- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Hali ecsje!
Nah, nem bírtam ki, és kíváncsiságból kipróbáltam a W2K telepítést IDE vinyóra.
(160GB 3db ~50GB logikai partíció)
Az első partit kiürítettem, átformáztam aktív primary NTFS-re. Mivel nincs floppy-m, így kénytelen vtam az öreg 2K CD-t bootosítani, és egyben integráltam az sp4-et is. A telepítő elindult, a vincsit csak 130GB-nak látta (24 bit LBA), de felmásolta a telepítő fájlokat az első 50GB-osra. Újraindulás után viszont nekem sem akart bootolni!!!Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.
Itt jegyezném meg, hogy –ha nem szeretnénk adatvesztést-, rendkívül fontos, hogy a regisztriben bekapcsoljuk a 48 bit LBA-t, (SP4 esetén sem alapértelmezett) mert a 3. partíción (128 GB felett) lévő file nevek helyett krix-krax-ok jelentek meg, valamint a SATA 320 GB-os vinyómból is csak 1 partíciót látott (amin az XP rendszerem van) ráadásul formázatlannak vélte. BigLBA bekapcs után minden partíciót jól lát, és kezel.
A Biosban a 4. IDE csatorna AUTO állásban volt! -
-
Pancsermeste
őstag
-
ati2
őstag
W2K alatt azért vigyázz a vinyó méretre, mert alapból csak 128 GB-ig kezeli rendesen.
SP3-tól van bene a biglba support, de nincs aktiválva.
Ezzel lehet aktiválni: [link]
Aktiválás előtt véletlen se próbálj meg olyan particiót olvasni/irni aminek átnyúlik egy része 128 GB fölé, vagy fölötte van! -
Pancsermeste
őstag
ha kapásból képes ''jól'' látni minek kellene lba-s számítgatással gyötrődni??
Én úgy tudom, hogy a W2K és az XP is LBA-t használ, csak a W2K alapból 24 bitest. Az XP sp1-től már 48 bites LBA támogatással rendelkezik (Large). És talán éppen ebből fakad a problémád! Mekkora partícióra akartál telepíteni? Mert, ha 130... valamennyi GB-nál nagyobbra, akkor az okozhat problémát! -
Pancsermeste
őstag
XP-d nincs véletlenül? Azzal megpróbálhatnád a partícionálást/formázást. Esetleg a telepítés előtt jMicron driver beadása????
Mondjuk nekem a FAT32 is gyanús. NTFS-t nem próbáltad?
De majd csak jön vki, aki IDE vinyóról bootol…. aztán megmondja jóóól, hogy mi van.
sata port 0-3 nativ mode: Ez csak az inteles SATA vezérlőre vonatkozik. Jelentése: lsd. # 1.
Viszont az Onboard SATA/IDE Device CTRL Mode ugye IDE-re van állítva?
Értesítés privát üzinél van, ill a kedvenc fórumtémádnál beállíthatod, hogy értesítsen, ha új hozzászólás érkezett. -
Pancsermeste
őstag
A Channel számot nem tudod megváltoztatni... szvsz.. Az IDE Channel 4 tartozik az IDE vinyóidhoz, amit a JMicron Chip vezérel.
IDE vinyós boot tapasztalatom nincsen, de szerintem „auto” állásban is kellene bootolnia.
Nekem is van egy IDE adat vinyóm a 4-es csatornán, ami eredetileg LBA-ba lett formázva és használva a régi gépemben, és most is remekül használható auto módban.
Honnan veszed, hogy nem bootolható? Meg se próbál bootolni róla, vagy vmi boot failure hibát dob?
Boot sorrendet gondolom beállítottad…
Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- League of Legends
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest