Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
köszi szépen.
javát sajna nem tudom frissítgetni, meg mást buzgerálni is macerás mert melohelyről néztem és ott kb semmit nem tudok buherálni a gépen -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Alonso hálát adhat (nekik: ''Ezen idő alatt a kizárással egyet nem értő WMSC tagok érvényesíteni tudták akaratukat''), hogy nem vonták be a szuperlicenszét...
Emlékeztek de la Rosa miket vágott Schumi fejéhez, amikor leparkolt Monacoban? Meg, hogy Alonso kifeküdt volna elé, ha nem büntetik meg? Aranyos nem?
Vasárnap kifekszik a saját autója elé, vagy mi lesz?
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na akkor meg ő is elmehet a búsba! Akkor miért nem sírt az igazságérzete? Ő milyen infókat osztott meg a Ferrari tervezőivel? Gyanítom, hogy ugyanazokat, mint Stepney ( bocsánat az áruló nevét kis betűvel kell írni, tehát nigel stepney) coughlannal.
-
hunnylander
őstag
Szerintem is megviselte, legalábbis a mai szabadedzéseken nagyon az jött le. A délutánin majd másfél másodperccel le volt maradva Alonso-tól és csak az edzés legvégére tudta összeszedni magát valamennyire.
Viszont úgy tűnik Alonso-t marhára nem érdekelte/érdekli az egész ügy, érintettség ide vagy oda. És jól teszi.
-
Chili7
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hamilton teljesítményén szerintem meg fog látszani ez az egész ügy! Szerintem ő tiszta, és hitt a McLaren ártatlanságában.De itt most csalódnia kellett! Alonso lesz a vb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hát faszomnak kell emlegetni, hogy mekkora sport ember volt, ha nem volt? minden egyes alkalommal kénytelenek vagyunk bizonyitani, ohgy nem volt az. a sok hülye meg mindig hangoztatja

-
válasz
manutdzoli
üzenetére
Tavalyi év után én is azt vártam, hogy Renault, Merci és Ferrari küzd és BMW is beleszól; de sajna nem ez lett
-
Motion_Blur
félisten
Nürburgring '03, Jerez '97. Ezeket mondjuk úgy holnapra tippeltem, hogy előjönnek, de Ti mindíg jobbak vagytok az elvárásoknál

Hihetetlen, hogy egy ilyen 2 nap után megint Schumiról szól a dal, ez nagyon nagy szegénységi bizonyítvány kedves fórumtársak... -
bocX
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
na igen, semmi izgalom, ez is igaz...semmi előzés, kemény harc, ugy ahogy mondod
épp olvastam BMW-s Heidfeld unja a banánt, akármit csinálnak igyis ugyis 3.-ak lesznek, mert nincs ellenfél, ez eleje elhuzott, a vége le van maradva... -
hunnylander
őstag
válasz
ronaldo
üzenetére
Az én hivatalos álláspontom a McLaren bűnösségével kapcsolatban az utolsó szóig megegyezik a WMSC ma nyilvánosságra hozott 14 oldalas indoklásával. ( [link] )
Tehát már önmagában a dokumentumok birtoklása és a Stepney-től való infók akceptálása néhány Meki alkalmazott (legfőképpen Coughlan és de la Rosa) által, már elegendő bizonyíték volt a büntetéshez, ami majdnem a két évre való kizárás lett. Csak az az áldott jó Bernie és még néhány hasonszőrű egyén nagyon küzdött a McLaren kizárása ellen. De a tegnapi hír kalamajkából is sejthetjük, hogy tényleg egy hajszálon múlott az egész. Bernie őszes hajszálán.
-
bocX
tag
Ferlaren Merrari az új autó
[link] bocs, nem hagyhattam ki
most olvastam mi lett a vége, annyiban elszomorít a dolog, hogy idén talán volt valami verseny...bár innentől kérdőjeles hogy az ezüst nyilas csapat azért lett olyan erős mert 'valamit' sikerült bevetni a vörös autósok ellen, vagy idén tényleg jók lettek volna...
amugy ez az egész F1 kezd egyre sz*rabb lenni, annyi szabálymódosítás meg korlátozás, meg igy meg ugy lesz....sajnos vagy legalábbis én ezt látom -
hobizoli
nagyúr
válasz
fateless
üzenetére
O es mennyi ijen volt elotte es azota, megsem b@sztak meg erte senki mast. Micsoda veletlen. Kezdve pl a gerincessegerol hires McLaren csapat szetisteniett erkolcsi norma Senna-javal. Hogy is lett VB eccer Suzuka-ban? Ooooo, nem jut eszembe...tan csak nem kilokte Prost-t az elso kanyarban? Ja, de. Oooo jaj.
Ott az az adelaid-i eset is Hill-l, na ott pl DH mit akart? Siman fel autoval MS van elorebb a knayarban, hiszen az orra MS autojanak oldalba megy...erdekes modon valakik azt is MS-re huzzak.
Van sapka, nincs sapka.
hobizoli -
Integra
titán
válasz
venember83
üzenetére
nem szent és sérthetetlen hanem beszariak

meg nekik aztán minek? így is béka segge alatt vannak, fasza dolog spykerekkel harcolni
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
!!!BMW fOREVA!!!
![[kép] [kép]](http://ricardosblog.com/images/bmwsauber3.jpg.jpg)

-
válasz
hobizoli
üzenetére
Utánanéztem, tényleg Vili volt, rosszul emlékeztem.
Schumitól nem a baleset miatt vették el a pontokat, hanem mert egyértelmű volt a szándékosság. JV már fél autónyival MS előtt volt, amikor MS egyértelműen belehúzta JV oldalába az autót.
Prosttal nem volt semmi extra, csak négy világbajnoki cím
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Egyet sem, de voltak afférjai, ha jól emlékszem rá, mert anno még kölyökfejjel pont arra figyeltem fel, hogy ment valami ereszdelahajam egy másik pilótával. (nem tudom a konkrét esetet már felidézni, de nem a pályán történt, hanem talán a boxban/boxutcában
)
Prost-ot meg azért nem írtam, mert nekem Ő valahogy totál kiesett az érdeklődési körömből, hiába volt atomjó pilóta, lehet pont azért, mert nem volt semmi ''extra'' történés vele kapcsolatban.
Szerk : Vagy Sennával volt valami balhéja/koccanása... öö nem jut eszemba, ha megszakadok sem
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hivatalos forrásokban jelent meg RD rendre eltérő álláspontja a kémügy kapcsán. Ezt akárhogy és akárki akarja, nem fogja tisztázni, hogy de az nem úgy vót...
A vastagbetűshöz: ne tűnj naívnak. Ez a technikai sportok csúcsa. 2 hét alatt Monzába ami más karakterisztikájú pálya mint a többi, máris egy full átdolgozott autóval érkezik mindenki. Egy tél alatt annyit kihoznak szinte a V8-as motorokból, mint amennyit azelőtt a V10-ek tudtak (köridőben). Biztos láttál képeket szélcsatornákról, benti műhelyes dolgokról. Nem Nintendóznak. satöbbi satöbbi. De a Ferrari doksik fent porosodtak a polcon, egy árva lélek nem tudott róla. Ha ezt nem érted, akkor én elfogytam, jobban nem tudom megfogalmazni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Itt azt is tudni kene, hogy JV-nek kilatasba volt helyezve egy eltiltas, ha megeccer asszem sarga zaszlo alatt eloz. Az eggyel korabbi futamnal megcsinalta azt, amit nem kellett volna, megsem volt semmi szankcio erte, mert az ugy mar hatranyosan befolyasolta volna a VB vegeredmenyet, leven akkor nem tud pontot szerezni es nincs ''verseny'' a cimert. Ezert a mutatvanyert persze MS eves osszes pontjat lehuztak, amiert maskor ''csak'' versenybalesetet itelnek meg, mert azt mint itt megtanulhattuk, a Ferrari fele lejt a palya...
Lasd meg a Rascasse vs Hring.
hobizoli -
válasz
venember83
üzenetére
Na, most elgondolkodtattál, lehet, hogy tényleg Vili volt az... Lusta vagyok megnézni.
Schumi sztem is az egyik legnagobb versenyző volt, nagyra becsülöm. Főleg azért, mert nem csak a versenyzéshez értett, hanem az autóhoz is.
Viszont eleinte sok gányságot csinált. Ezt nem tagadhatjuk. (No és az is jól jött neki, hogy pár évig a Ferrari ellen senkinek nem volt esélye. De persze jó helyen kellett lenni jókor jó emnernek, ő pedig nagyon jó volt. Kovalainen azért megverte a bajnokok tornáján...)
Senna is kitolta Prostot - a mocsok, a Proffal nem bánhatott volna így - ráadásul egy csapatnál is voltak. McLaren, de ha jól emléxem, honda volt.
George11 - ezért volt Prost a kedvencem, mert ő nem volt ilyen. Viszont nem tudott rajtolni. De verseny közben mindig visszahozta. Na ja, akkor még nem volt rajtautomatika
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Alonsoval kapcsolatosan mint írtam nem változott semmi. A bizonyítékok alapján nem ő volt az aki lopott infokkal a kocsi beállításait kiértékelte, eléggé passzív is volt a mailezés során és a csapatot melyet utál csak az utolsó pillanatban adta fel miközben amikor nagyon nagy balhé volt közte és mclaren között akkor is megtehette volna és ma már írásban lenne(ha még nincs) hogy jövőre reanult. Ki utasította volna vissza? Kimi-Rosberg meg pár ismeretlenebb pilóta remélem hogy igen..de ettől a Kimis esettől még nem tértem magamhoz, ő nem ilyen volt. Remélem csak egy kis alkoholelvonási tünet volt, mocskos vörösek eltiltották egy napra a nedűtől

A kémkedést nem kiírtani kell hanem szinten tartani. 100-as skálán úgy 1-5ös határban. 0 elérhetetlen ez tény. (a fényképezés is az bizonyos mértékben) De legyen minél kisebb. -
george11
addikt
válasz
fateless
üzenetére
Te meg abba gondolj bele, hogy az utóbbi idők nagy bajnokai közül melyik volt kezesbárány.
Egyik sem, se Senna, se Sumi, se Alonso, se Mansell ... egyik sem. Ha valakinek nincs vér a pucájában, és nem borul el néha az agya, vagy nem csinál baromságokat az nem bajnoknak való. Lehet, hogy ezek nélkül is nyerhet valaki, de fele akkora rajongótábra sem lesz. Az ilyen ''kilököm,leszorítom,csinálom a balhét'' stb helyzetekben mutatkozik meg a nagyközönség felé, hogy ők is emberek, és nyomás alatt nekik is vannak hibáik.
-
hunnylander
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ebben igazad van, de az már más tészta, hogy nem mindenkit tolnak vissza. De amig jár a motorja addig a versenybe való visszahelyezés nem szabálytalan. Ezt szokták idézgetni a szabálykönyvből a nagyokosok. Való igaz, lelkes és elkötelezett pályamunkások is szükségesek ezen szabály kihasználásához.

-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
emlékezetes eset volt... főleg, hogy villeneuve láthatóan sokkal gyorsabb volt, tehát schuminak tök felesleges volt emberkednie...
-
pityeszka
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Na itt meg kiderül az igazság

Ohh mostmár leesett,hogy megemberesedik
-
venember83
nagyúr
válasz
fateless
üzenetére
Suzukaban ráhúzza a korményt Hakinenre - az nem Hakkinen volt
Sajnos memoriam nem az igazi, de asszem Villeneuvere huzta ra a kormanyt.
hopp, itt is 1 kep:![[kép] [kép]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6d/Schumivilleneuve1997.jpg)
Azzal, h Schumit leszaremberezted sok fant szereztel itt magadnak, es kicsivel kevesebb ellenseget
Remelem tenyleg van remeny Alonso megemberesedesere...
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
már megint a szokásos baromság. akkor a létező összes pályamunkást ki kellett volna rúgni, mert schumin kivül senkit nem toltak vissza.

-
pityeszka
őstag
válasz
fateless
üzenetére
''Schumi is egy genya volt (bár nagy versenyző is), nem épp a sportszerűség példaképe, volt, hogy emiatt az összes pontját is elvették emiatt, de végül nagyon jó fej lett belőle.''
-Schumi a valaha volt legnagyobb F1-es pilóta volt aki nem a sportszerűtlensége miatt lett híres,ugyhogy kérlek ne genyázd
''Alonso is gány most, de nagy pilóta. Hadd kapjon pár évet, hogy változhasson.''
-no comment
''Ha Schuminak megbocsátható volt az, hogy Suzukaban ráhúzza a kormányt Hakkinenre, csak hogy az kiessen és ne előzhesse meg - és nyerje meg a bajnokságot''
-nem emléxem teljesen mert még pulya voltam,valójában egy idősebb barátom mesélte,hogy anno volt egy ilyen Senna,Prost eset is nagyon régen a vb vége előtt (ebben nem vok biztos)
'' és meg fogják bocsátani ezt a dolgot tíz év múlva'' mámint Lonzinak(gondolom én)
de mit
Jah:
''hogy emiatt az összes pontját is elvették emiatt''
-ez meg zavaros. -
george11
addikt
''Egy kutya'' - a hidraulika működteti a váltási folyamatot.
De azért fura, hogy egy éven belül ennyire gyakori legyen ez a hiba
Lehet nem is a hidraulikával van baj, hanem valami egész más dolog vágja taccsra rendszeresen. Hmm asszem írok nekik egy mailt, hogy vegyenek fel mérnöknek
( csak egykét diploma+nyelvtudás+tapasztalat hiányzik a repertoáromból a többi megvan
) -
hunnylander
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Kirúgatom a pályamunkásokat, mert nem látták el a feladatukat.

Mind a Schumi visszatolás, mind a Hamilton pályára visszahelyezés szabályos volt. -
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
abban pedig igaza volt, hogy Schumi semmivel nem volt különb Lonzinál.
-
AMD Power
titán
A Red Bullon ezúttal a hidraulika fogott ki....
Ezt kezdem már nagyon unni. Nagyon gáz ez az RB3.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mire gondolsz?
most hallottam, hogy csak 30 millát kell fizetni a McLarennek
[Szerkesztve] -
manutdzoli
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére

Mi lett volna?Képzeld,nem tudom.
S mi lett volna ha nem emelik vissza Hamiltont?
-
KrAt
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezt 1 mondatban lemagyaritanád?

-
hunnylander
őstag
Ecclestone fought to keep McLaren in
[link]
Köszönjük Bernie, köszönjük!
-
Én Kovalainen-Hamilton rajongó vagyok (Gp2 óta), de azért hadd mondjak Alonso védelmében is valamit.
Valóban nagyon gány ember, de gondoljatok bele: Schumi is egy genya volt (bár nagy versenyző is), nem épp a sportszerűség példaképe, volt, hogy emiatt az összes pontját is elvették emiatt, de végül nagyon jó fej lett belőle. Alonso is gány most, de nagy pilóta. Hadd kapjon pár évet, hogy változhasson. Ha Schuminak megbocsátható volt az, hogy Suzukaban ráhúzza a korményt Hakinenre, csak hogy az kiessen és ne előzhesse meg - és nyerje meg a bajnokságot - akkor Alonsonak is meg lehet - és meg fogják bocsátani ezt a dolgot tíz év múlva -
kerjani
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
én sem véletlenül linkeltem be

-
Motion_Blur
félisten
A Ferrari már a hétvégén bevetheti új boxlámpáját [link]
![[kép] [kép]](http://f1vilag.hu/kepek/w_240/3/720.jpg)

[Szerkesztve] -
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Most látom hogy a smiley lemaradt. Ez csak egy elrugaszkodott és irónikus filózás volt részemről.

Szerinted ki lehet írtani a kémkedést egy ilyen magas szintű technikai sportból amiben ilyen sok pénz és érdek van? Maga a jelenlegi kommunikásciós és hírszerző technológiák is gyerekjátékká teszik a kémkedést. Az általános morál pedig egyáltalán nem gátló tényezó, sőt.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
egyébként szerintem elég igazságos lenne ha idénre az egész f1 szépen hazamenne egyet pihenni és nem lenne több futam
úgyis van mindenkinek vaj a füle mögött, lenne idejük gondolkodni hogy jövőre akarják e továbbra is ezt a fertőt. -
hunnylander
őstag
Ezen majdnem elérzékenyültem.

[link]
Szép ez a német-angol barátság.
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Te ezt komolyan irtad??? Akkor inkabb ''markakupava'' kene degradalni az f1et, ugy jo lenne, ha az lenne amit te irsz, akkor mindenki ugyanazt gyartana, csak egyik BMW lenne, masik meg McLaren, stb stb. Annak ugy mi ertelme? Ne haragudj, de ez a hozzaszolasod eszmeletlenul idiota volt...

george11: jo a kep, valszeg Bernienek is volt 1 par joszava McLaren ugyben, nem kicsit csokkenne a nezettseg a brit csapat nelkul...
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Köszi, de mi, akik nem szeretnénk kémkedést és cigánykodást a Forma-1-ben, ebből nem kérünk. Remélem, hogy mi vagyunk többen...
george11: igen, nekem már tegnap is egyértelmű volt, hogy 2x hoztak döntést, de a két döntés között sok embernek lett vastagabb a pénztárcája...
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Éppenhogy ... [link]
-
hunnylander
őstag
válasz
kerjani
üzenetére
LOL
Most már tényleg javasolnám az FIA-nak, hogy hivatalosan engedjék mek a 'kémkedést', sőt kötelezzék a csapatokat dokumentációik nyilvánossá tételére. Még akkor is maradna rengeteg dolog a rivalizálásra és versenyzésre, hogy ki a jobb csapat, és a kis csapatok meg talán valamennyire fel tudnának zárkózni. Egyébként más csapat dokumentumának adoptálásához is kellene a mérnöki tudás, szóval tényleg publikus lehetne minden csapat aktuális konstrukciója, akkor is az ügyesebb csapatok tudnának jobb autót építeni.
Ami jelenleg folyik az már kabaré.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
kerjani
üzenetére
Ez a Salo mekkora egy lúzer

''Egy nappal a nyilatkozat után Salo, aki akkor Spa-Francorchamps-ban a 24 órás versenyen vett részt, szükségesnek érezte, hogy kijelentését pontosítsa. „Ami az 'Ilta-Sanomat'-ban megjelent, nem felel meg azoknak a gondolatoknak, melyet ki akartam fejezni''
„Csak a 90-es évek Forma-1-es világára akartam rávilágítani, amikor a rádiótechnika még gyermekcipőben járt. Egyes esetekben az interferencia miatt más rádiót kapcsolt be a készülék''. -
kerjani
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Ferrari is ugyanezt tette
[link]
„Amikor a Ferrarinak versenyeztem, mi is kihallgattuk a csapatrádiójukat.'' - árulta el Salo az 'Ilta-Sanomat' médiumnak. „Minden edzés után megkaptam papíron rögzítve Mika Häkkinen és a mérnöke beszélgetését.
akkor zárják ki a Ferrarit is

-
eXodus
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Vagy mi lett volna ha ron bevallja az igazságot.

Alonso a szent:
[link]
''Ron Dennisnek, aki a beszámolók szerint ezután hosszú percekig nem jutott szóhoz...''
Azért az álszentség/képmutatás ott van.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Ugyan ki utasította volna el azt a kis de la Rosa fülest a helyében?
Amit pedig Kimi tett (ha igaz), az is elég gerinctelen egy dolog. Mennyi pénzt kapott annak idején a Mekitől. Mennyire szeretett volna Ron világbajnokot csinálni belőle. Ezzel hálálja meg? Mondhatta volna, hogy engem ez nem érint, nem érdekel és nem vagyok hajlandó a volt munkaadóm ellen vallani. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Vagy nem.
Nem tudhatjuk, találgatásokba meg felesleges belemenni. Ez a mi lett volna, ha... semmire sem jó, csak a kedélyeket borzolja.
Amúgy mi lett volna, ha nem tolják vissza Schumachert?
-
Peat;)
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alonso számomra olyan ember akiben nem csalódom sosem a viselkedését illetően, egy tahó de tud vezetni, bírom azt amit a pályán nyom és néha a kisgyerekes hisztiket is. Sosem voltam vmi nagy Alonso fan, a pilóta közül neki és Kiminek drukkoltam hogy vb legyen és ezután is így lesz. Szval nem igazán érdekel, Rosberg ne csináljon ilyet viszont...

Azt viszont leírom hogy én Kimiben rohadt nagyot csalódtam. A rádiólehallgatás már tényleg az a kategória amiről sokszor csiripeltek a madarak, egy ilyen vallomás nemhiszem hogy befolyásolta volna a döntést, de Kimi ezzel belefolyt abba a kémügybe amiről én úgy tudtam hogy nincs véleménye, szarik rá ő csak versenyezni akar(így ismertem meg ezért szeretem). Ron pedig az az ember volt aki felkarolta. Az erkölcsileg nulla ember is ember és hátbaszúrható. Ez kicsit olyan volt mert szerintem felesleges volt az ügy szempontjából, remélem Ron papa nem pöccen be és tárja a sajtó elé hogy ő meg miket tud a többi csapatról ahogy azt tárgyaláson akarta, mostmár tudjuk miért....Amúgy reménykedem h nem igaz, formula.hu ad reményt....
mármint a Kimis hír remélem h nemigaz mielőtt félreértenéd
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem gáz a csapat, csak van köztük pár pöcs, aki besározta hírnevet.
Tudom, hogy kollektív felelősségvaállalás meg minden, de ha nem csak a felszínt nézzük, akkor pl. hány ember melózott azon a mercinél, hogy (végre) egy jó motort készítsenek, meg a sok ''kis'' ember, akik éjt nappalá téve dolgoztak, hogy ütőképes legyen a gép. Erre egy pár &@¤ ember telibevágja az egészet.
-
Pilács
senior tag
Most az lesz, hogy minden csapat ezt csinálja... ezzel mosakodik majd a McLaren, mindenkire majd rápróbálják húzni a lepedőt... Elég kemény dolgok derülnek ki, még olyan is amit én pl el sem képzeltem... Gáz, merül elfelé ez a ''sport'' is a saját sz..jában

-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
''2008, ausztrál nagydíj. Innentől kezdve lesz tisztességes a verseny. '': naív...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
elég gáz csapat ez a McLaren

-
hunnylander
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Mondtam. Mondtam. Mondtam.
Mondtam hogy ez szinte szokás az F1-ben. Láthatjuk, sem a mérnökök sem a pilóták nem vetnek meg egy kis kémkedést.
Ez a bűnös emberi lélek folyománya, a jelenlegi általános rossz erkölccsel megtámogatva.
El lehetne gondolkozni azon, hogy az ipari kémkedést a versenyzés tartozékának tekintsük e?
-
Motion_Blur
félisten
Räikkönen is a McLaren ellen vallott [link]
''A Ferrari finn versenyzője írásban küldte el vallomását az ülésre. Ebből kiderül, hogy a McLaren 2002 és 2006 között módszeresen lehallgatta a Ferrari rádiókommunikációját.'' -
hobizoli
nagyúr
Na, stage2: [link]

hobizoli -
Motion_Blur
félisten
''A levélben de la Rosa szót ejt a Ferrari által a gumik felfújására használt speciális gázról is, ami csökkenti az abroncs belső nyomását és a hólyagosodást. A tesztpilóta ezzel kapcsolatban megjegyzi: ''Ezt ki kell próbálnunk, hiszen pofonegyszerű!''
Alonso egyetért vele. A világbajnok szerint ''nagyon fontos'' lenne kipróbálni a gázt, mivel a Ferrari ''valami mást használ, mint a többiek'' és ''nemcsak az idén. Van valamijük, ami akár kulcsfontosságú is lehet, reméljük, a tesztek ki tudjuk próbálni, és talán prioritássá tehetjük!'' ''
Kedves Peat;)! Mit szólsz Alonsohoz? Egy őszinte ember, ahogy Te írtad korábban? Aki ugyan szemétkedik a pályán, de legalább megmondja a frankót mi?
Kezdtem tisztelni Alonso-t, mert nagyon jó pilóta. Ezek után azonban nehéz lesz emberszámba venni...
-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Meglehetősen.

Már átnyálaztam az eredeti teljes dokumentumot. ( [link] )
OK, Coughlan már vezekelt és lejáratta magát, már jóideje ég, nem is ok nélkül, node amit de la Rosa meg Alonso művelt és művelni akart az már borzasztóan kínos rájuk nézve is. Még egy már kirúgott mérnök technikai kíványcsiságát és egyértelmű kémkedéseit már meg tudom érteni, de a pilótákat, főleg, hogy még semmi szégyenkezés vagy sajnálkozás a részükről hivatalosan nem érkezett, ez így nagyon visszatetsző.
Ez így érdekes megvilágításba helyezi Alonso beállítás féltését, bár a napvilágott látott bizonyítékok és indoklás nem tárja fel, mi és mennyi valódi haszna származott Alonso-nak a de la Rosa által rátukmált adatokból. Mint ahogy az eredeti WMSC indoklásban is szerepel pl. a súlyeloszlással kapcsolatos füleseket nem lehetett technikailag értelmezni a két autó konstrukciójának eltérése miatt.
A dokumentum minden szavát elfogadom, nem vitatom a McLaren bűnösségét. Egyetértek, hogy ezért ki is zárhatták volna őket. De azért örülök, hogy ez nem történt meg.
Sőt az érintett pilóták is repülhettek volna, az a szerencséjük hogy Max Mosley kitalálta számukra ezt az egérutat. -
Pompi
nagyúr
válasz
üzenetére
Gyakorlatilag ezt hajtogattam egész nap, de most itt van a WMSC-től prmcsk kedvvéért:
''Ugyancsak elutasították a McLaren azon védekezését, hogy nincsen kézzelfogható bizonyíték az adatok felhasználására, így az istálló nem büntethető. A WMSC szerint ez nem szükséges, mert az információk puszta birtoklása elegendő a bűnösség megállapításához, különösen az e-mailek fényében, amelyek bizonyítják az adatok felhasználásának szándékát. '' -
hobizoli
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Ezt egy masik forumon irtak ugyanebben a temaban a McLaren csapatrol

-szvsz en kizartam volna oket a teljes idei vb-rol + pilotak eltiltasa iden + penzbirsag + azok a mernokok eltiltasa, akik felhasznaltak az adatokat, es teljesen uj auto epittetese uj mernokokkel jovore + polgari birosag jo sok bortonnel mindenkinek, aki benne volt
-Alonso kerékbe töretését kihagytad!
-ugyanmar, te vagy a legveresszajubb, ha mas csapat van teriteken
, csak a ML lehet az a gerincoszlop akinel nincs csapatutasitas, soha nem hasznal csak legalis eszkozoket, a mindenkori pilotai maguk az erkolcsi normak....ugye-ugye
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Idezet:
''....csak a ML lehet az a gerincoszlop, akinel nincs csapatutasitas, soha nem hasznal csak legalis eszkozoket, a mindenkori pilotai maguk az erkolcsi normak....
ugye-ugye ''
hobizoli -
Integra
titán
jó látni, hogy nem vagyok akkor egyedül az észrevételemmel

-
hunnylander
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Úgy tűnik Spa-ban versenyképesebb lesz a Ferrari mint Monzában volt.
Úgyszintén Alonso azon döntése, hogy kivonta magát a párizsi meghallgatás fáradalmaiból, kamatozni látszik Ha hagyta volna magát meghurcoltatni, szerintem sokkal kevésbé tudott volna ma koncentrálni a vezetésre. Ahogy néztem egy kicsit a délutáni szabadedzés (Live Timing) második felét, Hamilton gyengén muzsikált, csak a legvégén tudott valami tissztességesebb kört menni.
Aktív témák
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vasárnap kifekszik a saját autója elé, vagy mi lesz?

szal az volt a lényeg, hogy ne Mansell hibája legyen már, hogy jogosan pofánvág vkit, miután kiütik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ok visszautasitottak a ket mernokot s az infokat