- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #34174 üzenetére
12:42 Helyszíni információk szerint a Renault legnagyobb problémáját a KERS rendszer jelenti. Egyszerűen az új autó és a Formula-1-ben idén debütáló rendszer nem fér meg egymás mellett. Piquet hivatalosan tegnap tesztelte először a KERS-t. Egyelőre úgy látszik, hogy semmi nem jön össze a francia istállónak.
14:43 A Renault percekkel ezelőtt bejelentette, hogy jövő héten nem folytatja tovább a munkát Spanyolországban az autó rossz teljesítménye miatt. Ennek köszönhetően Barcelonában egy istállóval biztosan kevesebb lesz.
Az RBR meg 'jól megy' KERS nélkül, ha az jónak számít, hogy minden nap bedöglik a váltó vagy az elektronikája és/vagy a KERS.
A személyes vélemények és megérzések felállításához a sorok között is kell olvasni, mert a csapatok szeretnek hantázni.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #34172 üzenetére
Én a sorok között is olvasok. A BMW és a McLaren már hónapokkal ezelőtt mondta, hogy nagyon jól állnak a KERS-szel, de ez mese habbal, akárcsak Piquet beszólása. A McLarennél és a BMW-nél nem kell 10-20 msodpercet várni, mire hozzáérhetnek gumikesztyűben, pedig ők aktiválva használják.
A KERS fejlesztési állapota toplistám:
1. Williams
2. BMW
3. Ferrari/McLaren
5. Toyota
6. Renault/RBR -
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #34166 üzenetére
A KERS-szel még senki se áll jól (kivéve talán a fekete ló lendkerekes FW31), még a BMW és a McLaren se, de ők már tesztelgetik.
[link] (AFCA = Auto Motor und Sport információk, gyakran publikáció előtt)
However, each time the car comes into the pits the mechanics have to wait a long time: they can only touch the car when the green light appears on the lollipop (which takes about 10 seconds).
In Red Bull's case things are even more rigorous, in the pitbox there's a special barrier which prevents people from touching the car by accident. Newey groans about the situation: ''I now have to wear these rubber gloves because every now and then I examine certain things on the car when it comes back into the box.A Red Bull még csak egy rövid időre aktiválta a KERS-t tegnap, és Vettel biztonsági okokból érdekesen ugrott ki az autóbol tegnap amikor lerobbant.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #34128 üzenetére
A vastagodás a hegy tompulásában nyilvánul meg, amivel nőtt is a térfogat, ergo több ballaszt fér bele. Én erre gondoltam.
Hasonlónak hasonló maradt formailag, de szerintem nehezebb lett, hogy a súlyeleosztás mégelőrébb kerüljön.
Ez nekem olyan toldozás-foldozásnak tűnik. Már olvastam olyanokat is szakemberektől, hogyha az új formulában eltervezed magad, nincs mese újra kell tervezni az egész autót a koncepció újragondolásával. Értelemszerűen ez irdatlan nagy meló, és nagyon sok időbe is telik, szóval előbb megpróbálkoznak a tűzoltással (is), mivel valaminek rajthoz kell állni Melbourneben.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #34126 üzenetére
Vastagodott az: és romlott a légellenállása is szvsz. Annyiban igazat adok, hogy nem szélesedett, ha erre gondoltál. Már a korábbi szélessége is a maximálisan megengedett szélesség volt. A BMW és talán a Williams is a maximális orrszélességgel rendelkezik.
Véleményem szerint a Renault súlyos súlyelosztási problémákkal küszködik, amit wolframballasztok orrbahelyezésével próbálnak enyhíteni.
Szerintem elkerülhetetlen, hogy a csapatok közül legalább egy ne nyúljon mellé az új formulának. Egyelőre erre a Renault pályázik.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
wildrain #34052 üzenetére
Nyilván most kamuzik, mert a másikra ott van a bizonyíték, hogy tényleg szinte mindig nehezebb volt a gépe. (a befejezett versenyek alapján, azt hiszem 1x volt könnyebb az ő autója)
Gondolom van valami szerződés, ami miatt nem nyilatkozhat bizonyos dolgokról, mint tavaly előtt Alonsonál is.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
wildrain #34048 üzenetére
Azért az fel van írva, hogy ki mikor tankolt, ebből nehéz lenne kihozni, hogy mégis csak könyebb volt, és a benyát meg termelte az autó.
A 3-4-5 kör + benya meg elég sokat jelenthet. Nehezebb a gép, így lassabb, nehezebben kezelhető,
a plusz súly miatt hátrább végez az időmérőn, majd ez még nem lenne elég, a versenyen a startnál nehezen rajtól, és még pozíciót veszít, majd a többletsúly miatt jobban fogy a gumi, és megint csak nehezebben kezelhető lesz a gépe.-Mike- :
Mclaren politikáját elnézve, inkább elintéznék, hogy ne szerződtesse a Force India sem. -
Motion_Blur
félisten
válasz
wildrain #33886 üzenetére
Ott van az, csak nagyon vékony és fekete
Ez csak optikai csalódás, vagy tényleg nagyon lágy felfüggesztéssel tesztelhetett Massa
-
Pompi
nagyúr
válasz
wildrain #33828 üzenetére
Elvileg végleges:
Massa a négyest kapta, de a hármas járna neki -
Dragbajnok
tag
válasz
wildrain #33814 üzenetére
Értem.Tehát akkor teszteken semmilyen fia szabályt nem kell betartani.
"Aztán az általános biztonságról csak annyit, hogy tavalyig normális (vagyis inkább extra gyors, és szakszerű) orvosi ellátást sem kaphatott az, aki balesetet szenvedett tesztelés közben, mert egész egyszerűen a pályán csak alap dolgok voltak meg, és a versenyzők szakszervezetének kellett kiharcolni a változásokat."Szép ezt nem is tudtam. -
-
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #33724 üzenetére
Igen, a 09-es autóknak jól áll a sötét szín, kicsinyíti a nagy szárnyakat. A Williams már korábban is ilyesmi tesztidőszaki festést használt, ha jól emlékszek, és valószínűleg szponzorokra is vadásznak és az is bele játszhat még a végleges festésbe.
Érdekes, hogy erre a hátsó szárnyra pfújongtunk, mert ez volt az első fecske, de nekem mostanában már a 08-as szányak kezdenek egyre furcsábbak lenni, pl. a hátsók már egyre magukbazuhantabbaknak tűnnek. Adaptálódunk..
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #33647 üzenetére
Minél több hely lenne ott a ballasztnak, annál könnyebbre készülhetett maga a konstrukció, akármilyen testesnek is látszik.
A Ferrari állítólag 1 (vagy mégtöbb) kg-ot nyert egy új festéssel, a McLaren-AkzoNobel szintén keményen beújított ezen a területen is. ( [link] )
Az, hogy az autó KERS-szel együtt minél könnyebb legyen, minél nagyobb teret adva a ballasztokkal való játékra, kardinális kérdés minden csapat számára.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #33644 üzenetére
Meglehet, de nekem úgy közel egyformának tűnik a két felület területe, csak míg a Ferrarin függőlegesen nyújtott (a magassága a nagyobb), addig a McLarené vízszintesen nyújtott (a szélessége a nagyobb).
Attól, hogy a McLaren vizuálisan ducinak hat attól még (pilótákkal együtt) pont egysúlyú lesz a Ferrarival (is). A McLaren kipufogóbeburkolása aerodinamikai célzattal van, és nem jelenti azt, hogy a burkolat alatti rész dugig van zsúfolva nehezebbnél nehezebb cuccokkal.
Habár a túlkormányozott mclarenes jelleg és a hátsó megcsúsztathatósága is szinte kívánalom Lewis számára, de az autó csak annyira farnehéz amennyire ezt a mérnökök jónak látták, szvsz.
-
Motion_Blur
félisten
-
proof88
addikt
válasz
wildrain #33483 üzenetére
Jó lenne egyébként, ha rászoknának ennek a kamerának a használatára, sokat ad a fílinghez!
Ja meg azzal kezdhetnének valamit, amikor beakad a kép és a hang, állítólag olyankor sok adatot küld a boxba az autó, általában kör végén/elején van ilyen. Régebben ha elment a kép, még hang megmaradt. Nagyon nem szeretem, amikor belső kamera van, általában az F1-et a szokásosnál nagyobb hangerővel nézem a TV-n, hallgatom a motor hangját, aztán beakad, az nagyon kiábrándító! -
-
venember83
nagyúr
válasz
wildrain #33337 üzenetére
Én sem. Cáfolja magát, a szerződés meghosszabbítása előtt az írja, hogy A Ferrari egyértelműen elégedetlen volt Räikkönennel, ezért munkatársunk kutakodni kezdett, s talált egy érdekességet. Következő mondatban pedig: hogy míg a szerződéskötés előtt a Ferrari vezetősége nem győzte dicsérni Räikkönent, utána már inkább arról szóltak a hírek, hogy rendkívüli módon megdolgoztatják a télen.
Sok a cikkben a szerződés, van amit megkötöttek, opció alapján meghosszabbítottak, aztán volt amit meg sem kötöttek. Elég kusza fogalmazású cikk.
-
proof88
addikt
válasz
wildrain #32970 üzenetére
No, nem tudom mit csináltam, de a lényeg, hogy most már sokkal jobb mindkét játékban.
A programjában néhány dolgot állítgattam tegnap, ma meg úgy indítottam, hogy mindent Defaultra raktam. Ja és a játékban van alapból G25-höz profil, viszont eddig azt hittem, hogy aktív, de rájöttem, hogy az gomb és rá lehet kattintani, úgy sárga lesz és csak akkor aktív.
Jóvan, ez lámaság volt, de a lényeg, hogy sokkal jobb és működik a hatsebességes váltó is. Viszont az nem tetszik, hogy a kuplung nélkül sem fullad le az autó, gyakorlatilag a kuplung csak arra való, hogy bontsd a kapcsolatot a hajtott tengely és a motor között, hogy ne fékezze a kocsit a motorfék, viszont ha megállsz a kocsival bármilyen fokozatban kuplung nélkül, nem fullad le, elinduláshoz sem lehet használni, mindenképp gázzal kell indulni, gyakorlatilag nem is kell használni a kuplungot... mondjuk nem értem, hogy ezt miért nem csinálták meg. Olyan, mintha automata kuplung lenne, mint F1 C-ben, de sehol nem látok lehetőséget átállításra.Eddig olyan is volt, hogy ha Full-ra állítottam az effekteket, akkor magától tekert a kormány balra-jobbra, pedig még el sem indultam. Szóval jól elállítottam valamit a kormány programjában, de most már jó!
-
proof88
addikt
válasz
wildrain #32967 üzenetére
Ezt már a BMW Challenge-re írtam, hogy ott hiába állítom be fokozatonként, az autóban nem vált. Persze a váltó kézin van. A kuplungos dolgot is arra értettem, ebben a játékban nem is találok ilyet.
Az F1 Challenge-ben persze látom, hogy működik minden, manuális kuplunggal megyek, viszont ott nem használom a hatseb. váltót, mégiscsak F1-es autóban ülök.
GRID-et csak hétvégén próbálom ki, rFactort meg akkor, ha időm is lesz rá. Ugyanez vonatkozik LFS-re is. Meg azért a ProStreet-be is belenézek, állítólag támogatja az is a hatos váltót, bár nem kell mondanom, hogy NFS-ekkel mennyire nem vagyok kibékülve...Egyébként érdekes dolog, hogy ha erős a Force Feedback, és nagy CRT-monitora van az embernek és ratyi az asztal, milyen táncba kezd a monitor is.
-
JJános
addikt
válasz
wildrain #32928 üzenetére
Azt jobb, ha nem firtatjuk, hogy hol voltam idáig. Tavasszal volt egy motoros balesetem, kevésen múlt, hogy ottmaradok. De túléltem, de persze az agyam nem lágyult meg. Vagy mégis?
Szóval próbáltam gyógyulgatni.Értem én, amit irtok, csak sokan sokfélét irtak, és megkeveredtem. Az a lényeg, hogy ráhibáztam.
-
[CS]Blade2
addikt
-
ktg3
őstag
válasz
wildrain #32878 üzenetére
de annyira nem bírom h ha vki ennyire elvakult fan...
meg sem hallgatja h mit mond a másik
és bármi kritikát mond a kedvencről akkor eldurran a fan agyailyenekkel nem lehet érdemben vitatkozni mert bármit mondasz hamilton akkor is virágillatút fingik és kristályvizet pisil..
annak ellenére hogy gyakorlatilag senki sem mondja h rossz
csak szimplán nem szimpatikus a viselkedése...
csak ezt egy fan nem értheti h mi az h nem szimpatikus a viselkedése? mi az, mit képzelnek mások hogy ilyet mondanak, h nem szimpatikus?Oliverda: mellesleg senki sem mondta h nem mondhat fel..
valsz nincs elég pénze azért szenved egy könyvírással..
mondjuk sumit nem hiszem h le fogja tudni járatni , mert azért a 7vb cím egyedülálló teljesítmény.meg bari-ról annyit h nem értem mit dumál - ahhoz képest h nem egy élpilóta , helyet kapott egy ferrari-ban - ott sem nagyon mutatott semmit - azt örüljön neki..
hami bezzeg nem szarozott amikor beültették a mekibe
komolyan mondom respect amit ott nyújtott h kiállt azért h ő bizony nem lesz másodhegedűs... de teljesített is érte rendesen -
D@ni88
addikt
válasz
wildrain #32878 üzenetére
ezután majd jön az hogy ez nem olyan
ezt én már jónéhányszor eljátszottam Hunnyval, aztán ráhagytam hogy legyen igaza... Elvakultság van ilyen...
és milyen érdekes hogy mind a 2en Hamiltonnak szurkolnak, és a valki rosszat szól Hamira egyből rasszistanekem ilyen volt hogy Hunny mondta Hamire hogy félvér, erre megmondtam neki hogy pofátlanság vizet prédikálni aztán közben bort inni.
Aztán még én votlam végül a bunkó paraszt rasszista
hagyd rájuk nem ér annyit az egész. Én csak annyit mondok meglátszik az ember jellemén hogy kinek szurkol, mennyi önkritikája van (mert ugye tudjuk hogy Hamilton DNS-éből kimaradt az a szem hogy önkritika) és úgylátszik ez fertőző a szurkolóira... -
copin
őstag
válasz
wildrain #32844 üzenetére
roflmao, de komolyan
Ez a sonkázás nekem még nagyon új. Most rákerestem és volt már: #1 Sonka, Sir Sonka, Mr. Sonka, vagy hogy a nemzetközi oldalát nézzem: HAMilton. Mondjuk nagyon olcsó vicc, de egyszer félholtra röhögtem magamat rajta. Maximum respect Haminak (bár nálam mindig Alonso a bajnok).
Ha valaki most térne be az oldalra lehet hogy Húsvét 2009 topiknak gondolja a topikot a sok sonkázás miatt.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #32764 üzenetére
BBC Sports Personality of the Year
Surtees, Moss, Stewart, Mansell, Hill, ...
Ez nem egy piskota kis jellegtelen dij, mivel mar tobb, mint fel evszazados es evente csak egy szemely kapja. Ebben meg a runner-upok kozott is ilyen nevek vannak; Bobby Charlton, Jim Clark, Graham Hill, Steve Davis...
Ha az FIA Galara el kell menni, akkor erre is, ugyanis az a sanda gyanum, hogy Lewis kapja, nem maradhat tavol ha el es mozog.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain #32757 üzenetére
Palyafuggo is volt, vagyis lassu palyakon (meredek szarnyakon) jott elo, plusz csak magas paratartalom / eso es alacsonyabb homerseklet mellett. Ez meg nagyon ritkan jott ossze a lassu palyakon az utobbi evekben.
Az uj 09-es hatsoszarnyat szemmel lathatoan joval meredekebbre allitjak a 08-ashoz kepest. Ilyen meredek beallitasokat az eddigi nagyobb szarnyakon nem lathattunk Barcelonaban, de meg a Hungaroringen se nagyon (itt csak a mostani szarny hatso majd' fuggoleges elemere utalok, mert vannak ezen az uj szarnyon joval szolidabb meredeksegu elemek is). Persze a mernokok a leszoritoero es az emiatti legellenallas idealis aranyait igyekeznek eltalalni az uj szabalyok mellett. Varhato is volt, hogy az uj szarnyakon agresszivebb meredekseg fog felbukkanni.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
wildrain #32655 üzenetére
A Ferrari az, akit nem kell félteni. Ők azok, akik biztos megoldják, és jó alapjuk van rá az eddigi évekből. A BMW-nek már az év elején gyorsnak kell lenni, ha megint nem akarnak év közben lemaradni. Szerintem sikerül nekik. A mclaren-nek is jó alapja van, amiből kiindulhatnak. Ha idejében elkészül a Renault, és alapvetően jó lesz a gép, a többit ők elintézik. (fejlesztések, beállítás, főleg évközi)
Egyikről sem látom ,hogy miért ne lehetnének a TOP1Szerintem nagyobb lesz a különbség az autók között, olyannyira szétszakadnak, hogy sem az élmezőny sem a középmezőny nem lesz együtt, ha valami most lemarad már az elején, az szívni fog évközben.
-
proof88
addikt
válasz
wildrain #32598 üzenetére
Szerintem a versenyzők örülnek, ha állíthatják a szárnyukat. Nem hinném, hogy mérnöki precizitás kéne hozzá, egyszerűen csak egy forgó kapcsolót kezelnek, mint általában a többi a kormányon, pl fékerő-szabályzás. Ők érzik, hogy lejjebb vagy feljebb kéne állítani a szárnyat, sokszor kérnek is szárny állítást, mikor kimennek a boxba.
-
LOTR
addikt
-
End-ru
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
-
venember83
nagyúr
válasz
wildrain #32589 üzenetére
Legalább megdolgoznak a srácok a pénzükért. Sok teendő, nagyobb hibázási lehetőség, izgalmasabb futam. Sőt, lehet még előzéseket is látni fogunk. Jó kis év elé nézünk. Elvileg. Az autók sem csúnyák, bár mindegyik képen valamennyire oldalról szerepelnek, elölről vagy a kocsi mögül nézve már valszeg kicsit rondábbak e jövő évi gépek a keskeny hátsó szárny miatt.
-
hunnylander
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest