- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #130438 üzenetére
Az Ikonokhoz elég zsebbenyúlós lesz az AVR!
Kábelekkel mi a helyzet mert valami inakustikokat írtál még korábban ami nagyon vérszegény!
(Amiket felsorolok az a minimum, innen lehet felfele menni)
Pioneer esetén:
VSX LX70 (2006) vagy
SC LX71 től felfelé (2009) ezzel egyenértékű vagy újabbajánlott, igénytől függően: SC-LX81 vagy SC-LX86
Kipróbálnám még a Denont
minimum 3808, de inkább 4308 vagy ezzel egyenértékű újabb -
Nemir Ombe
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
Borisz76 #130075 üzenetére
Ez majdnem igaz, ebben a formaban...
Akit nem erdekel az, kerem ugorja at ezt a post-ot, de ugy erzem azert ez ma mar szerves resze a hazimozinak, ugyanis egyre tobb embernel van otthon NAS.Minimalisan, de tulnyomas van ezekeben a disk-ekben es progo lemezek altall keltett legaramlat az egyik ami nem engedi fizikailag hozzaerni a fejet a lemezhez, a masik pedig a hardware-s razkodas vedelem. Siman elviseli az ilyenek rezgeseket, es nem ez miatt lesz bad sector-os hanem mert mar 5 evvel ezelott is a vegletekig van hasznalva ez a technologia... 40 evvel ezelott ugyanekkora mereten (3,5"-on) 5mb-ot taroltunk, most meg 10TB-t. Ki lehet szamolni mennyivel kevesebb fizikai felulet jut egyetlen egy darab sector-ra. Ez egybefugg azzal is, hogy miert melegszenek jobban ezek a disk-ek mint pl 10-15 evvel ezelott. Ugyanis akkora a surusege ezekenek a mai lemezeknek, hogy a hibajavitas kvazi folyamatosan dolgozik es rohadtul melegszik az elektronika miatt az egesz. Elobb doglik meg a disk elektronikaja es vele egyutt az egesz disk azert mert nincs normalisan hutve mint, hogy tenyleges fizikai serules miatt alakulna ki a bad sector. Egyszeru anyagelhasznalodas, ennek a legfobb oka. Ezt kb ugy kell elkepzelni, hogy minden 10-ik mintavetelezesre sikerul eltalalni, hogy az adott bit 0/1. mig ez regen mondjuk megvolt 3-4 probalkozabol. Aztan a firmware ami statisztikai alapon nezi az egeszet, peldaul 100 olvasasbol 60 hibas vagy nem megallapithato jelzes utan, megjeloli bad sector-nak es nem foglalkozik vele, mert csak lassitja az egesz folyamatot, ugyis van belole boven. Aztan egyre komolyabb hardware-esen megtamogatott hibajavito algoritmusokat kezdtek el irni ez miatt, ami elkezdte kifele tolni a hatarokat ujra. Kozben jott a nagy otlet, rakjunk bele 32/64mb cache-t, aztan majd a raero idejeben az elektronika elszorakozik azzal, hogy megprobalja normalisan raiirni vagy kiolvasni az adott szektorrol azt a franya bit-et... a buffer-ben ugyis van eleg adat. Kozben elertunk oda, hogy 2-3 evente megdoglenek a disk-ek. Csavartak rajta meg egy nagyot, es szepen beepult a hetkoznapokba is a RAID1... amit eladnak azzal a. nagykozonsegnek, hogy ha gond van akkor ez majd korrigalja a tukor egyik felenek a hibait, a felhasznalo meg abban a hitben el, hogy az adatai biztonsagban vannak.
Csak ugye a mezei user nincs igazan tisztaban a RAID level-ek mukodesevel, ugyanis ezt nem nekik otthonra, hanem a servertermek uzemeltetoinek talaltak ki kb 30 evvel ezelott. De a jo hir az egeszben, hogy ezt a sz@rt mar sokaig nem tudjak foltozni, es elobb utobb at fogunk allni a flash alapu tarolasra... ami remelhetoleg azert egy fokkal nagyobb megbizhatosagot fog eredmenyezni, ha csak azt nezzuk, hogy vegre nem lesz mozgo alkatresz benne.
-
spiky03
veterán
válasz
Borisz76 #130075 üzenetére
Igen ezt tudtam én is, csak eddig bele sem gondoltam, hogy ott a szub mögött baja lehet.
Mondjuk máshova nem nagyon tudom rakni mert ott van csak hely, meg addig ér el a kábel.Szerencsére eddig nem mutatta semmi jelét a winyó, hogy lenne valami baja. Egy 2TB meg egy 4TB van benne.
Nah meg én nem mozizok olyan nagy hangerővel, igaz a kanapé az szokott néha zizegni alattam 1-1 szubosabb jelenetnél.
-
tomic
addikt
válasz
Borisz76 #129788 üzenetére
Erre gondoltál?
[Velodyne Digital Drive Plus 10 (DD+ 10)]
Pont tegnap hallottam egy ilyet. -
allein
addikt
válasz
Borisz76 #127283 üzenetére
Adott egy NAS ami a forrása a hálózati lejátszásnak. Adott egy bluray lejátszó,egy erősítő és egy TV készülék. Korábban is volt gondom amikor hálózatról játszottam filmeztem, kép elszíneződött. Történt HDMI kábel csere, más forrás (külső HDD, pendrive) a film lejátszáshoz és még mindig fennállt a elszíneződés. Ekkor döntöttem TV-n lévő HDMI bemenet cserén, azóta nincs gond a kép elszíneződéssel.
De, halóban van egy ASUS OPLAY média lejátszóm, szoktunk filmezni hálózatról, forrás ugyanaz a NAS, soha semmilyen gond nem volt. Ezért bosszantó, hogy ennyi gond van a CA lejátszóval.
Most meg ez a hang elcsúszás gondom van ami bosszantó mert ilyen körülmények között kedvem sincs házimozizni. Az a személy aki a CFW-t rakta fel azt ajánlta, hogy csináljak egy teljes FULL resetet a bluray lejátszón.
Ezért kérek szépen segítséget összekötni analógon a lejátszót az erősítővel.
-
lemmy9
őstag
válasz
Borisz76 #127283 üzenetére
Milyen pc-ről beszélsz? Írta a lejátszó típusát, és, hogy hogyan van bekötve, ne bonyolítsd.
allein: a CA-n van analóg kimenet, 7.1, és külön sztereó is. Az előbbi 8 db színes rca csati, az utóbbi 2 db piros/fehér rca. A utobbit kösd az erősítő CD bemenetére mondjuk, és próba.
Ha minden anyaggal, mindenféle bekötéssel, és alap beállítással is csúszik, akkor beszélj robi-k fórumtársunkkal. ( gondolom Ő rakta fel )
-
allein
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Borisz76 #127170 üzenetére
Szia, köszönöm a tippet, és ez mondhatni egy hasznos cikk
de, ezt már beállítottam, és mint írtam is, a sima Dolby Digital hang átmegy és a DTS is
ha az a cikk szerinti beállítás nincsen belőve, akkor sima szeteró jönne.
lehet itt a laptopnál lehet a gond, és ez esetben ez már nem biztos hogy ezen topikba tartozó a kérdésem.
de nem tudok rájönni hogy miért nem jön ki a nagy felbontású hang a hdmi-n.
találtam egy cikket, és arra gondolok lehet hogy a laptopomban a hdmi még 1.2-es és az lehet nem tudja
itt a cikk, de lehet rosszul értelmezem.de lehet az lesz a vége amit itt minden komolyan házimozizó Úriember írt még nekem, hogy vegyek egy normális blu-ray lejésztót.
-
Ursache
senior tag
válasz
Borisz76 #120899 üzenetére
http://www.audiocheck.net/
Ezek gondolom elég valid anyagok?! ~18.500Hz-ig hallottam. Most hirtelen nem találom, hogy pontosan melyik állomány volt... B&W 602 S3, Onkyo NR808 meg proson kábel volt a lánc. (+PC-s tápkábel)
De például a 8 vs 16 bit-es gangnam style között nem hallottam különbséget. Majd ha megint ráérek, nekifeszülök megint.
-
zetecR
addikt
válasz
Borisz76 #120244 üzenetére
Zenei album, csak egy xyz.dts hangsávot mutat az Audio track menüpont alatt.
Hohocali: filmek esetében tökéletesen megy a DTS (pass through), igaz, ott az MPCHC Audio track menüje jelzi is, hogy DTS, 5.1 és az adott bitsűrűséget.
Ezeknél az audio fileoknál csak a jobb egérgomb->Tulajdonságokra hozza az alábbit: [Audio: DTS 44100Hz 6ch 1411kbps [A: dts, 44100 Hz, 5.1, 1411 kb/s] -
Shoni
csendes tag
válasz
Borisz76 #112457 üzenetére
Elolvastam, kínaiul kezdődött és a felétől ment át héberbe.
20 nm-es szoba, leginkább filmnézés kevés játékkal.
Úgy érzem nekem valami zombi biztos készülék kell(értsd bekapcsolom megy, kikapcsolom nem megy).
Vetítővászon 3 méterre van.Valami best buy rendszer kellene(lehet használt is) -
locseigabor
csendes tag
válasz
Borisz76 #111515 üzenetére
Csak Jack-el tudok csatlakozni az alaplai hangkártyához.
http://kepfeltoltes.hu/view/150628/realtek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Így van most jelenleg a Realtek-nél. Aktív a hátsó és az első hangszóró kimenete.
A hátsó hangszóró RCA-ját bedugtam a DVD Surround részébe, az első hangszóróét pedig a DVD Front részébe. Első 2 hangszóró szól továbbra is. -
törölt tag
válasz
Borisz76 #110882 üzenetére
Én megértem az álláspontodat, valóban előfordul, hogy a hátul lévők kicsit hangosabban akarják hallgatni a zenét, ami téged már elöl zavarna. Nem vagyunk egyformák. Azonban a beszerelésről érdemes egy szervizben, vagy autó-hifi beszerelő műhelyben érdeklődni, mert tudomásom szerint a VW nem vezetékeli be a hátsó ajtókat, ha nincs gyári hangszóró beépítve. Igény szerint lehet 2 utas, 3 utas, vagy 4 hangszórós szett, de valószínű a csipogókat kevesen szereltetik bele utólag. Pl. Pioneer ,Blau., stb.
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #110880 üzenetére
Feltételezem, az autóban sztereó zenét hallgatsz. Ha a hátad mögül is szól, az olyan, mint házimozi erősítőn az "all channel stereo" mód, aminek a használatáról mindig, mindenkit le szoktunk beszélni ebben a topikban. Nem lesz színpadkép, nem a műszerfalon (még jobb esetben a motorháztetőn) lesz a zenekar, hanem szanaszét az autó légterében. Tömény borzalom.
-
vGeorge
csendes tag
válasz
Borisz76 #107187 üzenetére
Ott néztem először és az Összefoglalóban ez van írva:
"Amennyiben komponens rendszer iránt érdeklődik valaki, tehát az erősítőt és a hangdobozokat külön szeretné megvásárolni, a hifi topikban segítenek 2.0 és 2.1 rendszert összeállítani, az 5.1-es és 7.1-es rendszerekről pedig a házimozis topikban lehet érdeklődni."
-
Valkűr
addikt
válasz
Borisz76 #107155 üzenetére
Az átlag olyan 60-80 százalékos hatásfokkal dolgozik, a D osztály ez felett...Nyilván az olcsóbb, egyszerűbb gépek jó ha elérik a 60 százalékos hatásfokot, a jobbak ettől többet. Igazából az sem derül ki a gyári adatokból, h a megadott teljesitmény az mi náluk.. A maximum vagy az átlag, vagy a felvett vagy mi a csuda? Az Onkyo 876 mérések alapján normálisan megterhelve 1300-1500 wattokat is felvesz a hálózatból. Legalábbis hasonló adatokra emlékszem mikor egy fórumtársam lemérte. Ehhez képest a gyárilag megadott adat 7-800 watt amit írnak. Egy valamirevaló gépben úgy gondolom a gyártó beletesz egy kissé túlméretezett tápot, h ne az legyen a gyenge láncszem..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Borisz76 #106911 üzenetére
+1
viszont ha már feljött ez a kérdés, akkor a kérdezőnek (Jumbozorz) ajánlom figyelmébe eme irományt is, mert lehet ez is elő fog hamarosan kerülni -
devil-k
nagyúr
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #106780 üzenetére
"Mivel digitális a jelátvitel ezért nem fogsz "látni" különbséget"
Ez nem teljesen van így, mert ugye a HDMI-n is digitális jelként közlekedik a hang és a kép is. Mivel a komplett film egy véges körülhatárolható adatcsomag ha bármi elveszne belőle nem lehetne jól lejátszani....
A torrentezős témát sz.tem hanyagoljátok. Itt mindenki moziba megy vagy eredetiben vásárolja meg a termékeket!
-
zozy84
senior tag
válasz
Borisz76 #106780 üzenetére
Gőzöm sincs milyenek az UTP kábeleim. Van vagy 5 db de egyiket sem vettem. Valahogy mindig csak kaptam és több lett. Pl egyszer egy számteches haverom benyúlt a táskájába és adott 2db-ot mert kellett. Azt mondta szinte áruk sincs , tartsam meg.
Most azért kezdtem gondolkodni rajta mert minek költök pl Forestre ha a HDD-ről a 20-30GB film (ha tv-t cserélek akkor a 3D film) a médialejátszóba úgy jut el, hogy már sokat bukok a minőségből. Tehát az első láncem lesz rögtön a leggyengébb.
Vagy tök rosszul gondolom. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Borisz76 #106656 üzenetére
Ha jól emlékszem az AC3Filter ahhoz volt ajánlva egy logout bejegyzésben, hogy filmnézésnél az SPDIF/HDMI passthrough működjön, és az erősítő végezze a kódolást és ne keverje le stereora az MPCHC a jelet. Ha most ezzel a funkcióval ez a lehetőség már beépítésre került, akkor értelmét vesztette az AC3Filter.
Valaki erősítsen vagy cáfoljon meg..
-
Patice
nagyúr
válasz
Borisz76 #106331 üzenetére
Szerintem várj még. Valami megmozdult a HDD-k piacán.
De ha még tovább tudsz várni, akkor végképp megérheti.
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #106310 üzenetére
Nem csak a NAS-on van a hangsúly, hanem a rahedli merevlemezen. Szerintem azok árából simán vehettél volna egy használt ES szériás Sony erősítőt. Persze a meglévő 1030 árát is beleszámítva.
Egy pillanatig sem gondoltam, hogy egyformák vagyunk.
(#106311) devil-k
Magától értetődő. -
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #106294 üzenetére
Az Ikon tudásához az az erősítő lepkefing! nem a hangerőről beszélek.
Minimum 43xx Denon, vagy 70xx Marantz, vagy LX 7X feletti pioneer és ezekkel egyenérétkű vagy jobb AVR, Én a két front esetén már külön végfokban gondolkoznék. Drága és jó hangfalak, jó láncot érdemelnek, mert a tudásuk felét nem használod így ki.
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #106294 üzenetére
"a ládák még egy sokkal komolyabb erősítőt is képesek lennének rendesen kiszolgálni. De nem érzem úgy , hogy komolyabb HM erősítőbe kellene beruháznom....még."
Az első mondattal egyetértek, a másodiknak az átgondolását javaslom.Szerintem vétek ennyire nem kihasználni az IKON-ok tudását.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Borisz76 #106242 üzenetére
Nem tervezek beruházni, csupán érdekelne, hogy képes-e jobb képminőséget előállítani egy jobb fajta BD lejátszó, mint a GTX 660, ami az asztali gépemben van (meglepődnék, ha így lenne, de azért megkérdeztem).
És egyet értek veled, hogy egy PC számára bármilyen film, vagy felirat megjeleníthető (még a formázott, összetettebb ASS feliratok is). Tudom változtatni a felirat nagyságát, pozícióját, kinézetét, ahogy éppen akarom. Ha esetleg nem pontos a felirat, akkor két gombnyomás és máris hozzá tudom igazítani a filmhez (ez főleg akkor jó, ha a film különböző részein egyszer előre kell csúsztatni a feliratot, utána meg visszább, mert némelyik olyan pontatlan, hogy el se hiszem, hogy nem tűnt fel a annak, aki időzítette a sorokat. Ráadásul a lejátszó, amit használok saját belső kodekekkel működi, nem is kell telepítenem semmit mellé, lejátszik mindent.
-
-
Mikisys
őstag
válasz
Borisz76 #105521 üzenetére
Rendben, nem szorítós, feszítős tartó.
Én nem tennék ilyent a TV tetejére, kitalálnék valamilyen stabil megoldást, ami hosszútávon is biztonságos a hangsugárzónak és a TV-nek is. Nincs bolygatva, de akkor sem elég stabil, biztonságos ez a megoldás.
Esetleg máshová kellene elhelyezni a TV-t, ha lehet, persze, ez nem egyszerű egy tetőteres, ferde mennyezetes szobában, ha jól emlékszem az általad leírtakra.
Még gondolkozzál más megoldásban is.Üdv!
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #105513 üzenetére
Az is biztos, csak mérlegelendő a dolog, mivel ez a szett elég csekély minden szempontból (tapasztalatból tudom..) persze mindenkinek más az igénye, engem személy szerint nem elégített ki.
Amondó vagyok, hogy érdemesebb gyűjtögetni még egy kicsit, és időt nem sajnálva szétnézni használt piacon.kovimre: Abban igaza van Borisznak, hogy nehéz kompletten találni, de érdemes szerintem rászánni az időt. Viszont centert és háttérsugárzókat lehet kompletten kapni, és variálhatod, hogy esetlegesen frontnak, vagy háttérnek állítod be.
AVX fórumon rengeteg van eladó, szerintem ott nézz szét..
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
Borisz76 #105137 üzenetére
Most nézem és elfelejtettem leírni, hogy a hátsó bass-reflexes konstrukciók nálam nem ideálisak, mert az ajánlottnál jobban rá lesznek tolva a frontok a falra. (Nem csutkára azért.) Ebben a nagyon belépő kategóriában számít ez?
Eredetileg a falra akartam helyezni két állványos sugárzót frontként, de akárhogy hallgatóztam, zenéhez kellenek az álló monolitok, "két kis kocka" elveszik a szobámban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest