Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
lao ce
aktív tag
legalabb a versenyzok neha elolvashatnak a szabalyokat amik rajuk vonatkoznak.
40.7 Any car being driven unnecessarily slowly, erratically or which is deemed potentially dangerous to other drivers at any time whilst the safety car is deployed will be reported to the stewards. This will apply whether any such car is being driven on the track, the pit entry or the pit lane.
40.8 All competing cars must then form up in line behind the safety car no more than 5 car lengths apart and overtaking, with the following exceptions, is forbidden until the cars reach the Line after the safety car has returned to the pits. Overtaking will be permitted under the following circumstances:
- if a car is signalled to do so from the safety car ;
- under 40.16 below ;
- any car entering the pits may pass another car or the safety car remaining on the track after it has crossed the first safety car line ;
- any car leaving the pits may be overtaken by another car on the track before it crosses the second safety car line ;
- when the safety car is returning to the pits it may be overtaken by cars on the track once it has crossed the first safety car line ;
- any car stopping in its designated garage area whilst the safety car is using the pit lane (see 40.11 below) may be overtaken ;
- if any car slows with an obvious problem.http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/5251/fia.html
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ebben van valami.
-
hunnylander
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Az Webber problémája.
Akkor én meg mondhatnám, hogy Hamilton meg azért volt kénytelen lassítani, nehogy megelőzze a SC-t. Mert az a mocskos SC is fékezett. Büntessék meg a Safety Car?!

-
törölt tag
válasz
bolondember
üzenetére
Ez teljes mértékben így van, ha túlmegy akkor megelőzi,..ezért fékeznie kellett.
Hol magyarázza ez azt, hogy Vettel ott ment Webber ívén, és Hamiltont nézte Webber helyett?
Az első kigyorsít-fékez..próbálgatja az íveket, a hátsó meg megy mögötte. Még az sem volt hogy kialudna az SC-n a lámpa..azaz nyugodtan mehetett volna akárhol, akármilyen tempóban Webber is és Vettel is.
Az hogy Vettel Webber ívén ment, és közel, majd nem reagálta le a lassulást az most hol nem jön a képbe? -
hunnylander
őstag
Használj egy tisztességes lejátszót!
Ez viszi. Egyébként 2007-ben az .mp4 'emberi' formátum.

-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem volt valami erőteljes az a fékezés....
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
EQMontoya
üzenetére
hoppá...
ez ÍGY egy kicsit durva... necsoda, h szegény Webber satuzott, hisz így megelőzte volna Hamit...
Ezek után se lesz bünti/bünti visszavonás, akkor... nem mondok csúnyát...mod:
@AMD: na, ezek után nem csodálkoznék, ha mégis igazak lennének a pletykák az Alonso->Ferrari Todt-Massa-Todt->Toyota pletyiről... ehh...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
Massa mégsem segít Raikkönennek
Ez azért durva. Lehet , hogy Massa tényleg nem lesz Ferrari pilóta jövőre!?

-
Lacigyermek
csendes tag
Nem tudom mit kell itt szenvedni, amikor úgy is Sato nyeri meg a VB-t

-
EQMontoya
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
az azért vicces lenne, ha a fia a tv operatőrök munkájára kellene hagyatkozzon vizsgálatoknál

marcee: Itt a Hamilton fékezés szvsz elég nagy geciség volt Tőle. meg is érdemelné a kizárást, vagy legalább 5 hely büntetést.
-
bolondember
MODERÁTOR
nagyon fura, h eltávolították - tehát akkor reklámban se szerepelhetnek ezentúl F1-es autók, pályák, képek?!
engem is nagyon érdekelt volna, de ja...
Elszomorító, h benn volt iksz órát, nem jutottak semmire (pedig vagy 100 kamera van összesen egy versenyen!), erre jön egy néző és az ő felvétele alapján indítanak vizsgálatot...

-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Jól veszed észre, hogy gyakran különbözik a véleményünk.

Egyébként Hamilton ügyvédje vagyok, kifejezetten erre a topikra szerződtetve. Megbízott, hogy tegyem rendbe a dolgokat, ha alaptalanul vagy túlzott mértékben támadják őt.

-
marcee
addikt
Szerettem volna megnézni Alonso balesetét és a Hammilton-Weber-Vettel videót is, de már mindet eltávolítatták a youtube-ról!
Akinek van linkje, ne tartsa magában! 
A FIA meg rohadjon meg, nem képesek közvetíteni az eseményeket, de a net-ről töröltetik???!!! Pláne, hogy az utóbbi videót az egyik néző készítette tudtommal, nem az ő adásukból származik. (abból ugye nem is származhatna, még a mindentlátó belső rendszerük is lemaradt róla, gratula, majmok)
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Tudom, a boxkiallas is a verseny resze, erdekes is pl, h mostansag tobb elozes van a sebesseglimites boxutcaban, mint a palyan
Csak mar idegesito ez a csomo szamolas, taktikazas, nem elozom meg, mert majd hogyha esetleg ki tudja talan.Kulonben jol veszem eszre, h rendkivul elszant Hamilton-drukker vagy? Vagy csupan McLaren-szurkolo?
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A fék- és kerékmelegítés a SC-alatt a versenyzés része, főleg ilyen monszunban. Nem csak Hamilton melegítette a fékeit. A versenyzőknek ez nem új, viszont Vettel képességeit és tapasztalatait ez még meghaladta (ami az esőben való SC-ozást illeti).
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Sztem Webber tuti mondana pár javaslatot,..mert annál hogy esetleg összetörik egymást, vagy belefutnak egy áthajtásos büntetésbe, pl. szvsz még az is jobb ha az SC után következő kört is az egész pláyára érvényes sárga alatt teszik meg, de van egy minimum-maximum tempó...azalatt bemelegednek az autók, és a célvonal átlépése után lehet szaladni szabadon.
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Ilyen korulmenyek kozott veszelyforras a kemeny fekezes, SC dolga meg, hogy minimalizalja a veszelyforrasokat. b-type-al egyet kell ertsek. Nem taktikazni kene ahol lehet, hanem versenyezni, de ennek az ideje mar reg letunt.
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A fékezések technikailag szükségesek. Fékezni kell, de a lágy fékezések a melegítésre sem a legjobbak, ami meg a legrosszabb felfényezik a fékfelületeket, és amikor az újrarajtolásnál és a további versenyzésnél szükség lenne rájuk, jóideig 'használhatatlanok' lesznek.
-
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
Azért erre a videóra is kiváncsi lennék külsőből:youtube belső, illetve egy részletére...0:30-nál sztem Alonso túlszaladt Hamilton-n, vagy ha nem akkor az Hamilton-nak volt köszönhető..a lassulásból ítélve sztem ennél jobban Alonso már nem tudott volna fékezni.
Mindenesetre sztem is hülyeség ez a szabály, kötelezni kellene őket egy bizonyos tempóra, aztán max. nyomják mellé a féket...legalábbis ilyen időben. -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
En eleve mar ezeket a satufekeket is tiltanam SC mogott, meg a drasztikus lassitasokat mikor elalszanak a SC lampai, de mindegy, nem szolok bele, nem erdekel az egyeni vb-cim annyira s ugyse szamit mit mondok, se az FIA-nak se nektek, ahogy hon szeretett -Mike- is leirta, senki se vesz komolyan

-
hunnylander
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
Egy fenét érdemli meg! Csak azért büntetnék meg mert öt autónyinál valamivel messzebre volt a SC-tól. Meg Webber is ott nyomakodott a nyakára, logikus hogy féltette az épségét, őneki sokkal több veszteni valója volt mint Webber-nek, ezért néha közelebb gurulhatott a SC-hoz, de nem csinált olyan hibát mint Vettel. Egyesek meg pontlevonást akarnának? NOoormális?!
Maximum pénzbírság. Még a rajthelybüntetés is túl nagy beleavatkozás lenne a pontversenybe ilyen pitiánerségért.
-
törölt tag
válasz
greatchaos
üzenetére
teljesen kiderült nyugi

-
Peat;)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Előkerült egy szurkolói! (ezzel a sportfelügyelőket minősítem hogy ilyen kell nekik hogy lássák mi is volt) felvétel, amin látszódik hogy Hamilton kimegy külsőívre és lelassít. Ennek tekintetében talán tényleg unfair Vettel büntetése, mert nemcsak elbambulás, így megoszlik a történtek felelőssége, ez olyan mintha utcai közlekedésben valaki lassítana 50-ről 30-ra a zöld lámpánál. Viszont sokan játszadoznak a SC mögött ha éppen ott vannak(Kimi is Alonso is), bár most valóban túlzásba vitte a brit, törölni kéne Vettel büntijét és egy új szabályzatot hozni, ami leírja hogy x méterre kövesse sc-t befékezés nélkül. (most csak vmi távolság van megszabva, amit mindenki átlép általában szerintem). Webber meg no comment, tényleg mindig megszívja és mind ő mind Vettel Mclaren tempót tudott diktálni...a futam izgalmi szintje meg nagyon hullámzó volt, vége jó lett volna. Mostmár mind1.
Felmenteni meg a szurkolói video nyilvánosságra való kerülése előtt mentették fel. Ott szerintem meg sem nézték az esetet, csak meghallgatták.
-
greatchaos
addikt
meg is érdemli! /Hamilton/ - amúgy is egy alamuszi alaknak tűnik / asszem kiderült a hsz-emből, hogy nem őt favorizálom
/ -
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
nem biztos, végül is tényleg elég véleményes a dolog, akár meg is büntethetik még.
-
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
Uannyira ott van hgoy ha viszont megbüntetnék az jót tenne a nézettségnek..
engem különösebben nem foglalkoztat, számomra Vettel egyértelműen elbambult, helye és ideje is lett volna korrigálni.
Én elhiszem hogy a mozgó dolog vonza a tekintetet, de ha nem előre néz akkor ne uazon az íven menjen, és pláne ne szorosan, mint az előtte lévő. -
-
törölt tag
Annyit te is megtudsz, ha kicsit tanulmányozod a pályát, és az autók eddigi teljesítményét.
Motion körözhet estig, ő is csak ebből tud kiindulni.
Jelenleg nincs olyan szim/mod ami az idei évet szimulálhatná.
Vannak festések, meg ilyenek, de azok mögött nincs semmi...márpedig idén minden változott a Bridge'-vel,..Renault..stb. -
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha köröztél Kinában, légyszi oszd meg velünk tapasztalatodat. Kinek fekszik jobban a pálya? Szerintem Ferrari előny lesz.
-
venember83
nagyúr
Szia,
dehogy van, az unalmas verseny volt, minek megorokiteni s megtartani az utokornak
Nem is ertem minek kell neked...Repült.
re#2951: ugye ezt a kerdessorozatot nem gondoltad komolyan?
1) persze, hogy korozott.
2) nem fest eleg elethu kepet egy szamitogepes programs, kiveve mondjuk ha Richard Burns Rallyrol van szo, az kicsit kozelit, de ez mar mas tema
Szerintem.
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Hát igen. Számolgat, találgat mindenki. Remélem Hamit nem büntetik, a sc mögötti vélt, vagy valós lassulás, gyorsulás miatt. Ha esős lesz a pálya, Kimi fog nyerni szvsz. a legvalószínűbb. Hami ott lesz majd mögötte, Lonzi lemarad, és vasárnap délelőtt olyat teszek, amilyet nem szoktam: Ünneplés!

-
sekli
addikt
Helo,
nincs meg valakinek egesz veletlenul z 1998-as belga nagydij...?

-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Hogy milyen vékony a határ, és hogy mennyire nem lehet tudni, bejön-e az adott lépés, arra jó példa a tavalyi hungaroringi futam, ahol jópáran bepróbálkoztak a száraz gumival, és bár első blikkre jó ötletnek tűnt, a végén csak pörgés-forgás, és még egy felesleges kiállás lett belőle. Még a tapasztalt Barrichello is befürdött vele, nem csak az akkor még újonc Speed.
-
Oliverda
félisten
kerjani: szerintem max. kapni fog egy 10 helyes rajtbüntetést
-
kerjani
aktív tag
hoppáhoppá
Hamiltont a versenybíróság elé idézték(Ha Hamikát esetleg kizárnák, akkor Kovalainen lenne a győztes?!!
)Ha már itt tartunk, akkor Vettel esetét Alonsoval is vizsgálni kellene, ha már Kubicát megbüntették (Vettel nem Alonso kilökése miatt kap 10 rajthelyes büntetést Kínában)
mod:
De túl sok a ha -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Sztem ha nincs meghatározva hogy milyen gumival induljanak, akkor azt tesznek fel amit akarnak,...mégha az utólag ritka hülye döntésnek is bizonyul. Joguk van kockáztatni...ha bejön akkor mindenki szerint zsenik, ha nem akkor meg balfékek.
..szvsz sokszor igen vékony a határ a kettő között, pláne ilyen körülmények között. -
wildrain
addikt
válasz
Ricardo
üzenetére
Esőgumi volt az (csak nem extrém), és szerintem nem is feltétlenül volt hibás döntés. Akkor még úgy nézett ki, hogy addig marad bent a SC, amíg nem javulnak a körülmények. Ha ez így lett volna, akkor a többi, full esőgumin levő pilótáknak mind a boxba kellett volna mennie átmenetiért. Ráadásul Kimi úgy ítélte meg a rajtrácsra menet, hogy jó lesz az intermediate is. Neki talán jó is lett volna, de ugye Massa még a SC mögött is megforgott vele.

-
Oliverda
félisten
-
wildrain
addikt
-
Ricardo
titán
Hamilton a Ferrari miatt lehet bajnok
Egy vélemény

-
AMD Power
titán
A Red Bull támadást indít a Williams ellen
Illene elverni őket!
-
AMD Power
titán
Szombaton mikor is fog kezdődni Pontosan az időmérő?
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Vagy Stepney suttyomban beépítette az idei Ferrari-ba.

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért ahhoz is kell tudás hogy az összelopkdott adatokat jól használják fel, úgy látszik hogy a Ferrari-nál ez a próbálkozás műszaki hibákhoz vezetett. xD
Mike: Hova lett a bója??

-
-Mike-
addikt

-
snecy
senior tag
Az e heti A5-ös Görbe Tükör elmarad...pedig kiváncsi lettem volna a csúnyán elfogult Farkas Péter meglátásaira a versenyről.
-
JJános
addikt
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ha nyolckor lesz, nem lesz gond az alvással. Sima ügy, fel tudunk kelni.
Te hogy látod, ki lesz a Kínai futam győztese. Kimiben meg tudunk egyezni? Nah, és a sorrend?
-
JJános
addikt
Az én tippem más, bár nem tudok hozzá "oddszot" adni.
Kimi az első, Lonzi a második, Massa a harmadik, és Hami, aki már spórol negyedik. Ha Hami a harmadik, és Kimi az első az már szinte VB Haminak. kimi hajt a VB 2.helyért, ezért megnyeri. Massa ott lesz az élbolyban, és segít Kiminek.Sajna nem ismerem a pályát. Talán Motion Blur tudná mondani, hogy technikás vagy nem. Ferrari pálya, vagy McLaren?
-
-Mike-
addikt
Kínai Nagydíj - verseny - 8:00
Győztes
Fernando Alonso (ESP/McLaren) 2.65
Kimi Räikkönen (FIN/Ferrari) 2.85
Lewis Hamilton (GBR/McLaren) 3.70
Felipe Massa (BRA/Ferrari) 6.40 -
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
nem, de én nem hangoztatom, mivel tudom, hogy úgyse fogok

-
EQMontoya
veterán
-
-Mike-
addikt
válasz
venember83
üzenetére
rég fórumoztam már itt, kettő ilyet minek megkérdezni nem tud utánanézni? azt nem hiszem el... téged meg senki nem vesz komolyan majd pont most fognak hm? ,)
-
-Mike-
addikt
írd be h port.hu vagy f1.com és convert to my local time ja vagy gyűjtöd a hozzászólásokat bocs akkor nem szóltam
amúgy reggel 8
-
manutdzoli
senior tag
Szombaton hánykor lesz az időmérő?Úgy mint Japánban reggel 6-7 fele?
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Mostanában nem volt gondom Mike-al. Vagy nem ér rá, vagy elaludt egy kicsit, az is lehet téli álomra készül. A kicsi zöld szörnyek, úgy tudom októberben már barlangot keresnek.

Mike-nak olyan a kötekedés, mint a falat. Ha nincs kivel kötekedni egy kicsit, üres lesz a hasa, és rosz kedve van.

Egyébként egész jó képeket rak fel.

-
JJános
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Kivánságműsor? Szeretném, ha a két meki kiütné egymást? Nem bánnám, csak akkor a most következő futamon legyen. A bor behűtve!

Családi ház, parkolóval, finom vacsorával? Legyen meg neked, kivánom.

Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Assetto Corsa EVO
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Inkabb nem szolok be, jo?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akinek van linkje, ne tartsa magában!