- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
zsigee #10267 üzenetére
Se az összekötő réz híd, se a tüskék nincsenek meg hozzá.
Én magam gyártottam hozzá tegnap összekötőt kábelsaruból. A kábelezésem alap, én annyira nem hiszek a kábelezésben. Felesleges 10k-m meg nincs, hogy kipróbáljam.Nekem is az LF-re van kötve, de elvileg a HF-en szebben szól, mert akkor nem zavarja a magas hangokat.
Még tömör fát akarok majd szerezni a dobozok alá olyan 20-30cm magasakat.
-
Speeedfire
félisten
-
RudyD
tag
Üdv!
Grat akkor. A HP bonyolítást nem értem. Sajnos mindegyiknél ez van... B-)
Azé' nekem annyira nem tetszenek a lenovok sem.
(BTW - vadiúj HP masinák a restore dvd -ről képesek felmásolni magukat kb fél óra, utána HP install telepíti a cuccot ami kb 2-4 óra... Amit kb letelepítek fél-két nap alatt és lementek fél óra alatt majd azt visszahúzom kb 10-15 perc alatt sysprepelve... B-) )Ez mondjuk nem biztos hogy tosHIBA, inkább vindózni. Nem acc pízt nem támogatunk-e.
-
RudyD
tag
Üdv!
Általában a TPM szokott az lenni, szívatja az intel a népet... B-)
(Trusted platform module)
Jobb esetben bios -ból ki lehet kapcsolni. Magángépnek simán nem kell a cégeknek meg ha van kis eszük nem használják.(Mondjuk ha valakinek van élő példája hogy mire jó az ember megsz*án kívül arra kíváncsi lennék...)
Az ismeretlen eszköz hardver-azonosítóit kellene megkeresni.
az eszközkezelőben jobbgombról - tulajdonságok, win7 alatt: Részletek fül, tulajdonságok legördülőben Hardverazonosítók. Ott lesz egy :
PCI\VEN_1234\DEV_5678&SUBSYS98375@REV_X99
stílusú szöveg.
Na az alapján.
Miről lett telepítve?
-
RudyD
tag
Üdv!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a tippeket mindenkinek. Akkor ha nem brazos - AMD-ATI vonalon van mostanában valami amire érdemes pénzt kiadni ilyen alap irodai kategóriában? (Akár laptop akár asztali?)
@zsigee: Egen a bringák még mindig ott vannak. Igaz az aktív enyémen most fel van szerelve egy tandemrúd-csonk meg egy utánfutó csonk is... B-) próbálkozunk élni. Sajnos akkoriban (is) elég sokminden összejött és ránéztem a nakamurámra, az már szerintem bütyköldébe vagy nagyon szorgalmas szervízeshez megy. Ha még lesz rá talán vevő. Ezért nem is erőltettem a dolgot.
-
Speeedfire
félisten
Nagyon dícsérik. Hát 100huf-os banán dugóm van csak, meg 2.5mm2-es kábelem.
Bár sanszos, hogy a gainclone és a pcm2902-es dac is kevés lesz hozzá, majd kiderül. Ehhez most megint fejleszteni kell majd a nyáron.De egyelőre még nem 100% a hangfal, majd meglátjuk mi lesz a vége...
-
vlcsko82
senior tag
Vettem volna a sráctól lapot+procit 16k-ért,mindent lebeszéltük,vártam is rá 2 hetet és semmi
újabb időpont megint semmi
közben visszautasítottam egy nagyin jó ajánlatot
sőt még a számból is segget csináltam Zoli előtt (Jazzos) és a gyerek még arra sem volt képes,hogy legalább a telefont felvegye és valamit mondott volna
Én meg nyugodtan vártam kétszer is míg a személyes átadás meglesz
-
Balinov
titán
-
Speeedfire
félisten
Fele, ez fura nekem. Mert ugye a 6mm2 az mindenütt 6mm2.
Igen, mindenki a dianamikát írja, de ez csak akkor igaz, ha nagyon hosszú a vezeték. Ki kell számolni ezt. Mekkora a kimeneti feszültsége az erősítőnek és kimeneti teljesítményből meg lehet határozni mekkora kábel is kell valójában.
Ugye itt a feszültség esés a lényeges.
3m-es vezeték (nem hiszem, hogy ennél hosszabb kellene neked) 30V kimenő fesznél és 3A-nél, ami így 90W kimenő csatornánként a 2.5mm2-es réz vezeték 127mV feszültségesés van. 1.5mm2-es kábelnél 212mV.
4mm2-es kábelnél 80mV. 6mm2-es kábelnél meg 50mV.
Minél nagyobb a kimenő fesz az erősítőből annál kisebb lesz a fesz. esés.A réz minőségére meg annyit, hogy ezek is OFC-esek amiket ott árulnak. Ez az ezüstözött meg mittudomén milyen max csöves cuccoknál lehet kihallható(!).
Szerintem nagyon sokan, nagy feneket kerítenek ennek a dolognak....
sladka_pani: 4*750W? 12V*40A-al?
Gyanús nekem. -
Dryman
őstag
Írtalm.....semmi kötözködés meg rosszindulat, de még a másfelest sem fogod kihasználni, amit linkeltem egy jó minőségű másfeles, szerintem ez bőven elegendő ahhoz a lakásbéli teljesítményigényhez amit szeretnél. A Genius "nagy" 5000-es szériás házimozija echte kínai fostalicska vezetékeket használ.....de megértem azt is miért, mert siralmas a hangfalak és erősítő hátulján lévő acéllemezes csíptető csatlakozó.....lehet próbálkozni a hangminőség javításával, de én még mindig azt mondom az ésszerűség határain belül.
Az más, ha egy minőségi hangosításról beszélünk, ott speckó csatlakozók vannak, nem olyanok mint a manapság elterjedt házimozi erősítőkön....
Gondolj csak bele, betuszkolsz egy másfeles vezetéket egy ilyen csíptetős csatlakozóba, hány négyzetmilliméter felületen érintkezhet a vezeték az adott csatlakozó lemezfelületével? ezek után miért a kábel szigetelése olvadna szét, ha már a csatlakozásnál keletkezik egy olyan átmeneti ellenállás ami megakadályozza a teljes teljesítmény elvezetését......
ergo már a csatlakozók minősége sem arról szól, hogy studióhangzást érjél el, akkor minek az aranyárban vásárolt kábel? -
Dryman
őstag
Vagy bemész az L-contba és kérsz 6 négyzetmilliméteres sodrott rézvezetéket, ez van olyan jó mint bármelyik gyári hanfal-derót, viszont kicsit buci a szigatelése, erenként különálló, valamint kicsit merev......ezt inkább mégse tedd!!!
minek is kell az a 6 négyzetmiliméter? csak azért kérdezem, mert ha rézből van a drót, akkor általánosságban négyzetmilliméterenként 10A a terhelhetősége...teszemazt egy házimozi erősítő kimenete a mélysugárzó felé max 50W....ha az erősítő 2x25V körüli feszültségről üzemel, akkor ez ugye kábelirányban az 50W-os mélynyomót maximálisan kihajtva 1Ampert eredményez.....akkor minek is az a 60Ampert elbíró 6 kvadrátos vezeték.....már megint csak a pazarlás....meg a humbuk.....
bemész a somogyiba, és veszel átlátszó műanyag borítású 1,5 négyzetmilliméteres normál hangfalkábelt, ilyet: [link] és amíg világ a világ elegendő lesz neked..... -
Speeedfire
félisten
-
Dryman
őstag
szia! most nézem a mailt, megjött.....
teljesen logikus a magyarázatod sata2-3 terén....
a notimba adva vagyon a jó kis inteles sata vezérlő, meg sem fordult a fejemben hogy 1-2 avagy 3-as....gyorsabb lett jóval az ssd-vel ennyi.....
nekem inkább az volt a notinál a mérvadó, hogy ha valahová odaverem, leejtem lecsúszik a drágaság, akkor sncs nagyobb gondom, mert nem egy hdd pörög benne.....munkanotinál ezek a malőrök meg sajna megeshetnek.....
állsz a rack szekrény előtt, konfigolsz egy switch-et vagy routert, és biza kurvára nincs hová tenni a notit......egyik kezedben tartod a másik kézzel meg próbálsz rajta prönytyögni..... -
-
RudyD
tag
Kösz a választ zsigee!
Egen, én is láttam már jópár esetet amikor 'nem volt meg' a file -rendszer. Pont múlt héten volt az első - pardon helyesbítem magam, tényleg nem filre -rendszer, hanem boot-sector hiba, amin jópár adatmentő program kiakadt.
{mea culpa - ma nem ez lesz az egyetlen.... B-) }
Mondjuk hozzá tartozik hogy ebben az esetben a file-rendszer is javíthatatlan volt.
Viszont a photorec simán hozott róla vissza cuccokat - gondolom minta alapján.(Csak azért tettem hozzá, mert éves szinten többször belefutok ilyesmibe, érdekel is a téma, de évtizedek óta ez volt az első ilyen esetem.)
-
Kis Joe
senior tag
-
Speeedfire
félisten
Látom kiragadtad a lényeget!
Azért írtam, hogy 10 év, mert figyelnek az emberekre. Nem olyan, mint a consumer, hogy 1 év múlva már kifutó széria és semmi sincs hozzá.
Nekem a laposom nem mai darab, de még egyben van és még így is a gyári akkuval ami nem mai darab kibír 4-5 órát.
De ahogy mobal is írja, anyaghasználat. Pl nem kopik a festés, nem zörög, recseg-ropog. Nincs fényes kijelzője stb. -
-
Speeedfire
félisten
Az elejével egyet értek, de végével nem.
Havernak van egy Y570 (?), nem rossz kis masina.Nem azért kell üzleti, mert üzletember vagy.
Azért kell, mert megbízhatóbb, masszívabb és állandóan frissítik a drivereket. Hosszabb akku idő, hacsak nem valami tervező kártya van benne. Ha valami baja van, akkor is jobb besorolásban van, mint egy consumer gép. Arról már nem is beszélve, hogy még akár 10év múlva is kapsz alkatrészt hozzá. -
Balinov
titán
igen, de az csak akkor mukodik digitalisan, ha a digi nem kodolja (amit kotve hiszek) az adast. Ezert kell az STB, pontosabban a benne ulo CI egyseg+digi kartya kombo. Stairmaster tvjehez kene kulso (vagy beepitett) CI egyseg, amit talan tudna a digi kartyaval hasznalni. Amit nem tudok, az az, hogy a diginel az stb & kartya ossze van-e parositva, ha nem, mukodnie kell, ha igen, cumi, kell az STB. meg regebben olvastam, hogy a t-nel parositva van a cucc.
Bar, ez azert azt nem magyarazza meg, hogy a digi kabelen jovo analog jelet miert nem komallja (
-
zsigee
aktív tag
Ezt nem mondtad...A tányérosnál nem box van, hanem beltéri. A box a koaxon érkező digitális jelet alakítja a tvnek megfelelő jellé. A beltéri meg a műholdas jelen dolgozik. Nekem kábeles digim van, és amit írtam az működik is. Tányérossal nem tudod kikerülni a beltérit, és kell a kártya is.
Valakinek esetleg más vélemény? Jól írtam a dolgot?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest