- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Termi16 #4885 üzenetére
3Ghz,lehet nem rajtam fog múlni,sztem mind tudjuk
bár a 2,8 nagyon ideális lenne,hisz ahhoz kell a 400as fsb...és akkor a mem-eket 2,5szeres szorzóra dobnám és 1000en ketyegnének...és az nagggyon faja lenne
Rusher: akkor picit megnyugodtambár akkor már kíváncsi lennél a 05ben mit szerepelne,hisz mindenki azzal tolja
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
válasz
Termi16 #4867 üzenetére
Hát a Refresh to ACT delay(Refresh Cycle Time) tRFC sokat számít, nála az 42, ha ez menne 20-30-on akkor biztos nem ugyanazokat az eredményeket kapná
mod.: Krissz87 miért? ja és az aláírásodban Geil helyett Giel van, és válaszgombot használd, hogy tudjuk kinek mire mit...
[Szerkesztve] -
F.B.I.
veterán
válasz
Termi16 #4454 üzenetére
Nekem nem mondd semmit, mert én egy fáradt 30 éves vagyok és nem értek hozzá és nem olvastam róla annyit mint te, csak tapasztaltam.Jah és egy min.450W-os, tuti nem fog leállni, még ha rossz minőségű, akkor sem.Max. 1 év múlva elfüstöl
.Jah és azért írok ennyit, mert most is szaros 3G-t tesztelek okosoknak.
Vazz és annyit megy a kis szaros C2D 2160-am alapfeszen, mint a te 4300-ad.LOL
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Termi16 #4443 üzenetére
Sokat számít a ház szellőzése + a vga hő termelése.
Csak az a baj, hogy porácsot, vagy filtert kell rakni a befúvó vetik elé.
Én is átfordítottam a házon a plexit, így a vga-ra nyomja a hideget, és onnan meg egy ilyen [link] rántja ki a meleget
A vga huzat után kb 4-5 fokot esett a déli híd hőmérséklete, igaz passzív volt a kari... -
-
mikk2000
őstag
válasz
Termi16 #3627 üzenetére
Nem lehet valami jó ház az, amibe ''bele kell szenvedni'' a ventillátort, mi alapján választottad a házadat? Ha ''bele kell szenvedni'' akkor gondolom a porszűrőnek nem nagyon marad hely... ja, és a kürtőről se feledkezz meg, mert a te alacsony hűtődnél feltehetőleg el fog férni (van állítható magasságú is). A kürtő pont arra van hogy a szoba hidegebb levegőjét közvetlen a proci hűtőre vezesse, ami pl hidegebb levegőt eredményez a proci mellett az északi hídra is...
-
mikk2000
őstag
válasz
Termi16 #3573 üzenetére
Szerintem az a Zalman nem fújja ''kifele'' a levegőt, hanem csak kavargatja ott helyben, ahhoz hogy a hatásfok javuljon, azaz hidegebb szobai levegőt kapjon, ahhoz huzatot kell biztosítani. Az általad elgondolt huzat irányának megfelelően kell az oldallapra felszerelni a ventillátort. Ezenkívül számolni kell azzal, hogy ha nem akarsz levegőt kompresszálni vagy vákumot előállítani
, akkor a házba bemenő, ill abból kijövő levegő mennyiségének kb azonosnak kell lennie.
Példa. Ha a proci mögötti (ház)ventillátor kifele fúj (alapállás) akkor az oldallapon levő ventinek befele kellene fújnia. Ha a procihűtőd magassága és a házad kialakítása lehetővé teszi, akkor célszerű un. kürtőt felszerelni, ami a szoba levegőjét közvetlen a proci hűtőjére viszi.
A jobb huzat kialakítás miatt, illetve a vinyók hűtése miatt a házak elejére is szoktak tenni ventillátort, szvsz eléggé indokolt.
A befele fújó ventillátorok elé porszűrőt javaslok, amit rendszeresen takarítani kell, illetve számolni kell a levegőmozgatás csökkenésével a szűrő függvényében. -
Tomi84
aktív tag
válasz
Termi16 #3380 üzenetére
Nem oprendszer szinten van gond a dologgal. A sima winXP az ugyebár csak 3.5Gb-ot lát a 4 gigából, de ez így van rendjén.
A gond az, hogy ha mind a négy modult berakom a gépbe, akkor gyári órajelen hibázik memtest alatt (1Ghz 4-4-4-12). Ha csak kettőt rakok akkor megy mint a kisangyal (max 1200Mhz, 1000@4-4-4-5, 800@3-3-3-5). A négy modul együtt viszont csak 5-5-5-15-ön hajlandó együtt menni, azt is csak ha emelek plusz 0.2V-ot az MCH-n. -
Muréna
őstag
válasz
Termi16 #3294 üzenetére
többi cuccossal nem igazán érdemes foglalkozni, annyit nem nyersz vele mint az ''alap'' időzitésekkel..
hm.. én 2.2V-n használom borda nélkül a micron d9gmh-kat rátettem a mancsom a chipekre és hideg volt.. nem igazán melegedős fajta.. szerintem a tied is ilyen chipel van szerelve
CL4-et nyugodtan megprobálhatod.. max nem megy.. de ha megy az csak jó neked
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Termi16 #1472 üzenetére
Szerintetek a pci-ex-es bug okozhatja azt, hogy a monitor kikapcsol?
nem valószínű
ha a pci-e nem 100-on van, akkor lehet ilyen hiba, de azt én még csak gép indulásánál tapasztaltam
sapphire 1950xt-ről van szó, valszeg hibátlan.
biztos?
ha van bármiféle tuning, akkor nézd meg alapon is -
bim
veterán
valahol akkor is neki kell állni keresni a hibát.
sok tesztel ki lehet szűrni a hibát okozó dolgot.
nálam pár napja a 165.xx beta forcewear nyomott kékhalált a fear-ben játék alatt(többször egymás után ugyanott az els pályán).158.xx whql megoldotta a dolgot.
szerk:gorni-meleg az van nyáron de a viz miatt nem nagyon érdekel.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Fujifilm X
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest