- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
laleeee #85868 üzenetére
Kösz
, de most jön a de...
A füles a fiamé. Neki égnek áll a haja ezektől a fülön átvethető megoldásoktól. Nekem meg pont ezek jönnek be, de ebből meg nem az agyba dugaszolós fajta. Tehát lehet, hogy olcsó, de ez tuti csak az asztalon heverne. Így meg nincs értelme pénzt költeni rá.
Szerk.:
@darvinya: Nem ismerek túl sok fülest. A VSD-t meg pláne nem. Fejhallgatóm van öreg Technics (akarom mondani ez már a fiamé), meg egy AKG. Fülesből eddig csak egyet fogyasztottam el. Amit az Aiwa walkmen-hez adtak gyárilag. De ez is bírta 5 évig.+ s4tch: Mindegy, azért megpróbálom ez a plasti dipes megoldást. Mondjuk hétvégén.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85805 üzenetére
Az összessel kár bajlódni, nagyon sokféle ízlésvilágnak kell megfelelni. A számodra kellemes hangzásút megtalálni viszonylag célirányosan is lehet. Az biztos, hogy ez nekem pl érdekes, és nem kevés refresht okoz a 27-e óta nem változó tracking oldalon:
A szállítási idő a legjobb pénzspórolás, ha a filléres vackok között szemezgetést hobbiként éled meg. Addig is ugyanarról olvasol reviewt, és nem az új szarodat keresed, és nem rendelsz mást.
Aztán ha megjött, elő a szent eartipkollekció, és bejáratás után a legjobb kompromisszum előásása, opciós csalódás, beleunás, next: -
zack
nagyúr
válasz
laleeee #85695 üzenetére
De erre kinek van ideje? Ez az egyik. A másik hogy nagy a szórás minőségben. 2-3-400db számnál mire a végére érsz, a minőség csekkolásának...Kihullik a hajad. Ezeken felül pedig rengeteg szám nem elérhető, mixek pl. Én nem albumokat hallgatok. 8-10 órányi válogatások innen-onnan. Mivel korlátlan netem van, így online streamelem, így még helyet se foglal.
Voltam ebben a FLAC töltögetésben. Meguntam. Rengeteg szám 1-1 verzióját napokig kerestem, iszonyat időigényes volt, és sokszor nem is találtam meg. Ha esetleg megtaláltam FLAC-ba, nem egyszer kiderült, hogy fel lett konvertálva. Ehhez képest a Tidal, Spotify, Deezer maga az "álom". -
laleeee
őstag
válasz
laleeee #85640 üzenetére
https://www.head-fi.org/threads/thieaudio-legacy-3.930478/page-7
Habár van aki itt pont az ellenkezőjét állítja, úgyhogy nem tudom. Kár hogy kis dongliról nem lehet hajtani, szerintem már én is megrendeltem volna, a clockwork-ös elég funky,nem ?
Bocs de telefonról csak így lehet linket beilleszteni -
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85616 üzenetére
Némi helyzetfelmérési hiányosságot mintha észlelnék. QKZ-dat meg meg sem említetted abból az árkategóriából, tapasztalatokkal együtt.
Bár akkor már inkább a Jade Audio EA3 az árlimit fölött egy picivel, de nem vészesen. Annak legalább széles, relatív pontos tere meg részletessége van, kicsit több, mint a jobb KZ-k, de azért még a V karakteres vonalon marad, hogy ne okozzon túl nagy sokkot egy lapos audiofil hangképpel KZ-ről érkezve. Nem üt akkorát a mélye, mint a ZS3-nak, de szép hosszan elnyúló subbal elektronikus zenékre kellemes cucc.
-
fericske
addikt
válasz
laleeee #85616 üzenetére
Én pl. a 64 audio összes univerzális fülesét hallottam 2019-es kiadásúakig, ami az oldalukon van, meg néhány régebbit ami már nincs ott.
Meg vagyunk itt néhányan akik, más ilyen árkategóriában magát képviseltető gyártó termékeit hallottuk és van aki birtokolt is ilyet, mint pl. a JH audio fülesei.
De tudnék még mondani ilyen árú márkákat amikkel van tapasztalat. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85594 üzenetére
Fordítva gondolod. Minden meghajta, szinte minden túlhajtja. Ha bármekkora alapzaja van a DAC-odnak, azt fogod rajta hallani. Nagyon.
Amúgy meg ez sem a legegyszerűbb IEM, nem csak a ~9 Ohmos impedancia miatt. A vetőcsöve nem teljesen kerek, viszonylag nehéz rá olyan eartipet találni, amivel nem lesz túl visszafogott a magasa, és egyelőre a terét is szűkösnek mondják.
Szóval ez sem egy hihetetlen ár-érték bajnok, amitől csodát kell várni, csak egy nem túl olcsó, valamiben jót mutató próbálkozás. Én unatkozom karanténban, kiváncsi is vagyok, és azt is tudom/elfogadom, hogy akár 3+ hónapig fog utazni, mire megjön (a februárban rendelt UrbanFun még mindig Schenzenben van), meg szeretek relatív olcsó újabb bigyókkal játszani, de az én vagyok. Szóval óvatosan random netes hypeokkal. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85433 üzenetére
Legegyszerűbb négyszögjellel elmagyarázni. Adott egy valamekkora amplitúdójú négyszöges fix alacsony frekvencia, ahol a membránnak annyi dolga lenne, hogy lekövesse a fekete vonallal rajzolt jelszintet. Mivel teleportálni, instant helyet változtatni nem tud, és némi légellenállást is illik leküzdenie, ezért valamekkora sebességgel leköveti a mágneses erőt. Ha gyorsan és pontosan teszi, akkor éles, feszes, analóg reszelős durva pattogó mélye lesz, ami itt az elvárt. Ha lassabb, akkor inkább a kék vonalnak megfelelő lekerekített szinuszos zúgássá romlik a jel. Ha még lassabb, akkor esetleg el sem jut a jelszint tetejéig, mire fordulhat vissza, és teljesen elmosódik az egész.
És itt jön a humán faktor, nem biztos, hogy a gyorsabb jobb. Zenefüggő, és egyéni igény/megszokásfüggő. Gyors basszusnak pl ott van saját készletből a CCA C16, amit nem ajánlok senkinek, relatív drága, igazán extrém EQ igénye van, a kábele és az eartipjei is szarok. Viszont ES100-on kikompenzálva a hibáit oldalanként 2-2 armatúra erős, és eszetlenül gyors mélyre képes, amire akad pár ideális scenario.
Mick Gordon pl előszeretettel használ régi orosz elektronikus szintetizátorokat, ahol erősen tüskés brutális impulzusokkal indítva csinál nagyon agresszív dobokat: [link]
Az egyetlen formátum, aminél a C16 ki tud magaslani valamiben a többi fülesem közül, de ezt az egyet annyira jól tudja, hogy nem bánom, hogy 1-2 havonta akár csak néhány percre veszem elő a fiókból.
Ugyanebből pl az EA3 nagy DD-je elmosott erőtlen puffogást tud csak csinálni az extranagy lassabb DD-vel, de a lassú, szinuszos felfutású, nagy légtömeget megmozgató hangra ez a sokkal jobb felépítés. Klasszikus rap, húros hangszerek, orgona, sok dolog van, ami pont ezen szól szebben. A klasszikus boombox/autós mélynyomók szemmel látható sebességgel lengő hatalmas membránjai, és a hozzá tartozó brummogó dobalapos zenék ilyenen autentikusak.
Minden igazán jobb füles valamire specializáltan szokott jó lenni, olyan nincs, ami általánosan mindenre tökéletes. -
lapalapa
senior tag
-
korpicschess
veterán
válasz
laleeee #85387 üzenetére
Mindegyik gyártó tipje más és más, hiába "L-es"... Nyugodtan próbálj ki többfélét (mibe fáj az a 3 perc?). Itt ráadásul a hab a szilikon alatt jelentősen befolyásolja, hogy mennyire megy össze, szóval kisebbel próbálkoznék, valamint nekem attól is függeni szokott, hogy mekkora a cső átmérője.
Ha jól látom, ez az olcsóbb féle Sony tip, van egy bontatlan EX15 a szekrényben, azon is ilyen van. Eggyel jobb még ennél a színes csövű, fekete. Azt viszont hamisítják, szóval eredetit sztem kb csak fülessel lehet venni. Sőt, van a Sonynak is ilyen habos megoldása, XBA-2-höz adtak legalábbis.
Spinfit és Final Audio ami nagyon jó, ezek közül is a Spinfit elérhetőbb árú és könnyebben beszerezhető. -
-
-
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #85352 üzenetére
Szubjektív:
Sokkal finomabb a hang minden tekintetben, itt megjellenek olyan információk, amit a kz-n nem hallasz, mondjuk youtube-os szobai felvételen (pl Morgan James) elhiszed a hangot, mert megjelenik a szobaakusztika teljesen élvezhetően, vagy koncertfelvételen jobban ott érzed magad stb (pl perverz mosolyú Kebu a szintiboy). Ha hangosítasz, akkor P1-en valójában energiát adsz hozzá (hangosítási kényszered van), növekszik a buli faktor, a kz-n egyszerűen hangosodik és nő a káosz.
Nagyon jó a KZ tényleg, csak ne próbáld ki a P1-et.
"mennyivel komolyabb cucc"
Röviden: sokkal
De persze ez teljesen egyén függő, azt szokták mondani hogy a hifi a süketeknek való, egy zenész kisrádión is élvezi, mert a többit hozzá tudja képzelni. -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #85349 üzenetére
https://www.amazon.co.uk/s?k=spinfit+cp500&rh=n%3A1591690031&ref=nb_sb_noss
A magyar szállítás az különlegesség? Én rányomtam a rendelésre, fizettem és jött. Anglia nem a világ vége, vagy de?
Nekem M-es mindegyik.
-
-
monti0222w
addikt
válasz
laleeee #85305 üzenetére
Szerintem bár nem hallottam, de nagyon sokat olvastam róla itt a topicban is és a Headfin is Blon 03-ról jókat, nézd, ez a füles vásárlás egy zsákbamacska, mivel vagy bejön a hangja vagy nem és akkor adhatod el és veheted a következőt.
Én eddig a 30-40e ft ársávban mozogtam, de most jócskán feljebb megyek az árban egy füles miatt annyira akarom őt. Ez ilyen!
Dunu 2001-3001 is megnézném a helyedbe. -
darvinya
titán
válasz
laleeee #85303 üzenetére
Nálam itt pihen hónapok óta VSD3 ezüst kábelezve (VSD5 lett ezzel), mert egyszerűen nincs ingerem azt hallgatni.
Egyszerűbb earbud felvenni.
De igaz, hogy minőségibb lenne zene hallgatás, de én jobban élvezem a kényelmesebb zene élvetezett.
Mint a precizebben és kicsit szebb zene élvezetett, kicsit kényelmetlenül.
De ez a én hibám, mert nem jött be a macerás inear. -
fericske
addikt
válasz
laleeee #85283 üzenetére
Ne vegyél semmilyen illesztéket.
1. Ameddig nem próbálod ki, nem tudod, hogy neked jó egyáltalán. Lehet drága Comply, vagy akármi.
2. Nem biztos, hogy jó lesz a fülesedhez hangzásra, még ha fizikailag jó is a fülesedhez meg a füledhez is.Megveszed a következő fülesed, és ha gondod van az illesztékeivel, akkor elmondod és találunk hozzá valamit.
Itt van pl. az a Vsd2 füles. Annak más formájú az illesztéke mint az E10-é, lehet, hogy az pont jó neked, tehát felesleges további illeszték hozzá. Ha mégis kell, nekem frankón bevált hozzá a Sony hibrid illesztéke [link]
Ez csak egy példa volt.
Ultimate illeszték nincs, ami minden fülessel jó szinergiában van hangzásilag. -
fericske
addikt
válasz
laleeee #85281 üzenetére
Nem hiányzik annak, de IEM fülhallgatóknál nagyon fontos a jó szigetelés, különben a mélyek durván szöknek.
Nagy valószínűséggel az E10 egyik ilesztéke sem szigetelt rendesen a füledben.
Nekem van sokféle ilesztékem, mert előfordul, hogy egy új fülhallgató illesztékei nem jók nekem. Nem marad meg a fülemben, meg nem szigetel.
Tanács: Az illesztékeket őrizd meg ha tudod. Jó vagy még jobb is lehet egy másik füleshez, mint annak a sajátja.
A Vsonic fülesek jó hangminőségűek. Meglepődtem, hogy MO-n is lehet venni szaküzletben.
Azt a Sony fülest nem ismerem, viszont amit írtál a hangjáról azt igen.
A Vsonic-ok, de a Soundmagic-ok is tisztán szólnak, függetlenül, hogy több vagy kevesebb mély hangolásúak. -
fericske
addikt
-
monti0222w
addikt
válasz
laleeee #85278 üzenetére
Nem azt írta hogy jobb, neked válaszolva írta a Nem-et, amúgy mindenkinek más karakter tetszik, nekem pl. a kiegyenlített vagy kicsit az U karakter, pedig jó pár évvel ezelőtt bass kedvelő voltam, de öregedtem és már nem találom annyira vonzónak a mindent betöltő basst, meg az évekkel finomodik az ember ízlése a hangok terén.
-
Remus389
veterán
válasz
laleeee #85242 üzenetére
Szerintem nincs olyan hogy legjobb lejátszó, az is lehet hogy ha majd veszel új telefon-t, lehet az pont a másikkal fog tetszeni, annyiféle DAC van, Android verzió, meg ott az iOS is. Talán a fülhallgató karakterisztikája is belejátszik (melyik melyikhez passzol), no meg az egyéni ízlésed is.
Nálam a poweramp a nyerő a 6S-sel és Sennheiser-rel. Tisztán, telten szól elég élethűen szerintem, a basszus pont annyi amennyi kell. A GUI-ja nagyon szép, ha benne vagy már az albumban, egyébként középszerű, viszont elég buta a kezelése (mindig be kell importálni az albumot). Teljesen másmilyen az iPhone-os poweramp mint a droidos, megjegyzem.
A gyári lejátszó tisztán szól, de kicsit vékonyan. A foobar2000 karaktermentes, túl semleges, olyan semmilyen. A neutron tetszik, de túl bonyolult, hangmérnök azért nem vagyok. Különben az is állati jó.
Az én ízlésemet tükrözi ez a vélemény
-
Remus389
veterán
válasz
laleeee #85210 üzenetére
Tegnap óta használom a neutron zenelejátszót, Azt hiszem soha többet nem térek vissza poweramp ra. Szerintetek melyik a legjobb Music Player ?
iPhone vagy Android? Nekem a Poweramp volt a kedvencem Androidon (SGS6) és iPhone-on is. A Neutron-t is ismerem, de azt csak iPhone-on, zavarbaejtően sok az opció, de szerintem teltebben szól a Poweramp az iPhone-on. (Adatlapomon a cuccok)Lehet rájössz majd, ha egy-két hónap után újra kipróbálod a poweramp-ot.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85171 üzenetére
E10-em van, ami technikailag ugyanaz, az E10C gombjai különböznek. A mélye jó, a magasai tiszták, közepe kevés, nem túl részletes és technikás, de az árához képest rendben van a hangja, sokkal rosszabbakat kapni ennyiért itthon más típusokból. Mi a kérdés?
Nagy nyílású szilikont rakj rá, van a hozzá adottak között, a többi ront a hangján. -
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85132 üzenetére
A BTR3 az olyan, hogy magában teljesen jó (a Blon-t is teljesen szépen hajtja a telefonhoz képest), de ha van az embernek ES100-a, és/vagy BTR5, akkor már feltűnő a túlzó középemelése, és a drágább/jobb cuccokhoz képest kevésbé tiszta magasai. Szóval azt inkább autós BT adapternek használom, arra tökéletes.
-
Bodz
nagyúr
válasz
laleeee #85114 üzenetére
Ha már bass. Alzán tök olcsó a Hem Dynamic. 99,9 százalékig biztos vagyok, hogy elégedett lennél vele. Meg tök kényelmes, cserélhető a kábel, 2 pár Comply is jár hozzá.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85116 üzenetére
Az valami hamis vagy hibás darab lehetett, nézd meg pl az árukeresős értékeléseket, nem ez az össznépi vélemény.
Én sokkal jobban szeretem pl a Zero Audio Carbo Tenore hangját, de househoz basszusorientáltabb cucc jobb.
KZ ZS10 Pro még beugrott, de az is 30 Ohmos, nem tudom gyengébb forrásról milyen a hangja. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85114 üzenetére
SoundMagic E10C-t nézd meg, ha itthon akarod megvenni.
Ha postán is jó, akkor a Jade Audio EA3-at tudom még ajánlani, az szintén könnyen hajtható, telefonról/notebookról is megszólal rendesen.
A Blon BL-03 32 Ohmos, az már telefonról is kicsit gyengébben szólal meg, mint BTR3-ról, notebookra dugva kifejezetten pocsék. Rendesebb forrásról meg elképesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest