- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Hirdetés
Aktív témák
-
BPFeri
senior tag
válasz
John Szasa #4410 üzenetére
Induláshoz egy kis segitség: [link]
-
BPFeri
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4159 üzenetére
-
BPFeri
senior tag
válasz
Kicsirics77 #4149 üzenetére
Valszeg nem.. mert egy korábbi HSZ -ben már szó volt róla hogy...
''.. a hőfok meghatározása sokkal pontosabb lett az F11 , F12 Biosban mint az a korábbi verzióban volt ... '' ..
.. mivel a kedves GIGA mérnökök időközben sokat dolgoztak rajta !!! -
BPFeri
senior tag
válasz
Kicsirics77 #3860 üzenetére
ITT tényleg vannak .. ez 1 jó topic!!....
de csöndben alárulom Neked én is Tőlük tanulok... nem is keveset... nevet nem akarok mondani mert még elbízzák Magukat.... ''kacsa'' és Tsai .. -
BPFeri
senior tag
Mi is az FSB ??
''.. the processor bus (also called the front-side bus or FSB) is the communication pathway between the CPU and motherboard chipset, more specifically the North Bridge or Memory Controller Hub. This bus runs at the full motherboard speedtypically between 66MHz and 800MHz in modern systems, depending on the particular board and chipset design. This same bus also transfers data between the CPU and an external (L2) memory cache on Socket-7 (Pentium class) systems..''
..dióhéjban ..
'' az FSB egy komunikációs ''ösvény'' a CPU és az alaplap chipsetje ( pontosabban a NB és a memorivezérlő) között, sebessége alaplap és chipset függő, tovbbá ugyenez az ''ösvény'' továbbítja az adatokat a CPU és a proci gyorsítótára ( L2 CACHE ) között a S775 -ös Pentium kategóriában.. ..''
Ennek ismeretében az FSB VOLTAGE értéke (mértéke) ennek az ''ösvénynek'' a megfelelő (stabil) müködése érdekében szükséges. -
BPFeri
senior tag
válasz
Johnny Cage #3843 üzenetére
... és nagyjából egy teljesítményben is.. 1 szavazat a TX -re + egy teszt : [link]
-
BPFeri
senior tag
.. és ''EZ'' alá majd a LAYS vagy a CHIO a fog tervezni egy ''chips''(etet) !?!?!?!
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
Mivel nekem is az
van ezért én azt mondom jól fog menni és szépen meghajtja a tervezett konfigod.. .. de a helyiek szerintem azt fogják tanácsolni hogy E6600 -hoz inkább 975 -ös lapot nézzél , abban jobban ''muzsikál'' !!!
[L]De a döntés a Tiéd ( természetesen) , rosszul nem jársz vele.[/L] -
BPFeri
senior tag
-
BPFeri
senior tag
válasz
Mákos7észta #3096 üzenetére
Ez igaz a DS3 valóban csak egy ventit tud alaplapról vezérelni.. de még mindig nem értem azt hogy miért olyan nagy probléma ha a ház(rendszer) ventiket nem tudod szabályozni.
De Te tudod !! -
BPFeri
senior tag
válasz
Mákos7észta #3094 üzenetére
Szia !
Miért gond ez ?
Alaplapról megy egy venti ( első, hátsó , oldalsó tökmind1 melyik) a többi pedig közvetlenül a tápról a kapja a delejt !! Szvsz ez nem nagy probléma...
F. -
BPFeri
senior tag
Az EVEREST megmutatja az NB hőmérsékletét ?!?! ( hol ?!?! Computer>Sensor>Temperatures>Motherboard )
DS3 gyári NB hűtővel ( mch +0.1V ) milyen hőfokot mutat Nálatok ?!?! -
BPFeri
senior tag
Probáltad visszavett szorzóval ( 7x v. 6x ) alapfeszen meddig megy, mennyi FSB -t tudsz ?!?!
RAM - FSB 1-1 ben hajtva ( 2.00 ), MCH : +0.1V, PCIe : 100 a RAM : +0.2 V. +0.3V.. a többi szvsz maradhat Default értékben. (meg kellene találni a procid ''végét'' FSB-ben)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
Igen, lassan 8-10 FSb -vel haladj.. ha jóltudom ugy 400FSB -ig nem nagyon kell CPU feszt emelned.. ( de ez lehet procifüggő is... majd kiderül).. és tesztelj !
Küldj beállítási értékeket hogy hol tartasz.. sok sikert !!
( délután már utaltam rá.. olvasd a topic ''bibliáját'' !!!! ) -
BPFeri
senior tag
válasz
periannath #2384 üzenetére
Mennyivel hajtod a e6420 -ast ?!?!
( FSB, szozó, CPU fesz stb.) -
BPFeri
senior tag
Akkor most jönnek majd az olyan ötletek, hogy BIOS RESET .. + egyebek.
Jó BIOS -t frissítettél ?!?! Innen töltötted le: [link]
Magán véleményként .. amig nem indul a mahina a HDD -ek vedd le a deszkáról ne hogy tönkremenjen, sőt én ( de lehet hogy nem csak én ) BIOS frissítéskor is lehúzom az alaplapról !!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
ricsimaister #2289 üzenetére
Miután beléptél a BIOS -ba < DEL > nyomj egy < Ctrl+F1 > -et és ezután belépve az M.I.T -be megtalálod a RAM beállításokat !!!
Ezeket kerested.. ugye?!?!? -
BPFeri
senior tag
válasz
arsenlupin #1804 üzenetére
.... érdekes lenne tudni hogy a Te problémád másnál is megtörtént -e ill. hogy az én ''szerencsém'' a proci cserével ''egyedi'' eset v. sem.
F
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
arsenlupin #1787 üzenetére
Érdekes !!
Nálam is volt proci csere e6300 -ról e6600 -ra és simán hibátlanul felismerte, mindenféle Load Default .. nélkül is !!
F.
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz #784 üzenetére
Jó reggelt Neked is !
''Hidegindítás''.. nos én is tesztelte, tuningoltam.. de amikor leálltam vele és mondjuk több órát pihent akár másnap reggelig állt .. nos ilyenkor történő ''hidegindításkor'' állandóan vissza RESET -lte ( Disable -re tette ) a BIOS -ban történt beállításokat. Vagyis az előzőleg beállított ( tuningolt ) és tesztelt értékeket alapra téve volt csak hajlandó elindulni.
Nagyjából EZT jelentette nálam, azóta viszont ( MCH +0.1V ) vígan indul, hibátlanul !!!
Én is osztom véleményed... GIGA Rulzzz !!!!
F. -
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz #767 üzenetére
Nekem volt ''hidegindítási'' problémám és az MCH -nak adott +0.1V megoldott mindent !
Lehetséges hogy nem ez a legjobb megoldás és valszeg a GURU -k ajánlanak erre a ''hibára'' más orvoslát ! Nálam viszont bejött azóta indul rendesen és stabil a machina !!!
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Döcögve készül a Panther Lake az Intelnél
- Elektromos autók - motorok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Revolut
- Yettel topik
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest