- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #15119 üzenetére
Az adatokat ráadásul http-n, base64-ben encodeolva küldi, tehát titkosítatlan csatornán, titkosítatlanul.
"The server running the log collection domain also has RDP open to the internet.."
Ez mégdurvább. Most feltehetik a kérdést, hogy megérte-e ez az egész, vagy inkább hagyták volna védelem nélkül a cuccot, valósínűleg több vásárlójuk lett volna..
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #15116 üzenetére
Apropó, amúgy nagyon kaja az új FSLabsA320 és P3DV4.2 update!!! Sokkal simább minden és a fények is sokkal jobbak, a havat még nem tapasztaltam, mert nem volt (live weather)..
Tényleg azt valahogy meglehet oldani ASP4-nél? Mert ugye az élőidőjárással csak az adott időjárást mutatja, viszont jó lenne néha esőbe utazni.
Még valami PMDG-ből van már vmi új hír? Asszem jött hotfix?
Nekem sajnos az nincs meg még, szal, ha nem muszáj nem sietek :/
Elég drága....
-
-
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #15051 üzenetére
Szerintem nem a 64-bit miatt ilyen drága, de igen ott van példának az FSLabs. FSX: $100, P3Dv3 vagy v4 (még átjárás sincs) $140.
Valószínűleg néhány fejlesztő úgy gondolja, hogy mivel a P3D elméletileg nem entertainment, hanem professional platform, ezért drágában adja ugyanazt a cuccot, ami szerintem röhejes, de ez van.
Ilyen árak mellett viszont a nyugati piacon kívül nem csoda, hogy sok a torrent.
X-Planetől engem a pocsék ATC, a forgalom hiánya és a kevés reptér scenery tántorít el. VFR-t azért repkedek benne néha, baromi jó különben
Airlinerre még sokáig P3D lesz szerintem.
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #15040 üzenetére
Ne is mond, mikor 35k-t kipengetsz egy repcsiért, azért az durva.. Oké, nem kis munka van benne azt elhiszem, no de azért mégis...
Aki mondjuk felépít egy komplett repszimet (cockpit, stb, alá még hidraulika, meg minden) otthon, az kétlem, hogy pont P3D-zne vagy hasonló. Akkor meg minek a horribilis ár?! És akkor még a tömnyi addon, meg minden ami jön rá, hogy tényleg reális és működő legyen minden.
Összeszámoltam, ha tényleg minden értelmes dolgot akarsz, akkor 500 alatt nem igazán úszod meg.
ORBX, FSGlobal Weather vagy hasonló párosok, FSPassengers (Ha lesz végre V4-re), Repcsik, EZDOK, stb. Kontrollerek, más Scenery-k, egyébb appok... nagyon nem olcsó dolog ez. -
dareal
tag
válasz
Korcsii #15024 üzenetére
igen, vagy a másik, hogy jobb minőségben szeded le, az a tile nálam csak zl16 go2, egy arc 17, de még egy arc 16 is jóval szebb, csak az arc macerás, sok a felhő, szóval arc esetén sokat kell maskolgatni
nálam egyedül bp zl17, a többi tile zl16, helyhiányegy 16-os tile ~2,5 giga, egy zl 17 az meg 8,5-9,5 giga.
nem éri meg photoshop-al szórakozni, jobb minőségben kell (16-ban is van, hogy másik szolgáltató szebb, de szintén 16 a zl)
ez a kép pl arc zl17
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #14988 üzenetére
Inkább azzal is kezdhetnének valamit, hogy optimalizálják a fejlesztők az egészet, mert szinte bármilyen vidit nézem YT-n, mindenhol vannak bajok.
Ha mondjuk veszek majd 16 magos gépet ott is rossz lesz?
Jó értem, szimulátor meg azért nem kis dolgokról van szó, de akkor is. Azért egy High-End géppel ne legyen már 10 fps
Pl itt a 64 bites P3D is, oké javult, de nem sokat, pl még most sem egészen használja ki amit kellene.
