Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brian_GT
    őstag

Irányítással kapcsolatos kérdésem lenne a fórum kormányos kollégáihoz. Rengeteget szenvedtem főleg a drift besorolású autókkal, egyszerűen féktávon vagy kanyarban nagyrészt elúszott a seggük, aztán indult a kaszálás farral, majd orral pusszantam a szalagkorlátba. Ma elkezdtem azzal kísérletezni, hogy mivel a fékezéskori stabilitásvesztés a probléma, így nem szállok le a gázról egyáltalán , hanem padló tovább, mellé pedig párhuzamosan fékezek amennyire szükségesnek érzem. Érdekes módon a következmény szimpla lassulás, teljesen megszűnt így a bólintós, fardobálós érzés. Ez így normális?! Már hogy így is lehet vezetni... :U

Gyakorlatilag igen, maga a beállítást Intercooler-től kérdezd meg, ő tolja kormánnyal leginkább.

Maga a tény meg teljesen valós.... mivel a gázadást nem veszed el és adod újra, hanem úgymond csak csökkented a kocsi sebességét, nem tőr ki a kocsi fara. Ha leveszed a lábad a gázról és újra lepadlózod akkor meg nyilván jön a far kitörése, mert a hirtelen keletkező nyomatékot a kocsi már nem tudja rendesen leadni az útra, nem képes eloszlatni az energiát, ergó elpörög a kerék és megy a fenék. Utcai autón ezt megoldják TCS-el meg más rásegítővel....de egy jó hátsókerekes M-es BMW vagy egy kis sperdifi csodákra képes ellene :)

Új hozzászólás Aktív témák