- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zsoika #174342 üzenetére
Amikor én néztem, akkor még a 3000D verzió volt ennyi vagy olcsóbb.
A Behringereknél számolni kell egy venticserével is, mert alapból hangosak és akkor a gari is ugorhat.
Még ha a Klipschhez most nem is kell ennyi W, de én inkább hozzáraknék és megvennék a helyedben egy Crown XTI 1002-t használtan (100-asból akár meg is úszhatod, ketten is hirdetnek). [link] Ez később is jó lehet kb. bármihez.
De a djbörzén is nézelődhetsz.
(XLS-ben nincs PEQ, az XTI-ben van) -
python1
veterán
válasz
zsoika #162034 üzenetére
A hangkártya pont az a része ami miatt sokkal pontosabb eredményeket produkál, hosszabb mérőzsinor, hangszórót is tudsz vele precízen mérni, tehát hangsugárzó tervezéshez is megfelelő. Van rengeteg leírás, hogyan lehet használni, ráadásul egy külső hangkártya kerül ennyibe, amit már más mikrofonokkal tudsz használni, úgyhogy nincs mit gondolkodni róla, vegyed megfele.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zsoika #162034 üzenetére
Passz. Microphone Pro-nál nem írja hogy kapod a programot. Bár ezt nem tudom hogy korlátozzák mert nekem pl. nem kellett aktiválgatni semmit csak letöltöttem és működött.
A külső egység usb-s, azt kötöd minden esetben gépre és abba a mikrofont, REW-el is úgy mérsz, csak ott mondjuk a teszthangot én pl. már HDMI-n küldtem ki.Ha nem kell az analóg rész meg a teljes pakk akkor vegyél UMIK1-et. [link] Ha összeállsz valakivel és vesztek kettőt a szállítás is ingyenes. Vagy veszel Kínából aztán hátha "átcsúszik", de a végére drágább is lehet.
-
python1
veterán
válasz
zsoika #161905 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ennyiért nagyon megéri, minőségben kb egál az umik1-el, de van hozzá hosszabb mérőzsinor ill hangkártya, állítható állvány, táska.
Tudod használni REW-vel vagy hangsugárzó, hangszóró méréshez is a holmImpulse programmal is.
De vigyázz, mert elindulsz a lejtőn, vagyis felfelé. -
Tamoo
nagyúr
válasz
zsoika #161905 üzenetére
Ez csak bemérő. Megér ennyit most simán. UMIK1-hez képest annyi előnyöd van vele a tartozékokon kívül, hogy analóg cuccokra is könnyen rádugod mérni mert kapsz egy külső egységet ("hangkártyát") is. Most hogy mikrofon szinten milyen az UMIK1-hez képest azt nem tudom megmondani.
A saját szoftvere használható, de elég fapad ... amolyan bolondbiztos kezdő szint. Viszont használhatod REW-el is ugyanúgy és kell is. (Utóbbi napokban elég sok időt elcsesztem vele.) A REW egy egészen más szintet képvisel tudásban.
A cél nekem is egy jó korrekció beállítása.Mérve a szub így néz ki nálam korrekcióval és anélkül. Nyilván csak a 20-120Hz közötti részt kell nézni. Az EQ paramétereket az innen "kiutált" VoidXs programja készítette.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika #161757 üzenetére
Házimozis cég dedikált demószobájában hasonlítottam a 4 plafonhangszórós Atmost a 7.1 TrueHD-hoz. Minimális pluszt adott az Atmos, azt is csak a film 10-15 %-ában.
Más a helyzet az Atmos demólemezeken lévő filmrészletekkel, azokat arra hegyezték ki. Összehasonlítva 4 plafonhangszórós kiépítést 7.1-gyel, amiben a háttérsugárzók fülmagasság fölött 70-80 centire voltak, a különbség szintén minimális, ami a szoba hátsó felét illeti. A körbe repülő madár a frontsugárzók közelében kissé lejjebb ereszkedett. Ki nem tojja le?
YouTube-on vannak videók, csak a plafonhangszórók kapnak jelet, szánalmas vicc, ami azokból hallatszik.
A 2 vs. 4 vitáról az a véleményem, hogy amennyiben nincs lehetőség négyre, akkor inkább semmi ne legyen. -
Dorian
félisten
-
válasz
zsoika #159926 üzenetére
Csak egyet elmondok ami nálam is kicsapta a biztosítékot 😁
Árultam egy Quadral Phonologue Gold Shogun hangsugárzót, emberünk eljött és azért nem vette meg most kapaszkodj, mert nem volt alátüskézve, és ez miatt szerinte a mélysugárzó nem megfelelően helyezkedett az évek alatt ,és ez a hang rovására ment! Sajnálkozások közepette távozott, másnap egy másik ember meghallgatás és alku nélkül mosolyogva vitte el, mivel évek óta keresett ilyet! De elég sok hasonló barmot fogtam ki😂 Hozzáteszem 20centis mélynyomó felett tényleg nem árt pár évente "forgatni" a hangszórót, mert a súlyos mágnes valóban "lehúzhatja" deformálhatja , de ez nem az a kategória volt! Vannak olyanok akik ha nem használják a hangfalakat ,fejre állítják meg ilyenek😄 -
-
válasz
zsoika #159921 üzenetére
Azért az AVX-en elég hozzáértő emberkék vannak, nem valószínű,hogy replika kábelt rájuk tudna sózni bárki is😁 Hozzáteszem rám sem, pedig annyira nem vagyok hozzáértő 👍
bajnokpityu-persze ez így van, én nem is mondtam, hogy mind szar, csak amik nálam megfordultak anno, na azok nagyon azok voltak! Ne kérdezd a típusát, mert nem mostanában volt, de rossz emlékeim vannak és nagyon gyorsan túladtam rajtuk😁
Az komoly, én nem futottam bele hála istennek ilyen kábelbe!
-
válasz
zsoika #159919 üzenetére
Hamisítvány? Én még olyanba nem futottam bele, hozzáteszem csak megbízható embertől és akit ismerek attól vásárolok! Elég kis közösség az, és azért a nevek alapján könnyen belehet azonosítani embereket+lehet látni ki mikor regisztrált és mennyi pozitívja van stb...így elkerülhető,hogy fals terméket vásárolj!
-
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zsoika #158709 üzenetére
Na ez egy érdekes tipp, van egy usbs headsetem most épp bedugva, de ez nem mindig van így, lehet hogy ez okozza a "valamikor van zaj valamikor nincs" jelenséget. Ha este otthon leszek kipróbálom.
Nem használok hangkártyát a gépben, az USB headset is sajáttal rendelkezik, a hifi felé pedig a VGA HDMI portján megy a hang.
(#158710) -KP-
Pontosan, az AVR mögött van direct módban az Audia. Mondjuk hogy tovább bonyolítsuk a képet, amikor a lenti zúgás jön, akkor a jel az alábbi módon közlekedik:
PC VGA -> HDMI -> TV -> HDMI (ARC) -> AVR -> RCA -> végfokMegnézem majd este azt is, hogy ha nem a tv-n keresztül, hanem közvetlen az AVR-be kötve van a hang, akkor is csinálja-e a zajt.
-
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
zsoika #158495 üzenetére
Az lenne nálam a másik verzió amit írtam kb. így ahogy nálad fent vannak Zsoika.
Viszont eljátszottam a gondolattal és a (CorelDraw-al, mivel ilyen képet nem találtam a Google-n szóval legyártottam, kb. méretarányosan )) és bevallom ez a legkényelmesebb módja vezetékezés szempontból, másrészről élőben is jól nézhet ki. Egy kipróbálást azért megérhet , ha meglesz, legfeljebb később felmegy az oldalfalra.
-
arcitec
addikt
válasz
zsoika #158491 üzenetére
Kérdezd meg BBéci-től Ő írta anno ... és 7.1.4 -re, nem az 5.1.4-re. Azt meg, hogy működik csak feltételezés- no meg az objektum blabla - , sajna nagyon konkrétat nem találtam, de abban lehet valami, amit írtam, hogy a 4 elsősorban a nagyobb térbe illik..
U.I: Nekem is 5.1.2 van , nem tudom ha 4 Atmos lenne summa 4-5m-en belül mi lenne, de ez is nagyon jó. Sőt 5.1 is nagyon jó,mert azt TE is tudod azért nem mindig "áll össze" a teljes hangkép, ha olyan a forrás. Csak azért írtam, hogy nem biztos, hogy 4 annyival jobb,(főleg ha nem nagy a tér) mint az 5.1 -hez a 2+ba. Nem tudom mennyire érthető,de ez az utolsó mondat most ne jött ki jobban. -
Borisz76
nagyúr
válasz
zsoika #158362 üzenetére
Villamos hálózat teljes csere lesz valamint 3*16A-ről emelés is 3*20A-re.
Külön körön lesz a házimozi.Lesz a szekrényben vagy 20 db kismegszakító.
Meg a jelenlegi 2db konnektor/ szoba mennyiség felkúszik 6-8 konnektor / szobára.A házimozis résznél a falon lesz 10db aljzat.....
-
modflow
veterán
válasz
zsoika #157685 üzenetére
A lejátszó topikjában azt írták, hogy ez jó.
Sound field: dolby surround
Az csak a hangter, h sztereo vagy surround a hangzas. Minden tobbcsatornas hangot surroundnak nevezunk. "Ott felette a hangfirmatum Atmos"Tuti, hogy itt is Atmos -t kellene látnom?
A core nevű atmos trailer alatt full más jön a fontból, mint az atmos hangfalból. Szóval nem lehet hogy ez amúgy mégis jó és feleslegesen szenvedek??? -
modflow
veterán
válasz
zsoika #157678 üzenetére
Már az Android menüt is átnéztem, de szerintem minden ok a hangbeállításnál.
Valami hdmi rx volt még, de az is raw.Az a fura, hogy ha végignyomom a movie és a multi gombot, minden van, de atmos nincs közte.
Most oké, hogy AFD-t látok, de nem tudom mit takar ez.Azv erősítő panel az amúgy kiírja, hogy Atmos, csak a menü Sound field pontja mindig azt írja, amire fixálom
-
-
-
válasz
zsoika #157469 üzenetére
Dorian aláírásában van az igazság csak nálam ez nem 15 hanem 40 év😁
Idézem..."Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
"
-
-
powerup2
addikt
válasz
zsoika #157041 üzenetére
Nálam az Anthem ARC nagyon jó munkát végez sőt a sub ami egy Elac annak is jók a beálitható lehetőségei. De hamarosan megvan teljesen a szoba kanapéval aztán jön az akusztika kezelése profi modra amit majd a KR akusztikra bizok akkor biztos még jobb lesz minden. Meg ha már egy csomó pénzt ől az ember a hobbiába akkor a szoba akusztikát is tegye rendbe ne sajnálja a pénzt az egyik legfontosabb dologtól.
-
BBéci
legenda
-
Mankó
veterán
válasz
zsoika #157023 üzenetére
Én az Atmos, 4k, hdr támogatás miatt cseréltem az NR609-es Onkyo-t. Teljesen más karakterű a 2 erősítő, szokni kell a röfit.
Most hogy visszatettem a régi sub kábelt, azt az 500 Ft-os rca kábelt, sokat javult a hangzás. Jóval részletesebb a Marantz hangja, olyan hangok is vannak, amik az Onkyo-val egyáltalán nem voltak.
A beméréshez képest állítgattam, és kezd beállni az az igazi dinamikus mozi hang amit szeretek. Sub és center hangerejét meg kellett emelni + 5 dB-el, mert semmit se lehetett hallani, most viszont már kezd tetszeni. Hangerő is kezd beállni, eddig 60 körül volt jó, most már 40-45 is bőven elég . Jó lesz ez.Quetz: Nálam az összeset kicsire állította, a hangfalak amúgy is polcsugárzók és tényleg kicsik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged