- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devil-k #89195 üzenetére
Én még akkor pont lemaradtam. E350-et kergetek égen földön, de nincs csak ezüstbe és az nagyon nem tetszik.
A vicc h. ott lakok nem is messze, a Vörösmarty -n
asszem lesétálok és meglesem.
Vaterán láttam... gondolom jutalék nélkül élőben picit faragható is az ár.a kis yamaha bögrémet elvileg viszik, már csak a thomson erőmre kell valaki és meg is van az ára
(meg a geniust is viszik ma este)
egy subot meg majdcsak vezsek hozzá. Gondolom ezeknek lennie kellene már rendes mélynek is.Viszont ak épek alapján már nem rejtély a tipus se:
S 418
S 41 cen.2
S 413@Norbi:
erővel ennyi az ár, nyílván legalább -20 (bár nekem szimpatikusabb mint a Thomson 550, vagy mégse?! ) -
válasz
Norbi 72 #89193 üzenetére
nem is az erő lenne az érdekes hanem az 5 hangszóró, és itt lenne helyben Debrecenben.
erő nélkül tetszene, abból meg vennék hozzá subot@Devil-K:
hol láttad?! nagyon érdekelne, mert ha nem vaterán vezsem legalább 10et le lehetne alkudni belőle...
érvelhetek h. nem fizet jutalékot. -
Felgyorsultak az események, elvileg mindent visznek tőlem szépen.
erről vélemények? -
mivamma
senior tag
válasz
bajnokpityu #89186 üzenetére
Kezd elfajulni ez a topic egy kicsit. Először vegyünk jó hangdobozokat, aztán jó forrást, később adjunk nekik megfelelő kábelezést, végül legyen jó simogatni is őket.....
Csak vicc, ne vedd magadra.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89186 üzenetére
De mégsem tartottad meg azt az AQ kábelt. Valamiért csak változtattál.
-
bajnokpityu
félisten
kit érdekel hány százalék, ha tetszik, és elég?
most sincs kiszolgálva, de nem érdekel, mert igy is nagyon szeretem, és nem váltanék kisebb dobozra, h több pénz maradjon a kiszolgálásra, mert szeretem, és jól esik ránézni, megsimogatni. és nekem nem lenne már szerelem egy kisebb doboz.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #89177 üzenetére
Oké, stílusa átment, de tudásának hány százaléka volt az?
-
Ekkosh
tag
-
mettek
addikt
válasz
adodaniel #89180 üzenetére
haha
Igen az butaság volt, azóta visszatettem a kácsa kábelt mert hallgatói pozícióból jobban szólt a kácsa de ott nem kellett nagyon emlékezni, bedugtam egyiket, aztán másikat 2 perc különbséggel. Így meg lehet mondani melyik a jobb de én a bejáratódást írtam, amikor 1 hét eltelik a használatával és "jobban szól" mint az első órákban. Különleges adottságokkal kell rendelkezni, hogy valaki egy korábbi hangzásra visszaemlékezzen reálisan
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #89179 üzenetére
Kivételesen egyetértek.
"Amúgy meg ki tud visszaemlékezni ..."
Én elhiszem, hogy van ilyen. Én sajnos nem tudok. Legalábbis ha nem egymás után ugyanott hallgattam meg készüléket/kábelt, akkor az számomra félhomályban tapogatózás. Nyilván véleményem lehet, de az összehasonlítás csak bizonytalan lábakon áll.
De nekem egy kábelnél az átdugdosással töltött idő is borzasztóan megnehezíti a dolgot.... főleg ha kis különbségek vannak. -
mettek
addikt
válasz
Ekkosh #89178 üzenetére
amit itt a végén említesz, hogy majd hozzászoksz az új hangzáshoz, ezt sem zárnám ki abból, amikor arról beszélnek, hogy majd bejáratódik egy kábel és jobb lesz a "hangja". Lehet, hogy valójában a fülünk szokik hozzá egy kis idő alatt...ugyanis a fül mint minden érzékszervünk alkalmazkodik a körülményekhez. Egy hangszóró tény, hogy "bepuhul" mert ott bejáratódik a membrán de ott egy mechanikai mozgásról beszélünk. Ha hülyeség oltsátok le de bennem van egy ilyen érzés a kábelbejáratódást illetően.
Amúgy meg ki tud visszaemlékezni, hogy 1 hete milyen módon szólt a cucc és ahhoz képest most hogy szól, pláne a már említett alkalmazkodási folyamat függvényében? Képtelenség sztem. -
Ekkosh
tag
válasz
dunkel #89175 üzenetére
Valószínű a költözködési fáradtság miatt jobban pánikoltam mint kellett volna
Azt elfelejtettem hogy rácsuktam az ajtót a nagy előszobára (-8nm), és visszakapták a tüskéket a hangfalak (tegnap nem volt elég 1 penny-sem, és sajnáltam a parkettát
). Szerintem ezek is sokat számítottak. Mondjuk még mindig úgy érzem szebben szólt a régi helyen. Vagy csak máshogy, majd megszokom, és ez lesz az új mérvadó. Köszi
-
Ekkosh
tag
Tápellátás kérdésem is lenne: Ha media sarokban két konnekorom van, az egyikben egy ilyen elosztó, a másikba olcsó. A következő eszközeim vannak, melyiket hova kellene dugjam? Erősítő, DAC (egyenlőre kapcs. ü táppal), HTPC kocka laptop táppal, NAS, TV. Köszi
-
Ekkosh
tag
válasz
dunkel #89088 üzenetére
Csak sikerült megoldani nagy átrendezés nélkül. A két hangfalat közelebb raktam egymáshoz, 2m-re, a hallgatói pozíciót pedig a 235cm-re két doboztól, beforgattam a dobozokat, mint ahogy itt olvastam. Magam mögött felraktam a csillapító paneleket (valsz nem sokat számít mély kérdésben), és raktam dolgokat a sarkokba. Igy bő 2 méterre kerültem a hátfaltól, és láss csodát: életre kelt.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #89170 üzenetére
egyszerű kábelekkel is nagyon szerettem
Egyszerű kábel alatt az AgPt-re gondolsz? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89169 üzenetére
Ezeket már néztem.
Ez régebbi center mint ami nekem kell. Kizárólag GSLCR-re cserélném a mostanit, más nem jöhet szóba. Kár hogy erről 3évvel lemaradtam.
színben is passzolna. Biztos ami biztos ráírtam az eladóra, hogy mi lett a sorsa.
(#89166) MasterMark: Meg lehet, csak azt írtam hogy én addig sztereóban gondolkoznék.
-
Norbi 72
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #89158 üzenetére
egyetértek.
14Wos erősítővel is megszólalt a focalom, és egyszerű kábelekkel is nagyon szerettem. Talán inkább a pénz helyett a harmónia a fontos a focalnak, más márkák talán engedékenyebbek. Ettől eltekintve, ha új árakat összeadom, mennyiből szolgáltam ki ízlésemnek megfelelően, akkor rájövök,h nem kellett volna összeszámolniegyébként középkategóriás VDH kábelek helyett focalosok tehetnek egy próbát a dynavoice-vel. Kissé hideg,fémes a hangja, de áráért nem nagyon tudok mást focalhoz.
-
Tbs82
tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik a legjobb kompromisszumos megoldás egy otthoni házimozi rendszer kialakításához 100- 150 e-ből ?
Megéri pl egy Logitech Z 906 vagy inkább erősítő +hangalak ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
hétalvó #89162 üzenetére
"Neked "teccen", leulsz ele jarjon a labad es fulig erjen a szad
kb ennyi a lenyeg!"
+1
Tökéletesen egyetértek veled. Hiszen normális esetben erről szólna az egész.
Mikor feláll a szőr a karomon (és nem azért mert hideg van), már tudom hogy minden rendben.
Nálam ez a mérvadó. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #89158 üzenetére
Electráidhoz nem ajánlok drágább kábelt, mint az említett Revelation, mert az erősítőd ből szerintem az már kihozna mindent. Viszont valami tápkábel kellene a hátsójába, ha nem LessLoss Reference [link], akkor valami más, pl. Nordost, vagy IsoTek. Az AVA koppintás (az eredeti is) elosztó is messze az AVC-A11XVA szintje alatt van. Az állvány valóban sokat dobhat vagy ronthat a hangzáson, aki tényleg mindent ki akar hozni a készülékeiből, és anyagi kerete is lenne rá, az hatalmasat hibázik, ha azon spórol. De csak az akusztika rendbetétele után foglalkoznék vele. Az pedig nem mindenhol oldható meg, ahogy a képeket elnéztem, Nálad sem.
A fekvő hallgatói pozíció, vagy az ágy közepén gubbasztás sem alkalmas arra, hogy meghalld a finomságokat. Természetesen szerintem. -
"Olyanok állítják, hogy eltúlzott, akik még nem próbálták valóban kiszolgálni Focal hangdobozaikat."
Mondjuk az egyik pont XT volt.
De fogalmazzunk pontosan. Ő azt mondta, nem csak a focalokat kell ennyire kiszolgálni, hanem minden magas szintet elérő hangdoboz is igényli, tehát ha neki más dobozai lennének, azok is megkapnák ugyanúgy a magukét.
Ezzel ő is azt állítja, hogy ez nem Focal-specifikus.
"Ugyanígy nem foglalkozom még Electrával sem, pláne Utopiával, mert képtelen lennék normálisan kiszolgálni."
Oké, lehet, hogy téged extrém módon zavar, hogy "marad" a dobozban, de ahogy Dorian oly szellemesen megjegyezte, elfér benne, nem?
A kérdés, vajon mennyit kellene rákölteni egy 800-900k-s hangfal kiszolgálására, hogy kihozzuk a maximumot. Ez tápellátás-, forráskészülék-, kábel-, erősítő-, állvány-, tüskefüggő is, és gyanítom, hogy többe lenne a maximumra járatás ára, mint maga a hangsugárzó. Ezért nem érzem igazán jó példának XT esetét és rendszerét, mert az azért extrém, és a mi viszonyainkon jócskán túlmutató rendszer, nem alkalmas a legtöbbünk számára elfogadható ár-érték arányú fejlesztések demonstrálására.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #89156 üzenetére
Olyanok állítják, hogy eltúlzott, akik még nem próbálták valóban kiszolgálni Focal hangdobozaikat. Például hallottam máshol Grande Utopiát, Stellát, Scalát és sehol, semelyik hangja a közelében sem volt annak, amit Xtremetuning kicsalogatott saját Focaljaiból. Ha azt ugyanolyan hangdobozokkal rendelkező emberkék meghallanák, helyben eret vágnának magukon.
Nem veszek olyan laptopot, amiben van dedikált videokártya, mert nem használnám ki, tehát felesleges pénzkidobás lenne. Nem vennék Canon EOS-1D fényképezőgépet, mert arra az évi 7-800 kattintásra megfelel egy háromszámjegyű is. Ugyanígy nem foglalkozom még Electrával sem, pláne Utopiával, mert képtelen lennék normálisan kiszolgálni. Tehát messziről csodálom őket. Elkeserítene a tudat, hogy a felét nem hallom, ami bennük van.
Ez persze csak a szubjektív véleményem, amivel nem kell egyetérteni.Nálad az erősítő már (házimozira) rendben van, a kábelezés az Achilles sarok, no meg a tápellátás. A jelforrást azért nem említem, mert elsősorban házimozizol.
-
Tőlem sokkal tapasztaltabbak is állították már, hogy eltúlzott itt a fórumban ez a kiszolgálás-para a focalok kapcsán. (Nekem is ez a tapasztalatom, persze tudom, hogy az nem számít.
)
Nekem nem szükséges a maximumot kihozni irreálisan sokért, anélkül is veri az eddig általam hallgatott hangdobozokat. Persze, ha találnék elfogadható áron revelation-t és kipróbálnám, lehet, hogy reveláció lenne. Egy próbát el tudnék képzelni! -
home98
csendes tag
Sziasztok!Erről vélemény?http://www.netdepo.hu/onkyo-ht-s3705-5158.html/hun/
köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #89137 üzenetére
A Revolution elég régi terméke a VdH-nak, 10 éve biztosan szerepel a kínálatban. Amikor az Auditorium volt a magyarországi Focal disztribútor, a tulaj kifejezetten ajánlotta hozzájuk és a Revelationt is. Nyilván nem Utopiához, hanem Chorushoz és Cobalthoz. Electrához is próbáltuk és bevált.
(#89145) Kroland25
Nagyon jó a CHT, de az SPL Ultra sokkal jobb, minden szempontból. 600000 forintig nálam az a referencia. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #89149 üzenetére
Csatlakozom muzsikpetihez, és még egyszer hálásan köszönöm, hatalmas élmény volt! És ez nem demó volt, hanem referencia pont képzése
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #89146 üzenetére
Haza bizony, de még milyen hamar, azoktól a lövésektől amit nálad kaptunk, hazáig menekültünk
Még egyszer köszönjük, örök emlék lesz!
A rendszer hangjára pedig még nem találták fel azt a jelzőt amivel jellemezni lehetne, fantasztikus az biztos ! -
válasz
xtremetuning #89146 üzenetére
Megvolt a demó?
-
kimi02
őstag
válasz
Kroland25 #89145 üzenetére
Nem azért mondom , de véleményem szerint ebbe a kategóriába csak egy agyon hájpolt márka , tudás meg nincs mögötte.
Nekem volt CHT-12Q , mit ne mondjak.......2.-dik nap már árultam...
Legalábbis nálam az én környezetembe és az én cuccaimmal
A Klipsch RW-12D fele pénzért konkrétan agyonverte. -
xtremetuning
addikt
Rosszcsontok hazaértek ?
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #89142 üzenetére
Velodyne cht-nek tűnik...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #89138 üzenetére
Mai es regi kozepre gondolok. En meghallgattam parat ebbol a ketegoriabol es penzkidobasnak tartom. Vagy olcsobbat vegyen, vagy felso kategoriat.
-
MarDani
csendes tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
Kroland25 #89133 üzenetére
Az AQ Rocket 88-at próbáltam, igaz Dali Lektor 6-hoz. Az egyik legrosszabb kábel amit valaha hallottam. Még egy félig süket ember is meghallja, hogy borzasztóan mossa az összképet, lapossá teszi a színpadot. "Robbantgatós" filmekhez jó, máshoz nem. Ahhoz képest pedig piszok drága. Nem ajánlom, de lehet, hogy Focallal máshogy muzsikálna, bár erősen kétlem.
-
forma69
tag
-
Kroland25
tag
Audioqvest rocket kábelt valaki próbált már focal-hoz?ezüst vagy réz passzolna inkább?tudom probálgassak de hátha valakinek több tapasztalatja van!
-
BBéci
legenda
válasz
sony309 #89125 üzenetére
A topik összefoglalóban leírtuk a házimozi egyik alap- vagy ökölszabályát, mely szerint a hangdobozoknak egy bizonyos gyártó, azonos családjából, kell származniuk. Ehhez képest nálad már a center sem egyezik meg a frontokkal, ami a legfontosabb lenne. Ezek után, mégis milyen tanácsra számítottál?
(#89126) MarDani
Miért nem az importőr boltjában vennéd a Polk Audio hangdobozokat? Merem állítani, hogy ott jobban értik a dolgukat és használhatóbb ajánlatokat, tanácsokat kapnál. [link] -
törölt tag
válasz
MarDani #89126 üzenetére
Nekem bejön az öszeállitásod:828 és a Polk 50 vagy sztereó ahogy kijösz és a subja is tökéletes (POLK PSW 110)
-
Tamoo
nagyúr
Cambridge Audio Aero -t hallott már valaki? [link] Csinos szett.
-
MarDani
csendes tag
Sziasztok
Még mindig tanakodom, de egyre elszántabb leszek, hogy veszek egy házimozi rendszert. Lassan költözésnek is vége, szóval jöhetne a házimozi is.
120ezerről indultam, de olvasva a fórumot és hallgatva 2-3 doboztt most már 300 a lélektani határ.
Sub-ot majd karácsonyra tervezem. Az is lehet, hogy most csak 2.0 és utána tovább, eben az esetben viszon 260 a felső határ.
Amit most nézegetek és tervezem meghallgatni az ez a Polkaudio illetve az 5.0-ás csomagja[. Szerintetek jó választás, vagy ennyiért mik jönnének még szóba? Illetve Pioneer 529 vagy 828 erősítő jó-e hozzá? (Spotify jó lenne ha a funkciók között lenne, ezért néztem Pioneert) -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #89118 üzenetére
Ezen jót röhögtem, köszi!
(#89120) sony309
Elolvastad a topik összefoglalót?(#89121) Kroland25
Inkább tenném valamelyik szubláda helyére az erősítőt, mert a center jelenlegi helye rémesen alacsonyan van a tévéhez képest. Nem hiszem, hogy pár percnél tovább tudnék úgy mozizni. -
sony309
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a jelenlegi rendszerembe szeretnék vásárolni mélynyomót és háttérsugárzókat, de nem értek hozzá illetve el vagyok veszve, hogy milyen árszint (akár újban, akár használtban) az, ahol nézelődjek esetleg gyártók és típusok, hogy ne az új láncszemek legyenek a leggyengébbek, de feleslegesen ne vegyek nagyságrendekkel jobbakat, mint a többi láncszem!
A nappali alapterülete kb. 40 nm, max. keret talán 100 eFt környéke.
A meglevő elemek:
-LG 55LW5590 (TV)
-WD TV Live Streaming (MP)
-Yamaha RX-V375
-JBL TLX710 (front)
-Wharfedale Pacific PI-CR (center)
-KáCsa kábelek (2,5 mm)Köszönöm, ha segít valaki!
-
eastone1
senior tag
Forrásnak messze van a pc. Streamelni tudom kábelen keresztül de azt mondjátok az nem az igazi. Van egy xbox one de azt lehet kihagynám a láncból.
A kérdés az lenne, hogy tud e a marantz 6005 külső 500gb-1tb vinyót kezelni mert ismerőstől beszereznék egy TP-Link 1043 v1-et, vargalex féle fw-rel.
Mert, ha nem akkor megy a box ba és onnan a vasba. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kickboxko #89108 üzenetére
Gyűjts tovább! Minden köztes állomás pénzkidobás amíg el nem érsz egy számodra tényleg "megfelelő" szintet. 50-100 közt már lehet alap sztereóban gondolkozni, 5.1-et én nem ajánlanék 250-300e-s keret nélkül senkinek. Addig egy ugyanannyiba kerülő sztereó nagyobb élményt okoz még filmeknél is. (Használt árakról van szó.)
Lehet elsőre sznobnak tűnik a topik, de pl. én is tudok élvezettel hallgatni egy ~20e-s dobozt is ha az tényleg jó. Mert ennyiért is akad már jó. Nyilván kompromisszumokat kell kötni.
-
kickboxko
tag
válasz
#09634560 #89036 üzenetére
Rendben,és köszönöm is a tanácsod.
"Ismeretlenként" ebben a szekcióban nem tudtam alapból belőni mi mennyit ér igazából csak hallom mindenhonnan hogy milyen jó egy 5.1 es rendszer például filmnézéshez és mekkora *élményt* ad hangsúlyozom a 2.1 hez képest mérve.Nem tudom ez a valóságban hogy is van ebben a témában.Most jelenleg egy Labtec 2.1 van a szobában ami tökéletesen alkalmas zenehallgatásra filmezésre, mit gondolsz mekkora előrelépés lenne ehhez képest egy 5.1 es kompakt rendszer ?
Mert ha semennyire akkor inkább gyüjtök rá kicsit- közepesen tovább. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Sikerult hangfalszettet vennem, honap vegen jon hozza az erosito ha minden igaz.
Kiegeszitokrol szeretnek kerdezni:
A hatso hangszorokat falra szerelnem, lattam a Vogel's VLB 500-at es a 200-at. Megeri a kb dupla arat a 200-as? Nekem az 500-as rogzitesi modja szimpatikusabbnak tunik.
Talaltam olyan banandugot, ami dupla, 19mm-es tavtartoval. Ez szabvany meret? Vagy csak bizonyos hangfalakhoz hasznalhato igy? (Nem a tavtarto miatt, hanem az ara miatt neztem ki.)
Kabelbol is csak az egyszerut vennem (500-800 Ft/m), itt gondolom nincs elteres a kulonfele gyartok (Inakustik, Proson, Sinus, KCE) hasonlo aru termekei kozott.
Koszi elore is.
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Metal topik
- Apple asztali gépek
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Ingatlanos topic!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- PlayStation 4
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest