértelműen jobb, min a 4520 volt. Erőben még továbbra is érzem, hogy nagyobb löketre képes a Denon, valamint a menüje (talán a sok-sok év Denonozás miatt) nekem sokkal logikusabb, mint az Anthem rommá bonyolított zegzugos rendszere, de a hangkép és moziélmény nagyot ugrott.Ugyanitt kérdés: amikor DTS vagy DTS HD MA anyagot nézek, akkor az Anthem csak annyit rak a kijelzőre, hogy 3/2 DTS. Mivel Plexről nézem a filmeket, és korábban a Plex nem támogatta a HD MA anyagot (de állítólag már igen), így nem tudom, hogy most továbbra is lekevert hangot kapok-e, vagy rendes passthrough van (a csatornák számával ne törődjünk, mert csak 5 van nálam, így inkább a bitráta érdekel, mint hogy 7 vagy 5.1)
Valahol ezt meg tudom nézni, vagy át lehet állítani, hogy a kijelzőn más felirat legyen ilyenkor? -
válasz
Dorian #158086 üzenetére
Most 4520-at használok, előtte 4308A volt. Hangban ember legyen talpán aki kihallja, nekem nem sikerült, viszont elektronikában, gyorsabb HDMI switchingben és szolgáltatásban fejlettebb lett, felhasználóbarátabb. Mindezt úgy, hogy a 4308 szintjét hozza simán. Remélem az X7200 vagy az X8500 is ugyanebben a cipőben jár.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #158006 üzenetére
22 négyzetméteres nappalimba bőven elegendő volt a SUB 2070 teljesítménye, hangnyomása, ideális helyre volt téve és ugyanazon a ponton ülve, hallgatva sokkal jobban tetszett a hangzás, amikor a 2050 is szólt.
Tehát bármilyenek a körülmények, az adottságok, szerintem jobb két szubládával házimozizni, mint egy darabbal. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #158003 üzenetére
Már használtam pár hete az ELAC SUB 2070-et, amikor megérkezett egy 2050 is, amit természetesen beüzemeltem. Sokkal jobban tetszett a két szubládás hang, mint a szimpla. De SVS-ből is volt nálam egyszerre kettő. Aki teheti, legalább kettőt használjon. Viszont inkább egy nagyon jó, mint ugyanannyi pénzért két közepes.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dorian #157950 üzenetére
Azért nem csak milliós hifis dolgok fordulnak elő (és most nemcsak sol-ra + tmp-re gondolok) és nem is kell mindenkinek komplett rendszert cserélnie. Meg ugye nálunk a használtpiac is játszik, szóval sok-sok évvel ezelőtt hifishown halott dolgokra azért elég sokaknak futhatja; de biztos vannak szépszámmal olyannok is akik a mostaniakat újonnan is megengedhetik maguknak.
Nálam az is fontos hogy a magasab kategóriás rendszerek mennyire győznek meg, mert ugye ha a magasabb se mutat semmit akkor mit várjunk az alattuk lévőktől.
Persze tudom hogy nem törvényszerű hogy fordítva, oda-vissza is működjenek ezek a dolgok, de akkor is kell valami támpont. Nálam itt is alakulnak azok a dolgok, hogy mely márkákkal kell foglalkoznom. -
arcitec
addikt
válasz
Dorian #157531 üzenetére
Nyilván ahol erre van igény , miért is ne. Teljesen igazad van, Csak fentebb az hangzott el(nem tőled), hogy aki nem NAS-t használ az .........
windlord Nem egyáltalán nem, de ha már írod igazán annak lenne,lehetne értelme, mert ma már olyan méretű háttértárolók vannak, hogy nem gond az egyedi tárolás. Én meg nem bizton, hogy más zenei izlésén akarnók osztozni ,... csak egy példa ...
Sok-sok lehetőség van, hiszen fentebb is ezt próbáltam fejtegetni kinek mi. Ismétlem csak nem feltétlen mindig a super megoldás lehet a megoldás. Látod pont itt üt vissza a NAS kérdése. Rám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged