- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0pityesz0
tag
válasz
Oldfighter #95772 üzenetére
Ezek szerint 360 akkor kiszolgálja őket? Csak mert akkor még idén meglesz (illetve akkor nem mondom le a házibulit
)
Illetve ha már megemlítettük.. mi különbség van egy es100 és egy ugyan olyan kategóriás studio között?
Hallotta már valaki mindekettőt? Csak hogy vélemény tudjak kérni -
gonczip
tag
válasz
Oldfighter #95735 üzenetére
Egyébként szerinted Ár/Érték arányban melyik éri meg a legjobban az általam belinkelt erősítők közül? (Úgy is kérdezhetném, hogy te melyiket választanád magadnak?)
-
gonczip
tag
válasz
Oldfighter #95731 üzenetére
Az a probléma, hogy vidéki vagyok és elég ritkán járok a fővárosban.
Igazából azt sem tudom, hogy mi alapján kellene eldöntenem melyik erősítő felelne meg a számomra.
Ebben esetleg tudtok segíteni? -
whatnot
őstag
válasz
Oldfighter #95677 üzenetére
Valakinek jó a memóriája vagy komolyan gondolja
-
zozy84
senior tag
válasz
Oldfighter #95591 üzenetére
-
válasz
Oldfighter #95547 üzenetére
latest version , a lejátszó kb 2 hónapos, korábban egy yamaha rx v1900 rősítő volt,azzal gond nélkül ment a dts hd csak hát nem 3D képes, a Matantz 7009 zsír új tegnap hoztuk el
és nincs 2m se a két eszköz között -
kufirc
tag
válasz
Oldfighter #95445 üzenetére
A front nekem se haladja meg a 4,5 métert viszont el szeretném valamelyest rejteni a kábeleket azért kell a 2X6 méter .
-
bzoley
veterán
válasz
Oldfighter #95343 üzenetére
A VSX-324 neked már a kompakt kategóriába tartozik? Tele vagy jóindulattal.
-
bbubby00
őstag
válasz
Oldfighter #95188 üzenetére
Koszi a tanacsot, keret az lenne ra, nem is az a baj.
Oszinten szolva a 2db hangszetthez kene olyan lejatszo amibe beledughatnank es szolna.
Van a csaladbnak olyan akinek nincs es nem is teheti keg hogy vegyen. Igy inkabb a regieket fel akartuk volna eleszteni nekik. -
válasz
Oldfighter #95103 üzenetére
Azért van kisméretű hangsugárzó, ami jól szól. A bátyámnak KEF T205 szettje van és eléggé dícséri. Nála is az asszonyfaktor miatt kellett nappalihoz illő hangfalrendszer. Biztos ezért az árért tudott volna jobban szóló nagyot venni, de az, hogy ezzel csak a kutyákat lehet dobálni, az nem valós.
Szerk: a másik szettje, amivel összehasonlítási alapja van az egy Pioneer SP-FS52/SP-C22/SP-BS22-LR /Polk sub szett Onkyo TX-NR 727-el.
-
zozy84
senior tag
válasz
Oldfighter #94987 üzenetére
2 szobás tégla lakás a 2.on.
Szóval az L alakú ülőgarnitúra a falhoz van tolva teljesen. Akkor fejmagasságban kicsit beforgatva lenne jó? -
Mikeee89
senior tag
válasz
Oldfighter #94986 üzenetére
Izé 0,35 mm
Bocs -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #94981 üzenetére
Már a Streamnél is jó áron van "akciósan". [link]
-
whatnot
őstag
válasz
Oldfighter #94766 üzenetére
21ezerért vettem jó pár éve a Genius 5.1 szettjét. És bizony a semmihez képest bizony azért ez is szép élményt ad. Persze aki már hozzá van szokva a >20x drágább rendszerekhez, az biztosan kifut a szobából, nekem ez volt (és még mindig az) az első itthoni sub-os hangrendszerem, olyan élményt adott, mint addig semmi más.
Azt mondjuk elismerem, hogy még más kipróbálása nélkül is hallani, hogy a háttérsugárzók igen gyengék, de szegény ember vízzel főz, akkor ezt tudtam kiköhögni. Na most sem sokkal többet, de már nézegetem a belépő erősítőket (aztán majd lassan jönnek a rendes hangfalak is).
Azért nem kéne ennyire lenézni a belépő kategóriát, a semmihez képest azok is használhatóak. Vagy ilyen erővel lehet mondani, hogy pl. Pioneer SC-LX90 alatt nem is érdemes nézelődni, mert ott jön ki az igazi hang (egyébként fogalmam sincs, direkt csak az árát néztem). -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #94775 üzenetére
Mivel házi-mozi, így nem gondolom, hogy mi dönthetjük el a követelményeket. Azt mindenki saját maga, az igényei és az anyagi lehetőségei alapját határozza meg.
Ha már mozi, legtöbbünknél pl. nincs vászon, vagy nem teljesülnek a THX előírásai, mondjuk elhelyezési adottságok miatt. És? -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Oldfighter #94766 üzenetére
A drotra fuzott konzervdoboz egeszen nem fogja azt a frekvencia atvitelt hozni mint a mostani, de nem is hozza azt amit egy itt minimumnak megadott rendszer hozna. De ugye mindharomnak masok az arai is.
-
M^xx
aktív tag
válasz
Oldfighter #94450 üzenetére
Yamaha RX-V390RDS-t + jamo 4.0 (típusát most nem tudom) + wharfedale sw-12 subwoofer, ezeket használtam. Ezt váltotta egy Panasonic SA-HT850 amit most cserélnék.
-
HagaNRG
őstag
válasz
Oldfighter #94367 üzenetére
Köszi!
A Kodákat megvettem 2009 körül első házimozi szettként- mármint a 2000-es évek első egydobozos, kompakt házimozijai után.
Oda és vissza voltam a hangjától a 200 ezres Panasonic házimozi szett után is.
Aztán annyira belemerültem a mozizásba, hogy véletlenül egy Clarus szalonban találtam magam, onnan meg nem volt visszaút, elhoztam a Clarus komplett szettet, a Kodák pedig bekerültek a hálóba azzal, hogy egyszer majd lesz azokhoz is egy erősítő és lesz két házimozim.
Azóta is a hálóban állnak, mert be kellett látnom az eltelt kb. 5 év alatt, hogy a hálóba fölöslegesen pakoltam volna mozirendszert. Párszor már belemerültem a komolyabb fejhallgatókba is, azokkal élvezetes volt a filmezés, de nem bírtam elviselni egyiket sem a fejemen.
A minap leportoltam a Kodákat, lefotóztam és feltettem az OLX-re, gondoltam, ha valakinek kell, viheti...
(most is csak azért jött szóba az erősítő csere, mert véletlenül kaptam egy 50k-s utalványt ajándékba, így gondoltam, talán majd most. De ezek alapján akkor hanyagolnom az alap Piot.)A Kodákat próba alapon, meg, ha esetleg elvinné valaki, akkor ne 5 év távlatából nyilatkozzak róla, tegnap bekötöttem a Clarus szettbe háttérnek egy állványra rakva, megdöbbentő mekkorát javult a hangszípad képe, és kb. 5 éven keresztül moziztam a mini kis háttérsugárzókkal, a szép nagy Kodák meg ott álltak a hálóban dísznek...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #94337 üzenetére
Sokakban ez a tévképzet alakul ki, hogy drága = hangos. Mintha más különbség nem is lehetne.
-
Cseneles
őstag
válasz
Oldfighter #94236 üzenetére
Szépen meg fogalmaztad
Attól még nálam a bal sarokban lesz majd..kicsit a ládától kb 45 fokos szögben érzem leg szebbnek a mély hangokat
-
fPApi
őstag
válasz
Oldfighter #94016 üzenetére
Jamo hangfalak vannak (S606HCS3, S602, SUB250).Miután nem ismerem a többi gyártó erősítőit, így nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy meg vagyok elégedve a denonnal. Mintha mindig is lett volna valami hiányérzetem, csak - hozzáértés hiányában - megfogalmazni nem tudom, ezért is kérdezem a hozzáértőket, hátha más gyártóval jobb lenne.
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #93729 üzenetére
Nem is kell, szajkózd nyugodtan a megszokottat. Emellett azért engedd meg, hogy a másik oldal is megszólaljon és elmondja a véleményét.
Az a kijelentés, hogy 3,5m távolságnál felejtse el az 5.1-et, az a gáncsoskodás. Igenis lehet oda élvezhető mozit csinálni, pláne figyelembe véve, hogy belépő és alsó-közép kategóriáról beszélünk.
3,5 m-nél el lehet húzni a kanapét is, és a frontokat is a megfelelő távolságra a faltól és még közlekedésre is bőven marad tér.Egyetértenék veled, ha millió körüli/feletti rendszerről beszélnénk, de nem arról beszélünk. Igen, mi is tudjuk, hogy a rövidebb falon lehet a jobb hangot csinálni, de Neked is el kellene jutni odáig, hogy a hosszanti falon is lehet egy bizonyos szintig mérten jó hangot elérni.
(#93732) Mezga Aladár
Mi értékelhetetlen, mi a bajod? -
Dorian
félisten
válasz
Szerintem pont te gáncsoskodsz azzal, hogy kijelented, hogy hosszabb oldalra rendezve nem érdemes a dologgal foglalkozni. Ez nem igaz. Jó eredményt lehet úgy is elérni, vedd tudomásul, hogy a többség nem akarja, nem fogja alárendelni a helyiség minden egyéb funkcióit a házimozinak!
-
adodaniel
őstag
válasz
Ha rám célzol, akkor nem "gáncsokodásból" mondtam. Nagyon sokunknál a házimozi hobbi, ráadásul külön, dedikált szoba nélkül, ergo legtöbbször ez a nappaliban történő elhelyezést jelenti. Kompromisszumot kell kötni, ráadásul gondolom azt te se ajánlod, hogy egy teljesen ablakból álló fal mentén helyezze el valaki a frontoldalt csak azért, mert az a rövidebb fal. Ezért az állításod én inkább így fogalmaznám meg:
...a lehetőségekhez mérten a házimozizás az ideálishoz közeli állapotban történjen...
Ezt pedig mindenki el tudja dönteni maga. Élből kijelenteni viszont, hogyha nem forgat 90 fokkal, akkor csak szarul szólhat, szerintem erős túlzás. -
NdF
csendes tag
válasz
Oldfighter #93721 üzenetére
Még úgy sem, hogy a hangfalak nem a szoba "sarkaiban" lennének, hanem kb. 2,5 méterre egymástól? Így egy 3 m hosszú és 2,5 m széles területen lennének elhelyezve.
-
NdF
csendes tag
válasz
Oldfighter #93718 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem tudom elforgatni, mert a rövidebb oldalon van az erkély, a szoba másik oldalán pedig a nappalival egybenyitott étkező, így a TV-t nem tudom sehogy sem a rövidebb oldalra helyezni. -
vj0c1
aktív tag
válasz
Oldfighter #93689 üzenetére
Csatornánként 120wattig kezeli, az nem elég? Vagy azért mert belépő szintű erősítőről van szó? Kezdő vagyok a dologban eléggé, azért kérdezem. Én is abban a tudatban voltam (olvastam tesztben), hogy még csendesebb szinten is adja, de nem tudom milyen beállítás vagy más kérdése ez..
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Oldfighter #93680 üzenetére
Igen. A db értéket felvettem kakaóra, most már érezhető a dolog, meg hát egy 4x5 méteres szobáról van szó. Gondolom a szomszédban érezhetőbb..
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oldfighter #93665 üzenetére
Tényleg....bocs vak vagyok.
Van mindkettőn optika...akkor no problem !
-
longwild
aktív tag
válasz
Oldfighter #93572 üzenetére
Bizony, nincs nagy ralatasom. Epp ezert nem is ujban es nem ezer eurokban nezegetek cuccokat...
-
válasz
Oldfighter #93572 üzenetére
"ha a jó, telt hangzás a központi téma, akkor rögtön egy álló hangfalpár jelenik meg az átlag felhasználó előtt."
És akkor mi a véleményed (például) Toobee vagy Tamoo hangfalváltásáról?
Persze, kategória-különbség, de akkor is igaz, hogy önmagában a méret nem értékmérő, tehát ha jól tévedek, a te mondatod sem állja meg így a helyét.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oldfighter #93563 üzenetére
Nálam a HM erősítő felett kb 5 cm hely van szabadon. Jobbra és balra kb 10-10cm.
A szekrény hátul nyitott és a gép szinte éjjel nappal be van kapcsolva, szól de nem nagy hangerőn...
Inkább háttérzenélésre használom amíg netezek, játszom.Nem forró a vas csak simán langyos....és poros is, hogy most megnéztem
Nagy hangerőn ritkán használom.
-
válasz
Oldfighter #93565 üzenetére
De nem volt szó kategóriákról, és általánosságban nem igaz, amit most gondol a nagy és kicsi viszonyáról. Nem csak a méret dönt, ez volt a lényege a mondandómnak.
-
Almost01
csendes tag
válasz
Oldfighter #93563 üzenetére
És mi történik, ha felmelegszik? Leáll, vagy tönkremegy? Akkor szerintetek minimum 20 cm-t hagyjak fölötte?
-
taknyí
senior tag
válasz
Oldfighter #93555 üzenetére
Ok!
Köszi a tanácsot. -
taknyí
senior tag
válasz
Oldfighter #93551 üzenetére
Még soha sem volt ilyen rendszerem. Eddig egy Philips FW730C-vel bohóckodtam. Teljesen amatőr hozzá nem értő vagyok, ezért félek is használt cuccba belevágni, kiválasztani, megnézni, szinte biztos belefutnék valamibe amitől visítanék utána. Lehet ezzel is elégedett lennék, ha hozzá venném ezt. Viszont, átgondolva, ha ezt bevállalnám, szinte meg se érezném mire kifizetném, csak ezt kellene kp-ban fizetni. Tudom, hogy ehhez egy 200k szett és 60k-s sub lenne való az összefoglaló szerint. Küzdök, mint disznó a jégen.
-
taknyí
senior tag
válasz
Oldfighter #93536 üzenetére
-
Martin97
aktív tag
válasz
Oldfighter #93524 üzenetére
A későbbiekben egy jamo szett lenne, mert azoknak meglehetősen jó hírük van. Ehhez megfelelne a fantebb említett erősítő?
adodaniel: Régről még úgy emlékszem, hogy a jamoknak jó hírük volt, de a fejlődést már nem követem. Szóval a mostani cuccaikkal nem vagyok képben.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Oldfighter #93521 üzenetére
A meglévőknek nincs baja, és meglehetősen jól szólnak, a korukhoz képest. Azért kérdeztem, mert ha később cserélnék 5.1-re akkor nem kéne cseréljek erősítőt. Ennek fényében melyik típust ajánlod?
-
kenand
veterán
válasz
Oldfighter #93517 üzenetére
Az Onkyo 208-as subája jól passzol a 2. (ONKYO) szetthez, 35000 körül van újonan.
De azt is teheted, hogy megveszel a hasonló tudású Onkyo erölködőt és veszel egy akciós szettet az ATC-től. 60 000-ft-ért erőg erős fronttal van (CAV Dp 288), 50 000FT (CAV DP 265)-es sem rossz... -
törölt tag
válasz
Oldfighter #93370 üzenetére
Szerintem nagyon jó, bár nem mai darab, és néha hiányolok egy kis magas hangot, de tökéletesen működik. A Sub is Magnat. szerintem már csak akkor váltok rendszert, ha átállok a DTS-HD MA-ra vagy TrueHD-ra.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #93366 üzenetére
Nincsenek tüskék.
Magnat 144 408
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #93354 üzenetére
Nem vészes, de pont, amikor összébb mentem (lentebb csúsztam a kanapén), akkor jöttem rá, hogy jobb a térhatás.
Ezért gondoltam, hogy esetleg jó lenne egy állvány.
Bár most tettem 2 alátétet a hangfalak alá, így egy kicsit fentebbre szórják a hangot és jobb is lett.
De nekem megfelel így is, csak gondoltam hátha segítene az állvány. -
Digital
addikt
válasz
Oldfighter #93350 üzenetére
Kizárólag D.I.Y & homemade jöhet szóba!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oldfighter #93338 üzenetére
Van benne igazság de nézzük más szemszögből a dolgot.
Adott egy akármilyen "satnya, maradék 5.1-es hangszórókészlet" aminek a "fejegysége , erősítője akármilyen hibából is de nem működik.
Vagy vesz egy új "bögreszettet és használja.
Vagy vesz egy házimozi erősítőt és ráköti a maradék hangsugárzókat.
Idővel - ha van rá igénye - akkor cseréli minőségibb hangsugárzókra.És azért "bögreszett" árban lehet használtan venni belépő HM erősítőt.
-
Paloczi95
tag
válasz
Oldfighter #93338 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Oldfighter #93284 üzenetére
Ok, ezt tudom. De 20m2-en ennyire kijön egy film alatt. Rokonnak van két Klipsch referenc-e de annyira nem volt drámai a váltás valami jamo volt előtte neki. Jobb lett az biztos... tagadhatatlan.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #93211 üzenetére
Értem én, de ha nincs mélynyomó, akkor a frontok kapják az összes szubbasszust, még azt is, amit nem tudnak megszólaltatni.
-
válasz
Oldfighter #93208 üzenetére
Szerintem a bemérésnél semmiképp nem számít a mélynyomó abból a szempontból, hány hz-re teszi a surroundokat. Ahogy BBéci írta egyébként a frontokra teszi, ami szintén nem jó, de még arra is spórolok.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #93208 üzenetére
Mondjuk a front csatornákra.
-
válasz
Oldfighter #93204 üzenetére
A frontok bi-ampra vannak bekötve, ez is van beállítva. Sub nincs egyébként, de az a mérésnél nem is számít.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Oldfighter #93111 üzenetére
Értem, köszi!
Kicsit emésztek, aztán lehet h majd még visszanézek ha valami nem vili.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Oldfighter #93109 üzenetére
Értem ... és mi a helyzet a beépített dekóderekkel? Ha így lenne kötve, ahogy gondolom, akkor a HD hangokat a lejátszó dekódolja és küldi az erősítőnek, vagy az erősítő dekódolja? Remélem nem kérdek hülyeséget?!
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #93065 üzenetére
Sajnálom, hogy trollkodásnak veszed, én nem értem (igen, úgy tűnik gondom van az írásod értelmezésével) konkrétan mit tanácsolsz a kedves kérdezőnek, de reméljük Ő (és rajtam kívül mindenki más is) érti és tudja.
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #93058 üzenetére
Nagyon szépen leírtad a saját szobádban mi lett az ideális elrendezés. Ezt eddig senki nem vitatta, sőt szóba sem hozta rajtad kívül.
Nem látom az "egyéb óhaj-sóhaj"-ra a választ, miszerint a kérdezőnek szerinted hogyan kellene hosszában kialakítani a moziját? Vagy azt már találja ki ő? Jó sokat segítettél.
Akadékoskodás szerinted, hogy van egy nappaliban teraszajtó és ablak, vannak bútorok és a mozin kívül esetleg másra is szeretné használni, netán még közlekedni is szeretne?
Rendezzük át a bútorzatot, dobjuk ki a médiatárolót, fordítsuk az ablak felé a kanapét, telepítsük oda a mozit, az íróasztalt a kanapé mögé. Így gondoltad? Elég magas ár a jobb hangért, szerintem egy kezdő mozisnak nem ezzel kellene kezdeni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #93058 üzenetére
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #93049 üzenetére
Te milyen elrendezést javasolsz, valamint szerinted mi az amit azzal nyernél?
Állandóan ezzel a rövid oldallal jössz. A kérdező nem általánosságban kérdezett, hanem konkrétan megmutatta képekben hova szeretné építeni a mozit.
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #93044 üzenetére
Szegény kérdezőt nem illik félrevezetni és szerintem kedvét szegni sem kellene.
Te a képeket is megnézted, vagy csukott szemmel mondod, hogy tegye a rövidebb oldalra a mozit? Oda ahol az ablak és erkély van, vagy oda ahol közlekedik?Ki kell találni hogyan lehet normálisan elhelyezni a front sugárzókat (médiatároló csere) és ennyi volt a történet. A jobb hangzás érdekében indokolt lehet a TV felé húzni még picit a kanapét.
-
Goyee
tag
válasz
Oldfighter #93006 üzenetére
Nemrég hívtak a Stream-től, hogy jóárasítva elvihetném a Melodika-t
Nincs senkinek sem tapasztalata ezzel a szettel kapcsolatban???
Kicsit félek attól, hogy egy X-1000-es Denon-nal nem szólna úgy, mint ahogy tegnap hallottam, mivel ott valamilyen NAD-al hallgattuk. -
kruplishal
tag
válasz
Oldfighter #92929 üzenetére
Az proci!
cecil: Grat!
-
Jaded
őstag
válasz
Oldfighter #92813 üzenetére
Miért? Mi a baj a Harmannal? Épp arra cserélni a Piot, idővel a Pio erősítő helyett is Harmant szeretnék.
-
Perbalu
csendes tag
válasz
Oldfighter #92790 üzenetére
Ok, köszönöm a válaszokat és az infókat. Akkor a lóvé megy a perselybe, aztán majd vmikor lesz belőle rendes szett (remélem).
Mindenkinek további kellemes hétvégét. -
Perbalu
csendes tag
válasz
Oldfighter #92787 üzenetére
Tudom én h nem ez a pro megoldás de a rendszer tulajdonságaival meg vagyok elégedve: a surround hangzás nekem megfelelö, a mélyládája is ok. Annyi h a fronthoz kellene egy kicsit nagyobb hangszoró hogy a beszédhangok jobban érthetőek legyenek + ha zenét hallgatok akkor csak azokra téve a hangot élvezhetőbb legyen.
Amit néztem hozzá hangfalpár az 15e be lenne. És ennyi ráköltésből az én igényeimet már ki is elégitené. Sajnos egy teljes csere ennek a sokszorosa lenne.
Ha ezeket is figyelembe veszitek akkor is badarság? És feleslegesség ellenére kivitelezhető lenne? -
MineFox54
őstag
válasz
Oldfighter #92712 üzenetére
Csak kérdeztem, hátha esetleg lenne megoldás rá, mert a jövő héten kellene használnom.
Bocs norbi, valamiért választ nyomtam...
-
MineFox54
őstag
válasz
Oldfighter #92709 üzenetére
Annyi elég lett volna ha annyit mondtok hogy mittomén, vidd szervízbe, mert ez not user servicable dolog (igen tisztában vagyok vele hogy ez egy régi erősítő és nem éri meg szervizelgetni, de nekem van szervizes ismerősöm ,aki elég jutányos áron tud javítani )
Ja, amúgy az előző nem akart válasz lenni norbinak...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #92400 üzenetére
azért nem adom csak úgy oda az asszonypajtit
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #92400 üzenetére
Nana! Lehet, hogy Lacival nehezebb együttélni, mint az asszonnyal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #92392 üzenetére
hát én szívem szerint kivenném a két szekrényt a hifi falról.
de sajnos nem tudom hova rakni a szekrényeket...
így ha tetszik nekem, ha nem, így maradmivamma: nah jó nyertél
a kapkodás mindig hibához vezet.
hát nagyon nem tudok mellette helyet csinálni sajnos, szal ahogy fent is írtam, ha tetszik nekem, hanem így maradnak -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #92387 üzenetére
& devil-k
igen, megfogadtam a tanácsokat...
kábelek, elhelyezés terén...
látjátok már a center is cserélve van, normális helyre rakva.
a sub sincs már a szekrényen.
viszont a bal oldalnál nem érzem szükségét hogy ne legyen annyira benn.
a hangfal mögött amúgy is van vagy 45 cm-nyi hely a falig.
ha kijjebb is húzom akkor sem hallok különbséget közte.
így ott marad ahol van.
a sub is már ki lett véve csak még nem raktam fel róla képet.
a hátterek is jobba megdöntöttem.
a lehetőségekhez mértem most jobb lett, és így használom, és mondhatom azt hogy teljesen rendben vanmivamma: dehogyis!
ugyanott van ahol, anno is volt...
jaaaj, várjatok ti most a balról beszéltek a konvektor mellettiről?
az annyit változott hogy mivel kisebb tv állványt vettem ezért elfér most már a konvektor és a szekrény között...
de nincsen hátrébb tolva, az csak optikai csalódás
figyeld a szőnyeg vonalát -
Jassz
tag
válasz
Oldfighter #92377 üzenetére
Ha mondjuk kettő valami ilyesmit kötnék rá egyelőre az erősítőre amíg nem lesz pénzem majd bővíteni? :
[link]Két ilyennek jobb hangzása lenne mondjuk, mint egy 5 darabos mondjuk 60 ezres "bögreszettnek"?
-
B.attila
tag
válasz
Oldfighter #92272 üzenetére
az erősítő bemérő rendszerének a használatától óva intettek
állítólag semmire sem jóPioneer VSX-921
-
B.attila
tag
válasz
Oldfighter #92268 üzenetére
bemérö rendszer !?!?!
iPhone-on hangnyomás mérő de az nem igazán jött be mert 3 app-bol mindegyik mást mutat azonos helyzetben
javaslat ?? melyiket próbáljam ill. melyiknek higgyek ?
-
B.attila
tag
válasz
Oldfighter #92260 üzenetére
Sok !!! terjengös, a mély rátelepszik az egész hangképre
szóval nem tetszik -
windlord
őstag
válasz
Oldfighter #92136 üzenetére
Nem zárkóznék el az 5.1 elől...
Lakásfelújítás után vagyunk, és a kábeleket szeretném falban tudni...
Kerülgetni most nem szeretném...
Majd ha festünk, akkor bekerül a falba.De ha a sztereó totál megfelelő lesz, akkor simán elgondolkodom egy sztereó erősítőn...
JBL -ből esetleg típust tudsz mondani?!
"ES" széria? -
Jenő76
tag
válasz
Oldfighter #91215 üzenetére
Erősítő+ bögreszett kombóból van valami ajánlott úgy 150 ezer környékén ?
Power Save for HDMI Stand-by Through
A fenti mondatot egy Pioneer erősítőnél láttam. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolt erősítőnél (stand by)
átengedi a HDMI jeleket, tehát az erősítő bekapcsolása nélkül is van hang-kép a televízión?
Ilyenkor az erősítő HDMI bemenetválasztójával tudom kapcsolni a bemeneteket (akár távirányítóval is) ?
A HDMI bemenetek ugyanazt a hangzást produkálják attól függetlenül, hogy DVD-Sat-Game-BD felírat van rajta ?
-
LOTR
addikt
válasz
Oldfighter #90940 üzenetére
ezeket csak ott ajánlották, nem feltétlenül ezek a lehetséges opciók, azért tettem fel itt a kérdést, hogy megtudjuk mi lenne az ajánlás tőletek?
100k fölé nem kellene menni, és a minimum meg 50k, nem tudom, hogy ez mennyire reális érték
a helyiség valóban nagy, de nem az egyik végéből a másikba kell sugározni a hangot, nyilván a tvhez viszonylag közel vannak az ülőalkalmatosságok és profi hangzásra sincs szükség -
brobi76hun
tag
válasz
Oldfighter #90769 üzenetére
Akkor ennek a videónak http://www.youtube.com/watch?v=eL9-sIZRDHg így nincsen értelme! Hát akkor minden ókés, hisz a játékok már jól szólnak, filmek allatt szintén, akkor elvileg minden oké! Köszönök mindent mindenkinek aki részvett ebben, hálás vagyok nektek, Köszönöm!!!!
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Oldfighter #90429 üzenetére
Köszi, én is erre gondoltam, de a haveromnak tetszik.
Én biztos nem utazom egy meghallgatásért oda-vissza kb. 400km-t, és szerintem Ő sem fog.
Shokkolo, a CAV szett előtt mit hallgattál? Csak az összehasonlítási alapra lennék kíváncsi.
-
geucsa
tag
válasz
Oldfighter #90402 üzenetére
Köszönöm!
Én is ilyesmire tippeltem.
Kár, hogy olyan rohadt drága. -
mettek
addikt
válasz
Oldfighter #90231 üzenetére
eddig 100 felől mondogatta mindenki hogy még a lektor hangfal is sok mert nem jön ki belőle a maximum rossz akusztikai körülmények miatt... De a subra költsön az ember 150k-t mert megéri és nem számít az akusztika meg az hogy emiatt benne marad a teljesítmény? Érdekes.
#90235) tomic
Én is szoktam alkudozni a MM-banJómultkor vettem egy tükörreflexes f.gépet és mondtam az eladónak, hogy elviszem hozzá ezt a 12 rongyos hama táskát is ha engednek belőle....megkaptam 8ért Nem nagy összeg de azért mégis. Szerintem kisebb összegeknél (100ezer ft-ig) nem nagyon érdemes próbálkozni de e fölött simán megpróbálható..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Oldfighter #90205 üzenetére
hát igen, pont a te tanácsod miatt gondolkodtam el egy nagyobb sub-on...
kíváncsi volnék egy nagyobb sub hogy szólna a szobámban ott ahol mondtad.
még egyenlőre nézelődök és ha már van elképzelést, akkor mindenképpen ki fogom kérni a véleményetek, az már tuti fix... -
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #90221 üzenetére
Az más tészta, ne keverjük ide. Ha beállítanánk 10-en és mindannyian vennénk 1 db T12-t, akkor jogos lenne, hogy adjanak mennyiségi kedvezményt. Ezzel abszolút egyetértek és ebbe minden jobb helyen bele is mennek.
liszi70
Első vásárlóként nem. Annak idején bepróbálkoztam a T12-nél, de nem. Nem véletlen írom, amit.
(#90224) Oldfighter
A hűségnek megvan az ára. Általában egy cégnél vásárlok mindent és elég szép kedvezményt szoktak már adni nekem.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #90187 üzenetére
Miért kellene mindenkinek feljebb lépegetnie?
-
Shokkolo
addikt
válasz
Oldfighter #90161 üzenetére
gyanús, főleg h. eddig is volt, ráadásul a kocsiban is ott a "fullos" hifim, igénylem a mély tartományt.
egyelőre a keret ennyi volt.
majd talán karácsonyra meglepem magam.ehhez van valami ötleted h. mégis milyen "megfizethető" sub lehet jó?
@Laci: thx
-
Iam The Ghos
csendes tag
válasz
Oldfighter #90086 üzenetére
Igen, csakhogy nincsen a DVD-n.
Ezért gondolkodtam esetleg egy HDMI-elosztón: az elosztót mondjuk bedugom a tv-be és rákötöm 1-1 HDMI kábellel a Blu-ray-t és a DVD-t. Ez így lehetséges, hogy működne? -
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #89980 üzenetére
Az oldalsó falaknak nem kell közel lenniük, sőt! Utána lehet olvasni a neten számtalan helyen a hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatban, nem sok helyen fogsz olyannal találkozni, hogy legyen közel az oldalfal. Az adott szoba és kívánt elrendezéshez kell igazítani az installálást. Egy kis szobában kénytelen vagy viszonylag közel tenni a falhoz őket, hogy legyen köztük hely egy vászonnak.
Abban valószínűleg igazad van, hogy a hosszabb oldalra pakolva a rendszert jobb sztereót lehet kihozni, de ennek elég súlyos ára lenne. Megszűnne a kondisarok, átvenné az egész hifi a nappalit és szerintem az ablaka is ott lesz a szobának. Ha nem elég széles az az oldal, akkor megint csak rá kell tolni a falra a dobozokat a vászon miatt.
Itt viszonylag kevésnek tűnik a rövid oldal, de ez is leginkább azért gond, mert a kanapét és a hangsugárzókat behúzva a szobába nem lehet tőlük közlekedni. A hallgatói pozíció semelyik elrendezésben nem jó a falra tolva.
Nem akarok fórumtársak neveivel dobálózni akiknél elég jó az akusztika (minimum az enyémhez viszonyítva), annak ellenére, hogy aszimmetrikus és/vagy a hosszabb falon van a cucc. Nem ezen múlik, a hosszabb falon is meg lehet találni a megfelelő beállítást.
Egy konkrét példa, tavaly egyik hifisón ott volt egy nagy TAD hangfal egy óriási szoba "közepén". Falak közel-távol nem voltak. Nekem nem hiányzott, szerintem másnak sem.
-
dunkel
őstag
válasz
Oldfighter #89969 üzenetére
Az, hogy a hosszabbik falon van a mozi nem eretnekség és nem teszi lehetetlenné egy normális hang elérését. Az aszimmetrikus szoba elrendezés megint csak nem probléma.
Ha megnézed, alapvetően praktikusabb mint hosszában a kondisarok helyére betenni a mozit. Én azt leválasztanám egy függönnyel vagy gipszkartonnal vagy valamivel, szerintem nem emeli a nappali összképét.(#89970) sbazsi
A biamp lényege, hogy külön erősíted a magasat és külön a mélyközepet. Erről is volt sokszor szó, használd a keresőt. -
geucsa
tag
válasz
Oldfighter #89892 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nagyobb rész filmnézésre használnám, de 20%-ban zenehallgatásra is, illetve szeretem a koncertfelvételeket is.
A szoba 26 nm (amerikai konyhás nappali), aminek kb a 70%-át használom nappaliként, tehát azon a területen van a tévézős rész. Egy 60 collos, full HD, 3D-s, smart plazmatévém van, ehhez a színvonalhoz kellene a hang is.
A frontokat szerencsésebb lenne ha a tévé mellé a falra tehetném, vagy a TV előtti 40 cm magas szekrényre.
Hátul a kanapé mellett van hely, de falra is tudom szerelni a háttérsugárzókat.
Nézegettem az új termékeket és a teszteket is. A streamaudiot nem néztem. -
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #89561 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #89561 üzenetére
Pont ezt akartam írni
Először ezen kell javítani, nem a lejátszót cserélni, amivel a meglévő rendszer vajmi keveset javulna hangban. Ezzel ráér foglalkozni, ha a dobozok és elhelyezésük legalább a korrekt állapotot eléri.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #89346 üzenetére
Én úgy 20 éve megoldottam ezt a problémát.Csak egy kis akarat kell hozzá..
-
Zoli133
addikt
válasz
Oldfighter #89342 üzenetére
Ez nem jó hír, mer tnem tudom mennyire kivitelezhető, át kellene szabni az egész szobát/berendezést és persze ott a család többi tagtja is akik nem biztos, hogy olyan egszerűen belemennének ilyesmibe.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #89342 üzenetére
+1.És oda nagyobb cucc kell.
Pont ekkora a mozitér nálam.
-
Bohóc07
csendes tag
válasz
Oldfighter #89247 üzenetére
Köszönöm, a Proson és a Boston szettet meg tudom ott hallgatni (a Wharfedale-t meg talán máshol Budapesten), de a Tannoy és Heco szett esetén kérdés, hogy érdemes-e utazni értük. Ha ezek egy szinten mozgó termékek, akkor az áruk miatt egyértelműnek tűnik a Proson 5.1 szettje, amennyiben a hangjával egymásra találunk (kb. egy sub-bal lennék beljebb, mint a Wharfedale). A kábelekkel kapcsolatban jól gondolom, hogy nekem az én erősítőmhöz és a felsorolt hangfal variációkhoz a Van Damme kábel a megfelelő irány?
B. -
Attika82
csendes tag
válasz
Oldfighter #89284 üzenetére
Akkor nagyjából eldőlt. Köszönöm.
Mélynyomó nélkül is jól szól egy ekkora front?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Oldfighter #89264 üzenetére
Ez szerintem jobb választás, ha el tudja helyezni.
[link]
JBL ES szett előtt ilyen volt ilyen Yamahám. Kezdő szettnek szerintem nem rossz. -
B.attila
tag
válasz
Oldfighter #89260 üzenetére
akkor belevágok
lesz ami lesz
-
Csabroncka
addikt
válasz
Oldfighter #89224 üzenetére
Ez egy ideiglenes helyzet (albérlet) nyilván a falhoz és a szekrényhez is közel vannak, de ennyire van hely. Érezni is egyébként, hogy kicsit túlfűtött a mély, bár sokat puhult és finomodott a dolog 3 órás járatás után is...
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #89224 üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy a szekrény és a hátsó fal közelsége nagymértékben befolyásolja a hangzást. A reflexnyílás helyétől függetlenül, legalább 40 centi szabad térnek kellene lenni az állódobozok mögött, mellettük 60-70 a minimum.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #89048 üzenetére
Maga az Onkyo 90, alkuval kb 84-85-ért alhozható... valóban nem jön ki
Heffi: igen..
SHokkolo: vedd meg és addig sztereózz mig ösze nem gyülik.. ez megéri az árát.. ha nekem lenne 100-am nem is ajánlottam volna senkinek: szép csendben elhoztam volna magamnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest