Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz tozso76 #60894 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de az a helyzet, hogy ahhoz a kb. 40000 forintos, abszolút belépő hangdobozszetthez teljesen felesleges komolyabb erősítőt venni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #60881 üzenetére
A Canton hangdobozok kiválóak, viszont a műszaki adataikban barokkos túlzások vannak, ezért azokat elolvasni sem érdemes. Sajnos ebben a Magnat példáját követik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
greike
tag
válasz WolfLenny #60896 üzenetére
A Pio vsx 1018 dekódolja a veszteségmentes Hd hangokat! Ha olyan Blu-Ray vagy média lejátszód van ami átküldi a Hd hangot vagy dekódolja akkor vsx 1018 vedd! Igaz ,hogy érzékeld a különbséget a tömörített és a veszteségmentes hang között akkor a Jbl szett gyenge lesz! Két kategóriával feljebb van a 1018-as ,ez több erőt ,dinamikát ,részletességet jelent!Pontosan nem tudom de a 1018-as új ára 200eft felett volt ,818 100eft volt újonnan.
-
WolfLenny
aktív tag
válasz WolfLenny #60895 üzenetére
Mégegyszer a link:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/57813-pioneer-vsx-818/
-
tozso76
aktív tag
válasz Norbi 72 #60860 üzenetére
Magnat Motion Center 1: 2-Way Bass Reflex, 4-8 Ohm
Magnat Motion 88 Front: 3-Way Bass Reflex, 130/240W, 4-8 Ohm, 22-35000Hz
Magnat Motion 11 Surround: 2-Way Bass Reflex, 60/110W, 4-8 Ohm, 38-32000Hz
Sub nincs, de nem is hiányolom.
Kicsit gyengének érzem a filmek alatt a dialógusok megszólaltatását. Tehát nagy hangerővel kell filmezni, hogy érthetőek legyenek a párbeszédek. Nem tudom jobban leírni a hiányosságot, amit hallok.
A másik gondom, ha erős effektek vannak, akkor pattognak a frontok. Ez DTS DD filmeknél is jelentkezik. Próbáltam már dvd lejátszóval, mediaplayer-al, htpc-ről. Minden forrásról pattog.
Még egy dolog ami jó lenne: Tetőtérben használnám. Dőlt falak, aszimmetrikus szoba, stb. Na itt mérő miki nélkül, kb. lehetetlen jól beállítani a rendszert. Főleg olyan AVR-n amin nem lehet hangsugárzó-AVR távokat megadni.
@Vikthor: Az ajánlott Denon már nézegettem az AVforum adok-veszekjében. Teccik...
Az Onkyot is.... Az is tetszik. Akkor ezek szerint jó vonalon indultam el. -
Digital
addikt
Hali!
Technics SL-PG 590 vs. Denon DCD 500Ae?
Melyik cd játszónak jobb a hangja?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
greike
tag
válasz WolfLenny #60883 üzenetére
Írtad ,hogy max 100eft a keret ,így elég nehéz összerakni elfogadható hangzású szettet ! Erősítőnek ezt ajánlanám Pioneer vsx 1018 [link] Hozzá ezt a hangfalszettet [link] Szerintem ez kezdetnek jó vétel lenne! Az Onkyohoz képest amit linkeltél a Pioneer egy sokkal jobb erősítő! Hangfalból lehet egyenlőre csak a két frontot kéne keresned és majd szép fokozatosan mindent megvenni.
-
Dorian
félisten
Persze, sokunknak.
Olcsóbb audio rendszerek hangjának problémáit sok esetben kezeli, pozitív hatása van. Árban, minőségben felfelé lépkedve ezeket a problémákat megoldják jobb készülékekkel, kábelekkel, stb, és kezdenek érződni a hátrányok.
Tévék képét simán csak durván javítja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
krx21
nagyúr
Ezekkel a szűrőkkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? HIVOX
Csak az a csúnya kültéri IP védett csatlakozó védő miért van rajta??? Pláne, hogy amúgy a szellőző rácson bemegy a nedvesség és a por...[ Szerkesztve ]
-
WolfLenny
aktív tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #60881 üzenetére
Hi-Fi topikban több esélyed van az ilyen kérdéseidre választ kapni. Tedd fel ott!
-
nagyúr
"a lényeg csak az volt, hogy elbizonytalanítsam Liszit a Canton 24Hz-ét illetően."
Ha nem lettem volna eleve bizonytalan a specifikáció adataiban, meg sem fogalmazódott volna bennem a kérdés. Nem kételkedek a Canton-cég méréseinek, a Karat 40 specifikációjának hitelességében, de az egyértelmű lett számomra, hogy nem csak a száraz Hz-adatok számítanak.
Egyébként lenne egy ilyen 60-ért. (Ja és ez 22Hz-től indul! ) Határozott fiatalítás lenne a Karat 40-hez képest, mert az 25 éves, ez az Ergo meg csak 23.
Vajon ennek még jobb hangja van, mint a Karat 40-nek? Ismeri valaki?
-
-
nebulo5
senior tag
válasz Dorian #60877 üzenetére
Lehet, én nem írtam eléggé érthetően.
A most (a műanyag keretet a ládához erősítő) behajtott csavarok helyére kellene olyan hosszú tüske, ami a műanyagot ugyan megszorítja a gyári állapotban hagyva, de 10 - 15 mm.-ert kinyúlik a műanyag keretből. Így, a ládába beépített fém dugótól (amibe a menet van fúrva. Nem jut eszembe az elnevezése), a tüske direktbe átveszi a vibrálást, amit a tüske hegyének korong alátét feltámasztásával, tökéletesen minimalizálni lehet a rezgés közvetítését a padlóra.
(bocsi, ha nem mindig érthetően fogalmazok, de most éppen melóhelyemen vagyok, és dolgoznom is kellene....)Üdv: nebulo
-
-
Dorian
félisten
Lefelé sugárzó (vagy reflexes) sub esetén ajánlatos lehet tartani az eredeti láb-magasságot. tüskére csere esetén ez elég bazi nagy megoldást jelenthet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nebulo5
senior tag
Az a műanyag talp "keret" a 4 sarkon, 1 - 1 csavarral van a ládához erősítve. Azokat a csavarokat kellene kiszedni, és olyan tüskéket készíteni alá, amelyek végén ugyanolyan menet van, mint a mostani csavarokon. Amikor behajtod a tüskéket, akkor a menet "nyak" végén kialakított ütköző, a műanyag lábat éppen felszorítaná. Nagyot dobna a hang részletességén, mert a műanyag az csillapítólag hat, és rontja a mélyek részletességét! Elmúlt hónapokban foglalkoztam ilyesmivel, tapasztalatra alapozva írom, amit írok!
Üdv: nebulo
-
TCr
veterán
Szerintetek érdemes lenne betüskézni?
Mondjuk Proson öntapadós tüskékkel?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
putyu10
aktív tag
-
kabar
senior tag
válasz Víz Elek #60850 üzenetére
Szerintem nem kell beállítani semmit. Küldi az optikain alapból (C650), nekem annyi változik, ha külsőre állítom, hogy nem szól a TV-be épített hangszóró.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Htpc alapú filmezéshez használok egy sherwood avr, magnat 5.0 szettet.
Ebből az erősítőt szeretném lecserélni, egy kicsit jobb hang reményében. Két megjelenítőt használok ezért hdmi segítőként is működne az erősítő.
Használt is számításba jöhet. Kb. 30nm a nappali, ahol használnám.
Max. 80k-t szánnék a fejlesztésre. Tudnátok valamit ajánlani? -
BBéci
legenda
Régi motoros létedre üzlet honlapján nézed a műszaki adatokat?
Az a 35-150 Hz a frekvenciaváltó határértékeire vonatkozik. Az AVO teszt végén és a gyártó honlapján is az olvasható.
25 hertzen még egészen emberesen dörmögött, amit a méréseink bizonyítanak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Víz Elek
senior tag
válasz MasterMark #60851 üzenetére
Így szerettem volna hangot lehelni az orion hangfalszettbe, de nem akaródzik ez nekem..
TV-ből optic out, keverőbe optic in, majd rca out, orionba meg aux in..
Samsung S9
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Egyik ismerősöm tervez 5.1-es rendszert építeni. Említette, hogy kinézett pár erősítőt magának, de nem nagyon tud dönteni, hogy vajon mégis melyiket válassza. Felajánlottam Neki, hogy utána kérdezek kicsit hozzáértőbb körökben. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Amiről tudok, hogy úgymond is-is használathoz kellene Neki, vagyis nincs megszabva az, hogy a film, vagy zene lesz "többségben".
Szóval, ezeket küldte:
Pioneer VSX-827 ezüst
Denon AVR-X1000
Denon AVR-1713
Onkyo TX-NR626
Onkyo TX-NR525Jöhet róluk pro, kontra.. Minden ami miatt esetlegesen valamelyik ajánlott, és az is, hogy épp miért nem ajánlott, javasolt.
Hangfalak még kiválasztás alatt vannak. Esetlegesen ha ebben is tudnátok segítséget adni, megköszönném. Én valami ilyesmire gondoltam Neki, + külön egy ládát. De ez csak egy ötlet volt. Ezeket már hallottam szólni film és zene alatt is, nem okoztak csalódást.Ha bármi adatra volna szükség, továbbítom.
Ha nem mondtam túl sok infót, akkor elnézéseteket kérem, de ennyit kaptam.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Víz Elek
senior tag
Optikai kábelt csatlakoztatom a Samsung tv-be, de nem kínálja fel a menüben azt, hogy átváltsak digitális hangra, csak olyat ad fel, hogy tv hangszórói-külső hangszóró..
Hogyan tudnám ezt beállítani?Samsung S9
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #60846 üzenetére
Most nyilván ha nem érdekel a műfaj,akkor mondhatok én bármit.
Forma69:csak nyugodtan,ne villany mellett nézd
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Ed Parker #60843 üzenetére
Az a film egy nagy rakás szemétség. Úgy széthúzták a dinamikatartományt, vagy inkább a beszédhangokat le, hogy gyakorlatilag egy ajtónyitástól összeszarja magát az ember. Én nem szeretem az ilyesmiket, inkább fröcsögjön a vér, meg darabokba legyenek az emberek, az arcukból legyen maszk, meg bőrkabát.
-
Ed Parker
nagyúr
A sub tesztereknek egy kis csemege: the conjuring.
Jól tekerjétek fel a hangerőt -
tjojo
tag
válasz Borisz76 #60827 üzenetére
Nekem 4810 van, szép és jó, de én inkább ezt venném.
-
xerobyte
aktív tag
Na, reggel érkezik a sub is, illetve robim fórumtárs teljesen korrekt visszavásárlási/kipróbálási garanciát adott a Marantz Sr6005-ra a saját rendszeremmel. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz e hű meg ha ugyanazt hallgatva a két erősítő között.
Az az egyetlen bajom, hogy a Pio-n még két év gari van, a Marantzon ugye meg már nincs... -
hentes555
senior tag
Ajjajj.Akkor még egy ideig nem lesz házimozim.De el lehet ezt a pénzt költeni folyékony dolgokra is
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
lemmy9
őstag
válasz MasterMark #60836 üzenetére
Ja-ja, ott a kacsintásom.
A valamire valót értsd szó szerint.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
MasterMark
titán
-
lemmy9
őstag
válasz hentes555 #60832 üzenetére
A valamire való, az az amit linkeltél.
A házimozira valót itt használtat ajánl a többség, de ha nem tudod elhelyezni normálisan, akkor eleve pénzkidobás.
Ahogy az alaprajzod láttam, nehéz ügy, inkább sztereóban gondolkodj.Öregharcos: ne keserítsük el
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
hentes555
senior tag
Értem
Hol kezdődnek a valamire való házimozik?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
OddMan
őstag
Bi-amp bekötésnél számít az, hogy a front illetve a back surround kimenetek közül melyiket kötöm a hangszóró fölső illetve alsó csatlakozóira? A leírásban nem nagyon találtam erre vonatkozólag információt, bár lehet a hangszóró keresztváltója megoldja ezt.
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Ed Parker
nagyúr
válasz hentes555 #60826 üzenetére
Mivel leírtad hogy ez a max keret,sok lehetőség nem marad.
Ezek az egybeszettek nagyon egyszerű elektronikák,apró dobozokkal.
A tv hangját kiváltani jók,de ennyi.Az a baj,hogy ez az összeg annyira kevés egy házimozi rendszerre,hogy még legolcsóbb valamire való szett sem jön ki belőle.
Olvasd el az első hsz-t!abban vannak ötletek és magyarázatok,hogy merre kellene kezdeni. -
Borisz76
veterán
-
hentes555
senior tag
Üdv!
Karácsonyra szeretnék venni magamnak egy házimozi rendszert.Még sosem volt ilyenem, szóval nem igazán értek a témához.Az alap adatok: A szobám 3x3 m, vagyis 9 négyzetméter, tehát nem kell túl nagy teljesítményű.Maximum 30-35k-m lenne rá.Egy 60 cm-es képátlójú Samsung Full HD TV-m van, van rajta scart és egy HDMI bemenet. A szobám alaprajza, továbbá a szekrény így néz ki: Alaprajz
A kérdéseim:
-Nagy baj, ha nem pont a szoba közepén van a TV?
-Ilyen árkategóriában érdemes venni egyáltalán bármit is?
-Jól gondolom, hogy ha az ágyamban fekve hallgatom a filmet, akkor máshogy kell elrendezni a hangfalakat, mintha mondjuk a TV-vel szemben ülnék? (ami azért elég kényelmetlen lenne, a fekvő megoldás lenne a legjobb, csak így nem tudom meg lehet-e oldani jól) Esetleg ha megtennétek, berajzolhatnátok a linkelt képen, hogy hova lenne érdemes elhelyezni a hangszórókat.Néztem ezt a házimozirendszert: Sony
Szerintetek ez megfelelő lenne? Ha nem, mit ajánlotok?
Továbbá még annyi kérdésem lenne, hogy ez a rendszer képes full HD filmeket lejátszani vagy a HD a plafon?Előre is köszönöm és bocsi a sok hülyeségért
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
nagyúr
válasz lfabian #60793 üzenetére
"Szia,sikerült a menüt előcsalogatni.Nekem is pont ez a gondom a H/K 445-el."
Az első mondatod kérdés akar lenni, csak véletlenül pontot tettél kérdőjel helyett? Vagy kijelentés, de akkor a második mondatodat nem tudom értelmezni. Ha kérdés, akkor az a válaszom, hogy sajnos nem, még nem sikerült a menüt a képernyőre csalogatni.
-
junkpod
veterán
ez is házimozi: ha az alábbi videot állandóan nagy színes pixelekkel játszza a médiaplayer gyakran neon zöldes bepixelesedéssel az a túl erős dekod igény miatt lehet?
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High 10@L5.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 6 képkocka
Keverési mód : Header stripping
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Időtartam : 2 óra
Adatsebesség : 13,4 Mbps
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 804 képpont
Képarány : 2,40:1
Képkockasebesség : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 10 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.363
Adatfolyam mérete : 11,7 GiB (87%)
Kódoló könyvtár : x264 core
Nyelv : angol
Default : igen
Forced : nemBox's don't touch!
-
WolfLenny
aktív tag
Megéri az árát?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #60817 üzenetére
Én inkább úgy gondolkoznék, hogy 150-ből jelenleg tudok-e olyat venni ami jobban tetszik. Szerintem az árat így kell belőni.
Egyébként mondtam korábban hogy nem kevés a 150 érte, de van akinek megérheti. Annak akinek tetszik és konkrétan ilyet akar. Kereslet-kínálat.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #60811 üzenetére
Nem hasonlítanám az Ikonhoz. Hangkarakterekről kell beszélni, nem kategóriákról.
RS6-nak az RX6 a fejlesztett utódja. Inkább abban az árban mozgott, szóval 300e körül talán. Persze nem biztos, azóta némi infláció is volt, vagy máshogy áraztak.Rákeresve egy 2006-os külföldi tesztben Price: $999/pair
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Van valakinek denon 2310 magyar nyelvu leirasa?
2311 vagy 2309 is jo lehet. Koszonom! -
nagyúr
Kérdeztem tőletek egyszer, hogy ez a Monitor Audio Silver Rs6 a mostani újak közül melyikkel van hangminőség-párhuzamban? Sanci38 ezt válaszolta : "Dali Lektor-Ikon közé,ikonhoz közelebb, vagy focal 7xx -el vedd egy kalap alá." Ez alapján jól gondolom, hogy körülbelül egy Dali Ikon 5 MK2 kategóriának felel meg a hangja és az ára? A Monitor Audio Silver RS6 350 körüli árú volt, amikor lehetett kapni újban?
(#60802) MasterMark : "nem tudod, hogy hol lehet szerezni?"
Sajnos nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
greike
tag
válasz xerobyte #60789 üzenetére
Marantz sr 5004 tudtam Pioneer vsx 1018 összehasonlítani.Szerintem mozin a Marantz mindenben jobb:részletesség,dinamika,tér stb...! Ha hallottál sztereó erősítőt akkor szinte semelyik házimozi erősítő nem fog tetszeni zenén(persze vannak kivételek)! Én nagyon megvoltam elégedve a Marantzom sztereó hangjával egészen addig amíg nem hallottam egy sztereó láncot.Azóta inkább hanyagolom a 2.0. Azért a Piohoz képest bőven jobb sztereón a Marantz!Amiket linkeltem biztos szépen muzsikálnak(Marantz 8002,Denon avr3808,Nad T757)
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Oldfighter #60805 üzenetére
Egy kategória miatt nem éri meg váltani (ha pénzben van). Mondjuk ha a hangkaraktere sokkal jobban teszik a másiknak, akkor persze oké. Neked egyébként fizetnek Marantz-ék?
-
Ed Parker
nagyúr
Igy van, de azokat a 806V-hez.
Azóta cseréltem dobozokat es ahhoz már a ply kevés volt.
A ply egy jó belépő drót, teszi a dolgát, nekem tetszett a régi focalokkal.
De a VdH inspiration azért más osztály, a ply-nak 6€/m a VdH-nak 120€/m.
A különbség nyilván nem 20x, de azért sokkal másabb. -
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #60781 üzenetére
A gyari focal videón láttam hogy cs122 meg magnum hybridet forrasztott a csávó a mélyhez.
Annak azért 55€/m nem az a hoki 1,5-2mm-es vezeték.Tbali3: sztem kb azt fogod hallani amit Dorina írt, nem az igazi, vannak dolgok amiben jó, de van amiben sokkal rosszabb, nem igazán szól vele jól a muzsika.
Persze zenefüggő, de hangszeres zenének eléggé döglött hangja van.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #60799 üzenetére
"Te vetted le, vagy hiányzik a banándugóról a műanyag izé?"
Én vettem le, megvan a csavar, direkt ilyen fotót csináltam, amikor a hangfalkábelt és annak csatlakoztatását, dugózását tárgyaltuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest