Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Egyébként ha már lejátszók, TMT megszűnt, támogatás is befejezve.
Draft Day-t vártam az Arri Alexa felvételek miatt. Általában megosztó, én imádom ezt a képi világot, még pont annyira szaturálva, hogy ne forduljon át. Gyönyörű színei vannak, feketék is nagyon rendben, végig részletes és beretva éles kép. A film egynek jó volt
-
carpediem007
tag
Üdv!
Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0
http://www.netdepo.hu/wharfedale-vardus-300-hcp-50-830.html/hun/
típusú hangfalakról tudnátok nekem véleményt mondani?
Hozzá :
PIONEER VSX 424 5.1 házimozi erõsítõ
Tudom hogy nem valami Ultra brutál, de mégis érdekel minden vélemény! filmezésre, játékra, később egy mély is társulna hozzá.
Köszönöm! -
gógyi
aktív tag
Most szeretnék rendelni Dynavoice T12-t. Van rá ez a Boxer, Husky kábelakció. Megéri a Husky a 32 ezres felárat?
A válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
Vikthor
üzenetére
Nem a Transz 4 lesz az, ami egyébként TrueHD? Mivel te (HT)PC-zel, a Kodi és LAV-MPC-HC még nem dobja ki a HD hangot, jelen esetben a TrueHD-t frissítés hiányában, Power DVD azonban igen. Talán a Linuxos Kodira már van update, de nem vagyok biztos benne, szóval türelem.
-
Norbi 72
veterán
Mozgás a menürendszerben is nagyon egyszerű, de van, hogy vajon miért HDMI monitor kimenet nincs bekapcsolva alapértelmezetten egy vevő, mint ez - mi visszük találgatás, hogy az eredmények a sok hívások ügyfélszolgálat.
Bekapcsoltad a menüben a HDMI monitor kimenetet?Ha így sem működik,stb csere hdmi-sre..
Grat a nagyvashoz!

-
szereztem egy atmos-al kódolt filmet többféle formátumban is, mkv, iso és m2ts de nincs hangja, ilyenkor az AVR nem veszi le a DTS core-t se vagy a sima DTSHD-t? Az atmos az szent és sérthetlen mostmár?

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
nekem angol manuálom van, és abban amit ki tudtam bogozni, ott azt írják hogy a digitális bemenő jel nem működik a ZONE2-n, csak az analóg.
így anno arra jutottam hogy lehet igaza van és nem is erőlködtem vele tovább...
mára már megoldottam egy plusz hangkártyával a gépemben és így megyen
-
TCr
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
robi-k
őstag
Köszi a meghívást, megpróbálok a srácokkal egyeztetni.
Más: Megjelent az első? Atmos-t támogató proci: TRINNOV Audio 32 CHANNEL AV PREAMP
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Meg kell nézni a manual írja pontossan.
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning
üzenetére
Barki mehet?
csondben leszek ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
djg
aktív tag
BBéci: idén lesz valamikor Audio & Vision show?
A tavalyiról lemaradtam, de most a hangrendszer kapcsán lehet, hogy kivárnék addig, mert normálisan nem lehet hallgatózni még egy MM-ben sem.
Panashop is nagyon gyér mennyiségben állít ki hangkeltőket, BestByte-ban meg csak szerencsétlenkedtek, 20 perc alatt de nem tudták összeállítani a rendszert, hogy megszólaljon. Hova menjek? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
anno én is dúrtam a google-t és én is erre jutottam..
ezért is kellett szinte mindent digitális formátumban feljuttatni az erőlködőre...
más megoldás nálam nem vált be.
így maradt az hogy - az én esetemben - vittem analóg audió jelet az erősítőre hogy tudjam használni a ZONE2 tudását, és így az előszobába és a konyhába megy már ki hang, de hiába jelöltem meg a forrást ahol optikán megy a zene a nagy szobába, az nem megy ki a ZONE2-n.
Csak a rádió szólt kint, semmilyen más digitális hang nem ment ki.
Így maradt az analóg AUX és azzal már működik... -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem biztos, hogy átalakítja.
-
Lacielvtárs
nagyúr
nekem is Onkyom van igaz nem olyan profi mint a tied, de az enyém is azt csinálja hogy analóg jelet nem tol át digitálisra...
és ugyanígy fordítva...
nem tudom miért csinálja, de nálam sem megy analóg jel fel a HDMI-n
már nem is foglalkozom vele, de ha te meg tudod oldani, azért az eredmény érdekelne
-
TCr
veterán
Srácok, tudnátok segíteni abban, hogy ha analóg képet (és hangot) viszek be az Onkyo 805-ön, akkor azt miért nem kapom meg a TV-re az erősítő HDMI kimenetén?
Ugyanúgy állítottam be a bemenetet (source), mint a HDMI esetében, csak ugye az analóg menüpont alatt.
Hangot kapok, de kép nincs, így most a settopbox video out direktben van kötve a tévére.Mit csinálhatok rosszul?

-
Khaosz55
addikt
Hali,
korábban a SW10-es kb 30mˇ2-en volt oda elégségesnek éreztem.
A mostani házam nappalija kb 30mˇ2. Viszont süllyesztett nappali, mögötte folyosóval és a nappali mellett konyha és étkező. Egész egy légtér.
Ki kell számolnom de szerintem egy légtérben van kb 60mˇ2. A belmagasság 2,7, a nappaliban viszont kb 3,2m.
Ide kevés egy Klipsch SW10. Eladni nem akarom mert sok pénzt amúgy sem adnának érte inkább még 1 sub.
2. Subnak lehet zártat szeretnék.
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Mentségemre szolgáljon, hogy sajnos nálad még nem jártam

Apropó, mikor veszel OPPO-t, hogy CFW telepítés ürügyén végre hallhassak egy referencia rendszert?

-
TCr
veterán
válasz
mivamma
üzenetére
Szia!
Kicsit sokallom az árát, tekintettel arra, hogy 25-30-ért is volt már nem egyszer C1 hirdetve.
Már beszéltem az eladóval telefonon, az árából nem enged még úgy sem, hogy érte megyek (6-7e Ft benzinköltség) és kipróbálni sem tudom, mert az erősítőjét már eladta.
A Denon-t sem szívesen cipeltem volna el, a 24 kg-os Onkyo-t meg végképp nem fogom. -
TCr
veterán
Pénteken megvolt a Denon AVR 1908 ---> Onkyo TX-SR805 váltás.
Nem bántam meg, minden tekintetben jobb.
A DALI-k mélyközép kiemelése minimalizálódott, a sub hangja feszesebb lett.
Zenénél is érződik a pozitív változás, mozinál viszont szignifikáns a különbség.
Elaludt a vezérhangya, örülünk Vincent.
Továbbra is vadászok egy pár cserkó színű DALI Concept 1-et.
-
robi-k
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
Muzsikpetinél az OPPO -> Rotel végfok jobban szól, mint az OPPO -> Rotel proci -> Rotel végfok.
Bár egy másik esetben az OPPO -> Lexicon proci -> Lexicon végfok nagyon bitangul szolt, tehát az, hogy melyik változat a jobb, rendszere válogatja (na meg végül is a pénztárca vastagsága) .)
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic
üzenetére
oppo-t Én még nem hallottam előfokként, de Robim és Muzsikpeti is használta/használja ezért mertem ajánlani...

Arcamból hallottam 250-300-400 -asokat, ezek közül mind zeneibb mint az umc.. -
eastone1
senior tag
válasz
greike
üzenetére
Hú de izgi. Még sosem csináltam olyat. Most már csak az a kérdés melyikkel járnék jobban.
A back surround nak nem lenne meg a kellő távolság mert a kanapé rá van tolva a falra. 45'-60' ban megdöntött hangfal megoldás lehet?
Bár mind ez attól is függ, hogy a front high surround csatornát lehet- e hátúl is használni.
Vagy hagyni a francba és rámenni jobban a zeneiségre a biamp al.
Nagy a különbség egy 5.1 és egy 7.1 között? 20nm a szoba. -
enricotoxic
tag
válasz
gorbep
üzenetére
"érdekel majd mire jutsz a tuningolás során"
Én is, ha belevágok. A BD-vel csodát tettek (első, második) a Bodor audio-ban, nagyon jó zenét hallgatni vele csak most a régi Pioneer THX Ultra mozierősítőm a szűk keresztmetszet, az nem egy zenei készülék, sokat ront a végfok remek hangján, de így is átjön, hogy mennyire jó.
-
enricotoxic
tag
válasz
Sefter
üzenetére
A DB-m hangja nagyon jó, Oppo jó lenne a szolgáltatások miatt, de ahhoz is hozzá kéne nyúlni, hogy zenei darab legyen. OK, most értettem meg, hogy előfok helyett az Oppo, közvetlenül a végfokra. Így is próbáltad, hogy Oppo és végfok? Mennyire jó előfoknak az Oppo? 95-el szemezgettem régebben. Konkrétan melyik Arcamra gondoltál? Elég lenne egy soványabb darab, hiszen a végfok soha nem lenne használva.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Az erősítőd 5.1-es,tehát egy subot fogad.
Az álltalad linkelt sub Y kábel helyes bekötése vas:subwoofer pre out->sub L és R.Az LFE bemenetre mono subkábel kell,gondolom ez van neked is.De az Y kábelt meg lehet esetleg próbálni(nem tudom,hogy müködik-e)
2 subnak az LFE bemenetére kötni,de tényleg nem tudom..de ehhek az Y kábelnek széthúzhatónak kell lennie.Inkább az öreg vasat cseréld újabbra.
-
Khaosz55
addikt
Hali.
erősítő Marantz SR7000
Front: Swans Diva 4.2F
Center: Swans Diva 6.3C
Hátsó: Swans Diva 6.3R
Sub: Klipsch RW10Szeretnék még 1 Sub-t. Még nem néztem ki. Viszont az erősítő kimeneteivel már elég sokat kísérleteztem.
A lényeg hogy az erősítőn LFE csak mozi alatt küld ki jelet. Így az a jel megy az sub LFE csatornájára. A sub LFE csatornája nem avatkozik bele nem vágja meg a hangot. Ez így jó. Ha LFE-t az erősítőből diektbe kötöd a sub LFE bemenetére akkor hiába tekered a vágási frekvenciát nem történik semmi. Ez így jó.
Sztereó zenehallgatás esetén az Sr7000 nem küld jelet a LFE, hanem a sztereó kimenetre. Ez így rendben van. A sztereó kimenet L oldala rá van kötve a sub L bemenetére. Ebben az esetben már működik a sub frekvencia vágása. Így a zene hallgatásnál meg tudom vágni a frekvenciát ott ahol szeretném jelen esetben 60 HZ.
Szóval ezzel a bekötéssel film esetén LFE megy zene esetén meg R oldal. Ez így tökéletes nekem.Szeretnék majd mégy 1 subot. Ebben az esetben gondolom az erősítő kimenetét kell ketté osztanom...
Viszont nem értem azokat sub kábelokat ahol 1 RCA csatlakozó van az erősítő felőli oldalon és 2 db RCA a sub felőli oldalon. Olyan mintha dupla mono jelem lenne végén. Miért jó ez ?
PL : [link]
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic
üzenetére
Azért gondolom így, mert az emo ezen procijait egyszerűbb megépítettségűnek (ezért olcsó szvsz), és dögös/mozis hangzásúnak érzem. Ha zeneibb sokpontegyes procit keresnék viszonylag ks pénzből, sokkal inkább rotel körül nézelődnék (kommersz kategóriában)..de megfontolnám pl egy oppo használatát is a végfok előtt.
A fenti emo procikat hallottam már több rendszerben is, ha csak moziról lenne szó, akkor bátran ajánlanám.
Avr prociként használata (amik szerintem megeszik az emo-t zenén):
Arcam, nagyobb denon (lehet van még, de ezekkel van tapasztaltom) -
gorbep
senior tag
válasz
enricotoxic
üzenetére
A kijelzőn kiírt adatok változtak. A régi FW-en folyamatosan kiírta a felső sorban a kiválasztott forrást és a csatit.... frissítés óta 6 sec után eltűnik és a felső sorban a DSP üzemmódot írja ki pl: PLII stb és info gombra mutatja csak a forrást. Más eltérést nem vettem észre.....
Más: érdekel majd mire jutsz a tuningolás során.....

az UMC tuningja helyett tennék mellé egy XDA-2-t vagy vagy Stealht-et zenére.... én ezt csináltam.... ha nem elég, tuningold ezeket.
-
Norbi 72
veterán
Artúr király az M1 HD-n.Ilyen minőség lenne a minimum,tv adásnál.

(#88545) Khaosz55 Ezt nem nagyon értem.Milyen vasad/frontod/subod/subkábeled van?
Teljes LFE vágás nélkül? -
Khaosz55
addikt
Had kérdezzem meg hogy azoknak sub kábeloknak mi az értelme amik az erősítő felöl 1 RCA a sub felé meg 2 RCA csatlakozó van.

Mert pl az én erősítőmnél, zene hallgatásnál nem küld jelet az LFE-re hanem sztereó kimenetre. Így én csak 2 pár RCA-val tudom bekötni hogy zenénél és LFE-nél is szóljon. Főleg úgy hogy zenénél 60 HZ-en megvágom.
-
Khaosz55
addikt
2 db sub-ot hogy szoktak bekötni?
Nekem most az az erősítő LFE és sztereo bal oldali kimenetét kötöttem össze a sub LFE és Bal oldali bemenetére.
Így ha zenét hallgatok akkor a bal oldali kimeneten megy a jel és 60HZ megvágja a subb ha mozi akkor pedig a LFE-n vágás nélkül megy a jel a sub-ra.
Nekem így jött be mivel zenénél a 60 hz pont jó mozinál meg megkapja a teljes LFE-t.
Tervezem hogy veszek még 1 subot. Ilyenkor az erősítőnél kell 2 db Y kábel és így kell a ketté osztanom a jelet?
-
enricotoxic
tag
válasz
Sefter
üzenetére
Nem gond, örülök a hozzászólásoknak

Az a kérdés, hogy mennyire belépő az Emo előfok. Csak azért mert ez a legolcsóbb előfok a terméklistájukon, azért mert csak 600 USD vagy azért mert a hangja olcsó? Milyen viszonyban van egy integrált felső kategóriás vassal szemben az Emotiva, ha csak az előfofokokat hasonlítjuk össze? Akkor úgy kérdezem, hogy milyen előfokot társítanál egy remek zenei végfokhoz? Amit írtál érzés után vagy tapasztalatból írod? Mit mivel hasonlítottál össze, mik a tapasztalatok?Igények:
- zene és film 50-50%
- eredeti angol HD hangsávval nézem a filmeket (BD-n van 7.1 kimenet)
- sok BD koncertet nézek/hallgatok
- sztereó anyagokat is gyakran hallgatok -
Gabesz26
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
“... az is lehet, hogy tőled van"
Én biztos forrásból tudom, hogy ez nem Tamootól van
(de ezúton is köszönöm neki az up-ot) .Amit írtak a kábelről azzal egyetértek. Zensorból nem fogja a maximumot kihozni, de belépő madzagnál jobb eredményt ad (sztem kedvező árért), és az ár/érték aránya sem rossz...
-
Sefter
veterán
válasz
enricotoxic
üzenetére
Nem engem kérdeztél, de leírom a véleményem..

Egy zenei végfokhoz ( ami nem olcsó) a legvégső esetben párosítanék egy belépő (alapvetően) mozi procit.
Nem indok a "kis pénzből építkezem" , inkább olyan , mint a 7-es bömbibe az 1,2-es motor..(mert csak azt tudom fent tartani..). Ezzel nem degradálom az emo procikat, csak tudni kell milyen láncba illik. -
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egy nagyon zenei sokcsatornás végfokot kéne kiszolgálnom a lehető legjobban és nincs keret high-end előfokra. Zene-mozi 50-50%. Mi az ami miatt a mozikombájnt ajánlod? Mi az amiben gyengének érzed az UMC-1/UMC-200-at? A mozikombájnból csak az előfokot használnám.
Minden tapasztalat segíthet, örülök, ha leírod a rosszat és a jót is.
-
mivamma
senior tag
Ismét egy film (Maleficent), amivel tökéletesen lehet tesztelni, hogy mennyire sikerült beállítani az otthoni mozit. Remek DTS hang és ami meglepő volt: kimagasló térhatás.
Szvsz

-
eastone1
senior tag
Marantz SR6005 esetében lehet szó biamp. ról, ha csak 5.1 ként használom mozira?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic
üzenetére
sima mozikombájnt vennék heyette.
-
gyurczy
őstag
válasz
enricotoxic
üzenetére
Milyen tuningra gondolsz? Ár/érték arányban azért jó cuccról beszélünk. Ha feltámad a mozis végfokom, valszeg Emo UMC-1 vagy Sherbourn 7020 lesz elé.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszönöm a választ. Tudnál példát írni, mi az amivel konkurálhat? Milyen a karaktere? UMC-1 vs. UMC-200?
-
Csabroncka
addikt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Pl. a VDH CS122 és a Supra Ply is 4-5e/m. Ezek még nem is olyan komoly kábelek. Viszont jó ár/érték arányúak. (Már ahová passzol.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Van.
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Kácsásnál egyértelmű, h jobbat vennék (vettem is) abba a láncba.
-
Toobee
veterán
válasz
enricotoxic
üzenetére
UMC-nél még egy XDA-1 is mérföldekkel jobb, még akkor is, ha nincs külön előfokod.
-
Csabroncka
addikt
válasz
robi-k
üzenetére
Értem én a hallgatózást, de most tyúkbélmadzagom van, tehát mindegyik jobb lesz bármelyikre cserélem, a fő cél, hogy merre induljak el.
Tamoo: amivel még szemeztem szerintem még alkudható is egy picit, ugyanakkor nem feltétlen gondolnám, hogy 2x3m-ben 50 ezer fölé kellene mennem szerelve (szerintem - de ti majd megmondjátok
)megj: tehát az irány a cél, utána már lesz mihez hasonlítanom!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
El lehet vele lenni, de én jobbat vennék Zensor-hoz. Amúgy tényleg nagyon jó áron vannak. Még próbaképpen is megéri megvenni.
-
robi-k
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Szvsz a Sinus jobb. De nem győzzük hangsúlyozni, hogy meg kell hallgatni a kábelt a saját rendszeredben, mindegyik rendszer más-és-más, ezért nem biztos, hogy neked jó lesz az a kábel, ami egy másik rendszerben gyönyörűen szól.
Amúgy pont ezzel a Kácsa kábellel egy fórumtársnak volt problémája, kaptunk is tőle bőven szemrehányást, hogy nem megfelelő kábelt választott ki (meg sem kérdezve minket).
-
Csabroncka
addikt
Tamoo szerinted ezek a kábelek pio LX60 - Zensor lácba jók lennének?
Jó áron vannak, az is lehet, hogy tőled van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy inkább és nakamichi dugók?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
enricotoxic
üzenetére
belépő szinten áll.
-
Norbi 72
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3619
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1TB GTX1650 500nit 4K 1 év teljeskörű gar.
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
hát majd. 
De annak nem annyi.
A válaszokat előre is köszönöm!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).