-
vén
csendes tag
válasz
Korcsii #14960 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segitséget. Végülis megvettem, egész jó. Kicsit rövid a kábel nem lehet teljesen a billentyűzetet berakni közéjük, de egy kis barkácsolással megoldom. Nekem előnyösebb a bal stick, ugyan jobbkezes vagyok, de a szimulátorban én bal oldalon szeretek ülni, így azt kell megszoknom itthon is.
Igy azért más érzés rátolni a TOGA-t. -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14883 üzenetére
Nem tud, na de most szólok nekik.
Ez max pár másodpercig lehetett látható, hiszen ha kétezer lábon volt alattuk a traffic, akkor egy irányba repültek, és valamelyikük utolérhette a másikat, majd el is hagyta. A rádió magasságmérő, meg nem mérföld széles skálában mér. Egyébként nagyon érdekelne, hogy ebben a pillanatban az ND-n mit mutatott a TCAS. Mindenesetre érdekes, köszi a képet.
Más: FSL 320X-hez kijött egy "kisebb" changelog" a P3D V4.1 kapcsán. Érdemes belenézni.
Figyelem! Ez még nem az első javítócsomag, az majd később jön, és ennél bővebb
lesz.
(#14874) Jorus: Hopp! Nagyon érdekelne, hogy mi az ott jobb oldalon, ha jól látom te sem az MP3 generáció tagja vagy, ha zenéről van szó.
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14703 üzenetére
Mert ramzess (övé a csatorna, egyébként a FlightFactor fejlesztője) rosszul írta a leírásban (a két videó valójában egy). Ez a FF 320-as az XP11-hez készül. Itt a teljes [bejegyzés].
Az elmebeteg részletesség közül csak kettőt emelnék ki:
- Hi quality display graphics (4K panel).
- More than 10,000 simulated objects like computers, sensors, units, data buses, busbars, relays, etc. with its own logics and behavior. -
Lambda
tag
válasz
Korcsii #14686 üzenetére
Sajnos máshogy nagyon körülményes lett volna megoldani. Egy barátommal csináltuk anno az aerosoftos lhbp-t és agyaltunk azon amit mondasz, de sokkal egyszerűbb a műholdképre dolgozni, az meg hogy perspektívából lett fotózva pech. Azóta van egy jobb ötletem és gondoltam rá, hogy megcsinálom újra X-Plane alá az egészet ingyenesnek, csak időm nincs rá.
-
Lambda
tag
válasz
Korcsii #14684 üzenetére
Van már egy LHBP az X-Plane.org-on és ez is építőkockákból készült, igaz third party library-k felhasználásával. Az épületek elég fiktívek, de jobb mint a semmi
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14670 üzenetére
Így van, nekem pölö az otthoni szimen van egy VFR és egy IFR beállításom a P3D-ben és kész.
Az autosave tényleg életmentő és hasznosabb mint egy nyugtató.(#14671) sqpp: Köztünk több ilyen elmebeteg is van, jó helyre kerültél.
(#14674) Korcsii:
Bár jobban belegondolva, ez azért mégiscsak jobb, mintha valami homoerotikus filmben látnánk viszont az arcod.
Más: Aszondja hogy, [hogyan süllyedjünk 20ezer lábat kevesebb, mint egy perc alatt.] mindezt egy ekkora géppel...
-
válasz
Korcsii #14615 üzenetére
Ez oké, de szentem itt egy sima GA volt, amit az ATC windshear miatt mondott be, tehát a final végén, vagy a pályaküszöbnél jelezhetett WS-t, de a gép nem volt szélnyírásban, még a gépember se jelzett semmit. Szal onnan sima GA procedure kellett volna, nem WS procedure. Oké, fotelből könnyű okoskodni
csak mondom.
-
válasz
Korcsii #14613 üzenetére
Na én lerepültem ezt a szitut...
Bár a leszálló tömegről nem volt infom, ezért azt Random hagytam üzemanyagot 4 tonnát hagytam bent és egy 15 csomos szelet 30 befújásokkal állítottam be.
Megközelítési sebi mint a videon 140 csomó.
GA után pont tartani tudta a 140 csomót teljes tolóerővel! De nagyon a határon volt.
Aztán néztem 15-ös flapssal ott már egyenletesen gyorsult felfelé is.
Aztán gearup + 15 -ös flaps teljesen kontrollálhatóan emelkedik.Korcsii! Érdekes!
Átküldtem a videót a barátomnak, kíváncsi vagyok mit fog rá mondani... -
válasz
Korcsii #14593 üzenetére
Elvileg itt 3,77' a siklópálya szöge...
Most túrom a régi térképeket és amiket nézegetek nem azok amik mondjuk 10 éve voltak!
Mintha úgy rémlene, hogy régen az AlfaBravo pontnak több szerepe volt...
Arra emlékszem, hogy RTT -ről AB re kellett ereszkedni a de az ILS pálya az ettől a vonaltól jobbra volt és "AB" ponton kellett pályairányra fordulni és onnan már megegyezett a két irány... -
czakof1946
tag
válasz
Korcsii #14578 üzenetére
Amig a régebbi, gyengébb VGA-t használtam, nem volt problema. De a többi opcióban is előfordul. Úgy tapasztalom, ez csak a hegyek között jön elő.
Tegnap amikor a képeket csináltam, LOWI-LHBP útvonalon repültem. Az ASE generálta az időjárást. 5-6000 lábnál váltot hirtelen tejfehérre a völgyes részek. Ekkor csináltam a képeket, amit betettem a fórumba.
Jött egy ötlet, hogy menet közben megnézem más időjárás opcióval. Eltünt a tejesség. Felmentem a hegyek miatt 9000 lábra. Egy idő után ismét fehérség. Azonnal váltottam időjárás opciót és megint rendes lett a táj. Még mindíg 9000 lábon voltam. LOWW után lejöttem 3-400 lábra és végig rendben volt minden.
Végül is az ASE az első opció váltástól nem működött és mégis egyszer előjött a fehéredés egyszer.
Arra gondolok, hogy az fsx.cfg-ben kellene valamit csinálni talán.
Belenéztem RCH663 fórumtárs oktató anyagába, de nem találtam az ilyen jelenségre való utalást.Ha véletlenül belenézne a fórumba, mérem, hogy szóljon hozzá a problemám felderítéséhez és megoldásához! Kösz
-
czakof1946
tag
válasz
Korcsii #14567 üzenetére
Üdv!
Elnézést a tudatlanságomért, de melyik a CAVOK időjárás a 3 választható közül.
Többnyire az ASE-t használom, de most a 15 perces mintavételezésnél volt ez a jelenség. Többit ki sem próbáltam.
De emlékezem, hogy valamikor régen volt nekem egy hasonló problemám. És akkor ezt a jelenséget textura vesztésnek diagnosztizálták a fórum társak. És javasolták a :
"This "Texture Fix" utility automates these changes in the fsx.cfg configuration
file which FSX users had to perform manually. Namely, it adds two new entries:
[Graphics]
HIGHMEMFIX=1
STALE_BUFFER_THRESHOLD=2147483647
which have been found to resolve the disappearing texture problem."
Megcsináltam most is, de még nem volt időm kipróbálni -
Razor18
tag
válasz
Korcsii #14536 üzenetére
Köszi! Tul. képp egészen konkrétan az érdekelne (többek között), hogyan ill. mit kell csinálni az FMC-vel egy missed approach esetén, hogy a megfelelő eljárást mutassa a NAV display ill. végeztesse az FMC (már amennyit ebből nem manuálisan kell repülni), és aztán valamilyen úton-módon "visszategyen" az eredeti flight plan végső lépéseire ismét. Konkrétan hogyan közlöm az FMC-vel, hogy "át kellene kapcsoljon" - ha van ilyen - missed approach-ba?
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14523 üzenetére
Nekem biztos nem, mert most is a 376.53 van fent (szerintem az a legjobb, legstabilabb P3D V3-hoz), de köszi, hogy szóltál.
(#14522) Korcsii: P3D költözéssel nem várjátok már meg a v4-et akkor? Vagy az FSX időközben kiharcolta magának az uninstall-t?
Bőven kiharcolta.
V4-et azért sem akarjuk megvárni, mert ugye nálunk van némi hardver is, amihez ezer féle driver van, és marha nehéz összehangolni, hogy minden működjön, mindennel. Pölö sokszor előfordul, hogy egy frissítés javítja az adott hibát, de okoz két másik eddig ismeretlent, és két nap azzal telik el, hogy keresgélünk...
A busznál emiatt előírás, hogy szoftvert frissíteni egy évben csak egyszer lehet, azt is összehangoltan, tehát ha frissítjük a P3D-t, akkor egyszerre kell frissíteni minden egyéb hadver driverét is.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14517 üzenetére
Nem, ez a javítócsomagokkal rommá finomított 737-essel volt.
(#14520) Korcsii: az AS-nak először megfelelő installereket kellene kiadnia az olyan legendás repterekhez, mint LPMA (tudom, ebből jövő héten jön a teljesen átdolgozott, megújult változat) és LOWI, mert még ennyire sem voltak eddig képesek.
Más: Jó sok "request visual app" kérés lehet mostanában...
LHBP 162300Z 1700/1724 VRB03KT 0100 FZFG VV001 TEMPO 1700/1710 0350 -FZDZ FZFG OVC002 BECMG 1710/1712 1500 FZBCFG BR OVC005 BECMG 1712/1715 23006KT 5000 BR SCT006 BKN010 BECMG 1718/1721 31008KT 9999 NSW SCT015 BKN050Más2: eldöntetett, hogy a Pilotsban a 737-esnél is átállunk Prepar3d-re (jövő csütörtökön váltunk), ezzel hivatalosan is elbúcsúzunk az FSX-től. Sokat köszönhetünk neki, de a magam részéről az FS2004-et jobban szerettem, kevesebb macera volt vele, mint az FSX-el. Ennek ellenére megőrzöm emlékeimben azt a sok-sok-sok éjszakát, amit a finomhangolásával töltöttem.
Egyben helló P3D!
-
sheep
addikt
válasz
Korcsii #14496 üzenetére
Nekem is nagyon bejön az X plane 11, sajnos nem találtam magyar fórumot eddig.
Meg fogom venni mindenképpen.
Kicsit nekem furcsa volt a kezelése, valahogy nem látom a logikáját a nézeteknek és a joystick beállításának (majd kihullott a maradék hajam mire beállítottam a Warthogot), de most már megszoktam.
Eddig csak katonai szimekkel repültem de az X plane annyira megtetszett hogy elkezdem az utasrepülést is megismerni hamarosan -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14458 üzenetére
Ok, de ezzel kilövik a Prepar3d felhasználók 70-75 százalékát. Nyilván megvan a technikai oka, de szerintem ez hatalmas öngól.
Az árazási politikáról; amikor még teszterkedtem nekik, már akkor rendszeres téma volt, hogy az FS/P3D-re úgy kell tekinteni, mint az XBox-ra, PS4-esre. A program egy bárki által könnyen elérhető alap platform, ami a minimumon kívül nem nyújt semmit, az igazán nagy kasza a kiegészítőkön van. Ennek fényében alakították ki az árpolitikát is, most 30k alatt nincs PMDG gép P3D-hez (600-700-as sorozattal együtt a 737-es is ebben a kategóriában van) 777-es pl 165 dollár.
Mondjuk a konkurencia sem jobb, a napokban megjelent FSL A-320 140 dodó... Ugyanakkor az is igaz, hogy látva azt mekkora munka egy gép teljes lemodellezése, nem magas az ár érte, ha viszont úgy nézed, hogy kezdő szimesként megveszed valamelyik szimet, ahhoz elkezdesz kiegeket vásárolni, akkor nagyon csúnya összeget lehet eltapsolni. A hardwaret nem számolva 300-600k simán elkölthető.(#14465) Korcsii: Én tegeződnék, repülésben mindenki tegez mindenkit. Plusz kérdés; mennyit költött eddig a szimulátoros repülésre?
-
Đusty
addikt
válasz
Korcsii #14465 üzenetére
Az utolsó kérdés nekem nem tiszta, hogy mit értünk kötődés alatt. Csak szereti bámulni és kijár ferihegyre, repülőmodellezik, vagy van a családban pilóta, irányító, rakodó vagy ő maga az stb.
Az elsőnél meg szabad mező is legyen mert el sem tudjuk képzelni mik léteztek korábban. Én pl. sokat játszottam egy pénzvedobós játékgéppel aminél az volt a cél, hogy leszálj a repülőtérre különböző nehézségi fokozatokban volt hozzá szarvkormány meg minden -
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #14462 üzenetére
Akkor várok javaslatokat a kérdésekre, csináljunk egy nagy év eleji felmérést.
Eddigi ötletek:
- Melyik volt az első szimulátor, amivel repült?
- Az alábbi szimulátorok közül melyikeket használta hosszabb ideig?
- Jelenleg milyen szimulátorprogramot használ leggyakrabban?
- Milyen rendszerességgel szimulátorozik?
- VFR vagy IFR repül több alkalommal?
- Legtöbbször körülbelül hány órás utakat repül?
- Szokott hálózaton keresztül repülni? Ha igen, melyikkel?
-- (multi, IVAO, VATSIM, PilotEdge, egyéb privát megoldás)
- Tagja valamilyen virtuális légitársaságnak?
- Hány éve szimulátorozik?
- Van valamilyen kötődése a valódi repüléshez?No hát lehet már így is túl sok a kérdés, de még tart a szakdolgozat utóhatása.
-
válasz
Korcsii #14459 üzenetére
Én is tegnap telepítettem a demo X-11-t!
Nálam pl nincs egér kurzor...
Egyenlőre nem jövök rá miért!
Természetesen B737-el kezdtem, semmi hardver optimalizálás!
Simának simán fut, de elveszed a toloerőt minimumra és a a gép percekig ugyan azon a magasságon siklik...
Szóval engem eddig egyáltalán nem győzött meg... -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14447 üzenetére
Annyi változott, hogy a kávézóban, már szendvicseket is lehet kapni, meg mindenféle mörcsöndájz cuccot. Azt nem tudom, hogy télen mi van, mintha akkor nem üzemelne teljes kapacitással a kávézó, de én mindig gyáron voltam a környéken, így téli tapasztalatom sajna nincs.
(#14445) czakof1946: Szia, a két monitor külön van bekötve a VGA-ra, vagy valami "közösítőn" keresztül (pl: Matrox). Milyen módba vannak állítva?
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14436 üzenetére
Egyszer találkoztak olyannal, aki hallott már olyanról, aki látott olyant, hogy valami izét rálocsoltak az izére, és akkor utána jó volt.
Ennél a mondatnál félrenyeltem a teám...
Az MD-11-es videó tényleg baromi jó, vajon a huzalokat időközönként nem kell cserélni? Tudsz erről valamit?
-
sqpp
őstag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14369 üzenetére
HAA-KOR? Nekem kellemetlen, hogy eddig senkinek nem tűnt fel...
Majd januárban utána járok ennek a témának, mert engem is érdekel.
(#14371) LWhite: Nem az Aerosoft támogatta az idei rendezvényt? Mintha ez rémlene.
Más: ez a [Videó] egy csodálatos ötlet, és minden másodperce kiváló tanulmány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest