Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Azért ottvan az is, hogy esetleg jobban keres vele, a munka meg (legalábbis azon a színvonalon amit a retekklubos közvetítés nyújt) kéthetente két óra... mert hogy fel nem kell készülniük, az biztos.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Én ezt nem hiszem. Már többször előfordult idén is hogy amikor versenye volt, Wéber helyettesítette. Itt haveri alapon működik minden szvsz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Igen, de mellette még ott a DTM is. Egyébként igen, az F1 túl nagy fa, bár azt meg kell jegyezni, hogy az Audinak a fejszéje sem kicsi, talán a legnagyobb. Szóval nem ez állhatott a háttérben.
A Ferrari és az McLaren azért nem fejleszt LeMans -ra olyan technikát, amivel összetettben versenybe szállhatnának a győzelemért, mert ezt csak diesel motorral lehetne megvalósítani. Szvsz, Ferrari elásná magát, ha egy olajkályha lenne az embléma mögött.

-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Nincs kedvük krákogó dieselt bepakolni a kocsijukba, majd ezzel égetni magukat?

-
hunnylander
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A Le Mans állítólag 'filléres' befektetés ahhoz képest, ami az F1-ben érvényesüléshez kellene. Nyerő LMP1-et készíteni nagyságrendekkel kisebb pénz kell, mint az F1-ben nyerővé válni.
Csodálkozom is, hogy egy McLaren meg Ferrari miért nem 'dob össze' néha egy kis Le Mans prototípust. Az F1-re már úgyse mehet 24/7 a szélcsatornájuk, se a CFD. Kvázi hobbiból meglenne az alap.
-
venember83
nagyúr
Tuti, hogy szerződés kényszeríti erre. Talán idén ezt kell csinálnia, hogy meglegyen a pénz jövőre a versenyzésre, esetleg kap egy kis médiafigyelmet is jövőre, ha jó fiú lesz idén az RTL-lel szemben. Nem tudom elképzelni, hogy egy valamennyire is eredményes versenyző önszántából inkább üljön monitor mögött és közvetítsen, minthogy versenyezzen.
-
MPowerPH
félisten
Ez se rossz, a pályákkal is gond lehet az alacsony fordulatszám miatt.
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezt sajnos máshol is megteszik... még Origó fórumon is törölgetnek minden nélkül, csak mert éppen nem szimpatikus nekik egy hozzászólás. Miután három hozzászólásomat törölte a kedves moderátor, írtam neki... nem válaszolt. Remélem ez a stílus ide nem férkőzik be soha.
Vicc tényleg. (kivéve ha erre valami retekklubos szerződés kényszeríti, de akkor meg elég hülye volt amikor aláírta)
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az a vicc, hogy sportolónak vallja magát (autóversenyzőnek), és a versenyt otthagyva inkább elmegy másfél órát nyekeregni. Hihetetlen, hogy mennyire nincs önkritikája ennek a szerencsétlennek.
Ahogy látom a kommentekből mások is észrevették ezt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Úgy látszik kell az egójának az F1-es közvetítés. Biztos élvezni hogy több százezer embernek az ő baromságait kell hallgatni.
Szomorú hogy ilyen haveri alapon megy a kommentátorkodás, hozzáértés és tehetség már rég nem számít semmit.. azt kell mondjam, még a szerencsétlen Gyulát is jobb hallgatni mint ezt a f*szt.
-
Oliverda
félisten
Tegnap írtam egy teljesen normális hangvételű kommentet Walter Csaba fb oldalára, amiben röviden leírtam, hogy miért is rossz a nézőknek ha ő mikrofon mögé ül. Mára kitörölték egy szó nélkül. Persze én marha nem csináltam róla screenshotot. Na mindegy...
Amúgy:
"U.i.: Az első futam felszáradó pályán zajlott. Az elején Csabi még vezetett is, de ahogy eltűntek a vízfoltok, az erősebb autók levadászták. Már készülődnek a második verseny rajtjához. Csabi viszont ezen egyéb elfoglaltság miatt (F1 közvetítés) nem tud rajthoz állni. "
no comment
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Ja, hát ez is benne van.
De tegyük hozzá, hogy tegnap mindkét pilóta zöldségeket beszélhetett a futam után, technikailag, amit aztán ki kellett igazítani.
Leszorítóerő-hiányra tippeltek, holott nem emiatt szenvedett az autó. Sőt, talán sok is volt. Mechanikailag lehetett rosszul beállítva az autó és már lassabb tempónál túlmelegedtek a hátsó abroncsok. Valószínűleg azért, mert a szabadedzéseken hűvösebb volt, illetve az autó akkor még szenvedett a keményebb keverékkel, ezért túllőttek a célon és a melegebb futamon, már sok volt a beállítás, főleg a lágyabb keveréknek.
Szóval, miután beszélhettek a csapat mérnökeivel, rájöhettek, hogy az autó nem annyira sz.r, mint vasárnap tűnt. Silverstone meg egy olyan pálya, ahol majd a Ferrari szenvedhet. de persze a Red Bull ellen a McLaren is kevés lesz.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
LOL
Szerintem én többet olvasok brit médiát. Lojálisak? Vicc.
Ott kezdődik, hogy Adam Cooper Twitter-bejegyzése is túl van reagálva. Lehet, hogy túl sokáig bulizott tegnap este, mert F1-es partyk voltak, és magára vette, amit beleképzelt a megjegyzésbe. "Good that Lewis has cheered up overnight and he's entitled to change his mind, but it sounds like he's blaming the media there..." - 'Jó hogy Lewis jobb kedvűbb lett mára és joga van megváltoztatni a véleményét, de [a bejegyzése] úgy hangzik, mintha a médiát okolná...'
'Úgy hangzik, mintha', tehát ez csak egy lehetőség, amit a kijelentő sem feltételez biztosra.
Más brit újságírónak meg tetszett a pálfordulás és nem értette félre, pl. Will Buxton.
Az újságírók is mimóza lelkek, és Lewis se csípi mindet, egyikkel többet cseveg, másikkal alig (ezzel nem arra célzok, hogy ezek ne lennének ott a nyilatkozatainál és ne tartanák oda a diktafont, de azt tudom, hogy Will Buxton privátilag is jobban elvan Lewisszal, de ez abból is jön, hogy Will nem egy öreg, besavanyodott újságíró), és az ilyenek cserébe nem is úgy viszonyulnak a kijelentéseihez.
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Sőt a firkászoknak is jó, ha megint csámcsoghatnak valamin és nem azon kell agyalni, hogy éppen milyen cikket adjanak le határidőre.

-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Vagy csak rászóltak tegnap, hogyha ennyire lebecsüli a McLarent, akkor Silverstone-ban félház lesz, aztán az senkinek se jó. Se a csapatnak, se a szervezőknek, se Bernie-nek, se a vatta-cukor árusnak.
-
[CS]Blade2
addikt
Adam Cooper, Kevin Eason, Will Buxton, és Edd Straw. Szerintem ezek nem azok a futottak még kategóriás figurák, hogy mind félreértelmezik azt a mondatot. Nem hinném, hogy nem tudnak angolul, sőt arra tenném a pénzem, hogy egész jól értik a brit angolt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez azért érdekes, mert az említett újságírók általában lojálisak a McLaren és Hamilton felé. Miért értelmezik félre tudatosan a twitteres bejegyzést, ez nem értem

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A vezess.hu cikkben ne higgyetek van, ami a lényegi ferdítés, hogy elkészülhessen belőle a bulvárhír.
Az eredeti szövegben ignore van, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne higgyetek, sem nem utal arra, hogy a mai cikkek nem az ő nyilatkozatából jönnének.
Én előbb olvastam a bejegyzését, mint egy-két újságíró nyafogását. Tudtam helyesen értelmezni és meg se fordult a fejemben, hogy valakinek még ezzel is baja lesz. Tegnap egy rossz verseny után rossz hangulatban volt és pesszimistán nyilatkozott, ma már jobb kedve van. Nincs benne sértés a média felé; amit egyébként nyugodtan lehet szapulni, mert undormány amit csinálnak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
...csak angolul kéne nekik tudni egy kicsit, és máris nem lenne kétértelmű.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Akkor miért nem azt írta, hogy ne foglalkozzatok azzal amit tegnap mondtam?
Mert ez így nagyon kétértelmű!
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De köcsög ez a média!
ignore what u read in the papers today - 'ne foglalkozzatok azzal, amit ma olvashattok az újságokban'
Nem azt mondta, hogy kitalált vagy valótlant írnak róla, hanem, hogy ne foglalkozzanak a tegnapi nyilatkozatával.
Erre néhány mimóza újságíró besértődik Twitteren, mert nem tudta értelmezni és ebből lesz cikk?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
JJános
üzenetére
Nekem nem okoz gondot összeegyeztetni a teljesítménye iránti csodálatomat a stílusa kiváltotta ellenszenvvel.
Te vallod, hogy minden ember iránt csak egyféle érzelemmel bírsz?

Vagy most ez hogy van? Milyen valaki? Most akkor ember, vagy élsportoló? Mert ha az előbbi, akkor stílus, személyiség, viselkedés; ha az utóbbi, akkor egy eredmény a nagykönyvben.
-
JJános
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ellenszenves? Ember! Élsportolóról beszélünk!
Ez itt a probléma gyökere. Az ellendrukkerség. Nem valakinek drukkolunk, hanem valaki ellen?

-
MPowerPH
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én azt vettem észre, hogy az RBR -ek alaphangon könnyebben vezethetőek. Nem látni annyi korrigálást, mintha cérnán húznák őket. Alonso is azért hibázott IM -en a gyors körén, mert már határon túl autózott. Ilyenkor mindig benne van a hiba lehetősége. El kell fogadni, hogy az RBR egy másik dimenziót képviselnek. Kíváncsi leszek a végére, mekkora különbséggel nyeri meg Vettel végén a VB-t. Ha tippelni kellene, akkor azt mondanám, ez a különbség még nőni fog.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
JColee
üzenetére
Nem azt mondom, hogy poroszkálnak, az biztos, hogy Webber nem fog lassabban menni a 3. helyen, ha van még a gépben és benne is, de sok esetben nem kell erőltetniük, Vettel gyakran védekezősre veheti a figurát az 4-5. körtől. A időmérőn megnyomja a q3-as körét, a versenyen az első 4-5 kört, a kiállásoknál néha-néha 2-3kört, de messze nem az összeset. Ha lennének még náluk is gyorsabbak, és arra kényszerülnének, mint a többiek most, hogy végig kell nyomni az egész futamot ahogy csak bírják, akkor lenne még ott jó pár másodperc egy versenytávon.
-
JColee
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ha csak poroszkálnának, akkor Webber sem lenne így lemaradva Vetteltől. A futamon egyébként lehetett látni, hogy Vettel a határon ment, egyszer neki is elindult a kocsi hátulja.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
prmcsk
üzenetére
Az előnyük jól látszik a belső kamerás felvételeken, elég megnézni Vettel tavalyi hungaroringi körét, és már látszik, hogy mennyire tapad, és mennyire stabil az autó. Később is fékeznek, és már a kanyar közepén nyomhatják a gázt. A többiek hamarabb fékeznek, elfordulnak, mikor egyenesbe ér a cucc rálépnek a gázra, és még néha akkor is ellen kell kormányozni.
Ezek alapján én is azt érzem, hogy tudnának gyorsabban is haladni.
Aki látta Massa mit művelt a monacói szabadedzésen, na úgy mennek a többiek, csak alapból nem olyan látványos. Ott Massát sokan már a falon látták, látszott, hogy maximum azt tudja az autó, vagy inkább azt már nem. Erőltetik, mindig a tapadás határán, vagy azon túl vannak, a redbullosokhoz képest konkrétan gépészkédnek.
RedBull autóval még nem láttam olyan onboardot, hogy a sz*rt is kitaposták volna a gépből. Van még nekik tartalékjuk a jelenleg látható különbség felett. -
vikvuk
senior tag
mióta ilyen megosztó itt is ez a vettel?
-
D@ni88
addikt
Arra a kérdésre, hogy Daniel Ricciardo esélyes-e Webber posztjára, Marko a következőképpen válaszolt. "A szimulátorban és az edzéseken jó, de még nem tudjuk, hogy mit tudna mutatni egy versenyen." A pletykák szerint a fiatal ausztrál pilóta hamarosan egy Toro Rossóban mutathatja meg, hogy versenyhelyzetben mit tud nyújtani.
Milyen edzéseken?

-
prmcsk
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Aki komolyan azt gondolja, hogy még megnyerhetjük a címet, az nem ért a Formula-1-hez."
Ezt azzal egészíteném ki, hogy az RB-n kívül bárki. Ez már három futammal ezelőtt igaz lett. Az évad felénél tartunk, mekkora lenne az év végi pontkülönbség, ha a red nem tesz majd úgy, mintha gyengülne ? Nyomásra, vagy önként kénytelen lesz gyengülni, hogy a VB. értelmének nevetségessé tétele és demoralizálása helyett, legyen értelme másnak is autót építeni.Szerintem eddig is szórakoztak mindenkivel. Annyit mentek, amennyi kellett, ezért senki sem tudja mi az igazi előnyük. Már mondtam: Ha szorosabb VB.-t akarunk, Newey kéz rátétellel delejezzen meg és matricázzon fel egy talicskát, tegyenek szvetter helyére egy vidámparki dodgem fiút, úgyis VB.-k lesznek.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"Mindenesetre a Ferrari-t sehol nem említették, így ők lehetnek talán a legnagyobb nyertesei az egésznek, és ha mondjuk fél másodpercet nyernek vele az RB-hez képest, akkor már érdekes lehet a dolog."
Akkor jól tettük hogy még 'óccsóé' megvettük őket a ligában

Szép lenne ha azok lennének a VB dobogósai, akik tavaly is.
-
JJános
addikt
Sztem is a Ferrari nyer ezen a dolgon a legtöbbet. Már van is egy összeesküvés elméletem.

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez érdekes. Egyrészt azért mert Withmarsh és Button is homlokegyenest mást mondott, de pár nappal ezelőtt még Hamilton is:
"Nagyszerű, hogy végre tisztázzák ezt az egészet, ugyanis így minden megváltozhat. Így sokkal izgalmasabbak lesznek a versenyek."
"Úgy gondolom, hogy ennek köszönhetően még ledolgozhatjuk a hátrányunkat és harcban maradhatunk a bajnoki címért" – tette hozzá a 2008-as év bajnoka.
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy "lesz, akit érzékenyebben érint majd az FIA döntése."
Mondjuk a monterali esős beállításokat is tagadta.

mester:
"Úgy gondolom, hogy az osztrák szekció fog a legjobban szenvedni miatta, de bizonyos mértékben szinte mindenkit érinteni fog" – folytatta a mezőny rangidős versenyzője, aki úgy véli, hogy akárcsak a közúti forgalomban, a Formula-1-ben is tiszteletben kell tartani a döntéseket."
Petrov:
"Nem fair, hogy a szezon közepén változtatnak a szabályzaton, ugyanis mindenki a szezon kezdete óta fejleszti az autóját és az elemeket, amelyeket most betiltanak. Sajnos több dolgot is meg kell változtatni. A rendszernek köszönhetően később fékezhettünk, ami most nem fog menni. El kell ismerni, hogy keményen érint minket az új szabály."
Heidfeld:
"Nem tudjuk, hogy ennek következtében hogyan alakul az erősorrend, de véleményem szerint a Red Bull az a csapat, amely a legtöbbet tudja kihozni a rendszerb"
Vettel:
"Úgy gondolom, hogy összességében ami autónk a legjobb, és a siker titka nem az egyes elemekben rejlik. Lehet, hogy a Mercedes motorral versenyző csaptoknak lesz a legnagyobb problémája ebből" – idézi a Sport Bild a címvédőt.
Marko:
Arra a kérdésre, hogy ki profitál az új szabályból, a szakember a ServusTV-nek adott interjúban azt felelte: "Egyértelműen a Ferrari. A McLarent hasonlóan érinti majd, mint minket. Ők jól másolták le a mi rendszerünket. A Renault lesz a legnagyobb vesztes, mert ők erre alapoztak az autóépítés során. A vetélytársaknak viszont csalódást kell okoznom, mert új szabály nem fog minket olyan jelentősen hátráltatni, mint szeretnék."
Newey:
Néhány szakértő szerint a szigorítás nagy vesztese a Red Bull Racing lesz, ugyanis az ő rendszerük a leghatékonyabb, továbbá megbízhatósági problémák léphetnek fel, ugyanis az új szabály miatt meg kell változtatni a motorvezérlés beállításait is. "Nem tudjuk, hogy ez okoz-e majd megbízhatósági problémákat a motor terén" – jelentette ki a csapat főtervezője, Adrian Newey.
"A Renault biztosan megérzi majd, hiszen az egész kipufogórendszerük erre az elvre épül" - nyilatkozta a Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey, aki nem kívánta publikussá tenni a válaszát arra a kérdésre, hogy az osztrák csapatra milyen hatással lesznek a korlátozások, de a vele beszélgető brazil újságíró szerint nyilatkozatának hangeme is árulkodó volt.
"A Renault mérnökei attól tartanak, hogy a motorok hamarabb tönkremennek majd, ha ezentúl nem lehet megváltoztatni a motorelektronika beállításait az időmérő edzés és a verseny között.
Előfordulhat, hogy szombaton 30 fok van, vasárnap pedig csak 15, márpedig a különböző hőmérsékletek teljesen más motorvezérlést igényelnek" - nyilatkozta Ricardo Penteado, a Renault brazil mérnöke. - "Ez azt jelenti, hogy nagyobb esély van a motor meghibásodására. Ezt már az FIA illetékeseinek is elmagyaráztuk, de azt válaszolták, hogy csak az ő beleegyezésükkel módosíthatunk a beállításokon."
Aztán még olyat is lehetett olvasni, hogy a Mercedes csapat bukja majd a legnagyobbat, de olyat is, hogy a Force India.

Mindenesetre a Ferrari-t sehol nem említették, így ők lehetnek talán a legnagyobb nyertesei az egésznek, és ha mondjuk fél másodpercet nyernek vele az RB-hez képest, akkor már érdekes lehet a dolog.
-
PazsitZ
addikt
Arra tudok gondolni, hogy a DRS mérő pontnál belül volt még Lonzi.
Amit te láttál utána kiírást az pedig a célegyenesbeli köridő mérő pont volt.
Na most mivel Webber a legutolsó szektorban az egyik leggyorsabb volt, így megeshet, hogy a célegyenesben már eltávolodott annyira Lonzitól. -
dokar
addikt
futam elején alonso megközelítette webót, nyitogatta a hátsó szárnyat, majd néhány perccel később legalább három körön keresztül webó 1,2-1,5s folytonos előnyre tett szert, de alonso továbbra is nyitogatott. hogyan van ez? akkor még lekörözöttek sem voltak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez érdekes.
Eddig egészen másról szólt a fáma. Mi ez a hirtelen változás?! Mondjuk a VB biztosan elúszott. De azért abban még reménykedek, hogy lesz olyan, aki megszorongatja Vettel -t, és nem azzal megy el az év, hogy minden futamot behúz.Alonso is feladta... Mondom én, hogy ez volt a vége. Versenyképes technika nélkül nem lehet csodát tenni.
"A spanyol pilóta szerint 99 pontos lemaradást nem lehet normál körülmények mellett ledolgozni. "Jelenleg nyolc tizedmásodperccel vagyunk lassabbak, mint a Red Bull. Aki komolyan azt gondolja, hogy még megnyerhetjük a címet, az nem ért a Formula-1-hez.""
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez van... eddig sem volt sok esélyük sajnos.

-
Motion_Blur
félisten
Hamilton a fújt diffúzor betiltásáról:
"Úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb kárunk származik ebből, mint a többi élcsapatnak. Nem valószínű, hogy harcba tudunk szállni a győzelemért. Emiatt kicsit ideges is vagyok.."
-
bambano
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
attól a pesti tájszólástól felmászok a falra... kőőőőőröznek... ahha.
-
rocket
nagyúr
Olyan izgalmas volt a futam elaludtam rajta

Nem vesztettem semmit ahogy olvasom az osszefoglalot. -
válasz
shteer
üzenetére
McLaren
Lewis Hamilton (4th)
“Rossz rajtot fogtam ki, mindkét Ferrari elment mellettem. Mivel a verseny hosszú, ezért a csapat azt kérte tőlem, hogy maradjak kint ameddig csak tudok, de túlkormányzással küzdöttem végig, és hogy őszinte legyek nem éreztem magam túl jól ezekkel a gumikkal. A negyedik helyezés így jó eredmény, különösen az előző két verseny után, így nem panaszkodhatok. Azonban teljesítmény szempontjából nem voltunk olyan gyorsak mint az előző három versenyen. Köszönettel tartozok a csapatnak a boxkiállások alatt nyújtott jó teljesítmény miatt, sokat fejlődtünk ezen a területen."Jenson Button (6th)
“Elfogadható volt a rajtom, de a mezőny nagyon egymásra torlódott a kettes kanyarban és így a külső ívre szorultam ki, ezért Nico megelőzött. Nem volt elég az egyenesben a sebességem ahhoz, hogy megelőzzem, így egy késői fékezéssel a kettes kanyarban előztem meg, amire szerintem nem számított. Számomra a futam közben ez volt a legjobb mozzanat. Elég jó versenytempóm volt, de kb. a verseny felénél elromlott a KERS Hibrid az autóban, amely nem csak a kigyorsításoknál hanem a féktávon is gondot okozott. Így nem volt valami jó a verseny, de ahhoz képest ahogy az autó működött nem rossz 8mp.-el a második Ferrari mögött beérkezni a célba. Sokat kell még dolgoznunk Silverstone előtt." -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Szerintem az egész erősorrend visszavezethető a pályákra:
ha ezt nézzük, akkor a Ferrari és a Mclaren egykutya, nekik a lassú kanyaroknál a fékezés és a kigyorsítás kedvez, meg ahol ér valamit az erős motor és a KERS. A Redbull ezekben egy kicsivel gyengébb, de cserében jóval több a leszorítóereje, így jók az összes pályán, de főleg a gyors kanyarokkal teletűzdelt aero pályákon.
a gumikeverékekre, és a hőmérsékletre:
Ha a lágyabb keverékeket kell használni és/vagy magas a pálya hőmérséklete az a Ferrari felé billenti a mérleget, vagy mondhatjuk úgy is, hogy ha sikerül a Ferrarin felmelegíteni, működésre bírni a gumit, akkor feléjük billen a mérleg. A Mclarennek az egész ellenkezője, nekik a kemény keverék, és a hideg fekszik, míg a problémájuk a gumi túlmelegedése.
A Redbullon viszont a lágy is jó, de a legkeményebb gumit is felmelegítik egyetlen felvezető kör alatt. -
Oliverda
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Nem fújt diffúzorral.

Amúgy fogalmam sincs. Kérdezd őket.

Flashcash: Az RB már a tavalyi autót is a fújt diffúzorra építette. A tavalyi McLaren pedig csak az év második felében kapta meg a fejlesztést amivel szívtak is egy jó nagy sort. Azon is úszott el a VB szvsz. Pont Silverstone-ba hozták el először, aztán a pénteki nap után le is kellett szedniük mert annyira nem működött jól. Ennek ellenére ott tudtak lenni közvetlenül a Red Bull mögött. Amúgy állítólag a McLaren már Barcelona-ban kipróbálta a saját nem fújt rendszerét, és nem volt vele gond.
Arra én is kíváncsi leszek, hogy azok a csapatok mennyit lépnek majd előre, akik eddig egyáltalán nem használták a megoldást.
-
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Persze de itt nem Barcelona következik. Inkább az a kérdés, hogy egy ilyen jellegű pályán melyik autót milyen mértékben érinti a szabályváltozás. Az is benne-van a pakliban, hogy a RedBull tisztán aeroból (ami folyamatosan rendelkezésre áll) jobb mint a McLaren, és az utóbbit jobban érinti majd a motorvezérlés meg a gázelvételre meghatározott max. kipufogógáz energia korlátozása.
Érdekes lesz majd, hogy miként változnak az erőviszonyok. Kíváncsi leszek a Toro Rossora, meg a Williams-re is.
-
szőröscica
addikt
Na, azt hiszem, itt a vége. Newey remek autót épített, Helmuték meg elintézték, hogy Webber idén ne zavarhassa Szebike száguldását, így kétlem, hogy idén bárkinek lenne már esélye megfogni.
-
-
Mika1227
őstag
Remélem a következő futamtól a diffúzor ügy kapcsán sokkal szorosabb versenyek lesznek majd, és talán már más is nyer futamot!
-
darál0w
Jómunkásember
végletekig unalmas futam volt ez számomra...
valamit ki kell találni Vettel ellen...
-
Viktor77
titán
Viszont az utolsó szó, biztos, hogy az enyém. Esetleg még Oli tehet hozzá valamit.
Szóval vagy befejezitek, vagy... -
JJános
addikt
Tetszik a végeredmény. Örülök! Lonzi trendje valóban felfelé ível. Drukkoltam neki.

Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Félnek a sikertelenségtől, ami nem túl jó reklám. Lásd pont a BMW esetét, de a Toyota még jobb példa, ők egy vagon pénzt beleinvesztáltak.
)

Lehet ez után még nagyobb problémájuk lenne a gumik felmelegítése pl, ami végzetes lenne.